XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bilder på gikt

Kan dricka tranbärsjuice sätta på en gikt attack?

Tranbär har en lång historia av användning bland indianer för att behandla urinvägsinfektioner. Både saft och extrakt från frukten används medicinskt. Tranbär inte orsaka gikt attacker. I själva verket är de faktiskt ibland rekommenderas för att gikt attacker. Konsultera en läkare för mer information innan du använder tranbär för något medicinskt tillstånd.

om gikt

Gikt är en typ av artrit. När för mycket urinsyra byggs upp i kroppen, kristaller bildas i lederna, som blir rött, smärtsamma, svullna och stela. Gikt drabbar oftast män över 40, men det kan också påverka kvinnor, särskilt efter klimakteriet. Riskfaktorer inkluderar en familjehistoria av gikt, överskott alkoholintag, och äta mat rik på puriner, såsom skaldjur, kött och bräss. Personer med gikt är också mer benägna att utveckla njursten, högt blodtryck, njursjukdomar, diabetes, höga triglyceridnivåer och åderförkalkning.

gikt Hantering

Medicinsk behandling av gikt omfattar vanligtvis diet; orgel kött, rött kött, fet fisk och skaldjur är begränsade eftersom de är rika på puriner. Personer med gikt bör begränsa protein från animaliska källor, och även begränsa sitt intag av alkohol och socker. En annan rekommendation är att dricka mycket vätska åtta glas vatten om dagen, eftersom det hjälper till att skölja överskott urinsyra ut ur kroppen. University of Maryland föreslår också ta en multivitamin med spårämnen, omega-3-fettsyror, och 500 till 1000 milligram C-vitamin dagligen.

Tranbär och gikt

Läkemedel mot gikt inkluderar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eller NSAID, att hjälpa till att minska smärta och svullnad. Aspirin är ett NSAID, och tranbär innehåller betydande mängder av salicylsyra, som är en viktig ingrediens i aspirin. Enligt MedlinePlus, dricka tranbärsjuice regelbundet kommer att öka mängden av salicylsyra i kroppen; salicylsyra kan minska svullnad, en av symptomen på gikt.

Tranbärsjuice och urinsyra

Tranbärsjuice har visat sig minska nivån av urinsyra i både urin och blod. Forskare rapporterade i augusti 2005 "Journal of Urology" att både urin och urinsyra i serum minskade efter försökspersoner drack tranbärsjuice. University of Maryland förespråkar att dricka 8 till 16 uns av osötad tranbärsjuice dagligen eller ta 300 till 400 milligram standardiserade tranbärsextrakt för gikt.

Överväganden och varningar

Människor som har gikt attacker är också mer benägna att utveckla njursten. Även tranbärsjuice rekommenderas för att hantera gikt, kan det öka risken för njursten för vissa människor. Prata med din läkare för att avgöra om tranbärsjuice bör vara en del eller behandlingen.

Gikt & amp; öl humle

Gikt är en artrittillstånd som vanligtvis orsakar intensiv smärta i de drabbade lederna. Kost spelar en viktig roll i utvecklingen av gikt symptom. Medan de flesta former av alkoholhaltiga drycker ökar risken för gikt attacker tenderar öl utgöra högst risk, även om den specifika orsaken till detta är okänd, enligt Dr. Theodore R. Fields, en läkare med sjukhuset för special läkarmottagning.

humle

Humle utgör den huvudsakliga smakämnet i öl. Denna ingrediens kommer från Humulus lupulus anläggningen, en infödd växt av Nordamerika, Asien och Europa. De strobiles eller fruktkroppar, levererar den del av anläggningen som går in öl, te och vissa växtbaserade produkter. Humle innehåller humulon och lupulon, de två primära komponenter som ger det en bitter smak i öl. Traditionella läkemedel användningsområden innefattar behandling av sömnlöshet, magbesvär, sexuella neuroser och muskelkramper, även om det finns tillräckliga vetenskapliga belägg för att stödja dessa potentiella fördelar.

Gikt

Gikt främst drabbar män över 40 år, men vem som helst kan uppleva denna sjukdom. En familjehistoria av gikt och höga nivåer av triglycerider kan öka risken för att utveckla denna typ av artrit. Svullnad och inflammation av gikt uppstå när urinsyra kristaller ackumuleras i lederna, vanligtvis den största gemensamma i stortån. Symtomen brukar börja plötsligt, orsakar extrem smärta i den drabbade leden. Under en gikt attack, kan du köra en feber så hög som 102,2 Fahrenheit.

Diet

De livsmedel och drycker du konsumerar kan öka sannolikheten för att uppleva en gikt attack. Livsmedel som innehåller puriner kan leda till en ökning av urinsyra. Urinsyra som kroppen inte utsöndra ackumuleras för att bilda kristaller som byggs upp kring lederna. Livsmedel som innehåller höga halter av purin inkluderar kött, jäst, fisk och skaldjur. Konsumera alkohol, speciellt öl, främjar också bildandet av urinsyra kristaller, vilket leder till en ökad risk för en gikt attack. Enligt Harvard Medical School, forskning visar att öldrickare kraftigt öka risken för gikt, men vindrickare visar ingen ökad risk. Vissa forskare tror att puriner i öl bidrar till de olika riskfaktorerna från olika former av alkohol.

försiktighetsåtgärder

Tala om för din läkare om du upplever symptom på gikt. Vissa faktorer, såsom läkemedel och cancer, kan leda till gikt attacker. Om du har en familj eller personlig historia av gikt, undvika att dricka för mycket alkohol, speciellt öl och konsumera livsmedel med hög purin innehåll.

Kan Arginin Orsak gikt?

Arginin, även kallad "L-arginin," är en aminosyra. Din kropp använder arginin som en byggsten för en del av sina proteiner. Arginin är också en viktig del av processen kroppen använder för att göra urea, en restprodukt njurarna utsöndrar för att hålla kroppen frisk. Vissa människor tar arginin tillägg för vissa ändamål som inkluderar förbättrad sårläkning, erektil dysfunktion, immun öka och förbättra prestationsförmågan. På grund av dess roll i ureacykeln, dock är arginintillägg inte ett bra val om du har en historia av gikt.

Arginin och ureacykeln

Urea är en restprodukt som levern producerar och njurarna utsöndrar. Din kropp utsöndrar urea för att göra sig av med överskottskväve och ammoniak. Arginin är en nödvändig komponent i ureacykeln, vilket är den process kroppen använder för att göra urea. För att starta denna cykel, bryter enzymet arginas ned arginin för att bilda urea och ornitin, en annan aminosyra. Ornitin reagerar sedan med andra kemikalier i levern att producera mer arginin, och cykeln börjar igen.

Gikt och urinsyra

Gikt är en typ av artrit som kan orsaka måttlig till svår smärta i lederna, särskilt i händer eller fötter. Svår gikt kan orsaka bestående ledskada. Gikt orsakas av höga nivåer av urinsyra, som bildar natrium uratkristaller som bygger upp i lederna. Din kropp producerar urinsyra genom att bryta ner puriner, en klass av naturligt förekommande ämnen som innehåller kväve. Purinmetabolismen är kroppens sekundär sätt att bli av med överskottskväve, efter ureacykeln. På grund av deras gemensamma ändamål, är ureacykeln och purinmetabolismen sammankopplade.

Effekter av arginintillägg

Eftersom arginin är en nyckelkomponent i ureacykeln, kan ta arginin tillskott öka kroppens ureacykelaktivitet. Detta kan hjälpa din kropp klara mer ammoniak från datorn och eventuellt sänka blodtrycket och hjälpa sår läker bättre. På grund av förhållandet mellan ureacykeln och urinsyra-producerande purinmetabolism emellertid kroppen kan också producera mer urinsyra. De flesta människors njurar skulle utsöndra eventuellt överskott urinsyra, men om din kropp har svårt att utsöndrar urinsyra effektivt, kan du avsluta med en smärtsam gikt uppblossande.

Andra biverkningar

Enligt MayoClinic.com, förutom att utlösa gikt skov har arginin tillskott orsakade illamående, huvudvärk och diarré hos vissa personer. De kan också interagera med läkemedel mot högt blodtryck eller erektil dysfunktion, vilket lågt blodtryck. Arginin kan ändra blodsockernivåer hos vissa personer, så läkarna inte rekommendera detta tillägg för personer med diabetes eller hypoglykemi.

Hur man använder Papaya i att behandla gikt sjukdom

Gikt är ett medicinskt tillstånd i samband med artrit, och orsakas av för mycket urinsyra i blodet. Detta överskott av syra bildas i kristaller, vilket rodnad, svullnad och smärta i lederna. Undvika rött kött, skaldjur, alkohol och andra livsmedel med hög purin kan minska gikt symptom. En naturlig gikt botemedel är att äta färsk papaya. Papaya innehåller papain, som är en naturlig anti-inflammatorisk. Over-the-counter papaya gikt rättsmedel finns också, men färsk papaya är inte bara mer potent, men även mångsidig och söt.

Steg 1

Välj papaya som är röd-orange färg, och något mjuk utan att vara sörjig. En papaya med gula fläckar är inte helt mogen, och kommer att behöva sitta vid rumstemperatur under några dagar. Undvik papaya som har svarta fläckar eller är alltför squishy när du håller dem.

Steg 2

Skiva din papaya på längden. Ösa ut och kasta fröna. Skär hälften av papaya i lagom stora bitar och strö dem på din frukostflingor att börja dagen med en hälsosam servering av papain.

steg 3

Klipp din papaya på längden. Ösa ut fröna och kasta dem. Strö din papaya med färsk lime juice, och äta den direkt ur huden med en sked för en hälsosam, gikt-fighting, middagstid mellanmål.

steg 4

Lägg mosad papaya till såser, soppor och grytor för en söt explosion av smak. Skala papaya, ta bort fröna och tillsätt små bitar till en mixer eller matberedare. Tillsätt grädde, vatten eller grönsaksbuljong som receptet kräver, om den behöver gallring.

steg 5

Gör en hälsosam, gikt-fighting shake genom att kasta papaya bitar, bananbitar, mjölk och is i mixern och blanda tills slät. Bananer är laddade med kalium, vilket bidrar till vätskeform urinsyra kristaller.

varningar

  • Ät inte papaya frön. Den carpain de innehåller kan sänka din puls och tryck ditt nervsystem

tips

  • Tvätta alltid papaya noggrant innan du äter eller betjänar dem.

Saker du behöver

  • mogna papaya
  • Vass kniv
  • Färsk lime juice
  • Sked
  • Mixer eller matberedare
  • Kräm, grönsaksbuljong eller vatten (tillval)
  • bananer
  • Is
Tre Livsmedel som hjälper till med gikt

Även din kost är bara en av flera orsaker till att du har gikt, mat spelar en stor roll i om du lider av täta, försvagande gikt attacker. Flera vanliga livsmedel kan bidra till att minska smärta och frekvensen av återkommande attacker. Innan du lägger till nya livsmedel till din diet med avsikt att behandla en allvarlig sjukdom, kontakta din hälsa läkare.

Orsaker till gikt

Gikt är en smärtsam form av artrit, som orsakas av deponering av urinsyra kristaller i lederna. Många livsmedel bryts ner i urinsyra, eller bidrar till staten som kallas acidos, där kroppens pH är alltför sura. Detta kan leda till olika hälsoproblem. Vissa livsmedel har visat sig orsaka eller förvärra gikt. Livsmedel som innehåller mycket puriner - en av biprodukterna från proteindigestion - alkoholhaltiga drycker, läsk, vetegluten och Nights grönsaker har alla varit inblandade i att bidra till gikt. Nights vegetabiliska familjen omfattar paprika, tomater, vit potatis och aubergine. Dessa grönsaker innehåller solanin, en kemikalie som kan utlösa ledvärk hos personer som är känsliga. Eliminera dessa livsmedel från din diet kan inte vara tillräckligt för att säkerställa att du inte har ytterligare attacker i framtiden. För långsiktig kontroll av gikt symptom, lägga till några av de livsmedel som kan bidra till att minska inflammation och alkalize blodet.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en mild syra som hjälper kroppen att bilda en alkalisk bildande miljö, som förhindrar urinsyra från att kristallisera i lederna, enligt Dr Robert O. Young och Shelley Redford Young i "pH Miracle". Äppelcidervinäger kan ingå i din kost på flera sätt. Strö det på sallader, använda den i stället för andra vinäger i recept och göra pickles använder denna läckra vinäger. Dessutom föreslår författarna att göra en drink genom att kombinera 2-4 msk. äppelcidervinäger i ett stort glas vatten. De rekommenderar att dricka ett eller två glas per dag tills du får din gikt under kontroll.

Tart Cherry Juice

Tart cherry juice är hög i antocyaniner, som ger anti-inflammatoriska egenskaper som bidrar till att minska smärta och svullnad under en gikt attack. Lägg ett glas eller två av körsbärsjuice till din dagliga kost för att hantera din gikt smärta. "Folkets Pharmacy Guide till Hem och naturläkemedel" rekommenderar att blanda lika delar vatten och tårta körsbärssaft eller körsbär juicekoncentrat. Som din gikt smärta avtar, minska mängden du förbrukar till ett glas varje dag. Att lägga till variation i din kost kan du äta körsbär i stället för att dricka juice. Åtta uns av färska eller konserverade körsbär dagligen ger dig samma mängd nyttiga antocyaniner som saft.

citroner

Citroner inte bara C-vitamin som hjälper till att lindra gikt smärta, men de ger också kalium. Kalium är nödvändigt för korrekt njurfunktion och hjälper till att hålla blodet och urinen pH svagt alkaliskt, enligt Felicia Drury Kliment i sin bok, "The Acid basbalans." Citronsaft bygger också njursten och bildandet av uratkristaller. En av de bästa sätten att konsumera citronsaft är genom att göra citron vatten. Pressa saften av en halv eller hel citron i en 8-oz. glas varmt vatten. Dricka det på morgonen cirka 30 minuter innan frukost. Citron vatten kommer inte bara hjälpa dig hantera din gikt, men också att det kommer att spola ditt system av överskjutande avfall.

Finns det Drugs & amp; Örter som orsakar gikt?

Gikt är en typ av artrit associerad med en överbelastning av urinsyra i blodet, eller hyperurikemi. Du kan ha gikt men visar inga tecken, så kallade asymtomatisk gikt, medan erfarenhet beskrivs vanligen som att ha en "gikt attack" är egentligen bara symptomatisk gikt. Vissa läkemedel och örter är riskfaktorer för gikt, vilket innebär att de kan bidra till denna uppbyggnad av överskott urinsyra. Andra läkemedel och örter har visat sig orsaka gikt attacker i personer som redan fått diagnosen eller predisponerade för gikt.

Gikt

Gikt orsakas av att kroppen producerar mer urinsyra som den utsöndrar. Att urinsyra överbelastning orsakar små kristaller som kallas urat att bilda och insättning i kroppens vävnader, särskilt runt lederna. Detta kan orsaka återkommande attacker av styvhet, smärta och svullnad. I extrema fall, urinsyra sig insättningar i vävnader och leder i fasta klumpar, vilket kan leda till förstörelse av de drabbade lederna, liksom njursten eller nedsatt njurfunktion.

diuretika

Medan syftet med ett diuretikum medicinering eller ört är att hjälpa kroppen att eliminera flytande avfall, såsom i fall av hjärtsvikt eller högt blodtryck behöver diuretika inte bidra till att öka halten urinsyra i urin utsöndras, och i själva verket kan faktiskt minska mängden av urinsyra som utsöndrats i urinen. Som sådana, diuretiska örter och mediciner kan främja en ackumulering av överskott av urinsyra i systemet. Vätskedrivande läkemedel anses riskfaktorer för gikt inkluderar tiaziddiuretika som Dyazide eller hydroklortiazid, en gemensam hypertoni medicinering. Vanliga vätskedrivande örter inkluderar gurkört, kardborre, cleavers, maskros, enbär, persilja, sågpalmetto och rölleka.

salicylater

Enligt Dr Arthur Schoenstadt, MD, salicylater, eller antiinflammatoriska läkemedel som innehåller den aktiva ingrediensen salicylsyra, är riskfaktorer för gikt. Aspirin är en sådan salicylat läkemedel. Herbal salicylater inkluderar älggräs, vintergröna, kramp bark och vide.

niacin

Dr. Schoenstadt också namn niacin som en potentiell orsak till gikt attacker. Medan niacin eller nikotinsyra, är faktiskt en vitamin, B-3, det är allmänt distribueras i form av ett näringstillskott eller receptbelagda läkemedel. Vanliga niacin- eller nikotinsyraläkemedel inkluderar kolesterolsänkande läkemedel Niaspan, Niacor och Nicolar. Örter innehåller mycket niacin inkluderar alfalfa, kattmynta, cayenne, kamomill, fänkål, lakrits, kungsljus, nässlor, havre halm, pepparmint, rödklöver och hala alm.

Anti-kasse Drugs

När människor genomgår en organtransplantation, kommer kirurgen allmänhet ordinera anti-avvisande läkemedel som ciklosporin under återhämtning för att förhindra att kroppen stöter bort det transplanterade organet. Enligt den MayoClinic, dessa läkemedel är bland de kända riskfaktorer för gikt.

andra droger

Enligt University of Maryland Medical Center, Parkinsons sjukdom läkemedlet levodopa och läkemedels tuberkulos Pyrazinamide ökar risken för gikt.

Vassleprotein och gikt

Gikt är en typ av artrittillstånd orsakas av överskott urinsyra i kroppen. Urinsyra bildas när du konsumerar ämnen som kallas puriner finns i animaliska proteinkällor, såsom rött kött och fet fisk. Den goda nyheten är att vassleprotein inte är direkt kopplad till gikt, enligt Mary Fran Sowers, Ph.D., RD, på Arthritis Idag webbplats. Som sagt, kontrollera med din läkare innan du tar vassleproteintillskott.

Gikt

Överskott urinsyra i kroppen bildar kristaller runt lederna, orsakar smärta och obehag. Om du lider av gikt bör du begränsa mängden protein du äter från skaldjur och animaliska proteiner. Dessa livsmedel innehåller höga puriner. Enligt New York University Langone Medical Center innebär detta att begränsa dig till högst fyra till sex uns av dessa livsmedel per dag. Ersätta dessa typer av proteiner med vegetabiliska proteiner, såsom soja, kan hjälpa till att kontrollera gikt attacker.

Vassle och gikt

En studie 12 år publicerades i "The New England Journal of Medicine" fann att mejeriprodukter bidra till att minska risken för gikt. Vassleprotein är en biprodukt av osten beslutsprocessen. Vassle är ungefär 20 procent av det protein som finns i mjölk. Så vassleprotein kan faktiskt bidra till att minska risken för gikt när konsumeras enligt anvisningar från din läkare. En typisk vassleprotein dos varierar från 20 gram till 30 gram per dag, men kan variera beroende på ålder, kön, kroppsstorlek och fysisk aktivitetsnivå. Det är därför det är viktigt att se din läkare innan komplettera med vassleprotein.

Protein

Protein konsumtion sätter en extra belastning på njurarna och levern, som arbetar för att filtrera bort avfall som skapas under proteinsyntesen. Men en studie som publicerades i januari 2010 "New England Journal of Medicine" rapporterar att konsumera ett överskott av protein inte är kopplat till en ökad risk för gikt. Forskare uppger att nivån på den totala proteinintag eller mängden mejeri eller vegetabiliskt protein förbrukas hade inga negativa effekter i samband med en ökad risk för gikt. Blanda din vassleprotein med mjölk ska inte öka gikt risk.

överväganden

Även vassleprotein tycks vara säker för människor som är i riskzonen för gikt eller som för närvarande lider av det, konsumerar för mycket vassleprotein kan vara ohälsosamt. Din kropp kan bara använda så mycket protein i en dag. Detta är anledningen till att du bör följa den rekommenderade kosten ersättning för protein, vilket är 0,36 gram per 1 pund av kroppsvikt per dag för stillasittande vuxna. Om du är fysiskt aktiva på en regelbunden basis kan du behöva något mer, så kontakta din läkare för att avgöra hur mycket totalt protein din kropp behöver. Viktökning kan resultera från att konsumera för mycket protein, och detta kan öka risken för gikt attacker.

Broccoli för gikt

Gikt är en reumatolog störning som kännetecknas av smärta och inflammation i lederna. En attack orsakas av ökad urinsyra i kroppen som är en biprodukt av purin sammanbrott. Efter en låg purin kost kan bidra till att förhindra attacker eller lindra symtomen. Broccoli klassificeras som ett livsmedel som är låg i puriner.

Gikt

Gikt är en form av artrit som kan komma plötsligt i en svår, smärtsam angrepp. Den intensiva ledvärk och obehag uppstår ofta i stortån, men kan förekomma i andra leder också. Gikt orsakas av ansamling av uratkristaller i fogen på grund av höga urinsyranivåer i blodet. Högt blodtryck, överdriven alkoholkonsumtion och en familjehistoria av gikt kan öka risken för att utveckla gikt. Kroniska sjukdomar, såsom diabetes, är förknippade med gikt, och vissa mediciner kan öka urinsyra nivåer. I allmänhet, män har högre urinsyra nivåer än kvinnor, och nivåerna ökar hos kvinnor efter klimakteriet.

puriner

När kroppen bryter ner puriner, är urinsyra bildas och utsöndras av njurarna. Puriner förekommer naturligt i kroppen samt i vissa livsmedel. Livsmedel som innehåller mycket puriner inkluderar orgel kött, såser, jäst, ansjovis, sill, makrill, pilgrimsmusslor och alkoholhaltiga drycker. Öl är särskilt hög i puriner på grund av den jästinnehållet. Baljväxter, svamp, sparris, spenat och blomkål innehåller en måttlig mängd puriner.

Broccoli och gikt

Broccoli är rik på vitamin C och fiber, och det är en bra källa till folsyra och kalium. Den amerikanska Dietetic Association identifierar broccoli som en funktionell mat eftersom det är rikt på bioaktiva föreningar, såsom sulforaphane. ADA klassificerar en funktionell mat som en som ger ytterligare fördelar för hälsan och kan minska sjukdomsrisk på grund av de näringsämnen eller ämnen det innehåller. Broccoli är ett smart tillägg till en hälsosam diet, och du kan äta det om du har gikt eftersom det är låg i puriner. Enligt publikationen "Gikt" av doktorerna. Grahame, Simmonds och Carrey är broccoli kategoriseras som att ha en låg purin nivå, särskilt grupperas med livsmedel som innehåller 50 till 100 mg av purin per 100 g av maten. Hög purin livsmedel har 150 till 1000 mg puriner per 100 g av maten.

Allmänt gikt kost

Kroppen producerar puriner, så att förändra dieten är endast en del av terapi för gikt. Ta några mediciner din läkare ordinerar och försöka nå en hälsosam vikt. ADA: s "Nutrition Care Manual" rekommenderar att under en akut attack, dricker du mellan 8 och 16 koppar vätska per dag, mestadels vatten, begränsa animaliska livsmedel, i synnerhet inte mer än 4-6 oz. av kött, fisk och fågel per dag, och avstår formen alkohol. Under remission rekommenderar ADA samma vätskeintag, fortsätter avhållsamhet från alkohol och följa en välbalanserad kost, undvika hög-protein diet för viktminskning.

Diet för att minska gikt

Gikt är ett artrit tillstånd som uppstår på grund av bildningen av urinsyra kristaller i lederna. Urinsyra bildas när kroppen bryter ner livsmedel som innehåller ett ämne som kallas puriner. Normalt urinsyra lämnar kroppen som urin, men i vissa fall för mycket urinsyra kvar i kroppen, som bildar de smärtsamma kristaller som orsakar gikt. Undvika livsmedel som innehåller höga halter av puriner och begränsande mängder av andra purin livsmedel kan minska attacker av gikt.

Protein

Helt undvika alla former av animaliskt protein och skaldjur som innehåller höga halter av puriner. Ät inte orgel kött, såsom njurar, hjärna och lever, och undvika vilt, såsom gås och anka. Ät inte fet fisk, som makrill, sardiner och ansjovis, och inte äta pilgrimsmusslor. Konsumera begränsade mängder av proteiner som är lägre i puriner, om du kan tolerera dem utan symtom, såsom kyckling, kalkon, nöt, lamm, gris, kalv, krabba och hummer.

Mejeri

Mejeriprodukter, såsom yoghurt, ost och mjölk, är vanligtvis säkert att äta om de konsumeras i låg fetthalt eller fettfri sorter. I själva verket kan mejeriprodukter minska attacker av gikt, så länge du inte ägna sig åt helfeta sorter.

Frukt och grönsaker

Undvika grönsaker som innehåller höga halter av puriner. Ät inte spenat, sparris, blomkål eller svamp, och välja andra grönsaker istället. Dessutom, äta alla sorter av frukt om de orsakar din gikt att blossa.

Spannmål och baljväxter

Produkter som är tillverkade med hela korn är högre i puriner än produkter tillverkade med vitt mjöl och raffinerat spannmål. Äta produkter gjorda med fullkorn i begränsade mängder. Detta gäller för havregryn, vetegroddar, hela korn pasta, brunt ris och hela korn bröd. Konsumera baljväxter, såsom torkade bönor, ärtor och linser, i begränsade mängder liksom.

Drycker

Drick mycket vatten för att hjälpa spola puriner ur kroppen, och dricker inte alkohol. Konsumera alkohol kan hindra kroppen från att eliminera puriner. Om du väljer att dricka alkohol, undvika öl helt och be din läkare om säkra riktlinjer. Kaffe är säkert att dricka och kan faktiskt minska risken för gikt hos män.

Grönsaker för gikt patienter

Flera olika förhållanden kan leda till artrit, eller smärtsam inflammation i lederna. I gikt, kan en metabolisk problem orsakar ledvärk eftersom kroppen har svårt att bli av med en avfallsprodukt i blodet som kallas urinsyra. Att välja rätt mat kan hjälpa till att förebygga eller förbättra symptom på gikt, med vissa grönsaker är bättre val än andra.

Låg-purin grönsaker

Urinsyra bildas när kroppen bryter ner puriner i livsmedel. Höga nivåer kan resultera från överproduktion av urinsyra, ett problem utsöndra den i urin eller båda. Som föreningen ackumuleras bildar det nålliknande kristaller i vävnader i lederna, så småningom orsakar smärta. Välja låg purin grönsaker kan hjälpa till att sänka blodnivåer av urinsyra, vilket minskar sannolikheten för kristallbildning om du har gikt. En låg-purin livsmedel ger i allmänhet 100 milligram eller mindre av urinsyra per 100 gram mat. Bra exempel innefattar betor, gurka, sallad, potatis och sommaren squash, alla producerande 50 milligram eller mindre av urinsyra i varje 100 gram.

Antioxidantrika grönsaker

Höga urinsyranivåer i gikt kan också öka din risk för hjärt-kärlsjukdom, enligt en artikel publicerad i 2009 i "Arthritis Research och terapi." Antioxidanter skyddar dig från fria radikaler som kan skada celler och öka risken för hjärt-kärlproblem, och University of Maryland Medical Center rekommenderar att äta livsmedel som innehåller mycket antioxidanter om du har gikt. Grönsaker som är låga i purin men hög i antioxidanter såsom lykopen, vitamin E eller betakaroten inkluderar rödkål, som är särskilt hög i beta-karoten, med cirka 600 mikrogram i en kopp hackad, råa grönsaker. Röd paprika är också ett bra val, med 500 mikrogram lykopen, över 3 milligram E-vitamin och mer än 1600 mikrogram betakaroten i en kopp sauterad hackad paprika.

Fiberrik val

Äta massor av fiberrika grönsaker som också låg i puriner kan vara fördelaktigt om du har gikt. Kostfiber stödjer god matsmältning och kan bromsa upptaget av näringsämnen, en möjlig fördel när du försöker att hålla urinsyranivå låg. Morötter är bra val, med cirka 3,5 gram fibrer i en kopp hackade råa morötter, plus att de är också ganska låg i puriner. Andra bra alternativ inkluderar hackad, kokt grönkål, som har 2,6 gram fibrer per kopp, och hackade, rå lök, med cirka 3 gram fibrer i en kopp. Publikationen "Dietary Guidelines för amerikaner, 2010" rekommenderar att vuxna kvinnor konsumerar 25 gram fibrer per dag, medan män bör få 38 gram.

Vad som bör undvikas

Även om de flesta grönsaker är i allmänhet lägre i puriner än hög purin livsmedel såsom kött, inälvsmat och jästbaserade livsmedel, vissa grönsaker är måttligt rik på puriner och bör ätas bara ibland. Som exempel kan nämnas sparris, bönor, linser, svamp och torkade ärtor, enligt University of Pittsburgh Medical Center. Begränsa ditt intag av dessa grönsaker till högst två portioner per vecka. Tala med din läkare eller en dietist om att göra val av mat som kan förhindra eller minimera smärtsamma symptom på gikt.