XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

är mango fiberrik

Är Mango Bra för bantning?

Mango är en tropisk frukt och finns tillgängliga året runt i många stormarknader. US Department of Agriculture rekommenderar att få en halv till två koppar frukt varje dag för god hälsa. Lägga frukt, mango ingår, till din måltid planer minskar risken för hjärtsjukdomar, diabetes och cancer, men också hjälper dig att kontrollera din vikt. Välj fast mango med en fruktig doft och en gång mogen, förvara i kylskåp för en till två veckor.

kalorier

En halv kopp skivad mango innehåller ca 50 kalorier, vilket gör det till ett idealiskt val för en viktminskning diet. Att släppa oönskade pounds, måste du bränna mer kalorier än du äter. Lägga livsmedel som är låg i kalorier kan du fylla din mage utan att hindra din viktminskning mål. Mango är en fyllning val eftersom de har en hög vattenhalt, vilket betyder mindre kalorier per portion.

Fiber

Fiber är ett näringsämne som bulks upp i magen, att du känner dig fullt ut för en liten mängd kalorier. Mango innehåller en liten mängd fibrer, ca 1 g per halv kopp skivas. Att äta mat som innehåller fiber hjälpa dig att kontrollera din aptit eftersom fiber smälter långsamt, vilket innebär att du inte blir hungrig så snabbt som du vill äta mat som inte har fiber. Mango är inte en fiberrik mat, men när äts tillsammans med andra fiberinnehållande livsmedel, du skapa en fyllning och kalorifattig måltid som gör viktminskning mer sannolikt.

Mangojuice

Äta färska mango kan hjälpa dig gå ner i vikt när bantning, men väljer mangojuice kanske inte har samma förmåner. Juice är mycket högre i socker än hackad frukt, vilket resulterar i en högre kaloriinnehållet. Dessutom innehåller fruktjuice liten eller ingen fiber och erbjuder inte samma mättnads ​​fördelar som att äta färsk frukt gör. Välja färsk mango istället för mangojuice är ett smartare beslut om du försöker gå ner i vikt. Om du bestämmer dig för att ha ett glas mango juice, hålla sig till en del och se till att balansera ditt kaloriintag för dagen så att du håller dig inom en hälsosam antal för viktminskning.

Mångsidighet

Mango är en mångsidig frukt som gör ett bra komplement till många rätter. Mango är naturligt söt och är ett hälsosamt mellanmål som är ett bra alternativ till godis, läsk eller kakor. Hacka mango och topp grillad lax eller kyckling med det. Detta tillför smak utan att dramatiskt öka ditt kaloriintag. Lägg mango till fruktsallad eller kombinera med strimlad kycklingbröst och avokado för en hälsosam smörgås fyllning. Mango också par väl med räkor och gör ett lågt kaloriinnehåll och friska dessert samt.

Är Mango Bra för matsmältningssystemet?

Frukt är kända för att vara relaterade till hälsofördelar och ger skydd mot ogynnsamma förhållanden och sjukdomar. Specifikt, mango fungera som en nutraceutical för att användas som en behandling, och kan vara ett sätt att uppfylla särskilda kostrekommendationer. På grund av näringsinnehållet kan mango möjligen förbättra matsmältningssystemet och minska risken för hälsorelaterade tillstånd och sjukdomar.

Fiberrik innehåll Mango

I jämförelse med andra tropiska frukter, mango ger det högsta beloppet av den totala kostfiber. Cirka kan hittas 3g av fiber i 100 g naturlig frukt. Halten fiberrik kan minska risken för gastrointestinala störningar såsom Crohns sjukdom. En studie som publicerades i "Gastroenterology" under 2013 har visat ett starkt omvänt förhållande med fiberintag från frukt och Crohns sjukdom. Tidskrävande mango regelbundet under hela livet kan också förbättra matsmältningen eller resultatet av en gastrointestinal störning.

Förbättring av Gastrointestinal Miljö

Fiber förbättrar miljön i mag-tarmkanalen. Upprätthållandet av en sund mikrobiota eller nyttiga bakterier minskar risken för negativa konsekvenser för hälsan. Från mango, är lösliga fibrer rötas och jäst. En sådan mekanism skapar kortkedjiga fettsyror, minskar vätskeansamling och minskar inflammation.

Digestion med närvaron av Fiber

Metabolismen av lipider eller fetter sker mer effektivt med närvaron av lösliga fibrer på grund av närings bindande galla och metaboliter, vilket gör att en avföring förekommer på användarvänlighet och ökad immunitet.

Mango som en Dietary Intervention

Mango erbjuder välgörande näring och ger en säker och billig bil för fiber konsumtion, vilket resulterar i minskade gastrointestinala sjukdomar. Förutom matsmältning, kan risken för hjärt- och kärlsjukdomar förbättras, liksom. Fiberinnehåll från andra livsmedel, såsom spannmål, kanske inte erbjuder en betydande eller större minskning av gastrointestinala störningar.

fler Mango

Människor bör konsumera mango som en dietary ingripande på en regelbunden basis för att erhålla en sann fördel för maghälsa. Andra näringsämnen och naturligt förekommande kemikalier eller molekyler som finns i mango kan också vara inflytelserik på hälsan.

Fiberrik Indian Foods

Indiska köket, känd för sina kryddor, chutneys och curryrätter, är också en guldgruva av fiberrika livsmedel. På grund av dess olika beståndsdelar och tilltalande smaker, det är ett bra val för kött eaters både vegetarianer och. Även rätter varierar från region till region, med hjälp av lokalt tillgängliga kryddor, örter, grönsaker och frukt, och andra fiberrika livsmedel är gemensam för alla traditionella indiska köket.

Risrätter

Aromatisk, långkornigt basmatiris är i allmänhet ris val i indiska köket. Den finns i antingen en brun eller vit sort; brunt ris innehåller mer fibrer. Denna fiberrika livsmedel finns i krydda fyllda risrätter kallas pilafs och ris sallader, liksom i puddingar. Dessutom ris ofta serveras med curryrätter, som är starkt kryddad kött- eller grönsaksrätter. En 1-kopp servering av kokt, långkornigt brunt ris innehåller 3,5 gram kostfiber.

Massor av baljväxter

Indien skördar mer än 60 typer av linser och bönor, enligt Arvinda Chauhan, författare till "Healthy Gourmet indisk matlagning." Chauhan konstaterar att de flesta indiska rätter serveras med en lins eller bönor maträtt. Indiska maten termen "dal" avser varje delad baljväxter. Kikärter, ärter, mungbönor och linser är fiberrika grönsaker som ofta används i indiska recept. En 1-kopp servering av kokta kikärter, till exempel, innehåller 12,5 gram kostfiber.

vitala grönsaker

Riklig sorters grönsaker fiberrika växa i Indien skiftande klimat och topografi. Eftersom de är så gott året runt, grönsaker fungerar som en viktig del av kosten. Spenat, blomkål, potatis, ärtor, pumpa och sötpotatis är viktiga ingredienser i många rätter. Dessutom är vanligt i hela Indien bevara grönsaker. Pickles och smaksättare, så kallade chutneys, spelar en stor roll i traditionell indisk mat. Grönsaker är laddade med fibrer. En 1-kopp servering av kokt sötpotatis bakade i huden, till exempel, innehåller 6,6 gram kostfiber.

Fiber-Full Fruit

Eftersom en belöning av fiberrika färska frukter är tillgängliga under hela året i Indien, frukt ingår i många rätter. Mjölbananer, mango, apelsiner och kokosnötter ingår i maträtter eller läggas till yoghurt eller curryrätter, och färsk frukt är en gemensam komplement till måltider. Inlagd frukt spelar också en viktig roll i det indiska köket. Fiber vimlar i färsk frukt. En 1-kopp servering av strimlad, färsk kokosnöt kött, till exempel, innehåller 7,2 g kostfiber.

Fiberrik Fast Foods

Även snabbmat erbjuder en bekväm måltid, är de ibland saknas i friska ämnen. Till exempel, många snabbmat artiklar är lågt i fiber. Din kropp behöver fiber för matsmältningen, och det hjälper också att hålla dig mättnadskänsla. Tack och lov, flera snabbmat måltider finns i rikstäckande snabbmatskedjor erbjuder bekvämligheten med en snabb måltid utan att offra fiberinnehållet.

Starbucks Ström Protein Plate med jordnötssmör

Dr Tanya Zuckerbrot, MS, RD, rekommenderar Starbucks "färdigförpackad måltid. Färsk frukt och fullkorn bagel i den förpackade plattan ge 5 g kostfiber, medan resten av måltiden ger dig vitaminer och protein. Hon drar slutsatsen att det är en "bra alternativ för bantare."

McDonalds Angus Burger

Sitt under denna snabbmat kedjans ikoniska gyllene bågar och bita i en angus beef burger, vilket ger 4g av fiber. Kedjan rapporterar att detta är 16 procent av det rekommenderade dagliga värdet av kostfiber. Lägg till en sida av stora frites, och du får en extra 6 g fiber, eller 24 procent av ditt dagliga värdet. Det bästa McDonalds dessertprodukt för fiber är den gyllene kli och russin muffins, vilket ger 8 g fiber.

Burger King Veggie Burger

Om du väljer denna meatless burgare, får du 7 g fiber. Detta är två till tre gånger mer fibrer än du får i de flesta av snabbmat kedjans andra burger produkter. Lägg till en sida av stora lökringar och du får en extra 5g av fiber.

Tunnelbana

De bästa fiberrika smörgåsar på tunnelbanan snabbmat gemensamt är ugnen rostade kyckling, rostbiff och tunnelbana klubb. I fot långa form på vetebröd, alla tre smörgåsar netto du 11g kostfiber vardera.

Wendys Baja sallad

När du beställer en måltid på Wendys, är det bästa valet för hög fiber Baja sallad. En standard-version av sallad ger upp 12 g kostfiber. Det höga fiberinnehållet kommer från måltiden fokus på grönsaker.

Äta högt förädlade, bearbetade livsmedel kan leda barn på en väg till fetma. En av tre barn i USA är överviktiga. Oskyddad, överkonsumtion av raffinerade, "tomma kalorier" kan leda till högt blodtryck, förhöjda kolesterolnivåer och ökad risk för att utveckla hjärt-diseases.Eating fiberrik mat kommer hjälpa till att reglera blodsockernivåer och bidra till känslor av mättnad för att hejda överätande. Olösliga fibrer som finns i skinn av frukt och grönsaker kommer att hjälpa dina barn fortfarande regelbundet i tarmvanor. Lösliga fibrer som finns i fullkorn såsom brunt ris, hirs, havre, quinoa och andra sädesslag, ger komplexa kolhydrater som tar längre tid att smälta bevarande energinivåer från spiking.

Instruktioner

1 Börja med en hjärt-hälsosam frukost. Fullkorn pannkakor gjorda av helt vete eller havre och toppad med skivade bananer och verkliga lönnsirap är svårt att motstå. På skoldagar, tjäna omedelbar havregryn med skivade äpplen och sojamjölk och fullkorn engelska muffins slathered med jordnötssmör och (om de inte ser), strö på vetegroddar och snurra honung på toppen.

2 Pack smörgåsar gjorda av fullkorn vete och lägga till paket av osaltade nötter. Selleri och morot pinnar och små äpplen och lådor med unsulfured russin är alla bra val fiberrik.

3 Byt ut alla raffinerade mjölprodukter hemma. Gör dina egna pannkaka och våffla recept genom att blanda fullkornsvete, havre, soja och brunt rismjöl med bakpulver och bakpulver. Förvara i lufttäta plast eller glasbehållare. Helt enkelt lägga till vätskor, ägg och sötningsmedel när det behövs.

4 Bump upp fibern vid varje måltid. Till exempel tjänar fullkorn pasta med stuvade hela tomater. Grovhacka potatis och baka med lök, rosmarin och vitlök salt. Slipa din egen jordnötssmör på hälsokostaffär och inte tillför något socker till den.

5 Tillsätt krossade, osaltade, råa nötter till kakor, bröd, sött bröd och brownies. Tillsats av en fjärdedel kopp vetegroddar eller riskli till alla hemlagad bakade varor kommer omedelbart öka dess höga fiberinnehåll utan att ändra smaken på den slutliga produkten.

6 Förbered smaskiga fiberrik snacks. Sätt råa valnötter i mitten av rå, skivade datum. Slather jordnötssmör på äppleklyftor. Blanda nötter med luft-poppade popcorn och sparsamt tillsätt salt eller skaka i en större torr papperspåse, lägga endast en liten mängd olivolja. Dessa är bara några exempel på läckra, fiberrik mat som barn i alla åldrar kan njuta av.

Cashew & amp; Mango Allergier

Födoämnesallergier påverka så många som 15 miljoner människor i USA, varav 6 miljoner barn, enligt matallergyen och det Anaphylaxis nätverket. Förekomsten av jordnötter och träd mutterallergies verkar ha tredubblats mellan 1997 och 2008. Om denna ökning beror på bättre diagnoser eller en faktisk ökning av livsmedels allergiska individer är inte klart.

nötallergiker

Trädnötter är en av de åtta allergener som orsakar 90 procent av alla allergiska reaktioner. Jordnötter, en av de andra vanliga allergener, är baljväxter och är inte relaterade till nötter. Många människor som är allergiska mot nötter kan tolerera jordnötter utan problem, även om vissa läkare råda sina patienter att undvika både nötter och jordnötter för att motverka utvecklingen av ett tvärkänslighet.

nut Familjer

En person som är allergiska mot cashewnötter får inte reagera med andra typer av nötter, såsom valnötter eller kastanjer. De primära mutter familjer är valnötter och pekannötter, pistagenötter och cashewnötter, paranötter, bokollon och kastanjer, hasselnötter och hasselnötter, mandel och macadamianötter. Att ha en allergisk reaktion mot en mutter familj inte nödvändigtvis betyda att du är allergisk mot alla nötter, men du måste undvika all exponering för medlemmar i specifika muttern familjen som du reagerade tidigare. De flesta allergists råda sina mutter allergiska patienter för att undvika alla nötter.

Mango

Mango är frukten av en stor vintergröna som växer främst i tropiska och subtropiska områden. Deras smak ibland beskrivs som en korsning mellan en persika och en ananas. Mangoträd är medlemmar av samma botaniska familj som pistagenötter och cashewnötter. Att äta mango frukt kan utlösa allergiska reaktioner hos personer som är allergiska mot cashewnötter och pistagenötter.

Bör du undvika Mango?

Din allergolog är din bästa källan till information om livsmedel bör du undvika baserat på din allergi profil. Många allergists råda sina patienter att det bästa sättet att undvika en livshotande allergisk reaktion är att upphöra med all kontakt med någon typ av nötter. Om du har haft en allergisk reaktion mot andra medlemmar av mango familjen, såsom cashewnötter eller pistagenötter, bör du undvika mango också. Om du är allergisk mot andra typer av nötter och är osäker på om du är allergisk mot cashewnötter eller pistagenötter, be din allergolog om råd. Din allergolog kan utföra en prick eller blodprov för att avgöra om du är allergisk mot medlemmar av mango och cashew familj.

Fiberrika livsmedel för småbarn


Fiberrika livsmedel är bra för alla. Även småbarn kan dra nytta av hälsofördelarna med fiber. En sak som äter fiber gör är att fylla upp din mage, vilket bidrar till att undvika att äta för mycket. Lära ett barn hälsosamma sätt att äta på en ung ålder kan hjälpa dem äta bättre som vuxna.

Frukost livsmedel med fiber

Havremjöl är rik på fibrer och gör en stor frukost mat för småbarn. Det är varmt och mjukt, så det är också lätt för dem att äta. Fullkorn våfflor toppad med färska bär ger ett barn en dubbel dos av fiber. Bär som anses goda källor till fiber inkluderar jordgubbar, hallon och blåbär. Leta efter fiberrika barnens spannmål för småbarn. Dessa kommer att innehålla korn som majs och ris.

Fiber I Lunch och middag

Välj fullkorn, som en allmän regel. Hela korn pasta och hela korn bröd innehåller mer fiberinnehåll än vitt bröd och pasta. Linssoppa och bönor, såsom bönor och gröna bönor, är rika på fibrer. Potatis innehåller en bra mängd fibrer. Gör hemlagad frites för en hälsosam fiberrik behandling som alla barn skulle få.

Andra fiber rik mat

Andra fiberrik mat kan hittas i många olika livsmedelskategorier. Sötpotatis och jams är bra källor eller fiber. Grönsaker och frukter, såsom betor, pumpor, avokado och röd paprika är också bra källor till fiber. Gröna bladgrönsaker såsom grönkål, sparris, spenat och brysselkål kan ge barn en hälsosam dos av fiber. Och för mellanmål, titta på söta frukter såsom kiwi, aprikoser, äpplen, apelsiner och bananer för fiber.

Fiber livsmedel för att undvika

Morötter är rika på fibrer, men de kan vara en kvävningsrisk för småbarn. Samma sak gäller för nötter, såsom Brasilien mutter. Chilipeppar är höga i fiber, men småbarn bör inte matas kryddig mat, som skulle kunna störa deras magar.

Precis som en proteinrik kost är bra för att bygga muskler, är en fiberrik kost ett utmärkt sätt att sänka kolesterolet, förhindra hjärtproblem, och även bidra till att förebygga diabetes typ II. Den fiberrik kost ger mer fiber i dina måltider, i stället för protein. Fibern kallas också grovfoder och används normalt genom matsmältningssystemet att absorbera extra vatten, och därmed göra eliminering av avfallsprodukterna lättare.

Fiberrik kost

Tanken bakom fiberrik kost är att konsumenten känna "full" utan att gå upp i vikt. Forskare tittar på fördelarna med fiberrik kost för att minska risken för cancer och även kontrollera aptiten. Massor av livsmedel, speciellt frukt, är rika på fibrer, och allt detta är markerat i fiberrik kost. Du kan antingen gå online och söka efter en fiberrik kost diagram eller börja lägga mer grönsaker och frukt i din kost idag.

Behov av fiberrik kost

Fiber är helt osmältbara, och det är därför det är viktigt för att rensa ut onödiga avfall i matsmältningssystemet. Borttagandet av de toxiner kommer att hjälpa till att hålla datorn frisk. Någon som inte lider av förstoppning, tack vare fiberrik kost, kommer naturligtvis att känna sig friskare och mer energisk.

Lätt att följa dieten

Fiberrik kost är inte lika stränga som andra dieter, eftersom fokus är på att balansera matgrupperna på ett sådant sätt att du öka intaget fiber i din dagliga måltid. Det innebär att du behöver för att få mer grönsaker, frukt, spannmål och andra fiberrika produkter i maten. Du måste också dricka stora mängder vatten när du genomgår denna diet.

En meatless Diet

Kött är inte en faktor i fiberrik kost. De betonar mer på att få spannmål, grönsaker och fullkorns matvaror i matsmältningssystemet, i stället för hög protein livsmedel som kött.

Minskad cancerrisk

Människor som äter fiberrik kost har mindre chans att drabbas av cancer i ändtarmen eller tjocktarmen. Dessa cancerformer är normalt förvärras med en diet bestående av mycket rött kött och alkohol, som är frånvarande i en fiberrik kost.

Slutsats

För att vara säker på att du får full nytta av allt som naturen har att erbjuda, starta en fiberrik kost idag. Du är inte bara kommer att må bättre, men också lagt grunden för en sund framtid för dig själv och din familj.

Den ideala dieten för en diabetiker är en som består av komplexa kolhydrater, icke-stärkelserika livsmedel och magert kött för varje måltid. Din kost bör också utesluta ohälsosamma livsmedel såsom enkla kolhydrater som finns i vitt mjöl produkter, bearbetade livsmedel och desserter, mättat fett och transfetter. Komplexa kolhydrater och massor av fibrer rekommenderas för din diet på grund av sin långsamma nedbrytning under matsmältningen, som hjälper till att hantera blodsockernivån. Enligt MedicineNet.com blodsockernivån bör vara mellan låg- till mitten av 100s hela dagen, med en bottennotering på 80 på morgonen och före måltider.

Högt kolhydratintag

En hög komplexa kolhydrater kost innehåller livsmedel såsom hela korn pasta och bröd, brunt ris, bönor, havrekli och havremjöl medan exklusive bearbetade livsmedel och raffinerade livsmedel. Enligt American Diabetes Association, bör dina måltider består av mestadels stärkelse med hjälp av organisationens platta. Plattan metod skapar en linje i mitten av din måltid platta, med ett reserverat för komplexa kolhydrater och den andra sidan halv och tilldelas icke-stärkelserika livsmedel och magert kött som fisk, skinn fjäderfä, kalkon eller extra magert hackat nötkött. Icke-stärkelserika livsmedel innehåller grönsaker som tomater, selleri, gurka, rödbetor, okra, spenat och paprika.

Fiberrik kost

En fiberrik kost innehåller olösliga fibrer såsom fullkornsbröd och lösliga fibrer som finns i citrusfrukter, havre och korn. Lösliga fibrer sänker blodsockernivån när de konsumeras dagligen genom att fördröja matsmältningen, enligt Maureen Keane och Dani Chace, författare till "Vad man ska äta om du har diabetes." Detta gör att du känner dig full längre än du skulle du hade förbrukat enkla kolhydrater. Olösliga fibrer hjälper till att lindra förstoppning orsakad av diabetes genom att öka hastigheten på maten passerar genom magen. Äta lika mycket lösliga fibrer och olösliga fibrer tillsammans med magert kött för att stabilisera blodsockernivån.

ohälsosamma livsmedel

Undvik ohälsosamma fetter, som innehåller mättat fett och transfetter. Mättat fett är kolatomer mättade i väteatomer. Vid rumstemperatur de blir en fast, vilket kan öka blodglukosnivåer och öka kolesterol i blodet. De finns i animaliskt kött, mejeriprodukter, stekt mat och bakverk. Köp extra magert kött och ta bort huden från fjäderfä för att skära ner på mättat fett, och växla från hela mjölk mejeriprodukter till låg- eller fettfri mjölk. Transfett är delvis härdad olja som kommer från att lägga väte till vegetabiliska oljor. När konsumeras Transfett ökar kolesterol och ökar risken för diabetes, och höjer din blodsockernivå. Efterrätter, kakor, stekt mat och bakverk innehåller ofta transfetter och bör undvikas till varje pris för att bibehålla en hälsosam blodsockernivå. Transfett kan också hittas i smör, och kan ersättas med vegetabilisk olja när du lagar mat att skära ner på fettkonsumtion.

Lista över fiberrik, lågt kaloriinnehåll

Om du är ute efter att följa en hälsosam diet, men du vill fylla ditt kök med fiberrik, lågt kaloriinnehåll. Inte bara fiber bidra till att fylla upp dig och hjälpa till med matsmältningen, det kan också minska risken för hjärtsjukdomar och diabetes. Livsmedel som är lågt kaloriinnehåll bidra till att främja viktminskning och tenderar att vara lägre i fett och socker. Fiberrik, lågt kaloriinnehåll är naturligt läcker och lätt att införliva i din kost.

Frukt

Frukt är låg i kalorier, vanligtvis 100 kalorier eller mindre per portion, och är hög i fiber och många viktiga vitaminer och mineraler. Vissa fiberfyllda inkluderar äpplen, bananer, päron, apelsiner och bär. Blåbär, till exempel, innehåller 4 gram fibrer och 84 kalorier per kopp. Vuxna bör sträva efter att få en halv till två koppar frukt per dag, medan barn behöver en till två koppar per dag. Top yoghurt med skivade bär för en välsmakande frukost, mellanmål på en banan när hungerstrejker eller nå för druvor eller ananas för en söt efter middagen behandla.

Grönsaker

Lista över fiberrik, lågt kaloriinnehåll

Som frukt, grönsaker är närings packade. De är mycket låg i kalorier, men ändå extremt fyllning på grund av sin höga fiberinnehåll. Spenat, sötpotatis, brysselkål, paprika och tomater är några hälsosamma alternativ att välja mellan. En liten sötpotatis, till exempel, innehåller 3 gram fibrer och 87 kalorier. Vuxna behöver minst två till tre koppar grönsaker varje dag, och barn behöver en till tre koppar per dag. Inkludera en mängd olika grönsaker i måltider, såsom morötter och gurka segment för lunch och en grönsallad och rostade brysselkål för middag. Dessutom kan mellanmål på grönsaker, som paprika remsor, med en liten mager dopp dig.

Bönor och baljväxter

Lista över fiberrik, lågt kaloriinnehåll

Bönor och baljväxter, som svarta bönor, kikärter och linser, är lågt kaloriinnehåll, högt fiberrika livsmedel som är en utmärkt källa till protein och hög i många viktiga vitaminer och mineraler. Linser, till exempel, innehåller 8 gram fibrer och 9 gram protein i en 110-kalori, halv-kopp servering. Bönor och baljväxter är billiga och mångsidig. Använd cannelloni bönor, kidneybönor och linser i soppor och chili. Topp sallader med kikärter och lägga svarta bönor tacos.

Fullkorn

Lista över fiberrik, lågt kaloriinnehåll

Packad med fiber och hög halt av protein, järn och B-vitaminer, fullkornsprodukter ger en hälsosam, kalorifattig utöver din diet. Havregryn, quinoa, råris och fullkornsbröd är några alternativ att prova. En kopp kokt havregrynsgröt ger 143 kalorier och 4 gram fyllning fiber. Börja dagen med hela korn spannmål som havregryn. Använd fullkornsbröd, pitas eller wraps för din lunchtid smörgås. Inkludera en sida av brunt ris, vildris eller quinoa middag samtidigt. Byt ut din vanliga pasta, pizza skorpa och tortillas för fullkorns sorter.