XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bow ttimmplan

Hur man installerar en Pro Hunter Peep Sight på en Bow


Noggrannhet är en av de viktigaste ingredienserna för en lyckad bowhunting. Även de bästa bow jägare inte skulle kunna uppnå sin normala jakt framgång utan korrekt utrustning. Ett sätt att öka en båge noggrannhet är att installera en peep syn. En pip syn är en liten ögla som är installerad i fören strängen för att sikta bågen. Pro Hunter peep sight kan installeras i en sammansatt båge med hjälp av några grundläggande bow-tuning tekniker.

Instruktioner

1 Rita en bågsträng till din vanliga ankringspositionen med ögonen stängda.

2 Öppna dina ögon och syn ner fören. Området direkt mellan ögat och synen på fören är rätt plats för titt syn.

3 Brand bågen ca 20 gånger på ett säkert bågskyttebana om fören är ny. Detta kommer att bidra till att förhindra vridning efter titt syn har installerats.

4 För in den spetsiga änden av en sträng separator till den önskade platsen för peep sikt mellan de två strängarna som utgör bågen strängen. Se till att två strängar är som separata som möjligt och inte dela upp fibrerna i varje sträng.

5 Vrid strängen separatorn 90 grader för att separera fören strängen två strängar.

6 Sätt Pro Hunter peep sight mellan de separerade strängarna.

7 Vrid strängen separatorn 90 grader och ta bort den från fören strängen.

8 Spänna bågen till din vanliga ankringspositionen med ögonen stängda och öppna ögonen för att kontrollera läget för titt sikte. Om det behövs, avlägsna titt syn, dela strängarna med strängen avskiljare och installera peep syn på den nya platsen. Upprepa denna process tills synen har installerats på rätt plats.

9 Ta en längd av vaxad B50 båge sträng och vik den på mitten så att ändarna vidrör.

10 Linda vaxade B50 snöre runt bågen strängen ca 1/2 tum ovanför titt sikte.

11 Passerar de lösa ändarna av den vaxade B50 strängen genom öglan vid dess andra ände. Detta kallas en hake knut. Upprepa denna process ca fem gånger. Upprepa denna process ungefär 1/2 tum under titt sikte.

12 Skär av de lösa ändarna av båda vaxade B50 sträng med en sax.

13 Doppa änden av den medföljande latexröret i tvättsprit.

14 Skjut röret på den spetsiga änden av titt sikte.

15 Binda den motsatta änden av röret till närmaste fören strängen.

Hur man kasta en Bowie kniv


Populariserades av James "Jim" Bowie i början av 19-talet, är Bowie kniv fast blad slidkniv som är typiskt mycket större än traditionella knivar. Medan effektiv i att utföra en mängd olika uppgifter - från jakt till allmännyttiga och strid - de flesta Bowie kniv mönster anses ogynnsam för att kasta. Deras blad tung viktfördelning skrymmande form och längd ofta gör Bowie knivar ett sista val för knivkastare som används för att traditionella kasta knivar. Men med praktiken, ansträngning och ett öga för detaljer, praktiskt taget vem som helst kan exakt kasta Bowie knivar.

Instruktioner

1 Utse en säker, vakant uteplats för att kasta din Bowie kniv. Säkra kniv kastar mål på en plats där det inte finns någon risk för åskådare eller egendom skadas av en förlupen eller missade kniv kasta.

2 Stå direkt framför ditt mål medan vänd bort och ta 10 medel steg från ditt mål. Markera detta kasta linje med foten, den kniv eller någon annan märkning redskap.

3 Bekanta dig med resten av din Bowie kniv. Sträcker sig två fingrar sida vid sida och vila Bowie kniv på fingrarna; skjut försiktigt platta av knivbladet upp och ned bladet längs fingrarna tills du upptäcka området av kniven som är mest balanserade. Både handtaget och bladkanten bör vila jämn och horisontellt på fingrarna.

4 Face ditt mål. Ta tag i handtaget på Bowie kniv med pekfinger, långfinger och tumme av din dominanta hand. Dina återstående två fingrar kan vila försiktigt på handtaget. Noggrant testa grepp genom att utföra praktiken nedskärningar och kastar medan du håller på handtaget. Om bladet vickar eller hotar att lossna, justera fingrarna så att handflatan berör också handtaget i ett fast grepp.

5 Förläng kasta handen så att bladkantpunkter direkt mot ditt mål. Sakta dra tillbaka armen tills armbågen pekar rakt uppåt på en jämn nivå med huvudet. Snabbt knäppa armen framåt i en slät, jämn båge, släpper handtaget på kniven precis som din hand börjar den nedåtgående kurvan för bågen.

6 Hämta din kniv från målet och upprepa.

Tips

  • Medan en Bowie kniv är mycket effektiv för jakt och allmännyttiga ändamål, är det inte balanseras för att kasta. Medan tillräcklig erfarenhet kan hjälpa någon att utveckla färdighet för exakt kasta kniven, är det svårare att avgöra om bladet eller handtaget träffa målet än traditionella kasta knivar.
  • Se alltid till att din träning område är fri från människor eller djur. Bowie knivar varierar i längd från 6 till 12 inches; en herrelös eller avlänkas kniv kan snabbt bli en farlig projektil.

Hur man Justera nockar på en Bow


Bow avstämning är den viktigaste aspekten av exakt skytte. Att konsekvent skjuta bra, måste du ha en rätt inställd båge. Varje skytt, beroende på skjutstil, kräver en individualiserad inställning. En av de viktigaste aspekterna av rosett avstämning rikta in nockar på fören. Det finns flera verktyg på marknaden som möjliggör en snabb och noggrann inriktning av nockar. Korrekt inriktade nockar kommer att förbättra skytte och totala noggrannheten.

Instruktioner

1 Ställ in nock justeringsredskapet till önskad vinkel. Sitta nock på stålstift justeringsverktyg och justera nock på inriktnings finger. Lås inställningarna på plats och fortsätta att rikta in resten av nockar. Justeringar kan normalt göras från en till 360 grader baserat på din specifika båge och pil setup.

2 Börja skjuta pilar i ett mål för att spåra noggrannhet och leta efter flygmönster. Titta att se om dina pilar flyger sant eller om de "wobble" genom luften. Fokus på bra skytte mekanik som du skjuter, och skjuta massor av pilar som du gör små justeringar på nock justeringsverktyg baserat på pilen flygning.

3 Använd ett papper tuner för att kontrollera nockläget och anpassning. Placera papper (24 inches med 24 inches) ca 6 fot framför fören med målet om 5 varv bakom det. Skjut genom papperet och utvärdera tår. En pappers tår till vänster visar nockläget är alltför hög och en tår till höger visar nockläget är alltför låg.

4 Justera nockläget och anpassning tills du skjuter genom papperet och få en ren tår. Markera den exakta nockläget och anpassning för framtida referens.

Tips

  • Bringa mycket tid på bågskyttebana testa avstämningen av fören. Papper ställa pilen vid behov.
  • Leta efter markeringarna på fletching, pil eller vila för att avgöra om du har full avslut som du skjuter.
  • Kontinuerligt övervaka din nockläget på papper tuning regelbundet.

Hur berätta när din Bow String är dåligt


Byta din båge sträng i tid kommer att bidra till att upprätthålla maximal prestanda och undvika eventuell sträng brott. Broken Bow strängar är inte bara frustrerande, men kan leda till skador på skytten och skador på din båge. Lyckligtvis finns det flera slitagevarnare som signalerar dags att byta en båge sträng innan en skada eller böja skador uppstår. Ta dig tid att inspektera din båge sträng med jämna mellanrum för att säkerställa maximal prestanda och säkerhet.

Instruktioner

1 Kontrollera din båge är sträng. Några uppenbara brott eller nötning indikerar att strängen måste bytas ut.

2 Undersöka sträng där den passerar över kammarna. Detta är ett område där nötning tenderar att uppträda. Om alltför sliten, byt strängen.

3 Kontrollera nockläget på strängen. Detta område ofta frays och kan ha brutna trådar. Om så är fallet, byt strängen.

4 Titta på drag längden på din båge. Om det har blivit ovanligt länge kan du behöva byta ut strängen.

Tips

  • Använd båge sträng vax för att minska sträng slitage. Lagrar du böja på en torr plats. Lagra din båge i ett fall kommer att skydda den från skador och miljöfaktorer som orsakar båge sträng slitage.

Hemlagad Bow fiske rulle


Bow fiske kan vara väldigt roligt - spik karp och annan ädelfisk i sjöar och vattendrag. Bow fiske är "bågskytte" form av fiske. Bow fiske eller sportfiske med din egen båge är en teknik hämtad från indiankulturer. Bow jägare kan bedriva samma verksamhet och göra utrustningen själva. Denna båge fiske inställning har en "skjuta genom" design, vilket gör att pilen att resa på grund av en ren släpp uppföljning. Denna båge fiske rå grej ingalunda kommer att ersätta den toppklass varumärke fiske böjer du se butiker; Men kommer det att fånga fisk till en bråkdel av priset.

Instruktioner

1 Hitta en gammal fiskespö. Använd en bågfil för att skära det stavformade bort, vilket innebär att endast handtaget och rulle. Utnyttjande av en borrmaskin, göra ett hål i änden av handtaget. Du vill göra hål stort nog att en 4-tums bult kan glida igenom.

2 Placera bulten genom spö och rulle handtag och använda en bricka för att stoppa den från att komma ut på andra sidan.

3 Köp en 2-fot långa med 4-tums bred bit av rödek eller lönn från en brädgård eller hem förbättring butik. Med en cirkelsåg skära trä en till 1 1/2 fot lång.

4 Placera träbit i ett vinkelrätt sätt på samma sätt som du håller bågen. Du vill mäta där trästycket sammanfaller med fören grepp. Med en markör, placera en "X" för att markera den plats där handtag är på träet. Du vill hålla träet något över kanten till fören bas, där det inte hindrar greppet.

5 Med hjälp av en borrmaskin, skär två hål i skogen där du märkt "X: s." Matcha upp trä och fören grepp igen. Du vill driva ut virket något där du kan infoga en 4-tums U-bult i hålen. Denna typ av bult, U i sin form, kommer att säkra virket till fören. Du vill dra åt skruvarna på U-bulten med en tång. Dessutom linda elektriska band vid ändarna av trästycket liksom i mitten där handtaget grepp sitter på fören.

6 Använd 20 pund till 40 pund fiske sträng och lämna två till tre fot linje fri att fästa en hickory pil. Du vill slå ett litet hål genom axeln nära nocken (skåran där bågsträngen fäster) så att du kan trä linjen genom pilen och säkra den med en Snell knut. När tight, vill du att buffra rullen med linjen.

7 Gör justeringar och öva med pil och båge tills bekväm med installationen.

Tips

  • Bow fiske är olagligt i vissa stater och territorier. Var noga med att kontrollera med din lokala resurser på de regler och laglighet båge fiske i ditt område.

Bow jakt är en stor verksamhet. Om du använder en sammansatt båge, vill du ta särskild hand om din investering. Det tar inte mycket arbete att ta hand om föreningen båge, men enkelt underhåll kan garantera många timmars underhållning med din båge.

Instruktioner

1 Rengör din båge efter varje användning. Aldrig lägger undan våt.

2 Torka bågen med jämna mellanrum med en mjuk trasa för att avlägsna damm och ludd ackumulering. Var noga med att torka av kabelskyddet och för att hålla den fri från damm. Som ni torka kabelskyddet, se till att det fungerar smidigt och att den inte fastnar på något när den rör sig.

3 Gnid lätt olja på metalldelar bågen för att skydda dem. Torka bort överflödig olja med en fuktig trasa.

4 Använd minimala mängder av smörjmedel. Det är bäst att inte smörja något men om du måste smörja en del av föreningen båge som är hård, använda vitt litiumfett eller något annat smörjmedel som inte har en doft till den.

5 Applicera en högkvalitativ bågsträngen vax dina sensträngar inför varje fotograferingstillfälle. Tillämpa bågsträngen vaxet till kabelsystemet också. Denna process kan skydda din förening båge mot slitage, separation och nötning.

6 Byt ut bågsträngen och kabel varje år. Båda posterna är under stor press och kan sträcka sig över tiden vilket kan resultera i mindre effektiv jakt efter dig.

7 Förvara din båge på en sval plats. Utsätt aldrig sammansatt båge till höga temperaturer som finns i en bil på en varm dag.

Woods som används för en hemmagjord Bow & Arrow


Praktiskt taget, arbetar alla trä till mode en båge och pil, men kvalitet, styrka och livslängd bågen varierar kraftigt, beroende på det trä som används. Ideala trän variera beroende på vad som är tillgängligt, eftersom inte alla av de bästa arter av träd kan hittas i alla delar av världen. Lyckligtvis finns det flera ideala träd som är gemensamma för Nordamerika.

Red Cedar

Det finns flera olika arter av träd som vanligen hänvisas till som röd ceder. En är arten jättetuja, som är den västra röd ceder. Utbudet av västra röd ceder är begränsad till västra USA, västra Kanada i British Columbia och Alaska. Den östra röd ceder är är blyerts-en, och återfinns i stora delar av östra delen av USA. Antingen träd kan användas för en hemmagjord båge och pil.

Lönn

Lönnträd är det gemensamma namnet för ett släkte, Acer, av familjen Aceraceae. Lönnträd finns i hela USA och stora delar av södra Kanada. Maple är ett hårdare trä men kommer att vara en bra trä för att göra en hemmagjord pil och båge från. Som med alla hemlagad båge, vill du välja en träbit som har raka korn och företrädesvis inga knutar.

vit aska

Vit aska är en annan typ av träd populär med rosett beslutsfattare. Dess rätta namn är Fraxinus Americana, och det visar sig under större delen av östra USA. Den kännetecknas såsom varande lång och rak genom stammen, som är en idealisk tillväxtmönster för bow bryggare. Det är också flexibel och lätt, vilket är precis den typ av trä som båge beslutsfattare leta efter.

Idegran

Pacific idegran, eller västra idegran som det ibland kallas, är mer korrekt kallas Taxus brevifolia, och finns så långt norrut som Alaska och så långt söderut som Kalifornien, och överallt i mellan på den västra kusten. En liknande arter av träd, som kallas den engelska idegran, var ett vanligt material i det engelska pilbåge, som är en av de ursprungliga själv gjort bågar, och är den modell som många moderna rosett tillverkare använder.

Precis som det finns en mängd olika bågar som går med olika praxis bågskytte, det är också det olika typer av båge strängar och material som de är gjorda av. Bågar och pilar används i konkurrens, jakt och bekämpa och alla har olika föredragna typerna av bågar och strängar. Modern bågskytte använder huvudsakligen moderna material i konstruktionen av bågar och strängar, även om traditionella material används också.

traditionella material

Sensträngar är gjorda av fibrösa material. Traditionellt, hampa, lin, silke, senor och Rawhide i första hand används för att göra strängarna och knutar som håller dem på plats. Trä eller sammansatta bågar är de typer du skulle se i huvudsak med hjälp av strängar gjorda av dessa material.

moderna material

Vikt, styrka och motståndskraft mot vatten är primära problem i byggandet av moderna sensträngar. Några av dagens gemensamma strängar är Dacron, Kelvar eller Aramid, Fastflight eller Spectra och Dyneema. Dacron är gjord av polyester. Kelvar kommer från en kristallpolymer. Fastflight är tillverkad av modul polyeten. Dyneema är tillverkad av en liknande modul polyetenmaterial till Fastflight, även om det är mer töjbar.

enkla strängar

En sträng som är vriden i en enda sladd betraktas som en enkel sträng. Nackdelen med enkla strängar är att de går lätt sönder, även om de är lätta att göra.

loopas Strängar

Strängar tillverkade av åtminstone en kontinuerlig slinga som kallas en looped sträng. De kan vara tillverkade från flera slingor. Nackdelen med ögleformiga strängar är att de kan bäras ner lätt eftersom det finns mindre material vid ändarna.

Omvänd Twisted Strängar

Strängar görs buntar som är vridna oberoende av varandra i en riktning men sedan sammantvinnade i den motsatta riktningen kallas omvända vridna strängar. De är starkare än enkla och sling strängar. Strängens hålls till fören av en Bowyer knut i varje ände. De är vanliga i Nordamerika och Europa. Omvända vridna strängar är oftast gjorda av material som linje och hampa som är naturliga.

Strängar av Bow Typ

Vissa typer av bågar som Longbow, recurve båge, armborst och sammansatta bågar har strängar som passar dem specifikt. Ändarna på långa sensträngar har mindre än genomsnittet slingor. Recurve sensträngar tenderar att ha större slingor. Dropp sensträngar och cam sensträngar används på armborst och sammansatta bågar.

Hur Bow Hunt Med Ground Blinds


Bågjakt från en mark blinda ger kamouflage och skydd från väder och vind, med den extra möjlighet för dold rörelse och sittjustering. Blinda kommer också dölja förflyttning i samband med att dra tillbaka bågen, bane bow jägare sitter högt i utsatta trädet står. Jakt från en mark blinda kräver verkligen tålamod och disciplin, men din framgång på jakt är lika beroende av förberedelserna och blinda positionering.

Instruktioner

Ställa in Ground Blind

1 Lokalisera en närliggande utfodring tomt eller spel trail flera månader innan säsongen börjar. En perfekt grogrund blinda läge ger en utmärkt utsikt över tomten eller spår samtidigt som den är diskret. Om möjligt, placera blinda på toppen av en liten ökning inte mer än 40 eller 50 yards från tomten eller spår. Placering av blinda ytterligare kommer att göra för svåra rosett skott.

2 Ta bort alla blad eller pinnar från marken under din blinda med hjälp av en liten hand rake. I en nypa, skrapning sidan av bagageutrymmet över marken fungerar lika bra. Ta bort blad och pinnar kommer att minska det ljud som skapas genom förflyttning inom blinda. Du kan också använda kasserade material att dekorera din blinda och att det ser mer naturligt.

3 Wrap bläs apelsin tejp runt några blinda stolpar eller stöd. Tillåter inte tejpen hänga fritt, eftersom böljande material kommer att locka ögat av spelet. Se till att du kan se tejpen från alla sidor runt blinda.

4 Spraya ner marken blinda med doft masker. De flesta spel kan se bra, men deras vision är ingenting jämfört med deras exceptionella luktsinne.

5 Låt blinda i skogen för de närmaste månaderna, vilket möjliggör lokala spel möjlighet att vänja sig vid den nya strukturen i sin omgivning. Undvik att göra täta besök till de blinda, andra än att kontrollera att de blinda inte har stulits eller sopas bort av en storm.

Jakt från ditt Ground Blind

6 Kommer till din blinda tidigt på morgonen under jaktsäsongen. Inrätta en hopfällbar pall inne, eftersom dessa stolar är betydligt bekvämare än att sitta på marken. En obekväm sits leder till täta ompositionering, som kommer att skrämma närheten spel.

7 Öppna blinda fönstret närmast tomten eller spår, och stäng fönstret mittemot. Att hålla båda mörkarna öppna kommer att visa din siluett till någon passningar.

8 Rotera avföringen 90 grader till höger om du är högerhänt, 90 grader till vänster om du är vänsterhänt. Även tittar rakt genom fönstret är mer bekväm, skulle du behöva rotera innan du fotograferar din båge, eftersom du måste skjuta över din kropp.

9 Nock en pil på bågsträngen medan du väntar. Om det är möjligt, vila båge mellan benen eller över knät så att det är minimal rörelse när du behöver spänna bågen.

10 Sakta spänna bågen när du har spel i sikte och inom räckhåll. När du har spelet i sikte, höja fören och skjuta. Om du missar, allt inte förlorat. Spelet kommer ofta ignorerar passerar pilar, så att du kan nocka annan pil och skjuta igen.

Tips

  • Köp en blind med shoot-through fönster. Dessa mask fönster ger extra skydd till fönstren och kommer också att ge vika för några pilar som passerar utan att påverka noggrannheten.
  • Större persienner är att föredra framför mindre persienner, särskilt när bow jakt. Små persienner kan vara lättare, men de erbjuder mindre utrymme för att rita din båge.
  • Använd alltid lämpliga försiktighetsåtgärder vid jakt med alla vapen. Underlåtenhet att göra detta kan leda till svåra skador eller dödsfall.

Hoyt Trykom XL Bow Specifikationer


Hoyt är en ledande tillverkare av högkvalitativa bågskytte produkter, ger jägare och amatörer med ett komplett sortiment av handgjorda mål, sammansatta och recurve bågar och tillbehör för över 79-år. Under 2006 Hoyt släppte sin nya Trykon XL för allvarlig bågskyttar, idrottsmän och bow-jägare. Rejäl Hoyt Trykon XL var så väl mottagen att bolaget återutgivna det som deras gyllene 75-årsjubileum minnes båge.

Konstruktion

Hoyt Trykon XL Förening Bow avsiktligt utformad som en tyngre, stout båge. Den mäter 36 inches i längd från axeln till axeln, och väger mellan 70 och 80 pounds, beroende på hur skytten accessorizes det. Den extra vikt ger böja en kant i hållbarhet, vilket gör att den lätt motstå dåligt väder (inklusive regn och snö) och enstaka droppar och faller. Hoyt Trykon XL är kraftigt byggd och påverkas mycket lite av förändringar i temperatur eller luftfuktighet, vilket ger skyttar med överlägsen precision, hastighet och avstånd.

Dra

Hoyt Trykon XL har en generös draglängd mellan 26 och 32 inches. Detta biffiga båge ger oavgjort vikt mellan 50 och 60 pounds under drift för jakt och mål skott. Stränglängden är 57 inches, och kan justeras uppåt eller nedåt inom en tum. Den Trykon XL erbjuder båge jägare exceptionella stealth och kontroll genom att inkludera sträng ljuddämpare, en koger frigörslinga och en stabilisator i fören design.

Skicklighet och Power

Hoyt Trykon XL är en robust och skräddarsys bågskytte verktyg, finns i vänster- och högermodeller. Den kraftfulla men jämn, tyst och vibrationsfri sammansatt båge kan händiga skickliga skyttar att uppnå en oöverträffad IBO hastighet av 314.

75-årsjubileum Limited Edition

Den populära och förbjuder Trykon XL var ett enkelt val att fira Hoyt: s 75-årsjubileum ger bågar till livsmedelsleverantörer, idrottsmän och professionella och amatörer skyttar sedan början av 1930-talet. Hoyt producerade 750 Trykon XL, begränsad utgåva, sammansatta bågar: varje guldpläterade i 22-karats guld, plack monterad och numrerad, säljs exklusivt för bågskytte memorabilia samlare.