XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

böld tonsill

Hur man kan bli av med irriterande tonsill stenar


Om du trodde att stenar i njurarna var de enda stenar som kan påverka dig, skulle du bli förvånad över att veta att irriterande tonsill stenar kan bildas i tonsiller. Även känd som tonsilloliths, tonsill stenar utvecklas när bakterier, slem och annat skräp samlas, hårdnar och förkalkas runt tonsiller. Även tonsill stenar är ofarliga, kan du uppleva associerade symtom som dålig andedräkt, ont i halsen och en svullnad av tonsiller. Använd avhjälpande och förebyggande behandlingar för att bli av med dina tonsill stenar och hindra dem från att upprepas.

Saltvatten gurgla

Rubba din tonsill stenar med saltvatten gurgla. Blanda en tesked bordssalt i ett glas varmt vatten. Swish saltvatten lösning kraftigt i munnen och spotta ut det. Detta kommer att hjälpa till att lossa de tonsill stenar och tvinga ut dem naturligt. Använd gurgla två gånger om dagen efter måltider, för en månad eller tills du får befrielse från dina tonsill stenar. Saltvatten gurgla kommer också att ge befrielse från halsont och allmänt obehag som du upplever med tonsill stenar.

hålla Hydratiserad

Dricka tillräckligt med vatten för att upprätthålla ett konstant flöde av saliv i munhålan. Detta kommer att minska förekomsten av bakterier i området runt tonsiller och förhindra tillväxt av tonsill stenar. Om du lider av muntorrhet, drick vatten med jämna mellanrum för att övervinna detta tillstånd och för att förhindra en dålig lukt och bakterier bildas i munnen. Tugga tuggummi för att återfukta din mun, spola ut inbäddade bakterier från dina tonsiller och förhindra dålig andedräkt.

Tandhygien

Upprätthålla god munhygien genom att borsta tänderna två gånger om dagen efter måltid. Bakterier och slem som finns på ytan av tungan och i munnen kan hårdna med tiden och producera tonsill stenar, minimera denna händelse genom att använda en tungskrapa för att rengöra tungan. Tandtråd och använda en alkoholfri munvatten minst en gång dagligen som en del av en god tandhygien.

Extraktion

Kontakta din tandläkare om dina tonsill stenar orsakar överdriven smärta och obehag. Han kommer att inspektera dina tonsiller och använda en bomullstopp för att ta bort de som kan lätt rubbas. Om du lider av kronisk halsfluss och dina tonsill stenar är ganska stora, kan din läkare utföra en tonsillektomi under narkos. Detta är en kirurgisk utvinning av tonsiller, som kommer att eliminera dina tonsill stenar helt.

Gratis hem rättsmedel för tonsill stenar

Tonsill stenar, som också kallas tonsilloliths, ställa sig i de djupa kryptor i tonsillerna mot baksidan av halsen. De består av döda vita blodkroppar, bakterier, keratin och instängda matpartiklar. Tonsill stenar blir större med tiden och skapa många obehagliga symptom.

Symptomen på tonsill stenar inkluderar svår dålig andedräkt, ont i halsen, hosta och svårigheter att svälja. I många fall är en läkare uppmanas att ta bort tonsill stenar. Men om det upptäcks tidigt nog, det finns gratis huskurer för att bli av med tonsilloliths.

Gurgling

Det är viktigt att upptäcka tonsill stenar på ett mycket tidigt stadium av deras bildning. När de är relativt små i storlek, de är mindre motståndskraftiga mot avlägsnande. I sina tidiga stadier kan gurgla med varmt, salt vatten rubba dem. Dessutom tillsätta 1 eller 2 droppar grapefrukt utsäde utdraget till en antiseptisk munvatten och gurgla två gånger om dagen kan vara effektiv när tonsill stenar är små. Effekterna av gurgla kan inte vara omedelbar och kan ta 2 veckor eller mer för att ta bort dem.

Probing Och Skrapning

Enligt Alan Greene, MD, klinisk professor i pediatrik vid Stanford University School of Medicine, ibland tonsill stenar kan tas bort genom att borsta eller skrapa dem med en tandborste. Emellertid måste försiktighet iakttas för att undvika att aktivera en svår kräkreflex vid användning av denna metod.

Som tonsilloliths öka i storlek och blir mer synliga, sondering med en bomullstuss kan rubba dem. Nyckeln är att använda en spegel för att hitta stenarna. Placera bomullstuss under baksidan av stenen och tryck försiktigt uppåt. Efter avlägsnande av tonsill sten, skölj med en antiseptisk munvatten att rengöra området där stenen var belägen.

medicin dropper

En medicin dropper med en böjd spets kan ta bort mindre tonsill stenar. Det första steget är att applicera en saltlösning till stenen för att hjälpa till att få den till ytan. När stenytor, kan det vara möjligt att suga upp det med läkemedlet pipett. Detta är en annan metod som kan aktivera kräkreflexen.

hosta

I vissa fall, särskilt när tonsill stenar är små, intensivt hosta kan rubba dem. En liknande process är att förlänga huvudet bakåt, placera tungan på taket i munnen och svälja.

Problem med Tonsill kirurgi hos vuxna

Tonsillektomi är en operation görs för att avlägsna tonsillerna. Det är mer vanligt utförs hos barn än hos vuxna. Precis som alla andra kirurgi, har tonsillektomi risker. De problem som kan uppstå i synnerhet hos vuxna inkluderar blödning, smärta, problem med anestesi och fördröjd återhämtning.

Blödning

Onormal blödning är vanligare hos vuxna än hos barn. Enligt experter på Mayo Clinic, en av fem vuxna har en blödning som inte kommer att sluta.

Blödning kan uppstå inom 24 timmar eller så länge som en vecka efter operationen på grund av sårskorpan faller av. Ytterligare kirurgi kan vara nödvändigt att kontrollera blödningen.

Ibland kan blödningen vara så allvarliga att blodtransfusion behövs. I mycket sällsynta fall kan död inträffa: 1 i 40.000 patienter dör på grund av allvarlig blödning efter tonsill operation.

Infektion

Bakterier kan kolonisera området där tonsillerna avlägsnas. För att förhindra infektion, är en kurs av antibiotika vanligen föreskrivs följande operation.

Svår smärta

Hos vuxna kan smärta vara allvarliga och vanligtvis varar i upp till två veckor. Vuxna kan bli uttorkad om de inte dricker tillräckligt efter operationen.

Trauma

Skador på omgivande strukturer kan förekomma i både vuxna och barn. Läppar, tänder, tunga och käke kan traumatiserade samtidigt som instrumenten under operation. Sällan finns det klagomål på förändringar i rösten, dålig smak i munnen och uppstötningar av vätskor från näsan.

anestesi Komplikationer

Riskerna för anestesi är större hos vuxna eftersom de kan ha samband hjärt- eller lungproblem. Om anestesi måste ges igen för akut operation för att stoppa blödningen, kan det finnas problem med aspiration av vätskor eller mat.

Om Cryptic Tonsill Removal


Tonsiller, som är det lymfatiska vävnaden på baksidan av halsen, innehåller fickor även känd som kryptor. När dessa kryptor smittas med bateria, slem eller döda cellvävnad kan tonsiller vara problematiskt och kan behöva opereras eller tas bort.

Tecken på Cryptic Tonsiller

Tonsiller som innehåller sprickor fyllda med vit, grå eller gula stenar (även känd som tonsilloliths) kan vara besvärande. Du kan märka stenarna själva när man tittar i spegeln, eller så kan du hosta upp stenarna när de lossna. Dålig andedräkt och kronisk halsont finns ytterligare tecken på kryptiska tonsiller som kan behöva behandlas eller tas bort.

Demontering Stones Yourself

Ett alternativ är att ta bort stenarna själv, med hjälp av en anordning, såsom en vatten plocka eller försiktigt med en ren, tvättas finger eller en tops för att få bort stenarna från kryptorna i tonsillerna. Det är dock viktigt att inte skada omgivande vävnad eller införa bateria i halsen när man gör detta. Ofta tonsill stenar kommer att falla ut på egen hand.

Se din läkare

Om tonsill stenar blivit särskilt besvärande, eller om de är stora eller orsakar andningsproblem, swalling problem eller smärta, är det lämpligt att se din läkare. De kryptiska tonsiller kommer att bedömas, och tonsill stenar kan tas bort med lokalbedövning.

tonsillektomi

Sällan är tonsillektomi indicerat för kryptiska tonsiller. Men i svåra fall, en fullständig tonsillektomi kan utföras, som tog bort hela tonsill strukturen. Tillvägagångssättet är smärtsamt och kräver narkos och en betydande återhämtning period, som är längre för vuxna.

Risker och fördelar

Tonsillektomi kan involvera blödning, infektion, smärta och postoperativa komplikationer. Men när tonsills tas bort, det är fördelen med att aldrig behöva oroa sig för besvär tonsill stenar utvecklas i kryptor, och livskvalitetsfrågor som dålig andedräkt, obehag och känsla av främmande kropp är betydligt bättre.

En tonsill infektion, mer känd som halsfluss, är en inflammation i tonsiller, två vävnader som ligger på båda sidor av halsen, förklarar MayoClinic.com. Medan en virusinfektion är orsaken till många fall, bakteriella infektioner är ibland ansvariga. Tonsill infektioner drabbar oftast barn från förskoleåldern till mitten av tonåren, och symtom kan inkludera vita fläckar på baksidan av halsen, smärta, feber, svårigheter att svälja, svullna tonsiller och en stel nacke. Att bota en tonsill infektion, måste du först veta om det är virus eller bakterier.

Steg 1

Besök din läkare och få en korrekt diagnos. För att korrekt bota en tonsill infektion, behöver din läkare att avgöra om infektionen orsakas av bakterier. Virusinfektioner läka på egen hand, medan bakteriella infektioner kräver antibiotika. För att testa vilken typ av infektion du har, använder läkaren en lång pinne med en bomullspinne för att ta några slem från baksidan av halsen, och prövar dess bakterier, förklarar KidsHealth.org.

Steg 2

Ta antibiotika som läkaren ordinerar om infektionen är bakteriell. Den vanligaste antibiotika används för att behandla en tonsill infektion penicillin tas genom munnen under 10 dagar. Om du är allergisk mot penicillin, kommer din läkare att förskriva en annan typ av antibiotika.

steg 3

Vila för att ge tid för kroppen att självläka. University of Maryland Medical Center rekommenderar också dricka varma och kalla vätska för att lugna halsen. Som exempel kan nämnas varmt te med honung, kycklingsoppa och is pop.

steg 4

Ta smärtstillande. Smärtstillande, såsom paracetamol och ibuprofen, hjälpa till att lindra smärta och kontrollera febern som åtföljer en tonsill infektion. Medan smärtan är obehagligt, kan feber vara farligt när det blir för hög.

steg 5

Genomgå kirurgi. Om du lider av återkommande tonsill infektioner, eller dina infektioner inte svarar på behandling, kan operation bli nödvändig. MayoClinic.com anger att de flesta människor återvända hem samma dag som operationen, och fullständig återhämtning sker inom 7 till 10 dagar.

tips

  • Ta din antibiotika för hela 10 dagar eller du riskerar en återkommande eller smittspridning.

Äta vad mjuk mat du kan tolerera

Även glass är traditionell, kan du äta antingen varm (inte het) eller kallt mjuk mat, som din halsont tillåter i dagarna efter tonsill-avlägsnande kirurgi. Egentligen har du ganska ett urval livsmedel som finns tillgängliga i varje matgrupp som förmodligen inte kommer att orsaka dig mycket irritation. De flesta patienter kan tolerera pannkakor, muffins och mjuk smörgås bröd med skorpor bort, men du kanske vill vänta tills två eller tre dagar efter operationen innan man inför dessa, bara för att låta den akuta svullnaden går ner. Du kan också välja från ett brett utbud av andra spannmålsprodukter, inklusive pasta och nudlar, quinoa, couscous och grits. Ditt val av kött kan vara lite mer begränsad, begränsad till sådant som köttfärslimpa, stuvad kyckling eller långsam kokta grill-stil kött. Det är viktigt att du koka köttet tills den har en extra mjuk konsistens, om du väljer att konsumera det alls. Tofu är en idealisk ersättning för kött på grund av dess mjuka konsistens. För frukt och grönsaker, prova kokta morötter, potatismos, bananer och äppelmos. Dessa typer av livsmedel kommer att orsaka minimal irritation i halsen vid förtäring.

Gå på en flytande diet

Du kommer förmodligen att undvika fast föda helt och hållet för den första dagen eller två efter tonsillektomi. Det är normalt för halsen att vara alltför ont att tillåta något fast att passera genom den. Således kan du eller ditt barn behöver gå på en flytande diet för de första 24 till 48 timmar efter operationen. Hålla sig till soppor, milkshakes, icke-sura fruktjuicer och smoothies för varaktigheten av den flytande dieten. Dessa livsmedel säkerställa att du får en mängd olika näringsämnen när du minimerar halsen obehag.

Öka Dairy Inlopps

Återigen, är glass helt enkelt mat att äta efter en tonsillektomi, men det finns andra typer av mejeriprodukter som gör ännu bättre val. Till exempel, yoghurt och fryst yoghurt har båda en liknande konsistens, men med mindre fett och socker. Ditt kaloriintag kommer att kraftigt reduceras under de första dagarna, men eftersom du inte kommer att kunna äta mycket mat, så glass är fortfarande ett bra val.

Tugga tuggummi

Tuggummi hjälper du uppfyller lust att chomp på något, men det kan också hjälpa till att snabba din läkningsprocessen. Det stimulerar salivproduktion, vilket orsakar en ökad frekvens med vilken du sväljer. Saliv kan hjälpa till att läka inre sår snabbare, så både vanliga tuggummi och bubbelgum göra bra val. Om du inte får tillräckligt med kalorier, det är okej att välja en sockerinnehållande tuggummi, bara för en liten energikick.

Livsmedel ska undvikas

Du bör inte äta krispiga livsmedel som toast, chips eller kex, eller spröda livsmedel med hårda texturer. Dessa kommer att skada din hals och hindrar läkningsprocessen. Du kan också hända att livsmedel med hög syrahalt, som apelsinjuice, bränna öppna sår som helande i halsen. Om så är fallet, stick med låg syrafruktdrycker, eller dricka mjölk eller vatten i stället.

Dairy & amp; tonsill stenar

Medan mejeriprodukter inte orsakar tonsill stenar, kan en allergi mot mejeri orsaka liknande symptom som tonsill stenar. Tonsill stenar är små stenformade bollar som bildas i tonsillerna från fångade skräp som ansamlas i tonsillerna. The New York Times konstaterar att detta villkor inte är helt klarlagt, men det är sannolikt inte en medicinsk angelägenhet. Om du utvecklar symptom i samband med tonsill stenar efter att ha druckit mjölk, prata med din läkare.

Tonsiller och stenar

Precis som njurarna, tonsillerna har olika utrymmena i det organ där bakterier och materia kan ansamlas. Tonsillerna finns i svalget och liknar dina lymfkörtlar. Tonsillerna hjälper immunsystemet bekämpa smittsamma organismer som kommer in i halsen, enligt American Academy of Otolaryngology. Tonsill stenar, även kallade tonsilloliths, form från fångade skräp som calcifies över tiden. Genom att trycka på tonsillerna kan rubba tonsill stenar, vilket tvingar dem i munnen. Vanliga symptom på tonsill stenar inkluderar dålig andedräkt, ont i halsen och känslan av en klump i halsen.

Mejeriprodukter

Mejeriprodukter ökar inte dina chanser att utveckla tonsill stenar, men om du är allergisk mot mjölkproteiner, kan du utveckla liknande symptom i halsen. Enligt MayoClinic.com, är mjölk ett av de vanligaste födoämnesallergenen som kan orsaka ett brett spektrum av symptom. Under en mjölkallergi, är immunglobulin E-antikroppar och histamin som produceras som ökar mängden slem och svullnad som utvecklas i halsen. Överflödigt slem som skapats i bihålorna kan orsaka post-nasal drip, konstant droppande på baksidan av halsen som kan leda till dålig andedräkt, ont i halsen och känslan av en klump i halsen.

Behandling

Såvida din tonsiller är inflammerade och orsaka en hälsorisk, kommer läkaren lämna dina tonsiller ensam. Om du diagnosen halsfluss, kan antibiotika användas för att döda bakterier som orsakar infektionen. Om dina symtom är resultatet av en mjölkallergi, kommer du behöver för att genomföra en utslagningdiet. Den enda behandling för en mjölkallergi är att undvika alla livsmedel och drycker som innehåller mjölkproteiner.

När ska träffa en läkare

Om du utvecklar svullnad i halsen, feber, kropps frossa, oförmågan att andas och börja hosta upp blod, kontakta din läkare omedelbart. En allvarlig allergisk reaktion kan orsaka en ökad hjärtfrekvens, en blodtrycksfall och yrsel. Om du utvecklar dessa symtom, ring 911.

Tonsillerna är köttiga kuddar, på baksidan av halsen, som fungerar som en del av immunförsvaret. Tonsillerna fungerar som filter, stoppa skräp och bakterier från att komma längre ner i halsen. Ömma tonsiller orsakas ofta av en virusinfektion, som influensa eller en bakteriell infektion, som streptokocker. Miljö irriterande, som rökning, kan också orsaka tonsill smärta. Om infektionen är virus, måste det ha sin gång. Om det är bakterier, kan en läkare ordinera antibiotika. Om smärtan är virus, bakterier eller miljö, det finns saker du kan göra för att påskynda läkningsprocessen.

Instruktioner

Saltvatten och peroxid gurgla

1 Lägg 1/4 tsk. havssalt till ett keramiskt eller värme-säker kopp.

2 Tillsätt 1 tsk. av peroxid till saltet. Blanda salt och peroxid tillsammans.

3 Lägg till 8 oz. varmt kranvatten till saltet och peroxid-blandning. Använd inte kokande vatten. Blanda tills saltet upplöses.

4 gurgla 1/3 till 1/2 av blandningen under 30 sekunder. Spotta och gurgla nästa tredje. Fortsätt gurgla tills blandningen är borta. Blandningen kan orsaka skumbildning i munnen och halsen. Spotta skummet i vasken.

5 Upprepa var fjärde timme.

Hot mentholated citron och honung

6 Sätt en mentholated hosta droppe i en keramisk eller värme säker cup.

7 Häll tillräckligt kokande vatten i koppen för att täcka hosta droppe. Rör om tills hosta droppe smälter. Tillsätt mer kokande vatten om det behövs.

8 Tillsätt 2 tsk. honung och 1 tsk. citronsaft till hosta drop blandning.

9 Lägg till fyra uns av kokande vatten till citron, honung och hosta droppe blandning.

10 Låt blandningen svalna till en behaglig temperatur och smutta det. Upprepa var två till fyra timmar.

Eucalyptus Ånga

11 Fyll en keramikskål med kokande vatten.

12 Lägg till tio droppar eukalyptusolja till vattnet.

13 Täck huvudet med en handduk och luta sig över skålen. Andas den varma, fuktiga luften genom munnen och näsan. Upprepa flera gånger om dagen, efter behov.?

tonsill Förfaranden


Tyvärr, det finns tillfällen då moderna läkemedelsbehandlingar inte kan lösa infektioner och andra problem med tonsiller. De flesta fall av tonsill problem uppstår hos barn och kan vara så mild som en halsont till ett svårt fall av tonsillit, vilket orsakar halsen att svälla och gör det svårt att svälja och andas. En feber brukar åtföljas med halsfluss. När tonsiller upprepade gånger smittad, är det vanligt att en kirurg att fatta beslut om att ta bort dem. Förfarandet kallas en tonsillektomi.

kirurgi ordningen

Den tonsillektomi utförs på ett sjukhus under narkos. Tillvägagångssättet är vanligt och, enligt American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery, har utförts sedan 30 AD. Att förbereda sig för operation, är en intravenös linje köra in i patientens arm för att leverera nödvändiga antibiotika och vätskor och patienten milt lugnande preparat innan de får den narkos. När patienten sover, kan kirurgen och hans team av assistenter flytta den skadade tonsill (er). När tonsillerna avlägsnas, kommer kirurgen bränna återstående vävnad tillsammans för att hjälpa till att stoppa blödning.

Efter operationen

Efter operationen är klar, är patienten tas till uppvakningsrummet tills anestesi avtar. Han kommer också att övervakas för någon blödning eller andra komplikationer från operationen. Patienter ombeds att lägga på deras sida, oftast utan kuddar för att hålla någon blödning till ett minimum. När patienten har stabiliserats, är han till ett rum för ytterligare övervakning. Efter en till tre timmar, ger sjuksköterskan isbitar och vätskor innan man tillåter patienten att äta något. Den normala längden på sjukhusvistelsen för en tonsillektomi är en dag.

Går hem

När patienter utskriven från sjukhuset, får de instruktioner om hur man tar hand om operationsstället, samt en lista över saker de inte borde göra förrän de är helt läkt. Bland dessa saker är att undvika tung träning, såsom styrketräning eller aerobics, och bara äta mjuk, lätt att svälja mat. Vissa livsmedel kan irritera halsen eller fastna i såret. Mjuk mat, såsom glass, soppor och havregryn, är att föredra under återhämtningsperioden. Patienten bör kunna återuppta normala matvanor efter två veckor.

Biverkningar och komplikationer

Det vanligaste klagomålet efter en tonsillektomi är - ironiskt nog - en halsont. Denna mindre symptom kan pågå i upp till en vecka efter ingreppet. Andra biverkningar från kirurgi kan vara problem med att svälja och mindre svullnad runt operationsområdet. Dessa symtom försvinner vanligtvis inom en dag eller två efter operationen. Den betydande komplikation som inträffar som resultatet av en tonsillektomi är blödning. Det finns många blodkärl i området där tonsillerna avlägsnas, och även med etsande, kan blödning. Patienter, som noga följer läkarens anvisningar, bör inte uppleva svår blödning. Tänk på att om tunga blödning uppstår bör läkaren kontaktas omedelbart.

Hur man behandlar en tonsill infektion Naturligtvis

Tonsillit kännetecknas av rodnad, smärta och svullnad i tonsiller och svalg. Det kan orsakas av både virala och bakteriella infektioner. Halsfluss kan åtföljas av andra symptom som feber, värk i muskler, frossa, kräkningar och letargi. Även halsfluss är ofta behandlas med antibiotika, inte alltid svarar det; emellertid kan några fysiska åtgärder vara till hjälp för snabbare återhämtning. Vissa naturläkemedel och örter kan ge biverkningar. Patienterna bör alltid kontakta en läkare innan några nya behandlingar.

Steg 1

Gurgla med varmt saltvatten för att lindra smärta och inflammation från halsfluss, skriver University of Maryland Medical Center. Blanda 1/2 tsk. salt i ett glas varmt vatten och låt saltet kan lösas upp. Gurgla flera gånger om dagen.

Steg 2

Konsumera varma vätskor såsom soppor att lugna halsen, säger University of Maryland Medical Center. Varma vätskor kan också vara användbara för att bryta upp sinus och bröstet trängsel.

steg 3

Använda echinacea kan stärka immunförsvaret och hjälpa rensa blodet från gifter. Echinacea har använts för att behandla en rad olika infektionssjukdomar, enligt US Apotekare, och har använts av indianer i hundratals år. Forskning visar att echinacea kan minska frekvensen av förkylningar och influensa, och minska deras svårighetsgrad, enligt University of Maryland Medical Center. I en artikel publicerad i Phytomedicine Journal i juli 2010, resultaten av en studie som undersökte effekten av echinacea för antiinflammatoriska egenskaper indikerade att örten kan vara användbart för att kontrollera symptom av bakteriella övre luftvägsinfektioner. Den rekommenderade dosen är 300 mg, tre gånger per dag. Echinacea är tillgänglig i flytande extrakt som kan tillsättas till en varm dryck eller soppa för att slippa att svälja ett piller eller kapsel. Gravida kvinnor eller personer på immunsuppressiva läkemedel bör inte använda den.

steg 4

Vissa homeopatiska läkemedel för halsfluss kan minska symtomen samt snabba återhämtning, enligt UMMC. Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för att dessa åtgärder är effektiva för halsfluss, intygar anekdotiska bevis för användningen av dessa åtgärder för eventuell befrielse från tonsill smärta.

Hepar sulphuricum är indicerat för stickande smärta i halsen som känns som en nål sticker den tonsill. Smärtan kan sträcka sig mot öronen. Patienten kan vara kyliga och känna sig exceptionellt känslig. Halsen smärta gjort bättre genom att dricka varma drycker.

Mercurius solubilis används ibland för tonsill och halsont åtföljas av feber. Patienten kan vara svettas ymnigt och har överskott salivering. Det kan finnas fördjupningar längs sidan av tungan från tänderna och dålig andedräkt. Mercurius är också indicerat i de fall där det finns pus på tonsiller.

BARIUMOXID Carbonica är en annan åtgärd som anges för halsfluss, enligt International Academy för klassisk homeopati. Denna åtgärd kan vara till hjälp när tonsillerna är extremt svullna och verkar nästan röra varandra. Det kan finnas pus på tonsiller, och rätt tonsill kan vara mer smärtsamt än den vänstra. Individen kan ha samtidig svullna körtlar. Botemedlet är indicerat för akut och kronisk halsfluss.

varningar

  • Om symtomen kvarstår eller förvärras efter 24 timmar, kontakta läkare.

tips

  • Homeopatiska medel finns tillgängliga över disk eller i hälsokostbutiker. På grund av risken för läkemedelsinteraktioner, konsultera en läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel.

Saker du behöver

  • Salt
  • Glas
  • Vatten
  • soppor
  • echinacea
  • Homeopati