XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bröstreduktion blåmärken var

Blåmärken hos barn

Enligt Duke Health, ett blåmärke resultat från skadade blodkärl som blöder in i huden. En blåmärke kan vända ett brett spektrum av färger, beroende på ålder blåmärke, men när det första inträffar, är färgen i allmänhet svart och blå. Barn kan lätt få blåmärken från att spela eller oavsiktligt falla eller stöta in i saker. Duke Health rapporterar att de flesta blåmärken som drabbar ditt barn är inte av oro. Däremot kan en del blåmärken vara ett tecken på allvarlig sjukdom, sjukdomstillstånd eller barnmisshandel.

orsaker

Fallolyckor och skador orsakar blåmärken hos barn. Dock kan vissa sjukdomar som leukemi och cancer orsakar blåmärken också. Barnmisshandel är en annan orsak till blåmärken hos barn, men i fall av barnmisshandel, blåmärken är oftast i udda ställen på kroppen. Om ditt barn har upprepade oförklarliga blåmärken, bör du tala med ditt barns barnläkare för att fastställa orsaken.

Identifiering

Dr. Courtney D. Thornburg Duke Health rapporterar att blåmärken bör övervägas onormalt om de inträffar utan förklaring, är på andra delar av än smalbenen kroppen, om de är större än en fjärdedel eller knölig snarare än platt. Det är viktigt att föräldrarna uppmärksamma deras barns skador och utvärdera blåmärken som uppstår så att du kan diskutera det med en läkare om du har frågor. David M. Pressel, MD, Ph.D., skriver i 15 maj 2000 upplagan av "American Family Physician" som blåmärken i misshandlade barn finns ofta i ovanliga ställen på kroppen såsom öronen, skinkor eller rygg. Om du hittar blåmärken i en ovanlig plats på ditt barns kropp, såsom på könsorganen eller överarmarna, bör du omedelbart kontakta din läkare för bedömning.

Förebyggande

Barn älskar att springa, hoppa och spela, men det är viktigt att hålla ett vakande öga på ditt barn att undvika onödiga blåmärken och skador. Påminna ditt barn att bromsa eller att se till att han spelar på mjuka underlag såsom sand i stället för betong kommer att förhindra blåmärken. Barn som är benägna att falla när man spelar ska bära skyddsutrustning såsom knä- och armbågsskydd och hjälm när de spelar sport. Det är viktigt att utbilda föräldrar att hjälpa till att förebygga barnmisshandel. Om du misstänker att ett barn missbrukas, kan du ringa till din lokala barnskyddande myndighet och ge en anonym rapport om det behövs.

Behandling

Ice är en utmärkt behandling för blåmärken och kan minska svullnad som kan uppstå på grund av blåmärken. Thornburg föreslår att man använder en påse frysta grönsaker som ärtor, insvept i en handduk, att is blåmärke. Thornburg rekommenderar också ge ditt barn paracetamol, men man ska aldrig använda ibuprofen eller aspirin eftersom det kan orsaka blåmärke att förvärras. Slutligen föreslår Thornburg att tillämpa en varm tvättlapp tre gånger om dagen i upp till 10 minuter är ett utmärkt sätt att hjälpa ditt barns hud absorbera blodet.

Blåmärken är små missfärgningar på huden som vanligtvis orsakas av trauma när huden lider en otäck bula. När du träffar armen på en bänk eller bord, skador slagblodkärlen under huden. När blodet från dessa fartyg pooler under huden, börjar du se svart och blå missfärgning. Det finns ett par vanliga orsaker till blåmärken, men förhindrar blåmärken kan vara svårt.

typiska orsaker

Den vanligaste orsaken till blåmärken kommer in grov kontakt med en annan person eller ett föremål. Detta fungerar åt båda hållen, eftersom du kan stöta din shin på ett bord eller någon kan oavsiktligt slå dig med en boll. Oavsett anledning, någon hög hastighet effekt mot huden har potential att orsaka en otäck blåmärke. Blåmärken orsakas av grov kontakt är inte en viktig orsak till hälsoproblem och kommer att läka på egen hand.

Förebyggande

Att förebygga blåmärken är lite knepigt. För att förhindra ett blåmärke, måste du undvika den åtgärd som skapade det. Du kan försöka förhindra blåmärken genom att vara försiktig med din omgivning och agera på ett säkert sätt när du flyttar möbler eller att idrotta, eftersom det begränsar möjligheten för oavsiktlig blåmärken. Om du gör spelar sport, bära rätt skyddsutrustning som armbåge, skuldra och knäskydd samt benskydd vid behov. Det är inte möjligt att stoppa varje olycka, men att hålla säkerhet i åtanke kommer att hjälpa.

Orsaker till oro

Medan blåmärken är en god funktion i den mänskliga kroppen, kan vissa blåmärken vara indikativ för en underliggande hälsoproblem. Om du upptäcker blåmärken på kroppen som har dykt upp utan orsak, eller om du upptäcker att du lätt får blåmärken och ofta, kan du ha en blödningssjukdom. Detta är också sant av blåmärken som kvarstår i flera veckor. Symtom av detta slag bör tas upp till en läkare, som kan räkna ut vad som händer med din kropp.

behandlings Förslag

Om du träffar huvudet eller slam din shin till något, är du antagligen kommer att få ett blåmärke. Du kan dock försöka att minimera blåmärken effekt genom att tillämpa is eller frysta ärtor till den skadade delen av kroppen. Detta kommer att minimera svullnad och hjälpa till med smärtan. Utöver den initiala reaktionen, kan du ta over-the-counter smärtstillande medel som ibuprofen eller paracetamol för att ta itu med ömhet. Efter ett par dagar, tillämpa en varm tvättlapp till blåmärke några gånger per dag för att hjälpa din hud absorbera blod.

Tecken och symptom på en drog Quad muskler från Utfall

Utfall är populära för toning och stärka benen, inklusive dina quadriceps, en muskel som sträcker sig från höften till knäna. En muskel obalans, försummar att värma upp innan du gör utfall, överanvända dina benmuskler eller utöva dem medan de är trött, gör allt du mottaglig för en quadriceps stam. Erkänner tecken och symtom av en sträckt quadriceps är en förutsättning för en snabb återhämtning.

Första Degree Quadriceps stam

Om du gör utfall och erfarenheter minimal rivning och stretching av muskelfibrer, har du troligen fallit offer för en första gradens quadriceps stam. Du kan uppleva täthet, spasmer och ömhet på framsidan av din låret. Även böja knä drabbade benet och flytta låret framåt och bakåt kan orsaka mild smärta, kan obehag inte alltid vara allvarliga nog att du måste sluta träna.

Andra gradens Quadriceps stam

En andra gradens drog quad muskler kan kännas igen av en plötslig skarp smärta som hindrar dig i dina spår. Muskelfibrer är delvis slits och smärtan är allvarligare än den av en första graden stam. Muskeln är svag och oförmögen att stå emot mycket motstånd. Genom att trycka på det drabbade området med handen framkallar smärta, liksom böjning och utvidga ditt knä och flytta låret framåt och bakåt. En inbuktning eller klump kan visas på platsen för den drog muskel, och efter en eller flera dagar, kan blåmärken vara synlig.

Tredje gradens Quadriceps stam

Om du hör eller känner ett pop eller knäppa på framsidan av låret och uppleva en plötslig, intensiv, invalidiserande smärta, du troligen att göra med en tredje gradens quadriceps stam. Detta är det värsta scenariot, eftersom muskeln är helt sönder. Smärtan är svår och parat med omedelbar svullnad av området. Inom 24 timmar du kommer att märka blåmärken och du behöver kryckor för att gå. Kirurgi kan behövas för att reparera muskelfibrerna.

Saker att tänka på

Oavsett hur allvarlig den drog muskel, initial behandling omfattar vanligtvis isbildning av muskeln, kompression och höjd vila. En läkare kan rekommendera att ta mediciner för att lindra smärtan, och när smärtan avtar, kan han föreslå att göra stretching och stärkande motion för att återställa muskel flexibilitet och styrka. En första gradens stam kan ta allt från 10 till 21 dagar att läka. Ge en andra gradens stam en till två månader att läka, och räkna tre månader eller längre för fullständig återhämtning för tredje gradens stammen.

Hemlagad Trädbeståndet Avstånd


Trädbestånd är plattformar som vilar på träd lemmar, är fästa vid trädstammar eller står strukturer som ansluter till träd. Jägare och spelskådare sitter ofta eller stå på dessa plattformar under jaktsäsongen, parningssäsongen eller migration, väntar på djur för att komma tillräckligt nära för att observera eller döda. Trädbestånd består av en mängd olika material, inklusive metall, trä eller en kombination av material. Alla träd står är från marken, vilket kräver jägare att sikta på sitt byte med hjälp av en nedåtgående trend för sina pilar eller kulor.

Instruktioner

1 Mät, markera och skär 11 bitar av 3/4-inch-by-3/4-tums slang som mäter 16 inches lång. Märk varje bit som en stegpinne.

2 Mät, markera och skär två bitar av 1-tums-by-1-tums rör, som mäter 16 inches lång. Märk dessa bitar som stegskenor. Märk den ena änden av varje bit som stege järnväg slut. Mät 12 inches från varje skena ände och markera mätningen. Fortsätt att mäta upp längden på varje skena och placera märken var 20 tum. Inte markera de 20 inches av rälsen.

3 Mät, markera och skär fyra stycken 1 1/2-tums-by-1 1/2-tums slang, som mäter 6 inches lång. Dessa är extra bitar av stegen.

4 Mät, markera och skär fyra stycken 1-tums-by-1-tums rör som mäter 28 inches lång. Märk varje bit som en skena. Märka en ände av varje bit som rälsen änden. Mät 10 inches från varje skena ände och markera mätningen.

5 Mät och märk och såga följande delar av en tum-by-1-tums slang: två stycken som mäter 19 inches lång, fyra stycken som mäter 14 inches och två stycken med måtten 24 inches. Alla av dessa bitar kommer att användas för sätet.

6 Mät, märk och såga en bit av en tum av-en-tums rör som mäter 24 inches lång. Klipp en bit av en 1/2-tums-by-1 1/2-tums slang som mäter 24 inches lång. Klipp en bit av en tum-by-1/8-tums platt stål, mäter 6 inches lång. Borra ett halv-tums hål på varje ände av 6-tums bit. Hålen bör vara centrerad på en-tums sida och vara belägen en tum från varje ände.

7 Lägg stegskenor på en plan yta parallellt med varandra. Placera skenorna 16 inches isär. Låg slangen så att änden av skenorna är på rätt. Placera var och en av de 11 pinnar mellan markeringarna på skenorna placerade var 20 inches. Klämma de högra och vänstra sidorna av varje stegpinne till lämplig mätning på skenorna.

8 Sätt på svetshjälm och svetshandskar. Slå på svetsaren. Svetsa vänster och höger sidor av varje ringt till rälsen. Ta bort klämmorna som motsvarande svetsen är avslutad.

9 Mät och markera 5 fot, 4 inches från botten av varje skena. Skär genom skenorna på märket. Märk botten av stegen som avsnitt 1. Märk toppen av stegen som avsnitt 2. Mät och markera 5 fot, 4 inches från botten av avsnitt 2. Skär genom skenorna på märket och märka resultat som avsnitt 3.

10 Skjut en extra stege bit över toppen av rälsen i avsnitt 1. Clamp och svetsa bitarna på plats. Skjut änden av skenorna i avsnitt 2 i hjälp bitar. Clamp och svetsa bitarna på plats. Skjut en extra stege bit över toppen av rälsen i avsnitt 2. Clamp och svetsa bitarna på plats.

11 Lägg två 28-tums bitar skurna för sätet parallellt med varandra på en plan yta på avstånd 14 inches isär. Se till att 10-tums-märkta kanter är på rätt och vände uppåt lätt identifiera dem. Lägg en 14-tums säte bit mellan vänster ändar, klämma och svetsa bit på plats. Lägg en andra 14-tums säte bit mellan de 10-tums varumärken. Clamp och svetsa bit på plats. Upprepa denna process med de återstående sitt bitar för att bilda två identiska former.

12 Lägg de två formerna skapade i steg 11 ovanpå varandra. Lyft upp övre hörnet av överdelen mittemot järnvägs kant. Skjut en 19-tums bit mellan de två hörnen. Kläm fast bit på plats. Lyft nedre hörnet och skjut en 19-tums bit mellan de två hörnen. Kläm fast bit på plats. Du har nu bildat en sätesramen.

13 Vrid sitsramen upp och ned så att skenändarna är nedåt. Passa fyra ändarna av sätesramen med 3 § Clamp och svetsa alla korsningar. Ta bort klämmorna som svetsar klar.

14 Placera 24-tums hängslen på utsidan av vänster och höger sida av sätet. Clamp och svetsa bitarna på plats. Klipp bort överflödigt brace längd.

15 Placera 6-tums bit plattstål i centrum av ett 2-tums bit en-tums-by-1-tums bit slang för att bilda en "T" -form. Clamp och svetsa bit på plats. Placera den andra stycke av 6-tums platt stål i mitten av 24-tums bit 1 1/2-tums-by-1 1/2-tums slang stål. Clamp och svetsa ihop bitarna.

16 Håll andra svetsade bit från steg 15 på den nedersta delen av avsnitt 2. Center plattan längs stegpinnen. Borra genom hålen i plattan där de radas upp med stegpinnen. Trä en 1 1/2-tums bulten genom varje hål. Säkra bulten med en mutter och bricka. Skjut första svetsade bit från steg 15 in i röret du just säkrat. Placera bitar så panelerna är både horisontellt.

17 Borra ett 5/8 tums hål genom rören där de korsar varandra. Ta pjäsen som gled in i svetsade fästet. Mät och märk två-tums sektioner utmed längden av det borttagna röret. Borra ett 5/8 tums hål längs varje märke.

18 Fäst ena änden av spärr till platta, passera spärrbandet runt trädstammen där montern kommer att monteras. Anslut den andra änden av spärr till den motsatta sidan av den plana plattan. Dra bandet att hålla stativet säkra.

19 Mät, markera och skära en bit aluminiumnät mäter 14 inches med 18 inches. Centrera nät ovanpå sätesramen. Kläm nätet på plats och svetsa kanterna.

20 Mät, markera och skära en bit aluminiumnät mäter 10 inches med 14 inches. Klipp en 1-tums-by-1-tums fyrkant av varje hörn av maskstycket. Centrera mesh ovanpå foten området. Kläm nätet på plats och svetsa kanterna.

21 Borra två hål med de 5/8-tums bit på änden av varje stagade rung. Sätt öglor genom hålen. Borra två hål med 5/8 tums bit på de bakre vertikala streck i sitsramen. Hålen bör vara i mitten av staplarna. Sätt öglor genom hålen. Fäst ett spännband till varje höger öga bult. Remmen runt stammen, fast banden till motsvarande öglan till vänster. Dra åt remmarna runt stammen.

Tips

  • En stege kan vara nödvändigt för en korrekt montering och dra åt spännband.

Få Gluten Lowdown

Gluten är ett protein som finns i vete och dess derivat, och kan visas i ett brett utbud av livsmedel. Bortsett från uppenbara former av vete som bröd, bakverk, pizza och kakor är gluten som finns i nästan alla förpackade livsmedel eftersom det används som en stabilisator för att förlänga hållbarheten av produkter. Tyvärr innebär detta att gluten kan hittas i många former av choklad, eftersom det används som ett emulgeringsmedel eller förtjockningsmedel. Lyckligtvis, för dem som behöver hålla sig till en strikt glutenfri kost kan fortfarande njuta av choklad, så länge de förstår vilka märken där de kan delta.

Enklare är bättre

Om du väljer choklad på en glutenfri diet, är det bäst att först undersöka förpackningsetiketten. Någon ingrediens som är okänd eller som du är osäker, bör helt undvikas - better safe than sorry. I allmänhet är de flesta vanligt mjölk och mörk choklad barer är mer sannolikt att glutenfri än något innehållande karamell, skarpa eller krispigt ingredienser. En generell regel att komma ihåg är det enklare produkten, desto större är chansen att det är glutenfritt. Lyckligtvis innebär detta också att majoriteten av choklad avlat på en glutenfri kost är friskare än sina ingrediens belastade motsvarigheter. Sträva efter att välja choklad som har mindre än 5 ingredienser som anges på etiketten, såsom mjölk, kakaopulver, socker eller andra kända namnen.

Gör din forskning

Majoriteten av stora livsmedelsföretag kommer att lista säkerheten för sina produkter online, så se till att kontrollera tillverkarens webbplats för sin glutenfria status. Konsumenterna kan också prova att ringa numret på företaget noterat på förpackningen för att snabbt få information om säkerheten för dess ingredienser. Tyvärr, även om en chokladkaka har helt glutenfria ingredienser som anges på omslaget, det fortfarande kan bearbetas i en fabrik som behandlar gluten och vete livsmedel. Detta innebär att det är bäst att välja märken som du vet är säkra, har forskat, eller har talat personligen.

Märken att köpa

Det finns många chokladmärken vars grundläggande produkter (mjölk och mörk choklad) garanteras säker: Hershey, Dove, Reese och M & M. Så länge du hoppar komplicerade choklad (krispiga, kryddig eller ovanliga smakämnen), den klassiska choklad barer, torg och små godis är säkra att äta. Många välkända produkter är säkra, som klassiska Butter och Hersheys kyssar, medan andra företag kan vara förvirrande (Vintergatan Midnight barer är tillåtna, men den klassiska godis är inte). Det är bäst att forskning varje choklad innan de köper eller intag och hålla en liten lista över tillåtna choklad till hands hela tiden. Ett av de enklaste sätten att säkert äta choklad är att köpa varor från de organiska eller glutenfria gångarna på din lokala livsmedelsbutik, och se till att köpa varumärken med "glutenfri" på förpackningen.

Gluten-Free utan skuld

En glutenfri diet kan vara fördelaktigt att nästan vem som helst. Det kan förbättra matsmältnings funktion, förbättra symptom på andra störningar som autism eller cystisk fibros, men det är det mest fördelaktigt för patienter med celiaki. Många barn och vuxna med celiaki har problem med viktminskning eller undernäring vid diagnos, kan så hälsosam och ekologisk choklad vara fördelaktigt för att återfå behövs vikt. Försök att välja mörka chokladkakor för extra antioxidant fördelar, som kan bidra till att minska inre inflammation och ge näring som är tänkt att avvärja av cancer och en mängd andra sjukdomar.

Hur man kan anpassa en golfklubb Längd


Justera en golfklubba längd är inte så svårt som det kan tyckas, men det påverkar spelbarheten i klubben. Om du förlänga klubben kommer axeln vara mer flexibla, och om du förkorta den, kommer klubbens axeln vara styvare. Ju mer du förlänga eller förkorta klubb, desto mer märkbara förändringen i flexibilitet vara. Eftersom en klubb som är alltför stela eller alltför flexibla kan påverka din bollflykt och riktning, inte justera längden mer än nödvändigt.

Instruktioner

Ta bort den gamla Grip

1 Placera axeln i gummiaxelklämman och sedan sätta klämman i städet, åtdragning genom att vrida klämspaken medurs. Dra åt tills axeln är orörlig.

2 Skär av greppet genom att placera kroken bladet under smala änden av greppet och slet upp greppet.

3 Lossnar greppet och eventuella grepptejp för hand. Om du har en stålaxel, kan du skrapa envis band med en kniv eller mattkniv. Skrapa inte tejpen från en grafitskaft.

Trimma en Graphite Shaft

4 Mät hur mycket du vill klippa axeln och linda en bit maskeringstejp runt den punkt på axeln.

5 Mät längden på snittet igen och markera maskeringstejpen med en markör eller krita för att ange var du kommer att skära. Bandet kommer att hålla grafitaxeln från splittring.

6 Rada upp bågfil med markeringen och skär axeln med en långsam och kontinuerlig sågning rörelse.

Trimma en stålaxel

7 Mät hur mycket du vill klippa axeln och markera längden med en markör eller krita.

8 Rada upp rörkapen med ditt varumärke och dra åt ratten medsols bara tills kniven sitter fast ordentligt.

9 Snurra skär två eller tre gånger för att göra mål axeln, och sedan dra åt skär lite mer.

10 Snurra skär igen tills det känns som det är att lossa, kanske tre till fyra varv runt axeln. Dra åt skär lite mer och fortsätta spinning och åtdragning av skär tills du skär genom axeln.

Förlänga en klubb

11 Pressa ungefär en kvarts storlek klick epoxi in i en liten kopp eller skål, blanda härdare och aktivator beroende på vilken typ av epoxi du har.

12 Snurra den smala änden av axeln förlängaren i epoxi och för in den i slutet av axeln. Skjut förlängaren in och ut från axeln för att fullständigt belägga extender. När det är helt belagd, tryck det hela vägen in i axeln, och torka bort överflödigt epoxy med en trasa.

13 Ställ klubban åt sidan för att tillåta epoxin att härda. Denna process tar från 15 till 30 minuter för snabb-set epoxy och upp till 24 timmar för standard epoxi.

14 Mät den längd du vill utvidga klubben och trimma förläng enlighet med samma procedur som du skulle göra för att förkorta klubb.

Byt Grip

15 Skär eller riva en bit av grepptejp längden på nya grepp.

16 Placera tejpen längs axeln på längden med tre fjärdedelar av en tum sticker ut bortom änden av axeln. Dra av skyddspapperet.

17 Coat bandet med lösningsmedel (antingen spraya eller häll, beroende på vilken typ av lösningsmedel). Täcka det lilla hålet i slutet av greppet med pekfingret och spraya eller häll ca en halv-uns av lösningsmedel in i det nya greppet att belägga insidan. Häll överskott av lösningsmedel ut ur grepp och på bandet.

18 Nyp den öppna änden av greppet något och vicka den på änden av skaftet. När du har det började skjuta greppet om i en kontinuerlig rörelse.

19 Vrid greppet tills den uppradade med ansiktet i klubben eller om så önskas. Normalt bör inriktningsmärken vara på framsidan och centrum av axeln, men inriktningen varierar med typ av grepp.

Tips

  • Beställ korrekt axelförlängaren för den typ av axeln. En metall extender är inte lämpligt för en grafit skaft, men vissa märken av förlängare arbetar för både stål och grafit skaft. Tillverkarens etikett ska berätta om förlängaren är rätt för din klubb.
  • Stå åt sidan när du tar bort en axel så att du inte skär mot dig själv.
Hur man kan minska en ansiktsbehandling Bruise snabbt

En blåmärke är blod som har rymt från trasiga blodkärl på grund av en skada. Blodet samlas i utrymmet mellan muskel och hud och är synlig under ytan av huden. En blåmärke i ansiktet är oftast inte allvarlig, men kan vara en orsak till förlägenhet tills det läker. Några enkla steg första hjälpen kan minska svårighetsgraden av ett blåmärke och påskynda läkningsprocessen.

Bedöma skade

Steg 1

Smärta kan svullnad och blåmärken vara tecken på ett brutet ben i ansiktet. Om du misstänker att en fraktur, omedelbart söka läkarvård.

Steg 2

Om du upplever illamående och kräkningar, yrsel, matthet, förvirring, svårigheter att gå eller röra sig, eller förändringar i din syn efter ett huvud eller ansikte skada, behöver du omedelbar läkarvård. Även en kort medvetslöshet kräver bedömning av en läkare. Försök inte att köra men efterlyser en ambulans eller har någon annan enhet du till akuten.

steg 3

Ibland symptomen av en huvudskada är försenade. Även om skadan verkar milt, bör den enskilde följas noggrant under 24 timmar. Låt honom inte att sova mer än två eller tre timmar åt gången och med jämna mellanrum kontrollera vakenhet genom att be honom enkla frågor. Om du är orolig för någon av hans svar eller om du märker andra tecken på mental förvirring, omedelbart söka läkarvård.

Första hjälpen

Steg 1

Börja behandla ett utvecklings ansiktet blåmärke direkt efter skadan inträffar. Dina ansträngningar kommer att ha mest nytta vid denna tidpunkt.

Steg 2

Applicera en kylklamp på det drabbade området under cirka 15 till 20 minuter åt gången. En påse med krossad is eller ett paket med frysta grönsaker insvept i en duk eller handduk gör en effektiv kylklamp. Applicera inte isen direkt på huden. Undvik att trycka på det drabbade området och inte somna med kylklamp i ansiktet. Detta kan resultera i förfrysning och ytterligare skada din hud i ansiktet.

steg 3

tillämpas Åter isen pack för steg 15 till 20 minuter, upp till varje timme. Fortsätt denna behandling under de första 24 timmarna efter skadan. Is kommer att minska inflammation, svullnad, smärta och rodnad. Om du kan ansluta sig till ett vanligt schema för isbildning under denna kritiska tid, kan du kanske att dramatiskt förbättra utseendet på ansikts blåmärke.

steg 4

Du kan ta over-the-counter mediciner för smärta, såsom paracetamol eller ibuprofen. Följ doseringsanvisningen på flaskan och kontakta din läkare om du är osäker på om dessa läkemedel är säkra för dig. Undvika aspirin eftersom det minskar blodets koagulering och kan orsaka ytterligare blödning från trasiga blodkärl.

Vila och värme

Steg 1

Om du har ett blåmärke i ögonen, inte utför någon tunga lyft eller motion under de 48 timmarna efter skadan. Dessa aktiviteter kan orsaka ytterligare blod till pool i det skadade området, försämring utseendet på din blåmärke.

Steg 2

Se till att få tillräckligt med vila i dagarna efter skadan. Höj huvudet med extra kuddar på natten för att minska svullnad i ansiktet. Fortsätta att övervaka din skada i timmar och dagar som följer. Om du upplever svår smärta, svullnad, synrubbningar eller näsblod, kontakta din läkare.

steg 3

Efter 24 timmar, byta från is förpackningar för att värma kompresser. Värmen kommer att bidra till att förbättra blodflödet till det drabbade området, stimulera leverans av immunsystemet molekyler och påskynda läkning. Blöt en ren handduk i varmt, inte hett, vatten. Vrid ur och tillämpa den på det drabbade området under 15 till 20 minuter. Upprepa detta varje timme som behövs.

Döljer en Bruise

Steg 1

Trots alla ansträngningar för att påskynda läkning, kan en ansikts blåmärke fortfarande ta flera dagar eller mer för att blekna. Du kan överväga att använda makeup för att dölja eller minska uppkomsten av ansikts blåmärken, medan du väntar på området att läka.

Steg 2

New York-baserade kirurg, Dr. Tal Dagan, rekommenderar att man använder endast produkter som är allergivänliga och luktfria. Om du har några sår eller öppna sår i ansiktet, måste du se till att din makeup produkter är rena eller nya och använda endast nya applikatorer.

steg 3

Välj en concealer i en nyans som matchar din hudton. Concealers är tjockare och mer ogenomskinligt än vanliga foundation och kan dölja blåmärken. Färgkorrigerande makeup kan också minska uppkomsten av ett blåmärke. I allmänhet använder en lavendel-tonade corrector att minska uppkomsten av en gul blåmärken och gröntonat corrector att minska rodnad.

varningar

  • Om du utvecklar blåmärken utan någon skada, kontakta din läkare. Dessa skulle kunna tyda på en underliggande sjukdom såsom en blödningssjukdom.

tips

  • Tänk på att vissa människor blåmärken lättare än andra. Äldre människor har tunnare hud som är mer benägna att skada; personer som tar warfarin eller andra blodförtunnande läkemedel kan utvecklas mer allvarliga blåmärken. Blåmärken kan vara mer märkbar på ljushyade individer.

Saker du behöver

  • Krossad is
  • frysta grönsaker
  • Handdukar eller tvättlappar
  • Varmvatten

En av de många ställen en kvinna kan utveckla hudbristningar är på hennes bröst. Samtidigt med bristningar på detta område av en kropp kanske inte är lika självklart som bristningar på benen eller underarmar, finns det tillfällen när de är märkbara. Till exempel, kan dessa märken vara mer märkbara när en kvinna är sportslig en baddräkt, sport-BH eller underkläder. Den goda nyheten är att det finns några användbara sätt att täcka upp bristningar på en kvinnas bröst för att hjälpa henne att bli mindre självmedveten.

Kläder

Dölja bristningar på brösten genom att bära kläder som är tillräcklig för dem. För en kvinna med hudbristningar, kan noggrant urval av kläder måste bli en gemensam praxis. Välj full täckning behåar för att ge dig en grund för de områden som behöver täckas. Om du föredrar urringade eller v-ringad toppar, bära linnen eller linnen under dem så att du kan uppnå det utseende du önskar utan att visa din hudbristningar. Bära en heltäckande baddräkt topp, en bit baddräkt eller en surf skjorta på stranden för att täcka dina hudbristningar. Slutligen, välja full täckning sportbehå eller T-shirt i stället för linnen när du tränar.

Smink

Använd smink för att täcka upp din hudbristningar. Besök en kosmetisk butik och leta efter en heltäckande foundation. Testa färgen genom att matcha det till undersidan av handleden, som är nära bör återspegla färgen på bröstet. Använd en svamp för att tillämpa makeup för bristningar på huden. Blanda makeup i huden, så det är inte självklart att du bär någon. Om du är benägna att svettas eller kommer att bli blöt, välja en vattentät makeup. Slutligen är det fina med smink som du köper på apotek butiker som butiken normalt tar det tillbaka även om det har öppnats. Detta kommer att vara användbart om du inte är 100 procent säker på vilken färg att välja.

Solbränna

Hjälp blanda dina hudbristningar med resten av huden med en solbränna. Eftersom bristningar kan vara ljusa linjer på kroppen, mörkare dem tillsammans med resten av huden kan hjälpa till att förhindra dem från att ställa ut. Använd en garv hudlotion på kroppen, med särskild omsorg för att täcka delar av dina bröst som har bristningar. Ett annat alternativ skulle vara att besöka en salong och har en falsk solbränna sprayas på kroppen.

Vad är benmärgs ödem?

Ben blåmärken var ett fenomen som inte observerades före magnetisk resonanstomografi, enligt International Society of Artroskopi, knäoperation och Orthopaedic Sports Medicine. Benmärgs ödem och ben blåmärken visas samma på MRI. Om patienten har en historia av skador på ben, det kallas ben brusing. I sjukdomar som artrit och sicklecellanemi, korrelerar benmärgsödem med skelettsmärta.

Benmärg

Benmärg har tre komponenter: den beniga delen, en fet del, och en del som gör blodkroppar. Sammansättningen av benmärgsförändringar att ha mindre blodbildningen med åldern. Det finns mer fet märg. Det sista området av ben för att ändra är nära ändarna av benet och i ryggraden. I maratonlöpare, hög höjd invånare, och menstruerande kvinnor, kan öarna blodbildande märgen ses på MRI, enligt American Roentgen Ray Society.

Benmärgs ödem eller ben blåmärken är områden med ökad vätska. Detta kan ske från små frakturer på ben, blod, eller ökad fluid. Ben ödem på MRI hjälper till att diagnostisera flera villkor.

stressfraktur

När benen är föremål för återkommande kraft, kan de utveckla en stressfraktur från lastning eller muskelkraft. Nya militära rekryter som är ovana vid marsch, långdistanslöpare och balettdansörer löper risk för stressfrakturer. Dessa frakturer inte initialt visar upp på röntgen. Frakturer i höften kan kräva operation. Tidig diagnos av stressfrakturer sker med MRI. Det finns ben ödem och ibland en synlig frakturlinjen, enligt klinisk Sports Medicine webbplats.

ACL

Ben blåmärken har bidragit till att förstå mekaniken i främre korsbands tårar i knäet. ISAKSOSM citerar studier som visar att ben ödem är beroende av tid efter skada med upp till 80 procent av patienterna med ACL tårar ha ben ödem på MRI. Benet blåmärken är typiskt belägna på den laterala delen av knäet. Förekomsten av ben ödem är mer sannolikt med en komplett ACL riva än en partiell tår. ISAKSOSM rapporterar att vissa forskare undersöker om ben blåmärken är korrelerad med utvecklingen av artrit, eftersom brosket över ben blåmärken påverkas i vissa studier, men inte alla studier, säger International Society of Arthroscopy.

Artrit

Benmärgs ödem är vanligare hos artritpatienter som upplever smärta. Både skelettsmärta och ben ödem utvecklas efter aktivitet i arthritics. "The Journal of Rheumatology" rapporterar att en multicenterSystem enligt MRI artrit fynd hittades ben ödem, synovit, och erosioner var konsekvent rankad av granskare. ISAKSOSM uppskattar 40 procent av arthritics med ben ödem har försämring av ledytor inom år.

Cancer och infektion

Infektion och cancer producera ben ödem. De inflammatoriska infektion celler och metastatiska tumörceller producerar hög vattenhalt ben som ses som ödem på MRI. Strålbehandling initialt producerar ben ödem. Förändringar i benmärgen från läkemedel som används för att stimulera benmärgen att producera fler blodkroppar kan ses på MRI. Ökad blodkroppar på grund av skäran cell blodsjukdomar och andra anemier kan också orsaka ben ödem.

BMES

Den ökade användningen av MRI har lett till en ny diagnos; transient benmärg ödem syndrom, BMES. Detta var första som sågs i höften. Det var inte korrelerad med avaskulär nekros som är död av benet. En annan sjukdom, övergående osteoporos, börjar med höftproblem. Förlust av benmassa därefter sett på röntgen. BMES har inte den initiala smärtan. ISAKSOSM theorizes dessa tre syndrom kan relateras.

Betydelse

Ben ödem aktivt studeras. Det är oklart varför vissa människor har ihållande ben ödem. ISAKSOSM rapporterar att de flesta ben blåmärken lösa fyra till tolv månader efter skadan, men 10 till 15 procent av patienterna har ben ödem två år efter skadan. De långsiktiga effekterna och betydelsen av ben ödem är fortfarande upptäcks.

Meningit är ett allvarligt medicinskt tillstånd där membranvävnad (hjärnhinnor) som omger och skyddar hjärnan och ryggmärgen är infekterad, enligt Mayo Clinic. Det finns två typer av meningit: viral meningit, som vanligtvis försvinner på egen hand i ett par veckor, och bakteriell meningit, vilket kan vara livshotande. Lyckligtvis finns en hjärnhinneinflammation vaccin för att förhindra bakteriell meningit. Som med alla vacciner, bör du vara medveten om möjliga biverkningar.

Svaghet

Enligt Drugs.com, en allvarlig svaghet eller ovanlig känsla i armar och ben är allvarliga biverkningar. Denna biverkan kan ske omedelbart efter injektionen eller det kan utveckla två till fyra veckor efter injektionen. Om du upplever svaghet eller ovanliga förnimmelser i dina armar eller ben, bör du konsultera en läkare omedelbart.

Feber

Feber och frossa kan utvecklas efter att ha fått detta vaccin, enligt Drugs.com. Rådgör med din läkare om du upplever dessa effekter.

ovanliga blödningar

Drugs.com konstaterar att ovanliga blödning är en allvarlig biverkning av meningitvaccin. Detta inkluderar kraftig blödning eller blödning som inte lätt sluta. Dessutom kan överdriven blåmärken vara ett tecken på ovanlig blödning. Om du upplever denna biverkan, kontakta din läkare omedelbart.

Smärta

En vanlig, men mindre allvarlig biverkning av meningitvaccin är smärta, svullnad, rodnad och en klump på injektionsstället, enligt Drugs.com. Du kanske kan lindra dessa symptom genom att tillämpa is på injektionsstället i 20 minuter. Vänta 20 minuter efter avlägsnande av isen pack, och upprepa vid behov. Rådgör med din läkare om dessa symtom inte försvinner efter ett par dagar.

Andra biverkningar

Drugs.com stater som huvudvärk, trötthet, ledvärk, diarré, kräkningar, aptitlöshet eller mild hudutslag är mindre allvarliga biverkningar av hjärnhinneinflammation vaccin. Om dessa symtom inte löser efter några dagar, varna din läkare.