XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

återfukta badmintonboll

Hur att återfukta en 15K


Kör 15 kilometer, cirka 9,3 miles, är ett riktigt prov på kondition och uthållighet. För att göra upplevelsen roligare än förrädiska, är det viktigt att hålla väl hydrerad före, under och efter loppet. Tidskrävande tillräckligt med vätska håller musklerna arbetar mjukt och kan göra en enorm skillnad i hur en idrottsman känns efter en körning.

Instruktioner

1 Bestäm hur mycket hydrering du behöver. Svaret är olika för alla, men det är viktigt att ha tillräckligt med vätska för att hålla sig frisk på en lång sikt, såsom en 15K. Mängden vätska som behövs beror på väderförhållandena, hur svår terräng är och din kroppstyp. Människor som tenderar att svettas mer behöver mer vätska att rehydrera. Det behövs också mer vatten i varmt väder eller när terrängen är svår och löpare måste förbruka mer energi. För att få en grundläggande uppfattning om hur mycket vätska du kan behöva, väga dig före och efter en 60-minuters körning. För varje pund du förlorar under körningen, behöver du 16 uns av vätska för att ersätta den under en körning under liknande förhållanden.

2 Ta vätskor med dig, om det är möjligt. Alternativt, stash vattenflaskor på platser längs kör väg. Om du tränar för en 15K lopp, använder samma typ av dryck som de som kommer att erbjudas på stödstationer under loppet för att se till att din kropp reagerar väl till sportdryck.

3 Ställ din klocka för varje 15 till 20 minuter under körningen att påminna dig om att ta en drink. Det är viktigt att återfukta under körningen liksom före och efter.

4 Se till att dricka en sportdryck, tillsammans med vatten, efter loppet att ersätta elektrolyter förlorade genom svett.

Tips

 • Om du har en känslig mage, prova att dricka vätskor oftare och i små mängder.
 • Promenera när man dricker för att se till att du får alla drycken i kroppen snarare än att spilla det som du kör.
 • Om du stash vattenflaskor längs kör väg, se till att lämna dem i en diskret plats så att de inte är fattat eller manipulerats.
Hur att återfukta din kropp efter att ha druckit alkohol

Alkohol är ett diuretikum som gör att du förlorar mer vätska än du förbrukar. Många av effekterna kände efter en natt av tung drickande är relaterade till uttorkning, enligt "Annals of Internal Medicine." Det bästa sättet att rehydrera din kropp är att dricka mycket vatten, även om andra vätskor kan fungera på samma sätt och minska baksmälla symtom, liksom.

Steg 1

Hur att återfukta din kropp efter att ha druckit alkohol

Drick 12 glas vatten efter en natt av att dricka alkohol. Drick inte alla på en gång. Utrymme glasögonen över en 12-timmarsperiod. Var noga med att inte dricka för mycket vatten eftersom det kan orsaka andra allvarliga problem, såsom vattenförgiftning.

Steg 2

Hur att återfukta din kropp efter att ha druckit alkohol

Konsumera en sportdryck som innehåller elektrolyter. För mycket vatten när du är uttorkad kan göra att du förlorar värdefulla elektrolyter. Dricka sportdrycker kan hjälpa ersätta de elektrolyter samtidigt återfuktande kroppen.

steg 3

Hur att återfukta din kropp efter att ha druckit alkohol

Inkludera ginger ale för att hjälpa dig att återfukta din kropp. Uttorkning och alkohol kan orsaka illamående. Ingefära hjälper till att lugna en orolig mage samtidigt som din kropp med vätskan det behöver. Den karbone kan också hjälpa till med en orolig mage.

steg 4

Hur att återfukta din kropp efter att ha druckit alkohol

Drick en vätskeersättning avsedd för sjuka barn. Välj en som innehåller flera elektrolyter än sportdrycker och kan återfukta din kropp snabbt.

Saker du behöver

 • Vatten
 • sportdrycker
 • ginger ale
 • Barn vätskeersättning
Hur att återfukta ordentligt hela dagen

Det tar inte mycket vatten förlust innan kroppen börjar lida. Faktum är att du behöver bara för att förlora 2-4 procent av kroppens vatten innan dina muskler börjar förlora styrka, enligt Iowa State University. Bortom dina muskler påverkar hydrering nästan hela kroppen, eftersom varje cell och organ behöver vatten för att fungera korrekt. Dricksvatten fungerar bra för vistas hydrerad, men du kan också välja från ett urval av drycker. Det viktiga är att konsumera en tillräcklig mängd fluider.

Det belopp du behöver

Det enda sättet att konsumera den mängd vätska du behöver är att dricka med jämna mellanrum under hela dagen, till exempel när du vaknar, vid varje måltid och mellan måltiderna. Den rekommenderade tillräckligt intag för vatten är 9 koppar dagligen för kvinnor och 12 koppar för män. Cirka 20 procent av ditt dagliga vatten kommer genom livsmedel, såsom frukt och grönsaker, så en balanserad kost är en viktig del av vistas hydrerad. Adekvat intag, dock är det belopp du ska dricka förutom vatten ur kosten. Det rekommenderade intaget är en allmän riktlinje, eftersom individuella behov varierar beroende på ålder, hälsa, aktivitetsnivå och vätskeförlust från svettning, diarré och kräkningar.

De bästa drycker att dricka

Vatten är det bästa valet för att släcka törst och återfukt eftersom det är exakt vad din kropp behöver och har inga kalorier. För andra drycker, måste du överväga hur många kalorier de bidrar. Låg salthalt grönsaksjuice, fettfri mjölk och 100 procent fruktjuice alla leverera vätskor med näringsämnen och bara har 53, 83 och 112 kalorier per kopp, respektive. Så länge du inte lägger grädde eller sötningsmedel, kaffe och te innehåller nästan inga kalorier, och de ger antioxidanter. Akta dig för drycker med tillsatt socker. De är höga i kalorier, vilket kan orsaka viktökning.

Hydrate för optimal prestanda

Du behöver extra vatten när du är aktiv eftersom musklerna generera värme och kroppen svettas sval. Vatten transporterar också energigivande glukos till muskler och bär avfall ifrån dem, vilket hjälper till att förhindra muskeltrötthet. Efter en timmes motion, kan du förlora mer än 1 liter vatten, enligt den amerikanska rådet om Motion. För att upprätthålla uthållighet, ska du dricka före, under och efter träningen. Vatten är det bästa valet för återfuktande under träningen, men du kan behöva en sportdryck att ersätta elektrolyter tillsammans med vätskor efter 45 till 60 minuter av högintensiv träning.

Tips för att stanna hydratiserade

Vid tiden du känner dig törstig, är din kropp redan låg på vatten, så att hålla en flaska vatten praktiska fungerar som en påminnelse om att dricka vätska ofta och undvika törst. Bär en återanvändbar flaska vatten med dig och lagra flaskor med vatten i skrivbordet på jobbet. Sätta en extra flaska vatten i bilen, men se till att använda en glasflaska. När bilen är i solen, kan värmen orsakar kemikalier att lakas ur plasten och in i drycken. Håll en kanna vatten eller iste i ditt kylskåp för en praktisk alternativ hemma.

varningar

 • Undvik att dricka för mycket vatten, vilket kan orsaka en allvarlig elektrolyt obalans.

tips

 • Suppleant kolsyrat vatten för alkoholhaltiga drycker för att förbättra din hydrering.

En 5k körningen är inte långt jämfört med en maraton eller ens en 10k, men det är ändå viktigt att korrekt återfukta dig själv innan du kör. Du anstränger dig även på en kort sikt, och om din kropp inte har tillräckligt med vätska, riskerar du kramp eller andra skador, och dina prestationer kommer att vara mindre än ditt bästa.

Instruktioner

1 Starta tidigt. För att säkerställa att din kropp har tillräckligt med vätska, är det viktigt att börja att återfukta i dagarna innan du kör en 5k. Dricka flera glas vatten om dagen fram till körningen.

2 Bedöma din egen kör förmåga och mål. Till en maraton typ löpare, är en 5k mindre än en daglig träning och hydrering under ett lopp i mindre avgörande. De flesta kommer inte att ta en drink under en 5k. Men om du är en mindre erfaren eller inte används till längre avstånd, kanske du vill bära en vattenflaska med dig när du kör. Vatten stationer är inte troligt längs en 5k kurs.

3 Se hur din svett. Du behöver för att ersätta vätskan du förlorar när du svettas, så ju mer du svettas under en 5k ju mer du behöver för att återfukta.

4 Dricka mycket vätska på tävlingsdagen, men inte skjuta upp det förrän strax före start. Drick vatten eller sportdryck några timmar innan 5k springa för att återfukta ordentligt, men bara några uns vid startlinjen eftersom för mycket vätska kan göra dig vatten loggas och sakta ner dig. Det tar ungefär 20 till 30 minuter för vatten att absorberas av kroppen.

5 Titta på vädret. Du behöver för att återfukta mer för en 5k ras i varmt eller fuktigt väder, men glöm inte att du svettas i kylan och när man kör, så hydrering är viktigt året runt.

6 Rehydrera efter 45 minuter. Om du kommer att vara på banan längre än så se till att dricka lite vatten. Den här gången förslag gäller även dricka under ett träningspass. Många experter säger att du får inte vänta tills du är törstig att dricka, att tro att då du redan har förlorat en betydande mängd vätska.

Tips

 • Kontrollera din urin för att se om du har hydrerad själv tillräckligt för en 5k springa. Om det är mycket gul, har du inte tagit i tillräckligt med vatten. Om det är svagt gul till nästan klart att du har gjort ett bra jobb dricka tillräckligt med vätska.
Hur att återfukta samtidigt behandla akne

Acne mediciner kan torka ut huden, så du måste se till att återfukta det ordentligt genom att identifiera produkter som kommer att få jobbet gjort. Hantera din akne med en fuktighetskräm kan vara svårt men eftersom många produkter kommer att hävda att återfukta huden, men kommer att innehålla ingredienser som är skadliga snarare än till hjälp.

Undvik Fukt innehållande dofter och alkohol

I en Ohio State University studien 68 procent av over-the-counter mjukgörande testats och befunnits innehålla irriterande dofter, medan 24 procent av dem innehöll också bensylalkohol. Dessa klassificeras som allergener --irritants på huden - och därmed inte bidrar till reparation av akne-skadad hud.

Leta efter ingrediens som faktiskt Mjukgör

Acne mediciner blir huden röd och gör det skal. Återfuktning bör inte täppa till porerna och föreviga denna fula karaktär av akne, men en hel del av dem innehåller mineraloljor som tyvärr göra. Det är därför du behöver för att undvika dem och hålla utkik efter fuktkrämer som innehåller hyaluronsyra. Denna ingrediens håller fukten hålls in i huden och räknare torrhet utan att täppa till porerna

Använd en specialSolskyddsMedel

Du kan undvika fet solskyddsmedel eftersom de blockerar porerna, men återfuktar huden utan att samtidigt skydda den från solens skadliga UV-strålar är inte en korrekt läkning strategi. Leta efter solskyddsmedel som innehåller mikropartiklar som är lättare och mindre benägna att stoppa upp porerna. Du kan också använda gelbaserade eller sprutsolskyddsmedel, eftersom dessa är lättare och mindre por-igensättning samt.

Hur att återfukta med Ginger Tea


När det gäller fukt, kanske du föredrar att dricka ingefära te för att fylla dina vätskor. Även kaffe eller koffeinhaltiga te kan torka dig, kan örtteer såsom ingefära te hjälpa hydrat dig. Om du njuta av smaken av ingefära te, kan det uppmuntra dig att dricka mer vätska, och hjälper till att hålla dig hydrerad. Du kan enkelt göra en kopp ingefära te för att avvärja törst.

Instruktioner

1 Koka vatten i en tekanna, eller hälla vatten i en mikrovågsugn fartyg och mikrovågsugn det enligt tillverkarens instruktioner för att nå en koka.

2 Placera en ingefära tepåse i en mugg. Om du föredrar en mer robust ingefära te, peal en bit ingefära och skär den exponerade ingefära i tunna skivor. Sätt en tesked eller mer av ingefära skivor i muggen.

3 Häll hett vatten över tepåsen eller ingefära skivor i muggen och låt dra i 10 minuter eller mer, tills den når önskad styrka. Lägg din favorit sötningsmedel, smak.

4 Drick ingefära te att återfukta sig själv.

Hur att återfukta Ansikts Skin

Om ditt ansikte känns lärde grov och obekväma, då du kan ha uttorkad hud. Uttorkad hud utgör en unik uppsättning utmaningar som bäst hanteras på två fronter: interna och externa. Skiljer sig i symtom från torr hud, tecken på uttorkning är relativt lätt att diagnostisera. Läs vidare och lära sig en mängd olika sätt som du kan ta itu med detta vanligt problem med relativ lätthet.

Diagnostisera din hud

Steg 1

Hur att återfukta Ansikts Skin

Besluta om din hud är uttorkad eller torr sedan behandla därefter. Kör sidan av fingret uppåt kinden, strax under kindbenet. Titta noga i en spegel. Om du ser fina horisontella linjer, då är det säkert att säga att du är uttorkad.

Steg 2

Fokusera på interna faktorer i din livsstil. Beräkna mängden av rent vatten du dricker på en daglig basis sedan göra det ditt mål att smutta cirka åtta glas vatten om dagen. Du kan även lägga till i örtteer till din dagliga kvot medan avstå från koffeinhaltiga drycker som endast kommer att torka dig vidare.

steg 3

Hur att återfukta Ansikts Skin

Granska din kost och faktor i mer Omega fettsyra livsmedel som lax och makrill, som kommer att ge en välbehövlig skjuts åt inte bara huden utan även håret och naglarna. Kock med extra virgin organisk kokosolja, hög i Laurinsyra och medel triglycerider, som hjälper i re-balansering huden samtidigt återställa elasticitet och välbehövlig komfort faktor.

steg 4

Hur att återfukta Ansikts Skin

Besök med din läkare. Om din hud är fortfarande visar tecken på uttorkning efter att ha arbetat på stegen ovan, kan det vara ett bra tillfälle att ha dina hormoner kontrolleras. Sjunkande hormoner, en nästan oundviklig aspekt av åldrande, kan resultera i en förlust av elasticitet på grund av en minskning i produktionen av kollagen.

Granska externa faktorer.

Steg 1

Hur att återfukta Ansikts Skin

Skydda din hud med en god kvalitet solskyddsmedel som innehåller titandioxid, som syftar till att återspegla skadliga UV-strålar bort från ansiktet. Även om vi kan ta kontroll över vår kost och mängden vatten vi dricker, kan vi inte alltid undvika elementen. Hårda vindar, sol och kalla alla spela en roll i omfattande förödelse på vår hud.

Steg 2

Hur att återfukta Ansikts Skin

Undvika att sova i ett luftkonditionerat rum. Om detta inte är realistiskt sedan placera skålar med färskt vatten runt i rummet. Denna lilla åtgärd kommer att återställa fukt till atmosfären.

steg 3

Hur att återfukta Ansikts Skin

Älska din hud - undvik varma duschar och bad. Bada i ljummet vatten spetsad med en oljebaserad bad produkt.

steg 4

Hur att återfukta Ansikts Skin

Återfukta dagligen med en produkt som innehåller hyaluronsyra - avsett för att dramatiskt öka mängden fukt i huden.

varningar

 • Undvika dyra ansiktskrämer som hävdar att avsluta torr hud. Kostnaden är inte alltid den bästa faktor att beakta när man väljer rätt fuktande kräm för din hudtyp, enligt Mayo Clinic.

tips

 • Använd mild tvål tillverkade av glycerin eller olja som finns i hälsokostbutiker och butiker. Enligt hudläkare Cynthia Bailey, MD, vid Senior kvinnor Web, konstant användning av starka tvålar skalar bort naturligt återfuktande oljor. Skölj ansiktet noggrant för att undvika ytterligare torkning.

Saker du behöver

 • Vatten
 • Spegel
 • Hyaluronsyra
 • Omega fettsyror
 • solskyddsmedel

Hur att återfukta torra fötter


Rough, fjällande fötter är ofta resultatet av dåligt omhändertagna-för fötter. Gå barfota på sommaren, kalla, torra vintrar och vanvård är alla orsaker till torra, nariga fötter. Föryngra huden på fötterna i några få enkla steg och kyssa grov, calloused klackar adjö.

Instruktioner

1 Blötlägg fötterna i varmt vatten i tio minuter. Handduk torr.

2 Scrub fötter med en pimpsten. Spendera extra tid att arbeta hud som är mycket valkiga och torra.

3 Skölj fötter med vatten och tvätta med en mild tvål. Torra fötter noggrant med en mjuk handduk.

4 Gnid din favorit fuktighetskräm i fötterna. Använda en stor mängd av lotion och gnugga väl.

5 Sätt ett tjockt lager av vaselin på toppen av fuktighetskräm. Arbeta vaselin i väl men lämna ett skikt på toppen av huden.

6 Wrap plastfolie runt fötterna. Se till att lämna någon hud exponeras. Sova med plastfolie på fötterna.

7 Ta bort plastfolie innan duscha på morgonen. Tvätta fötter med hjälp av en mild tvål. Torr och återfukta med din favorit lotion.

Tips

 • En professionell pedikyr är en stor och avkopplande sätt att få död hud och valkar bort från fötterna.
 • Upprepade behandlingar tills fötterna är mjuka och flake gratis.
 • Använd påse balsam istället för vaselin. Hitta det i Pet Care avsnitt av din favorit butik.
 • Var försiktig när man går med plastfolie på fötterna eftersom det är mycket hala.

Hur att återfukta tre dagar innan du kör


Enligt "The Health Journal," den bästa tiden att återfukta är omedelbart före och efter att ha kört. Men du kommer inte att kunna korrekt återfukta dig själv innan en körning om du redan lider av uttorkning. Tre dagar innan en körning, fokusera på helt enkelt konsumera tillräckligt med vatten för att upprätthålla sunda vätskenivåer.

Instruktioner

1 Drick sex till åtta 8-ounce glas vatten per dag. Enligt MedlinePlus, det finns ingen forskning om den exakta mängden vatten du bör dricka, men dessa riktlinjer rekommenderas.

2 Avstå från koffeinhaltiga och alkoholhaltiga drycker. Även om de innehåller vatten, kan de ha en urindrivande effekt, vilket gör att din kropp att förlora vatten.

3 Ät mat som innehåller en hög andel av vatten, som soppor och buljonger. Även frukt och grönsaker som selleri, tomater och meloner innehåller uppåt 85 procent vatten.

4 Övervaka din urin färg. Enligt Mayo Clinic din urin bör vara ljusa. Om det är mörkt gul eller orange, betyder det att du är uttorkad och behöver dricka mer vatten.

5 Hydrate på dagen för din sikt samt. Drick 17 till 20 dl vatten två eller tre timmar före din kör och ytterligare 8 uns 20 till 30 minuter innan du kör. Drick 7 till 10 uns av vatten var 10 till 20 minuter under din kör och 8 uns efter att ha avslutat din körning. Drick ytterligare 16 till 24 uns av vatten för varje pund av vikt förlorade efter att ha kört.

Tips

 • Omedelbart söka läkarvård om du lider av svår uttorkning. Symtom på allvarlig uttorkning är extrem törst, skrumpna hud, brist på urinering, yrsel och förvirring.

Hur att återfukta


Hypohydration innebär tillståndet i kroppen när det är tomt i den nödvändiga mängden vatten som behövs för att reglera ordentligt. När någon är uttorkande på grund av en felaktig påfyllning av vatten, de är i färd med att bli hypohydrated och fysiskt bristfällig. Det är viktigt, som en människa att korrekt återfukta varje dag! Och det är ännu viktigare att vara medveten om kroppens vätskestatus när man överväger miljöfaktorer samt fysiska aktiviteter som bidrar till din normala dagliga rutin. Korrekt hydrating varje dag kommer att tillåta en kropp att fungera som det ska. De som återfukta väl presterar bättre i idrott och dagliga aktiviteter jämfört med dem som inte är hydrerad.

Instruktioner

1 dricka vatten!

Stay away from caffeinated beverages such as soda, tea or coffee. These types of drinks are fine in moderation. However, caffeine acts as a diuretic and can affect hydration status if someone were to drink it in excessive amounts. Sports drinks are useful only after a game! These are often high in sodium and will not replenish the body as well as water before or during the competition. Also, be wise that alcohol can in no way help to hydrate your body. Alcohol will cause hypohydration by decreasing production of the Anti Diuretic Hormone. Although, your urine might seem the appropriate color for a hydrated individual, this is never the case.

2 rätt mängd!

Several studies have been conducted on what amount of water one should consume during a given day. Many articles reveal that 8 glasses of water is the amount while others say that you should only drink when you are thirsty. Don't pay attention to these articles! The actual recommended amount of water is 30 milliliters per kilogram of body weight. This takes into account the various sizes of each individual. It is important to slowly drink this water throughout the day. Chugging the recommended amount puts a pressure load on your kidneys. It forces you to urinate most of the water out of your body, not allowing it to soak into your cells and tissues.

3 Urin färgkarta!

The urine color chart is a valid and reliable source when considering hydration status. Comparing this to your urine can show you how hydrated you are throughout the day. Colors 1 to 3 reveal a properly hydrated individual. Colors 4, 5 and 6 reveal someone who needs to hydrate. This person should not participate in sports until they have drank the right amount of water. Colors 7 and 8 reveal someone who is suffering from hypohydration and should seek help. This person should be taken to a hospital.

Tips

 • Vätskestatus alltid påverkas av exponering för solen genom förlusten av svett. Fysisk aktivitet kan också drastiskt öka svett och öka uttorkning snabbt. Alltid dricka mer än den rekommenderade mängden vatten när man överväger dessa miljöfaktorer för att fylla vad kroppen har förlorat!
 • Flera faktorer kan förvränga urin färgkarta resultat. Var försiktig! Saker som vitaminer och vissa livsmedel såsom rödbetor kan vända urin olika färger som grönt eller rött. Dessutom kan chugging vatten eller dricka alkohol (enligt ovan) verkar som om de återfuktande, när man tittar på färgen på urinen, men är i själva verket felaktiga resultat. Annars urinen färgkarta är en bra källa.