XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

blodtryck skillnad armar

Skillnader i Walking i Män och kvinnor


Män och kvinnor gå verkligen annorlunda. Även undantag finns, för det mesta, de två könen har olika vandrings stilar. De viktigaste bidragande faktorerna omfattar olika kroppstyper av strukturer av män och kvinnor.

Fysik

Män, för det mesta är större än kvinnor; deras kroppar är byggda för fysiskt arbete. Promenader för män, från en fysiologisk stå punkt, är utilitaristisk. Syftet med promenader är att uppnå en specifik funktion, får från plats till plats. Som sådana, de gående rörelserna hos män tenderar att vara rak och linjär. Kvinnor tenderar att röra sig mer graciöst, svängande sina höfter och med kortare "feminina" steg. Benen går sällan mycket långt ifrån varandra i långa steg, även när man går snabbt. Kvinnor fortfarande gå att ta sig från punkt A till punkt B, men deras rörelser och gångstil påverkas av år av evolution. Ur ett evolutionärt perspektiv, har gångstil för kvinnor tjänade att attrahera män och få en partner.

Skor

De typer av skor som män och kvinnor bär påverkar också hur de går. Till exempel kommer män som bär arbetsskor har lagt skrymmande vikt på fötterna. Detta resulterar i en sloppier promenad med mindre precision och kontroll. Kvinnor som bär höga klackar skulle finna det svårt att gå i klackar om de inte kontrollera de exakta rörelser varje steg.

kroppsrörelser

Walking style påverkar också hela kroppen. Rörelserna i kroppen är subtil, men det finns en märkbar skillnad mellan män och kvinnor. Män tenderar att ta större steg och gå med benen längre ifrån varandra. Detta resulterar i mer sida till sida rörelse, vilket kan vara anledningen till män är mer benägna att flytta sina armar och axlar när de går då kvinnor. Kvinnor tenderar att ta kortare steg och hålla benen närmare varandra. Detta resulterar i mindre sida till sida rörelse och mer upp och ner guppar.

Sexualitet

Forskning vid University of California-Los Angeles, New York University och Texas A & M University fann att sexualitet en person också kommer att påverka hur de går. Män som är homosexuella kommer att tendera att anta mer feminina rörelser, såsom höft gungande. Kvinnor som är lesbiska kommer att anta mer maskulina rörelser, såsom breda steg.

Studier har visat att kalium har en gynnsam effekt på blodtrycket. Kalium är ett av de viktigaste elektrolyter kroppen behöver för att fungera korrekt. Det rekommenderade dagliga intaget för en genomsnittlig vuxen är ca 4700 mg per dag, även om studier visar att de flesta människor äter ungefär hälften så mycket. Kalium arbetar med natrium i kroppen för att reglera vätskenivåer i cellerna och att balansera surhetsgraden. Optimalt bör balansen av kalium till natrium vara 5-1.

Orsaker till högt blodtryck

Kalium fungerar i kroppen i samband med natrium i natrium-kaliumpumpen (Na + / K + ATPas). Detta håller cellerna fungerar korrekt och hjälper till att upprätthålla rätt volym i varje cell. Detta är viktigt för nerv och muskel funktion. För mycket salt resulterar i överskott av vätska i blodet, vilket ökar blodtrycket. Kalium underlättar flödet av natrium från cellerna in i blodet, där den kan filtreras och utsöndras från kroppen via njurarna, vilket minskar vätskenivåer. Rörelsen av natrium och kalium in i och ut ur cellerna transporterar näring används av kroppen. Den rätta balansen av natrium och kalium är av yttersta vikt att bevara friska blodtryck.

Diet

Den mest kända kost för att hjälpa till med högt blodtryck är DASH dieten. Detta har utvecklats av National Institutes of Health baserat på forskningsstudier som kallas Dietary inriktningarna för att stoppa högt blodtryck. Kosten främjar sunda kostvanor med frukt, grönsaker, ljus mejeri, magert kött, fisk, fågel, nötter och bönor. Detta ger mer av de viktiga elektrolyter som kroppen behöver för att fungera optimalt, inklusive kalium, magnesium och kalcium. Den rekommenderar också livsstilsförändringar som att lägga motion till din dagliga rutin, dricka mindre alkohol och sluta röka.

matar

Livsmedel som är särskilt hög i kalium inkluderar aprikoser, avokado, banan, cantaloupemelon, honungsmelon, kiwi, apelsiner, potatis med hud, spenat, tomater, limabönor, och mjölk. Allt kött är också hög i kalium, men de är också högre i natrium, så de bör ätas med måtta om dina sodiumnivåer måste kontrolleras.

Bieffekter

Öka intaget av kalium kan resultera i biverkningar såsom upprörd mage, kräkningar eller diarré. Om du upplever några allvarliga biverkningar, bör du kontakta din läkare omedelbart, eftersom för mycket kalium kan vara dödlig. Allvarliga biverkningar: magont, ovanlig mage utbuktande, svart avföring, mental förvirring, apati, tyngd eller svaghet i benen, kall, blek, grå hud, stickningar, stickningar, brännande, stram, eller dra känsla av armar, händer, ben eller fötter.

Varning

Höga halter av kalium kan vara farligt för äldre eller personer med njurproblem. Njurarna blir mindre effektiv på att filtrera kalium från blodet när vi blir äldre, vilket gör det svårare att upprätthålla balansen av kalium. Kalium kan vara farligt både i nivåer som är för låg eller för hög, så det är bäst att arbeta med en läkare som kan övervaka dina kaliumnivåer och dess effekt på din hälsa.

Eksem eller atopisk dermatit och psoriasis är båda ganska vanliga, kroniska hudsjukdomar som kan orsaka patienter fysiskt obehag och besvär. Sjukdomarna har sitt ursprung från en immun fel och dela några vanliga symtom och behandlingar, men det finns viktiga skillnader. Psoriasis faktiskt förändrar sättet hudceller görs, medan eksem ökar främst deras känslighet för miljön.

Orsak

Experter misstänker att både eksem och psoriasis har sina rötter i ett fel i immunsystemet. Medan orsaken till den immunfunktionsstörning i eksem inte är väl förstådd, läkare har ett bra grepp om den underliggande immuncellpatologi som orsakar psoriasis. I psoriasis, vita blodkroppar, så kallade T-celler, av misstag attackerar patientens egen hud, sätta igång en kedjereaktion som vidgar blodkärlen och lockar andra vita blodkroppar. Nettoresultatet är en ökad produktion av hudceller som migrerar alltför snabbt till ytan, vilket orsakar en pile-up av fjällande utseende celler.

symptom

Psoriasis kan uppstå var som helst på kroppen, inklusive hårbotten, naglar och tånaglar. Även eksem kan också inträffa var som helst, det tenderar att påverka böjar i armbågar och knän, händer och fötter, armar, anklar, ansikte och bröst, och huden runt ögonen. Klassiska skador av psoriasis har en tjock, silverfjällande utseende på toppen av röda fläckar. Drabbade naglarna blir ridged och urkärnade. Dessutom är vissa människor med psoriasis utveckla en särskild form av artrit. Patienter med eksem har ofta eller i slutändan utveckla allergier eller astma. Fläckar av eksem tenderar att vara röd till brun, ibland med små knölar som läcker vätska. Även psoriasis kan vara kliande, är nästan alltid kliande eksem och känslan toppar ofta på natten. Repa fläckar av eksem orsakar rå hud och crusted över gupp.

patienter

Eksem oftast drabbar spädbarn och småbarn. National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar konstaterar att 85 procent av patienter med eksem utveckla sjukdomen före 5 års ålder och att debuten efter 30 års ålder är ovanligt. I ungefär hälften av patienterna kommer eksem fortsätter i vuxen ålder. Eksem förekommer oftare hos personer som bor i städer eller i mycket torra klimat. Däremot psoriasis drabbar främst vuxna och är mindre känslig för miljöförhållanden.

triggers

Psoriasis triggers är i allmänhet fysiologiska - infektioner, hudskador, vissa läkemedel, rökning och alkohol kan alla sätta på eller förvärra en episod av psoriasis. Eksem triggers tenderar att vara miljöfaktorer som hårda tvålar, kliande kläder, damm eller sand, lösningsmedel och allergener.

behandlingar

Patienter med både eksem och psoriasis kan dra nytta av kortikosteroider för att minska inflammation, eller användningen av ljusterapi för att stimulera läkning. Antihistaminer för eksem kan hjälpa till att kontrollera inflammation och klåda, men de är inte användbara för psoriasis. Behandlingar som är specifika för psoriasis inkluderar calcipotriene, som är en konstgjord form av vitamin D, och aktuella retinoider, som är vitamin A-derivat som långsam hud celltillväxt.

Ab övningar för personer med högt blodtryck

Högt blodtryck ökar risken för hjärtinfarkt, stroke och förträngda och tilltäppta artärer. Regelbunden motion hjälper till att sänka blodtrycket och minskar risken för att utveckla kroniska sjukdomstillstånd. Undvik isometriska magövningar som kräver innehav i ett läge och ingen muskelrörelse samtidigt som man skapar intensiva muskelsammandragningar - de orsakar spikar i blodtryck. Gör ab arbete som utmanar din kärna utan att kompromissa din hälsa.

Ben lyft

Lie sidan uppåt på en matta, armar vilar vid sidorna. Koppla ditt huvud och axlar mot mattan. Lyft benen och utvidga dem rakt ovanför höfterna. Sänk din högra fot mot marken. Sluta innan foten träffar marken. Sluta tidigare om din rygg valv och använda den platsen som din slutpunkt. Bygg din buk styrka och du kommer så småningom att kunna sänka benet närmare marken. Lyft benet tillbaka till rak och göra samma sak med ditt vänstra ben. Alternate tills du fylla 15 repetitioner med varje ben.

Tå till tak Crunch

Kvar på mattan. Förläng benen i luften, direkt ovanför höfterna. Vila armarna på golvet, bredvid dina höfter. Peka tårna mot taket och fokusera blicken direkt ovanför dig - inte stoppa hakan. Spänn magmusklerna och driva dina glutes två inches från marken och samtidigt lyfta tårna mot taket. Sänk dina glutes mot mattan och upprepa tills du är klar 15 repetitioner.

omvänd Crunch

Bo på mattan. Böja och lyfta knäna, föra dem direkt ovanför höfterna. Korsa anklarna och placera fingrarna bakom huvudet. Slappna av i axlarna och huvudet. Fokusera blicken på taket. Dra knäna tre inches mot bröstet, lägre att starta och Upprepa tills du kompletta fem repetitioner. Omedelbart justera knäna så att de står inför höger axel. Dra knäna tre inches mot höger axel. Lägre och upprepa tills du är klar fem repetitioner. Vänd knäna mot vänster axel. Dra knäna tre inches mot vänster axel, lägre och upprepa tills du är klar fem repetitioner.

abs mars

Stå med fötterna axelbrett isär. Böj knäna en aning och koppla dina axlar. Placera fingrarna bakom huvudet och justera armbågarna tills de är parallella med marken. Räta på ryggen. Lyft höger knä mot vänster axel. Samtidigt, böja framåt i midjan och föra vänster armbåge mot höger knä. Hålla en rak rygg medan du gör detta. Stanna när knäet och armbågen är en fot isär. Återgå till startpositionen och slå knän och armbågar. Fortsätt alternerande tills du fylla 10 repetitioner på varje sida.

Faktorer som påverkar Puls & amp; Blodtryck

Blodtrycket är den kraft som blodet utövar på kärlväggarna. Pulsen, även kallad puls, är antalet gånger ditt hjärta slår per minut. Dessa två mätningar ger information om hälsa av hjärtat och hjärt-kärlsystemet. University of Virginia Health System rapporterar att en normal vilopuls är mellan 60 och 100 slag per minut och ett sunt blodtryck ett systoliskt behandlingen (trycket som hjärtat kontrakt) på mindre än 120 mm Hg och ett diastoliskt läsning (den tryck som hjärtat slappnar) av mindre än 80 mm Hg. Det finns en mängd olika faktorer som kan orsaka dessa mätningar att fluktuera varje dag.

Näring

Efter en diet med låg fetthalt och rik på frukt och grönsaker, såsom föreslagits av National Heart Lung and Blood Institute, kan bidra till att sänka eller förhindra högt blodtryck. Dessutom är det viktigt att minska mängden salt eller natrium, konsumeras på en daglig basis. De flesta amerikaner äter mer än de rekommenderade 2400 milligram salt per dag, som beskrivs av National Heart Lung and Blood Institute, ökar deras risk för högt blodtryck.

Koffein, en naturligt förekommande drog som finns i livsmedel såsom kaffe, te och choklad, påverkar också blodtryck och hjärtfrekvens. Koffein orsakar blodkärlen drar ihop sig, eller blir mindre, vilket ökar blodtrycket. Det utlöser också hjärtat att slå snabbare.

Alkohol

Alkohol är en drog och konsumerar för mycket kan ha negativa effekter på kroppen. Alkohol orsakar blodkärlen i armar och ben, så kallade perifera kärlsystemet, att vidga eller bli större. Eftersom blodet har nu en större yta, sjunker blodtrycket. Hjärtat måste därför pumpa snabbare och svårare att hålla blodet flyter i hela kroppen.

Rökning

Rökning är den tredje vanligaste dödsorsaken i USA, enligt University of Illinois McKinley Health Center. American Heart Association rapporterar att nikotinet i cigaretterna orsakar en kortvarig ökning av både blodtryck och hjärtfrekvens.

Dessutom orsakar rökning blodkärlen i armar och ben att bli smalare. Över tiden, bidrar den till ateroskleros, ett tillstånd som inträffar när fettmaterialet som kallas plack byggs upp i artärerna. Dessa villkor är faktorer som kan bidra till kronisk högt blodtryck.

Träning

Att få regelbunden motion, som definieras av American Heart Association som 30 minuter eller mer av måttligt intensiv fysisk aktivitet på alla eller de flesta dagar, är viktigt för hjärthälsa. Regelbunden motion bidrar också till att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt. De som är överviktiga är mer benägna att ha högt blodtryck, höga triglycerider (fetter) och en låg nivå av HDL (goda kolesterolet), enligt American Heart Association. De som är överviktiga ofta också har högre hjärtfrekvenser eftersom hjärtat måste pumpa hårdare och snabbare för blodet att strömma genom den ytterligare vävnad.

Delta i aktiviteter som är kontinuerlig och använder stora muskler i armar och ben anses aerob träning. Aerob träning främjar cirkulationen av syre i hela kroppen. Eftersom det är hjärtmuskeln som pumpar syrebärande blod genom kroppen, hjärtat i huvudsak utövar. Denna typ av träning hjälper hjärtat att bygga upp uthållighet. Resultatet är att hjärtat arbetar mer effektivt - blod kommer att cirkulera i en långsammare puls både under träning och vila.

mediciner

Det finns ett antal läkemedel som kan påverka blodtryck och hjärtfrekvens enligt läkare vid Mayo Clinic. Några over-the-counter avsvällande medel som är vanliga i hosta och förkylning läkemedel orsakar en ökning av både blodtryck och hjärtfrekvens, ibland även leder till känslor av nervositet och ångest.

Paracetamol, en over-the-counter smärtstillande, är känt för att öka blodtrycket. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, såsom ibuprofen, utlösa kroppen att kvarhålla fluider, vilket ökar volymen av blod. Att pumpa denna ökade volymen av blod, blod trycket ökar liksom hjärtfrekvens.

Vissa receptbelagda läkemedel kan också påverka blodtrycket. Dessa inkluderar piller som innehåller hormonerna östrogen och progesteron, och antidepressiva medel.

Sura uppstötningar, ofta kallad GERD eller GED, kan ibland härma symptomen på en hjärtattack. Reflux orsakas av magsyra flyr magen och reser upp i matstrupen. En hjärtinfarkt, å andra sidan, orsakas av en brist på syretillförseln till hjärtvävnaden. Eftersom tidig reaktion till en hjärtattack är nyckeln till överlevnad, lära sig känna igen skillnaderna mellan de två är avgörande.

Bröstsmärtor eller obehag

En av de viktigaste tecknen på en hjärtattack är smärta eller obehag i bröstregionen. Sura uppstötningar, men kan också orsaka liknande symptom. Det finns skillnader mellan de två som kan hjälpa till att identifiera vilken som är vilken. Sura uppstötningar tenderar att känna sig som brinner i mitten av bröstkorgen, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Hjärtinfarkt smärta, å andra sidan, känns som att klämma eller liknande extremt tryck (eller krossning) på bröstet. Dessutom går sura uppstötningar smärta och obehag ofta bort efter att ha tagit en antacida, medan hjärtattack smärtan kvarstår.

Illamående

Illamående i sura uppstötningar förekommer ofta strax efter en måltid, enligt National Institutes of Health. Illamående kan vara ett tecken på en hjärtattack också. Men enligt Mayo Clinic, är illamående oftare en sekundär hjärtattack symptom. Medan en person som har en hjärtattack kan ha illamående och kräkningar som de enda symtom, oftare illamående åtföljs av bröstsmärtor. Till skillnad från illamående i samband med reflux, kan illamående som åtföljer en hjärtattack inträffa när som helst, inte bara efter en måltid.

utstrålande smärta

Utstrålande smärta är vanligare i en hjärtattack, men kan förekomma under sura uppstötningar samt. Någon som har sura uppstötningar kan uppleva smärta och obehag i buken, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Liksom andra reflux smärta, är detta ofta kändes som brinner. En hjärtinfarkt kan också orsaka utstrålande smärta och magbesvär. Men hjärtattack smärta också vanligt utstrålning i armar, nacke, käke eller rygg. Enligt Mayo Clinic, sker detta oftast i samband med bröstsmärta, emellertid, är det möjligt för utstrålande smärta vara den enda hjärtattack symptom.

andningssvårigheter

Andningsproblem är också vanligt att både hjärtinfarkt och sura uppstötningar. National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer rapporterar att vissa vuxna och barn kan uppleva astmaliknande symptom som en del av deras sura uppstötningar. Detta kan innefatta väsande andning eller torrhosta. Under en hjärtattack, men kan det vara andnöd eller andningssvårigheter. Detta kan eller inte kan åtföljas av bröstsmärtor, enligt Mayo Clinic, och kan orsaka yrsel eller en svag känsla.

Varning

American Heart Association varnar för att medan de flesta hjärtinfarkter är intensiv och orsakar svår bröstsmärta, kan en person också få en hjärtattack med lindrigare symptom. Dessa symtom kan härma sura uppstötningar eller andra villkor. Om dessa symtom är nytt för dig, eller om dina refluxsymtom verkar mer intensiv än normalt, sök genast läkarvård. Det kan innebära skillnaden mellan liv och död.

Skillnader mellan Yoga, aerobics och amp; pilates

Yoga, pilates och aerobic övningar kan hittas i många populära fitness program. Det finns dock några grundläggande skillnader mellan de tre stilar. Inte bara är de helt olika former av kondition, men de har olika fokus och slutresultat. Det är viktigt att diskutera dessa skillnader med din läkare innan du väljer en stil som är rätt för dig.

Filosofi

Filosofi är ett av de sätt dessa tre former av motion skiljer sig åt. Yoga är en gammal disciplin som innebär mer än bara stretching. Dess läror innefattar rätt kost, andningstekniker, asanas eller ställningar och principer för etiska levande. De som utövar yoga förespråkare "levande yoga" varje dag, snarare än bara "öva" yoga när de utövar.

Pilates utvecklades av Joseph Pilates, ett gym lärare och naturlig hälsa entusiasten. Hans tillvägagångssätt var att utveckla grundläggande styrka, flexibilitet och fysisk kontroll genom övning. Han lärde att genom Pilates kan du ha bättre balans, styrka och kontroll över kroppen.

Aerob träning är en stil som utvecklats över tiden. Per definition är det någon form av motion som utnyttjar de stora muskelgrupper, ökar hjärtfrekvensen och upprätthålls under en period av 20 minuter eller mer. Exempel på aeroba övningar inkluderar jogging, cykling, simning, in-line skridskoåkning och dans. Målet är att förbättra kardiovaskulär funktion.

Metodik

Metoden kondition väsentligen skiljer sig mellan yoga, pilates och aerobics. En del av den fysiska aspekten av yoga omfattar pranayama eller andningsövningar, och asanas eller ställningar. Dessa kan utföras sittande på en matta eller med hjälp av olika stående poser. Positionerna är i allmänhet hålls för upp till en till två minuter.

Pilates övningar praktiseras nästan uteslutande på golvet. De kan praktiseras liggande på rygg eller sitta upprätt. De kommer att engagera kärnan muskler i kroppen och de stora musklerna i armar och ben. Poserna hålls när de utför repetitioner av övningen.

Omvänt, aerob träning innebär ständig rörelse. Medan löpning, cykling och simning är alla anses former av aerobics, i allmänhet aeroba klasser är uppbyggda kring uppsättningar av danssteg och andra drag koreograferade för att hålla kroppen i ständig rörelse och puls upp.

fysikaliska Krav

På grund av de olika fysiska tillvägagångssätt var och en av dessa tre typer av kondition, det finns olika fysiska krav som. Yoga innebär en hel del stretching, isometriska sammandragningar och kräver en viss grad av flexibilitet och ibland balansera att utföra poser korrekt.

Pilates kräver också en viss flexibilitet till att börja med, även om den gör ökning över tid. Den viktigaste förutsättningen för Pilates är grundläggande styrka, särskilt magmusklerna. Återigen kommer dessa att bygga över tiden.

Slutligen, för att engagera sig i aerob träning, behöver du huvudsakligen stark hjärt-funktion. Eftersom hjärtfrekvensen kommer att höjas, är det en bra idé att få klartecken innan en aerob träningsprogram.

end Resultat

Medan målet för yoga, pilates och aerobics kan vara övergripande hälsa och välbefinnande, praktik varje ger särskilda slutresultat. Yoga är påstods att lindra stress, huvudvärk, ryggont och andra sjukdomstillstånd. Pilates hjälper dig att utveckla en stark kärna muskler, särskilt i bålen, och stora muskelgrupper i kroppen. Både Pilates och yoga bidrar till att öka flexibiliteten och balans. Slutresultatet av aerobics är helt annorlunda. Det bidrar till att förbättra hjärtfunktionen och andningskapacitet, och samtidigt öka styrkan i musklerna. Utövare av var och en av dessa tre former av motion hävdar att de hjälper dig att bränna fett och gå ner i vikt.

Hur kan Skinny killar få stora armar snabbt?


Om du har varit naturligt mager hela ditt liv, bygga muskler kan verka som en riktig motvind. Med tiden, ansträngning och engagemang, men större armar är inom räckhåll. Du kommer inte att kunna bygga stora muskler i dagar eller veckor - det kommer att ta månader att märka en skillnad, och du behöver för att få cirka 10 pounds totalt för armarna för att öka en tum. Med rätt utbildning och kost, kan du kyssa magra armar adjö för gott.

Träning Prioriteringar

Du kanske vill ha stora armar, men arm-isolering övningar bör inte vara på toppen av din gym-prioriteringar listan. De bästa övningar för nybörjare att lägga överkroppen muskelmassa är pullups och chinups, dips, bänkpress och rader, skriver tränare och kroppsbyggare Ron Harris i "Real Bodybuilding." Även om dessa inte isolera armarna, de arbetar flera muskelgrupper, vilket leder till större övergripande muskelmassa. En av de största misstag du kan göra som en mager kille försöker göra för många övningar i din träning - mindre är ofta mer.

Arm-specifika övningar

Armarna består av två huvud muskler - biceps på framsidan och triceps på baksidan. Efter rader och chinups, det näst bästa biceps byggare är hantel hammer curls med handflatorna vända inåt och bakåt-grepp lockar med hjälp av en EZ bar, hävdar styrka tränare Chad Waterbury. För triceps, tränare Charles Poliquin av Poliquin Performance Center i Rhode Island råder fokuserar på triceps extensions med en skivstång eller hantlar och kontaktlednings pressdowns samt doppa och trycka sammansatta rörelser.

rutinen

Undvik frestelsen att fokusera enbart på armarna - inte bara kommer detta att lämna dig med en obalanserad kroppsbyggnad, är det inte heller optimal, som tränings större muskelgrupper som bröstet, rygg och ben kan hjälpa arm tillväxt genom att öka dina nivåer av muskelbyggande hormoner. Utför två överkroppen och två nedre kropps träning varje vecka. Börja övre kropps sessioner med tre sammansatta övningar för fem uppsättningar av sex till åtta reps vardera och lägg sedan i en biceps isolering och en triceps isolering för tre uppsättningar av 10 till 12. öka vikten du lyfter eller dina apparater och reps varje vecka .

Diet

Utbildning är bara halva slaget - att vinna kriget för större armar, måste du äta rätt. Som en mager kille, har du förmodligen en snabb ämnesomsättning, vilket innebär att kroppen processer kalorier snabbt. Att bygga muskler, måste du äta mer. Förenta staternas Department of Agriculture rekommenderar att aktiva män äter 2400 till 3000 kalorier för att gå upp i vikt, men du kan behöva mer än detta om du är naturligt mager. Öka dina kalorier tills du vinner halv till 1 pund per vecka och basera din kost kring friska muskelbyggande livsmedel såsom kyckling, magert biff, ägg, havre, pasta, frukt, nötter, fet fisk, grönsaker, brunt ris och bagels.

säkerhetsöverväganden

Börja varje träningspass med fem till tio minuter av ljus konditionsträning för att värma upp. Innan du trycker på vikter, får armarna värms upp för genom att utföra några dynamiska övre kroppsrörelser. Knä armhävningar, arm gungor eller biceps lockar med en lätt motstånd band fungerar bra för detta - utför varje 30 sekunder utan vila i mellan. Inte gå rakt in dina tunga set - börja med två till tre Slingor av varje övning i 10 till 15 reps innan vi går vidare till en mer utmanande vikt. Kyl ner efter träningen med ytterligare fem till tio minuter av hjärt, tillsammans med sträckor. För triceps, ta din vänstra arm bakom huvudet och försök att röra din högra skulderbladet att få en sträcka. För biceps, placera din vänstra hand på en träningsbänk bakom dig och släppa din torso tills du får en sträckning i dina biceps. Håll varje stretch för 20 till 30 sekunder på varje sida. Om du inte är säker på någon motion tekniker, be en kvalificerad tränare för att få hjälp.

Do Energidrycker Orsak hög blodtryck?

Många energidrycker har höga halter av koffein och andra ingredienser som kan orsaka en tillfällig ökning av blodtrycket. Till skillnad från kaffe, som de flesta människor inte FROSSA är energidrycker ibland konsumeras ofta och i stora mängder. Detta kan hålla högt blodtryck. "Energi skott ger en mycket koncentrerad dos av koffein, vilket gör det svårt att sluta när du känner att du har haft för mycket", säger Joy Bauer, kost och hälsa redaktör för NBC: s "Today Show".

Koffein och blodtryck

Mängden koffein i en energidryck varierar från 75 till 400 mg, enligt Dr Steven E. Lipshulz, chef för pediatrik vid University of Miami School of Medicine. Bara 200 mg koffein kan orsaka en 14 procentenheter i systoliskt blodtryck, eller det översta nummret i en läsning, och en 13 procentenheter i diastoliskt tryck, desto lägre antal i en läsning. De flesta människor som gillar energidrycker ner dem snabbare än andra drycker, enligt University of Southern California. De dricker dem också oftare. Ökad konsumtion, tillsammans med ofullständiga varningsetiketter på dessa produkter kan leda till koffein överdos, enligt University of Southern California.

Andra Energy Drink Ingredienser

Förutom koffein, många energidrycker innehåller örter och kosttillskott som inte regleras av US Food and Drug Administration. Enligt University of North Texas, både ginseng och guarana, typiska energidrycker tillsatser kan öka blodtrycket. I hög gör, kan yohimbin också öka din puls och blodtryck. Liten eller ingen forskning har gjorts på ett samspel mellan dessa tillskott med koffein.

Barn och ungdomar

Den amerikanska Pediatric Association 2011 utfärdat en varning om att barn och ungdomar inte ska konsumera energidrycker på grund av effekten av koffein på deras hjärtfrekvens, blodtryck och andra kroppsfunktioner. I en mars 2011 artikel tidskriften "Pediatrics," Sara Seifert, en forskare vid University of Miami Leonard M. Miller School of Medicine, skrev att de under 19 svarade för nästan hälften av alla rapporterade koffein överdoser under 2007. Ungdomar och unga vuxna konsumera 30 till 50 procent av energidrycker som säljs i USA. FDA begränsar mängden koffein i läsk men inte energidrycker, som anses kosttillskott och inte mat.

varningar

Om du har högt blodtryck, antingen avstå från att dricka drycker, eller begränsa din konsumtion. Var medveten om att koffein och andra ingredienser i drycker kan interagera med dina bronkodilatorer om du har astma eller kronisk obstruktiv lungsjukdom. undviker också koffein om du tar ciprofloxacin, ett antibiotikum, eller clozapin, ett läkemedel som ibland används för att behandla schizofreni. Kontrollera med din läkare för att försäkra sig om att det är OK för dig har energidrycker. Läs varningsetiketter på energidrycker, och inte överskrider rekommenderade förbrukningsnivåer. När man läser ingrediensetiketter, vara medveten om att koffein nivåer ofta anges per portion, med flera portioner i varje burk.

Allt levande (människor, djur och växter) har celler. Men celler av djur (som omfattar humana celler) skiljer sig från växtceller. Djurceller (epitel) och växtceller (Elodea) inte bara har olika funktioner, de är också annorlunda. Och djurceller kan inte göra mat eller syre, men djur behöver både för att överleva, medan växtceller producerar både mat och syre, men bara behöver en att leva.

epitel Celler

Epitel cell --- det slag som finns i (och) kroppen hos människor och djur --- finns i tre former. Den kubiskt form, som ser ut som en låda och är samma höjd som vikt; den kolonn form, som liknar en tegelsten, och är längre än den är bred; och skivepitelcancer form, som är bredare än den är lång, och platt som ett pappersark. Huden i vår kind är ett exempel på squamous form. Alla epitel celler ständigt regenerering, vilket är anledningen till det är inte ovanligt att se döda huden i ansiktet eller armar.

Epitel cellfunktion

Epitelet celler, oberoende av form, är antingen fäst vid en bas-membran (som de i den inre beklädnaden av blodkärl) eller om de anses hudceller, liksom de som utgör den yttre delen av vår hud. Epitel celler, om en yta cell eller fäst vid en bas membran i kroppen, är ansvarig för att skydda vår kropp mot skada, vätskeförlust och angrepp av mikroorganismer.

Till exempel, vår externa organ skal (bestående av ytan epitel celler) skyddar mot bakterier att kunna omedelbart infiltrera vår kropp och mot vätskeförlust eller uttorkning. Elodea celler i växter har ett annat syfte och funktion.

elodea Celler

Elodea celler kan hittas på vattenväxt Elodea - som ofta används i skolan biologi klass experiment eller laboratorier på grund av sin cellstruktur (som lämpar sig för fotosyntes cell observation). Men Elodea celler kan hittas på andra växter också. Och till skillnad från skivepitel celler, Elodea celler finns bara i växter. Elodea celler har cellväggar som byggts upp kring cellväggar, som fungerar som en dubbelt skydd mot skador eller funktionsavbrott.

Elodea Cell Funktion

Medan epitel celler hos människor och djur är ansvarig för att skydda kroppen från skadliga bakterier och vätskeförlust, Elodea celler i växter är ansvariga för att göra mat som de (och djur och människor) kommer att behöva konsumera. Genom sin mat-making funktion (fotosyntes), Elodea celler producerar också och leverera syre i luften som en biprodukt.

signifikanta skillnader

Därför Elodea celler är viktiga för människor eftersom vi äter maten de producerar och vi andas luften de utplåna (avger). I själva verket är vi beroende av både elodea cellfunktioner för att kunna leva och vara frisk. Växter, å andra sidan, bara behöver mat (socker) som de producerar, som inte kräver syre för sin existens.