XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

ätit för mycket vattenmelon

Biverkningar av att äta för mycket vattenmelon

Vattenmelon, fettfri och en bra källa till vitamin A, B6 och C, innehåller även kalium och nyttiga naturliga växtkemikalier såsom lykopen och citrullin. Trots att betraktas som friska, konsumerar stora mängder av denna frukt potentiellt kan leda till negativa effekter, inklusive matsmältningsproblem och hjärt-och nervsjukdomar. Komponenter i vattenmelon kan också ge positiva bieffekter.

Komponenter

Vattenmelon innehåller stora mängder av phytochemical lykopen, möjligen mer än lykopen-rika tomat. US Agricultural Research Service redovisar 1 1/2 koppar vattenmelon innehåller 9 till 13 mg av lykopen. Denna röda växt pigment ger vattenmelon sin färg och kan fungera som en stark antioxidant för att minska risken för cancer och andra sjukdomar. Vattenmelon innehåller också måttliga mängder av kalium, ett mineral anses nödvändig för en korrekt funktion av alla kroppens celler, organ och vävnader. Friska vuxna behöver en intaget av 2000 mg kalium dagligen, enligt Drugs.com. Annan fytokemiska i vattenmelon kallas citrullin omvandlas till arginin, ett protein-building aminosyra, vilket påstås gynnar hjärtat och cirkulationen.

gastrointestinal

Även om den främst anses säkra och välgörande, 30 mg eller mer av lykopen i vattenmelon kan potentiellt orsaka negativa bieffekter. Konsumerar stora mängder lykopen-rika livsmedel, såsom tomater och vattenmelon, kan leda till gastrointestinala störningar. American Cancer Society rapporterar att en undersökning observerade effekterna av en lykopen-rik tillägg på en patient. Patienten tog en tomat kosttillskott som innehåller 15 mg av lykopen två gånger dagligen och erfarna tarmbesvär som illamående, kräkningar, diarré, matsmältningsbesvär och svullen.

hyperkalemi

Konsumerar större mängder av livsmedel som innehåller kalium, såsom vattenmelon, kan påverka personer som diagnostiserats med hyperkalemi, eller för mycket kalium i blodet. Hyperkalemi kan potentiellt leda till farliga kardiovaskulära effekter såsom oregelbundna hjärtslag, en svag eller frånvarande puls och hjärtstillestånd samt påverka nerv och muskelkontroll. Njurarna avlägsna överskott kalium från kroppen, och hyperkalemi resulterar ofta från njurarna inte fungerar, enligt MedlinePlus. En typisk kil av vattenmelon, eller 3 koppar, innehåller cirka 560 mg kalium. Det är för mycket för personer med allvarliga njursjukdomar, enligt ledande njurvårdgivare DaVita. En mindre del av en kopp har kaliumnivåerna av endast 176 mg.

Impotens

Konsumerar ett överflöd av vattenmelon kan ge effekter jämförbara med erektil dysfunktion läkemedlet sildenafil, enligt forskare vid Texas A & M University. Arginin, som produceras av citrullin förtär efter vattenmelon, stimulerar reportedly kväveoxid som slappnar blodkärl på ett sätt som liknar sildenafil. Många orsaker till impotens finns, men den extra kväveoxid som erhållits från att konsumera vattenmelon kan hjälpa män som behöver ökat blodflöde få erektion och förbättra sin hjärthälsa samtidigt.

Hur för att lindra magen efter att ha ätit för mycket

Sex av 10 amerikaner uppger att de äter mer än de borde, vilket kan betyda att du förbrukar mer kalorier än du behöver och känner smärtsamt fullt. Detta sker ofta vid stora sammankomster, såsom Thanksgiving, när du är omgiven av massor av god mat, och du och din familj och vänner äta plattor staplade hög med mat. Oavsett tillfälle, är en överfylld mage rent obehagligt. Du behöver inte vänta i timmar tills du smälta, men kan prova enkla huskurer för att dämpa din uppsvälld mage.

Te

Även om du inte vill lägga något i din mage efter ätande, försök att smutta på vissa te. Integrative och Sport Nutritionist Beth McDonald rekommenderar koffeinfritt, cikoria-root te, som kan lugna ner ditt humör och din mage. Detta rostat kaffe smaksatt te främjar rörligheten för livsmedel genom matsmältningskanalen. Om du inte gillar kaffe smaker, väljer kamomillte, som har en liknande terapeutisk effekt.

pepparmynta

Suga på en pepparmintgodisen efter hetsätande. Peppermint lindrar naturligt gas, matsmältningsbesvär och illamående. Undvik det om du lider av sura uppstötningar, dock. Peppermint slappnar öppningen mellan magen och matstrupen, så magsyra flöda tillbaka uppåt. Annars gärna njuta av en kopp pepparmynta te eller pinne av pepparmint tuggummi.

Träning

Du kan frestas att krascha på soffan med en mage livsmedel av mat, men motivera dig själv att gå för en kort promenad. En promenad efter att ha ätit, även en långsam promenad, främjar matsmältningen. Genom att stå och flytta runt, även hindra dig sura uppstötningar, eftersom gravitationen stannar magen juicer från att komma tillbaka och orsakar halsbränna. Dr. Matthew Edlund, i "Psychology Today" stater promenader hjälper till att balansera blodsockernivån och därmed förhindra typ 2-diabetes. Om du går efter middagen, kan du också skära ner på magen fett.

Antacida och aktivt kol

Om allt annat misslyckas, prova over-the-counter medicinering. Enligt Penn State Hershey Medical Center, antacida behandla halsbränna, matsmältningsbesvär och gas. Dr. Patricia Raymond, en gastroenterolog och biträdande professor i klinisk internmedicin vid Eastern Virginia Medical School, rekommenderar försöker tabletter aktiverat kol. Kolpulver suger upp överskott gas i tarmkanalen. Du bör inte använda dem på regelbunden basis, och tala med din läkare om du är på hjärtmedicin eftersom de två kan interagera.

Hur rengöra din kropp efter att ha ätit för mycket salt

Om du binge på salt mat, kommer du sannolikt att känna uppsvälld och pösiga några timmar senare. Det beror på att äta för mycket salt orsakar din kropp att behålla vatten. Den extra vatten i kroppen kan uppgå till ett par extra pounds av vikt och kan leda till högt blodtryck. Njurarna kan filtrera endast en liten natrium ut ur blodet vid en tid, så det finns ingen magisk sätt att bli av med all extra salt. Allt du kan göra är att minska din natriumintaget, hålla din ämnesomsättning hög och vänta.

Steg 1

Skär ner på ditt intag av salt. Experter rekommenderar ett dagligt sodiumintag av högst 2300 mg för friska vuxna under 40 år, enligt Harvard School of Public Health. Det är ungefär en tesked. Människor som är äldre än 40, afroamerikanska och de med högt blodtryck har en lägre rekommenderade dagliga gräns: 1.500 milligram. Om du har Binged och behåller vatten på grund av salt, du förmodligen har förbrukat mycket mer än 2.300 milligram i en dag. För de närmaste dagarna, bör du förbrukar mycket mindre; skjuta till 1000 milligram. Oroa dig inte om att få för lite - vissa människor i primitiva kulturer förbrukar mindre än 200 milligram per dag och få genom att bara bra.

Steg 2

Dricka buteljerat källvatten medan du befria kroppen av natrium. Kranvatten kan innehålla små mängder av salter som kan sabotera din insats för att befria kroppen av natrium. Undvik läsk och sportdrycker som innehåller salter och elektrolyter.

steg 3

Skölj konserver att tvätta bort överflödigt natrium. Konserverade bönor, efter tömning och sköljning, har 40 procent mindre natrium. Undvik saltbelastad bearbetade livsmedel som lunchmeats, och späd buljonger i recept för att hålla natriumintaget inom gränser.

steg 4

Mäta dina framsteg efter två till tre dagar efter en låg salthalt regim. Du vet när extra salt har lämnat din kropp eftersom du inte längre känner uppsvälld och svullet, och du kanske märker att du har förlorat lite i vikt eftersom kroppen behåller mindre vatten. Vid denna punkt, kan du gradvis öka din natriumintaget till närmare ditt dagliga intag gräns. Håll koll på hur du känner dig, och sätta sig på en natriumintaget som uppfyller dina individuella hälsobehov.

varningar

  • Om du tränar ihärdigt i mycket varmt väder, kan du förlora vätska och natrium genom svettning. Drick mycket vatten under träningen, och inser att du kan behöva mer kost natrium för att kompensera för kraftig svettning.

tips

  • Drick mycket vatten för att hjälpa kroppen att upprätthålla en hälsosam vätskebalans och spola ut överflödigt natrium.
Hur DE-Bloat efter för mycket saltintag

Även natrium är viktigt för en sund kropp, en betydande majoritet av amerikaner äter mer än dubbelt den rekommenderade mängden, enligt American Heart Association. Även om dessa salta snacks kan vara lockande för smaklökarna, de är ganska farliga för kroppens hälsa. En hög saltfattig kost ökar risken för högt blodtryck, hjärtsjukdomar och stroke. Utöver dessa långsiktiga hälsorisker, kan äta för mycket salt gör du känner uppsvälld.

fluid Flush

Även om det kan tyckas bakvända att dricka vatten när kroppen är redan full av saker, det är faktiskt nödvändigt. Vatten är ett diuretikum, så det stimulerar kroppen att avlägsna överskott av vatten och spola natrium från matsmältningssystemet, säger dietist Joy Bauer i "kvinnodagen." Efter att ha ätit för mycket salt, håller kroppen på vatten eftersom det försöker att förhindra uttorkning. Dricksvatten är en mild påminnelse om att ditt system som du väl hydrerad utan extra vätskeansamling. Även om vatten bör vara ditt huvudsakliga dryck val, ingefära, kamomill och pepparmynta te kan också hjälpa dig debloat. Dessa typer av te inte bara fungera som diuretika, men också lugna matsmältningssystemet.

Hydrating Snacks

Om du bara inte kan föreställa sig sörpla annan uns av vatten, vända sig till vattenrika frukter i stället. Vattenmelon, cantaloupemelon, honungsmelon, apelsiner, ananas, grapefrukt, selleri och gurka är alla effektiva val när man försöker debloat. Om du behöver äta på flykt, kasta dessa vattenrika frukter i en mixer med lite yoghurt - även hög i vatten - och några isbitar för en välsmakande, debloating smoothie.

plocka Kalium

American Heart Association förklarar att kalium är en mäktig allierad i kampen mot natriumretention. Kalium spelar en dubbel plikt i kroppen, inte bara uppmuntrande natriumutsöndring men också avkopplande blodkärlens väggar och sänka blodtrycket. Kalium-rika livsmedel innehålla bananer, sötpotatis, tomater, apelsiner, meloner, aprikoser, russin och yoghurt. Föreningen rekommenderar ett dagligt intag av kalium på cirka 4700 milligram för en genomsnittlig vuxen.

Få Aktiv

Få minst 30 minuters motion kan hjälpa till att lindra uppblåsthet symtomen genom att hålla vätskor rör sig genom systemet. Vara aktiv kan också driva gas genom matsmältningskanalen, en vanlig orsak till magen obehag. En rask promenad eller mild jog är bra alternativ för debloating efter en salt måltid. Men om din uppsvälld mage hindrar dig från dessa typer av träning, spendera några minuter yoga. Fokus på yoga vändningar, som massera försiktigt och pressa kroppens matsmältningssystemet, främja en effektivare matsmältning.

varningar

  • Rådgör med din läkare om du upplever kronisk uppsvälldhet problem.

tips

  • Välj livsmedel som har ett lågt natriuminnehåll och dricka mycket vatten varje dag för att förhindra vätskeretention och uppblåsthet problem.
Magkramper efter att ha ätit socker

Det finns flera ofarliga varför vissa människor upplever magkramper efter att ha ätit för mycket socker, men det finns också några allvarliga skäl. Svåra kramper som varar länge, hålla återkommande, eller åtföljs av andra symptom som feber, illamående, kräkningar och blödning, varnar dig för att komma till din läkare, och snabb. När det gäller ofarliga skäl kan enkla kost justeringar hjälpa till att förebygga problemet.

Gas

Magkramper efter att ha ätit socker

Den mest sannolika orsaken till magen att skada efter att ha ätit för mycket socker är helt enkelt gas. Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer, kan de flesta kolhydrater orsaka gas. Socker, naturligtvis, är en typ av kolhydrat. Gasen kan bygga upp i olika delar av tarmen, vilket gör det lätt att förväxla med ett mer allvarligt tillstånd som hjärtsjukdomar, gallsten eller blindtarmsinflammation.

orsaker

Enligt Nation Barnsjukhus, ibland socker inte helt smälta i den övre tarmen. Eftersom det fortskrider genom systemet, kan den jäsa i nedre tarmen och producera gas. Ibland gas kommer att passera rätt på ut, andra gånger kommer bara leda till en smärtsam uppsvälld känsla. Denna typ av magen kramp visas några timmar efter en socker binge.

Laktos

Magkramper efter att ha ätit socker

Det sätt på vilket sockret kommer in i din kropp kan också ge dig en ledtråd till källan problem. Om sockret kommer i form av en glass fruktglass, kan det vara laktos i mjölken som producerar kramper. Laktos är en mjölksocker, och den producerar gas och diarré hos vissa människor. Många laktosintoleranta människor antingen undvika mejeri helt eller använda över-disk piller som levererar ett enzym för att smälta mjölk smärtfritt.

Värme

Magkramper efter att ha ätit socker

Extrem värme kan också vara en faktor i sockerrelaterade magkramper. Stora mängder socker, precis som koffein och alkohol, kan orsaka att kroppen att släppa för mycket vätska. I varmt väder, sätter detta du löper ökad risk för uttorkning och värmeslag. Magkramper är bland de första tecknen på värmerelaterade sjukdomar. Dessutom råder CDC att mycket kalla drycker kan orsaka magkramper. Denna information läggs upp till en smärtsam bild: På en mycket varm dag, kanske du nå för en mega-storlek, frostig kall saft svalna. Kombinationen av hög värme, uttorkning, och mycket kallt sugary vätska kan alla arbeta tillsammans för att producera magkramper.

Förebyggande / Lösning

Magkramper efter att ha ätit socker

Det enklaste sättet att undvika socker relaterade magkramper är att undvika alltför stora mängder raffinerat socker. I stället för att dricka söta läsk under varma dagar, nå för ett glas vatten eller en låg sockerhalt sportdryck. Ät en mängd olika hälsosamma livsmedel från i alla livsmedelsgrupper. Socker relaterade kramper bör inte vara längre än en dag eller två, så om du fortsätter att känna dåligt, eller om de kramper åtföljs av andra symtom, se till att se din läkare.

Biverkningar av att äta för mycket fiber

Om du äter en vanlig amerikansk diet, chansen att du äter för mycket fiber är smala. Men om du överdriva det på fullkorn, frukt och grönsaker och bönor - några typiska livsmedel som innehåller mycket fiber - du kan hitta dig själv lider av följderna. När matsmältningssystemet inte används till fiber kan ett ökat intag leda till magbesvär såsom gas, uppblåsthet och magsmärtor.

rekommenderade mängden

Den genomsnittliga amerikanska förbrukar mellan 10 och 15 gram fibrer per dag, betydligt mindre än de 20 till 35 gram rekommenderade dagliga, enligt National Institutes of Health. Att äta tillräckligt med fiber hjälper matsmältningen, förhindra förstoppning, samt att hålla dig mättnadskänsla och därmed hjälpa till att kontrollera vikten. Fiberrika livsmedel innehålla fullkornsprodukter, torkade bönor och ärtor, frukt och grönsaker.

Fysiska biverkningar

Den första indikation på att du har ätit för mycket fibrer i en kort tid kommer att komma från din midsection. Symtomen omfattar flatulens, uppsvälldhet och magkramper, men din mage vänjer sig ökningen av fiber bör symptomen avtar. I sällsynta fall har överdriven konsumtion av fiber hos personer med svårigheter att tugga eller rörlighet intestinal orsakade tarmobstruktion.

Näringsämnen och läkemedelsinteraktioner

Konsumerar för mycket fibrer kan störa absorptionen av vissa näringsämnen eller läkemedel. Enligt Linus Pauling Institute, kan lägga spannmålsfiber minskar kroppens upptag av zink, järn, kalcium och magnesium; dock kan detta bero på att fytat i spannmålsfiber och orsakas inte av själva fibern. Dessutom rekommenderar LPI ta mediciner en till två timmar före eller efter fibertillskott eftersom vissa typer kan störa absorptionen av vanliga läkemedel, såsom paracetamol, penicillin och tetracykliner.

Minimera Effekter

För att minska risken för magont, gradvis öka din fiber konsumtion under en period på ett par veckor. När du planerar att äta en hälsosam servering av fiber, drick mycket vatten tillsammans med den för att hjälpa den att flytta genom matsmältningssystemet. Peeling frukt och grönsaker kan också minska mängden fiber du förbrukar; Men att äta dessa fiberinnehållande peeling är bra för din hälsa. För att undvika läkemedelsinteraktioner, undvika att ta fiber tillskott nära den tid du ta din medicin.

Konsekvenser av för mycket kalcium


I många fall, hyperkalcemi, eller alltför mycket kalcium i kroppen, kan vara svåra att upptäcka. Läkare ibland hänföra symtomen på hyperkalcemi till andra sjukdomar eller sjukdomar och det kan vara farligt. Det är viktigt att reglera ditt intag av kalcium bygger på det faktum att din kropp behöver en viss mängd kalcium för att utföra korrekt och förbli starkt.

Orsaken

Hypertyreos tillåter inte kroppen att bearbeta kalcium korrekt och därför är ansvarig för 90 procent av hyperkalcemi fall. Endokrina störningar såsom Addisons sjukdom, cancer och myelom kan också ge upphov till att blockera kalcium från att fungera korrekt i kroppen. Om du har något av dessa villkor, behöver du en läkare att hjälpa dig att planera för korrekt kalciumintag.

symptom

Var uppmärksam på symptom, bland annat uttorkning, täta urinträngningar, förstoppning, förvirring, trötthet och kräkningar. Dessa är de vanliga problem som föreligger när en kropp lider av hyperkalcemi. Du måste dricka mycket vätska och att kontakta läkare om dessa symptom uppstår. Illamående kan orsaka kräkningar och kräkningar kan orsaka en kropp som skall dehydratiseras.

stora Varningar

Hyperkalcemi kan få allvarliga konsekvenser, inklusive beslag, njursvikt, koma och även död i vissa fall. Någon med hyperkalcemi lider spasmer och kramper som kan pågå i dagar efter kalciumnivåer återgår till det normala. Detta är speciellt vanligt hos äldre. Det främsta skälet att kontakta en läkare om du tror att du har ätit för mycket kalcium är att bara en läkare kan diagnostisera vissa villkor. Några av dessa inkluderar högt blodtryck, hjärtarytmier och njursten.

Vet fakta

Utbilda dig själv om din kalciumintaget och förstå grunderna. Kalcium är känd för sin förmåga att stärka tänder och ben, men du kan uppleva skelettsmärta om för mycket kalcium är närvarande i kroppen. Tala med din läkare och bekräfta att du tar rätt dos. Det kan hjälpa dig att undvika långvariga tillstånd såsom smärta i hela rörelseapparaten och problem med nervsystemet.

Sluta äta och dricka vatten

Så du äter en fantastisk måltid och helt plötsligt du börjar uppleva skarp buksmärtor, tillsammans med bröst, hals eller skuldra. Och då du börjar kräkas blod eller har blod i avföringen. Eller magen är öm vid beröring och du inte kan passera avföring. Vad gör du? Först undvika att äta fast föda om du upplever magsmärtor efter att ha ätit. De magsmärtor kan komma från ett antal orsaker såsom gastrit, mag- eller koloncancer och stress. Det är viktigt att dricka vatten eller klara vätskor om magsmärtor inträffar efter att ha ätit.

Ring din läkare

Om magsmärtor som inträffar efter att ha ätit kvarstår och smärtan är i övre delen av buken, kan användningen av antacida hjälpa till att lindra en del av smärtan. Ring din läkare om symtomen kvarstår under mer än två till fem dagar. Dessa symtom är uppblåsthet, diarré, magbesvär, feber med smärta, en brännande känsla vid urinering, frekvent urinering, smärta i skulderbladen, illamående, dålig aptit och oförklarlig viktminskning.

Vad din läkare kommer att göra

Din läkare kommer att göra en medicinsk historia och fysisk undersökning för att hitta orsaken till din smärta. Läkaren kommer att kontrollera för punkt ömhet genom att utföra en fysisk undersökning. Läkaren kommer också att ställa frågor relaterade till din smärta och matvanor. Läkaren kan utföra följande tester för att hitta orsaken till smärtan: barium lavemang; övre gastrointestinala (GI) och tunntarms serien; blod, urin och avföring test; endoskopi av den övre GI-kanalen; och ultraljud och / eller röntgen av buken.

Vet dina gränser

Det bästa sättet att undvika magont efter att ha ätit eller minimera dess effekter är genom att leva ett hälsosamt liv. Det är viktigt att leda en stressfri liv, öka magert kött, frukt och grönsaker i din kost, öka din dagliga fysiska aktiviteter och bibehålla en hälsosam vikt. Undvik att använda H2-blockerare och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) eftersom de kan orsaka ytterligare inflammation i magslemhinnan. Ett alternativ är att använda smärtstillande som innehåller paracetamol. Om du upplever magsmärtor efter att ha ätit, är det viktigt att undvika citrus; hög fetthalt, stekt och fet mat; koffein; alkohol och kolsyrade drycker.

Du kan stoppa smärta

Det finns ett antal olika sätt för att förebygga buksmärtor. Fortsätta att äta en välbalanserad kost som är rik på fibrer. Ät små måltider ofta. Höj sängens huvudända. Sluta äta två timmar före sänggåendet. Sitta upprätt i minst 30 minuter efter att ha ätit. Drick mycket vatten varje dag, och begränsa livsmedel som orsakar gas.

Har Vattenmelon Rengör njurarna?

Internet är full med njur rensning regimer, av vilka många innebär vattenmelon. Inte luras av deras glödande vittnesmål och vetenskapliga klingande motiveringar. Inte bara är det inga trovärdiga bevis till förmån för sådana system, äta för mycket vattenmelon kan vara direkt farligt för patienter med avancerad njursjukdom.

Hur Njurar Arbete

Friska njurar filtrerar mer än 200 liter blod varje dag. De tar bort avfallsprodukter, såsom kreatinin och urea, som skapas av musklerna och utsöndrar dessa i urinen. Dessa organ inte förorenas av gifter, så att de inte behöver rengöras för att göra sitt jobb.

vatten~~POS=TRUNC

Många njur rensning system betona vikten av vatten. Men många patienter på dialys har begränsad förmåga att urinera. Dessa patienter måste begränsa sitt vätskeintag eftersom de måste vänta tills nästa dialysbehandlingen för att ta bort extra vätska från deras kroppar. Livsmedel som vattenmelon och Jello räknas som vätska för dialyspatienter och för dialyspatienter på en vätskerestriktion kan vattenmelon begränsas till en kopp eller begränsas helt och hållet.

kalium Issues

Njurarna hos patienter med avancerad njursjukdom är ofta inte ta bort kalium från blodet. Om serumkaliumnivåerna krypa över 5,0 mekv / L, nephrologists rekommenderar låga kalium dieter. Hög serumkalium kan vara en sann medicinsk nödsituation eftersom det orsakar oregelbundna hjärtslag.

National Kidney Foundation rekommenderar att patienter begränsa sitt intag av vattenmelon till en kopp per dag. Denna storlek portion har 180 mg kalium. Större portioner, såsom används i njur rengöring system, har för mycket kalium för dessa patienter.

Varning

Om du har njursjukdom, bör du aldrig ändra din kost utan att konsultera din nephrologist eller njur dietist. Alla kostrådgivning till en patient baseras på patientens lab värden, blodtryck, ålder och andra liknande faktorer. I nära samarbete med din nephrologist är det bästa sättet att förlänga hälsan hos dina njurar och minimera symptom på njursjukdom.

Vad gör jag om jag äter för mycket fiber?

Att få tillräckligt kostfiber är fördelaktigt för matsmältnings, hjärt-och allmänna hälsa. Kostfiber från livsmedel som bönor, grönsaker, frukt, fullkorn och nötter hjälpa till att sänka risken för sjukdom och gör det möjligt att upprätthålla en hälsosam vikt. Däremot kan få för mycket fiber slå tillbaka och orsaka obehagliga symptom matsmältnings.

Fiber

När du äter växtbaserade livsmedel, såsom frukt, grönsaker och spannmål, smälter kroppen alltihop utom fibern, en del av anläggningen som passerar genom matsmältningssystemet. Lösliga fibrer - en typ av fiber som interagerar med vatten och finns i livsmedel såsom havre, ärtor och bönor - vänder sig till en gel-liknande substans i mag-tarmkanalen, medan olösliga fibrer - en typ av fiber som inte komplex med vatten, och finns i livsmedel såsom fullkorn och många grönsaker - passerar nästan oförändrad.

Rätt mängd Fiber

Om du är van vid att äta en fiberfattig kost, lägga till någon form av fiber kan orsaka biverkningar såsom gas, uppblåsthet och diarré. National Institutes of Health rekommenderar att vuxna män yngre än 50 år får ungefär 38 gram fibrer varje dag, medan män äldre än 50 behöver bara ca 30 gram. Kvinnor under 50 års ålder bör få cirka 25 gram fibrer, medan kvinnor över 50 behöver bara 21 gram. En bit av fullkornsbröd innehåller mellan 1 och 3 gram kostfiber, medan en kopp bönor innehåller ungefär 19 gram kostfiber.

symptom

Att äta för mycket fiber eller lägga fiber till din diet för snabbt kan resultera i obekväma matsmältningsproblem. Samtidigt äta för mycket fiber kommer vanligtvis inte skada dig i det långa loppet, kan du vara i riskzonen för en tarmobstruktion om du äter stora mängder av fiber utan tillräckliga mängder vatten. De vanligaste klagomålen efter att ha ätit för mycket fiber eller lägga fiber för snabbt är gasbildning, uppblåsthet, hörbara ljud matsmältnings, diarré eller förstoppning, kramper och, i sällsynta fall, malabsorption eller tarmobstruktion.

Behandling

Om du upplever mag nöd efter att ha ätit produkter som innehåller fiber, dricka mer vatten kan hjälpa. Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer, hjälper vatten upplösa lösliga fibrer för att underlätta absorption. Vatten hjälper också flytta mat och avfallsprodukter genom mag-tarmkanalen snabbare och kan bidra till att lindra några av de obehagliga biverkningar av fiber och samtidigt förhindra en potentiell obstruktion.

Öka din träning om du känner att du har ätit för mycket fibrer, eftersom motion uppmuntrar förflyttningen av mat genom dina tarmar. Promenader, cykling, yoga och hoppa på en studsmatta kan öka effekten i dina tarmar och minimera biverkningar. Om du upplever svåra symtom, såsom långvarig smärta, feber eller diarré, se en läkare eller sjuksköterska omedelbart.

Undvika biverkningar

För att undvika de mest allvarliga biverkningar av för mycket fibrer, öka din fiber intag långsamt. Börja med att lägga i två till tre gram per dag, om beloppet i en skiva fullkornsbröd. Om du bekvämt kan tolerera några gram, långsamt lägga till några mer varje dag eller varannan dag. Drick mycket vatten och motionera regelbundet.