XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

blodsvamp människor

Träningsredskap för överviktiga människor


Även motion är bra för alla, kan övervikt och fetma inför särskilda utmaningar på grund av sin storlek. En del av motståndet utrustning i kommersiella fitness klubbar är tätt åtsittande, som inte kan bekvämt rymma stora kroppar. För överviktiga personer att få nytta av aerob konditionering och styrketräning utan onödig förlägenhet kräver omtanke och planering.

Välja din träning

Träningsredskap för överviktiga människor


Det finns tre typer av motion, och varje erbjuder specifika fitness fördelar och utmaningar för övervikt motionär: flexibilitet, aerobic konditione och styrketräning. Tänk på din nuvarande hälsa och eventuella ortopediska problem som kan påverkas av motion. Rådgör med din läkare om säkra övningar för kroppen och innan du påbörjar ett träningsprogram.

Utrustning för Aerobic Conditioning

Träningsredskap för överviktiga människor


Aerob konditionering stärker hjärtat och cirkulationssystemet, bränner kalorier och fett, och sänker blodtrycket. Starta ett träningsprogram med cardio är så enkelt som att köpa en stegräknare och ett par bra stödjande promenadskor. Gå igenom ditt närområde, på banan av en närliggande skola, eller i ett köpcentrum.

Fitness klubbar erbjuder kommersiell kvalitet löpband, trappklättring maskiner och elliptiska cross-trainers. Liknande utrustning kan också köpas för hemmabruk. Ellipstränare erbjuda en slag fri träning lätt på knän och rygg som fungerar övre och nedre delen av kroppen. Kontrollera om den utrustning du vill köpa har utformats för att rymma tyngre kroppar innan de köper.

Styrketräningsutrustning

Träningsredskap för överviktiga människor


Motstånd (eller vikt) utbildning stärker skelettet och upprätthåller muskulatur. Styrketräning kan effektivt åstadkommas med bara din egen kroppsvikt utför armhävningar, crunches, knäböj och utfall. Hantlar är perfekt för överviktiga fitness entusiasten och kan användas för träning för hela kroppen. Gummi gummibanden med handtag i ljus, medeltunga och tunga motstånd kan resa med dig att arbeta eller på semester och kan användas för ett stort antal överraskande utmanande övningar. En skur-resistenta övning bollen är ett mångsidigt verktyg som kan användas som träningsbänk, för grundläggande utbildning och balansen mellan arbetsliv. Flera tillverkare gör brast resistenta bollar kan stödja upp till 600 pund., Såsom Fitball och Gymnic.

Simning och Vattengympa

Träningsredskap för överviktiga människor


Använda ett hem eller simhallen för poolen går eller springer eller en vatten aerobics klass. Den tyngdlöshet och flytförmåga vatten lindrar stress på lederna, särskilt knän och rygg. Många människor tror att en vatten träning är för gamla människor och inte utmanande. Mary E. Sanders, professor i hälso ekologi vid University of Nevada i Reno, har skapat många vattenlevande program och säger att detta är ett felaktigt antagande. Sanders har genomfört flera studier som jämförde landbaserad träning till vattengympa. Hennes studieresultat tyder på att vatten pass är lika bra eller bättre än de som utförs på land när det gäller fett utnyttjande, kaloriförbränning och förbättringar i uthållighet och hjärt effektivitet. Tillsätt vatten hantlar eller nudlar för ytterligare motstånd.

Fitness böcker och filmer

En mycket värdefullt verktyg i din kondition arsenal skulle vara en prenumeration på Netflix eller Blockbuster. Du kan beställa och prova en mängd olika tränings DVD utan större kostnad, använda dem i bekvämligheten av ditt eget hem. En underbar bok för överviktiga utövare är "fin form: Första Fitness Guide för stora kvinnor" av Pat Lyons och Debby Burgard. Den Funcercise serien är bra för nybörjare, och motstånd band medföljer DVD.

expert Insight

Träningsredskap för överviktiga människor


Motion behöver inte vara ansträngande att vara effektiv och bränna kalorier, inte heller kräva en omfattande investering i utrustning. Börja långsamt och motion minst fem dagar per vecka med målet att utöva minst 150 minuter per vecka (mer är bättre). Även om vågen visar ingen märkbar viktförlust, är din kropp ändrar dess sammansättning när du bygger metaboliskt aktiva muskler samtidigt förlora fett.

Platt mage övningar för smala människor


Medan en liten ram kan ge intryck av kondition, kan magen flab fortfarande vara ett problem för smala människor. Få en platt mage och utför magövningar fem till sju gånger i veckan. Medan många övningar kan utföras hemma utan utrustning, få mer muskler genom att använda gym maskiner som lägger vikt och motstånd mot din mage träning.

crunches

Platt mage övningar för smala människor

Använd en övning boll för att minska nacke och ryggsmärtor medan du tränar.

För en platt mage, isolera magmusklerna genom att göra crunches. Det finns många variationer av standard kritan för olika fitness nivåer. Om i god kondition, ligga på rygg på en fast grund med böjda knän och fötterna på golvet. Med händerna bakom huvudet, skärpa din mage från lägre magmusklerna till din bröstkorg. Håll magen stram och hålla trycket på halsen som du höjer upp 45 grader. För att lägga till intensitet, plats 5- till 10-lb. vikter på magen som du crunch, eller lyfta fötterna från marken och sträcka ut dem över golvet som din kritan. För dem med värk och smärta, använda en övning boll, vilket avlastar nacke och rygg. Placera mitten och nedre delen av ryggen på bollen, fötterna stadigt på marken, och händerna bakom huvudet som du crunch uppåt. Använd samma teknik som golvet kritan.

Högintensiv Abs

Platt mage övningar för smala människor

Försök att röra tårna under jack kniv för att dra mest nytta övningen.

För större intensitet än standard kritan, prova cykeln kritan. För att utföra detta arbete, ligga på rygg, placera händerna bakom huvudet, sträcka ut benen och lyft båda fötterna från marken omkring 2 inches. Böj vänster knä som du tar med din högra armbåge så nära knäet som möjligt, och alternerande sidor. Hålla axlarna och fötter lyfts hela tiden, med momentum upp. En annan högintensiva ab workout är fällkniv. Ligg på golvet med armarna och ben sträcks ut, med fötterna ihop. Samtidigt föra armar och ben, hålla benen så rakt som möjligt och tryck ihop i mitten och upptill.

ab Utrustning

Maskiner med motstånd, lutning och tyngd kan lägga till en hel del muskler för alla storlekar av människor - små, medelstora eller stora. Lutning utrustning såsom bänkar och brädor gör den genomsnittliga kritan eller sit-up mycket svårare, men erbjuder bättre resultat. Likaså är svårt men effektiv användning av vertikala knä höja utrustning. Stadig själv på dina underarmar, grepp handtagen och dingla fötterna rakt ner. Utan övergripande ryggen, ta knäna mot bröstet eller så långt upp som möjligt. Utför hängande ab crunch med speciella band på gymmet, och få liknande resultat som det vertikala knä höjning. Yukon Crunch Buken Machine är en del av utrustningen som riktar sig både övre och nedre magmuskler genom att tillsätta justerbar vikt till maskinen. Du placerar dig på maskinen med en liten lutning, men ändå i en sittande ställning. Handtag över huvudet för dina händer, och remmar nedan för fötterna möjliggöra kritan som ska utföras.

Framgång för feta människor & amp; knäledsproteser

Fetma definieras som ett BMI - eller body mass index - av mer än 30. Enligt Rothman Institute, mer än en tredjedel av amerikanerna är överviktiga och med 2010, vilket är en ökning med 110 under de senaste 25 åren. Fetma är starkt förknippad med artrit, som är den vanligaste tillstånd som kräver knäledsplastik. Även överviktiga patienter har fler komplikationer med sin knäledsplastik än icke-feta individer, de allra flesta av dessa förfaranden är framgångsrika.

Knäledsplastik Funktioner

Knäledsproteser utförs vanligen när en patients knä har varit så allvarligt skadad av artrit eller skada som vardagliga aktiviteter - såsom trappor eller gå flera block - bli omöjlig. Enligt American Academy of Orthopaedic Surgeons, den första knäleds utförs i 1968; nu är cirka 581 tusen knäledsproteser som utförs årligen i USA. I en total knäledsplastik, en ortoped bort den skadade brosk och ben i knäet, placerar sedan ny metall och plast ledytor att återställa knäet inriktning och funktion. Den AAOS tillägger att mer än 90 procent av personer som genomgår en total knäledsplastik uppleva en dramatisk minskning av smärta, samt betydande förbättringar i förmågan att utföra normala aktiviteter.

Överväganden av knäoperation för överviktiga personer

Enligt Rothman Institute, är fetma ansvarig för 200.000 ledproteser ett år i USA knäledsplastik är svårare med överviktiga patienter, som har en ökad risk för infektion, blodproppar och lindade komplikationer. Den Rothman Institute konstaterar att eftersom operationen är svårare att utföra, felställningar och gemensam instabilitetsproblem är vanligare. En ortoped kan råda viktminskning innan knäkirurgi; med sjuklig fetma patienter, obesitaskirurgi ibland utförs innan knäoperation utförs.

Expert rekommendationer

Enligt HCPlive, experter på det årliga mötet för American Academy of Orthopaedic Surgeons 2007 rapporterade att även extremt överviktiga patienter hade en högre hastighet av mindre sår komplikationer och behov av revideringar i kirurgi, problemen var relativt sällan totalt. Fem procent av de överviktiga patienter behövde revisionskirurgi för inriktningsproblem - jämfört med ingen i icke-feta grupp - men 85 procent av överviktiga patienter rapporterade tillfredsställelse med verksamheten, jämfört med 95 procent av de icke-överviktiga individer. Dessutom gjorde de extremt feta som hade genomgått knäledsproteser betydande förbättringar i Knee Society poäng, som bedömer funktionella resultatet, smärta, rörelseomfång, och förmågan att gå och stiga och sjunka trappor. Den övergripande slutsatsen var att feta människor dra stora fördelar av knäledsplastik och bör inte förnekas det på grund av sin vikt.

Forskning

Det finns en del forskning som stöder tron ​​att de totala knäledsproteser ger tillfredsställande resultat i överviktiga patienter. I en studie utförd av N. Hamoui och kollegor och publicerades i januari 2006 frågan om "Fetma Kirurgi" den resultaten av total knäledsproteser i 21 överviktiga patienter jämfördes med resultaten av knäplastiker i 41 icke-överviktiga patienter. Forskarna använde kliniska och funktionella parametrar, röntgenresultat, och behovet av reoperation för att bedöma framgången av verksamheten. Elva år senare fanns det inga statistiska skillnader, vilket leder forskarna att dra slutsatsen att måttlig övervikt inte påverkar resultatet av den totala knäledsproteser.

Dagligt en genomsnittlig vuxen andetag över 3000 liter luft. Du normalt inte bryr sig om de ämnen som förekommer, bortsett från den tid då det finns en hel del smog och du andas en hel del andra än syre förorenade element. Smog bildas med lanseringen av kolmonoxid, svaveldioxid och kväveoxider under solljus värme. Smog kan ha skadliga effekter på människors hälsa.

Lungor & Andningsorganen

Smog innehåller mycket små farliga partiklar som inte kan ses med det mänskliga ögat. De flesta av dessa partiklar kan tränga in genom luftvägarna in i människors lungor. När dessa partiklar bosätta sig i lungorna, hosta, irritation och ibland bröstsmärtor kan förekomma och pågå i flera timmar. Om du utsätts för smog på en daglig basis, kan du få allvarliga och långsiktiga effekter. Till exempel, kan smog reducera lungfunktionen och förmågan att andas in och andas ut. Ozon, som också är en komponent i smog, kan förstöra mjuka vävnader i lungorna, vilket resulterar i för tidigt åldrande av lungorna.

befintliga Sjukdomar

Vissa luftvägssjukdomar som astma kan vara överdrivna på grund av smog. Människor som redan lider av astma är mer benägna att ha täta attacker när ozonnivån är hög. Orsaken bakom dessa attacker är att den höga nivån av ozon gör människor är känsliga för allergier som är grundläggande generator av astmaattacker. Personer som lider av andnöd svårare och smärtsam vid inandning

Barn, pensionärer och gravida kvinnor

Barn, äldre och gravida kvinnor är bland de mest utsatta mål av smog. När äldre utsätts det kan minska deras lung arbetsförmåga och de kommer att känna sig mer trött. De äldre kan också bli sjuka som smog föroreningar minskar förmågan att bekämpa infektioner. Barn andas snabbare än vuxna och därför kan andas mer skadliga kemikalier. Barn mestadels andas genom munnen i stället för näsan, som inte filter och minska mängden kemikalier som inhaleras.

Människans immunsystem

Effekterna av smog beror på vissa faktorer som exponeringstiden, ålder, hälsotillstånd och kvantitet inandning. Lung förmåga att bekämpa sjukdomar minskar delar av smog påverkar mukociliär system som är ansvarig för rengöring luftvägarna. I andningssystemet kväveoxid reducerar immunsystemets förmåga att bekämpa virus och bakterier.

Egenskaps nedärvningsmönster i människor


Gregor Mendels arbete med ärtväxter hjälpte fastställa grunden för hur egenskaper ärvs baseras på en dominant-recessiv relation mellan två alleler. Hans rön bidrog också vederlägga de två samägda typer av arv: blandnings teori, som beskrivs av arvet av drag från två föräldrar blandas samman för att producera en avkomma genotyp och partikelteorin, där drag av föräldern förblir oförändrad i avkomma. Även Mendels arbete är fortfarande viktig för förståelsen av arv och fortfarande används för att beskriva arv av vissa egenskaper, har ytterligare upptäckter kraftigt breddat området arv som det kallas idag.

Mendelian Inheritance

Den dominerande-recessiva arvsmönster, såsom beskrivits av Mendel, avser uttrycket av en gen över en annan för två olika alleler på ett enda genlocus baserat på dominans. Detta innebär att för varje specifik egenskap som visar denna typ av arv mönster, kommer endast en allel visas (dominant) om de är olika. Det finns flera drag hos människor som verkar följa denna Mendels dominant-recessiv arvsmönster och inkluderar fräknar, närvaron eller frånvaron av en änkas topp vid hårfästet och en fri eller fäst örsnibben.

ofullständig dominans

Utanför ramen för Mendels upptäckt är ofullständig dominans arv mönster. Denna typ av arv uppstår när ett av två alleler vid ett enda genlocus inte är fullständigt dominant över den andra, såsom i den enkla dominant-recessiv nedärvning typ. Istället kommer båda alleler bidra till avkomman uttalade genotyp i stället för enbart den dominerande allelen.

Flera alleler för en enskild egenskap

Många typer av gener kan ha flera olika alleler som kan bidra till den uttryckta genotypen för avkomman i stället för bara två, vilket resulterar i en variation av olika dominant-recessiva relationer. Denna typ av arv ses i blod skriver, där det finns flera olika alleler som kan beskriva blodtypen hos en individ, inklusive typ A, typ B, typ O, och skriver AB. Det finns en enkel dominant-recessiv relation när man jämför typ A eller B och typ O blod, som både A och B är dominerande skriva O och kommer att uttryckas som en sådan. Emellertid inträffar codominance mellan A och B resulterar i båda allelerna att uttryckas i en individ med typ AB blod.

polygena egenskaper

Polygena egenskaper är specifika egenskaper som styrs av mer än ett genlocus, i motsats till helt enkelt två alleler vid ett enda genlocus. Detta gör polygena egenskaper mycket svåra att studera på grund av de olika möjliga nedärvningsmönster som kan visas genom olika alleler vid olika genloci. Två exempel på polygen arv hos människa är hudens pigmentering och ögonfärg. Ytterligare läsning om detta mer komplicerad typ av arv finns i avsnittet resurser.

Hur kan magra människor upp i vikt?


För många kan gå upp i vikt vara lika frustrerande som det är för dem som försöker gå ner i vikt. Vanligtvis när man försöker gå upp i vikt, måste du ta in fler kalorier än du förbränner; Men, måste du se till att du tar i fast, muskelbyggande livsmedel. Inte ladda upp på skräpmat att öka kaloriintaget.

Kroppstyp

Do not get avskräckt. Det finns två allmänna kroppstyper som nämns i fitness världen: de som lätt kan gå upp i vikt, och de som har svårt att gå upp i vikt. Magra människor som har svårt att gå upp i vikt anses vara "hårda vinnare." Metaboliskt fungerar deras system för att bränna fett och muskler för att behålla en mindre kroppsbyggnad. Hårda vinnare måste ladda upp på kalorier och delta i styrketräning för att gå upp i vikt, muskel, och massa.

få muskler

Hur kan magra människor upp i vikt?


Vara beredd att arbeta hårt. Även smala människor kan äta vad de vill (gåva), de lider av svårigheter att få tillräckligt i vikt (förbannelsen). När du försöker gå upp i vikt, du vill vara säker på att du tar i friska, muskelbyggande näringsämnen och kalorier. Få muskler, inte fett. Ät 6-8 måltider per dag. Se till att du tar på ungefär 0,8 till1 gram protein per pund kroppsvikt (t.ex. bör en 160-pound man ta i 128-160 gram protein per dag). Det är också viktigt att föra ett register över din viktökning. Se till att du hittar din totala massan blir större, inte midjan. Ha tålamod. Detta tar engagemang, tid och uthållighet. Hårda vinnare ska se att vinna mellan 0,5 och 1 pund per vecka. Detta är en rimlig och hälsosam, benchmark.

Hålla sig frisk

Hälsofrågor är det bästa sättet för magert folk att gå upp i vikt. Ofta är det lätt att hitta själv vilja att snabbt vinna eller förlora vikt. Men tiden och en hälsosam livsstil är det enda säkra sätt att vinna eller förlora vikt naturligt. Se till att du tar in ett stort antal kalorier. Använd 2000 kalorier per dag som ett riktmärke, och gå upp därifrån varje vecka går upp i vikt. Kom ihåg att du kommer att behöva öka ditt kaloriintag när du ökar din vikt utbildning rutin.

Hur fungerar Surt regn påverkar människors hälsa?


Regn anses surt regn när det innehåller en högre än normal mängd svavelsyra och salpetersyra. Surt regn är ett resultat av naturliga källor, såsom ruttnande vegetation och vulkaner, och konstgjorda källor, särskilt kväveoxid och svaveldioxidutsläppen som kommer från förbränning av fossila bränslen. När dessa gaser reagerar med vatten, syre och andra kemikalier i atmosfären och skapa olika sura föreningar, då detta är surt regn.

föroreningar

Surt regn inte titta, känna eller smaka annorlunda från regn som är ren. Människor inte upprätthålla skador från att simma eller gå i surt regn. Effekten på människor är inte så direkt. Faran för människor kommer från föroreningar, inklusive kväveoxider och svaveldioxider som orsakar surt regn. När dessa gaser samverkar i atmosfären, skapar det fina nitrat- och sulfatpartiklar att vinden kan bära långa sträckor. Människor andas in dessa gaser, vilket kan leda till lung och hjärtsjukdomar, astma, bronkit och för tidig död.

våtdeposition

När du hör ordet "våtdepositionen" betyder det sura regn, snö och dimma. Syrorna i regnet falla till marken när det blåser i områden som är våta. Det sura vattnet strömmar därefter över och ned i marken, och det påverkar djur och växter såväl som vattnet att människor kan hamna dricka. Hur mycket det påverkar området beror på buffertkapacitet i marken och vilka typer av träd, djur och fiskar som bor i området och är beroende av vattenförsörjningen.

torrdepositionen

När vädret är torrt, kan de sura kemikalier blir införlivas rök och damm, sedan falla till marken. Denna händelse kallas torrdeposition. Syra kemikalier hålla sig till marken, få i ditt hus och i din bil. När det regnar, är dessa partiklar och torr deponerade gaser tvättas bort, och detta ökar avrinning. Dräneringsvattnet är ännu surare.

Fisk

Surt regn ökar också bioomvandlingen av kvicksilver till metylkvicksilver. Detta ackumuleras i fisk som människor äter, som kan vara giftiga för människor.

Effekter av mögel på människor

Sambandet mellan olika typer av hushålls formar och olika typer av sjukdomar är fortfarande studeras. Det är svårt att testa för, eftersom människor inte kan etiskt användas som testpersoner för effekterna av mögel på människor. Men det finns växande bevis för att det finns en stark koppling mellan hushålls formar och många olika typer av sjukdomar. Några av dessa inkluderar försämrats astma eller astma typ symtom hos dem utan störning, andningsproblem, trötthet, utslag och ofta illamående. De med mögel allergier eller astma lider mer än en vanlig människa. Den unga och äldre kan också ske allvarligt. Mögel kan också framkalla eller förvärra vissa sjukdomar och störningar. Några av dessa är: astma, organiskt damm toxicitet syndrom (ODTS), kroniskt trötthetssyndrom, skakningar, överkänslighet pneumonit och vissa typer av cancer. Mögelsporer in i kroppen via andningsorganen.

Olika typer av hushålls Mold som gör människor sjuka

Det finns många olika typer av mögel, både inomhus och utomhus. De typer av inomhus formar är kända eller misstänkta för att orsaka negativa hälsoeffekter hos människor inkluderar Stachybotrys, Penicillium och aspergillus. Utomhus mögel Cladosporium är också farligt för människor. De typer av mögel som finns växer i de flesta duschar är ofarliga, men de bör undanröjas när den hittas bara för att vara säker. Gröna mögel som du hittar växer på bröd är också ofarlig.

eliminera Mold

Mögel växer oftast i trä, papper, mattor och fibrer som har blivit våt, och förblev så under några dagar. Allt som har skadats allvarligt av mögel ska kasseras. När det visar sig på väggar, eller på andra ställen som inte kan rippade upp, kastas ut och ersättas, mögel bör behandlas med blekmedel. Se till att bära plasthandskar och en ansiktsmask vid behandling av mögel. Se också till att åtgärda eventuella vattenläckor som kan ha orsakat mögel angrepp, för att säkerställa att det inte återvänder.

Dålig lukt fläktade ur munnen på den person som står som du är inte avsedd att förolämpa-även om det ofta gör. Faktum är att American Dental Association påpekar att vissa människor med dålig andedräkt inte ens vet att lukten orsakar andra runt dem att ta några steg tillbaka. Även om det finns ett obegränsat antal orsaker till dålig andedräkt, är den vanligaste orsaken dålig munhygien.

Munhygien

Bakterier frodas i munnen - särskilt på baksidan av tungan. I de flesta fall är detta vad som orsakar människor att ha dålig andedräkt, eller dålig andedräkt. När matrester fastna mellan tänderna, de så småningom sönderfaller och släpper vätesulfid, samma lukt i samband med ruttnande ägg. Borsta tänderna sällan eller bristfälligt och inte att använda tandtråd kan vara orsaken till dålig andedräkt. Dålig munhygien kan så småningom leda till tandproblem som tandlossning, som kan orsaka långvariga dålig andedräkt tills behandlas.

Dålig andedräkt och livsmedel

Vissa livsmedel har en intim association med dålig andedräkt, speciellt de som innehåller stickande, flyktiga oljor, såsom lök och vitlök. När du äter dessa livsmedel, är oljor släpps ut i blodet, sedan resa till lungorna. Andetag myntverk, kan munvatten och tuggummi dölja lukten, men du kommer att fortsätta att andas en illaluktande påminnelse om gårdagens italiensk buffé tills maten är helt elimineras från kroppen.

Morning Breath

Obehagliga "morgonandedräkt" är en normal typ av dålig andedräkt. Muntorrhet, eller muntorrhet, uppstår när dina spottkörtlar är mindre aktiva, vilket ofta sker när du sover. Vissa läkemedel kan också orsaka en muntorrhet. Utan din saliv för att tvätta bort partiklar som orsakar röta, dålig andedräkt bakterier frodas.

Hälsoproblem

Bihåleinflammation, luftvägssjukdomar och halsont kan också leda till dålig andedräkt. Vissa kroniska sjukdomstillstånd kan också orsaka ett tillstånd som kallas extra-oral halitos, i samband med en karakteristisk andedräkt. Människor vars diabetes är markerad kan ha en fruktig andedräkt. De med njur- eller leversjukdom kan ha en fiskliknande eller urin-liknande andedräkt.

Behandling för dålig andedräkt

Ofta att bli av med dålig andedräkt är lika enkelt som att borsta tänderna två gånger om dagen, med hjälp av tandtråd och undvika kända orsakerna till dålig andedräkt, såsom tobaksprodukter och livsmedel och drycker som är kända bidragsgivare. Men när dålig andedräkt inte kommer att försvinna, kan detta vara en anledning till oro. National Institutes of Health rekommenderar att du ser en läkare om dålig andedräkt kvarstår även med god munhygien eller om du har tecken på en luftvägsinfektion, såsom nästäppa, hosta och feber.

Varför får vissa människor Flush när man dricker alkohol?

Varför får vissa människor Flush när man dricker alkohol?

Du har säkert sett det: den som, efter att ha druckit en eller två alkoholhaltiga drycker, plötsligt blir röd. Först ser det ut som en enkel rodna, men eftersom personen fortsätter att dricka, börjar rodna långsamt för att täcka hela ansiktet och ofta även sprider sig till halsen och bröstet områden. I detta tillstånd som kallas spola reaktion kan ytterligare symptom även illamående, dåsighet eller huvudvärk. Även om alkohol spola reaktion oftast drabbar människor av asiatisk härkomst, kan människor av alla bakgrunder uppleva tillstånd. Så vad som orsakar det? Och varför vissa människor upplever det varje gång de dricker, medan andra kan konsekvent dricka utan att det påverkar dem? Enkelt uttryckt, är alkohol spola reaktion orsakad av kroppens oförmåga att bryta ned alkohol.

Vad orsakar Alkohol Flush reaktion?

Vanligtvis när en person dricker alkohol, producerar hennes kropp alkoholdehydrogenas enzymet. Syftet med detta enzym är att omvandla etanol (den viktigaste ingrediensen i alkohol) till acetaldehyd - giftiga kemiska ansvarig för de obehagliga baksmälla symtom - liksom en ofarlig ättiksyra. Även om denna process orsakar oftast inga synliga biverkningar för vissa människor, en mutation i alkoholdehydrogenas enzym hindrar nedbrytningen uppstår. Som en följd av giftiga kemikalier identifierats som acetaldehyd ansamlas i individens kropp, orsakar din typiska baksmälla symtom som illamående, huvudvärk, trötthet och yrsel. Men förutom dessa symptom, den ökade mängden acetaldehyd orsakar kapillär utvidgning. Som kroppens minsta blodkärl, dina kapillärerna gör det möjligt för syre, vatten och andra näringsämnen att passera genom blodomloppet. När kapillärerna vidgas, kan det leda till röda, upphöjda eller kliande hud.

Har Alkohol Flush Orsak andra problem?

Även om många studier visar att individer drabbas av alkohol spola reaktion är mindre benägna att uppleva obehagliga biverkningar från alkohol, visar forskning också att dessa individer är mer mottagliga för alkoholrelaterade sjukdomar såsom leversjukdom och cancer i mag-tarmkanalen eller matstrupen. Faktum är att många forskare tror spolningen är personens kropp sätt att avskräcka honom från att dricka.

Hur kan du förhindra Alkohol Flush reaktion?

Läkemedel som innehåller ranitidin och famotidin är ofta effektiva för att förhindra alkohol spola reaktion. Vanligt förekommande i läkemedel som används för halsbränna lättnad, dessa ingredienser lindra ofta symptom av sjukdomen när det tas en timme innan du dricker. Även om den exakta orsaken till ingredienserna effektivitet är okänd, många forskare tror drogerna är antihistaminer och därmed bidra till att minska kapillär utvidgning. Andra studier visar att personer som upplever alkohol spola reaktion kan växa mer tolerant av alkohol över tiden.