XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bäckensmärta som kommer och går

Mid-Back smärta som kommer och amp; går

Många skäl för mitten av ryggsmärtor, som sträcker sig från mild till svår. Ryggen består av många komponenter, inklusive muskler, ben, ligament och brosk, som alla kan påverka hur din rygg rörelser och känns. Tillsammans med mer allvarliga ryggskador, om du upplever smärta som kommer och går, kan det bero på muskelspasmer eller en muskelbristning.

Muskelryckningar

Muskler spasmer kan orsaka plötslig smärta eller obehag i ryggen. De kan vara allt från några sekunder till flera minuter. Muskelspasmer är sannolikt orsakas av en mindre skada på ryggmusklerna, såsom en muskelbristning på grund av tunga lyft eller en plötslig besvärlig rörelse som kan vrida dina ryggmusklerna på ett felaktigt sätt. För att undvika dessa triggers, använd dina benmuskler när lyfta tunga föremål, och vara uppmärksam på din ryggrad inriktning under fysisk aktivitet.

brusten disk

Mellan benen i ryggraden är mjuka skivor av brosk som dämpar rörelser ryggen. Ibland kan en skiva börjar bukta eller glida ur plats, vilket måttlig till svår smärta i mitten av ryggen. Detta är känt som en herniated bröstkorg skiva. Enligt University of Maryland Medical Center, är detta anses vara en av de mer allvarliga orsakerna till för ryggsmärtor, och typiskt orsakas av för mycket press på ryggraden.

Påfrestning

För mycket stress kan vara orsaken till många sjukdomar, från huvudvärk, trötthet och ryggont. När du känner dig stressad, musklerna i kroppen tenderar att spänt upp. Muskler som är genomgående tätt kan orsaka smärta, särskilt i ryggen. Om du märker smärta i mitten av ryggen, försök att slappna av. Ta ett djupt andetag och minska din stress. En ryggmassage är ett sätt att minska smärtan i muskler och lindra stress samtidigt.

När ska träffa en läkare

Om du känner att din ryggvärk har blivit vanligare, inte försvinner eller kraftigt begränsar din rörlighet, tala med en kvalificerad läkare eller sjuksköterska för att kontrollera ryggskador. Var inte snabb att skylla stress för smärtan, som något mer allvarligt kan vara orsaken till din smärta.

Skarp bäckensmärta är vanligtvis ett tecken på att något är fel i bäckenområdet. Det finns många viktiga system i bäckenområdet, inklusive mag-och reproduktiva system. Förhållanden som påverkar dessa områden kan vara livshotande. Förstå skarp bäckensmärta kan hjälpa dig att förstå vad din kropp försöker säga dig.

När är Sharp bäckensmärta Serious?

Skarp bäckensmärta är ofta en indikator på ett allvarligt tillstånd. Om du lider av kraftig bäckensmärta, bör du se en läkare om smärtan varar mer än två dagar, eller om du upplever en brännande känsla medan urinera, ökad urinering, illamående, kräkningar eller diarré. Du bör även se en läkare om du upplever smärta när du är gravid, om du nyligen har haft en minskad aptit, om du har haft en sexuellt överförbar sjukdom (STD), om du har haft flera sexpartners, eller om du har en familjehistoria av prostatacancer. Det finns två typer av skarp bäckensmärta: akut bäckensmärta och kronisk bäckensmärta.

Vad är akut bäckensmärta?

Akut bäckensmärta är en singular av bäckensmärta som är otroligt intensiv. Akut bäckensmärta har vanligtvis en enda orsak. Infektioner och inflammation i reproduktionssystemet orsaka akut bäckensmärta. Medem rapporterar att inflammatoriska sjukdomar (PID) orsakar inflammation i den kvinnliga reproduktiva systemet. Denna sjukdom är oerhört smärtsamt och kan orsaka problem som inre blödningar. Ovariecystor inträffar under många kvinnors menstruationscykler och de kan orsaka kraftig bäckensmärta under samlag. En annan orsak till akut bäckensmärta är ett utomkvedshavandeskap. En ektopisk graviditet inträffar när ett ägg befruktas utanför livmodern. Många sexuellt överförbara sjukdomar kan också orsaka akut bäckensmärta. Passerar njursten kan orsaka akut bäckensmärta vid urinering.

Vad är kronisk bäckensmärta?

Kronisk bäckensmärta är bäckensmärta som kommer och går över tiden. Kronisk smärta kan vara lika intensiv som akut bäckensmärta och det är oftast orsakas av mer än ett problem. Medan de flesta kvinnor känner mild smärta under menstruationscykeln, de som lider av dysmenorré känner svår smärta. Endometrios är ett tillstånd som orsakas av livmodervävnad växer utanför livmodern och på äggstockarna och äggledarna, som orsakar inflammation och kronisk bäckensmärta. Godartade fibroid tillväxt förekommer ofta i könsorganen och orsaka svår smärta vid urinering. Tidiga stadier av prostatacancer kan ge kronisk bäckensmärta. Män som lider av sexuellt överförbara sjukdomar känner ofta kronisk stickande smärtor i bäckenområdet, särskilt under urinering.

Specifika typer av bäckensmärta

Det finns mer specifika typer av bäckensmärta. Dessa kategoriseras de typer av smärta de orsakar, svårighetsgraden av smärta och de särskilda orsaker. Dessa smärtor kan vara antingen akut eller kronisk, beroende på tillståndet. Lokaliserad smärta ligger i en mycket specifik del av bäckenområdet. Lokaliserad smärta beror ofta på inflammation. Sakta utveckla men skarp smärta orsakas ofta av blindtarmsinflammation och tarm hinder. Dessa villkor börjar långsamt, men bli värre med tiden. Om skarp bäckensmärta sprider sig genom hela magen, kan du ha en ansamling av blod, pus, eller en back-up i tarmarna. Irritation i buken fodret kommer att orsaka smärta under rörelse.

behandlingar

Behandlingar för skarp bäckensmärta varierar beroende på orsaken. Skarp bäckensmärta som orsakas av infektion är vanligtvis behandlas med antibiotika. Vissa könssjukdomar är också behandlas med antibiotika. Vissa tillstånd, som dysmenorré och endometrios är behandlingsbar med smärtstillande. Men några av de mer allvarliga tillstånd kommer att behandlas med kirurgi. Dessa inkluderar blindtarmsinflammation, förstoppning, prostatacancer och cancer cystor på äggstockarna. Njursten kan delvis bryts ned av medicin, men njursten brukar hamna passerar på egen hand.

Finns det naturläkemedel för bäckensmärta?

Bäckensmärta karaktäriseras av smärta kändes i området nedanför naveln och mellan höfterna. Bäckensmärta är svåra att diagnostisera, emellertid kan vissa bäckensmärta bero på tillstånd såsom endometrios, menstruation, colon irritabile eller inflammatoriska sjukdomar, eller PID. En del av dessa tillstånd kan behandlas med läkemedel såsom antibiotika, hormonbehandlingar och smärtstillande, kan dock örter som har anti-spastisk, anti-inflammatoriska och lugnande egenskaper hjälpa till att lindra smärta i samband med bäckensmärta. Tala med din läkare innan du använder alternativa behandlingar för din hälsa.

symptom

Bäckensmärtsymtom och egenskaper kan variera med varje person. Dock kan vissa vanliga symtom är intermittent smärta som kommer och går, smärtsamma samlag, smärta när han sitter, bäckensmärta samtidigt ha en avföring och en tråkig värkande. Dessutom allvarliga kramper och tryck tillsammans med en känsla av tyngd kan förekomma.

Willow Bark

Användningen av vide bark som feber och smärta Reducer datum till 400 BC. Dessutom har pilbark också använts för att behandla inflammation. Enligt University of Maryland Medical Center, innehåller vide bark en kemikalie som kallas salicin, som tros ha liknande inverkan av aspirin; dock kan vide bark pågå längre smärtlindring än aspirin. Om bäckensmärta beror på menstruation, kan en örtte göras genom att koka en till två teskedar torkad ört i en kopp vatten i 15 minuter. När teet har syrad i en halvtimme, kan det drickas upp till fyra gånger per dag, efter behov, för bäckensmärta.

Tyska Kamomill

Tysk kamomill har använts som en alternativ åtgärd för att behandla sjukdomar som magsår och inflammatoriska tarmsjukdomar. Dessutom har det också använts för att behandla magkramper, gas, diarré och kolik. Kamomill innehåller kramplösande egenskaper som fungerar som en avslappningsmedel till den glatta muskulaturen, såsom de som gör upp i tarmarna. Kamomillte kan göras genom att hälla en kopp kokande vatten under 2 till 3 överhopa teskedar torkade kamomill. Kamomillte kan drickas upp till fyra gånger per dag mellan måltider behövs för smärta.

varningar

Om du är allergisk mot acetylsalicylsyra, bör vide bark inte tas. Kvinnor som kan vara gravid eller ammar bör rådgöra med sin läkare om de upplever symtom på bäckensmärta, eftersom det kan tyda på underliggande hälsotillstånd. Dessutom bör vissa örter inte tas i kombination med vissa mediciner eftersom det kan leda till biverkningar.

Bäckensmärta är normalt i regionen under naveln och mellan höfterna. Smärtan kan pågå i sex månader eller längre och är antingen ett symptom på en annan sjukdom eller ett medicinskt tillstånd själv. Om kan hittas källan till smärta, ges behandling för orsaken till smärtan. Om ingen källa hittas är smärtlindring behandlingen.

symptom

Bäckensmärta kan karaktäriseras på olika sätt. Symptomen kan omfatta en stadig eller konstant smärta, smärta som kommer och går, kraftiga smärtor eller tråkig värk, och en tung känsla djupt inne i bäckenområdet. Andra symtom kan vara smärtsamt samlag eller smärta under tarmrörelserna. Smärta när du sitter ner eller när man står under långa perioder. Smärta kan vara allt från en irritation till så allvarlig den stör arbetet eller sova.

orsaker

Bäckensmärta kan ha många orsaker, inklusive endometrios, inflammatoriska sjukdomar, myom, colon irritabile och interstitiell cystit. Läkaren kommer att vilja köra tester för att ta reda på orsaken till bäckensmärta. En bäcken undersökning kommer att visa om några avvikelser förekommer och du kan tala om för din läkare om du känner någon smärta och vilken typ av smärta under testet. Kulturer kan tas från livmoderhalsen eller slidan för att leta efter infektioner eller könssjukdomar. Din läkare kan beställa röntgen, datortomografi eller MRI för att se några onormala utväxter.

behandlingar

Om läkaren kan hitta orsaken till din bäckensmärta sedan behandling kommer att fokusera på orsaken. Om ingen bakomliggande orsak hittas sedan behandling kretsar kring att hantera din smärta. Over-the-counter smärtstillande som Alvedon och Motrin kan hjälpa till att lindra smärta. Hormon behandlingar såsom p-piller kan förskrivas om din bäckensmärta är associerad med menstruationscykeln. Vissa antidepressiva, såsom amitriptylin eller nortriptylin verkar ha smärtstillande fördelar. Stretchövningar och massage kan lindra bäckensmärta. Om din smärta är associerad med depression, kan rådgivning bli en del av din behandling. Ibland stress kan leda till att du dra och förvärra bäckensmärta. Hitta ett sätt att koppla av med meditation eller avslappningsband.

Orsaker till bäckensmärta hos kvinnor

Bäckensmärta är ett vanligt symptom som de flesta kvinnor kommer att uppleva åtminstone en gång under sitt liv, enligt den amerikanska kongressen för obstetriker och gynekologer (ACOG). Den ospecifika karaktären hos bäckensmärta kan göra det svårt för läkaren att fastställa orsaken till dina symptom. Om du utvecklar kronisk bäckensmärta som blir gradvis sämre eller stör din förmåga att delta i dina vanliga aktiviteter, söka läkarvård så snart som möjligt. Det finns många orsaker till bäckensmärta hos kvinnor.

Bäckeninflammation

Inflammatoriska sjukdomar (PID) orsakas av en infektion av de kvinnliga fortplantningsorganen (livmoder, äggstockar och äggledare). Denna infektion orsakas vanligen av en sexuellt överförbar sjukdom (gonorré eller klamydia), men kan också uppstå på grund av livmoderhalscancer införande av en spiral (spiral). De dominerande symptom i samband med PID inkluderar bäckensmärta, livmoderhalscancer urladdning, onormal vaginal blödning eller feber. Om den lämnas obehandlad kan PID minska dina chanser att bli gravid och kan orsaka infertilitet.

cystor på äggstockarna

En cysta på äggstockarna är en onormal vätskefylld säck som utvecklas på äggstockarna. Vanligtvis kommer en cysta på äggstockarna besluta om sin egen under den normala månatliga menstruationscykeln. Hos vissa kvinnor kan en cysta på äggstockarna kvarstår, vilket symtom på bäckensmärta eller tyngd. Om du utvecklar en stor cysta på äggstockarna som inte löser inom några månader, kan din läkare rekommendera operation för att avlägsna den förstorade sac.

Ektopisk graviditet

Ett foster som börjar växa utanför livmodern --- typiskt i en äggledaren --- kallas ett utomkvedshavandeskap. Denna livshotande tillstånd kan orsaka symptom på allvarlig bäckensmärta eller onormal vaginal blödning och kräver omedelbar läkarvård.

endometrios

Endometrios är en kvinnlig medicinskt tillstånd som inträffar när den vävnad som normalt linjer livmodern (endometrium) börjar onormalt växa utanför livmodern. Kvinnor med detta villkor upplever ofta symptom på allvarlig bäckensmärta och kramper, som är mest känd under menstruationsperioden.

Irritable Bowel Syndrome

Om du har colon irritabile (IBS), kan du uppleva ihållande bäckensmärta. IBS --- vars orsak är okänd --- kännetecknas av återkommande diarré, förstoppning, illamående eller bäckensmärta.

interstitiell cystit

Interstitiell cystit, eller smärtsam blåssyndrom, orsakar smärtsamma symptom inom vävnaderna i urinblåsan. Orsaken till detta tillstånd är okänd och det finns för närvarande inget botemedel. Kvinnor med interstitiell cystit upplever ofta urineringsfrekvens eller brådskande samt betydande bäckensmärta.

divertikulit

Divertikulit är ett medicinskt tillstånd som orsakas av en signifikant inflammation i divertikel, en liten, påsliknande sac inom väggen i tjocktarmen. Symtom på divertikulit inkluderar bäckensmärta, illamående, kräkningar, diarré eller förstoppning.

fibromyalgi

Om du har fibromyalgi, kan du uppleva återkommande bäckensmärta. Fibromyalgi är ett kroniskt tillstånd som drabbar bindväv i kroppen, inklusive senor och muskler. Dess smärtsymtom kan också leda till trötthet, huvudvärk, sömnlöshet, ångest och depression, särskilt hos kvinnor med fibromyalgi.

Bäckensmärta kan kännas i buken mellan höfter och navel. Symtomen varierar beroende på tillstånd som du lider. Ibland den svåraste delen är att få en diagnos. Det är mycket viktigt att vara mycket uppmärksam om dina symtom och rapportera alla nya symtom med din läkare. Testning kommer att bidra till att bekräfta ditt tillstånd.

Olika typer av bäckensmärta

Det finns två typer av bäckensmärta: akuta och kroniska. Akut smärta är bäckensmärta som varar några timmar till några dagar. Kronisk smärta kan komma och gå eller vara konstant. För att anses kronisk smärta, måste det pågå under minst sex månader; annars kommer det att betraktas som akut bäckensmärta.

Urinvägsinfektion

En urinvägsinfektion kan innebära urinblåsan eller njurarna. Den kan förekomma i både kvinnor och män. Symptomen kan omfatta en täta urinträngningar, bäckensmärta, brännande vid urinering, feber, ryggvärk i området njurar och missfärgning av urin.

gynekologiska problem

Om du är en hona och har bäckensmärta, kan det bero på din livmoder, äggstockar eller äggledarna. Det finns många olika förhållanden som råder i kvinna som kan orsaka bäckensmärta.

En utomkvedshavandeskap är en graviditet som växer utanför livmodern. Om du har haft tidigare skador eller infektioner i äggledarna, du löper en ökad risk för utomkvedshavandeskap. Symtomen omfattar smärta på ena sidan av magen och vaginal spotting. Detta är ett akut tillstånd som kan vara livshotande.

Cystor på äggstockarna är en annan möjlig orsak till bäckensmärta. De bildas när kroppen ägglossning och vanligtvis avtar efter din månatliga menstruationscykeln avslutas. Vissa kan kvarstå och orsaka smärta. Symtom på en cysta på äggstockarna inkluderar tråkig värkande känsla, kände tyngden i bäckenet och buken ömhet.

Dysmenorré är en mycket smärtsam menstruationscykeln. Det skulle ske strax före och under menstruationscykeln. Symtom på detta tillstånd omfattar svåra kramper och muskelkramper genom bäckenregionen.

Endometrios är en orsak till kronisk bäckensmärta. Symtomen omfattar smärta före och under menstruationen, liksom känslighet i bukhålan. Det inträffar när en del av slemhinnan i livmodern växer utanför livmodern.

Fibroids är icke-cancerösa tillväxter som växer inne i livmodern. Symtomen omfattar tunga och frekvent menstruationscykler, smärta och tryck i bäckenområdet, ryggvärk och en förstorad uterus.

Blindtarmsinflammation och Gastrointestinal Issues

Blindtarmsinflammation är en annan orsak till bäckensmärta. Symtomen är illamående, feber och höger smärta mellan naveln och bäckenet.

Om bäckensmärta beror på en gastrointestinal störning kommer du förstoppning eller diarré, smärta med tarmrörelser och eventuellt blödning från ändtarmen.

Divertikulit kan också orsaka bäckensmärta. Symptom på detta tillstånd omfattar nedre vänstra buksmärtor och ömhet.

Irritable Bowel Syndrome är en annan gastrointestinal sjukdom som kan orsaka bäckensmärta. Symtom är diarré, förstoppning och uppblåsthet. Stress kan sätta på denna sjukdom.

Testa att identifiera bäckensmärta

Om du lider av bäckensmärta, kommer din läkare att göra en serie tester för att hjälpa till att identifiera vad som orsakar smärtan. Testning kan innehålla en fullständig examen, inklusive gynekologisk undersökning för kvinnor, blodprov, ultraljud, cystoskopi, koloskopi, sigmoidoskopi, datortomografi imaging (CT Scan), magnetisk resonanstomografi (MRT) och eventuellt en intravenös pyelography.

Bäckensmärta är ibland svårt att diagnostisera på grund av det antal villkor som är likartade. När din läkare gör identifiera problemet, kan behandlingen påbörjas enligt villkoret att identifieras.

Enligt Endo Resolved, mer än 70 miljoner kvinnor lider av endometrios. Endometrios påverkar kvinnor under deras reproduktiva år, som sammanväxningar fäster sig till bukhålan, som orsakar smärta, tyngre perioder och infertilitet. Endo Lösta tillstånd medan andra symptom kan variera, nästan alla kvinnor som lider av endometrios erfarenhet en viss grad av bäckensmärta. Eftersom bäckensmärta kan orsakas av flera andra kvinnliga frågor, är det viktigt att du spåra dina symptom och placeringen av smärtan att informera din läkare. Hon kommer sedan beställa de rätta diagnostiska tester för att diagnos din endometrios och påbörja behandling.

symptom

Endometriosis.org upprepar också att bäckensmärta förblir det vanligaste symtomet av endometrios. Kvinnor uppvisar ofta bördan av smärta under menstruationscykeln, men de kan uppleva smärta vid andra tillfällen, särskilt runt när de har ägglossning eller efter del i samlag. Andra kvinnor känner också bäckensmärta medan urinera eller uppvisar överskott gas kramper under sin cykel. Vänster obehandlade, kvinnor i de senare stadierna av endometrios, kan utveckla sammanväxningar i bäckenområdet, och fäst organ tillsammans, vilket gör det svårare för dem att fungera.

Plats och graden av smärta

Kvinnor uppvisar i allmänhet bäckensmärta, som avser endometrios, med plågsam kramper längs båda sidor av bäckenområdet. Om du har en vidhäftnings sticker din äggstock till bukhålan, kan du beskriva din smärta som "skarp eller dra." Men om du lider av nuvarande endometrios smärta, kan du känna en mer "bränna" smärta sensation, enligt Endometriosis.org. Endo Lösta states att nivån av smärta varierar. Vissa kvinnor som har flera sammanväxningar inte klaga på mycket smärta, medan andra kvinnor som bara har några sammanväxningar lider av svåra besvär.

komplikationer

Kvinnor som lider av svår bäckensmärta kanske inte kan leva sina liv som de skulle vilja. Enligt kronisk bäckensmärta, de kan ha svårt att sova på grund av smärtan är så svår, som i praktiken hindrar deras prestation på jobbet och hemma. Den svåra bäckensmärta kommer att begränsa sina fysiska aktiviteter, inklusive långa promenader och förmågan att böja sig lika lätt som tidigare. De kan känna sig deprimerad och hopplöst, när de börjar känner sig mindre kompetenta. Endometrios påverkar relationer samt, som samlag blir smärtsam och händer mer sällan, och om den lämnas obehandlad kan leda till infertilitet.

Smärthantering

Endo Lösta stater som tar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) kan minska inflammationen genom att stoppa prostaglandiner, som framkallar kramper i samband med endometrios. Ta några ibuprofen eller Aleve kan hjälpa till att lindra smärtan. Du kanske också vill försöka ta en gonadotropinfrisättande hormon, som ändrar dina hormonnivåer, och tricks din kropp till att gå in i ett tillstånd av klimakteriet. Detta låter implantaten lösa, eftersom de inte matas av östrogen hormon. Denna teknik kan endast användas i sex månader; annars din benmärg minskar.

Testning och behandling

Om din läkare misstänker att du har endometrios, kommer han att schemalägga dig för en laparoskopi. Enligt både Endo Lösta och Endometriosis.org, är det enda säkra sättet att diagnostisera endometrios. Kirurgen kommer att skära en liten skåra nära naveln och ofta en andra, i närheten av din bäckenområdet. Han fyller sedan med CO2-gas för att lyfta området, så att han kan få en bättre överblick genom sin laparoskop. Han sätter den i buken, kontroll av endometrios lesioner, sammanväxningar och cystor. Han kommer då att ta bort skador och sammanväxningar med kirurgisk utrustning, och gör en annan öppning, om det behövs.

Bäckensmärta kan vara ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd. Detta beror främst på den stora förekomsten av organ belägna i bäckenregionen. För män, skulle detta innefatta tarmarna, appendix och urinblåsa. För kvinnor, omfattar detta tarmarna, bilaga, urinblåsa, äggstockar och livmoder. Om du upplever långvarig bäckensmärta, måste du konsultera en läkare. Lyckligtvis flera alternativ finns för att hitta en läkare för att behandla bäckensmärta.

Instruktioner

1 Fråga din primärvården läkare för en remiss till en läkare som specialiserat sig på att behandla typ av bäckensmärta du upplever. Tillhandahålla fullständig redovisning om dina symptom så att din läkare kan ge dig bästa möjliga remiss.

2 Kontakta ett sjukhus i ditt område om din läkare inte kan ge dig en remiss. Sjukhus har vanligtvis en lång lista med läkare som är specialiserade på en rad olika områden och kan ge dig en kvalitet remiss för en läkare som specialiserat sig på bäckensmärta. På grund av de organ som deltar i bäckensmärta, män kommer sannolikt att se urologer, medan kvinnor ser typiskt gynekologer. Män upplever generellt bäckensmärta som ett resultat av urinblåsan frågor, medan kvinnor upplever typiskt sådan smärta som en följd av gynekologiska problem.

3 Sök på nätet för en läkare att behandla din bäckensmärta. WebMD har en läkare Finder (se Resurser) som listar en mängd olika läkare och deras kontaktuppgifter.

4 Fråga betrodda vänner och familj för en remiss till läkare de har sett för bäckensmärta. När det är möjligt, kan en remiss från en vän eller familjemedlem vara perfekt. En vän eller familjemedlem kommer att ha haft personlig erfarenhet av specialist och kan ge information om läkarens personlighet och behandlingsform.

Kvinnor som är post-menopausala bör inte lida av endometrios men det kan hända. Endometrios kan resultera i bäckensmärta som kan ett antal andra villkor, inklusive cykliska vulvitis och muskelknutor. Problem och smärta kan vara resultatet av minskade östrogennivåer, som förekommer i klimakteriet. Å andra sidan, kan problem också uppstå på grund av östrogen som en kvinnas kropp tar emot när hon tar hormonbehandling.

Endometrios Sällsynta men möjligt

Endometrios är en östrogenberoende sjukdom som orsakar bäckensmärta. Generellt slår det kvinnor som befinner sig i deras reproduktiva år men postmenopausala kvinnor inte är helt undantagna, men tillståndet är sällsynt bland postmenopausala kvinnor, enligt Informaworld.com. Endometrios uppstår när livmoderslemhinnan, som kallas endometrium, finns utanför livmodern. Om du är i klimakteriet och lider av endometrios, kan det bero på användningen av hormonersättningsterapi (HRT).

Rollen av hormoner

Medscape.com konstaterar att teoretiskt, kvinnor som tar hormonbehandling löper en större risk för att utveckla myom, vilket kan orsaka smärta, eftersom östrogen stimulerar fibroid tillväxt. Fibrösa tumörer har både progesteron- och östrogenreceptorer, vilket innebär att de svarar på hormonell stimulering, som uppstår när hormoner vidtas. Vanligtvis kommer fibroider minskar när en kvinna är helt i klimakteriet på grund av de naturligt reducerade nivåer av östrogen och progesteron. Fibroids kan orsaka rygg och bäckensmärta och tryck, förstoppning, uterin blödning och inkontinens.

Storleken av Fibroider

Smärtan som du kommer att uppleva från muskelknutor beror allt på storleken och placeringen av muskelknutor. Bakre myom kan ge smärta i nedre ryggen medan de som ligger i den breda ligamentet kan komprimera ischiasnerven och resulterar i en ensidig smärta i nedre buken. Om du har en främre fibroid, kan detta resultera i kompression av blåsan och vara smärtsamt. Om fibroid är stor, kan detta skapa problem för en kvinna när hon försöker att urinera eller ha avföring.

andra orsaker

Bäckensmärta kan också härröra från cykliska vulvitis. Detta tillstånd omfattar herpes simplex-infektioner, sprickbildning och förtunning av vaginala hud som är resultatet av minskade östrogennivåer, svampinfektioner, lichen planus och lavar skleros, enligt Diane K. Newman, RNC, MSN, CRNP, FAAN.

ytterligare överväganden

Tumörer kan också producera bäckensmärta, som kan bäcken sammanväxningar, interstitiell cystit, kolit, colon irritabile, kolorektala tumörer och divertikelsjukdom. Om du är post-menopausala och upplever bäckensmärta, rådgöra med din läkare.

Kronisk bäckensmärta & orsaker


Kronisk bäckensmärta orsakas av en mängd olika förhållanden. Orsaken till en individs bäckensmärta kan vara svåra att diagnostisera först eftersom många tillstånd i slidan och urinblåsan som orsakar bäckensmärta inte har några synliga tecken. De flesta kvinnor kommer att se en mängd olika läkare innan de får en korrekt diagnos. Bäckensmärta är verklig och kan påverka de dagliga rutinerna för lidande kvinnor. Det är viktigt för kvinnor att vara själv förespråkare och att hitta en läkare som kommer att ta sin smärta på allvar.

vulvodynia

Vulvodynia är en kronisk nervsmärttillstånd. Kvinnor som lider av detta tillstånd kommer att uppleva skytte, knivliknande smärta i vulva. Vissa kvinnor upplever smärta i hela bäckenregionen på grund av vulvodynia. Andra kvinnor har en delmängd av problemet kallas vulva vestibulit, där smärtan är bara kände på kontakt när de försöker sätta in en tampong eller ha sex. Orsaken till vulvodynia förblir okänd. Det är viktigt att komma ihåg att det inte orsakas av en skada eller infektion. Vulvodynia diagnostiseras vanligen genom uteslutning att se till att inga infektioner finns. Läkare kan också göra en bomullstuss test för att se hur känslig en kvinnas vulva är att beröra.

interstitiell cystit

Interstitiell cystit, som brukar kallas IC för kort av läkare och patienter, är en kronisk sjukdom där blåsan ständigt inflammerad. Personer med IC lider många av symptomen på en urinvägsinfektion på en regelbunden basis, men är helt infektion gratis. På grund av positionen av urinblåsan, kan bäckensmärta är ett typiskt symptom på IC. IC patienter också urinera överdrivet. Bäckensmärta kan upplevas hela dagen eller bara vid urinering. IC är vanligtvis diagnostiseras med hjälp av kalium känslighetstest eller en urolog utför en hydrodistention.

Bäckenbotten dysfunktion

Bäckenbotten dysfunktion är ett tillstånd där patienterna har oförklarlig muskelspasmer i sin bäckenområdet. Dessa spasmer kan orsaka allvarlig smärta och obehag i slidan, mellangården och ändtarmen. Bäckenbotten dysfunktion kan vara närvarande i kvinnor som har IC och vulvodynia eller kan existera på egen hand. Det kan orsaka urin frågor och problem med samlag. Om tillståndet lämnas obehandlat, kan det vara omöjligt för kvinnor att ha sex.

Behandling av kronisk bäckensmärta

Även kronisk bäckensmärta har inget botemedel, det finns många sätt att det kan hanteras. IC har en specifik medicin som heter Elmiron som kan hjälpa att belägga blåsan när den används på lång sikt. Sjukgymnastik kan hjälpa till med IC, bäckenbotten dysfunktion och vulvodynia. Det finns två typer av sjukgymnastik för bäckensmärta. En typ är biofeedback, där en sond förs in i slidan för att registrera muskelspasmer och hjälpa patienter träna sina muskler att slappna av. En annan typ är intern massage, där en sjukgymnast slappnar musklerna manuellt. Smärtstillande och vaginala Valium suppositorier ges också till vissa kroniska bäckensmärtpatienter. Huskurer såsom ice förpackningar, värme kuddar och bad kan också hjälpa. Det finns vissa operationer tillgängliga som en sista utväg.