XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bra mat vid tarmvred

Bra mat att äta för IBS Drabbade

Mellan 10 och 20 procent av den amerikanska befolkningen har colon irritabile, eller IBS, vid någon tidpunkt, enligt University of Maryland Medical Center. Symtomen omfattar generellt kramper, buksmärta, diarré, uppblåsthet, gas och förstoppning. Även om orsaken inte är väl förstått och IBS har inte ett botemedel, spelar kost en viktig roll i både utveckling och kontroll av IBS.

Fiberrika livsmedel

Att äta mat med högt kostfiber kan bidra till att förbättra förstoppning symtom om du har IBS. University of Maryland Medical Center rekommenderar inklusive massor av färsk frukt, grönsaker och fullkornsprodukter i din kost. Om gas är ett problem, begränsa eller undvika äppeljuice, druvsaft, bananer, nötter, russin och korsblommiga grönsaker som broccoli och blomkål. Eliminera fiberfattiga raffinerade livsmedel, såsom vitt bröd, pasta och socker, från din kost.

Fettsnål mat

Äter färre fettrik rött kött; Istället äter låg fetthalt magert kött, kallvattensfisk - som lax, tonfisk eller sardiner - tofu eller bönor som din proteinkälla. Fettrik mat och snacks kan irritera din kolon, är svåra att smälta och är bättre tolereras när ätit i små mängder, enligt University of North Carolina Studenthälsan. Om du äter mejeriprodukter, hålla sig till låg fetthalt eller fettfri mat i stället för hela fetthalt mejeriprodukter.

Milda eller Lugnande Foods

Lägga "värme" till vissa livsmedel är ett traditionellt sätt att krydda upp en måltid, men det kan orsaka obehag för dem som upplever IBS. Istället smak livsmedel med matsmältningen vänliga örter som fänkål, mynta och kummin. Du kanske inte måste eliminera din favorit kryddig mat för evigt, men det är viktigt att du identifiera de livsmedel som orsakar dig problem. Begränsa eller undvika livsmedel som innehåller potentiella triggers, såsom het sås, kryddig barbecuesås, chilipulver, hot chili peppers, vitlök, curry eller ingefära.

andra överväganden

Även om vissa livsmedel kan utlösa IBS symptom hos vissa personer, kan de vara bra för andra. Att hålla en mat dagbok är ett bra sätt att hitta vilka livsmedel som är dina specifika triggers så att du kan eliminera dem från din kost. I allmänhet ytterligare livsmedel som kan utlösa IBS symtom mjölkprodukter, drycker som innehåller alkohol eller koffein, bearbetade livsmedel och artificiellt sötade drycker.

Hur man hanterar en Småbarn leka med mat vid bordet

Om ditt barn gör en vana att kasta sin pasta för att se det fastnar på väggen eller bygga en potatismos och grönsaker berg på golvet, testar hon förmodligen ditt tålamod på en regelbunden basis. Medan hon är för ung för att fullända sina bordsskick, det finns ingen tid som den nuvarande att börja hjälpa ditt barn lära sig några grundläggande lektioner i etikett - som att spela med, eller kasta, är maten inte acceptabelt. Att förstå varför ditt barn vänder mealtime i speltid kan hjälpa dig rätta till situationen.

Steg 1

Hålla masken om ditt barn börjar lansera sin mat över rummet eller stapla sina äppleklyftor. Berätta äldre syskon att svara på samma sätt. Ibland verkar ett barns busiga upptåg rolig, men reagerar positivt på ditt barns mat play missöden kan uppmuntra honom att fortsätta sina upptåg att du svarar igen.

Steg 2

Tjäna ditt barn mindre portioner mat. Det är lätt att överskatta hur mycket mat ditt barn kan äta. Att ge för stora portioner för ditt barn kan leda till överätande och / eller leka med maten. Titta på hur mycket mat ditt barn faktiskt förbrukar för ett par dagar och justera sina partier att anpassa sin aptit. Om lite mat kvar på tallriken när ditt barn uppfyller sin hunger, det finns helt enkelt mindre där för kreativ "lek".

steg 3

Erbjud ditt barn endast små mängder mat på en gång om han fortsätter att spela med barn-storlek matportioner. Till exempel, placera några segment av frukt i sin skål, eller bara en sked grönsaker eller potatismos. När han är klar äta liten mängd, ge honom lite mer.

steg 4

Ät tillsammans som en familj så ofta som möjligt för att ge ditt barn med en daglig exempel på gott bordsskick. Detta ger henne också en möjlighet att se andra familjemedlemmar åtnjuter hälsosamma livsmedel. Annars kan hon tvivlar på din ärlighet när du försöker berätta för henne hur mycket du gillar spenat. Uppmuntra äldre barn att föregå med gott exempel för sina yngre syskon genom att vara goda middagsbordet förebilder för henne också.

steg 5

Låt ditt barn äta själv. Vid ålder 15 till 18 månader, skulle han börja manipulera bestick. Du kan fortfarande behöva hjälpa honom i denna ålder, men han bör ha gott om möjligheter att ge självmatande ett försök. Redskap kommer också att hålla sina små händerna upptagna, vilket minskar hans intresse för en livsmedels kastet. När han börjar att behärska med hjälp av redskap, kommer han att känna en större känsla av kontroll över måltiderna, vilket gör honom mindre sannolikt att spela med mat i en maktkamp.

steg 6

Ta bort skräpmat från ditt barns kost. Hon behöver inte dessa livsmedel och de kommer inte att ge henne med hälsosamma näringsämnen hennes kropp behöver. Däremot kommer de att störa rummet hon förfogar i magen för hälsosamma livsmedel. Om hon snacks på skräpmat mellan måltiderna, kommer hon att fylla upp snabbare vid utsedda måltider, vilket gör morot slänga, sås vallgrav och andra livsmedels spel mer sannolikt blir följden.

steg 7

Upprätthålla ett strukturerat måltid och mellanmål schema. Detta kommer att hjälpa ditt barn att börja känna igen när han är hungrig och när är full. När han börjar att skilja dessa interna signaler, kommer han att kunna säga att han är full, snarare än att bygga en broccoli tåg eller göra en kalkon torn.

Bra mat att äta innan en morgon kör

Även om du kan frestas att gå ut genom dörren på fastande mage, äta innan morgon kör ger dig energi och kan inspirera dig att köra det där lilla extra. Kunde dock fel pre-run mellanmål ge dig magbesvär. Lättsmälta hög kolhydratrika livsmedel med en måttlig proteinhalt ger dig snabb bränsle du behöver utan att tynga ner dig.

banana Ström

Bra mat att äta innan en morgon kör

En banan är en optimal pre-run mellanmål eftersom det är lätt bärbar, inte kräver några redskap och kan ätas snabbt. Bananer är också hög i kolhydrater och kalium, en elektrolyt förloras under kraftig svettning. Enligt en studie som publicerades i maj 2012 frågan om "PLOS ONE," äta bananer före motion bibehålls blodglukosnivåer och motion prestanda som liknar en kommersiell sportdryck. Emellertid bananer innehåller mer antioxidanter och näringsämnen såsom vitamin B-6 och är vanligtvis ett mer kostnadseffektivt alternativ än sportdryck.

Smoothie för att bekämpa uttorkning

Bra mat att äta innan en morgon kör

En smoothie innehåller färsk eller fryst frukt, mjölk eller juice, och vetegroddar eller lin måltid är en annan lätt att konsumera pre-run alternativ. Det är också ett bra alternativ om din aptit är låg på morgonen eller om du får illamående under löpningen äta fast föda. Flytande kalorier lämnar magen snabbare än fasta ettor och är därför lättare att smälta. Den flytande smoothie återfuktar också efter att sova hela natten, så att du inte gå in i din kör uttorkad.

Yoghurt med honung och Granola

Bra mat att äta innan en morgon kör

En halv kopp yoghurt med en tesked honung och 2 msk granola är en annan pre-run mellanmål alternativ under 200 kalorier. Yoghurt mjuka konsistens gör det lätt att äta, medan honung och spannmål ger en kombination av enkla och komplexa kolhydrater, respektive. De enkla kolhydrater ge omedelbar energi för att få dig att flytta ut genom dörren, medan komplexa kolhydrater bidra till att upprätthålla din energi i den senare delen av din körning. Proteinet i yoghurt kommer också att hålla dig från att känna sig hungrig under senare delen av din träning, vilket också kan förhindra efter träningen ätande.

Bröd med jordnötssmör

Bra mat att äta innan en morgon kör

En skiva bröd innehåller komplexa kolhydrater, som ger ihållande energi hela körningen. Ett tunt skikt av jordnötssmör ger en liten mängd av protein och fett, som främjar en känsla av fyllighet utan att tynga ner dig som mera fast föda. Denna klassiska kombinationen är lika portabel och är mycket billigare än kommersiella energikakor och är lätt att anpassa till vad du har på handen. En halv bagel eller en engelsk muffin med mandel smör eller choklad hasselnöt spridning ger liknande pre-workout fördelar.

Saker att tänka på

Bra mat att äta innan en morgon kör

Din smak och magen känslighet är sannolikt skiljer sig från andra kör kompisar och din väns favorit pre-run mellanmål kan ge dig en magont. Experimentera med olika livsmedel och portionsstorlekar för att optimera din pre-run bränsle. Om du racing, dock inte prova någon mat som du inte har experimenterat med före en träning loppet eftersom detta kan leda till magproblem under din ras.

Viktväktarna (WW) är ett livsmedel och livsstil plan som har varit mycket effektiv för många människor. Den stora mängden utrymme i äta är lite förvirrande för vissa människor, dock. Med så många alternativ för varje måltid, är det svårt att sätta fingret på exakt hur att distribuera "poäng." I Viktväktarna systemet, all mat har ett poängvärde beroende på dess kalori, fett och fiberräkning. Med lite planering i förväg och några smarta val kan du äta mestadels hälsosam mat och njuta av godsaker också.

Frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker kommer att göra upp en stor del av din meny på WW. Minst hälften av ytan av varje platta bör omfattas av grönsaker och frukter. Frukt och grönsaker innehåller mycket fibrer, så att de hjälper dig att hålla fylligare längre, och de är lägre i kalorier också. Nyckeln till att förlora vikt på WW är att hålla dig mättnadskänsla och inte berövas, och frukt och grönsaker är nyckeln till detta. Ät vid varje måltid, inklusive snacks, för att åtminstone fem halv-cup portioner per dag. En servering kan vara en halv grön paprika eller 10 baby morötter med vissa ranch dressing, eller en halv kopp broccoli i din pasta alfredo eller en kopp jordgubbar med vissa fettfri vispad grädde.

Fullkorn

Friska fullkorn ger dig energi och bidrar också till känslan full och nöjd. Hela vete bröd och pasta, havregryn, brunt ris och quinoa är alla stora källor för fullkornsprodukter.

Magert kött

Att förlora vikt inte alltid betyda att ge upp dina favoriträtter. Biff, kyckling, fläsk och skaldjur alla kan vara en del av en hälsosam måltid plan. Protein är mycket viktigt för att bygga frisk, muskler, så om du tjänar aktivitetspunkter, måste du äta extra protein. Grilla din biff, använder crockpots, Halstra och grillat kött, sätta räkor i pasta eller sallad. Det finns många hälsosamma sätt att laga protein. Stek kan vara en välsmakande sätt att lägga till protein samt, så länge du begränsa mängden olja du laga mat i cirka 2 msk. per portion.

friska Oljor

En hälsosam lägre fettsnål kost betyder inte något fett. Din kropp behöver hälsosamma fetter på en daglig basis. Fett håller huden smidig och återfuktad, håller håret glänsande och friska, hjälper matsmältningen och tillägger nödvändiga näringsämnen. Du behöver två portioner av hälsosamma oljor, såsom olivolja eller linfröolja, varje dag. Och även om det inte räknas som en olja servering, har avokado nyttiga fetter samt och gör en välsmakande komplement till många måltider.

Snacks och godis

Viktväktarna betyder inte beröva dig, så snacks och godis bör definitivt vara en del av din mat plan på en daglig basis. Försök Granny Smith-äpple skivor med fettfri kola dopp, eller luft poppade popcorn beströdda med grill krydda. Jordgubbsmousse, skrattar ko ost och kex, och bakade chips och salsa kan alla vara förvånansvärt låg poäng. Försök kost root beer och låg fetthalt glass för en root beer float. Oavsett din mellanmål begäret, det finns ett sätt att passa in med Viktväktarnas livsstil.

Gå ner i vikt, måste en person att bränna mer kalorier än han eller hon konsumerar. Detta kallas för en "kalori underskott." Motion är ett sätt att uppnå detta, och ett annat sätt är genom en hälsosam, fettsnål kost.

tomma kalorier

Måltider som innehåller mycket mättat fett och kolesterol innehåller tomma kalorier som inte har någon plats i en viktminskning plan. Varje måltid som skapas med dessa substrat bör undvikas. Laga mat utan smör, grädde, tunga mängder av ost och höga kalori såser är ett steg i rätt riktning. Livsmedel tillagas i olivolja är friskare eftersom olivolja inte bryta ner och bli hydrerad.

Fiber

Fiber har många hälsofördelar. Det främjar regelbundenhet, det stabiliserar blodsockernivåer, och det minskar riskfaktorer för hjärtsjukdomar, stroke, högt blodtryck, diabetes och högt kolesterol. Fiber skapar en fullständig känsla i magen, hjälper dig att känna sig nöjd under längre tidsperioder. Detta leder också till färre totala kalorier konsumeras. Livsmedel som innehåller mycket fiber inkluderar Fullkornspasta, ärtor, linser, havrekli, broccoli, korn och hallon. Alla frukter och grönsaker har åtminstone några fibrer och är bra val att göra när man försöker gå ner i vikt.

Protein

Protein är ett av de tre makronäringsämnen och det har en hög termisk effekt när det äts. Detta innebär att kroppen måste bränna en större mängd kalorier att bryta ner än vad det gör för fett och kolhydrater. En god måltid skulle införandet av protein i det, men inte bara något protein. Vissa proteiner är hög i mättat fett som rött kött och hela feta mejeriprodukter. Vissa bättre val är magert kött, kycklingbröst, fisk, nötter, frön och magra mejeriprodukter.

soldat-

Att äta stora mängder av raffinerade kolhydrater, särskilt själva, kan orsaka kraftiga ökningar i blodsockernivåer. Detta i sin tur kommer att orsaka bukspottkörteln att frisätta insulin för att stabilisera dessa förhöjda nivåer. Insulin är ett fett lagring hormon som kan leda till viktökning. Dessa typer av dåliga kolhydrater, som också kallas "snabba kolhydrater", är höga i glykemiskt index (GI). GI är ett diagram som visar hur snabbt en kolhydrat kommer att höja ditt blodsocker. Det går från 0 till 100 och ju högre den är, desto snabbare kommer det att spika blodsocker. De bästa val av kolhydrater är de som är lågt på GI, som även kallas "komplexa kolhydrater." Några exempel på dessa är flerkornsbröd, all-kli, ris, yoghurt, grapefrukt, päron, morötter, och äpplen.

Balans

För att öka ämnesomsättningen, bör måltider vara liten, balanserad och ätit var två till tre timmar. Genom att äta små måltider fördelade på rätt sätt, får din kropp tillräckligt med mat för bränsle och det finns inga överskjutande kalorier som ska lagras som fett. Anledningen metabolism stiger beror på att varje gång du äter en måltid, bränner kroppen kalorier för att smälta maten. Några bra, friska, balanserade måltider inkluderar protein, fiber och komplexa kolhydrater. Några exempel är havregryn med lättmjölk och en matsked jordnötssmör, en bakad kycklingbröst med ångad broccoli och brunt ris, selleri med jordnötssmör och russin, vita kolja med en yam och morötter, toppad en sallad med lax och laddad med färska grönsaker, en kalkon smörgås med fullkornsbröd och ärtsoppa med en bit av majsbröd.

Bra mat att äta efter tyreoideakirurgi

Avlägsnandet av en del av eller hela sköldkörteln kallas thyroidectomy, och är nödvändigt när du har en cancer sköldkörtel knöl. Du kan också kräva operation om du lider av symptom på grund av en godartad sköldkörteln knöl. Andra orsaker till sköldkörtelkirurgi innefattar återkommande sköldkörtel cystor, Graves sjukdom eller struma. Återhämtning från en operation på din sköldkörtel är oftast snabbt. De flesta människor behöver bara en övernattning på sjukhuset, sedan återgå till sin vanliga rutin och en normal kost inom en vecka eller två.

Omedelbart efter operation

Bra mat att äta efter tyreoideakirurgi

När du vaknar från din verksamhet, kommer halsen vara öm och stel. Du kommer förmodligen att uppleva obehag vid sväljning på grund av irritation från andningstuben in i halsen för bedövningsmedel. Suger på isen marker kommer att bidra till att lindra din törst och även lugna halsen. Vissa människor upplever illamående efter operation, så börjar ditt vätskeintag långsamt.

Klar och mjuk diet

Bra mat att äta efter tyreoideakirurgi

Kirurgi kräver att du slutar äta och dricka efter midnatt natten före operationen, så när effekterna av narkos har avklingat, kommer du förmodligen känna sig hungrig. Börja med att äta en klar flytande kost, såsom buljong eller vanlig gelatin. Din läkare kommer att berätta för dig när du vill återgå till din vanliga kost. Om du fortfarande har ont i halsen, börja med lätt förtäring mjuka livsmedel, såsom milkshake, smoothies, soppa, glass, yoghurt, keso, pudding, havregryn, anbud grönsaker, mjuka kokta ägg, potatismos och äppelmos eller annan mosade frukt.

Livsmedel som innehåller C-vitamin

Bra mat att äta efter tyreoideakirurgi

När du återhämta sig från operation, äta en näringsrik kost som innehåller en mängd olika livsmedel kommer att hjälpa kroppen i healing. I synnerhet, är C-vitamin är nödvändig för att läka sår och bildar ärrvävnad. Eftersom C-vitamin är vattenlösligt, kräver din kropp en kontinuerlig tillförsel av livsmedel som innehåller detta näringsämne. Frukt och grönsaker innehåller mycket C-vitamin inkluderar jordgubbar, hallon, blåbär, broccoli, blomkål, spenat, söt paprika och apelsin och tomatsaft.

Livsmedel som innehåller zink

Bra mat att äta efter tyreoideakirurgi

Zink är ett spår mineral som finns i celler i hela kroppen. Den spelar en viktig roll vid läkning av sår och korrekt immunsystemets funktion, vilka båda är viktiga som du återhämta sig från kirurgi. Hög proteinhalt livsmedel såsom kyckling, nötkött och griskött är utmärkta källor för zink, som är fullkorn, baljväxter och nötter. Om du är vegetarian eller om du äter en låg-protein diet, kan du kräva zink i tillägg form, eftersom frukt och grönsaker är inte bra källor.

Rätt mat vid rätt tidpunkt

Översikt

Oavsett om vi pratar summer vispar eller frierier, vi vet alla att timing är allt. Det är också sant när det gäller vad du äter. Beroende på vilken tid på dagen eller vilken situation du befinner dig i, behöver din kropp vissa näringsegenskaper för att hjälpa dig att få igenom, så att du kan arbeta och leva på din optimala nivå.

Mat skapar alla typer av hormonella reaktioner i din kropp-reaktioner som påverkar ditt humör, din uppmärksamhet, din energi, och allt däremellan. Så även om du redan vet vad du behöver äta, är det också viktigt att veta när man ska äta den. Följ vår guide för de bästa mat att äta oavsett vilken situation du befinner dig i.

Vad man ska äta ... Efter en tuff träning Workout

När du sätter dina muskler genom ett test, de är som undergrads studerar för finaler-stressade och bryts ned. För att möta nästa utmaning, kommer de växer; det är hur du blir starkare. Men för att dra full nytta av att tillväxtcykler, dina muskler behöver ordentlig näring.

Följ denna formel för efter träningen snacks: Kolhydrat till proteinförhållande bör vara 2: 1 för kort, låg till måttlig intensitet träning eller 3: 1 i långa, hög intensitet träningspass, säger Andrea Hacker Thompson, MS, RD av ACSM Fit Society sida. Kolhydrater kommer att fylla på glykogendepåer (det vill säga den lagrade glukos som ger energi) och protein kommer att bygga muskler.

Ät 30 minuter till en timme efter att ha avslutat träningen, eftersom det är det bästa fönstret för kroppen att absorbera näringsämnen efter ett träningspass. Prova ett glas chokladmjölk eller helt naturlig jordnötssmör på en bit av 100-procentigt fullkornsbröd.

Vad man ska äta ... Efter ett långt möte

Om du känner dimmigt efter att ha suttit igenom en 200-slide PowerPoint presentation, mumsa på några mandlar. De ger hälsosamma fetter och lite protein, säger Lauren O'Connor, RD, från Nutri-Savvy. Forskning som publiceras i tidskriften Neuron visar protein, socker, aktiverar de celler som håller oss vakna och bränna kalorier.

Även fullkorn kolhydrater ger glukos som håller hjärnan igång, är protein vad garanterar att du inte kommer att glömma vad mötet handlade om i första hand. Det är särskilt sant när proteinet är rik på aminosyran tyrosin, en signalsubstans som är kritisk för hjärnan energi och vakenhet (ett uns av mandel innehåller 127 mg av tyrosin).

Vad ska äta ... på mållinjen

Efter någon uthållighet omständigheter bör ersätta svett förlust vara din högsta prioritet. Det beror på att du behöver byta dessa glykogen butiker. De bästa efter maraton livsmedel och drycker kommer att innehålla mest kolhydrater, vissa vitaminer och liten mängd protein för att fylla de borttagna butiker, säger Shari Portnoy, RD, CPT, en dietist och certifierade tränare. Även efter en kort lopp som en 5K, ska du fylla på vad du utarmat (bara i mindre mängder).

Eftersom vätska mer lättsmält än fasta ämnen och kolhydrater mer lättsmält än protein, bör löpare gå för regelbunden eller chokladmjölk, säger Ximena Jimenez, RD, nationell talesman för Academy of Nutrition och dietetik. Chokladmjölk har önskad 3: 1 förhållande av kolhydrater till protein, och det hjälper ersätta andra näringsämnen. "Det är faktiskt en stor källa till elektrolyter, särskilt kalium," Jimenez säger. Till exempel, 8 uns av Gatorade har 30 mg av kalium kontra 400 mg i lättmjölk och 425 i chokladmjölk-och det är viktigt eftersom du kan förlora kalium i uthållighetstävlingar.

Vad man ska äta ... Efter en orolig natt

Tillbringade natten tjat kuddar? Den groggy känsla har du följande morgon är inte ditt enda problem. Forskare vid UCLA Forskarna fann att dålig sömn orsakar ökad ghrelin och minskade leptin under dagen, vilket kan leda till en ökad aptit och överätande.

För att bekämpa detta, börja dagen med magert protein. Prova ett uns av nötter eller tre uns (abut en storlek av en kortlek) magert kött, som kommer att hålla dig nöjd längre. Du kan också prova grekisk yoghurt blandas med en banan och några Chia frön stänkte in.

Vad man ska äta ... efter en utekväll

När happy hour spårar ur, anser Jimenez morgon fix: "Nästa dag har en jungfru Bloody Mary. Det är en lätt baksmälla botemedel. Tomatjuice kommer att fylla din kropp från vatten och elektrolyter förluster som orsakats av en alkohol binge. "

Att skära ner på att "ugh" känsla innan det slår, prova pear, säger Erin Palinski, RD, författare till den kommande boken, magen fett diet för Dummies. Forskare vid Tulane University fann att människor som tog kapslar av pear 5 timmar innan du börjar dricka erfarna 50 procent färre baksmälla symtom.

Teorin: Eftersom överdriven alkohol är väsentligen giftiga för kroppen, reagerar kroppen med hjälp av inflammatoriskt svar för att motverka effekterna av överdriven alkohol och skadan kan det orsaka till celler och organ. Föreningar i kaktus bidrar till att minska den inflammation.

Bra Mat för diabetiker plan för en månad


En bra diabetiker mat plan bör baseras på bästa blodsocker och näringsbehandling för din kropp. Enskilda storlekar och mängder av delar ätit under varje månad varierar beroende på ålder, vikt, typ eller klass av diabetes. Din diabetes specialist kommer att berätta vad hon råd är rätt mängd och vikt av varje del du bör äta varje dag.

måltider

Människor som lever med diabetes måste äta tre huvudmåltider varje dag med nödvändiga mellanmål däremellan. Om du är diabetiker, kommer du också veta att nivån av insulin eller medicin du måste ta beror på ditt blodsocker innan man äter för framgångsrik förvaltning.

Vad man ska äta

Köpta diabetiker livsmedel är inte lämpligt för diabetiker, speciellt för typ 1-diabetiker. (Se Resurser avsnitt). Om du har en titt på diabetiker matpyramiden inom avsnittet resurser kommer man se att hälsosammare mat börjar längst ner i pyramiden och livsmedel på toppen av pyramiden är bäst undvikas i din vanliga diet plan. Genom att följa en hälsosam diet plan, kommer en diabetiker att skjuta upp eller utrota eventuell framtida blindhet och andra sjukdomar som uppstår inom diabetiker om sin kost förvaltning är inte bra nog. Det är mycket viktigt att komma ihåg att även om diabetes är om blodsockernivå ledning och behandlingar, är varje diabetiker person en människa och därför vitaminer och andra näringsämnen i en hälsosam diet och din personliga diabetiker månatliga livsmedelsplanen måste också komma ihåg.

Gottegris

Det är inte acceptabelt för diabetiker att äta stekt eller hög socker livsmedel, om de vill hålla sig frisk, men det betyder inte att din kost måste förbli tråkig eller ens sur. Det tar 20 minuter att göra enkla hemgjorda friska mini svampar som inte är sur eller gödning heller. Lägg bara till 2 koppar hela vetemjöl i en skål med 5 tsk. friska bakpulver, 1 1/2 koppar skummjölk, 1 msk. olivolja, 1 ägg och 1 1/2 koppar sultan eller russin. Blanda ihop och placera i separata muffinsformar (bör göra 15 till 20 muffins) och grädda i en förvärmd ugn på 400 grader F eller 200 grader C i 10 till 15 minuter, tills kakorna bli något gyllene på toppen. Detta recept kommer att ge dig en hemlagad välsmakande diabetiker mellanmål alternativ, under hela månaden.

Bra mat för en mager pojke Gain Weight

Om du känner dig mager och underdimensionerade i förhållande till dina kamrater, sätta på några pounds av muskelmassa kan göra underverk för ditt självförtroende och fysisk styrka. Dock bör viktökning komma om gradvis med friska, protein- och kolhydratrika livsmedel. Undvik hög fetthalt, högt kaloriinnehåll som kan göra dig upp i vikt, men kan också vara skadligt för din hälsa. Med en tyngre, mer muskulös kroppsbyggnad, kommer du att må bättre om din kropp och säker i din förmåga att ta hand om det.

Kött och fisk

Styckningsdelar av nötkött som inte är extra-lean är ett utmärkt alternativ för hälsosam viktökning. Välj inte fattiest snitt, men känn dig fri att välja en stor bit. Din vikt kommer att dra nytta av både kalorier och protein. Kyckling, kalkon och fläsk är också full med protein och innehåller hälsosamma kalorier som hjälper dig att gå upp i vikt. Undvik att steka köttet för att hålla oönskade, ohälsosamt fett ur din kost. Om du väljer fisk, gå till en hög proteinhalt, hög kalori fisk som tonfisk. Lax, mahi, grouper och öring kan också hjälpa dig att gå upp i vikt. Tillsammans med en styrketräningsprogram, kommer den höga halten av fiskprotein också hjälpa dig att bygga muskler, som väger mer än fett.

Mejeri

Håll dig borta från skumma eller låg fetthalt mejeriprodukter när du försöker gå upp i vikt. Dricka helfet helmjölk och äta regelbundet blocket ost, inte ostprodukt eller skivad ost. Kalcium bidrar till att stärka dina ben, vilket är särskilt viktigt eftersom du lägger större vikt vid din ram. Helfet Glass är tillåtet men innehåller inte mycket näringsvärde. Gå med helfet yoghurt, färskost och smör; dock inte äter för mycket dessa livsmedel. De är mycket mättat fett, vilket kan leda till hjärtsjukdomar, och deras hög fetthalt kan leda till att du sätta på extra kroppsfett.

korn

Du får det mesta av din energi från kolhydrater, så ladda upp. US Department of Agriculture rekommenderar att fullkorn bör utgöra minst hälften av din dagliga spannmåls portioner. Äta mer fullkorn, såsom fullkornsbröd, havre, brunt ris och popcorn, kommer att ge fördelar för hälsan, såsom lättare matsmältning och känsla mätta längre mellan måltiderna. Välj en fullkornsris frukostflingor eller njuta av hela korn muffins. För ett mellanmål, nå för en hel-vete bagel eller vete kex. Om du beställer pizza, stick med hela korn skorpa. Kom ihåg att du vill att numret på skalan att gå upp, men du vill inte vara överviktiga.

Andra

När du försöker gå upp i vikt, du är fri att njuta av traditionella snacks som de flesta bantare begränsar, på grund av deras höga kaloriräkning. Konsumera generöst delar av jordnötssmör, nötter, torkad frukt och frön. Om du konsumerar färdigförpackade fryst mat, akta höga natriumhalten, som snabbt kan göra dig uttorkad.

Förteckning över Bra mat att äta under diet

Att gå på en diet låter tillfälligt och skrämmande för vissa, men bantning är bra om det hjälper dig att upptäcka eller återupptäcka hälsosamma livsmedel. Genom att införliva dessa livsmedel i din dagliga planen måltid, kan du gå ner i vikt och bibehålla en hälsosam vikt. Införliva näringsrika livsmedel i din kost kommer också att hjälpa till att styra ditt fokus bort från tomma kaloriinnehåll som ger liten eller ingen näring - skräpmat som chips och godis. Bra kost livsmedel ger dig viktiga näringsämnen såsom fiber, protein, vitaminer och mineraler för att hjälpa dig gå ner i vikt och hålla bort utan att offra näring och smak.

Kale för kalcium och mer

Förteckning över Bra mat att äta under diet

Grönkål är en näringsrik, kalorifattig lummiga gröna grönsaker som kan framställas på en mängd olika sätt. En kopp hackad rå grönkål ger 2 gram protein, ett gram fiber, bara cirka 30 kalorier och ett rikt utbud av antioxidanter vitamin A och C. Kale är en bra källa av järn och kalcium, alltför. I själva verket, en studie publicerad i "American Journal of Clinical Nutrition" visar kalcium i grönkål kan lättare absorberas än kalcium i komjölk. Hacka grönkål och lägga kryddor eller förband i ditt val, sedan äta den rå som en sallad eller baka den tills de är knapriga och njuta kale chips som ett hälsosamt mellanmål. Du kan även använda kale i stället för spenat eller grönkål i en mängd olika recept inklusive soppor, sallader och grytor.

Högkvalitativ proteinkälla

Förteckning över Bra mat att äta under diet

Quinoa är ett frö med egenskaperna hos en hel säd; det är bra att äta när du försöker gå ner i vikt eftersom det ger alla vitaminer, mineraler och fibrer av fullkorn men innehåller högre kvalitet protein och vanligtvis ger mer protein per portion än fullkornsprodukter. En kopp kokt quinoa ger 8 gram protein, 5 gram fibrer och cirka 220 kalorier. Proteinet i quinoa är klar, vilket betyder att den innehåller alla de essentiella aminosyror. Din kropp kan inte syntetisera essentiella aminosyror, så de måste erhållas från kosten. Quinoa kan kokas och ätas varm eller kall som ett substitut för ris eller pasta. Du kan också lägga till quinoa till soppor och sallader.

Hjärt-hälsosamt alternativ till Dairy

Förteckning över Bra mat att äta under diet

Växla från mejerimjölk till osötad mandelmjölk kan hjälpa dig att skära kalorier, socker, dåliga fetter och kolesterol från din kost utan att förlora andra viktiga näringsämnen. Även fettfri mjölk innehåller cirka 5 milligram kolesterol och 12 gram socker i en kopp. Mandelmjölk innehåller noll gram socker och bara friska fleromättade och enkelomättade fett - inget kolesterol eller dåliga fetter. Enligt American Heart Association, kan dessa goda omättade fetter hjälpa dig lägre kolesterol om du ersätta dem för mättade fetter och transfetter i kosten. Unsweetned mandelmjölk ger bara ca 30 kalorier per kopp, vilket är ungefär 50 kalorier mindre än fettfri mjölk. Det är också en bra källa till kalcium och vitamin B-12, A, D och E. Dessutom har det en till två gram fibrer per kopp. Använd den i stället för mejerimjölk på spannmål och i havremjöl, kaffe och smoothies. Du kan också föredrar smaksatt osötad mandelmjölk, såsom choklad eller vanilj.

Havre Ge full belåtenhet

Förteckning över Bra mat att äta under diet

Havre, en mångsidig fullkorn, är en bra källa till protein och innehåller mycket fibrer. En halv kopp råa havre ger cirka 13 gram protein, 8 gram fibrer och 300 kalorier. Fibern i havre expanderar när det är vått, och detta bidrar till att hålla dig full och nöjd till nästa måltid. Havre kan ätas kokta eller råa. Blöt råa havre i osötad mandelmjölk eller fettfri eller fettsnål yoghurt natten, tillsätt kanel, honung eller frukt och njuta av det som en hälsosam, uppfyller frukost. Du kan också lägga till råa havre till smoothies och skakningar. En annan idé är att lägga havre i recept eller i stället för ströbröd. Lägg havre till recept för bröd, köttbullar eller köttfärslimpa. Använd också havre i stället för ströbröd att lägga kritan att panerad och grillad kyckling eller fisk.

Fiber att känna full

Förteckning över Bra mat att äta under diet

Selleri är en god mat att äta mycket när du försöker gå ner i vikt eftersom det är 95 procent vatten. Det finns bara ca 10 kalorier i en stor selleri stjälk, och det är fibrösa strukturella uppbyggnad främjar långsammare tugg. Att äta långsamt hjälper dig att äta mindre eftersom du ger din mage har mer tid att låta din hjärna vet att du är full. Selleri kan tillagas i recept eller ätas rå som ett mellanmål. Du kan lägga selleri till soppor och grytor för att smaksätta dem eller koppla ihop det råa med en uppsjö av olika förband och uppslag, såsom naturligt jordnötssmör eller ljus brie ost.