XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bakterier gaba

En lista över livsmedel med högsta GABA

Gamma-aminosmörsyra, eller GABA, är en hämmande neurotransmittor som reglerar ångest och bidrar till vision, motorisk kontroll och många andra hjärnfunktioner som förekommer i din hjärnbarken. Det har höga koncentrationer i din sido hypotalamus, som är associerad med kroppsvikt reglering och födointag. Men från och med 2010, har studier gett motstridiga resultat om huruvida den ökar eller minskar matintag, enligt "Body sammansättning och Aging," av CV Mobbs och PR Hof. Din kropp syntetiserar GABA, men du kan också få några från mat. Om du vill öka din GABA intag, diskutera det med din läkare först.

Te

Grön, svart och oolong te som är gjord under anaeroba betingelser innehåller höga halter av GABA. Dessutom har GABA te också högre nivåer av aminosyror som isoleucin, valin och leucin än andra typer av te.

fermenterade livsmedel

GABA i livsmedel ofta syntetiseras med hjälp av Lactobacillus och Monascus, så flera fermenterade livsmedel innehåller det. Till exempel, är yoghurt en bra källa till GABA, och vissa ostar är en annan. Koreanska kimchi innehåller också höga halter av det. Dessa stammar av nyttiga bakterier och mögel, lactobacillus och Monascus, är bra för användning som förrätt för livsmedel, inklusive ost, yoghurt och andra fermenterade livsmedel, enligt "Bioaktiva proteiner och peptider som Functional Foods och nutraceuticals," av Yoshinori Mine.

berikade livsmedel

Livsmedelsproducenter befästa vissa livsmedelsprodukter med GABA. Grodda brunt ris är ett exempel, och vissa sojaprodukter är berikade med det genom anaerob jäsning med mjölksyrabakterier. Du hittar även mjölkbaserade drycker som GABA-berikade.

överväganden

Du behöver inte konsumera mat att höja din hjärna nivåer av GABA. Din hjärna nivåer av denna neurotransmittor ökar efter att ha gjort yoga, enligt en studie från 2007 publicerades i "Journal of komplementär och alternativ medicin." Bly studieförfattaren CC Streeter konstaterar att resultaten av denna pilotstudie tyder på yoga kan vara en effektiv behandling för sjukdomar relaterade till låg GABA som ångest och depression. Streeter rekommenderar också att studera effekterna av andra former av motion.

GABA Kosttillskott som passerar blod-hjärnbarriären

GABA, eller gamma-aminosmörsyra, är en sådan viktig signalsubstans som din hjärna hellre göra det själv snarare än ta det från utsidan. Naturen har uppfört en barriär mellan det centrala nervsystemet och blodet som begränsar vad som kan gå över. Även GABA kan vara avgörande för tillväxt och utveckling av dina nervceller och din mentala hälsa, kommer barriären att hålla det från att passera igenom. Även om deras effektivitet kan ifrågasättas, oral GABA kosttillskott finns. Rådgör med din läkare innan du börjar ta GABA eller GABA-liknande tillägg.

Läckande hjärnbarriären

En frisk blod-hjärnbarriären är en ogenomtränglig grind. Bakterier, toxiner och kompletterande GABA du intagna ska aldrig får en chans att nå vitala hjärnvävnader. Det kan finnas vissa små hål i vallen, dock. Under vissa omständigheter kan en liten mängd av GABA kors från hjärnan in i blodomloppet. Forskarna i en studie 2001 publicerades i "Journal of Neurokemi" tyder på att kroppen begränsar GABA-nivåer i hjärnan genom att transportera bort det från centrala nervsystemet och in i blodomloppet genom en särskild enkelriktad pump.

GABA och tillväxthormoner

GABA kan också smyga in i hjärnan genom en olåst dörr: hypofysen. Forskarna i en annan studie som publicerades i "medicin och Science in Sports och motion" under 2008 fann att orala GABA tillskott förhöjda tillväxthormonnivåer. Tillväxthormon produceras av hypofysen, som ligger i hjärnan men inte isoleras genom barriären. Eftersom hypofysen har ett fotfäste i båda miljöerna, kan det ge den väg som GABA kan vidta för att komma in i centrala nervsystemet.

Kompletterande GABA derivitives

Även naturen kan begränsa GABA från att korsa barriären har kemister hittat ett sätt att skapa GABA-liknande tillägg eller analoger som kan korsa barriären och fungerar som GABA i hjärnan. Phenibut, eller beta-fenyl-gamma-aminosmörsyra HCl, är en designer GABA-analog. Kemister lagt till en 6-kolring till GABA som gör det möjligt att korsa barriären och agera på GABA-receptorer. En annan GABA-analog tillägg är Picamilon eller nikotinoyl-GABA. Picamilon görs genom att tillsätta niacin till GABA-molekylen. När picamilion korsar barriären är niacin molekylen klyvs bort, lämnar ren GABA.

Recept GABA derivitives

På grund av dess betydelse som en signalsubstans, har läkemedelstillverkare arbetat för att utforma recept GABA-analoger som kan passera blod-hjärnbarriären och härma GABA. Gabapentin är en GABA-analog som används för att behandla epilepsi och neurotisk smärta. Gabapentin orsakar en ökning av GABA-nivåer i hjärnan. En annan GABA-analog är gamma-hydroxibutyrat, eller GHB. Även känd som "flytande extas" och "date rape drog" GHB finns i USA som recept narkolepsi behandling Xyrem. Dess generiska namn är nu natriumoxybat.

Typer av bakterier och svampar


Bakterier och svampar bebor alla vinklar och vrår av planeten och ger fördelar för ekosystemen och miljön. De är mikroorganismer som är omöjlig att upptäcka med blotta ögat, med undantag för vissa variationer av svampar, som inkluderar sanna svamp. Båda organismerna sammanbrott och hjälp med nedbrytning av materia. De hjälper i behandling och återvinning av näringsämnen, utom när de livnär sig på viktiga näringsämnen i en värdkroppen, och detta kan leda till hälsoproblem och spridningen av bakterier. Flera typer av bakterier och svampar finns i naturen.

Bakterier - Bacillus

Bacillus bakterier har stavformade cellformer. Den stavform bacillus ger dem en aggressiv profil för attackerande organismer. Två typer av baciller existerar: den grampositiva och gramnegativa. Båda typerna av dessa bacill kan orsaka allvarliga infektioner, såsom salmonella med grampositiva typ och influensa med den negativa gram typ. Vissa bakterier ger fördelar för människans matsmältningssystem genom att på ett säkert sätt att bryta ner enzymer.

Bakterier - Cocci

Kocker bakterier har sfäriska eller kulliknande former. De kan ha sitt ursprung i olika former eller samlas tillsammans i stora grupper, som bildar långa kedjor. En typ, stafylokocker, orsakar infektioner i och på huden i form av bölder, fläckar och pustler. En annan typ, streptokocker, obligationer i långa kedjor och orsakar irritation och infektioner i halsen.

Bakterier - Vibrio

Vibrio bakterier kan särskiljas genom sina tunna skära liknande former, som liknar en månskära. De liknar protozoer men bör inte förväxlas med dem eftersom Vibrio bakterier är hundratals gånger större än protozoer. De bakterieliknande versioner av Vibrio bakterier som Vibrio cholera, producera sjukdomen kolera i människor.

Svampar - Benificial

Svampar celler har en central kärna och ett yttre cellväggsmembranet. De kan binda ihop för att producera långa rör (hyfer), som förökar sig i ett nätverk av fibrer som invaderar och klamrar sig fast vid sin mat substans. Ett exempel på ett välgörande svamp organism inkluderar den ätliga svampar. Den gemensamma toadstool är en annan form av svamp. Svamp och svampar tillverkar svampsporer, som kan bäras på vinden strömmar för stora avstånd. Fördelaktiga svampar kan växa som enskilda celler, som kan användas i framställningen av bageri och öljäst, som finns i bröd, vin och öl.

Svampar - Patogena

De mest skadliga svampar orsaka allvarliga hudinfektioner i djur och människor. De svampar celler innehåller fibrösa strukturer som växer och fläta ihop inom vävnaderna i det övre hudskiktet och detta orsakar cellskador och inflammation. De öppna skador och intrång tillåta andra aggressiva sjukdomar etablera sig i cellerna, vilket komplicerar infektionen. Patogena former av svampar som orsakar sjukdomar inkluderar vaginalt och muntorsk, ringorm i tarmarna och fotsvamp.

Termen bacill kan användas utbytbart för att beskriva både ett specifikt släkte av bakterier (betecknad Bacillus med kapital B) och även i generell mening för att beskriva formen på många olika stammar av bakterier. Det här problemet kan orsaka förvirring eftersom det finns många bakteriestammar av släktet Bacillus som inte är av samma form.

Form

I generell mening, hänvisar bacill till någon bakteriestam som är stavformad. De finns i många olika taxonomiska grupper och innehåller Gram-negativa och Gram-positiva stammar.

Diplobacillus

Diplobacillus hänvisar till två stavformade bakterier som är anslutna i ena änden. Detta arrangemang sker normalt efter en bakterie klyftor och inte helt skild från den nybildade bakterien.

Streptobacillus

Streptobacillus beskriver en kedja av stavformade bakterier sammanfogas från början till slut. Detta resulterar återigen från bakteriecellerna misslyckas att helt separera efter att dividera sett med diplobacillus bakterier.

Coccobacillus

Coccobacillus stammar förkortas stavar och beskrivs som mellan mellan sfäriska kock bakterier och nämnda stavformade bacill. Trots sin likhet med kock stammar, anses de bacillus formade bakterier.

Hur bekämpa bakterier i offentlig


Bakterier finns överallt, och medan en lite grov, är de inte alltid dåligt. Ett visst mått av exponering för bakterier bidrar till att stärka vårt immunförsvar. Men för dem med nedsatt immunförsvar eller andra hälsoproblem, slåss bakterier, i synnerhet när offentliga, är allvarliga saker.

Instruktioner

1 Carry vävnader eller servetter i fickan när bege sig ut till offentliga platser. Använd dem för att skydda händerna och bekämpa bakterier när du öppnar dörrar, rodnad offentliga toaletter eller röra föremål som kundvagnar eller räcken. Kasta vävnaden eller bindan i närmsta avfall korgen efter varje användning.

2 Håll anti-bakteriell handrengöringsmedel i handväskan, ryggsäck eller bil. När du kommer i kontakt med föremål som du tror kan vara täckt av bakterier, kan du snabbt gnida gelen mellan dina händer och du behöver inte oroa dig.

3 Använd skyddande toalettsitsen täcker vid användning av offentliga toaletter. Även om det är ovanligt att faktiskt fånga en sjukdom från smutsiga toaletter, kan du ställa dig till mods om bakterier genom att placera en barriär mellan dem och dig. De flesta större snabbköp eller resebutiker bära små förpackningar av toalettsitsen täcker också, så att du kan ha en reservplan om de inte tillhandahålls.

4 Skydda dig mot luftburna bakterier i offentliga platser om du har en allvarligt nedsatt immunförsvar. Även om det kan se dumt, klädd i en skyddande mun och näsa sköld, såsom en kirurg mask, kommer att hjälpa dig att bekämpa bakterier och hålla sig frisk.

5 Följ uppenbara regler tvätta händerna regelbundet och grundligt, för att undvika att röra ansiktet, i synnerhet munnen, näsa och ögon.

Bra användningsområden för bakterier

Du kan höra ordet "bakterier" och rysa, tänker på de bakterier som kan orsaka sjukdom och spridningen av sjukdomen. Men inte alla bakterier är dåligt. I själva verket är det nödvändigt vissa bakterier för oss att leva, äta, arbete och känner sig frisk. Nyttiga bakterier gör bra användning av sig själv i livsmedel, i din soptunna och i matsmältningssystemet. Även bakterier har i allmänhet ett dåligt rykte, mer är lärt sig om goda bakterier och hur det hjälper oss varje dag.

Immunförsvar

Den nationella center för komplementär och alternativ medicin touts vikten av goda bakterier, så kallade probiotika. Vänliga bakterier ger skydd mot de mikroorganismer som kan orsaka allvarlig sjukdom. Den ACCAM har hävdat att om du ändrar mikroorganismer i mag-tarmkanalen, kan du göra en patient friskare.

Matsmältning

Goda bakterier hjälper också i matsmältningen. Dåliga matvanor och fet mat kan göra dig oregelbunden eller obekväm. De goda bakterier som finns i källor som yoghurt hjälper till att bryta ner dessa enzymer så att du smälta dem lättare. Den NCCAM påpekar också att goda bakterier främjar upptag av näringsämnen, vilket ger dig en sundare kropp.

Insulin

Det kanske låter konstigt, men vissa former av bakterier kan faktiskt producera insulin. Insulin är nödvändigt för nedbrytningen av sockerarter i kroppen, och en insulinbrist leder ofta till diabetes. Ny forskning som utförts på möss av Cornell University visar att en dag, kan hälsosamma bakterier ersätta insulinskott för diabetiker, eftersom det utlöser insulinproduktionen i kroppen.

Bekämpning av skadedjur

Om du hatar att använda illaluktande och skadliga insekticider, kanske du tycker om att vända sig till bakterier som en form av naturlig skadedjursbekämpning. ScienceDaily.com rapporterar att vissa bakterier tar på nya egenskaper när de appliceras på vissa växter, och när konsumeras av skadedjur som bladlöss, får dem att degenerera och reproducera långsammare, vilket resulterar i naturlig skadedjursbekämpning för dig.

Ost

Nästa gång du njuta av en fin ost och vin tallrik med en perfekt åldern cheddar, kom ihåg att de bakterier som finns i mjölksyra hade något att göra med åldrande och mognad av att osten. Bakterier stimuleras medan ost åldrar, flytta mognadsstadiet tillsammans och ge dina favorit typer av ost sina distinkta smaker.

Hur man kan bli av bakterier


Bakterier är mikroskopiska organismer som lever i våra kroppar, mat och miljö. Vissa bakterier kan vara skadligt för kroppen och orsaka infektion. Bakterier kan också störa den naturliga balansen i våra kroppar om alltför mycket av av en typ av bakterier förökar sig och sprider sig. Det finns saker du kan göra för att minska risken för att komma i kontakt med skadliga bakterier genom att döda dem och förhindra deras förmåga att växa och föröka sig.

Instruktioner

1 Ta bort bakterier från ditt hem, och detta kommer i sin tur bidra till att hindra dem från att föröka sig och nå din mat och kropp. Regelbunden och grundlig rengöring kommer att hålla din miljö fri från bakterier och undvika uppbyggnad. Använd varmt vatten och en antibakteriell hushållsprodukt för att rengöra ytor, särskilt områden som berörs mycket såsom kök toppar, toalettsitsar, dörrhandtag och soptunnor. Tvätta och vakuum golv regelbundet för att avlägsna smuts förs in genom skor från utomhus. Håll ditt husdjur ren och ut ur köket och äta områden.

2 Var försiktig vid förvaring, förbereda och laga din mat för att befria och skydda den från skadliga bakterier som kan ange din kropp när du äter. Kött, fisk och mejeriprodukter bör kylas, väl förpackad och separerade från varandra. Håll kött på nedersta hyllan i kylskåpet för att undvika råa safter droppar på resten av maten. Store frukt och grönsaker i en separat del av ditt kylskåp eller i en sval mörk plats i ett skåp eller skafferi. Omedelbart avyttra någon mat som är förbi utgångsdatum. Tvätta händerna före och efter hantering av livsmedel och tvätta frukt och grönsaker noga under kallt vatten. Rått kött och ägg ska hanteras på ett annat underlag än andra livsmedel, och området bör desinficeras efter beredning. För att kontrollera att köttet är genomkokt och eventuella skadliga bakterier har dödats, peta en kniv i sidan av det och tryck ner lätt att se till att eventuella restköttsaften klar och inte rosa.

3 Rengör och befria kroppen av bakterier genom att göra några små ändringar i din kost, ta ett komplement eller besöka din läkare för medicinering. Skadliga bakterier kan komma in i kroppen oftast via mat, vatten eller luft du andas. Kroppen ger en idealisk miljö för bakterier att leva och föröka sig, vilket i sin tur kan orsaka störningar som matförgiftning, diarré, nästäppa eller halsont. Drick åtta glas vatten om dagen för att hjälpa spola ut eventuella kvardröjande gifter i ditt system. Försök att äta mat som är förpackade med probiotiska levande kulturer såsom naturlig yoghurt, eller ta ett kosttillskott. Båda innehåller goda bakterier, som kan motverka och balansera effekterna av skadliga bakterier. Öka din kost med livsmedel som innehåller C-vitamin, som apelsiner, kommer också att bidra till att stärka och stödja ditt immunförsvar för att döda bakterierna. På samma sätt kommer ett recept antibiotika från din läkare också döda bakterierna inom några dagar.

Tips

  • Bakterier i våra hem, mat och organ förekommer naturligt och så är det inte möjligt eller nödvändigt att försöka ta bort dem alla. Istället bör du fokusera på att upprätthålla en hälsosam balans av bakterier, vilket kan uppnås genom att hålla hemmet rent, maten korrekt lagras och kokta, och genom att äta en balanserad kost.
  • Om du är orolig att du har utsatts för skadliga bakterier, kontakta din läkare, som kommer att kunna utföra relevanta tester och behandling vid behov.
Naturligt sätt att bekämpa bakterier i kroppen

Den populära, vanligaste sättet att bekämpa bakterier i kroppen är att ta antibiotika. Även om detta är det bästa tillvägagångssättet för allvarliga infektioner, antibiotika ibland missbrukas och tas för små problem som lätt löses via andra behandlingar. I stället för att pumpa droger i kroppen (och riskera att bli immun mot dem), är ett annat alternativ att prova huskurer som bekämpar bakterier det naturliga sättet.

Steg 1

Ta goldenseal kosttillskott. Finns i tablettform, är goldenseal en av de mest kraftfulla anti-smittämnen som finns i dag, enligt hälsosam livsstil hemsida och nyhetsbrev. Goldenseal kan hjälpa till att bekämpa olika typer av bakterier, samt parasiter, svampar och jäst infektioner.

Steg 2

Använd tea tree olja för att bekämpa bakterier externt. Du kan använda tea tree olja mot skärskador, brännskador, och även, infektioner bröstet. Applicera några droppar till det drabbade området och gnugga tills det absorberas. Ta inte tea tree olja internt. Att behandla halsinfektioner eller bakterier, tillsätt några droppar av olja till en kopp varmt vatten och gurgla (får inte sväljas).

steg 3

Köp grapefruktkärneextrakt för att behandla bakterier i matsmältningssystemet, särskilt tarmkanalen. Grapefrukt utsäde utdraget finns i flytande form, och du kan blanda det med vatten. Använd den externt eller använda den rena för att behandla problem, såsom öroninfektioner. Hälsosam livsstil konstaterar att tillägget är effektivt mot bakterier som orsakar diarré, matsmältningsbesvär och magen buggar.

steg 4

Sök efter örter och naturläkemedel för behandling av särskilda villkor. Till exempel kan du använda echinacea tabletter eller te för att behandla andningsproblem, förkylning och influensa bakterier och bronkit. Echinacea är mest effektiv när det tas vid första tecken på sjukdom, snarare än efter det att problemet redan är full på. Använd tranbärsjuice eller tranbärsextrakt (i form av piller eller tinktur) för att eliminera bakterier i urinvägarna.

Hur fungerar Hand Soap döda bakterier?

Lossa Skada

Använda handtvål medan följande goda tvättvanor kommer hjälpa till att befria händerna av bakterier och bidra till att minska spridningen av sjukdomar. Under dagen bakterier har många möjligheter att samlas på ytan av dina händer. Du möter bakterier varje gång du trycker en annan person, hantera pengar, PET ett djur, trycker rått kött eller greppa en dörrhandtag. Varje gång du använder toaletten eller ändra en blöja, kan bakterier komma på händerna och under naglarna. Om du trycker på någon kontaminerade ytan och sedan gnugga ögonen, mun, näsa eller annan yta innan du tvättar händerna, riskerar du att sprida bakterier till dig själv och andra. Men fysiskt skrubba med handtvål, även under naglarna, och sedan köra varmt vatten över händerna lossar bakterierna så att de tas bort och skickas ner i avloppet att dö.

Bryta ner Oljor

enbart vatten inte kan tränga in i fetter, oljor och proteiner som förekommer naturligt på ytan av händerna. Därför är dessa erbjuda en säker oas att bakterier, vilket skyddar dem från att lätt sköljas eller gnuggas från ytan av händerna och dödades. Men med hjälp av ett ytaktivt ämne, såsom handtvål, minskar ytspänningen hos vatten, vilket gör att smuts och bakterier skall hängas ovanför ytan av handen. De oljor som finns på händerna som normalt inte löser när du bara använda vatten blir dispergerbar när handtvål tillsätts. När bakterierna suspenderas ovanför handen ytan, kan de lätt sköljas ned sink med vatten och dödades.

Rätt teknik

Det är mycket viktigt att tvätta med tvål för att döda bakterier efter avföring eller ändra en blöja, innan utfodring eller äta, och före och efter beröring okokt kött. Blöt händerna med mycket varmt vatten före ansökan handtvål. Lägg handtvål och arbeta in lödder under minst 20 sekunder, gnugga sidan och baksidan av händerna upp till handlederna, mellan fingrarna och under naglarna. Skölj händerna noga med varmt, rinnande vatten tills alla handtvål och bakterier tas bort.

Dåliga och goda bakterier

Utan tvekan, vad som gör en bakterie dåligt är dess patogenicitet, eller förmåga att orsaka sjukdom. Men som forskare Richard Harvey och kollegor hävdar är endast en minoritet av bakterier sanna patogener. Många bakterier befolka den mänskliga kroppen är ofarliga, och vissa till och delta i kroppsfunktioner. Även goda och dåliga bakterier har olika egenskaper, kan vissa ofarliga bakterier blir farlig.

Det grundläggande

Biologer definiera två huvudtyper av celler: eukaryoter, som har en väldefinierad kärna, och prokaryoter, vilka inte gör det. Som prokaryoter, bakterier saknar en membranbunden kärna och har enkel, runda kromosomer. Dessutom är de encelliga och vanligtvis osynliga för blotta ögat. Även biologi texter traditionellt lista eubakterier och arkebakterier som de två huvudgrupper av bakterier indikerar pågående forskning att Archae är en mycket distinkt grupp av organismer. Därför termen "bakterier" hänvisar ofta till mer medicinskt relevant eubakterier.

normal Flora

Din kropp kontinuerligt värd ett antal bakterier som under normala omständigheter, förblir ofarliga. Detta är din normala flora. Även din normala flora varierar med diet, ålder, geografiskt läge och fysiologi, vissa bakterier är vanligt förekommande. Till exempel, tillsammans med många andra bakterier, Staphylococcus epidermidis sker normalt i din hud, ögon, mun och näsa. Densiteten av bakterier - i synnerhet Bacterioides arter - ökar när de kurs längs tarmkanalen. I din urogenitalsystemet, Lactobacillus arter är viktiga komponenter i den normala floran, eftersom de hjälper till att kontrollera tillväxten av andra organismer, såsom jäst.

nyttiga Roller

Normalflora kan erbjuda några stora fördelar, enligt forskaren Richard Harvey. Först, om du & # 039; re friska, gör överflödet av normalfloran i tarmen och mun det mindre sannolikt att invaderande patogener kan frodas. För det andra, vissa bakterier i tarmen producerar antimikrobiella ämnen som krockar med ovänliga bakterier. För det tredje, bakterierna i tarmen hjälper kroppen att absorbera och smälta maten, samt producera sådana viktiga näringsämnen som vitamin K. fjärde hjälper bakteriell kolonisering nyfödda spädbarn utveckla deras immunförsvar.

Skadliga effekter

Vissa bakterier kan orsaka sjukdomar om de får i andra delar av kroppen där de don & # 039; t tillhör. Till exempel, S. epidermidis orsakar ibland hjärtvävnad infektion genom att komma in i blodomloppet via katetrar och hjärtklaffar. För det andra kan potentiella patogener göra dig sjuk genom att övermanna ofarliga bakterier. Till exempel, genom utarmning den normala floran i tarmen, kan antibiotikabehandling göra det lättare för Clostridium difficile-bakterier att växa över och orsaka kolit. Tredje, normalflora kan orsaka skada genom att konvertera annars ofarliga ämnen i livsmedel, såsom konstgjorda sötningsmedlet cyklamat, i cancerfrämjande derivat. För det fjärde kan ett försvagat immunförsvar underlätta normal flora överväxt till den grad att orsaka sjukdom.

virulensfaktorer

Virulensfaktorer finns särskilda egenskaper som gör vissa bakterier mer benägna att orsaka sjukdom än andra. Till exempel, bakterier som har en yttre kapsel är mer benägna att övervinna ditt immunförsvar & # 039; s första försvarslinjen och etablera sig i kroppen. En annan viktig virulensfaktor är en bakterie & # 039; s förmåga att fästa till dina celler via pili (hårliknande bihang), fimbrae (protein bihang) eller adhesionsmolekyler. För det tredje, vissa bakterier har särskilda enzymer som gör det möjligt för dem att invadera dina organ eller ange dina celler. Fjärde, patogena bakterier kan orsaka sjukdom genom att producera gifter i kroppen. Vad & # 039; s mer, vissa bakterier producerar högresistenta strukturer som kallas sporer.

gemensamma Patogener

Som en vanlig orsak till olika bakteriella infektioner, är S. aureus förmodligen den mest ökända av alla Staphylococci arter. Tillsammans med E. coli, är S. aureus en viktig orsak till matförgiftning, och båda bakterier producerar toxiner i tarmen. Många andra bakterier som har virulensfaktorer ligger bakom ett antal allvarliga infektioner, inklusive lunginflammation, hjärnhinneinflammation, stelkramp, difteri och septisk chock. Påfallande, Harvey och kollegor notera att N. gonorré stammar som saknar vidhäftningsförmåga inte orsakar sjukdom, medan de med pili gör.