XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bröstsmärtor höger sida

Bröstsmärtor kan vara skrämmande, oavsett vilken sida den förekommer på. Tack och lov är högerbröstsmärtor vanligtvis inte från en hjärt orsak och är sannolikt inte en nödsituation.

gallblåsan problem

Gallblåsan problem kan orsaka högerbröstsmärtor. Om ditt meddelande att din smärta är skarp och har sitt ursprung i högra delen av buken, då gallsten är en trolig orsak. Dessa kan mer uttalad hos personer med kranskärlssjukdom.

leverinflammation

Leverinflammation kan orsaka högerbröstsmärtor. Även levern är i övre högra delen av buken, kan du "avses smärta" i bröstet. Din inflammation kan ha orsakats av ett virus, bakteriell infektion eller ämnesomsättningssjukdom.

Sträckt muskel

En drog muskel eller ligament på höger sida kan leda till högra bröstsmärtor. Om du är mestadels i smärta när du använder musklerna i området, då detta är en trolig orsak. En varm eller kall komprimera kan hjälpa.

Smärta i bröstkorgen

Smärta i bröstkorgen kan uppstå på höger sida, även om det är vanligast på vänster. Smärta i bröstkorgen uppstår när costosternal leden blir inflammerad.

Lunginfektion

En lunginflammation kan orsaka smärta på ena eller båda sidorna, och du kan märka det bara på höger sida först. Om du har smärta när du andas eller har svårt att andas, är detta en trolig orsak.

Höger sida bröstsmärta & amp; Träning

De flesta människor är bekanta med bröstsmärtor som ett symptom på hjärtinfarkt, men många tror att kontrollampa smärtan är begränsad till den vänstra sidan. Men bröstsmärta innan en hjärtattack - speciellt under ansträngande motion - kan inträffa var som helst i bröstet. Naturligtvis, signalerar inte alla bröstsmärtor en hjärtattack - du kan ha halsbränna, matsmältningsbesvär, en ansträngd muskel eller ens en gallblåsa problem. Vissa villkor lung kan också orsaka bröstsmärtor.

Halsbränna / Magbesvär

Halsbränna och matsmältningsbesvär är mycket vanliga, och är de mest sannolika symtom på bröstsmärtor. I själva verket kan kraftig stor genomslagskraft motion som löpning utlösa båda villkor, särskilt om du har ätit för nära träningspass. Effekten från övningen joggar gastrointestinala organ och blodtillförseln blir avledas till dina muskler. Resultatet är att matsmältningen avbryts, och din måltid "upprepar" på dig. Matsmältningsbesvär orsakar oftast smärta i övre delen av buken och kan åtföljas av rapningar och illamående. Halsbränna ger en brännande känsla i bröstet och halsen, och kan vara en orsak till kronisk halsont. Antacida kan bidra till att minska symtomen och läkemedel som kallas protonpumpshämmare kan vara särskilt användbart i nyck ansträngningsutlösta symtom genom att undertrycka produktionen av syra.

muskulär skada

Om du har gjort en obekant övning eller styrketräning överkroppen, kan du helt enkelt ha en drog bröstmuskeln. Smärta från andra villkor är vanligen konstant, oavsett din position. En drog muskel kan vara den skyldige om smärtan bara uppstår när du flyttar din högra arm eller rulla höger axel. Vila muskeln för ett par dagar, tillämpa is som behövs för att kontrollera svullnad. Använd en over-the-counter smärtstillande för att minska inflammation, och så småningom återgå till motion som smärtan avtar. Om smärtan blir värre eller inte blir bättre inom några dagar, se din läkare.

Lung Issues

Människor förknippar bröstsmärta med hjärtat, men lungorna är där också, och flera lungsjukdomar kan orsaka bröstsmärtor. Om du är också andfådd, väsande andning och kan inte verkar ta in tillräckligt med luft, kan du ha astma. Om du har en kraftig bröstsmärta som blir värre när du tar ett djupt andetag, kan lunginflammation vara att skylla. En skarp smärta kan också signalera en inflammation i slemhinnan runt lungan, en blodpropp eller en kollaps av ett litet område av lungan. Uppsök läkare för något av dessa villkor.

När ska träffa en läkare

Om din smärta är plötslig och innehåller en förkrossande tryck, utstrålar på armen, käken eller rygg och dina hjärtfrekvens klättrar, söka akut läkarvård. Se din läkare om du har feber, en slem-producerande hosta eller problem att svälja. Om du har en känsla av fullkomlighet efter en fet eller fet måltid, särskilt om smärtan är lägre i den högra sidan av bröstet, kan du ha en gallblåsa attack, vilket också kräver läkarvård.

Orsaker till nedre ryggsmärtor på höger sida

Nedre ryggsmärtor på höger sida kan orsakas av flera faktorer. Enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke, eller NINDS - en division av National Institutes of Health - är en persons rygg består av ett intrikat arrangemang av ben, muskler och bindväv som går från halsen till bäckenet. Muskuloskeletala problem kan uppstå i någon del av ryggen, inklusive den nedre högra sidan.

Herniated Lumbar Disc

En herniated ryggradens skiva kan orsaka ländryggssmärta på höger sida. En diskbråck innebär ett brott av skivans fibrösa yttre ring och resulterande glider av skivans centrum eller kärna, i ryggradskanalen. Enligt den Spine Health hemsida, cirka 90 procent av intervertebral diskbråck inträffar mot botten av ryggraden, mellan den fjärde och femte ländkotan eller den femte ländkotan och den första kors segmentet. Om diskbråck träffar nervroten - en utlöpare av ryggmärgen - på höger sida av ryggraden där det lämnar ryggraden genom ett litet hål som kallas intervertberal foramen, högersidig ländryggssmärta, tillsammans med högersidig smärta i benen, kan resultera. Flesta ryggradens diskbråck inträffar i en posterolateral riktning, vilket innebär att utbuktning eller diskbråck materialet sträcker sig utåt från själva skivan någonstans mellan ryggen och sidan av skivan. Den sida av skivan som spricker eller buktar beror på mekanismen för låg ryggskador, eller de speciella krafter som verkar på kroppen när skadan inträffade.

Quad Lumborum Trigger Points

Quadratus lumborum triggerpunkter kan orsaka högersidig ländryggssmärta. QL muskel är en parad muskel som är fyrsidig form. Den löper från den bakre krönet av bäckenet till det sista revbenet och de tvärgående processer av ländkotorna, som är belägna på sidorna av kotan ben. Agera av sig själv, hjälper QL ryggraden böja i sidled eller åt sidan. När båda QL musklerna samverkar, hjälper de tryck eller sänka bröstkorgen. Enligt American Academy of Family Physicians, eller AAFP, QL muskler, tillsammans med andra muskler som bidrar till att upprätthålla kroppens hållning, är en vanlig plats för triggerpunkter, eller MFTPs - hyperirritable knölar eller knutar i en tight band av muskel . MFTPs kan ofta hittas i rätt QL, vänster QL eller båda QLS, och kan vara smärtsamt utan provokation eller när de trycks eller pressas. AAFP konstaterar att människor som har MFTPs, inklusive MFTPs i nedre del av rätten QL ofta rapporterar regionala ihållande smärta som orsakar en minskad rörelseomfång i den muskeln.

Sakroiliakaleden dysfunktion

Högersidig SI, eller SI, kan gemensamma dysfunktion orsaka högersidig smärta i nedre ryggen. SI-lederna är hoppa fogar placerade mellan korsbenet och iliaca, eller höft, ben i det låga tillbaka, och utgör den bakre delen av bäckengördeln. Enligt Sports Injury Clinic webbplats sker SI gemensamma dysfunktion när det finns för mycket eller för lite rörelse inom en eller båda SI lederna. Om det finns för mycket gemensam rörelse, kan ligamenten kring SI leden vara slappa eller stukad. Om det finns för lite gemensam rörelse, kan SI leden låsas eller hypomobile. Båda scenarierna kan påverka balansen av bäckenet och kan orsaka smärta i nedre delen av ryggen, skinkor, lår eller ljumske, konstaterar Sports Injury Clinic webbplats. Om rätten SI gemensamma påverkas, är det troligt att smärta eller obehag kommer att manifesteras på höger sida, även om det är möjligt för högersidig SI gemensamma dysfunktion att producera vänstersidig symptom, och vice versa. SI gemensamma relaterade ländryggssmärta kan variera från djup, tråkig och ömmande för skarp och stickande, och kan avsevärt begränsar rörligheten.

Orsaker till smärta på höger sida av bröstet vid andning

Bröstsmärta kan fortfarande gäller även utan en angelägenhet för en hjärtattack. Även bröstsmärtor på höger sida i allmänhet inte indikerar en hjärtattack - hjärtat är på vänster sida av bröstet - flera villkor kan orsaka smärta medan du andas. Vissa tillstånd är endast irriterad med djupa andetag medan andra orsaka smärta med varje andning

Stam / Stukning

Muskler och ligament kan slita med överanvändning eller en snabb sträcka. Stukningar och stammar mäts från nivåer ett till tre med tre vara en komplett tår av en muskel, sena eller ligament. Om interkostal eller bröstmusklerna stammen eller någon av senor eller ligament stuka, kommer en sträcka av området orsaka smärta. Beroende på graden av stammen, kommer smärta att märkas med andning. Det kan ta dagar till veckor för området att läka.

kostokondrit

Mayo Clinic anges att kostokondrit är en inflammation i brosk som fäster revbenen till bröstbenet. Detta resulterar i bröstsmärta nära bröstbenet och är värre med tryck på bröstkorgen eller ribbor. Djupa andetag kommer också orsaka detta område att vara irriterad.

interkostal Neurit

Mellan var och en av ribborna är muskler, ligament och nerver. Trauma till revbenen kan orsaka skador på nerver och orsakar inflammation och smärta. Smärtan är oftast vassa och är mer intensiv när nerven sträcks.

Pleurit

Detta tillstånd orsakas av en infektion i bröstväggen, eller pleura, slemhinnan som omger lungorna. Lungsäcken kan bli infekterade och skaver mot bröstkorgen. Intensiv, stickande smärta som blir värre med djupandning eller hosta eller nysningar är vanliga besvär, enligt National Lung Health Education Program. Normalt kan lunginflammation orsakar denna infektion.

Rib Skador

Trauma till revbenen kan orsaka revbenen till antingen brott eller separat. Om mer än en ribba är bruten och i mer än en plats på revben, kan det leda till vad American Academy of Orthopaedic Surgeons kallar en slaga bröstet. De ribbsektionerna kommer att röra sig i motsatt rörelsen hos resten av bröstet och kan orsaka skador på de mjuka vävnaderna i närheten av detta. Om ribborna inte brista, kan de separera från brosk som fäster rib ben till bröstet benet. Denna smärta blir intensiv, speciellt vid inandning.

Symptomen av förhöjda leverenzymer, höger sida smärta och trötthet

Vårdpersonal dela mentalt buken i kvadranter att lokalisera klagomål av buksmärtor. De organ och strukturer som finns i varje kvadrant kan orsaka regionala eller generaliserade buksmärtor och ge de första ledtrådar om ursprunget av buken sjukdomar. Den högra sidan av buken innehåller levern, gallblåsan och delar av tarmarna, inklusive tillägget. Triad av högersidig buksmärta, förhöjda leverenzymer och trötthet, minskar listan över möjliga orsaker till dessa organ i den högra övre kvadranten av buken. De mest sannolika källor för sådana symtom levern och gallblåsan.

obstruktiv Kolelitiasis

Päronformad gallblåsan sitter precis under levern i högra övre kvadranten av buken. Gallsten form 35 procent av kvinnorna och 20 procent av män före 75 års ålder, rapporterar den medicinska referens, "Textbook of Family Medicine."

Om du har stenar i gallblåsan, kan du förbli asymtomatiska, men ibland stenarna blockera kanalen som leder från gallblåsan och levern till tarmen. Detta tillstånd, som kallas "obstruktiv gallsten," ger smärta eftersom gallblåsan blir inflammerad och irriterar den känsliga slemhinnan i bukhålan eller omgivande strukturer. Leverenzymer, mätt i blodet, börjar stiga när levern blir inflammerad och levercellerna skadas. Trötthet är vanligt förekommande när kroppen är vänd mot stress inflammation. Gulsot, en mindre vanligt förekommande, är resultatet av svår eller pågående lever engagemang.

viral Hepatitis

De hepatitvirus orsaka inflammation och skada på cellerna i levern. En brännande, högersidig buksmärta åtföljs av förhöjda leverenzymer och trötthet närvarande som vanligaste klagomålen av smittsamma hepatitsjukdomar.

Förorenad mat eller vatten orsakar infektion med hepatit A, även om sändning sker även genom kontakt med kroppsvätskor. Hepatit B och C sprids genom sexuell eller annan nära kontakt, som omfattar utbyte av kroppsvätskor, som gör hepatit D. hepatit E sprids genom mag-vägen genom fekal-oral smitta.

Fet lever

Alkoholfri fettlever avser ett tillstånd av ansamling av fett i levern. Den amerikanska Lever Foundation förklarar att riskfaktorer för fettlever, och för progression till allvarligare alkohol steatohepatitis inkluderar fetma, högt kolesterol och diabetes.

Den ackumulerade fett förstorar levern, skador leverceller och sträcker leverns känsliga kapsel. Buksmärta på höger sida av buken, förhöjda leverenzymer och trötthet presentera tillsammans med illamående, svaghet och gulsot.

cancer

Cancer i levern eller gallblåsan också orsaka förhöjda leverenzymer, smärta i högra övre kvadranten och den icke-specifika fynd av trötthet.

Levercancer förekommer oftare hos människor som har en historia av hepatit eller cirros. Ju mer sällsynt gallblåsan cancer ofta förblir oupptäckt tills den har utvecklats och spridit sig, vilket leder till en dålig prognos.

Bröstsmärtor & amp; Yrsel Efter träningen

Bröstsmärtor och yrsel efter träningen kan vara ett symptom på en problematisk hälsotillstånd. En oförklarlig, upprepas eller svår förekomst av något av dessa symtom - tillsammans eller separat - är ett tecken på att du ska träffa en läkare. Engagemang i övning ger regelbundet hälsofördelar inklusive bekämpa hjärtsjukdomar, högt blodtryck och benskörhet. Rådgör med din läkare när du har symtom som hindrar dig från att utöva.

Bröstsmärtor

Bröstsmärta uppstår i den främre delen av kroppen i området mellan halsen och övre delen av buken. Även bröstsmärta är ett symptom av en hjärtattack, det finns andra mindre allvarliga orsaker, inklusive ångest och inflammation i dina interkostaler muskler som kan vara orsaken. Under din läkarbesök för att diskutera din bröstsmärtor, förväntar henne att ställa frågor som rör utöva. Om smärtan uppstår under träning, kommer hon vill veta om det blir bättre eller sämre efter träningen och hur lång tid efter träningen tills smärtan upphör.

Yrsel

Yrsel är även hänvisad till som svimningskänsla, yr och ostadig. I medicinska böcker och böcker med naturläkemedel kan du se det kallas svindel. Tillsammans med bröstsmärtor och trötthet, är yrsel en av de vanligaste orsakerna vuxna gör en resa till läkaren, enligt Mayo Clinic. Detta symptom kan vara en indikator på många hygienkrav, inklusive problem med dina ögon, nerver och innerörat.

Exercise Induced Asthma

Känsla ur form när du tränar kan inte vara en återspegling av din låga konditionsnivå men ett hälsotillstånd som kallas ansträngningsutlöst astma. Denna styrbara tillstånd kan drabba upp till 15 procent av den allmänna befolkningen, enligt American College of Sports Medicine. Symtom på EIA inkluderar bröstsmärtor, andnöd och hosta under och en kort tid efter att ha utövat den sista för cirka 30 till 60 minuter. Symtom på överansträngning pågå i några minuter. Andfåddhet kan orsaka yrsel och svimning.

Värme slag

Ett fall av värmeslag kan variera från mild till en potentiellt livshotande tillstånd som kallas värmeslag. Symptomen börjar vanligtvis plötsligt när du svettas kraftigt, vilket vanligtvis sker under högintensiv träning. Dessa symtom är yrsel, illamående och trött. Du kan också uppleva en snabb eller svag puls, värmekramper och huvudvärk. Misstänkta fall av mild värmeslag, fastställa i skuggan med fötterna förhöjda och dricka kallt vatten. Kontakta läkare om du upplever svimning, kramper, förvirring eller feber över 102 grader Fahrenheit.

Hur man läka bröstsmärtor


Om du lider av bröstsmärtor som orsakas av mastit, en infektion i bröstkörtlarna eller bröstvävnad, det finns sätt att behandla symtomen och lindra din obehag. Mastit förekommer oftast ett par månader efter att ha levererat ett barn, när mjölkgångarna kan bli svullen eller igensatta i bröstet. Andra orsaker till mastit kan innefatta en hormonell obalans som kan uppstå under klimakteriet eller, i sällsynta fall, cancer i bröstvävnaden, som kallas "inflammatorisk carcinoma."

Instruktioner

Medicin

1 Fråga din läkare om att ta ett over-the-counter smärtstillande medel, såsom ibuprofen eller paracetamol. Dessa läkemedel är inte släppt i bröstmjölken och är i allmänhet säkra att använda vid amning. Om bröstsmärtor är svår, kan din läkare förskriva receptbelagda styrka medicinering.

2 Fråga din läkare om du behöver antibiotika. Eftersom mastit är en infektion, bör det svarar bra på antibiotikabehandling. Din läkare kommer att väga riskerna och fördelarna med förskrivning antibiotika till dig om du ammar. Om bröstsmärtor hämmar flödet av mjölk eller orsakar dig att inte amma så ofta som du borde för hälsan hos ditt barn, kommer läkaren troligen välja antibiotikabehandling.

3 Undvik att använda läkemedel aktuella lösningar och krämer. Även om de kan ge tillfällig lindring från spruckna, såriga och torra bröstvårtor, kommer de slutligen förvärra mastit och skapa en grogrund för bakterier som orsakat infektionen. Dessutom, om du ammar, kan lösningen hamna förtäras av barnet.

Lättnad

4 Applicera varma kompresser till bröstet före och efter amning, eller när du upplever press och smärta i bröstet. Om din bröstvävnad är alltför ont för en kompress, blöt i en varm balja med vatten för att hjälpa till att lindra smärtan.

5 Växla mellan is förpackningar och varm komprimerar om du inte ammar. Använda en kylklamp kommer att hämma mjölkflödet om du ammar, så denna terapi föreslås inte före matning.

6 Drick minst åtta till tio 8 oz. glas vatten varje dag. Var noga med att äta en kost rik på fiber och vitamin C. Detta kommer att hjälpa kroppen spola bort överskott toxiner och hålla huden hydrerad. Undvik kryddstark mat och alltför bearbetade livsmedel, vilket kan sakta ner din matsmältning och skapa ytterligare inflammation.

Kirurgi

7 Om mastit kompliceras av en böld och uppbyggnad av vätskor på undersidan av bröstvävnad, kan du behöva ha en sluten kirurgiskt ingrepp för att dränera abscess och avlägsna vätskor. Tala med din läkare om du märker pus och missfärgad dränering från dina bröstvårtor.

8 Om din läkare beslutar att utföra en operation för att tömma en mild abscess, kommer han antagligen välja att göra detta på sitt kontor, med hjälp av en lokalbedövning. Du bör kunna återvända hem eller till jobbet samma dag, även om du kan uppleva ömhet efter operationen. Snittet webbplats kommer att vara liten, och det bör inte finnas någon betydande ärrbildning.

9 För djupare och mer avancerade bröst bölder i samband med mastit, kan du kräva sjukhusvård och kirurgi under narkos. Snittet kan vara större och kräver mer tid att läka, och din läkare kommer förmodligen att förskriva antibiotika för att förhindra ytterligare infektion efter ingreppet.

Tips

  • Gå utan en bysthållare, eller undvika behå med underwires om du upplever bröstsmärtor. I stället bära en stram undertröja eller skyddsdräkt som ger stöd utan att skära av din omsättning eller blåmärken huden.
  • Bröstsmärta kan vara allvarliga och bör alltid kontrolleras av din läkare. Även om du kan hitta symtomatisk lindring från huskurer, bör du fastställa orsaken till bröstsmärtor så snart som möjligt och ha ditt tillstånd behandlas av en läkare eller sjuksköterska.

Rapporter visar att ett stort antal kvinnor upplever någon typ av bröstsmärta. Medan de flesta bröstsmärtor inte är associerad med bröstcancer, cirka 15 procent av klagomål kräver medicinsk behandling.

Bär Stödjande Undergarments

Måttlig bröstsmärtor kan orsakas av en behå som inte ger bra stöd. En behå ska korrekt stödja ett bröst under alla aktiviteter, och kan även bäras som ett stöd när de sover. Alla underkläder specialitet butik kommer att ha personal på plats för att hjälpa dig att välja rätt storlek plagg.

styrning Diet

Eliminera koffein och salt från din kost och äta mer färsk frukt och grönsaker. Vitamintillskott B6, B1 och E har visat positiva effekter för att minska bröstsmärtor. I stället för att dricka läsk, kaffe och te, dricka vatten och naturliga fruktjuicer hela dagen.

Balansera Vikt / stress

Korrekt vikt är en nyckel till god hälsa. Eliminera stress och övervikt kommer att stabiliseras hormonnivåer och stöd för att eliminera bröstsmärtor. Montera en övning rutin i din dag, även om det är något så enkelt som en 10-minuters promenad varje morgon.

Orsaker till höger sida buksmärta


Buksmärtor klassificeras vanligen som en tråkig, konstant värk, känslan av brännande eller stickande, eller vassa stickande smärta i magtrakten. Även om smärtan känns som det kommer från magen, är magen bara ett organ som kan påverkas när buksmärtor är närvarande. Andra organ som kan påverkas inkluderar tillägget pankreas, njurar, tarmar och gallblåsa. För att avgöra om din smärta är allvarlig, är det klokt att få råd av en läkare eller sjuksköterska. Om buksmärtor varar längre än några dagar, gå till akuten.

Möjliga orsaker

Buksmärtor på höger sida kan tillskrivas flera sjukdomar, några allvarliga och vissa inte. Buksmärta på höger sida, till exempel, kan vara matsmältningsbesvär, gas smärta eller förstoppning. Men buksmärtor, särskilt på höger sida, kan vara ett tecken på en mer allvarlig sjukdom som blindtarmsinflammation, pankreatit, matförgiftning, gallsten, ektopisk graviditet, divertikulit, viral hepatit, njursten, gallsten, gastrit, magsår, inflammatoriska sjukdom, gastroesofagal refluxsjukdom, colon irritabile, Chrons sjukdom, laktosintolerans, urinvägsinfektion eller diafragmabråck.

ytterligare symptom

Det är viktigt att identifiera eventuella ytterligare symptom för att avgöra om din buksmärtor är allvarlig. Om du upplever blodig avföring, blodiga uppkastningar eller hög feber, kan du ha en potentiellt allvarlig sjukdom. Se en läkare omedelbart. Om buksmärtor kommer med andra mindre allvarliga influensaliknande symtom eller inga symtom alls, vänta några dagar. Om buksmärtor fortsätter se en läkare så snart som möjligt. Om du inte kan sitta stilla på grund av smärta, eller är obekväma med den nivå av smärta du upplever, se din vårdgivare.

Undvik Trigger Foods

Om du upplever buksmärtor direkt efter att du äter, kan smärtan förmodligen inskränkas till en matsmältning problem. Försök att skära ner på livsmedel som orsakar dig buksmärtor, som kan vara mejeri, kryddig mat eller fettrik mat. Om buksmärtor försvinner efter att ha skurit dessa livsmedel från din kost, kan du lider av sura uppstötningar eller laktosintolerans. Se din läkare för att bekräfta diagnosen och diskutera förändringar i din kost med en läkare eller dietist.

Tidsram

Några potentiellt allvarliga sjukdomar manifestera snabbt, såsom njure infektioner, urinvägsinfektioner och blindtarmsinflammation. Det är viktigt, särskilt i de tidiga observation av dina symtom, ta din temperatur regelbundet och att dricka mycket vatten. Om du närmar dig en allvarlig sjukdom, kommer din kropp sannolikt låta dig veta inom de första timmarna av dina symtom. Håll utkik efter blodig avföring och kräkas, och se en läkare om du känner dig febrig, svag eller yr.

Varning: Ride Side buksmärta

Det är möjligt att ha en allvarlig abdominal sjukdom samtidigt som inga andra än buksmärtor symtom. Om du har buksmärtor som varar mer än tre dagar, se en läkare så snart som möjligt. Det är möjligt att ha en allvarlig sjukdom som inte inkluderar blodig avföring, kräks, eller feber. De sjukdomar som anges ovan är många, men inte alla av de sjukdomar som är förknippade med buksmärtor. Diskutera dina symptom med en läkare.

Viktminskning med smärta i höger sida

Oavsiktlig viktminskning, speciellt om de åtföljs av buken eller sidan obehag kan vara ett varningstecken på en potentiellt allvarligt hälsoproblem. Några av de organ på höger sida innefattar levern, bukspottkörteln, gallblåsan och höger njure. Ett problem med någon av dessa kan orsaka smärta på höger sida, och vissa förhållanden kan också orsaka förlust av aptit och viktnedgång. Rapportera oroande eller ihållande symptom till din läkare.

gallsten

En gallsten uppstår när matsmältningsvätskor i levern stelna till en stenliknande föremål. Om dessa stenar fastnar i röret ansluter gallblåsan till tarmen, kan du ha en gallblåsa attack, vilket orsakar obehag eller svår smärta i övre högra delen av buken, ibland sprider sig över ryggen. Det kan också orsaka illamående, kräkningar och, om den tillåts utvecklas, viktminskning. Sedan har en smärtsam gallblåsan attack kan predisponera dig att ha mer, kan din läkare rekommendera operation för att ta bort gallblåsan.

lever~~POS=TRUNC

Någon sjukdom eller tillstånd som påverkar levern kan orsaka obehag eller smärta i övre högra delen av buken. Alla buken cancer eller cancer i lungorna eller bröst kan resa till levern. Cirros, eller en kronisk skada på levern, kan också orsaka dessa symtom. Om du har problem med levern, kan du också uppleva gulsot, feber, nattliga svettningar, illamående och trötthet. Vissa mediciner och alkohol kan orsaka leverskada. Om du har några symtom på leverproblem, se din läkare omedelbart.

njur~~POS=TRUNC

Njurarna är belägna nedanför midjan mot ryggen. Flera förhållanden som påverkar höger njure, inklusive njursten, njursjukdom och njurinfektion kan orsaka smärta på höger sida. Dessa förhållanden kan också leda till att du har en aptitlöshet, vilket kan leda till oavsiktlig viktminskning. Andra symptom på njurproblem blod i urinen, frekvent urinering, smärtsam urinering, ihållande klåda, trötthet och svullna fötter och vrister.

andra orsaker

Andra orsaker till oavsiktlig viktminskning eller abdominal eller ryggsmärtor på höger sida innefattar pankreatit, bakterie- eller virustarminfektioner eller utomkvedshavandeskap. Alla tillstånd som orsakar kräkningar och diarré eller aptitlöshet kan också orsaka viktminskning, och kan orsaka magbesvär också. Ihållande kräkningar eller diarré kan vara anledning till oro, särskilt när de åtföljs av feber eller svår smärta. Se din läkare omedelbart om du upplever dessa symtom.