XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

boswellia hosta

Vad är Boswellia extrakt?

Ayurvedisk medicin är en traditionell form av indisk medicin som bygger på många olika örter och andra naturliga produkter. En av dessa, som kallas indisk rökelse eller Boswellia är en växtbaserade preparat som kommer från en anläggning harts. Boswellia extrakt har medicinska egenskaper som kan hjälpa till att lindra symtom på artrit och andra sjukdomar.

Ett träd för hälsa

Boswellia anläggningen (Boswellia serrata) växer som en medelstor, multibranch träd i Indien, där det finns i torra, bergiga områden. Trädets bark innehåller kanaler som kan öppnas och sekret harts när barken skalas bort trädet. Denna gummi harts har varit en del av traditionell medicin i århundraden. Utövare av indisk örtmedicin rekommenderar extrakt framställda från Boswellia harts som en aktuell antiseptisk att förhindra tillväxt av patogener i sår och, tagna internt, som ett slemlösande för att lindra hosta eller som en medicin för artrit.

Naturligtvis medicinsk förening

Hartset från Boswellia träd innehåller flera naturliga ämnen, bland annat flyktiga oljor, andra kemikalier som kallas terpenoider och vissa sockerarter. En av terpenoider kallas boswellic syra, den komponent som är tänkt att vara ansvarigt för hartsets medicinska egenskaper. När hartset behandlas med alkohol, upplöses boswellic syra i alkohollösningen, som producerar extraktet. Modern forskning har undersökt de möjliga användningsområdena för boswellic syra som en naturlig anti-inflammatorisk förening, med vissa positiva resultat i både laboratorie- och kliniska studier.

Forskning om inflammation

Din kropp utvecklar inflammation som ett svar på patogener, skador på celler eller exponering för irriterande. Så småningom kan inflammation orsaka artrit och andra sjukdomar. Laboratorium forskning tyder på att boswellic syra minskar inflammation hos försöksdjur, genom att undertrycka aktiviteten hos immunceller som är involverade i inflammation och minska kroppens produktion av en naturlig förening som kallas 5-lipoxygenas som hjälper orsaka inflammation. Flera kliniska studier tyder på att Boswellia extrakt kan hjälpa till att lindra symtom relaterade till artrit. I en studie som publicerades i januari 2008 frågan om "Arthritis Research and Therapy," forskarna utvärderade 75 patienter med knä artrit som tog antingen Boswellia extrakt eller placebo under tre månader. De som konsumerade extraktet hade signifikant minskning av smärta och förbättrad knäfunktionen, jämfört med placebogruppen.

Vad ska man göra

Boswellia extrakt är tillgänglig från hälsokostbutiker eller naturliga apotek, vanligtvis som en pulverberedning i kapslar. Även om ingen rekommenderade dagsdosen har bestämts, används kliniska studier av örten för artrit upp till 3,6 gram av extraktet som en daglig dos. Även om ört hade inga negativa biverkningar i klinisk forskning, inte konsumera det om du är gravid, eftersom det kan påverka livmodern; säkerheten vid amning också har inte utvärderats. Det kan också interagera med vissa mediciner. Till exempel, laboratorium forskning som publiceras i 2005 i "Indian Journal of Experimental Biology" antyder att Boswellia kan sänka kolesterolhalten i blodet och kan därför interagera med kolesterolsänkande läkemedel. Diskutera användning av Boswellia extrakt i detalj med din husläkare för att avgöra om det kan vara till hjälp för dig.

Boswellia för artrit smärta

Artrit är en term som används för att beskriva inflammation i ett gemensamt. Enligt "American Family Physician" cirka 100 olika inflammatoriska gemensamma villkor har identifierats, inklusive osteoartrit, reumatoid artrit, psoriasisartrit och infektiös artrit. Artros svarar ensam för nedsatt funktion i upp till 20 procent av personer över 60 års ålder. I sitt sökande efter lättnad, arthritissufferers använder ofta alternativa lösningar, såsom Boswellia, förutom eller i stället för konventionell behandling. Emellertid har sådana alternativa behandlingar inte visat sig lindra artrit symptom. Konsultera en läkare innan du tar Boswellia för artrit symptom.

Historia Boswellia

Boswellia är ett släkte av träd som växer i Indien, Asien, Afrika och Mellanöstern. Enligt Phyllis Balch, författare till "Recept för Herbal Healing" Boswellia s aromatiskt harts är källan till rökelse, som handlades i århundraden i Mellanöstern. Eftersom Boswellia träd är inhemska till Indien, har ayurvediska physicians länge sysselsatt dess harts för att behandla artrit, ulcerös kolit, ormbett, hudsår, hosta, astma och andra inflammatoriska tillstånd.

Boswellic Acid för inflammation

Ett antal vetenskapliga studier har undersökt Boswellia kliniska egenskaper. En 2002 översyn från Läkemedels Institute of Tübingen universitet i Tyskland rapporterade att boswellic syra, en primär beståndsdel i Boswellia harts, utövar potent anti-inflammatoriska effekter. Enligt den Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, boswellic syra s effekter är liknande de hos vissa icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, såsom aspirin, men boswellic syra verkar ha färre biverkningar. Men Boswellia långsiktiga effekter på människor är okänd.

Boswellia för artrit

Även om ayurvedisk läkare använder Boswellia för behandling av artrit, har kliniska prövningar utvärdera effektiviteten för artros, den vanligaste formen av artrit i USA, gett blandade resultat. Till exempel, en 2007 översyn "Phytotherapy Research" antydde att det inte fanns tillräckliga bevis för att visa att Boswellia tilldelats någon nytta. Omvänt kan en väl utformad studie i "Arthritis Research och terapi" visade signifikant smärtlindring och förbättrad funktion hos försökspersoner som tog en standardiserad beredning av boswellic syra. Trots lovande data, har Boswellia inte har visat sig vara användbara för behandling av artros eller någon annan gemensam tillstånd.

överväganden

Även om Boswellia har använts i generationer för att behandla olika inflammatoriska tillstånd, inklusive artrit, dess kliniska fördelar, biverkningar på lång sikt och potential för läkemedelsinteraktioner är fortfarande dåligt karaktäriserade. Gravida kvinnor och barn bör undvika Boswellia tills dess egenskaper har bättre definierade. Om du lider av artrit och undrar om Boswellia kan vara användbara för dig, kolla med din läkare.

Hur för att lindra en bredbröstad Hosta


Behandling av en chesty hosta kräver en viss typ av behandling som skiljer sig från torrhosta. Vad gör en chesty hosta skiljer sig från en torrhosta är att slem linjer lungorna, snarare än att vara frånvarande från den. Fördelen med slem i en chesty hosta är att det rensar ut irriterande som kan täppa till luftvägarna. För att underlätta Chesty hosta symptom, överväga att prova naturliga alternativ till over-the-counter läkemedel, eller i tillägg till dem, att må bättre snabbare.

Instruktioner

1 Tillsätt 1 tsk. ren honung till en kopp varmt te eller vatten. Rör om väl och dricka vätskan före sänggåendet för att lugna en chesty hosta och förhindra sömnstörningar. Fortsätt att behandla kronisk hosta, halsont och inflammerade lungor med honung och te / varmvatten för tre till fyra nätter tills hosta avtar.

2 Minska slem i lungorna med hjälp av en saltlösning nässköljning. Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten och torka. Lägg 1/2 tsk. av iodized salt till en 8 oz. glas ljummet vatten. Lägg till en nypa bakpulver. Blanda väl. Häll saltlösning i en sinus skölj bidé. Placera dig över ett handfat eller tom bassäng. Instert spetsen på bidé i höger näsborre. Luta huvudet till en 45-graders vinkel och låt saltlösning för att köra inne i näshålan och ut genom vänster näsborre under en minut. Upprepa på vänster nostil.

3 Lossa slem inuti lungorna med vatten och naturliga juicer laddade med vitamin C och bromelain, egenskaper som bidrar till att undertrycka hosta. Sikta på att dricka 8 oz. grapefrukt, ananas eller apelsinjuice flera gånger om dagen i upp till sju dagar.

4 Andas ånga för att bryta upp någon slem i lungorna. Placera två till tre droppar eukalyptusolja i diffusorn av en bärbar ånga inhalator / luftfuktare och driva anordningen enligt tillverkarens anvisningar. Placera två eller tre droppar mentol olja i en kokande gryta av varmt vatten; placera en handduk över huvudet och placera ditt ansikte över potten för att andas in mentol ånga. Blötlägg i varmt bad att exponera lungorna naturlig ånga.

Tips

 • Tala med en farmaceut om rätt läkemedel som specifikt stöd i att eliminera slem från lungorna.
 • Rådgör med en läkare om slem hosta upp är av en ljus gul eller grön nyans, eller innehåller spår av blod, som kan vara reflekterande av en allvarlig lunginflammation eller andra allvarliga medicinska tillstånd.

Hur man sover på sidan med en Hosta


När du har en hosta, är en av de bästa lösningarna för att få sova på natten för att sova på din sida. Forskning visar att när du sover på din sida kroppen kan ta in mer syre även om du andas mindre. Sova på din sida inte bara hjälper till med hosta, bidrar den också med sömnförlamning, sömnapné och astma. Det finns många enkla saker som du kan göra för att se till att du stannar på din sida på natten medan du sover.

Instruktioner

1 Vänta tills du är verkligen sömnig innan du går till sängs och låg på vänster sida. Detta kommer att hjälpa dig att somna snabbare och minska hosta.

2 Andas bara genom näsan innan du somnar och under sömnen.

3 Koppla alla dina muskler och använda rekvisita för att hålla dig på din sida. Props kan bestå av allt från extra kuddar, en ryggsäck som bärs hela natten eller ett bälte slinga runt bröstet med knutna strumpor på ryggen.

Hur man kan stoppa Night Time Hosta med Vicks VapoRub


Nattetid hosta sker oftast efter en dag av kallfria symptom och kan pågå från en till tre på varandra följande nätter, avbryta behövde vila och hålla dig vaken i timmar åt gången. Det är inte nödvändigt att spendera pengar på två eller tre olika mediciner. Vicks VapoRub kan hjälpa. Den aktuell lösning är effektiv vid lindra halsirritation som bidrar till natten hosta.

Instruktioner

1 Prop dig upp i sängen. Placera två fulla kuddar bakom dig, en för att stödja dina axlar och den andra för att stödja nacken, så att du sitter upp utan att vara i ett fullt upprätt läge. Detta tillåter att slem eller slem att komma upp lättare.

2 Applicera Vicks VapoRub salva. Med hjälp av två fingrar försiktigt applicera ett skikt av salvan på utsidan av halsen. Massera salvan i en cirkelrörelse för att mildra känslan att hosta.

3 Dra sängen täcker upp och runt halsen. Du vill ha täcket omkring dig tillräckligt stram för att låta ångorna att resa från halsen till näsan. Lämnar omslag ned runt bröstet är inte lika effektiva.

Tips

 • Håll ett kallt glas vatten genom din säng. Drick minst 1/3 kopp innan du hämtar tillbaka i sängen. Detta bör göras innan applicering av VapoRub.
 • Vid tillämpning av salva på någon annan, tvätta händerna noggrant efteråt.
 • Placera inte Vicks VapoRub direkt under näsan. Lukten kan orsaka att ögonen vatten och kan irritera känslig hud.
 • Inte ignorera en nattlig hosta som varar mer än tre på varandra följande nätter. Se din läkare. Nattetid hosta är associerad med astma och en allvarlig form av sura uppstötningar.
Orsaker till tryck över bröstet och hosta

När tryck över bröstet och hosta förekommer tillsammans, betyder det oftast en underliggande lungtillstånd. En infektion i lungorna eller förträngning av luftvägarna kan leda till andningssvårigheter, vilket resulterar i en känsla av tryck över bröstet tillsammans med en hosta. Tillståndet kan vara akut, vilket innebär att det utvecklas plötsligt eller kronisk, långvarig och gradvis.

Astma

Astma är en kronisk lungtillstånd som kännetecknas av förträngning och svullnad av luftvägarna, liksom en ökad produktion av slem. Slem samlas i luftvägarna, vilket gör att pipande andning och hosta som är kännetecknande för astma. Förutom väsande andning och hosta, de med astma också uppleva tryck över bröstet och andnöd. Symtom uppträder i attacker och varierar i svårighetsgrad mellan individer. Vissa människor upplever mindre andas problem medan andra kan ha fullständig luftvägshinder.

Den exakta orsaken till astma är okänd, men ett antal astmaanfall triggers har identifierats. Dessa utlösande faktorer luftburna allergener, luftvägsinfektioner, ökad fysisk aktivitet, kyla, ökad stress och vissa mediciner, enligt MayoClinic.com. Astmaattacker behandlas med snabb lindring inhalatorer som ger antiinflammatoriska läkemedel och luftrörsvidgare genom munnen. Långsiktiga antiinflammatoriska läkemedel används också för att hantera astma medan inga symtom är närvarande.

Akut bronkit

Bronkialträdet är ett nätverk av luftvägarna som ansvarar för att luft till och från lungorna. Akut bronkit är en virusinfektion i luftvägarna som utgör bronker. När luftvägarna är smittade, de sväller och slem samlas inne i dem. Detta resulterar i tryck över bröstet och tryck tillsammans med en slem fylld hosta och pipande andning. De med akut bronkit kan också uppleva halsont, feber, andfåddhet, frossa och värk i kroppen.

Eftersom antibiotika är ineffektiva mot virus, det finns ingen specifik behandling för akut bronkit. Infektionen försvinner vanligen på egen hand inom två veckor, även om vissa människor kan dra nytta av användningen av tillfälliga inhalatorer, enligt American Academy of Family Physicians. Over-the-counter smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel kan bidra till att minska smärta, svullnad och feber.

Kronisk obstruktiv lungsjukdom

Kronisk obstruktiv lungsjukdom är en gradvis utveckling av lungsjukdom som kännetecknas av skador på luftvägarna eller luftsäckar i lungorna, som kallas alveoler. Den vanligaste orsaken till utvecklingen av KOL är rökning, enligt National Heart, Lung and Blood Institute. Andra orsaker är luftföroreningar, kemiska irriterande och i sällsynta fall, en genetisk defekt. Symptomen på KOL är tryck över bröstet, en kronisk slemfyllda hosta, andnöd och pipande andning. Det finns inget botemedel mot KOL, men läkemedel, såsom bronkodilatorer och antiinflammatoriska medel, och livsstilsförändringar kan förbättra symtomen. Upphörandet av rökning är det viktigaste steget i behandling av KOL.

Ditt spädbarn kan hosta av många skäl. Om ditt barn hostar under matning, kan han lider av gastroesofageal reflux, eller GER. GER uppstår när maginnehållet tillbaka upp i matstrupen under eller efter en matning och är ett vanligt tillstånd hos friska spädbarn, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Se din barnläkare om ditt barn hosta är ihållande och stör äta och sova. Endast en läkare kan diagnostisera orsaken till barnets hosta.

GER Orsak

Ringen av muskler kallas nedre matstrupssfinktern eller LES, som ligger mellan magen och matstrupen öppnas och stängs för att möjliggöra mat och vätska att komma in i magen. Matstrupen är ett rör, eller kanalen, som förbinder munnen till magen. Hos spädbarn med GER, maginnehållet går upp i matstrupen och ut genom munnen när LES öppnas under eller omedelbart efter en utfodring.

GER Symtom

GER kan orsaka hosta när maginnehållet är Regurgitated upp i matstrupen. Förutom hosta, kan GER orsaka ditt barn att spotta upp och bli irriterad under och efter matning. Tillfällig GER i friska spädbarn inte stör tillväxt och utveckling eller orsaka extrem nöd, enligt MayoClinic.com. En mer allvarlig sjukdom kan vara lämpligt om barnet inte går upp i vikt; om hon spotta upp kraftfullt eller upplever projektil vätska; Om spotta upp är grön, gul eller innehåller blod; om hon har feber; eller om hosta och spotta upp börjar vid en ålder av sex månader eller äldre. Se din läkare om ditt barn har något av dessa ytterligare symtom.

GER Behandling

Normal GER i friska barn försvinner vanligen av sig själv mellan 12 och 18 månader, enligt MayoClinic.com. Under tiden kan du lindra hans hosta och andra GER symptom genom att hålla barnet upprätt under matningen och se till att han är upptryckt till en sittande ställning i 15 till 30 minuter efter att han äter. Också ge honom mindre, mer frekventa matning, rapa honom under och efter matning och tjockna sin mjölk med ris spannmål om du har din läkares godkännande för att göra det. Om du lägger till ris till ditt barns mjölk, se till att bröstvårtan hålet i hans flaska är tillräckligt stor för tjock mjölk.

Andra Hosta Orsaker

Om barnets hosta är nytt, kan hon ha en förkylning som orsakar trängsel. Andra orsaker till hosta inkluderar allergier, bihåleinflammation, krupp, kikhosta, respiratoriskt syncytialvirus och lunginflammation. Se till att hon inte är i en svår situation under matning, eftersom det kan leda till henne att ta stora klunkar och hosta.

Botemedel för överdriven hosta på natten?

Valfritt antal sjukdomar åtföljs av en hosta, och natten presenterar ofta ytterligare utmaningar. Vissa huskurer finns tillgängliga som kan vara till hjälp för att behandla en nattlig hosta; men kan vissa åtgärder som örter orsaka biverkningar. En hälso-utövare bör konsulteras innan du använder någon ny ört för att behandla överdriven hosta, eftersom effektiviteten av växtbaserade behandlingar är ofta inte kliniskt bevisad och vissa örter kan interagera med läkemedel som förskrivs för andra sjukdomar.

homeopatisk Drosera

Det homeopatikum drosera har befunnits användbara för behandling av överdriven hosta med nighttime försämringen, enligt "synoptiska Materia Medica." Drosera är indicerat för torr, hacka, högt hosta som har sin uppkomst i första hand på natten och startar det ögonblick individen fastställs. Det kan också vara till hjälp för hosta under dagtid, men är särskilt lämpad för nattliga hosta. Hostan är vanligen spastisk och mycket djup med fruktansvärda smärtor i bröstet. Det kan kittla i halsen och patienten kan vara hes. Drosera är tillgängliga över disk i hälsokostbutiker och från online homeopatiska apotek. Om en person är själv behandling med drosera och hosta kvarstår eller förvärras, bör en läkare vård höras.

Saiboku-to

Örten saiboku till har använts traditionellt i Japan för behandling av överdriven hosta och astma. Forskning visar att mängden av kortikosteroider som är nödvändiga för att kontrollera astma kan minskas när individer tar saiboku till samtidigt, enligt University of Maryland Medical Center. I allmänhet finns i ett växtbaserat tonic, är saiboku till ofta blandas med andra läkemedel örter som ingefära och lakrits. Hosta tonic är tillgänglig från örter och onlineapotek som specialiserat sig på österländsk medicin. En hälso-utövare bör konsulteras innan du använder dessa svåra eftersom de kan orsaka biverkningar.

Avsvällande och hostdämpande

Over-the-counter hostmediciner kan vara till hjälp för antingen undertrycka eller få bort överdriven hosta under natten, enligt University of Maryland Medical Center. Dessa finns på apotek och i dagligvaruhandeln. Suppressants är oftast används för att stoppa en torr hosta och rekommenderas inte för barn under åldern av 6. Avsvällande kan vara till hjälp för en produktiv hosta, kan öppna näsgångar och minskar svullnad och trängsel i bröstet. Vissa avsvällande medel innehåller kemikalier som kan höja blodtrycket och förvärra hjärtsjukdom eller diabetes. En hälso-utövare bör konsulteras innan du använder någon av dessa läkemedel för överdriven hosta.

Rödlök och Brown Sugar Syrup

Söt rödlök och farinsocker kan användas för att göra en hemmagjord hosta rättsmedel som kan vara till hjälp vid behandling av natten hosta för både barn och vuxna, enligt Jethro Kloss i sin växtbaserade bok "Tillbaka till Eden". Skära en lök och placera skivorna i en skål med alternerande skikt av brunt socker producerar sirap som vilar över natten. Sirapen är känd av Kloss att vara till hjälp i trycka överdriven hosta och inte smaka som lök.

Hur man stoppar en Småbarn & # 039; s Hosta

Om ditt barns hosta åtföljs av en rinnande näsa, låg feber, huvudvärk eller en känsla av allmän sjukdomskänsla, kan hon ha influensa eller förkylning. I vissa fall kan en hosta vara tecken på ett mer allvarligt tillstånd, såsom astma. Konsultera ditt barns barnläkare för att avgöra hur allvarlig barnets hosta. Om han godkänner, kan du behandla ditt barns hosta hemma med over-the-counter rättsmedel och at-home vård, enligt KidsHealth.org i artikeln "ditt barns hosta."

Steg 1

Ge ditt barn mycket vätska, såsom juice, vatten och saft, för att hjälpa till att lossa slem i bröstet och göra hosta mer produktiva. Förutom kalla drycker, ge ditt barn varma drycker, såsom örtte eller varm äppeljuice.

Steg 2

Kör en cool-dimma luftfuktare i ditt barns rum medan hon sover, rekommenderar KidsHealth.org. En luftfuktare kan lossa trängsel i ditt barns bröst och låta henne sova lugnare.

steg 3

Ge ditt barn två tsk. honung istället för hostmedicin för att lugna en hosta, rekommenderar Mayo Clinic Dr James Steckelberg i artikeln "Honung: En effektiv Hosta Remedy?" Honung är ett säkert alternativ till hostmedicin för barn i åldern 1 år och äldre. Barn under 1 bör inte konsumera honung eftersom det kan orsaka spädbarn botulism, som kan vara dödlig.

steg 4

Ge ditt barn en over-the-counter antihistamin om ditt barns hosta orsakas av en allergi, och det är OK med ditt barns barnläkare. Ta medicinen exakt enligt anvisningarna och kontrollera att medicinen är godkänd för småbarn.

steg 5

Sitt ditt barn i badrummet, sedan fylla badkaret med hett vatten. Instruera ditt barn att andas in ångan från badkaret för att lossa bröstet och lugna sin hosta. Upprepa efter behov under hela dagen för att lugna hosta.

varningar

 • Konsultera en läkare om det finns blod i ditt barns slem.
 • Ge inte ditt barn hostmedicin utan att kontrollera med en läkare först.
 • Ge inte hosta till ett litet barn som är yngre än tre.

Saker du behöver

 • Juice
 • Vatten
 • Citronsaft
 • Örtte
 • Varm äppeljuice
 • Cool-dimma luftfuktare
 • Honung
 • Over-the-counter antihistamin

En hosta är vanligt förekommande hos barn, och indikerar en irritation i luftvägarna. Orsakerna omfattar luftvägssjukdomar, allergier, astma och miljö irriterande, såsom tobaksrök och insektsmedel. Ibland kan en dagtid hosta blir värre på natten; andra hosta förekommer endast på natten. Eftersom en nattlig hosta kan vara ett tecken på en allvarlig sjukdom, är en korrekt diagnos viktig.

Förkylningar och allergier

Ett barn med en kall har typiskt överflödigt slem i näsgångarna och bihålorna. På natten, kan slem rinna ner i halsen, utlöser en hosta. Enligt Dr Greene, en professor och barnläkare, förkylningar är den vanligaste orsaken till nattlig hosta hos barn. Allergier kan också utlösa natthosta, eftersom de kan orsaka samma uppbyggnad av slem.

Behandling

För nattlig hosta på grund av förkylning eller allergi, American Academy of Pediatrics (AAP) ger råd att ge ett barn extra vätska under hela dagen och lägga fukt i luften på natten med en kall-dimma förångare. Även om många hosta och allergier kan köpas över disk, AAP varnar för att de varierar mycket i sina beståndsdelar och effektivitet, så föräldrarna bör alltid rådgöra med sin barnläkare först innan man behandlar sina barn med några mediciner.

Krupp

Krupp är en inflammation i de övre luftvägarna som smalnar av luftvägen strax under stämbanden. Det kännetecknas av en distinkt hosta som liknar en skällande sigill. AAP säger att det är vanligare under vintermånaderna, och oftast drabbar barn mellan sex månader och tre år gamla.

AAP skiljer två typer av krupp: spastisk och viral. Krampaktig kors, orsakas oftast av en mild övre luftvägsinfektion, kommer vanligtvis på plötsligt på natten. Viral krupp utvecklas från en mer allvarlig virusinfektion i övre luftvägarna. Förutom tätningen liknande bark, blir andningen arbetade som luftvägarna ihop sig, och faran är att luftstrupen kommer att fortsätta att svälla så mycket att barnet inte längre kommer att kunna andas.

Behandling

När ett barn vaknar med kors, experterna på AAP råda med honom andas varm, fuktig luft i 15 till 20 minuter. Ånga kan också hjälpa ett barn med viral krupp mår bättre, även om det inte är lika effektivt som med spastisk kors. Oavsett vilken form av korset föräldrar misstänker att deras barn har, säger AAP är det absolut nödvändigt att ringa barnläkare direkt för att se till att mer ingripande inte behövs. Krampaktig kors försvinner vanligen inom några nätter.

Astma

Enligt American Lung Association (ALA), astma, en sjukdom där luftvägarna ihop att orsaka andningssvårigheter, är den ledande allvarlig kronisk sjukdom hos barn. Vanligast i fem till 17-års-åringar, har det specifika triggers som kan inkludera motion, allergier, övre luftvägsinfektioner, kallt väder och irriterande. En återkommande natt hosta kan tyda på astma, även i avsaknad av andra klassiska symptom på sjukdomen, såsom väsande andning eller andnöd.

Behandling

Experter vid Mayo Clinic råder föräldrar att ringa barnläkare om deras barn upplever en nattlig hosta varar mer än ett par dagar. (Om andra symtom på astma är närvarande, bör föräldrar söka råd förr). Om astma diagnostiseras, konstaterar AAP att barnet kommer att behandlas under noggrann övervakning av hans barnläkare eller en specialist för att hantera och kontrollera sjukdomen.