XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

avföring mjukmedel

Använd färg för att lokalisera orsaken

Färgen på avföringen hjälper dig avgöra orsaken till problemet. När avföringen är rödbrunt eller ljusa röda, betyder det oftast att du har en lägre gastrointestinal (GI) tarmkanalen problem, som omfattar tjocktarmen och ändtarmen. Ibland finns det svart avföring med tjära liknande konsistens om det har skett blod i tarmen för länge. Rödbetor och tomater kan också orsaka avföring.

Varför din avföring är röda

Det finns många orsaker till dina röda stolar. Blödningen utvecklas vanligen snabbt. Övre mag-tarmkanalen problem är magsår orsakas av läkemedel såsom naproxen, ibuprofen eller aspirin. Gastrointestinal blödning, gastrit, en tår i matstrupen, trauma, ett främmande föremål eller brist på blodflödet till tarmen kan alla orsaka röda stolar. Lägre gastrointestinala problem inkluderar massiv blödningar i magen, analfissurer, en tumör, kolonpolyps, cancer och hemorrojder.

Tala om för läkaren Vad är det för fel

Rådgör med din läkare när du märker en förändring i avföringen. Har din läkare utesluta kända problem, även om du tror att dina hemorrojder blöder. Din läkare kommer att göra en undersökning på magen och ändtarmen att hitta källan till blödningen. Läkaren kommer att ställa frågor om hur du mår och vad du har märkt om din blod i avföringen. Tester kan också innefatta blodarbete att avgöra hur mycket blodförlust är närvarande. Din läkare kan rekommendera en koloskopi för att fastställa den exakta orsaken till blödning.

Tips för att undvika blod

Försök att äta hälsosamma livsmedel, såsom grönsaker och livsmedel som är rika på fibrer och låg fetthalt. Fullkorn, pasta och bröd är andra bra alternativ. Dessa livsmedel lindra symptomen av förstoppning, hemorrojder och tjocktarmscancer, som alla kan få din blod i avföringen. Undvik att använda läkemedel som ibuprofen, naproxen och aspirin för lång tid, eftersom de är orsaken till dina magsår. Alkohol i stora mängder kan irritera slemhinnan i matstrupen och irritera magen. Rök inte och undvika stress, eftersom dessa kan leda till ett sår. Ta en OTC-medicinering kallas en pall mjukmedel för att lindra smärtan från avföring.

Behandla din blödning

Läkare använder en koloskopi för att bränna eller skära polyper eller andra inre blödning punkter i tarmen. Behandla hemorrojder med en över disk grädde eller ta varma vattenbad. I vissa fall tar bort en kirurg dina hemorrojder. Medicinering i någon form av ett antacidum kommer att sänka magsyra och minska magsår. Operation för att fixa ett sår är sällsynt.

Hur man använder avföring mjukgörare

Förstoppning är ett vanligt problem. Om du har problem som passerar hård avföring eller om din avföring bara producera små torra avföring, är du förstoppad. National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer (NDDIC) uppskattar att "mer än 4 miljoner amerikaner har ofta förstoppning." Over-the-counter laxermedel är den vanligaste behandlingen används för att lindra förstoppning. En pall mjukmedel är en mild typ av laxermedel som är till nytta vid behandling av förstoppning. Pall mjukgörare fungerar genom att hjälpa kroppen att dra in vatten i tarmen, där den absorberas av avföring, vilket gör avföringen mjuk och lättare att passera genom tarmen. Eftersom avföring mjukgörare är mild verkande, kommer du inte att uppleva den plötsliga akuta uppmanar att lindra dina tarmar som ofta upplevs med hårdare laxermedel.

Steg 1

Dricka åtta 8-oz. glas vatten eller juice, eller en kombination av båda, hela dagen, den dag som du tar en pall mjukmedel. För extra laxerande effekt, gör en av dina glasögon dagliga vätskor ett glas beskära juice.

Steg 2

Ät hög fiber livsmedel, såsom fullkorn bröd och ris, frukt och grönsaker. Hög fiber livsmedel lägga huvuddelen av avföring och attrahera vatten till avföring, vilket gör det lättare för avföring att passera genom tarmen.

steg 3

Ta en pall mjukmedel på kvällen, före sänggåendet, med en 8-oz. glas vatten eller juice. Se pallen sköljmedel paket för doserings riktningar. Du kan räkna glas vatten eller juice som du dricker med avföringen sköljmedel som en del av åtta glas vätska per dag.

steg 4

Fortsätt att dricka åtta glas vätska per dag, äta en fiber rik kost och ta en nattlig pall mjukmedel varje dag, upp till en vecka, eller tills du har en framgångsrik avföring. Enligt Medline Plus, en tjänst av National Institutes of Health, avföring mjukgörare vanligen inom en till tre dagars behandling.

varningar

  • Besök din läkare om behandling i hemmet med en pall sköljmedel inte leda till att du har en avföring eller om du fortsätter att passera torr avföring.
  • Ta inte over-the-counter mediciner tillsammans med avföring mjukgörare utan förhandsgodkännande från din läkare.
  • Pall mjukgörare är avsett för tillfällig användning --- inte ta dem längre än sju dagar i rad utan förhandsgodkännande från din läkare.
  • Ge inte avföring mjukgörare till barn som är yngre än sex år, utan godkännande från en läkare.
  • Ta inte avföring mjukgörare om du är gravid eller ammar, eller om du upplever oförklarlig buksmärta, utan godkännande från din läkare.
  • Avföring mjukgörare kan orsaka mindre intestinala kramper, illamående eller ont i halsen. Om symtomen är allvarliga eller fortsätta efter att du slutat använda pall mjukmedel, besöka din läkare.
  • Sluta ta avföringsmjukmedel och ring din läkare omedelbart om du utvecklar nässelutslag, feber, kräkningar, svåra magsmärtor eller har svårt att andas eller svälja. Dessa kan vara tecken på att du har en allergisk reaktion mot pallen sköljmedel.

tips

  • Generellt är du anses vara förstoppad om du har mindre än tre tarmrörelser per vecka.

Saker du behöver

  • 8 8-oz. glas vatten eller juice
  • Hög fiber livsmedel

Hur man diagnostisera problem med avföring


Före moderna resurser och hierarkisk kunskap om teknik gallras av medicinsk vetenskap, vårdpersonal för att diagnostisera en patients hälsoproblem bara genom att titta på hans avföring. Det är ett teckensnitt av information som finns tillgänglig om hälsan hos en person baserat på vad kroppen elimineras. Att ha en avföring kan inte vara den mest trevlig sak att tala om, men det ger tips om hur kroppen som helhet gör. Ta en titt på dina tarmrörelser och lära sig vad din kropp försöker säga dig.

Instruktioner

1. Bestäm om du ansträngde sig för att uträtta sina behov. Notera också om din avföring är små och hårda. Du kan uppleva förstoppning. Detta är resultatet av pallen är i kolon för länge och den vätska som absorberas av det. Dricka mer vätska för att förhindra uttorkning och äta en kost rik på fiber bör hjälpa.

2 Ta reda på om det är ljust röda blod på eller blandas med avföringen. Detta kan vara en indikation på hemorrojder. Över disk krämer är användbara, men följa upp med din läkare som kan avgöra om blodet är en indikator på något allvarligare. Vissa former av ändtarmscancer är ofta anges med blodig avföring.

3 Bestäm om din avföring är grå eller vit. Detta kan vara ett tecken på potentiell sjukdomar i gallblåsan och det måste rapporteras till en läkare omedelbart. Det kan också tyda på leverinfektion eller eventuella problem med bukspottkörteln.

4 Bestäm om din avföring är alltför vattnig. Ibland tarmen kan flytta avföring genom tarmen alltför snabbt om det finns en infektion som kroppen försöker bli av med. Dessutom är vattnig avföring ett tecken på att det finns en blockering i tarmen någonstans och allt som kan få igenom är vattnig avföring. Rapportera ihållande vattnig avföring till en läkare.

5 Undersök din pall för att se om det är tunt eller bandliknande. Detta är en annan indikator på en blockering eller abscess någonstans i tarmen. Ibland kan det finnas pall som är bandliknande. Om det är genomgående i denna form, tala om symptom till din läkare som kan utforska möjliga orsaker.

6 Undersök din pall för att se om det är svart eller tjära-färgad. Detta är ett tecken på blödning i mag-tarmkanalen och bör kontrolleras av en läkare omedelbart. Det enda undantaget från denna regel är om du precis börjat ta ett järntillskott som gör att avföringen att ha en svart färg. Men kör det genom din läkare för säkerhets skull.

7 Undersök din pall för att se om det flyter och avgöra huruvida den har en ovanligt dålig lukt. Om det flyter och illaluktande, kan det vara något att rapportera till läkaren. Om den är gul och oljig, också, kan det vara ett tecken på att näringsämnen inte absorberas i tarmen på rätt sätt och kan vara ett tecken på Celiac sjukdom.

8 Bestäm hur ofta du uträtta sina behov. Det finns ingen anledning att uträtta sina behov varje dag och ta laxermedel regelbundet kan göra tarmen bli beroende av dem. Det inte finns någon "normal" mängd av gånger för att uträtta sina behov på en vecka. Bestämma vad som är normalt för din kropp och sedan titta för eventuella ändringar din kropp gör. Rapportera dessa ändringar i din läkare vid behov.

Har snabbkaffe Hjälp med avföring?

Om du är någon som inte kan "gå" utan ditt morgonkaffe, kan du vara intresserad av att veta att du inte är ensam. Tillsammans med antioxidanter och en morgon pick-me-up, kaffe hjälper också till med tarmrörelser för en delmängd av befolkningen. När du inte har tid att brygga en färsk pott, kan snabbkaffe ger samma fördelar för matsmältningssystemet.

Regelbunden eller Decaf

År 1990, mag-avdelningen på Royal Hallamshire Hospital genomförde "Effekt av kaffe på Distal kolon funktion." Detta tvådelad studie inleddes med en kartläggning av 99 unga, friska män och kvinnor, frågar om att dricka kaffe gjort dem mer benägna att ha en avföring. Tjugonio procent, främst kvinnor, svarade ja.

Forskare sedan används "multi manometri" att observera motorisk respons i tjocktarmen på fjorton deltagare. Ämnen fick svart, osötat kaffe att dricka. Faktiska motoriska aktiviteten ökade i dem som hade svarat "ja" på enkäten, vilket tyder på att den större lust att uträtta sina behov var en verklig fysisk reaktion, inte bara en psykologisk en. Regelbunden och koffeinfritt kaffe gav samma effekt, men hade ingen effekt på dem som hade sagt "nej" till den ursprungliga undersökningen frågan. Snabbkaffe har i allmänhet mindre koffein, men denna studie tyder på att en undergrupp av populationen är mer benägna att känna effekter på tarmvanor än andra, oberoende av koffein.

Kaffe vs Varmvatten

Scandinavian Journal of Gastroenterology publicerade en studie 2005 där sexton försökspersoner fick antingen 280 ml hett kaffe eller 2 mg sublinguala nikotin och sedan observerades för fysiska förändringar i rektal ton. Nikotin hade liten effekt på tonen i rektala muskler, men kaffe ökade ton med 45%. Intressant, varmvatten ökade tonen med cirka 30%.

Denna minskning av tarmmuskulaturen är sannolikt ansvarig för de efterföljande effekterna på avföring. Om du är någon som upplever negativa biverkningar från koffein, kan du kan vinna liknande förmåner matsmältnings genom att dricka varmt vatten eller örtte. Inte desto mindre kommer kaffe sannolikt producera störst respons. Genom att välja snabbkaffe kan du ha mer kontroll över styrkan i din drink, beroende på hur mycket kaffe du väljer att blanda i.

Sammansättning av snabbkaffe vs. Brewed

Enligt den internationella kaffeorganisationen, är den genomsnittliga koffeinhalt i 5 oz snabbkaffe 65 mg. Trängt kaffe innehåller cirka 80 mg, och upptining kaffe innehåller ca 115 mg. Trots en något lägre koffeinhalt, är snabbkaffe kemiskt liknar bryggt kaffe. Om du känner behov av att ha en avföring efter att ha druckit vanlig dropp kaffe, du sannolikt kommer att uppleva samma effekt efter att ha druckit omedelbar eller koffeinfritt kaffe.

slutsatser

I slutändan verkar det som ett ökat behov av att uträtta sina behov efter kaffe är en mycket individuell fråga. Den allmänna handledningen för friska individer med tarmrörelser mellan tre gånger om dagen till en gång var tredje dag. Tala med din läkare om dina tarmvanor förändras oväntat, eftersom detta kan vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd. Oavsett vilken typ av kaffe du väljer att dricka, ha en hälsosam kost, tillräcklig i fiber och vätskor, är nyckeln till att upprätthålla matsmältning.

Hur kan man förhindra blodig avföring


Kontroll avföringen efter avföring är ganska grov sak att göra, men observera avföringen är ett av många sätt att övervaka tillståndet i matsmältningssystemet. Utseendet och färgen på avföringen betecknar en massa saker, som ger dig en enkel påminnelse om majs soppa ni hade för middag till en allvarlig varning av ett befintligt problem i systemet. Blod i avföringen kan komma från en skada eller på någon av de delar av mag-tarmkanalen (från matstrupen till ändtarmen). Mörkret och / eller lätthet av blodfläckar på avföringen är tillräckligt för att ge ett spår om var skadan är. Dessa fläckar är ibland märkbara, men det finns fall där de blodutstryk endast kan upptäckas genom en fekal blodprov. Några orsaker till blodig avföring inkluderar hemorrojder, förstoppning, magsår, tjocktarmscancer, tarminfektion eller sår, inflammatorisk tarmsjukdom eller analfissurer. Här är några skyddsåtgärder för att förhindra blodig avföring.

Instruktioner

1 Besök din läkare genast. Även blodig avföring ibland orsakas av lindriga fall, inte ta det för givet. Du bör omedelbart informera din läkare om det för att ta reda på den specifika orsaken och att behandlingen kan ges direkt. Om du har fått diagnosen magsår orsakas av bakterier (H. pylori) Läkaren kan ge dig antibiotika för att förhindra ytterligare blödning i såret.

2 Titta på vad du dricker och äter. Helicobacter pylori (H. pylori) är den grupp av bakterier som är ansvariga för att orsaka magen och tolvfinger infektioner och sår, som är faktorer av vilket orsakar blodig avföring. Dessa organismer kan lätt överföras genom kontaminerat vatten och mat. Så vara dubbelt försiktig när du äter ute eller när du laga din egen mat; och även, alltid se till att vattnet du dricker är ren och säker.

3 Lägg till mer fibrer i kosten. Tidskrävande hög fiber livsmedel såsom fullkorn eller vete, grönsaker, frukt (t.ex. ananas och hallon), och låg fetthalt livsmedel är utmärkt för att hålla dig matsmältningssystemet friskt. Det kommer också att hjälpa till att förebygga förstoppning, analfissurer, hemorrojder, koloncancer och andra matsmältningsproblem som kan bidra till en blodig avföring.

4 Ta antiinflammatoriska läkemedel i enlighet med sin lämplig mängd användning eller i enlighet med vad läkaren ordinerat dig att ta. Onödig intag och överdriven användning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen (Alvedon), meloxikam, naproxen (Naprosyn) och acetylsalicylsyra) kan orsaka sår och blödningar i magen och tarmarna som så småningom kommer att leda till en blodig avföring.

5 Styr ditt alkoholintag, eller ännu bättre, inte dricker alls. Dricka för mycket alkohol kommer bara leda till gastroesofageal reflux, en sjukdom där mat och syror i magen backar upp, vilket resulterar i irritation eller kanske skador esofagus foder. Nämnda skador kan möjligen även spridas vidare till foder i magen. Som ett resultat av irritation runt foder i matstrupe och magsäck, kan små blodkärl sprack leder till uttryck för en blodig avföring.

6 Drick mycket vatten för att undvika uttorkning. Förstoppning är ett av de huvudsakliga indikationerna för uttorkning. Det är ett fall där det finns en svårighet avföring passage när du uträtta sina behov. Och om du har möjlighet att utvisa en hård avföring, kommer blod med det ibland. Det bästa sättet att förhindra detta är att hålla systemet uttorkad så dricka minst 6 till 8 glas vatten om dagen.

7 Sluta röka. Rökning minskar produktionen av bikarbonat i magen som är ett viktigt ämne som neutraliserar magsyra. När produktionen av detta ämne är reducerad, kommer det att öka surheten i magen som leder till irritation och sår, som kan manifesteras genom en blodig avföring. Cigarettrökning kommer också att minska styrkan i immunförsvaret som gör dig mer benägna att ha bakteriella infektioner såsom Helicobacter pylori-infektion som orsakar magsår.

8 Försök att ta det lugnt och koppla av. I vissa fall är blodig avföring kopplade till stress. Aptitlöshet eller saknade måltider är en av de många tecken på en stressad individ. På grund av detta är normal gastrisk motilitet påverkas vilket leder till en ökning av surhetsgraden i magen. Mängden syra som når tolvfingertarmen (del av tunntarmen) kommer också att vara högre än dess vanliga takt. Allt detta kommer att leda till mag- och tarm irritation och sår som kan leda till en blodig avföring.

9 Diskutera med din läkare om vissa medicinska rensning metoder som kommer att bidra till att förebygga faktorer som inte bara orsakar blodig avföring men tjocktarmscancer samt. Följande medicinska förfaranden bör göras så tidigt som möjligt, särskilt om cancer i tjocktarmen körs i din familj: (a) Fecal ockult blodtestning årligen, (b) Barium lavemang är tillrådligt vart 5 år, (c) endoskopisk undersökning av tjocktarmen (koloskopi) var 10 år.

Min 5-veckor gamla barn har rinnande avföring

Även friska barn - särskilt ammas kära - erfarenhet mjuka och täta tarmrörelser under de första månaderna i livet. Om ditt barns tarm rörelser plötsligt öka i frekvens, volym eller vattenvolymen, men då får hon lider av diarré, ett vanligt symptom på gastrointestinal infektion, matsmältningssvårigheter, sjukdom och andra villkor. Ring ditt barns barnläkare att rapportera problemet; diarré hos nyfödda kan snabbt utvecklas till uttorkning.

Diarré

När maten passerar alltför snabbt eller i stora volymer genom tarmkanalen, kan kroppen inte absorbera vätskan, så det utsöndras tillsammans med avfall och delvis smälta maten. Hos vuxna och barn, är diarré lätt identifieras som rinnande, illaluktande avföring och täta tarmrörelser. Hos barn, kan villkoret inte vara lika självklart. Leta efter en avvikelse från normala avföringsmönster, notera variationer i färg, konsistens, vatteninnehåll och frekvens. Hos vuxna, diarré försvinner vanligen själv inom några dagar utan en läkares uppmärksamhet. University of Maryland Medical Center varnar dock att barn och äldre som upplever diarré är särskilt utsatta för uttorkning och bör ses av en läkare.

dehydrering

När ett barn har diarré, kan hans kropp inte absorberar nästan tillräckligt med vatten eller elektrolyter, så en brist, som kallas uttorkning kan leda till. Enligt MedlinePlus.com symptom på uttorkning hos nyfödda inkluderar torra ögon och tårlösa gråt, minskad urinering, insjunkna ögon och letargi. Vid svår uttorkning, fontanellen, eller mjuk fläck på toppen av ett barns huvud, verkar insjunkna. Ring din läkare om du ser tidiga tecken på uttorkning. Om uttorkning är svår, söka omedelbar hjälp.

orsaker

Diarré kan bero på ett antal villkor, inklusive sjukdomar, infektioner, allergier, medicinering och diet. Hos barn, kan problemet bero på en förändring i barnets kost, såsom en omkopplare i formel, eller en förändring i moderns diet om barnet ammas. Antibiotika som vidtagits av baby eller genom barnets ammande mamma kan också orsaka barnets diarré. Andra möjliga syndarna inkluderar virusinfektioner såsom rotavirus eller influensa, bakteriella infektioner såsom salmonella, parasiter såsom Giardia infektion, födoämnesallergier, laktos eller kolhydratintolerans och mindre vanliga men allvarliga tillstånd som celiaki, inflammatorisk tarmsjukdom och cystisk fibros. Rapportera alla symtom eller förändringar i matvanor till barnläkare och påminna honom om antibiotika som föreskrivs för dig eller ditt barn.

Behandling

Behandlingen fokuserar oftast på vätskeersättning. Om barnet ammas, kommer din läkare förmodligen rekommendera att du fortsätter amning. Om detta inte tillräckligt rehydrera barnet, kan hon också rekommendera att komplettera med en vätskeersättning specifikt utformade för spädbarn. Inte ge barnet en sportdryck, dock. Om ditt barn är formel-utfodras och läkaren misstänker en allergi eller intolerans, kan hon rekommendera att byta formler. Annars kommer hon förmodligen rekommendera fortsätta formel utfodring. Svåra fall av uttorkning kan behöva behandlas på sjukhus, där läkarna kan administrera vätskor intravenöst. I fallet med en bakteriell infektion, kan din läkare förskriva antibiotika, och hon kan rekommendera en parasiter om parasiter som orsakar sjukdomen. Ofta diarré hos barn orsakar blöjeksem, som kan behandlas med vattensköljningar, lufttorkning och skydds salvor och krämer.

Vilka är de behandlingar för lös avföring?

Lös, vattnig avföring, eller diarré, varar ofta flera dagar och kräver mer frekventa resor till badrummet. Orsaker till diarré innefattar virus, bakterier, mediciner, kirurgi och matsmältningsstörningar. The Cleveland Clinic anges att de flesta människor lider av diarré en till två gånger per år och tillståndet sällan blir värre. Ytterligare symptom i samband med lös avföring är buksmärtor, feber, magkramper och uppblåsthet. MayoClinic.com råder patienter att söka läkare om diarré varar mer än tre dagar, om avföring vänder blodig eller svart eller svår smärta är närvarande.

Huskurer

MayoClinic.com föreslår att låta diarré att lösa sig, eftersom det ofta varar bara några dagar. En person bör undvika att äta mejeriprodukter, livsmedel som innehåller mycket fett och kryddstark mat i flera dagar. Som tarmrörelser gradvis återgå till normal form lägga halvfasta och låg fiber livsmedel i kosten rekommenderas. En person bör gradvis konsumera kex, rostat bröd, ris och kyckling tills en vanlig kost blir acceptabel. Andra livsmedel låg fiber inkluderar yoghurt, mogna bananer, äppelmos och slät jordnötssmör.

Om en persons rektal område är öm från de lösa, vattnig avföring, en SITTBAD eller blötläggning i badkaret kan hjälpa. Sitter i några inches varmt vatten lindrar klåda och obehag i samband med diarré. En person bör klappa området torrt och inte gnugga för att undvika irritation. The Cleveland Clinic föreslår att applicera vaselin eller hemorrojder grädde till området för att minska obehag.

hydroterapi

När lider av diarré, kan kroppen bli allvarligt uttorkad. Personen bör bära en vattenflaska och sip vatten under hela dagen. Cleveland Clinic råder patienter som lider av diarré att dricka två till tre liter vatten per dag. Förutom vatten, massa fria juice, buljonger och koffeinfritt soda uppmuntras. The Cleveland Clinic föreslår också dricka sportdrycker, te och fettfri kycklingbuljong.

mediciner

Over-the-counter läkemedel för att behandla diarré finns i flytande och tablettform. Vanliga läkemedel inkluderar vismutsubsalicylat, vanligen säljs som Samarin eller Kaopectate, liksom loperamid The Cleveland Clinic föreslår en dos av 2 msk. av vismutsubsalicylat efter varje avföring. Loperamid rekommenderas om vismutsubsalicylat inte påverkar diarré efter 12 timmar. Ibland antibiotika ordineras om en bakteriell eller parasitinfektion uppstår; antibiotika kommer inte att bota en virusinfektion.

Vissa läkemedel kan orsaka diarré som en bieffekt. En person bör undersöka alla mediciner som tagits over-the-counter och genom recept. En läkare kan sänka en medicin dos eller byta läkemedel för att stoppa diarré.

Baby gråter när ha en avföring

En baby kan gråta när kämpar för att ha en avföring. Om barnets avföring är svårt och smärtsamt att passera, är det troligt att hon är förstoppad. Förstoppning påverkar spädbarn av flera skäl. Du kan hjälpa ett barn med förstoppning hos ett antal olika sätt.

Tecken på Förstoppning

Barn som är förstoppad inte nödvändigtvis har sällan avföring. Förstoppning innebär att deras avföring är torrt och hårt, är mycket svåra att passera, och kan vara smärtsamt att passera. Ofta avföring ser ut som små, hårda stenar. Barnet kan våndas och gråta när hon försöker ha en avföring, ofta dra knäna upp i hennes bröst. Du kan också upptäcka lite blod på pallen.

Orsaker till förstoppning

Spädbarn får sällan förstoppad. Förstoppning kan vara vanligt i formel som ammas. Bebisar som övergången från bröstmjölk till formel eller som börjar äta fast föda kan utveckla förstoppning. Förändringar i kost, även till en annan typ av formel eller typ av mjölk, kan utlösa förstoppning. Otillräckliga vätskor är en annan orsak till förstoppning. Bebisar som har övergått till bord mat som inte får tillräckligt med fiber i sin kost kan också vara mottagliga för förstoppning.

Underlätta Pain tarmtömningar

En over-the-counter glycerin stolpiller kan hjälpa barnet driva ut avföring. Du kanske också vill prova att sätta flytande glycerin i barnets ändtarm för att uppmuntra en avföring. Ett vattenbaserat glidmedel smörjas in i barnets anus kan också hjälpa en avföring passerar mer bekvämt.

förhindra Förstoppning

Spädbarn som lider av förstoppning och smärtsamma tarmrörelser kan behöva lite extra vätska. Medan du bör alltid rådfråga din barnläkare om förstoppning i en nyfödd kan du erbjuda din äldre barn extra vatten. Du kan också försvaga vissa apple, plommon, päron eller annan fruktjuice med vatten och erbjuda några uns åt gången. Erbjud en baby mycket frukt och grönsaker, antingen i form av puréer eller cut-up table mat, när han är gammal nog.

Avförings Symtom på hepatit C

I USA, är cirka 3,2 miljoner människor smittade med hepatit C-virus, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Detta virus orsakar långvarig leverinflammation i drabbade personer. Även om många människor med hepatit C inte upplever symptom kan symptomatiska människor utvecklar avföring förändringar som tyder på leversjukdom. Människor som uppvisar något av avförings symtom på hepatit C bör rådfråga en läkare för ytterligare utvärdering och omsorg.

Lös avföring

En person med hepatit C kan märka att hans avföring visas ovanligt lös eller rinnande. Denna pall symptom på hepatit C är ett resultat av diarré, ett tillstånd som kännetecknas av akuta, ofta tarmrörelser, Illinois Department of Public Health förklarar. Lös avföring symtom kan förekomma i samband med uppsvälld mage, kramper eller smärta i vissa människor. Människor som ständigt producerar lösa eller rinnande avföring kan förlora alltför mycket vatten från deras kroppar, vilket ökar risken för att utveckla uttorkning. Om lös avföring förekommer i samband med yrsel, magbesvär, huvudvärk, ökad törst eller utmattning, bör drabbade människor kontakta läkare.

Vit, blek eller lera-avföring

Ovanligt vit, blek eller lera-färgad avföring kan vara ett symptom på hepatit C, varnar MedlinePlus. Leverskador orsakade av hepatit C-virus förhindrar levern från att fungera normalt. Dålig leverfunktion kan orsaka bilirubin, en gulfärgad avfallsprodukt, ackumuleras i levern, vilket förhindrar dess release i tarmkanalen. Frånvaron av denna pigmenterad avfall ämne i tarmen leder till avföring missfärgning. Dessa avförings förändringar bör diskuteras med en läkare så snart som möjligt.

blodig avföring

Vissa personer med hepatit C kan utveckla blod inom avföringen som ett tecken på detta leverinfektion. Inflammation i levern orsakad av hepatitvirus kan stråla in i mag-tarmkanalen. Gastrointestinal irritation kan orsaka blödningar i magen eller tarmen, University of Iowa Health Care rapporter. Blödning längs mag-tarmkanalen kan resultera i produktion av blodig avföring. Personer med hepatit C kan märka att deras avföring visas ovanligt röda eller mörkt på grund av förekomsten av blod. Blodig avföring kan också vara ett tecken på alternativa medicinska problem, såsom magsår, och bör omedelbart rapporteras till en läkare.

Hur man gör mig ha en avföring varje dag

Dagliga tarmtömningar är inte en nödvändighet för tarmen hälsa. Faktum är att många människor har färre än sju tarmrörelser i veckan, och detta anses normalt eller vanlig för dem. Du bör endast vara oroliga när dina "normala" förändringar eller om du inte har en avföring minst tre gånger i veckan. Men för att hålla regelbunden, kan du anta några enkla livsstilsförändringar.

Steg 1

Ät mycket frukt och grönsaker samt andra fiberrika livsmedel som, fullkornsbröd, bönor och brunt ris. Fiber underlättar tarmrörelser genom att öka huvuddelen av avföringen, vilket gör det lättare att passera. Du bör få 20 till 35 g fiber i kosten dagligen.

Steg 2

Drycker mycket vätska. Vistas väl hydrerad säkerställer fuktiga avföring som är lättare att passera genom tarmen. När vätskeintag är låg, du sluta med avföring som är hård, torr och svår att passera.

steg 3

Öka din fysiska aktivitet. Motion är inte bara bra för dig hjärta, det är också bra för tarmhälsa. Det underlättar tarmrörelser genom att stimulera dina tarmar.

steg 4

Ta en fiber laxerande eller fiber tillägg dagligen. De hjälper kroppen arbete naturligt genom att lägga till bulk till avföringen. Undvik regelbunden användning av stimulerande laxermedel som bisacodyl, eftersom du kan bli beroende av dem. Var noga med att dricka mycket vatten samtidigt som fiber laxermedel; de faktiskt kan orsaka förstoppning när du inte får tillräckligt med vätska.