XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

balsamvinäger och blodtryck

Balsamvinäger och igångsättning

När du närmar dig slutet av graviditeten, kan du börja leta efter livsmedel eller örter som kommer att få ditt arbete startade. Även om detta är helt naturligt - du är ivrig att möta ditt barn och sen graviditet kan vara obekväma - balsamvinäger är inte sannolikt att få ditt arbete igång.

Balsamvinäger

Sann balsamvinäger är helt annorlunda från vanlig sallad vinäger, och är faktiskt svårt att hitta i vanliga livsmedelsbutiker. Den är gjord av en druvsaft minskning, en process som tar lång tid och ger en mycket tjock, mörk och halvsöta sirap. Flaskor balsamvinäger vanligare i USA - Dessa används vanligtvis som salladsdressing - är helt enkelt vinättika som har lagt kryddor.

sen graviditet

När du närmar dig slutet av graviditeten, kommer din kropp att börja ladda för arbetskraft. Denna process sker vanligen under en period av flera veckor, särskilt i en första gången mamma, förklarar Heidi Murkoff och Sharon Mazel i sin bok "Vad som väntar när du väntar." Livmodern "praxis" upphandlande, och livmoderhalsen rör sig framåt och mjukar så småningom börjar tunn och kanske till och med börjar att vidga innan sann arbete börjar. Läkare vet inte exakt vad det är som driver din kropp i sann arbete, dock.

Balsamvinäger Myter

Det kan vara så många myter och rykten om livsmedel och örter som du kan använda för att förmå arbetskraft som det finns gravida kvinnor. Några av dessa örter och hem behandlingar för förlossningsinduktion har sina rötter i traditionell medicin, andra har kommit till stånd enbart på grund av en tillfällighet. Balsamvinäger, med all sannolikhet, faller i den senare kategorin. Det finns inga vetenskapliga bevis för att stödja dess användning starta arbete, inte heller är det en traditionell arbetskraft inducerare.

överväganden

Även om du inte kan starta arbete med balsamvinäger, det finns säkert medicinskt beprövade sätt att göra det. Dessa är inte huskurer; de är tekniker och mediciner som läkaren skulle behöva föreskriva. Tala med din läkare innan du använder någon ört eller mat för att försöka förmå arbetskraft. Dessutom, kom ihåg att de sista veckorna av graviditeten, medan de är obekväma, är en viktig tid för ditt barns hjärnans utveckling. Det är i allmänhet bäst att inte försöka förmå arbetskraft om det inte är medicinskt nödvändigt, förklarar Wall Street Journal.

Närings Problem med balsamvinäger

Balsamvinäger, om du är noga med att inte konsumera det i överskott, kan vara en ganska hälsosamt alternativ till många salladsdressingar och såser, som tenderar att vara mycket fett och natrium. Men även balsamvinäger vara problematiskt för din kost om du äter för mycket av det.

Kalorier i Balsamvinäger

En 1/4-kopp servering av balsamvinäger innehåller 56 kalorier. Även om detta inte kan verka som en betydande mängd kalorier, särskilt med tanke på att samma servering av ranch dressing innehåller ungefär 20 gånger så mycket kalorier. Men om du befinner dig inte förlora den vikt du väntat på diet, du kanske inte inser att aromer som balsamvinäger kan bidra avsevärt. Att en portion är ungefär 3 procent av en 2000-kaloriintag för en hel dag.

kolhydratinnehållet

Kolhydrater, i och för sig, är inte dåligt för dig. Du behöver kolhydrater för att fungera som en energikälla för alla kroppens funktioner. Men om du konsumerar för mycket kolhydrater utan att vara fysiskt aktiv nog att bränna dem, kan kolhydrater leda till ohälsosam viktökning. Servering av balsamvinäger innehåller 10,86 gram totalt kolhydrater. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, mellan 45 och 65 procent av ditt dagliga kaloribehov bör tillhandahållas av kolhydrater.

Balsamvinäger och socker

Den balsamvinäger innehåller också 9,53 gram av den totala sockerarter, inklusive 4,83 gram glukos och 4,7 gram fruktos. Detta socker är sannolikt inte lika skadliga för hälsan som tillsatt sackaros finns i många snacks, godis och spannmål. Det är dock fortfarande inte näringsmässigt fördelaktigt för din hälsa - det är helt enkelt brännas för energi. Om du inte är fysiskt aktiva nog att bränna socker bort, kan de bidra till ohälsosam viktökning.

Risker med sura livsmedel

Studier visar att en kost rik på sura livsmedel kan ha en negativ effekt på din hälsa. En studie, i februari 2014 frågan om "Journal of Bone and Mineral Research," rapporterar att en hög dietary syrligt intag är direkt förknippad med låg ben mineral täthet, särskilt om du har också en lågt kalciumintag. En annan studie i November 2013 frågan om "Diabetologia" konstaterar att en hög syraintag kan öka risken att utveckla typ 2-diabetes. Balsamvinäger har en av de högsta syrahalter, exemplifieras av dess låga pH - 2,3 till 2,8, enligt Nordisk Mat Lab. Använd balsamvinäger med måtta.

Balsamvinäger vs. äppelcidervinäger

Balsamvinäger traditionellt produceras i staden Modena, Italien. Den är gjord av en koncentrerad druvsaft som är jäst och lagras i minst 10 månader för att utveckla sin smak. Balsamvinäger produceras också på hemmamarknaden i USA och åldrades under en kortare tidsperiod. Cider vinäger framställs genom jäsning av apple cider. Socker i cider bryts ner av bakterier och jäst för att producera alkohol, vilket ytterligare delas upp i vinäger. Balsamvinäger används ofta för att göra salladsdressingar, som smakförstärkare för kött och fisk och skaldjur eller fuktad över färsk frukt. Äppelcidervinäger är en söt och syrlig Förutom förband, chutneys, stuvningar och marinader.

kalorier

Både balsamvinäger och äppelcidervinäger innehåller endast ett litet antal kalorier per portion. Varje matsked balsamvinäger innehåller 14 kalorier, medan samma mängd äppelcidervinäger innehåller 3 kalorier. Dessa kalorier kommer från kolhydrater i form av naturliga sockerarter som förekommer i fruktjuicer de vinäger produceras från. Balsamvinäger innehåller 3 gram kolhydrater i varje matsked servering. Äppelcidervinäger innehåller mindre än ett gram kolhydrater per matsked.

mineralhalt

Cider och balsamvinäger är också mindre källor av mineraler som kroppen behöver för att fungera korrekt. Varje matsked balsamvinäger innehåller 18 milligram kalium och 4 mg vardera av kalcium och natrium. Samma mängd cider vinäger innehåller 11 milligram av kalium och ett gram vardera av kalcium och natrium. Enligt Institute of Medicine, folk åldrar 19 till 50 behöver ca 4700 milligram kalium, 1000 milligram kalcium och 1500 mg natrium per dag.

kolesterol Effekter

Bortsett från att ge smak och syra, balsamvinäger och äppelcidervinäger har också påverka hälsan. En studie publicerad i 2010 i "Journal of Nutritional Science and Vitaminology" visade att balsamvinäger kunde sänka oxidation av LDL-kolesterol och bildning av skumceller, vilka båda bidrar till åderförkalkning, eller åderförkalkning. I en studie publicerad 2014 i "Journal of Membrane Biology," möss livnärde en hög kolesteroldiet med tillägg av äppelcidervinäger hade lägre blodfetter än möss livnärde ett högt kolesterol kost utan tillsats av äppelcidervinäger.

Blodsockerkontroll

Ättiksyra, en komponent i både balsamvinäger och äppelcidervinäger, är effektiva på att kontrollera blodsockernivåer och mättnad. En studie publicerad i 2005 i "European Journal of Clinical Nutrition" visade att när friska försökspersoner konsumerade vinäger med en brödmjöl, hade de en sänkt insulinsvar och ökad mättnadskänsla upp till 120 minuter efter konsumtion. Äta livsmedel som är inlagda med ättika eller med hjälp av en ättika-baserade förband finns sätt att inkludera ättiksyra under måltiderna.

Hur att steka Peppers & amp; Lök i olivolja & amp; Balsamvinäger

Med ursprung i Italien, ger balsamvinäger en potent och robust smak till något det läggs till. Tillverkad av söta druvor i en process inte alltför olikt vinframställning, är denna smakrika matlagning stöd perfekt för utlåning smak till grönsaker, kött och även frukt. Medan sann balsamvinäger förebådar från bara två regioner i Italien, är kommersiella balsamvinäger ofta används som en krydda på en mängd olika rätter som sträcker sig från ägg till kött. Rostning paprika och lök med balsamvinäger och olivolja förstärker den naturliga smak av grönsaker, medan det fortfarande är relativt låg i både kalorier och fett.

Steg 1

Värm ugnen till 375 grader Fahrenheit.

Steg 2

Välj paprika som är fast och visar inga tecken på skador eller missfärgning. Plocka paprika med varierande färger för att ge en färgkontrast till skålen gör det estetiskt tilltalande, även om detta inte är nödvändigt. Välj lök som är fasta och fria från skador också.

steg 3

Tvätta paprikorna under rinnande vatten med hjälp av en pappershandduk för att borsta bort all smuts.

steg 4

Skär bort stjälken från paprikorna med en kniv och skrapa ur fröna.

steg 5

Skär paprikorna i strimlor eller bitar ca 1/2 tum tjock och ställa dem i en ugnsform eller långpanna.

steg 6

Skär bort den övre och nedre delen av löken och skala bort papery yttre skiktet.

steg 7

Skär löken i bitar ungefär lika stor som paprikorna och lägga till dem i ugnsform eller långpanna.

steg 8

Ringla 2 till 3 msk vardera av olivolja och balsamvinäger över paprika och lök.

steg 9

Krydda paprika och lök med salt, peppar och timjan, och eventuellt vitlök och rosmarin.

steg 10

Rör paprika och lök runt pannan med träslev att jämnt belägga dem med olja, vinäger och kryddor.

steg 11

Placera pannan i ugnen och låt dem koka i 30 till 45 minuter omrörning av paprika och lök var 10 minuter.

steg 12

Ta bort kastrullen från ugnen när paprikorna är anbud och lök är genomskinlig. Servera genast.

tips

  • Liten paprika och lök kan trimmas av stammar och frön och helstekt.

Saker du behöver

  • Pappershandukar
  • Kniv
  • Långpanna eller ugnsform
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Smaksättning
  • Träslev
Är Balsamvinäger bra för dig?

Med ursprung i Italien, är balsamvinäger en vinäger som framställts av druvor som har blivit krossade, jäst och åldern. Dess söt, skarp smak och fyllig surhet gör det en krydda för salladsdressingar och marinering. Balsamvinäger är också näringsrik, erbjuder bara 14 kalorier, inget fett och spårmängder av flera viktiga mineraler per 1 msk. servering. Dessutom ger balsamvinäger andra hälsosamma ämnen, inklusive antioxidanter som skyddar cellerna i kroppen från oxidativ skada i samband med vissa sjukdomar.

hälso användningar

"Balsamico," det italienska namnet för balsamvinäger, tros vara relaterade till ordet "balsam" connoting en helande dryck, enligt en "New York Times" artikel från 1999. Mång gamla italienska skrifter om balsamico beskriva det som både en tonic och mag, liksom en krydda, säger "The Times." Idag är balsamvinäger används fortfarande som ett folk botemedel mot vissa sjukdomar; enligt The Vinegar Institute, 1 msk. balsamvinäger har sagts att lindra halsbränna och matsmältningsbesvär.

Polyfenol Hälsofördelar

Medan många alternativ medicin använder för balsamvinäger har inte validerats av vetenskapen, har forskare kunnat identifiera vissa föreningar i balsamvinäger som kan faktiskt ha läkande egenskaper. För en, har balsamvinäger visat sig besitta en stor mängd polyfenoler - växt föreningar med antioxiderande egenskaper - enligt forskning som publiceras i "Asian Journal of Food och jordbruksindustrin" under 2010. Denna studie konstaterat att nio vinvinäger utvärderas för polyphenolic innehåll, balsamvinäger hade den högsta räkningen. En annan studie, publicerad i "Journal of Nutritional Science and Vitaminology" under 2010, fann också balsamvinäger att vara rik på polyfenoler och dessutom slutsatsen att balsamvinäger intas av försökspersoner verkade hjälpa mildra åderförkalkning associerade oxidativ skada på försöks blodfetter.

Hälsoeffekter av melanoidiner

Balsamvinäger innehåller även ämnen som kallas melanoidiner som bildas under Mailard reaktionen, en process liknande carmelization som äger rum under tillverkningen av balsamvinäger och flera andra livsmedel såsom kaffe, mörkt öl och sött vin. Förutom utlåning balsamvinäger dess bruna färg och hög viskositet, kan melanoidiner också antioxidant fördelar, enligt en studie publicerad i "Food and Chemical Toxicology" under 2010. I studien konstateras att melanoidiner från balsamvinäger kan bidra till att förhindra oxidativ skada i samband med matsmältningen av kött. Så nästa gång du har en kalkon smörgås, kan du överväga att lägga till en sallad med balsamvinäger dressing på sidan.

Ättiksyra och hälsa

Ättiksyra är en huvudkomponent i balsamvinäger, representerande sex procent av balsamvinäger per volym. Klinisk forskning visar ättiksyra i balsamvinäger och andra vinäger kan erbjuda ett antal potentiella hälsofördelar. En studie som publicerades i "British Journal of Nutrition" 2006 fastställt att ättiksyra minskar serumkolesterol och triacylglyceroler i råttor som matats en kolesterolrika diet, indikerar vinäger konsumtion kan ge positiva effekter på människors kolesterol. År 2004, "Diabetes Care" publicerat en studie slutsatsen att administrering av ättiksyra via vinäger förtäring förbättrad insulinkänslighet hos diabetiker. Dessutom en studie 2009 publicerades i "Journal of Agricultural and Food Chemistry" slutsatsen att ättiksyra tryckt kroppsfett ackumulering i möss, vilket tyder på ättiksyra kan främja viktkontroll.

Balsamvinäger & amp; Olja salladsdressing

Balsamvinäger och olivolja är klassiker när det gäller att klä en sallad. Komplexet sötma balsamvinäger vackert smälter med rika olivolja perfekt komplimang trädgård färska gröna och skära grönsaker.

Att välja en Balsamvinäger

Italienska balsamvinäger är gjord av koncentrerad druvsaft som åldras på träfat. Denna process ger en distinkt mörker och skarp sötma. När du köper balsamvinäger leta efter en tätning av äkthet från konsortiet för skydd av balsamvinäger från Modena. En vinröd tätning betyder att produkten åldrats under mindre än tre år, vilket gör det till ett bra val för sallader. En vit eller guld tätningsorgan vinäger har åldrats under längre tid än tre år, vilket ger en mer delikat smak.

Att välja en olivolja

Eftersom det finns så få ingredienser i en balsamvinäger, spelar olivolja en huvudroll. Därför är det viktigt att välja en kvalitetsprodukt. Extra virgin olivolja är bäst. Därefter är det upp till din plånbok. Kommersiella blandningar är prisvärda och bra för matlagning, men om du har möjlighet, köpa en enda gods olja tillverkad av handplockade oliver att klä dina sallader. Den rena, rik smak av dessa oljor ger en bättre sallad och en bättre salladsdressing.

Recept för Classic balsamvinäger

I en liten skål vispa ihop 3 msk. balsamvinäger, 2 tsk. Dijonsenap, en liten klyfta hackad vitlök, 1 tsk. kosher salt och nymalen svartpeppar efter smak. Fortsätt att vispa medan långsamt tillsätta 3/4 dl olivolja tills beaktades. Detta ger en kopp.

närings~~POS=TRUNC

Per matsked har balsamvinäger 90 kalorier, 1 g kolhydrater och 135 mg natrium. Det har också 10 g fett, 1 g mättat fett, 1 g fleromättat fett och 7 g enkelomättat fett.

Användningsområden och variationer

Balsamvinäger har en mängd olika användningsområden. Den kan användas som ett förband för grönt, lins, bönor och pastasallader. Den kan också användas som en marinad för kött, fågel och fisk och skaldjur. Och lägga enkla ingredienser till en klassisk balsamvinäger gör det till ett mycket mångsidigt verktyg för både professionella och hemmakockar. Dessa ingredienser kan inkludera örter som basilika, gräslök och dragon; honung; ostar som parmesan och feta; rostad röd paprika, fikon; citroner och andra citrusfrukter.

Hälsoriskerna med balsamvinäger

Balsamvinäger, gjord av vita druvor, gör en skarp salladsdressing och kulinariska komponent. I tusentals år har balsamvinäger och liknande typer också använts för medicinska ändamål. Även ättika är hälsosamt med måtta, för mycket kan vara skadligt. Den mycket sura karaktär vinäger kan orsaka tand och halsproblem. Dessutom kan vissa produkter innehåller bly, vilket kan leda till en mängd olika hälsoproblem.

läkemedels~~POS=TRUNC

Balsamvinäger, liksom andra typer av vinäger, framställs genom oxidation av fermenterade vätskor. Mycket sura, vinäger produkter tillverkade i USA innehålla minst fyra procent syra. Eftersom olika typer av vinäger är så lika till sin struktur, erbjuder de en del av samma fördelar och biverkningar. Eftersom äppelcidervinäger kan interagera med vissa läkemedel eller kosttillskott, inklusive diuretika och insulin, bör du tala med din läkare innan du använder balsamvinäger att vara säker på att det är säkert.

hals~~POS=TRUNC

Även ovanligt, har en del människor upplevt halsirritation och brännande medan svälja balsamvinäger. Forskare vid Arizona State University Institutionen för Nutrition rapporterar att en 39-årig kvinna som drack en matsked vinäger upplevt en andra gradens frätskada och inflammation i halsen. Forskarna drar slutsatsen att skador av den här typen är sällsynta, men möjligt.

dental erosion

Dental erosion är möjligt med konsumtion av mycket sura substanser, såsom balsamvinäger. Den "ASDC Journal of Dentistry för barn" rapporterar att i en brittisk barn tandhälsa undersökning, dental erosion var en gemensam faktor bland barn som konsumeras sura livsmedel och drycker, inklusive frukt och vinäger. Dessa barn drack också mindre mjölk och vatten än de i kontrollgrupper, vilket sannolikt också spelat en roll i emalj erosion.

bly faror

En November 2009 särskild rapport som förekommer i Environmental Health News varnar för att balsamvinäger och liknande åldern vinäger kan innehålla farliga nivåer av bly. Även vinäger innehåller endast små mängder av bly, kan människor som konsumerar den regelbundet vara i riskzonen för blyförgiftning och efterföljande komplikationer. Balsamvinäger är särskilt hotande för barn eftersom bara en matsked dagligen kan höja ett barns blyhalt av mer än 30 procent.

Balsamvinäger näringsinformation

Balsamvinäger s tangy och söta egenskaper gör det en anpassningsbar ingrediens, men det är också en näringsmässig kraftpaket. Vinäger upptäcktes först 10.000 år sedan av en slump. Vin som hade jäst alltför länge på fat producerade en sur, smakrika produkt som även användes för det medicinska egenskaper. Det som gör balsamvinäger sort unik är att den vinäger blandas med druvor, skapa en produkt bra provsmakning och bra för dig.

Balsamvinäger Sorter

All vinäger produktion börjar med jäsning av druvor. Tillägget av "måste", den kokta delen av druvor, till vinäger ger balsamvinäger blanda färg och smak. Det finns två grundläggande typer av balsamvinäger: traditionella och inhemska.

Traditionella balsamvinäger kommer från två specifika regioner i Italien: Reggio och Modena. Traditionell balsamvinäger produktion innebär långa och komplexa processer. Vissa traditionella vinäger ålderskrav för årtionden skapar en söt och rik smak, men dessa vinäger är begränsade i antal och är dyra. Inhemska balsamvinäger tillverkas i USA och är mer allmänt tillgängliga till en lägre kostnad.

Balsamic Basic Näringsämnen

Balsamvinäger är en kompletterande krydda för många livsmedel, utlåning stora smaker men få kalorier. En matsked balsamvinäger innehåller 14 kalorier och noll gram fett och protein. Varje matsked har cirka 2 gram kolhydrater och socker. Den näringssammansättning balsamvinäger gör det till en önskad alternativ till fettrik och kaloririka kryddor och det är en näringsrik tillägg till någon hälsosam kost plan.

Tillsatta Hälsofördelar

De druvor som används för att göra balsamvinäger har flera närings fördelar. Balsamvinäger innehåller elektrolyter inklusive kalcium, magnesium, zink, fosfor, kalium och natrium.

Den mest betydande närings bonus på balsamvinäger är phyotonutrient, flavonoider, som ingår i druvorna. Flavonoider är antioxidanter som skyddar hjärta och hjärna hälsa och tjänar till att befria kroppen av cell skadliga fria radikaler. Krävande balsamvinäger har också korrelerats med förbättrad kontroll blodsocker. Studier utförda på råttor har visat en sammanslutning av vinäger intag med en sänkning av kolesterol och blodtryck.

Matlagning med Balsamic

Salladsdressing kan toppa listan över de vanligaste användningsområdena för balsamvinäger. Men ger balsamvinäger är lätt syrlig fruktsmak sig väl för salta marinader och såser. Strö balsamvinäger på färska frukter såsom jordgubbar och persikor för en touch av syrlighet. Balsamic kommer att minska till en sirapsliknande konsistens vid upphettning i en kastrull och kan lägga till ett överraska inslag till en söt maträtt.

Balsamvinäger & amp; Njursjukdom

Att hantera njursjukdom omfattar i allmänhet göra ändringar i din livsstil och kost. Alternativa mediciner, huskurer och folklore kan förvirra frågan om du inte är väl insatt i effekterna av kost på din speciella tillstånd. Balsamvinäger är ofta tippad som hälso botemedel, men det har några positiva effekter på njursjukdom. Taget i små mängder, har det några negativa effekter heller.

njurar

Njurarna styra balansen av vatten och natrium i kroppen, reglera blodtrycket och tillverkar vitaminer för att kontrollera tillväxten. Njurarna främsta uppgift är att producera urin, som förs in i urinblåsan. Ungefär 200 liter blod passera genom njurarna varje dag, och av att njurarna producerar cirka två liter urin.

Njursjukdom

Njursjukdomar orsakas av många olika saker, bland annat högt blodtryck. Med i för mycket natrium tvingar njurarna att arbeta hårdare, vilket inte bara kan skada njurarna, men kan skada dina blodkärl också. Några tidiga tecken på njursjukdom varningssystem behöva kissa oftare och upplever svårigheter eller smärta när du gör så, blod i urinen, smärta under revbenen på baksidan eller på sidan, svullna fötter och händer, och högt blodtryck.

Balsamvinäger

Sann balsamvinäger - kallas "traditionella" - kommer från Italien, särskilt de Modena och Reggio regioner. Det är mycket dyrt och är i åldern för någonstans från 12 till 50 år. Billigare, massproducerade balsamvinäger kommer också från Modena. Balsamvinäger från USA och Kanada är i allmänhet vinäger med lite balsamvinäger sätts för smak och honung eller sirap tillsätts för att göra det tjockt och mörkt. Balsamvinäger föreslås av American Association of njurpatienter som ett smakämne för att ersätta salt.

Fördelar och varning

Ett sätt att stödja din njurar är att sänka ditt intag av salt. Balsamvinäger har en stark smak som kan ersätta salt i de flesta recept, utom där salt behövs för dess kemiska reaktion med en annan ingrediens. Olivolja och balsamvinäger göra en syrlig och frisk salladsdressing, doppa sås eller marinad. Ta inte rå balsamvinäger som någon form av hälso-tonic eftersom ättiksyran kan bränna munnen och halsen.

Hälsofördelar Balsamvinäger

Tillverkad av druvor, är balsamvinäger känt för sin rika smak och sammetslen svart färg. Det är jäst på träfat, ungefär som vin, och smaken av balsamvinäger intensifierar längre tid åldras. Ju tjockare och mer intensiv smak blir, desto mindre behöver använda för att ge en smak uppsving. Balsamvinäger ger en rad positiva hälsoeffekter, även om portion är liten.

Låg i kalorier

Med balsamvinäger, lite räcker långt. Använd en matsked eller mindre när du lägger balsamvinäger till salladsdressing, såser eller ens soppor. En 1-matsked servering av balsamvinäger har endast 14 kalorier. Samma storlek portion innehåller också en försumbar mängd fett och mindre än 3 gram vardera av kolhydrater, inklusive socker. För att hålla dina sallader med låg fetthalt och låg i kalorier, överväga dressing dina grönsaker med bara balsamvinäger. Du får smak punch med mindre fett och kalorier än om du använde en oljebaserad salladsdressing.

Normaliserar blodtryck

Enligt en studie publicerad i "Medscape Allmänt medicin" 2006, fann forskarna att balsamvinäger minskade åderförkalkning, även känt som ateroskleros. På grund av detta, balsamvinäger sänker också och stabiliserar blodtrycknivåer. Forskare i studien fann att de som regelbundet konsumerade vinäger uppvisade lägre systoliskt blodtryck. Dock ytterligare studier på människa krävs, eftersom denna studie var djur-baserade.

Stabiliserar kolesterolvärden

Low-density lipoprotein kolesterol orsakar härdade, tilltäppta och blockerade artärer. I en studie 2010 publicerades i "Journal of Nutritional Science and Vitaminology" Forskarna fann att polyfenoler i balsamvinäger begränsat möjligheten av LDL-kolesterol att oxidera. Detta minskade mängden skador som LDL-kolesterol på kroppens celler.

Håller din blodsockernivå Steady

Livsmedel kategoriseras som låg eller hög på glykemiskt index, baserat på hur drastiska effekt de har på blodsockernivån. Mat med låg på glykemiskt index inte kommer att orsaka spikar i dina blodsockernivåer, vilket begränsar sannolikheten att du kommer att uppleva en energi rusa och krasch, såsom vad du kan uppleva från att äta stora mängder raffinerat socker eller stärkelse. Balsamvinäger är lågt på glykemiskt index. Ändå innehåller en 1-matsked servering 2,4 gram socker, så om du är diabetiker, ägna stor uppmärksamhet åt hur mycket du förbrukar.