XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bältros kost

Hur man behandlar Bältros med Silver

Silver, särskilt kolloidalt silver, ofta marknadsförs som ett universalmedel för en mängd olika sjukdomar, inklusive herpes, HIV och bältros. Enligt Dr Brent A. Bauer vid Mayo Clinic, dock är silver inte en effektiv behandling för något av dessa villkor. Bältros orsakas av samma varicella zoster-virus som gav dig vattkoppor som barn. I upp till 20 procent av personer över 55 år viruset reaktiverar sig, vilket orsakar ett utbrott av smärtsamma skador. Om dina symtom är brännande smärta följt av utslag, se din hälsa leverantör så snart som möjligt för att påbörja en behandlingsplan.

Steg 1

Diskutera bältros vaccinet med din hälsa leverantör. Även om du redan har haft bältros, hjälper vaccinet förhindra framtida utbrott och minskar sjukdomens svårighetsgrad. Vaccinet är för närvarande tillgängliga för vuxna 50 år och äldre.

Steg 2

Se din läkare så snart som möjligt om ett utbrott inträffar. Din läkare kommer att förskriva antivirala läkemedel för att hjälpa kroppen att övervinna viruset. Patienter som får behandling inom de första tre dagarna av ett utbrott har en lägre chans att pågående nervsmärta efter utslag har försvunnit.

steg 3

Ta over-the-counter smärtstillande medel såsom acetylsalicylsyra, paracetamol eller ibuprofen enligt läkarens anvisningar. Om smärtan är svår, kan din läkare ordinera en narkotisk smärtstillande. Dessa mediciner kommer inte att minska svårighetsgraden av utbrott, men kommer att göra dig mer bekväm tills det avtar.

steg 4

Applicera utvärtes antibiotika mediciner till utslag eller skador. Din läkare kan ordinera kylbalsam medan öppna sår är närvarande, sedan ändra recept att capsaicin grädde som skadorna skorpa över och börja läka.

varningar

 • Undvik kontakt med gravida kvinnor, immun-äventyras individer och familjemedlemmar som aldrig har haft vattkoppor eller vattkoppor vaccinet. Du är smittsam och kan överföra viruset.
 • Om dina symtom inte förbättras, kontakta din läkare omedelbart. Du kan behöva en annan kombination av läkemedel.
 • Capsaicin kräm kan orsaka en brännande känsla i känsliga människor; användas med försiktighet.
 • Upp till 15 procent av bältros patienter utvecklar postherpetisk neuralgi, anges av pågående smärta efter utslag har försvunnit. Snabb behandling med antivirala hjälper till att minska detta tillstånd.
 • Om du utvecklar en vattning utslag med blåsor över ett stort område av kroppen, kontakta din hälsa leverantör. Bältros kan påverka dina inre organ och leder om de inte behandlas omedelbart.
 • En ögonläkare kan behövas om bältros påverkar ditt ansikte och ögon. Blindhet kan resultera.

tips

 • Bygg upp ditt immunförsvar med en bra kost, motion och vila. Bältros slår immunundertryckta och äldre.
 • Diskutera alla alternativa behandlingsplaner med din hälsa leverantör för att se till att de inte stör eller reagera med recept antivirala och antibiotiska läkemedel.

Saker du behöver

 • bältros vaccination
 • antivirala läkemedel
 • smärts~~POS=TRUNC medel
 • Utvärtes antibiotika mediciner

Du kan vända hälsoproblem eller ibland till och med bota dem om ditt tillstånd eller sjukdom är inte mycket avancerad. Rätt kost och näringstillskott är nycklarna. Vitaminer och mineraler hjälpa mag-tarmkanalen utvinna maximal nytta av livsmedel. Mat och tillägg är verktyg för att hjälpa kroppen reparera sig själv på cellnivå.

Instruktioner

Utbilda dig på sunda matvanor

1 Lär dig vad som utgör hälsosamma måltider. Läs en näringsguide för att lära hur mycket protein, frukt, grönsaker, fullkorn och mejeriprodukter du behöver dagligen för din vikt och storlek. Om du har särskilda behov, granska allt material som tillhandahålls av din läkare eller sjuksköterska pedagog. Till exempel, om du är en diabetiker, behöver du en viss mängd protein och kolhydrater varje dag.

2 Ta flytande vitaminer i en balanserad multivitamin formel. Dessa kommer att absorbera mer fullständigt in i systemet än tabletter eller kapslar. Du behöver inte ta mega-doser av några vitaminer. Ett undantag är behovet av stora mängder C-vitamin när en förkylning eller infektion föreligger. Besök en väl respekterad holistisk läkare eller hälsokost expert för information om aminosyror eller örter som specifikt kommer att hjälpa till med ditt tillstånd. Dessa kan göra underverk för att läka kroppen. Till exempel, kommer aminosyran lysin hjälp läka öppna sår orsakade av bältros.

3 Drick minst åtta glas vatten om dagen för att rena gifter från din inre organ, blod, inälvor och hud. Vatten ökar den totala energi eftersom det ökar cirkulationen och plumps upp muskelvävnad.

4. Ät tillräckligt med protein och rött kött för att återuppbygga sjuka celler. Medan en vegetarisk kost kan hjälpa rena kroppen av allergener och vrid blodet mer basisk mot sura, kan kroppen inte bygga hudvävnad eller organvävnad utan tillräckligt med protein. Det tar längre tid att bygga röda blodkroppar om du hoppar över att äta rött kött.

Tips

 • Om du är engagerad i sjukgymnastik efter en stam eller olycka, dricka vatten varje dag för att hjälpa dina muskler fungera korrekt. Tillräckligt med vatten hjälper kroppen göra sig av bakterier, en svampinfektion, eller slam i gallblåsan.
 • Stora doser av vitaminer och mineraler kan göra mer skada än nytta. Ta bara de rekommenderade dagliga doserna rekommenderas av US Food and Drug Administration.
 • Inte avstå från traditionella läkemedel som ordinerats av läkare. Informera din läkare om eventuella naturläkemedel du tar. Vissa örter kan blodförtunnande. Informera en dietist eller holistiskt läkare om eventuella mediciner du tar, inklusive over-the-counter läkemedel. Det kan vara en kemisk konflikt, så aldrig dölja vad du tar från alla vårdgivare.
Mat att äta för att undvika Bältros

De Centers for Disease Control and Prevention uppskattar att cirka en miljon amerikaner drabbas av bältros varje år. Alla som har haft vattkoppor kan utveckla bältros - inträffar när det virus som orsakar vattkoppor reaktiverar, ofta efter att ha legat vilande under många år. Även känd som herpes zoster, bältros börjar vanligtvis som en smärtsam brännande eller stickande känsla och typiskt fortskrider i en blåsa fylld utslag. Även bältros är bäst förhindras genom vaccination, kan vissa livsmedel öka kroppens förmåga att undertrycka viruset.

Näringsrik Foods

Att äta en diet centrerad på näringsrika livsmedel kan minska risken att utveckla bältros, enligt en fallkontrollerad studie publicerad i "International Journal of Epidemiology" 2006. Studien fann att människor som åt mer frukt och grönsaker och konsumeras massor av mikronäringsämnen - särskilt vitaminerna A, B-6, C och E, folat, järn och zink - var mindre benägna att utveckla bältros än de vars dieter levererade färre vitaminer och mineraler. Speciellt människor som sällan åt frukt var mer än tre gånger så stor risk att komma ner med bältros än de som åt mer än tre portioner frukt per dag. Att äta en näringsrik kost verkar vara särskilt gynnsam för högriskindivider, eller de tidigare 60 års ålder.

Antiinflammatoriska livsmedel

Gör antiinflammatoriska livsmedel en regelbunden del av din kost kan också hjälpa till att skydda mot bältros. Även om inflammation är en normal del av kroppens reaktion på sjukdom och skada, kronisk inflammation - det låggradig typ orsakas av stress, brist på motion och äta alltför många förädlade livsmedel - kan undergräva kroppens förmåga att bekämpa infektioner. En kost som är låg sockerhalt och rik på grönsaker är frukt, fullkornsprodukter, fisk, nötter och frön i allmänhet anses anti-inflammatorisk. Vissa livsmedel - inklusive lax och annan fisk rik på omega-3 fettsyror - är starkt anti-inflammatorisk. Ingefära, vitlök, gurkmeja, basilika och ett fåtal andra örter och kryddor har anti-inflammatoriska effekter, också, liksom mörk choklad.

Lysin-rika livsmedel

Att välja livsmedel som är rika på lysin - medan allmänhet undviker de som är hög i arginin - kan också öka kroppens förmåga att förhindra bältros infektion. Även om båda dessa aminosyror är viktiga för din hälsa, hjälper arginin bränsle replikationen av herpes zoster och andra virus i herpesfamiljen. Lysin hjälper undertrycka tillväxten av dessa virus genom att motverka eller blockera effekterna av arginin. Även lysin och arginin förekommer ofta tillsammans i livsmedel, fisk - är betydligt högre i lysin än arginin - bland annat lax, tonfisk, makrill och öring. Magra mejeriprodukter ost, är yoghurt och mjölk också hög i lysin, som är mest fjäderfä.

andra överväganden

Även om kost kan hjälpa, är att vaccinera den enskilt bästa sättet att minska risken för en bältros infektion. De Centers for Disease Control and Prevention råder alla personer förbi 59 års ålder för att få en enda dos bältros vaccination eftersom omkring hälften av alla bältros fall inträffar hos vuxna i åldern 60 eller äldre. Det finns inga bältros vaccinations rekommendationer för personer under 60 års ålder, dock, och vaccinet själv inte har godkänts av US Food and Drug Administration för personer under 50 år.

Hur vet jag skillnaden i gikt & bältros?


Både gikt och bältros är smärtsamma sjukdomar. Båda kan orsaka förändringar i hudens utseende, och kan förvirra patienter som kanske inte är bekant med den fulla omfattningen av symptom i samband med varje. Med tanke på att de är mycket olika förhållanden med olika ursprung, de kräver särskild behandling för att ge lindring.

Instruktioner

1 bedöma hur ditt tillstånd blev uppenbar. Smärta som kommer plötsligt och verkar lokaliserad i en gemensam eller lederna är förmodligen gikt smärta. Initiala symptom som huvudvärk, ljuskänslighet eller influensaliknande symtom, följt av stickningar smärta är mer sannolikt ett resultat av bältros.

2 Tänk på plats och typ av smärta inblandade. Gikt smärta är vanligtvis lokaliserad kring ett gemensamt. Huden kring smärtsamma gemensamt kan verka röd eller smittade. Bältros, däremot, börjar typiskt som stickningar smärta på bröstet eller ryggen. Det kan dock också flair upp på magen, huvud, ansikte, arm eller ett ben. Bältros smärta kan påverka mer än ett område samtidigt, men kommer att vara på bara en sida av kroppen.

3 Utvärdera utvecklingen av dina symtom. Gikt smärta kan börja avta under loppet av några dagar, och huden runt det drabbade området kan lossna och känna kliande. Bältros, däremot, kan avancera från stickningar smärta till ett band av utslag som bildar blåsor och åtföljs av intensiv, stickande smärta. Även efter utslag avtar, kan smärtan av bältros fortsätter att påverka nervsystemet i trettio dagar eller längre.

4 Sök läkarvård. Beroende på vilket förhållande som orsakar din smärta och andra symtom, kan en läkare erbjuda behandling som kan lindra ditt lidande. Gikt kan svara på antiinflammatoriska läkemedel eller steroider. Din läkare kan också ha möjlighet att rekommendera livsstil och kost förändringar som skulle minska framtida gikt flare-ups. Bältros, som är viral i naturen, kan kräva antiviral medicinering, eller aktuella smärtstillande.

Bältros Behandling & amp; tillskott

Bältros, eller herpes zoster, är en virusinfektion som är en reaktivering av vattkoppor. Medan kroppen är i allmänhet i stånd att bekämpa vattkoppor viruset i ungdom, åldrande, sjukdom, miljöbelastning, dålig kost eller läkemedel som kemoterapi kan aktivera vilande virus. Detta tillstånd är smittsam och kan resultera i smärtsymtom, bestående nervskada, sekundära infektioner och obotlig ögonskada. Bältros utbrott kan vara särskilt farligt för dem som redan lider av autoimmuna sjukdomar, cancer eller de som har fått en organtransplantation på grund av den undertryckta tillstånd av immunsystemet. Det är viktigt att söka läkarvård omedelbart efter det första tecknet av blåsor för att minska dina chanser att permanenta skador.

Antiviral Drug Therapy

Snabba åtgärder och antivirala läkemedel är nyckeln till att behandla en bältros utbrott. Antivirala läkemedel ofta används för att behandla bältros inkluderar aciklovir, valcyclovir eller famcyclovir. Det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke rekommenderar ett antiviralt läkemedel regim med kombinations metoder för optimal smärta försvar och återhämtning. Blister smärta bör försvinna inom tre till fem veckor, vilket ger behandling var snabb och grundlig. Antidepressiva och antiepileptiska läkemedel kan sättas till antivirala behandlingar för att minska smärta.

Ögondroppar

Bältros kan också angripa ögonen och orsaka blåsor på eller innanför ögonlocket, skador på hornhinnan, svullnad, glaukom, grå starr och retinitis. Symptomen kan variera från ansiktet blåsbildning till svullna ögonlock, ögonsmärta, rinnande ögon, rodnad, ljuskänslighet och dimsyn. Ett mönster ofta utvecklas kring nerven och blåsor kan ta en till fem veckor för att rensa upp helt. Ögondroppar skrivs ofta ut för att hålla ögonen smorda eller numbed att minska obehag och smärta.

smärtstillande medel

Smärtstillande medel som används vid behandling av bältros kan innehålla over-the-counter paracetamol för milda smärtsymptom. Läkare kan också ordinera starkare läkemedel såsom kodein. Läkare kan besluta att förskriva antihistaminer eller antiinflammatoriska läkemedel i samband med smärtstillande medel för att minska klåda och rodnad i hudområdet och förhindra att sekundära infektioner från scratching.Not alla behandlingsmetoder kommer att fungera på ett effektivt sätt, så flera olika metoder för läkemedel terapi kan behöva prövas för detta tillstånd. Det kan ta flera försök att nå en nivå av bekvämlighet, och smärta kan pågå från månader till år. I vissa situationer, är nerver angrips av viruset och lämnar efter permanent svaghet och förlamning.

komplementära terapier

Förutom antivirala läkemedel, ögondroppar och smärtstillande läkemedel, kan läkare rekommendera kompletterande behandlingar för bältros. Kompletterande behandlingar kan inkludera krämer gjorda av capsaicin, eller extrakt av röd chilipeppar, och alternativa metoder. Andra metoder kan innefatta akupunktur, biofeedback, och hypnoterapi utförs av specialister inom smärtbehandling. Akut neuralgi följer ofta en bältros. När detta inträffar, smärta budbärare i hjärnan signal vågor av olidlig elektriska volt i hela kroppen att göra huden känslig för beröring. Detta kan vara försvagande, men icke-invasiva metoder för att motverka sådana signaler kan hjälpa.

Vilka livsmedel som bör undvikas under en bältros

Bältros orsakas av viruset herpes zoster, som är samma virus som orsakar vattkoppor, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Även om det inte finns något botemedel mot bältros, Neal D. Barnard, MD, författare till "Livsmedel som bekämpar smärta," tror att du kanske kan hantera dina symptom med diet.

Bältros

Enligt Mayo Clinic, bältros är röda, rå och mycket smärtsamma blåsor som kan visas var som helst på kroppen men oftast visas som blåsor som lindas runt din torso. Om du tidigare har haft vattkoppor, är över 50 och har ett försvagat immunförsvar, du löper störst risk för bältros. CDC råder dig att hålla sig borta från spädbarn, gravida kvinnor och andra som har nedsatt immunförsvar tills bältros har passerat.

Behandling

Den mest effektiva behandlingen för dina bältros är förebyggande. Även om du är över 60, kan du vaccineras mot herpes zoster-virus, säger CDC. Din läkare kommer att ordinera en antiviral medicin för dig, såsom aciklovir (Zovirax), valacyclovir (Valtrex) eller famciklovir (Famvir), för att bekämpa infektionen. Mayo Clinic anges att behandling med dessa läkemedel bör påbörjas inom 72 timmar efter början av utbrottet.

Livsmedel ska undvikas

Förespråkare av naturmedicin, såsom Jean Carper, bästsäljande författare av "Food - Din Miracle Medicine," tror att undvika vissa livsmedel kan bidra till att lindra symptomen av bältros. Arginin är en aminosyra som kroppen producerar naturligt, men du bör undvika livsmedel som innehåller det. Winnie Yu, författare till "Vad ska äta för det åt dig," säger att arginin hjälper herpes zoster-virus att replikera. Choklad, nötter och gelatin innehåller höga halter av arginin. Yu råder också läsarna att inte konsumera livsmedel såsom mättade fetter eller raffinerade kolhydrater, eftersom de kan orsaka ytterligare inflammation. Dessutom, undvika alkohol och koffein eftersom dessa kan försvaga immunsystemet.

Livsmedel som kan hjälpa

Förutom livsmedel som du bör undvika, kan vissa livsmedel också hjälpa dig att bekämpa herpes zoster-virus. Barnard konstaterar att bönor, baljväxter och grönsaker bidrar till att öka immunitet, vilket i sin tur kan hjälpa dig att bekämpa en infektion. Yu rekommenderar att du tar kosttillskott som innehåller aminosyran lysin, eller äta livsmedel rika på lysin såsom rött kött, bönor, fisk och mejeriprodukter, som lysin kan hämma virusreplikation. Slutligen, Carper tror att äta alger kan bidra till att bekämpa herpes zoster eftersom det kan minska spridningen av viruset. Rådgör med din läkare innan du börjar äta plan för bältros.

Interaktionen mellan arginin och lysin

Dr. Neal Spurge, författare till "Herpes-fri kost och livsstil Guide" rekommenderar att kombinera metoder för att undvika livsmedel rika på arginin och söka livsmedel rika på lysin för att maximera dina chanser för att undvika ett utbrott. Arginin är bränslet för herpesviruset, medan lysin hämmar metabolismen av arginin, hävdar Spurge. Exempel på dessa livsmedel som är rika på lysin inkluderar mango, aprikoser, rödbetor, mjölk och mejeriprodukter, ägg, fisk, kyckling, lamm och nötkött. Omvänt bör också hålla sig borta från livsmedel som innehåller mycket arginin och lågt i lysin, som jordnötssmör, brunt ris, choklad och linser.

Herpes är ett virus som orsakar en rad olika tillstånd som sträcker sig från kalla sår på läpparna till genital herpes till herpes i ögat till vattkoppor och bältros. Eftersom ordet "herpes" omfattar så många olika förhållanden, kan det tyckas svårt att tro att ändra kosten skulle kunna hjälpa till med dessa olika frågor. Men eftersom dessa olika versioner av herpesviruset alla härrör från samma grundläggande funktion - ett virus som ligger vilande i det centrala nervsystemet och väntar på att återkomma - styra vissa aspekter av dieten kan göra en stor skillnad i att kontrollera herpesutbrott och villkor i samband med herpes. Tjugo procent av de vuxna har genital herpes, och 90 +% av alla människor har herpes virus som orsakar munsår. dessa två villkor orsaka smärta och obehag, för att inte tala sociala stigma ibland. Att lära sig att ändra din kost för att minska herpes utbrott kan göra en stor skillnad i din livskvalitet, ditt sociala liv och hälsa.

Instruktioner

Hur du ändrar din kost för att minska Herpes Utbrott

1 Lär dig att äta livsmedel som är rika på L-lysin. L-lysin är en aminosyra som hjälper till att bromsa herpesviruset. Livsmedel som är rika på L-lysin är: nötkött, ost, kyckling, ägg, mejeriprodukter, potatis, fisk, yoghurt och sojabönor. Gör en sökning för att hitta mer information om L-lysin-rika livsmedel om du är vegan, l-lysin finns i många animaliska produkter, och du kan behöva vara mer kreativ om du inte konsumera animaliska produkter.

2 Undvik mat med högt aminosyran arginin. Märkligt nog, många high-arginin livsmedel är mycket god, såsom brunt ris, de flesta nötter, havregryn, kokos, vete, russin, och mer. Dessa livsmedel, tyvärr, har en hög nivå av arginin och en låg nivå av L-lysin, vilket gör dem hjälpa herpesvirus under utbrott.

3 Ta L-lysin tillskott under utbrott, eller till och med som en förebyggande verktyg. Ta l-lysin regelbundet under dagen genomgående, även när du inte upplever ett utbrott, kan bidra till att förhindra framtida utbrott eller minska svårighetsgraden av utbrott som inte bryta igenom.

4 Titta på förhållandet mellan L-lysin till arginin i livsmedel. Om du vill äta en mat som har ett spår av arginin, men är hög i L-lysin, bör maten vara bra för dig att äta, eftersom L-lysin överväldigade arginin.

5 Ät mer broccoli eller broccoli groddar. Tidig forskning visar att broccoli kan hämma tillväxten av herpesviruset. Så din mamma hade rätt - äta dina grönsaker, men framför allt din broccoli!

Tips

 • Minska stressen under utbrott, och undvika skräpmat. Tomma kalorier kommer inte att hjälpa ditt tillstånd och kommer bara få dig att känna mer trött.
 • Eliminerar inte arginin ur kosten helt; det finns ett behov av denna aminosyra, även i små mängder.

Bältros är en virussjukdom i samband med vattkoppor. De som inte har haft vattkoppor kan fånga bältros när som helst. Detta är en allvarlig sjukdom och om du inte har haft bältros eller vattkoppor i det förflutna, bör du undvika kontakt med någon med denna sjukdom. Det finns flera åtgärder för att bota bältros och lindra några av symptomen på denna sjukdom.

vitaminer

En kost full av färsk frukt och grönsaker är ett bra sätt att stärka immunförsvaret och naturligtvis kämpa bältros. Det finns flera vitaminer som bör läggas till din diet för att lindra symtomen och minska varaktigheten av denna sjukdom. En daglig dos av 1000 mg C-vitamin ska börja tas så fort du diagnostiseras. Vitamin C fungerar att förhindra postherpetisk neuralgi och stärka immunförsvaret. Det hjälper också förstörelsen av bältros viruset för att det är ett antiviralt medel. I samband, bör du också ta bioflavonoider eftersom de hjälper kroppen att ta upp vitamin C. Om du har fullt utvecklad bältros, kan du öka din C-vitamin intag till 4000 mg. Det är bäst att dela upp dosen efter varje måltid.

Enligt Archives of Dermatology, för att minska smärta bör du ta vitamin E före varje måltid. Detta vitamin inte bara arbeta för att minska smärta men för att förhindra ärrbildning, stödja immunsystemet och uppmuntra läkningsprocessen. Det hjälper också att skydda cellmembranen från virusinfektion eller sjukdomar. Du kan ta detta vitamin oralt samt använda vitamin E olja från kapseln att massera på huden. En 400-800 IE bör tas dagligen.

Naturläkemedel

Lysin vanligtvis rekommenderas att bekämpa herpesviruset men när det tas i början av bältros, det fungerar att minska varaktigheten av symptomen och svårighetsgrad. Aminosyran i lysin arbetar för att hämma viral verkan av bältros. Du bör ta 500 mg på morgonen och på kvällen. Phenytalanine är en aminosyra som uppmuntrar produktionen av kroppens naturliga smärtlindrande kemikalier samt agera som en smärtlindring. Du bör ta Phenytalanine tre gånger per dag.
En kall våt handduk kan placeras på dina skador för att minska smärtan. Du bör inte bära åtsittande kläder, ull eller kliande material och du bör hålla sig borta från värmen att undvika att göra dina symptom förvärras. Innan du börjar någon behandling, medicinering eller naturlig, är det viktigt att rådgöra med din läkare.

Proteinrik kost och håravfall

Hår är gjord av protein, så det kan tyckas att en kost rik på protein skulle vara fördelaktigt för hårväxt. I sanning, kan vissa hög-protein diet faktiskt orsaka håravfall, enligt Michael Eades, MD, skriver på proteinkraft webbplats. För att förstå sambandet mellan proteinrik kost och håravfall, bör man förstå hur hög proteinhalt kost fungerar, hur håret växer, och de näringsämnen som bidrar till hårväxt.

Hög-protein diet

Hög-protein diet kräver mer än USDA rekommenderade .8 gram per kilo kroppsvikt per dag. Hög-protein diet kan begränsa kolhydratintag och kan orsaka näringsbrist. Dessutom rekommenderar American Heart Association mot hög-protein diet eftersom de flesta amerikaner redan äter mer protein än de behöver och dessa dieter är ofta mycket fett.

hår struktur

Hår har två huvuddelar, roten och strängen. Roten är den levande delen av håret och sitter under huden i en ficka som kallas en follikel. Follikeln har ett nätverk av blodkärl som ger roten med näringsämnen och syre. Strängen är gjord av ett protein som kallas keratin och har tre lager, nagelband, cortex och medulla. Nagelbanden är det yttre skiktet, och ser ut som överlappande bältros. Cortex är mellanskiktet och håller mycket av pigmentering. Den förlängda är ett hålrum i mitten av strängen.

BEHÅRING

Hår växer så mycket som en halv tum per månad och växer kontinuerligt i genomsnitt tre år. Hår har också en vilofas, där den slutar växa upp till tre månader i taget. När håret återupptar växer, faller den gamla strängen ut och en ny en växer i dess ställe. Enligt husläkare hemsida, är 90 procent av håret i tillväxtfasen och 10 procent är i vilofas vid varje given tidpunkt.

Protein och hår

Kroppen använder protein för att göra keratin, en huvudkomponent i den hårstrå. Protein bidrar också till bildandet av blodkroppar, som transporterar syre och näringsämnen till hårsäckarna. Kroppen använder också protein som bränsle i frånvaro av tillräckligt med kalorier.

Vitaminer, mineraler och hår

Håret behöver flera vitaminer och mineraler för att växa ordentligt. B-vitaminer, såsom B-12, folat och biotin hjälpa kroppen att göra proteiner och energi, vilka båda bidrar till hårväxt, per Kid'sHealth. Vitamin C och E bistå i bildandet av alla vävnader, såsom ben, hud och hår. Järn är den primära ingrediensen i hemoglobin, det ämne som transporterar syre på de röda blodkropparna. Proteinrika livsmedel, såsom kött, ägg och mejeriprodukter har alla B-vitaminer, E och järn, men vissa näringsämnen, såsom vitamin C, endast finns i frukt och grönsaker.

Hög-protein diet och håravfall

Om proteinrik diet ger adekvat och balanserad näring, kan det finnas little-to-ingen risk för håravfall. Men om kosten kraftigt begränsar kolhydrater och kalorier, kan de resulterande brister resulterar i ett tillstånd som kallas telogen effluvium. Per den amerikanska Osteopatisk College of Dermatology, sker telogen effluvium när kroppen inte kan stödja hår produktion. Som ett resultat, går en onormalt hög procent av håret i vilofasen och fasen inträffar tidigare, och längre, än vanligt. När håret börjar växa igen, alla de vilande hår faller ut, vilket resulterar i möjliga kala fläckar.

Finns det livsmedel som läker Bältros?

Bältros, ett tillstånd som kännetecknas av uppkomsten av röda blåsor, kan vara oerhört smärtsamt. De Centers for Disease Control and Prevention rapporterar att omkring en miljon amerikaner utvecklar bältros varje år. Om du har aktiva bältros, kan du passera varicella zoster-virus - viruset som är ansvarigt för detta hälsoproblem - till andra individer. Innan du använder kost och näring för att behandla dina bältros, granskar riskerna och fördelarna med denna behandlingsform med din husläkare.

Bältros

Finns det livsmedel som läker Bältros?

Bältros orsakas av samma virus som orsakar vattkoppor. När du har vattkoppor, förblir viruset i vissa av kroppens nerver och kan bli aktiva många år senare. Enligt National Center for Biotechnology Information, några av de viktigaste riskfaktorerna för bältros inkluderar är äldre än 60, upplever vattkoppor innan första födelsedag och använda vissa mediciner eller har vissa kroniska hälsoproblem som minskar din immunförsvar. Stickningar eller brännande smärta är ofta det första symtomet på bältros.

En användbar Diet

Finns det livsmedel som läker Bältros?

Vissa kostvanor kan vara till hjälp vid behandling av dina bältros, även om enbart diet inte kommer att bota din sjukdom. Phyllis A. Balch, en certifierad närings konsult och författare till "Recept för Nutritional Healing", säger att konsumera bipollen eller propolis, klorofyll, och kelp kan hjälpa till att bekämpa det virus som orsakar detta tillstånd och påskynda läkningen av dina bältros relaterade blåsor . Andra nyttiga livsmedel vid behandling detta tillstånd inkluderar bananer, nötter, vitlök, fullkorn och sötpotatis.

En läka mat

Finns det livsmedel som läker Bältros?

Sötpotatis är en helande mat som kan vara till hjälp vid behandling av dina bältros relaterade symptom. Sötpotatis innehåller stora mängder av vitamin B-6, eller pyridoxin, som kan - i kombination med andra B-vitaminer - vara viktiga för att främja nerv hälsa och funktion. Nutritionist och biolog George Mateljan, författare till "världens friskaste Foods," säger att sötpotatis innehåller också betydande mängder av vitamin A och C, koppar, mangan, kalium, järn och kostfiber.

extra information

Finns det livsmedel som läker Bältros?

I de flesta fall, en kombination av terapier - inklusive konventionella och alternativa behandlingsmetoder - kan vara till hjälp vid behandling av dina bältros. En licensierad vårdgivare kan informera dig om de mest effektiva och säkraste terapier för behandling av detta hälsoproblem. Även kost och närings terapier används som en tilläggsbehandling vid behandling av bältros, kan mer forskning bevisning som krävs för att utvärdera de verkliga hälsofördelarna med denna naturliga behandling tillvägagångssätt.