XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bhringraj olja

Ayurvedisk behandling för Alopecia

Ayurvedisk medicin försök att bekämpa håravfall genom en kombination av kost örter och massage. Innan en ayurvedisk behandling, kontakta din läkare för att säkerställa örter som rekommenderas kommer inte att störa någon av dina mediciner.

alopeci

Enligt University of Maryland Medical Center, är håravfall ett paraplybegrepp som omfattar två olika typer av håravfall. Alopecia areata är bättre känd som håravfall, som drabbar män och kvinnor. Enligt den UMMC, är denna typ av håravfall permanent. Alopecia areata, å andra sidan, kan ofta stoppas. Denna typ av håravfall uppstår när immunsystemet angriper dina hårsäckar. Västerländska behandlingar för alopecia areata inkluderar kortikosteroider, en biotin tillägg och aromamassage.

ayurveda

Detta system av läkemedel utvecklats i Indien flera tusen år sedan och används fortfarande idag. Enligt den nationella center för komplementär och alternativ medicin, använder ayurvedisk medicin örter, specialdieter och massage terapi för att behandla tillstånd som sträcker sig från alopeci till matsmältningsbesvär. Målet med ayurvediska medicinen är att rengöra och balansera kroppen. Utövare tror krämpor härrör från en obalans i kroppens konstitution, kallad "prakriti" eller kroppens livskrafter, som kallas "doshas." Eventuella behandling som ordinerats är unika för den enskilde eftersom inga två personer har samma prakriti eller doshas.

Håravfall och Pitta

I den ayurvediska system för medicin, håravfall kopplad till en viss dosha kallas "pitta" representerar överskott kroppsvärme. I "Ayurveda för hälsa & välbefinnande," författaren Shanti Gowans konstaterar att personer med dominerande pitta tenderar att uppvisa rejäla aptit, hög kroppstemperatur, håravfall eller skallighet, fett hår och en predisposition för grått hår, ofta i unga år. För att motverka dessa egenskaper, måste du balansera din pitta. Gowans föreslår du konsumerar kylning livsmedel och drycker såsom mjölk och söt frukt, meditera för att frigöra överskott ilska och tillbringa så mycket tid som möjligt nära kylning lugnande platser såsom sjöar och trädgårdar.

Naturläkemedel

I "Simple ayurvediska prövning," Dr HS Puri rekommenderar en tvådelad strategi för behandling av håravfall. Puri föreslår du anta en balanserad kost, eftersom håravfall orsakas ofta av dålig kost, och massera håret och hårbotten med Brahmi och bhringraj olja. De traditionella latinska namnen på dessa örter är Centella asiatica och Förmörkelse alba, respektive. Online hälsokostbutiker erbjuder billiga flaskor av varje.

överväganden

Varje gång du använder icke-västerländska healing tekniker, tala med din läkare. Hon måste vara medveten om allt du gör när det gäller kost och livsstil. Om du bör utveckla en allergisk reaktion eller annan komplikation baserad på en växtbaserade behandling, är det viktigt att hon har full förståelse för din hälsa regim för att diagnostisera och behandla dig snabbt, korrekt och effektivt.

Ayurvedisk behandling för hår faller

En av världens äldsta system för medicin, ayurvediska behandlingar har sitt ursprung åtminstone 2000 år sedan i Indien. Idag är ayurvediska behandlingar anses vara en form av komplementär och alternativ medicin, som ofta används tillsammans med västerländsk medicin. Om du tappar hår, kan du prova en ayurvedisk behandling för att återställa kroppens balans.

Identifiering: ayurvedisk behandling

Enligt den nationella center för komplementär och alternativ medicin, är ayurvediska behandlingar mycket personlig, utformad för varje enskild patient. Dessa behandlingar är utformade för att återställa harmoni och balans i kroppen, främja wellness samt läkande särskilda sjukdomar. En utövare måste först utvärdera din "prakriti," eller konstitution, liksom dina "doshas" eller livskrafter. Utövarens mål är att ta reda på vilka av dina tre doshas är ur balans och behandla dem därefter med massage, andningsövningar, meditation, kostförändringar och örter.

Orsaken till håravfall

Enligt Karta Purkh Singh Khalsa och Michael Terra i "The Way of ayurvediska örter," hår faller ut innebär att din pitta dosha är ur balans. Detta dosha styr din ämnesomsättning, matsmältning och kroppstemperatur. När du har för mycket pitta, din ämnesomsättning och kroppen blir överhettade. Som ett resultat, ett av de bästa botemedel är helt enkelt för att kyla kroppen genom att undvika stress, värme och intensiva situationer eller erfarenheter.

ayurvediska behandlingar

Massera speciella oljor i hårbotten kan också hjälpa till med pitta driven håravfall. I "Simple ayurvediska prövning," Dr HS Puri rekommenderar massera Brahmi och bhringraj olja på din hårbotten. Den botaniska namnen på dessa två örter är "Centella asiatica" och "eclipta alba;" du kan köpa både oljor på nätet. Om du föredrar att ta dessa örter oralt, Khalsa och Tierra Observera att du kan svälja upp till 5 g per dag i te eller som kapslar. De föreslår också att du äter mer kyla livsmedel såsom gurka, melon, mynta och selleri.

Hänsyn

Ayurvedisk behandling är avsedd att beredas för dig som individ, baserat på dina specifika prakriti och doshas. Generalisera rekommendation kan inte vara effektiv eftersom den inte tar dina doshas hänsyn. För bästa chans att lyckas i att använda en ayurvedisk behandling, besöka en certifierad utövare. Den NCCAM konstaterar att även om USA har ingen nationell certifieringsprogram, många utövare här i USA fick sin examen i Indien. Leta efter certifieringar såsom BAMS, eller Bachelor of ayurvedisk medicin och kirurgi, eller dammar, eller doktor ayurvedisk medicin och kirurgi.

Varning

Den nationella center för komplementär och alternativ medicin råder dig att använda ayurvediska behandlingar under ledning av en ayurvedisk läkare, snarare än på egen hand. Eftersom dessa behandlingar innebär ofta örter och andra ämnen --- som bly och arsenik --- som kan vara skadliga, är det viktigt att arbeta med en utövare du litar på. Den NCCAM föreslår också du meddela din läkare så att han kan ge dig råd om eventuella kontraindikationer med din närvarande förskrivna läkemedel.

Fördelarna med bhringraj Powder

Bhringraj pulver, även känd som Eclipta Alba, är en ört som har använts i hela Indien i århundraden. Användningen av bhringraj pulver är en typ av ayurvedisk medicin. Enligt University of Maryland Medical Center, är ayurveda anses vara en av de äldsta medicinska förfaranden som föreligger. Bhringraj är mest känd för den föreslagna fördelar hår, men tros för att försöka lösa nästan alla sjukdom eller sjukdom. Liksom alla läkemedel eller tillägg, kontakta din läkare innan du använder bhringraj pulver.

Hår

Enligt webbplatsen Örter Online, hemligheten till håret hälsa ligger inom bhringraj ört. Indianerna har länge använt pulvret som ett sätt att bidra till att förhindra håravfall och missfärgning, att uppmuntra hårväxt och förbättra den allmänna hår hälsa. Webbplatsen Ayushveda.com säger att du kan blanda pulvret med vatten eller olja för att skapa en pasta kan tillämpas på hårbotten. Bhringraj också redan tillsätts i vissa schampon för att föryngra hår och hårbotten.

organ~~POS=TRUNC Health

Bhringraj pulver kan bidra till att läka kroppens största organ: huden. Dr. HS Puri sägs att hudsjukdomar uppstår på grund av föroreningar som finns i vårt blod. Enligt ayurvedisk medicin, kan bhringraj pulver hjälpa att rena blod och lösa eventuella hudsjukdomar eller avvikelser. Vare sig intas eller appliceras direkt på huden, är det troligt att användningen av bhringraj pulver kan förbättra utseendet och känslan av huden vilket gör det verkar både yngre och mer hälsosamt. Det kan också förbättra sårläkning.

Puri säger andra organ, inklusive lever, njurar och hjärta, kan dra nytta av bhringraj pulver. Bhringraj pulver kan bidra till att rengöra och föryngra både njurar och lever och förbättrar blodflödet till hjärtat genom att reglera blodtryck, sänka kolesterol och förbättra triglyceridnivåer. I Indien, ofta hjälper det att behandla både hepatit och levercirros. Dessutom kan det också stöd i matsmältningen och förhindra matsmältningsbesvär.

sensoriska Fördelar

Bhringraj pulver kan bidra till att stärka och förbättra både din vision och hörselsinnet. Webbplatsen Atharv Ayur Health Care säger att bhringraj pulver kan föryngra varje cell i kroppen att göra organsystem starkare och effektivare. Genom att förbättra hälsan hos dina organ bhringraj pulver kan då som ett resultat bidrar till att förbättra funktionen hos andra delar av kroppen, inklusive dina ögon och öron.

Antiinflammatorisk

Enligt webbplatsen Ayushveda, på grund av det antiinflammatoriska egenskaper, bhringraj pulver används också som en feber reducering och smärtstillande medel. Bhringraj pulver kombineras med vatten eller olja och appliceras direkt på smärtkällan för att bidra till att ge lindring. Webbplatsen konstaterar att bhringraj kan användas för att hjälpa till att lindra huvudvärk och migrän när de appliceras direkt på huden.

Många båtar har ett styrsystem som kräver styrolja för att fungera korrekt. Tillverkarna rekommenderar generellt oljetyper för alla sina produkter. Även om vissa vätskor kan användas i en nödsituation, kan andra aldrig användas alls.

Rekommenderade oljetyper

Typiskt, tillverkare av båt styrsystem rekommenderar den lämpligaste styrolja. SeaStar, till exempel, rekommenderar Chevron Aviation Hydraulsystem Fluid A, Esso Univis N15 eller J13, Shell Aero Fluid # 41 eller SeaStar Fluid P / N HA5430.

nödsituationer

I nödfall, är det lämpligt att använda automatisk transmissionsolja, såsom Dexron II. Detta kan dock leda till en uppsägning av en garanti. Bromsvätska får aldrig användas.

Oljevidareutnyttjande

Styroljan ska aldrig återanvändas. När du rengör styroljeledningen, alltid förfoga över den gamla oljan. Med hjälp av gammal olja kan orsaka att systemet täppa och orsaka farliga prestandaproblem, såsom en förlust av styrförmåga.

Hur vill kolla olja på en Evinrude utombordsmotor


När du gör erforderligt underhåll på båten, alltid lönar det sig att kontrollera din Evinrude oljenivå, även om kontroll av olje är inte en del av det planerade underhållet. I själva verket bör du kontrollera oljenivån varje gång du åka båt - det tar bara ett ögonblick och kan bidra till att förebygga underhållsproblem av de dyraste slag. När du vet var du ska leta efter oljestickan, kan kontrollera oljan blivit en av de underhållsåtgärder du oftast.

Instruktioner

1 Tryck ned handtaget på baksidan av motorhuven. Lyft locket från motorn och ställ locket åt sidan.

2 Leta efter den stora ringen som skjuter uppåt från ett rör på styrbords sida - motorns högra sida - av motorblocket. Detta är mätstickan. Dra uppåt på ringen för att ta bort oljestickan ur röret.

3 Torka av oljestickan med en trasa. Sätt tillbaka oljestickan i dess rör och räkna till fem.

4 Dra ut oljestickan och titta på den platta delen av sin ände. Oljan klamrar sig fast på mätstickan visar nivån för oljan i motorn. Om oljan är mellan de två linjerna på den plana ytan, ligger inom toleranserna av oljenivån.

5 Tillsätt olja till motorn om oljenivån på mätstickan är mellan spetsen på mätstickan och det lägsta av de två linjerna. Fortsätta att lägga till olja tills nivån på oljestickan är mellan de två linjerna.

Tips

  • Om möjligt, kontrollera oljan innan motorn startas. När motorn är igång, är olja cirkulerar genom smörjningssystemet. Om du måste kontrollera oljan inom 10 minuter efter avstängning av motorn ner, kom ihåg att en del olja fortfarande kommer att vara i smörjsystemet, snarare än i vevhuset där mätstickan mäter oljenivån.

En av de uppgifter som är förknippade med att ha en yttre förändrar växellådsolja. Men det är inte mycket av en börda, eftersom det ger dig chansen att arbeta med din båt, även om båten inte är i vattnet och kommer inte att gå i vattnet någon gång snart. Inte nog med att du behöver ändra driv olja i Evinrude som en del av sin regelbundet underhåll, måste du också byta olja i förberedelse för motorns vinteruppläggning när du lagrar din båt under lågsäsong. Det behöver inte ens ta en massa verktyg.

Instruktioner

1 Koppla bort kablarna från båtens batteri.

2 Använd en skruvmejsel för att ta bort ventilationspluggen precis ovanför växellådan. Pluggen är faktiskt en skruv med en fiberbricka runt den. Ställ ett uppsamlingskärl under växellådan för att fånga oljan.

3 Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av växelhuset. Ta bort skruven och fiberbrickan utan att tappa skruven eller brickan i oljetråget. Töm all olja från växellådan, hålla ett öga på det som det rinner. Om oljan tar på en mjölkaktig färg har din växelhuset plockade upp vatten, och antingen du eller återförsäljaren måste undersöka innan motorn används igen.

4 Sätt spetsen på röret av växellådsolja i oljeavtappningshålet. Notera att lube går i tjockare än den kommer ut. Pressa växellådsolja upp i växelhuset. Det kan ta mer än ett rör av växellådsolja, beroende på modell av motorn. Olika modeller har olika nedre ändar, och växellådans kapacitet är inte enhetliga i alla modeller. Växellådan är full när du ser glidmedel som kommer ut ur ventilationshålet.

5 Låt spetsen av röret av växellådsolja i avloppet / fylla hål. Skruva avluftningsplugg och bricka tillbaka på plats. Ta bort röret glidmedel och ersätta avtappningspluggen och brickan.

Tips

  • Kassera den använda växellådsolja ordentligt.
  • Underlåtenhet att demontera batterikablarna kan resultera i en propeller strejk skadan skulle någon starta motorn utan att veta att du arbetar på motorn. Propeller strejk skador kan lemlästa eller döda.

Kontroll av oljan i en tvåtakts utombordsmotor nedre enhet är till skillnad från att kontrollera oljan i bilens motor, eftersom det inte finns någon mätstickan. När du kolla oljan i din utombordare nedre enhet - den del av motorn som inrymmer kugghjulen, en mängd känsliga lager och shims och propelleraxeln - du behöver inte bara lägga olja, för att något är fel. Lägre enhet olja brinner inte iväg som motorolja gör; låg olja i den nedre enheten innebär att det finns en läcka som måste uppmärksammas innan allvarliga skador kan uppstå.

Instruktioner

1 Ta bort muttrarna från båtens batteripolerna, och lyft kablarna från batteriet.

2 Lokalisera luftningspluggen på den övre sidan av den undre enheten.

3 Skruva ventilationspluggen med en standardspårskruvmejsel. Kassera packningen runt pluggen.

4 Titta in i ventilationshålet, varifrån du tog bort ventilationspluggen med en ficklampa, om ingen olja kommer från hålet. Om oljan är under nivån för ventilationshålet, inte använda utombordaren tills du ändrar lägre enhet olja.

5 Slip en ny packning på luftningspluggen. Trä avluftningsplugg tillbaka in i ventilationshålet. Dra åt luftningspluggen med en skruvmejsel.

Tips

  • När du arbetar på din motor, koppla bort batterikabeln från den negativa posten batteriet genom att ta bort muttern från batteripolen och lyfta kabeln från posten. Ta bort den negativa batterikabeln isolerar den elektriska kretsen från båtens utrett, vilket gör det "elektriskt säker" att arbeta på båtens elektriska eller mekaniska system. Använd alltid en fem-sexton-tums fast nyckel när du tar bort muttern från den negativa posten som en marin batteri. Den positiva inlägg bär en tre-åttondelar-tums mutter och borttagning tar tre-åttondelar-tums skiftnyckel. Om bokstäver eller kabelfärg skyms av smuts eller olja, kommer fem-sexton-tums skiftnyckel passar inte på den positiva inlägg.

Metod för att byta olja på en Mercruiser 7.4MPI


Regelbundet underhåll av din Mercruiser båtmotor kan ge många års problemfri service. Det rekommenderas att du byter motorolja efter 100 timmars drift eller efter varje båtsäsongen. Olika olje vikter används för olika utomhustemperaturer och driftsförhållanden. Rådgör med din Marine Supply distributör eller kolla din motor servicemanualen för att få rätt vikt olja för din ansökan. Kom ihåg att alltid använda en premie oljekvalitet.

Instruktioner

1 Anslut en Mercruiser motorstart verktyg till en trädgårdsslang. Placera muffar av verktyget över vattenintaget öppningar på drevet strax ovanför propellern. Slå på vattentillförseln. Slå på fläkten och låt den gå i några minuter. Starta motorn och låt den värmas upp. Det är lättare att ta bort den gamla oljan om det är varmt. Stanna motorn och fläkten och stäng av vattentillförseln.

2 Öppna motorrummet och lokalisera oljemätstickan. Skydda dina händer med ett par latexhandskar. Ta bort mätstickan och märker trådarna vid basen av öppningen.

3 Fäst oljepumpslangen till mätstickans öppning genom att vrida slangänden på det gängade partiet av basen. Placera den andra änden av pumpen i en tom plastbehållare. Pumpa olja för hand om du använder en manuell pump eller bifoga de positiva och negativa ledningar klipp till batteripolerna om du använder en motordriven pump. Ta bort den gamla oljan helt och ta bort pumpen.

4 Ta bort oljefiltret genom att placera ett oljefilter nyckel över den nedre botten av filtret och vrid den moturs tills den lossnar. Ta bort nyckeln bandet och ta bort filtret med händerna.

5 Ta det nya filtret ur lådan och gnugga lite motorolja över tätningen med fingret. Vrid det nya filtret på basen tills packningen handen och dra åt den med händerna ytterligare tre fjärdedelar av en tur. Använd filtret skiftnyckel om det behövs, men inte för hårt det.

6 Ta bort oljelock som är beläget på ventilkåpan och placera en tratt inuti öppningen. Häll den nya oljan i motorn tills oljestickan läser mellan "till" och "full".

7 Slå på vattentillförseln till startverktyget. Slå på fläkten och låt den gå i några minuter. Starta motorn och låt den värmas upp för att cirkulera oljan genom hela motorn och filtret.

8 Stäng av motorn och fläkten, ta bort startverktyget och stänga av vattentillförseln. Kontrollera oljestickan och lägga till ytterligare olja vid behov. Torka bort överflödig olja från motorn och verktyg med en butik handduk.

Tips

  • Kassera den använda motoroljan.
Livsmedel att undvika med en bomullsfröolja Allergi

Allergi mot bomulls, en medlem av malva växtfamilj är ovanligt dokumenteras och bomullsfrö är inte bland de åtta eller nio allergener som redovisas i USA, Kanada och andra länder. Däremot kan bomulls allergi förekommer enbart eller i kombination med andra utsädes allergier och personer med allergier mot sesamfrö kan välja att undvika alla utsädesprodukter på grund av korsreaktivitet risker. Bomullsfröolja bildas från frö kärna och är en vanlig produkt i färdigmat.

Gemensam snacks

Chips, pretzels och många boxed crackers behandlas med bomullsfröolja i stället för olivolja eller vegetabiliska oljor. Bomullsfröolja sig ger lite smak till en produkt. Andra vanliga oljor i chips, pretzels och kex är solros eller safflorolja; Men dessa är också ofta undvikas genom att folk oroliga utsädes allergier.

Graham Crackers

Graham kex och relaterade produkter, inklusive Teddy Grahams, görs med bomullsfröolja. Oljan kan identifieras på ingredienslistan som bomullsfröolja eller Gossypium olja eller hydrerad bomullsfröolja. Ibland, etiketter av produkter såsom graham crackers lista bomullsfröolja som en av många möjliga oljor som används i den tillverkade parti. Tyvärr kan ett frö-allergisk person som inte på ett tillförlitligt sätt identifiera om bomullsfröolja eller en säker olja användes med denna osäkra märkning.

pannkaka Mix

Torra pannkaka mixar, inklusive Bisquick pannkaka och våffla mix, kan också innehålla bomullsfröolja. För människor som är allergiska mot bomullsfröolja, är en hemmagjord pannkaka blandning av mjöl, socker, bakpulver, salt och en förkortning ett säkert alternativ. Även när en produkts ingredienslistan verkar säker, bör personer med födoämnesallergier fortsätta att granska listan innan varje köp för att säkerställa att oljan eller några primära ingredienserna inte har ändrats.

kosmetika

Förutom födoämnesallergi oro, kan människor som reagerar på bomullsfröolja får allergiska reaktioner för att kompensera som innehåller bomullsfröolja glycerid. Härstammar från oljan, ger bomullsfröolja glycerid jämnhet och bindning till kosmetiska produkter.

Hur Byt olja i en Yamaha Raptor 300 ATV


Oljebyte i din Yamaha Raptor 300 är lätt. Genom att ändra det själv kan du spara en hel del pengar under loppet av cykeln liv. Hela operationen kan ta så lite som 30 minuter. Byte av olja på en regelbunden basis kommer att förlänga livslängden för dig ATV och hålla den i topprestanda.

Instruktioner

1 Värma upp motorn för att påskynda processen för att dränera oljan. Detta kommer också att röra upp några partiklar i oljan så att när den töms kommer den att rensa ut oljetråget bättre. Ta cykeln för en snabb tur eller låta den gå på tomgång under några minuter innan oljebyte.

2 Ta bort skidplate. Det finns sex bultarna som håller det på. Även om det inte är absolut nödvändigt att ta bort det, kommer det att göra för en renare oljebyte och förhindra att olja goop fastnar i sprickor.

3 Hur Byt olja i en Yamaha Raptor 300 ATV

Avlägsna bulten på botten av oljetråget. Har din långpannan under och vara redo för oljan att rinna ut. En tratt kommer att förhindra stänk och rikta olje precis där du vill ha den.

4 Töm vevhuset olja i droppskålen när oljetråget har helt slut. Pluggen ligger i anslutning till där skiftenheten kommer ut ur transmissionen.

5 Demontera oljefiltret. Detta kan göras för hand och bör installeras för hand. Se till att du sätter en beläggning av ny olja om att ersätta filtrets packning för en ordentlig tätning. Skruva den igen.

6 Sätt tillbaka dränerings bultarna på oljetråget och vevhuset, och fyll på med 2 qts. olja. Brand upp cykeln i 30 sekunder och sedan kontrollera oljenivån. Tillsätt mer olja om det behövs.

7 Hur Byt olja i en Yamaha Raptor 300 ATV


Installera om släpplåten. Torka upp överflödig olja.

Tips

  • Byt oljefilter varje gång du byter oil.Use kvalitet olja. Det kan kosta lite mer, men kommer att bevara din motor bättre än den billiga grejer och spara på lång sikt.
  • Olovligt förfogande av spillolja är ett brott och kan kosta dig mycket i böter. Kassera spillolja enligt lokala lagar.