XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

basketkorgar persikor

De bästa sätten att hålla färska persikor


Färska persikor är läckra av sig själva, men kan även avnjutas skivas över spannmål, blandas in glass eller yoghurt eller bakas i en peach skomakare. Frukten är också låg i kalorier, även om den har en ganska söt smak. Enligt Missouri Families.org, har en hel medel persika bara 37 kalorier. Persikor, dock en mycket känslig frukt och kan snabbt ruttna om inte förvaras på rätt sätt.

Att välja en persika

När plocka en persika, välj en som är fri från blåmärken och har en persika eller gyllene underton till hudens färg. Du vill också ha en persika som inte har fullt mogna, om du planerar att omedelbart äta persika. Den delikata frukt kan gå från mogna till ruttet i några timmar. För att bestämma fruktens mognad, försiktigt pressa frukten. Om det är fast i handen, är det ännu inte är mogen. Om persika är mjuk, det är moget.

Mogning en persika

Om persikorna du ta hem inte är mogen, hjälpa processen tillsammans. Placera dina persikor i en brun papperspåse, såsom en kasse, och vik över toppen av påsen, så det är löst stängd. Stapla inte persikorna ovanpå varandra. Sätta väskan av persikor på disken och tillåta dem att sitta i två till tre dagar vid rumstemperatur. Kontrollera persikor varje dag. De är mogen och redo att äta när de är mjuk.

Lagring av mogna persikor

Mogna persikor håller sig fräscha när de förvaras i kylskåp. Huden på en persika är tunn, så den kan absorbera andra smaker om det förvaras nära objekt med starka dofter. Av denna anledning lagrar persikor i en plastpåse i en separat låda, om möjligt. Persikor smakar bäst när serveras vid rumstemperatur. Ta persika från kylskåpet en timme eller två innan du äter.

ruttna persikor

Persikor kan förvaras i kylskåp i upp till fem dagar innan de börjar gå dåligt. När bruna fläckar börjar lysa igenom din persika hud, har frukten börjat ruttna. Du kan rädda persikor genom att skära ut de bruna fläckar och äta eller laga återstående köttet. Andra tecken på att dina persikor är på väg att gå dåligt inkluderar en stark, söt doft och saft läcker från persika hud.

Vad orsakar Little mörka fläckar på persikor från en Peach Tree?


Persikor är inte bara gott; De är också bra källor till fiber, kalium, niacin och vitamin A och C. Kom ihåg att det är viktigt att inspektera färska persikor innan du köper eller äta dem. Små mörka fläckar på huden indikerar typiskt att en persika har en bakteriell infektion eller svampinfektion. Inte alla sådana infektioner orsaka allvarliga skador, men en del kan hålla frukten från mognande, eller gör det olämpligt att bevara genom frysning eller konservering.

bakteriell Ställe

Bakteriell plats, även kallad svart fläck, dyker upp som små, kantiga svarta prickar på huden. De flesta av en persika med bakteriefläckar kan fortfarande ätas, eftersom köttet påverkas endast upp till ett djup av ungefär en fjärdedel av en tum. Emellertid kan bakteriefläckar hålla frukten från mogning eller kan skapa ett nätverk av sprickor i huden, genom vilken en svamp kan infektera köttet. Undvik att köpa gröna persikor som redan har ett antal punkter.

persika Scab

Svampen som orsakar persika sårskorpa kan kännas igen av den lilla, runda, mörkgröna till svarta fläckar som visas nära stammen slutet av persika. Om bara ett fåtal diskreta fläckar är närvarande på en persika som är mogen eller nästan mogna, är det säkert att köpa, även om drabbade kött måste skäras bort innan det äts. Men persikor med skorv är inte lämpliga för att bevara, eftersom huden inte kommer att glida lätt när frukten doppas i hett vatten.

Brown Rot

Svampen som orsakar brunröta först visas som en liten, rund, brunfärgade plats som förstorar och så småningom orsakar hela frukten att ruttna. Mognare persikor är mer mottagliga; brunröta kan visas efter en grön persika har förts hem och börjar mogna. Infekterade frukt kan infektera andra frukter, så det är bäst att omedelbart förfoga över en infekterad persika. Brunröta kan lätt smitta en persika vars hud har spruckit av lesioner från bakteriefläckar eller persika skorv.

Rhizopus Rot

Rhizopus rot orsakar en liten brun fläck att synas på en persika hud; det kan särskiljas från mörk ringröta på grund av att fläcken är något nedsänkt och skalet glider av lätt. Rhizopus rot sprider sig snabbt och kommer snart att täcka hela persika, tillsammans med en vit mögel som täcker ytan av persika och kan spridas till andra frukter. Infekterade frukt ska kasseras snabbt.

Hur man gör en enkel Peach Pie med konserverade persikor

Native till Kina, persikor anlände i Nordamerika med de spanska upptäcktsresande. På grund av sin förkärlek för frukten, lite kredit indianer med odling och allmänt införande av persikor i hela kontinentala USA. Även persikor konserverade i sötad sirap har en högre kalori, för det mesta, konserverad frukt är näringsmässigt jämförbart med färska och frusna former, enligt den konserver Alliance. Med uppmärksamhet på ingredienser och beredningstekniker, är det möjligt att framställa en välsmakande och ganska näringsrik hemlagad peach cirkel med en minimal investering i tid.

Steg 1

Värm ugnen till 400 grader Fahrenheit.

Steg 2

Kombinera hackade valnötter, brun och vit socker och mjöl i en liten skål. Avsatts för toppning.

steg 3

Placera pajskalet i din pie pan och pressa kanterna. Strö botten av jordskorpan med en tsk. av reserverat vitt socker.

steg 4

Häll konserverade persikor i ett durkslag, skölj med färskvatten, avlopp och försiktigt klappa torrt.

steg 5

Kombinera persikor, kanel, muskot och 6 tsk. socker i en medelstor skål. Blanda försiktigt med händerna eller en träslev för att blanda.

steg 6

Lägg hälften av de skivade persikor i pajskalet. Strö hälften av valnöt, mjöl och socker toppning över persikorna och toppa med de återstående frukt.

steg 7

Strö den andra halvan av toppning över persikorna och dot med ärtstora smular av ekologiskt smör.

steg 8

Grädda kakan på mitten rack i ugnen i 15 minuter. Sänk temperaturen till 325 Fahrenheit och grädda i ytterligare 25 minuter.

tips

 • I stället för valnöt toppning, kan du klippa en andra pajskalet i halv-tum breda skivor och göra ett galler toppning.

Saker du behöver

 • En 8-tums pajform
 • En unbaked pie crust
 • 1/2 kopp hackade valnötter
 • 1/2 cup oblekt mjöl
 • 1/3 kopp farinsocker
 • 1/3 vitt socker plus 1 tsk. reserverad
 • En stor burk skivade persikor i ljus sirap, avrunna
 • 6 tsk. vitt socker
 • 1/2 tsk. mald kanel
 • 1/2 tsk. muskot
 • 2 msk. ekologiskt smör, kyld
Kan Diabetiker Ät persikor?

Om du har diabetes, är nivån av socker i blodet hög eftersom din kropp är inte lika effektiv på att använda insulin att vända kolhydrater du äter till energi. Persikor och andra frukter innehåller kolhydrater, men de är också fylld med hälsosamma näringsämnen. Frukt kan och bör vara en del av ditt dagliga intag, enligt American Diabetes Association.

Räkna dina Carbs

Med diabetes betyder inte att du bör inte äta kolhydrater, men du behöver för att titta på dina portionsstorlekar. Om du räknar kolhydrater som en teknik för att spåra ditt intag, kommer du förmodligen att behöva mellan 45 till 60 gram kolhydrater per måltid och 15 till 30 gram för ett mellanmål, råder ADA.

Persikor Packa en Punch

Ett medium persika ger ca 15 gram kolhydrater, så det kommer lätt passa in i en måltid eller mellanmål. Persikor är låg fetthalt, samt en bra källa av kalium, fibrer och vitaminer A och C. Om du gillar din persikor på burk, välja dem förpackade i vatten eller deras egen saft i stället för tung sirap och begränsa din portion till ½ kopp .

Hur mycket fiber i bananer, äpplen och persikor?

Om du arbetar på att lägga till mer fibrer i din diet, du tar ett steg mot förbättrad hälsa. Som en del av vegetabiliska livsmedel som kroppen inte kan smälta, passerar fibern genom systemet mestadels intakt, öka matsmältningen och spelar en rad andra viktiga roller, såsom att hjälpa i viktkontroll och förbättra hjärthälsa. Frukt, inklusive bananer, äpplen och persikor, är en av de bästa källorna till fiber i kosten.

Fruktig, fantastiska Fiber

Bananer, äpplen och persikor alla innehåller fibrer, men äpplen, med hud, är en klar vinnare, med 4,4 gram i en medelstor frukt. Bananer komma i andra, med 3,1 gram i en medelstor frukt och persikor är sist, men ingalunda förlorare, med 2,2 gram i en medelstor frukt. Var noga med att äta äpplen med sin hud som du kommer att förlora mer än hälften av fibern om din äta dem utan; ett medium äpple utan huden har bara 2,1 gram kostfiber

Alla former av Fiber

För att få full nytta av fiber, du behöver båda typerna - olösliga och lösliga. Olösliga fibrer färdas genom mag-tarmkanalen oförändrad, påskynda rörligheten för livsmedel genom matsmältningssystemet och förhindra förstoppning. Lösliga fibrer ändrar som den gör sin väg genom matsmältningssystemet, blir en klibbig gel; det saktar matsmältningen, vilket hjälper dig att känna full längre efter en måltid, som kan hjälpa dig att äta mindre och förhindra viktökning. Det hjälper också lägre kolesterol, genom att en del av det ut med avfallsmaterial, och det kan bidra till att förebygga hjärt-kärlsjukdom, rapporterar NYU s Langone Medical Center.

Lösliga och olösliga fibrer

Bananer, äpplen och persikor är källor till båda typerna av fibrer. Enligt NYU Langone Medical Center, bananer, äpplen och persikor alla innehåller samma mängd lösliga fibrer - en gram per medelstor frukt. Resten är olösliga fibrer. Enligt Clemson University, bör vuxna få 5 till 10 gram lösliga fibrer varje dag, med resten kommer från olösliga fibrer.

Att göra en fiberrik måltid

Institute of Medicine föreslår vuxna konsumerar 14 gram totalt fiber per 1000 kalorier i deras diet. Det fungerar till 21 till 25 gram fibrer per dag för kvinnor och 30 till 38 gram per dag för män. Öka fiberintaget genom att para din favorit frukt med andra fiberrika livsmedel vid varje måltid. Till frukost, överst en skål med havregrynsgröt med skivad bananer. Gör en stor sallad till lunch med alla dina favorit planteras och kasta in några hackade äpplen för sötma. Vid middagen, toppa en kycklingbröst med salta ångade persikor och servera den med en sida av ångad broccoli.

Hur håller du persikor från brunfärgning När Peeling & amp; Skivning dem?

Luft exponering orsakar persikor och andra ljushyade frukter att missfärgas och bli brun. Syret interagerar med de enzymer som naturligt finns i frukten för att orsaka oxidation. Livsmedels säker syror bromsa enzymreaktionen, förhindra missfärgning så att dina skivade persikor ser så aptitretande som de smakar. Citronsyra fungerar bra med persikor eftersom den är lättillgänglig och har en tillräckligt mild smak som det inte påverkar smaken av de färska skära persika skivor.

Steg 1

Hur håller du persikor från brunfärgning När Peeling & amp; Skivning dem?

Fyll en skål med en liter kallt vatten. Lös en matsked askorbinsyra pulver eller citronsaft i vattnet.

Steg 2

Hur håller du persikor från brunfärgning När Peeling & amp; Skivning dem?

Skala och skär persikorna i önskad storlek bitar. Placera persikor skivor i skål med vatten omedelbart efter styckning, dränka dem helt.

steg 3

Hur håller du persikor från brunfärgning När Peeling & amp; Skivning dem?

Blötlägg persikor i vattnet i 10 minuter. Tappa ur vattnet.

steg 4

Hur håller du persikor från brunfärgning När Peeling & amp; Skivning dem?

Pat persikorna torka med en ren handduk eller en pappershandduk. Tjäna eller spara så önskas.

tips

 • Substitut vinäger för syran eller citronsaft. Skölj persikorna och inte blöta dem längre än 20 minuter om du använder ättika, annars persikorna kan ta på en vinäger smak.
 • Askorbinsyra finns där konserv leveranser säljs, men du kan använda sex krossade C-vitamin tabletter om askorbinsyra är tillgänglig.

Saker du behöver

 • skål
 • Askorbinsyra eller citronsaft
Hur man frysa hela persikor & amp; plommon

Frysning färska persikor och plommon kan du ha färska, saftiga frukter tillgängliga under alla årstider för användning i pajer, skomakare eller helt enkelt för ett hälsosamt mellanmål. De flesta frukter, inklusive plommon och persikor, kommer att behålla sin kvalitet och färskhet för åtta till tolv månader vid förvaring på rätt sätt i en frys vid noll grader Fahrenheit eller lägre, enligt Colorado State University Extension. Välj persikor och plommon som är fullt mogna innan du förbereder dem för frysning.

frysning persikor

Steg 1

Hur man frysa hela persikor & amp; plommon

Tvätta färska, mogna persikor i kallt vatten, försiktigt gnugga skinn för att ta bort bakterier från huden.

Steg 2

Hur man frysa hela persikor & amp; plommon

Packa hela persikor i plastbehållare som är tillräckligt stora för att tillåta halv tum till en tum av utrymme mellan frukt och locket.

steg 3

Hur man frysa hela persikor & amp; plommon

Täck persikor med en askorbinsyra blandning innehållande en tesked askorbinsyra för varje liter vatten. För en sirap pack, förbereda en blandning av 4 koppar vatten, 3 dl socker och 1/2 tsk askorbinsyra, och täcka persikor med sirap. Askorbinsyra, eller C-vitamin, hjälper till att bevara fruktens färg och smak.

steg 4

Hur man frysa hela persikor & amp; plommon

Täta behållare och plats plast i frysen omedelbart efter packning.

frysning plommon

Steg 1

Hur man frysa hela persikor & amp; plommon

Tvätta plommon genom att gnugga skinn försiktigt under kallt rinnande vatten.

Steg 2

Hur man frysa hela persikor & amp; plommon

Packa hela plommon i plastbehållare, lämnar 1/2 tum till 1 tum utrymme mellan frukt och den övre delen av behållaren.

steg 3

Hur man frysa hela persikor & amp; plommon

Lägg till en sirap blandning av 3 koppar socker till 4 koppar vatten för att täcka plommon om du önskar. Tillsättning av askorbinsyra (ca 1/2 tsk) till sirapsblandningen kommer att förbättra kvaliteten på frukten. Förpacknings plommon i sirap är inte nödvändigt; de kommer att frysa bra helt enkelt genom att frysa hela frukten.

steg 4

Hur man frysa hela persikor & amp; plommon

Placera lock på plastbehållare och frysa omedelbart vid noll grader Fahrenheit eller nedan.

Saker du behöver

 • Plastbehållare med lock
 • Mätning koppar och skedar
 • Askorbinsyra
 • Socker
 • 2 stora krukor
 • Is
 • skalkniv
 • hålslev
Vilka är de positiva hälsoeffekterna av persikor?

Persikor, med sin mjuka hud och söt kött, är sommartid stapelvara. En av de största fruktgrödor som odlas i USA, persikor ger en hel del näringsämnen med få kalorier och inget fett. Persikor är ett hälsosamt sätt att passa in en av dina dagliga portioner av frukt.

viktkontroll

En stor persika, ca 2 3/4 inches i diameter, innehåller bara 68 kalorier och inget fett. Äta persikor i stället för mer gödning, bearbetade snacks, såsom chips, bakverk, stråsäd barer och kakor, kan hjälpa dig att hantera din vikt. Persikor är naturligt söt och kan ersätta en del av de tillsatt socker i kosten. Använd dem till toppen osötad hela korn spannmål, naturell yoghurt eller vanlig fettsnål keso, istället för att välja versioner av dessa livsmedel sötade med hög majssirap eller sockerrör.

vitaminer

Persikor innehåller 10 olika vitaminer. En stor persika ger 570 internationella enheter av vitamin A, som är viktiga för god syn, och 11,6 mg C-vitamin, en antioxidant och vävnads builder. Persikor ge lägre nivåer av vitamin E och K, med cirka 6 procent av det dagliga värde baserat på en 2000-kaloriintag. Vitamin E är en annan antioxidant, medan K-vitamin är viktigt att kroppens blodpropps kapacitet. Persikor är också en källa till tiamin, riboflavin, vitamin B-6, niacin, folsyra och pantotensyra.

mineraler

En stor persika ger 333 mg kalium. Kalium kan hjälpa dig att behålla friska blodtryck samt förhindra njursten och benförlust. Institute of Medicine rekommenderar att alla vuxna konsumerar 4700 milligram kalium per dag. Persikor ge viss magnesium, fosfor, zink, koppar, mangan, järn och kalcium samt. Dessa mineraler arbeta för att stödja röda blodkroppar, ben och nervsystemet hälsa.

antioxidanter

I "Journal of Medicinal Food", en studie som publicerades i oktober 2009 rapporterade att betydande antioxidanter är närvarande i köttet och huden på persikor. En av de stora antioxidanter i persikor, klorogensyra, hjälper rensar fria radikaler - föreningar som kroppen förvärvar genom exponering för föroreningar, mat och miljö - för att minska effekterna av åldrande och förhindra kroniska sjukdomar. Denna antioxidant kan också hjälpa avvärja cancer och minska kropps inflammation.

Fiber

En stor persika ger 17 g kolhydrater, 3 g som kommer från fibern. Fiber är viktigt att utjämna och matsmältningen, förhindra förstoppning och säkerställa matsmältning. Fiber kan också spela en roll i regleringen av dina kolesterolnivåer, bidrar till att minska risken att utveckla hjärtsjukdom. En vuxen kvinna ska försöka att konsumera 25 g kostfiber per dag, och en vuxen man 38 g dagligen.

Hur Juice persikor

Persikor är en saftig sommar frukt rik på vitamin A och C. Gör juice från persikor som ett sätt att lägga frukt till en hälsosam diet. US Department of Agriculture rekommenderar att vuxna konsumerar en halv till två koppar frukt eller fruktjuice om dagen. Barn bör få 1 ½ koppar. Mycket små barn behöver om en kopp frukt eller fruktjuice varje dag.

Steg 1

Hur Juice persikor

Låt persikorna att mogna helt. Persikor i snabbköpet kan inte vara helt mogen, så att du kan behöva vänta ett par dagar efter att föra dem hem innan pressningen. Persikorna bör vara fast och gul, med inga gröna områden.

Steg 2

Hur Juice persikor

Tvätta persikor i kallt vatten innan pressning för att avlägsna smuts och kemikalier. Också, ta bort stjälken, om det finns ett.

steg 3

Hur Juice persikor

Skär varje persika i hälften med en kniv och ta bort gropen. Ta bort eventuella kvarvarande märg, den trådiga material som ibland fastnar på persika massa när gropen avlägsnas. Huden av persikor är ätbara, så det är inte nödvändigt att skala dem. Men om du använder en mixer, kanske du vill skala persikor. Annars kommer din persika juice har bitar av skal blandas i. Skär varje persika i små bitar som passar in i din juicepress eller mixer.

steg 4

Hur Juice persikor

Starta mixer eller juicepress och låt den gå i ungefär en minut. Tiden varierar beroende på apparaten du använder, så kontrollera tillverkarens instruktioner.

steg 5

Hur Juice persikor

Tillsätt vatten till tunna ut de juiced persikor, om nödvändigt, eftersom juiced persikor tenderar att vara mycket tjock. Lägg bara vatten för att smaka och köra mixer eller juicepress några extra sekunder att blanda väl.

Saker du behöver

 • Mixer eller juicepress
 • skalkniv
 • persikor
Hur man frysa mogna persikor

Den somriga, söt doft och mjuka ger av en persika kött när du försiktigt trycker den är tecken på att det är prime time för att äta saftig frukt färsk. Samma tecken är idealiska för persikor som du vill frysa äta senare under året, efter persika skörden är sedan länge förbi. Vid ungefär 60 kalorier per persika, rik på vitamin A och C och antioxidanter, är frukten en hälsosam komponent i din kost oavsett vilken årstid. Eftersom persikor startar bryning när de är skurna, tillsätta socker, citrus eller askorbinsyra är ett praktiskt sätt att bevara sina färska färg och smak i frysen.

Torrt socker Metod

Steg 1

Fyll en stor skål till hälften med kallt vatten, mäter varje kopp som du lägga till den så att du kan bestämma mängden askorbinsyra för att lägga till. Tillsätt 1 tsk. kristall askorbinsyra per kopp vatten i skålen. Rör om blandningen tills kristallerna har lösts upp och vätskan är klar.

Steg 2

Skala bort gropen och skiva eller skär persikorna i tärningar. Som du skär bitar, placera dem i anti-bryna lösning i skålen.

steg 3

Lyft persika bitar ur lösningen med en stor hålslev och lägg dem i en mätkopp. Överför persikor i en ren, stor skål med mätkoppen, hålla reda på det totala antalet koppar.

steg 4

Mät ut 1-2 msk. granulerad vitsocker för varje kopp persika bitar. Strö socker över persikor i skålen och rör om försiktigt med en träslev tills alla bitar är belagda.

steg 5

Sked de belagda persikor i plastfryssäkra behållare, vilket innebär att ungefär en tum av utrymme gratis på toppen av behållaren för persika juice för att expandera som de fryser. Placera lock på behållarna och märk dem med datum innan du dem i frysen.

Sockersirap Metod

Steg 1

Blanda socker och vatten tillsammans i en kombination av 1, 2 eller 3 koppar granulerad vitsocker till varje 4 dl vatten, beroende på om du vill frysa persikorna i ljus, medium eller tung sirap.

Steg 2

Hetta upp socker och vatten lösning i ett kokkärl bara tills det når kokpunkten, rör om den hela tiden för fullständig upplösning av sockret. Ställa sockerlösningen åt sidan för att svalna till rumstemperatur.

steg 3

Peel, grop och skiva persikor direkt in i frysbehållare. Så snart en behållare är fylld, täcka persika bitar med den kylda sirapen innan vi går vidare till nästa behållare. Lämna en 1/2-tums utrymme överst i pint storlek behållare och en 1-tums utrymme överst i större behållare innan du sätter på locken och sätta dem i frysen.

utan socker

Steg 1

Dip skalade, skivade persika bitar i osötad ananasjuice, osötad apelsinjuice eller en blandning av en del citronjuice och fyra delar vatten.

Steg 2

Ställ de belagda persika bitar i ett enda lager på en cookie blad. Placera cookie blad i frysen under fyra till sex timmar, tills bitarna fryses genom och hårt.

steg 3

Lyft frysta persika bitar av cookie plåt och placera dem i fryssäkra plastpåsar som har märkts med datum. Trycka ut luften ur påsarna som du försegla dem, sedan placera dem i frysen.

varningar

 • Får ej frysas persikor som är övermogna eller som har blåmärken och sörjig delar av kött.

tips

 • Istället för att använda en askorbinsyra och vattenblandningen, kan du placera skära persikor i en brynförebyggande blandning av en kopp citronsaft med 4 koppar kallt vatten.
 • Askorbinsyra kristaller finns i de flesta livsmedelsbutiker bredvid konserverings och konserv förnödenheter.
 • Peel persikor enkelt genom att doppa dem i kokande vatten i 20 till 30 sekunder, sedan låta dem svalna under några minuter tills du kan hantera dem bekvämt att glida skinn av.

Saker du behöver

 • skål
 • Mätskedar
 • mätning koppar
 • Askorbinsyra
 • hålslev
 • trä sked
 • Socker
 • Frys säker behållare
 • Kokkärl
 • Ananas juice
 • apelsinjuice
 • Citron juice
 • cookie blad
 • fryspåsar