XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bananskal grisar

Är bananskal Toxic?

Vare sig som ett mellanmål på egen hand eller i en jordnötssmör smörgås, fruktsallad eller bröd, bananer är en stapelvara i den amerikanska dieten. Även de flesta barn känner för att äta banan, måste du först att skala den. Då de flesta människor kasta bananskal i papperskorgen eller komposten. Kanske på grund av så många amerikaner kasta ut skalet utan en tanke, en del människor felaktigt tror bananskal är giftiga.

Peeling och bekämpningsmedel

De flesta bananskal innehåller några rester av bekämpningsmedel. Bekämpningsmedel är kemikalier bönder och odlare använder för att döda insekter och andra skadedjur. Men Förenta staternas Department of Agriculture sätter gränser bekämpningsmedel för säkerhet och de flesta frukter inte överskrider dessa gränser. Vidröra ett bananskal som innehåller rester av bekämpningsmedel inte sätta dig i skada. Om du inte gillar tanken på att bekämpningsmedel på din frukt och grönsaker, kan du köpa ekologiskt. Ekologiska bönder använder betydligt färre bekämpningsmedel, och vissa organiska bönder inte använder bekämpningsmedel alls.

Borttagning av bekämpningsmedel

Efter peeling, kan du säkert kasta ut bananskal. Du behöver inte tvätta det som du gör frukt med ätbara skinn, såsom äpplen eller päron, och inte heller behöver du tvätta händerna efter att ha hanterat ett bananskal, som du borde med rått kött. Tvätt, är dock en skicklig sätt att befria rester av bekämpningsmedel från dina frukter och grönsaker. En 1990 rapport i EPA Journal med tre byrå kemister, Joel Garbus, Susan Hummel och Stephanie Willet, visade att tvätt tomater bort över 99 procent av bekämpningsmedelsrester.

Äta Peels

I den amerikanska dieten är bananskal allmänhet anses oätliga, men det är på grund av smak och konsistens, inte på grund av peeling är faktiskt giftiga. I vissa kulturer, människor laga peeling eller riv skalet att använda som ingrediens i recept, som liknar hur människor riva apelsin- och citronskal för extra aromskal, särskilt i bakverk och glasyr. Ofta bönder mata grisar bananskal, och en 1999 studie om hållbar teknikutveckling i djurhållning presenterades vid Deutscher Tropentag i Berlin hänvisas till att bananskal kan göra bra foder för grisar, eftersom skalen har ett högt energiinnehåll, men är låga i protein och aminosyrasammansättning.

Andra Peel Använder

Sinus bananskal är inte giftiga, du kan återanvända dem i ett antal olika sätt att minska avfallet i deponier. Istället för att använda giftiga skokräm, lysa dina skor med ett bananskal. Tillsätt bananskal i jorden för att hjälpa din trädgård växa. Gnugga ett bananskal på en stor bit kan hjälpa till att lindra klådan, och oljan kan fungera som en smärtstillande medel för brännskador och repor. Under 2009, forskare vid Nottingham University fann även ett sätt att vända bananskal till briketter för matlagning, belysning och uppvärmning. I mars 2011, forskare publicerade en rapport i tidskriften "Industrial & Engineering Chemistry Research" visar att malet bananskal fungerar bättre än många andra reningsmaterial för att rena dricksvatten förorenat med potentiellt giftiga metaller.

Hur man tar bort en flisa med ett bananskal


Bananer har många fördelar för kroppen. De innehåller höga halter av vitaminer och mineraler och är en stor källa till kalium. När banan äts finns det praktiska användningsområden för skal. En av de användningsområden för bananskal är att ta bort trä fiberband i huden.

Instruktioner

Tvätta med tvål

1 Tvätta området med trä flisa med en antibakteriell tvål.

2 Skär en del av bananskal något större än området för flisa.

3 Placera bananskal över området för flisa. Täck skal med tejp eller ett plåster och lämna över natten. Enzymerna i bananskal löser upp flisa.

Tips

 • Om området runt fiberbandet är rött eller varmt, kan det finnas en infektion. Se din läkare.
Vilka är fördelarna med att äta bananskal?

Bananer har varit en mycket odlad frukt i tusentals år. Många arter av primater konsumera hela banan, skal och allt, som kan ha lett urfolk att följa efter. Även om det inte vanligt i västvärlden, folk asiatiska länder äter bananskal, men de är oftast tillagas i viss kapacitet. De är inte alls lika söt som köttet, men de är rika på vissa näringsämnen, särskilt kalium, och kan användas för en mängd olika andra hälsofördelar.

bananer

Köttet av banan är en rik källa till många näringsämnen och vara hög i kolhydrater. Sockerhalten i en banan är högst när huden har vänt helt svart, vilket indikerar att stärkelserna har alla omvandlats till socker såsom sackaros, fruktos och glukos, som citeras i "Biochemistry of Human Nutrition." Köttet är hög i vitamin B-6 och B-12, magnesium och kalium, men också innehåller en del protein och fiber. I allmänhet föreligger de peeling av frukter innehålla ytterligare näringsämnen och fiber som kompletterar insidan köttet. Skalen av äpplen, apelsiner och kiwi är goda exempel och mer vanligen äts i västvärlden, trots att bananskal verkar vara bättre uppskattad i Indien och Sydostasien.

Näringsämnen i bananskal

Bananskal är också rika källor av kalium och innehåller mycket mer lösliga och olösliga fibrer än deras kött. Kostfiber främjar matsmältningen och tarmrörelser och kan minska kolesterolhalten i blodet. Bananskal innehåller också tryptofan, vilket ökar serotoninnivåerna i kroppen och påverkar humör, ungefär som drogen Prozac gör. Enligt "Recept för Nutritional Healing" forskare i Taiwan upptäckte bananskal extrakt kan lindra depression på grund av dess effekt på serotonin, som är en signalsubstans i hjärnan som ansvarar för att balansera humör och känslor. Andra fann att äta två bananskal om dagen i tre dagar förhöjda blodserotoninnivåerna med 16 procent. Vidare innehåller bananskal lutein, en kraftfull antioxidant som skyddar ögat från fria radikaler och skadliga frekvenser för UV-strålning från solen. Lutein har visat sig minska risken för grå starr och makuladegeneration, som citeras i "Biochemical, fysiologiska och molekylära aspekter av Human Nutrition."

Äta bananskal

Bananskal kan ätas rå, även om de påstås vara urusla och har en obehaglig smak. Väntar på frukten att mogna gör huden mycket tunnare, lite sötare och lättare att tugga, enligt "Contemporary Nutrition." En del människor föredrar att koka skal i 10 minuter eller så innan du äter den, sätta den genom en juicepress eller blanda det med andra frukter. I asiatiska länder, är bananskal kokas med deras kött eller stekt på egen hand. Rengöring kommersiellt odlade bananer innan du äter skalen är nödvändigt på grund av all besprutning som bananer utsätts för.

Övriga Hälso Användningar

Förutom att äta bananskal, kan de användas för att gnugga på huden för att stoppa klåda, minskar inflammation, ta bort vårtor, släta ut rynkor, bli av med akne, kontrollera psoriasis, och förbättra hudens ton och struktur. Dessa är anekdotiska påståenden, naturligtvis, men det är värt ett försök och säkert ekonomiskt.

Är bananskal bra för dig?

Bananskal var en gång bara matavfall, men bananskal kan vara mer användbart än man tidigare trott. Bananskal innehåller essentiella fettsyror, vitaminer, mineraler och andra föreningar som har en mängd fördelar både när du äter peeling och när du använder dem lokalt på huden.

Essentiella fettsyror

Enligt Louise Tenney bok "Dagens Herbal Health: An Essential Reference Guide" bananskal innehåller essentiella fettsyror som gynnar huden och kan vara en effektiv behandling för hud avvikelser, såsom eksem, psoriasis och vårtor. Bananskal massa kan hjälpa döda vårtor i en till 12 veckor när den appliceras direkt på ytan av vårtan, enligt National Skin Care Institute.

vitaminer

Bananskal innehåller höga halter av vissa vitaminer som är viktiga för människors hälsa, inklusive vitamin A och B-6. Vitamin A hjälper kroppen att upprätthålla hud, tänder, ben, muskler, slemhinnor och hud. Vitamin A kan också stödja din syn, särskilt när du är i svagt ljus. Vitamin B-6, även kallad pyridoxin, hjälper din hjärna producerar hormoner som upprätthåller ditt centrala nervsystemet.

mineraler

Banan själv är mest känd för sitt överflöd av kalium, men bananskal innehåller också mycket höga halter av detta viktiga mineral. Den bananskal innehåller cirka 40 procent av den totala kaliumhalten finns i hela banan, vilket innebär att skalet har nästan lika mycket kalium som bananer själv, enligt "Dagens Herbal Health." Kalium är viktigt för ditt hjärta, njurar, muskler, nerver och matsmältningssystemet att fungera korrekt. Det är också viktigt för vattenbalansen i celler i hela kroppen.

andra föreningar

Enligt boken "Babushka s Beauty Secrets", skriven av estetiker Raisa Ruder, bananskal innehåller lutein. Lutein kan vara effektiva vid behandling av åldersrelaterade ögonsjukdomar som macular degeneration och kan ha kardiovaskulära fördelar också, även om mer forskning behövs för att bekräfta effekten av lutein på ditt hjärta.

Hur man Gnid ett bananskal på huden för att bli av med ärr

Bananer är vanligen äts som ett hälsosamt mellanmål eftersom de erbjuder värdefulla näringsämnen såsom B6 och B12-vitaminer. Förutom att vara en källa till näring, den gula skal av banan har fördelar hudvård. Enligt Alternativa Hem rättsmedel, skal av banan har förmåga att drastiskt minska hudirritation, inklusive svullnad och rodnad. Du kan också använda skalet av banan för att fungera som en hemmagjord fläck behandling. Kalium- och antioxidanter inhyst inuti skal av bananen har förmågan att minska synligheten av fula ärr.

Steg 1

Ta bort skal av banan för att exponera den inre frukt.

Steg 2

Ät frukt banan att absorbera viktiga näringsämnen, samtidigt som du sparar det yttre skiktet kallas skal. Dra en remsa av bananskal bort från resten. Böja peel ut och in för att exponera den vit färgad inre skiktet av skalet. Leta upp ärr på din hud som du vill tona utseende.

steg 3

Gnugga mjuk insida lagret av bananskal och tillbaka mot din ärr att låta den omgivande huden att ta i de vitaminer och näringsämnen i skalet. Tillåta fukt från bananskal att torka på huden i ärr. Fukta en bomullsduk under vasken med lite varmt vatten.

steg 4

Gnid fuktig trasa över ärret för att avlägsna eventuellt överskott massa som kom från det inre lagret av bananskal.

tips

 • Applicera bananskal på huden på en daglig basis för att synbart minska uppkomsten av dina ärr.

Saker du behöver

 • bomullsväv

Det finns olika medicinska sätt att ta bort vårtor, inklusive frysning kit och salicylsyra vätskor och kuddar. De är vanligtvis effektiv, men en del människor föredrar en naturlig vårta botemedel snarare än att använda kemikalier. Bananskal är en vanlig huskur för att ta bort vårtor från händer och fötter. De är naturliga och lätt att få och använda, så de gör ett bra alternativ för dem som inte vill använda over-the-counter preparat.

Ansökan

Om du inte planerar att äta banan, kan du köpa den minsta möjliga att använda för din vårta botemedel. Skala banan och skära av en bit av skal som är tillräckligt stor för att täcka vårta. Se till att det inte är för stor, eftersom du kommer att bära den på kroppen som en del av botemedlet. Placera den mot vårta, med den inre delen av skalet mot huden. Tejpa den stadigt på plats med en bit av första hjälpen tejp.

Upprepning

Du måste upprepa processen tills vårtan är helt borta. Hälsa 911 säger bananskal måste tas bort för att visa eller bad, så du bör använda en färsk bit när du är klar. Tvätta vårtan och fila ner eventuella död hud med en pimpsten innan tejpning på den nya bit skal. Denna process måste följas tills vårtan försvinner helt.

Tidsram

Den bananskal botemedel mot vårtor kan ta flera veckor, eller till och med månader, att helt bota en vårta. Dock kan vissa medicinska åtgärder, såsom salicylsyra, kräver en liknande tidsram att arbeta. Enligt Clinical Evidence webbplats, kan sura produkter ta upp till tre månader för att bli av med en vårta.

alternativ

Även om de flesta resurser rekommenderar att du använder en mogen banan, Hälsa 911 säger att vissa folkmusik rättsmedel säger att du bör använda en omogen banan. Detta är förmodligen eftersom skalen har mer koncentrerade föreningar i dem innan banan mognar. Andra typer av frukt sägs också vara effektiva vårtmedel. Enligt Health 911, dessa inkluderar ananas, citroner och papaya. Ananas bör appliceras direkt på vårtan, medan åtgärder med citroner och papaya använder endast saften.

Hur man använder ett bananskal för Natural vårta borttagning


Vårtor är pinsamma, ibland smärtsamma tillstånd i huden. De orsakas av en underliggande virus som kan göra vårtor mycket svårt att bli av med. De flesta läkare rekommenderar kirurgiskt avlägsnande av vårtor, men många människor har haft framgång med naturliga vårtborttagningsmetoder. Här är en steg för steg guide till att ta bort vårtor med hjälp av ett bananskal.

Instruktioner

1 Tvätta vårtan och det omgivande området med tvål och vatten för att rengöra ytan av huden.

2 Ta en färsk bananskal och skär en remsa av skal för att passa din vårta. Den del av skal bör vara tillräckligt stor för att täcka hela din vårta.

3 Placera bananskal ovanpå vårtan och säkra skal med en bandaid. Du kanske också vill göra en ny bandaid över vårtan som är vinkelrät mot den första bandaid. Detta kommer att skapa ett kors av plåster som ska säkra bananskal ovanpå vårtan.

4 Minst en gång om dagen, ändra bananskal. Du vill försöka hålla skal färska för maximal vårtan bort.

5 Efter ungefär en vecka av denna regim, bör du märker vårtan blir mjukare och någon smärta som åtföljer vårtan bör minskas. Efter två veckor vårtan börjar krympa och det bör tas bort helt i ca 6 veckor med hjälp av en banan som en naturlig vårta remover.

Hur man behandlar eksem & amp; Psoriasis med bananskal

Eksem och psoriasis är vanliga dermatologiska sjukdomar som drabbar många människor. Eksem har ingen känd orsak utom de flesta drabbade har torr, ultra känslig hud och ett problem i hur immunsystemet. Stress eller andra psykiska problem förvärrar symtomen. Psoriasis orsakas av en acceleration i livscykeln av hudceller vilket resulterar i utveckling av tjocka, fjällande vita hud fläckar eller plack. Bananskal innehåller naturliga anti-inflammatoriska antiseptisk, kylningsegenskaper som kan hjälpa lindra eller minska svårighetsgraden av symtomen. Rådgör med din läkare innan du påbörjar några alternativa behandlingar eller terapier.

Steg 1

Hur man behandlar eksem & amp; Psoriasis med bananskal

Blanda bananskal och stenkolstjära för att göra en pasta som kan appliceras på de drabbade områdena. För att göra pasta, använda flera bananskal och tärningar i små bitar och lägg i en mixer under några minuter. Tillsätt koltjära till mixen. Enligt National Psoriasis Foundation, är stenkolstjära härrör från naturliga kol och används för att behandla hudsjukdomar. Stenkolstjära finns som over-the-counter utvärtes krämer och schampo. Placera pastan på huden och gnida försiktigt till drabbade området. Bananskal innehåller fettsyror. En studie publicerad 2004 i "Journal of Dermatologisk Behandling" slutsatsen att användningen av utvärtes läkemedel Exorex, som innehöll en procent stenkolstjära och en analog av bananskal består av förestrade essentiella fettsyror, visade positiva resultat vid behandling av mild till måttlig psoriasis.

Steg 2

Hur man behandlar eksem & amp; Psoriasis med bananskal

Gör en mask för eksem utslag i ansiktet och halsen. Hacka två bananskal peeling och blanda med hackad avokado och två skedar av ren ekologisk honung. Häll blandningen i en mixer och tillsätt sojamjölk för konsekvens. Förvara i kylen ett par timmar. Tillämpa den kalla pastablandningen till angripen hud. Den bananskal blandning kan bidra till att minska klåda, inflammation och torrhet från eksem. Pastan kan appliceras på de flesta exponerade områdena av kroppen. Testa blandningen för eventuella allergiska reaktioner på ett litet område innan du använder den för omfattande kroppen täckning.

steg 3

Hur man behandlar eksem & amp; Psoriasis med bananskal

Applicera bananskal direkt till de drabbade områdena i huden. Om villkoret är mild till måttlig, upprepa processen flera gånger om dagen. Låt skal på huden i 10 till 20 minuter. Använd färska skinn om det är möjligt. Bananskal kan hållas färskt i en tätning tätt förvaringspåse och placerades i kylskåpet i några dagar.

Saker du behöver

 • Bananskal
 • skål
 • Spatel
 • bomullsväv
 • VattenSvininfluensa är en respiratorisk sjukdom vanlig hos grisar, och är en specifik typ av influensa A. Människor som arbetar med grisar är i allmänhet mer mottagliga för upphandlande svininfluensa, men det har nyligen muterat och förs vidare bland människor. När detta skrivs fanns 81 dödsfall rapporterats till följd av svininfluensa och det har varit många utbrott i USA. Följande steg kommer att hjälpa dig att förhindra denna sjukdom.

Instruktioner

En om möjligt undvika Mexiko. Även Mexiko är ofta en bra semester plats för många, är det för närvarande hot spot för svininfluensa. Myndigheterna i Mexiko har tillfälligt stänga skolor från dagis nivå universitet, liksom rådde folk att hålla sig borta från sammankomster och vidta extra försiktighetsåtgärder. Om du har en semester planerat eller ett affärsmöte planerat, försöka att skjuta upp det tills vidare.

2 Eftersom svininfluensan har rest till USA, är det viktigt att observera grundläggande influensa förebyggande metoder. Detta inkluderar: täcker munnen och näsan när du nyser eller hostar, tvätta händerna ofta och noggrant och undvika nära kontakt med människor som visar influensaliknande symtom. Du kan också hålla ett alkoholbaserat hand sanitizer på nyckelknippan att använda.

3 Ta 1000 mg till 3000 mg C-vitamin dagligen. C-vitamin finns i många olika former som inkluderar tuggtabletter, piller och flytande former, såsom nödlägen-C och apelsinjuice. C-vitamin kan hjälpa till att bygga upp ditt immunförsvar och gör det svårare för virus att frodas.

4 Du kan också ta en annan immunsystemet booster, Echinacea. Echinacea kommer också i en mängd olika former. Ett av de enklaste sätten att ta Echinacea är i din favorit te. Lägg bara till 20 till 30 droppar i varje kopp te några gånger per dag. Echinacea hjälper till att stödja immunsystemet och när det blandas med C-vitamin, ger extra motstånd mot tuffa virus.

5 Håll utkik efter symptom på influensa. Symptom på svininfluensa är ganska lik den säsongsinfluensa. Symptom är: feber, värk i kroppen, letargi, halsont, diarré, illamående och kräkningar, aptitlöshet, hosta och snuva. Du kanske har några av dessa symtom eller om du kan få dem alla.

6 Om du märker något av dessa symtom, kontakta din läkare för att få testas. Svininfluensan behandlas med antivirala läkemedel som hindrar den från att föröka sig och attackera kroppen. Dessa antivirala läkemedel fungerar bäst om de administreras inom 24 timmar efter symtomdebut.

Tips

 • Om du tror att du kanske har svininfluensa, inte gå ut offentligt.
 • Håll hydrerad med elektrolyt balanserad drycker.
 • Se till att du får massor av vila.
 • Gå till akuten omedelbart om ditt barn andas alltför snabbt (mer än 45 gånger per minut), har cyanos (blå hud eller läppar), slöhet eller hög feber med utslag.
 • Gå till akuten omedelbart om du uppvisar svårigheter eller smärtsam andning, smärta i bröstkorgen eller buken eller ihållande illamående och / eller kräkningar.

Det finns tre större typer av intestinala parasiter som drabbar människor. Protozoer, bandmaskar och rundmaskar kan finnas i både stora och tunntarmen, med vissa arter av dessa kunna resa till andra ställen i kroppen. Inälvsparasiter kan vara extremt små eller lätt synliga för blotta ögat. De är ett problem i hela världen, särskilt i underutvecklade länder med dåliga sanitära förhållanden.

orsaker

Inälvsparasiter ta sig in i människokroppen via ett antal metoder. De som finns i marken kan komma in via öppningar i huden eller om jord av misstag konsumeras. Parasiter som lever i matkällor såsom grisar och nötkreatur kan intas. Mänsklig och animaliskt avfall kan förorena vattentäkter, vilket leder till tillväxt och eventuell spridning av parasiter. Människor som redan infekterats med parasiter kan föra dem vidare till andra genom oavsiktlig kontakt med sin avföring.

spolmask

En ofta sett tarmparasiten är en rundmask känd som spolmask. Den trivs där renlighet saknas, och är ganska vanligt i sydöstra USA. Äggen av denna parasit kan intas med rå mat som har kommit i kontakt med smittade jord eller läggas i inälvorna av någon som redan är infekterade. Denna parasit ägg kläcks och larverna kommer gradvis ta sig till tarmen, där de kan växa till så länge som en fot. Detta spolmask kommer ofta inte ger några symtom, med undantag för mild magont. De kan bringas att passera ut ur kroppen genom en avföring. Andra typer av rundmaskar kan orsaka sjukdomar på ett liknande sätt, invaderar tarmarna och återgivnings där. Hakmask och springmask är utbredda typer av denna parasit.

protozoer

Giardia lamblia är namnet på den encelliga protozo varelse som är i stånd att förorena vatten, vilket kan resultera i en sjukdom som kallas giardiasis. Detta tillstånd orsakar diarré, orolig mage, och svåra kramper. Människor som badar i, dricka eller på annat sätt utsätts för vatten som har behäftade med denna parasit kan bli sjuk. Organismen kommer att komma in i tarmen och fästa sig på väggen, där det kommer att påverka personens systemet. Andra protozoparasiter kan orsaka sjukdomar såsom amöbainfektion, cyclosporiasis och kryptosporidios; de är alla tarmsjukdomar som involverar diarré och aptitlöshet, bland andra obehagliga symptom.

bandmaskar

Bandmask få tillgång till människor när de äter fisk eller kött som innehåller larver. Fläsk, nötkött och fisk bandmaskar är de tre mest förekommande arten. Larverna kommer gärna fäster sig till tarmen foder när de har konsumerats och sedan mata ut personens systemet. De kan växa till stora längder, med vissa når så länge som 20 fot. Äggen kommer att passera ut ur kroppen genom avföring och ta sig in i marken, där de förtäras av djur för att fullborda cykeln. Det finns ofta inga tecken på en bandmask, men en del kan leda till sjukdomar såsom trikinos, med en mängd olika symptom som trötthet, kräkningar, illamående och muskelvärk.

Behandling

Läkare kan diagnostisera tarmparasiter genom att undersöka prover av en persons avföring för ägg, larv eller parasit vuxna. Beroende på vad varelse som orsakar problemet, kan läkemedel administreras som hjälpa till att lindra symtomen och även döda parasiten. Uttorkning från parasiter är alltid ett bekymmer, så personer som diagnostiserats med dem rekommenderas att dricka stora mängder vätska. Allvarliga fall av inälvsparasiter kan behöva sjukhusvård.