XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

äppelsyra tänder

Vad gör Äppelsyra göra för att tänder?

Dina tänder upprätthålla sin beskärda del av missbruk under din livstid. Framtänder bita, hörntänder riva och molarer mala och tugga maten innan den går in i matsmältningssystemet. Att göra sitt jobb, tänderna måste förbli stark och frisk. Äppelsyra, en lågt pH förening, är det viktigt att dina muskler, men en fiende till tänderna.

Om Äppelsyra

Frukter och grönsaker, särskilt äpplen, innehåller äppelsyra, en kristallin förening, färglös till sin natur. Enligt New York University Langone Medical Center, är din kropp också kan producera sin egen äppelsyra. Din kropp är beroende av äppelsyra för att bistå i processen att omvandla kolhydrater till energi för optimal muskelprestanda och minskning av muskeltrötthet följande övning. En äppelsyra brist kan störa normala muskelfunktioner, vilket resulterar i svaghet och smärta.

emalj Erosion

Var och en av tänderna innehåller ett lager av genomskinligt emalj. Denna emalj skyddar tänderna under användning och isolerar tänderna mot temperaturförändringar. Även emaljen är den svåraste vävnad i kroppen, är det ingen match för äpplesyra. Emalj innehåller ingen levande vävnad, vilket innebär att när skadan uppkommer, kan din kropp inte reparera den. Enligt Health Services vid Columbia University, bryter äppelsyra ned tandemaljen orsakar tand nedbrytning, som är irreversibel.

Vad kan du göra

Det är möjligt att minska tandemaljen erosion genom att ta bort spår av äppelsyra från munnen efter att ha ätit. Health Services vid Columbia University förklarar att borsta med neutral tandkräm eller gurgla med en neutral munvatten efter att ha förtärt frukter och grönsaker som innehåller äppelsyra, kan hjälpa. Om inget finns till hands, tuggummi, äta en bit ost eller dricka ett glas mjölk för att öka salivproduktionen i munnen, späda och tvätta bort äppelsyra.

Whitening Treatment

Trots de faror som det medför för tandemaljen, gör äppelsyra har sina fördelar. Enligt Prevention Magazine, kan äppelsyra i jordgubbar bleka tänderna. Mosa två eller tre jordgubbar i en liten skål och tillsätt en nypa bakpulver till mäsken. Applicera jordgubbar bakpulver mix till din tandborste och borsta tänderna i flera minuter för att polera bort fläckar. Skölj med vatten omedelbart efter och följa med en sus av neutral munvatten, som skyddar emaljen. Upprepa processen en gång var tre eller fyra månader för att hålla ditt leende ljusa.

Äppelsyra Kosttillskott

Äppelsyra är en organisk karboxyl-disyra förening som kan hittas i många sura eller syrliga livsmedel såsom omogna frukter. Äppelsyra har använts som ett kosttillskott för dess potentiella hälsofördelar, men inte tillräckligt forskning har utförts på dess rapporterade användning som ett näringstillskott. Höga halter av äppelsyra intag kan orsaka vissa biverkningar. Rådgör med din läkare innan du använder ett kosttillskott som innehåller äppelsyra.

användningar

Äppelsyra kan minska den mängd energi utarmning som sker i skelettmuskulaturen under träning. Äppelsyra spelar en roll i kroppens citronsyracykeln, vilket är den energiproducerande metaboliska vägen krävs under rörelse eller någon typ av intensiv träning. När äppelsyra nivåer i muskeln blir utarmat, kan fysisk utmattning uppstå, vilket minskar din förmåga att fortsätta att producera energi under träning. Äppelsyra tillskott kan förlänga kroppens förmåga att producera energi under fysisk aktivitet och minska uppkomsten av trötthet.

fibromyalgi

Fibromyalgi, eller FM, är ett tillstånd som orsakar allmän muskuloskeletal smärta, värk, stelhet och ömhet i hela kroppen utan uppenbar orsak. Äppelsyra tillskott kan minska några av symptomen av FM samt öka energinivåer hos individer som lider av FM. Enligt en maj 1995 studie publicerad i "The Journal of Rheumatology", äpplesyra kan vara fördelaktiga vid behandling av symptomen på fibromyalgi, även om fler studier måste genomföras för att ytterligare indikera dess effektivitet vid behandling av denna sjukdom.

försiktighetsåtgärder

Äppelsyra anses i allmänhet säkra för mänsklig konsumtion eftersom det finns naturligt i många frukter och grönsaker i små mängder. I koncentrerade doser, såsom i kosttillskott, kan äppelsyra orsaka gastrointestinal distress. De vanligaste biverkningarna i samband med äppelsyra intag illamående, magbesvär, diarré och kräkningar. Dricka tillräckliga mängder vatten med äppelsyra stöd i sin matsmältning och kan minska risken för att utveckla gastrointestinala biverkningar.

andra överväganden

Äppelsyra kan störa funktionen av vissa läkemedel och mediciner, även om ett tydligt samband har ännu inte fastställts. Äppelsyra kan sänka blodtrycket, vilket kan störa vissa mediciner blodtryck, vilket leder till biverkningar såsom yrsel och trötthet. Kronisk äppelsyra tillskott kan öka viktökning och ändra dina matvanor, som kan störa vissa läkemedel viktminskning, vilket ökar risken för att utveckla biverkningar som förknippas med det specifika viktminskning agent du tar. Rådgör med din läkare innan du tar äppelsyra om du är på andra mediciner eller droger för att se till att det inte kommer att bli några negativa interaktioner.

Användningar av äppelsyra

Äppelsyra är vanligt förekommande i tårta frukt och drycker; Det är det ämne som ger dem deras bitter eftersmak. Men det är inte bara en kemikalie som gör saker smakar surt - det kan även förskrivas av din läkare för vissa tillämpningar och används av tandläkare för att hjälpa till att fylla hålrum, förutom att vara en aktiv ingrediens i många makeup och hudvård produkter, vilket gör äppelsyra en mycket mångsidig substans. Kontrollera alltid med din läkare innan du använder äppelsyra, eftersom det kan orsaka biverkningar när de interagerar med andra läkemedel.

Smaksättning

Äppelsyra tillsätts till många livsmedel och godis för att ge dem en mer syrlig smak. Fruktig smak godis och konfekt är beroende av äppelsyra som ett aromämne, som vissa sodavatten. Äppelsyra kan användas för att bevara vissa smaker, eller förbättra smaker i bearbetade livsmedel som förlorar en del av sin naturliga arom under bearbetningen, som konserverad frukt.

Blodtryck

En studie 2009 publicerades av en grupp läkare i "Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition" föreslog att äppelsyra är fördelaktigt för att sänka blodtrycket (tillsammans med andra syror, såsom olika typer av vinäger). Medan fler studier är nödvändiga för att åstadkomma mer avgörande resultat, det är en lovande bly på en blodtryckssänkande tillägg.

tand Rengöring

Tandläkare använder ofta äppelsyra som ett rengöringsmedel på en tand innan du fyller ett hålrum. Äppelsyra avlägsnar eventuella partiklar av mat kvar, och lämnar en helt ren yta för tandläkaren att arbeta med, samtidigt som ni säkert för att svälja i små mängder.

Skin Peel

Äppelsyra är en vanlig ingrediens i kemisk peeling. En kemisk peeling appliceras på huden för att bränna bort det första lagret av döda hudceller och lämnar mjuk, fräsch hud under.

Smärtlindring

Food and Drug Administration identifierar äppelsyra som en effektiv smärtstillande för vissa villkor, som smärtan lidit från en ischemisk reperfusionsskada. Äppelsyra kan också fungera som en anti-inflammatoriskt medel, men FDA varnar för att äppelsyra ännu inte har godkänts för en sådan ansökan.

kosmetika

Äppelsyra fungerar som en pH-balanserande medel i många kosmetika, vilket gör dessa produkter säkrare för din hud.

Källorna av äppelsyra

Äppelsyra, eller målat, är en organisk förening som förekommer naturligt i frukter och grönsaker. Den är ansvarig för den syrlighet av gröna äpplen och annan omogen frukt. Det var först isolerad i slutet av 18-talet av äpplen, som hör till släktet Malus. Livsmedels- och dryckesindustrin använder äppelsyra i stor utsträckning för sin syrlig smak, och det har funnit nåd som kosttillskott för att öka energinivåer, minska smärtan och förbättra arbetsförmåga.

användningar

Källorna av äppelsyra

Äppelsyra ofta till viner och andra drycker, gelé och sylt, sorbet, frysta mjölkprodukter och godis. En anmärkningsvärd ansökan i så kallade "extrema godis", i vilken en ficka av äppelsyra är begravd för att ge en explosion av syrlighet. Målat, brukar anges som alfa-hydroxy syra, läggs till kosmetika som en hud toner. Det har använts av idrottsmän för att öka motion effektivitet och av fibromyalgi och kroniskt trötthets patienter för att lindra smärta och förbättra energinivåer. Användningen av malat som ett komplement härrör förmodligen från sitt deltagande i citronsyracykeln, där det fungerar som en mellanhand vid framställning av cellenergi.

Frukt och grönsaker

Källorna av äppelsyra

Förmodligen, den säkraste källorna av äppelsyra bor i naturliga förråd. Äpplen, körsbär, aprikoser, tranbär, persikor, rabarber, plommon, tomater, päron, ananas, krusbär och hallon är alla bra matkällor av äppelsyra. Men nivån på malat i frukt och grönsaker varierar kraftigt under mognaden och frakt, och dessa livsmedel kan inte mald tillräckliga mängder för att möta behoven hos vissa individer.

Äppelcidervinäger

Odestillerat, ofiltrerad äppelcidervinäger innehåller äppelsyra som kvarstår efter jäsning av apple cider. För vissa människor, vinäger representerar en mer koncentrerad och bekväm källa av äppelsyra än färska frukter och grönsaker, men daglig konsumtion kan kräva en justering i sin smak. Justeringen kan vara värt besväret, men som äppelcidervinäger sägs ge en uppsjö av hälsofördelar. Tyvärr har de flesta av dessa påståenden är ogrundade.

Pulver

Äppelsyra finns som ett pulver, som är den form som används av vissa människor som vill ta stora doser. I naturen, målat existerar i endast en form, L-malat. Kommersiell pulver innehåller ofta både D-och L-malat samt variabel nivåer av föroreningar, men renad L-malat finns också. Livsmedelskvalitet äppelsyra pulver erbjuds av ett antal vitamin och komplettera tillverkare.

kapslar

Källorna av äppelsyra

Inkapslad äppelsyra pulver finns i en rad olika styrkor från 300 till 800 milligram. Det kombineras ofta med magnesium, vilket kan förbättra dess effektivitet för vissa villkor. Daglig dosering rekommendationer varierar, så att användarna ska följa tillverkarens anvisningar eller kontakta en vårdgivare.

andra

Äppelsyra levereras i flytande och tablettformer av flera tillägg tillverkare. Några av dessa preparat kan innehålla andra näringsämnen, såsom B-vitaminer, magnesium eller mangan. Den form av äppelsyra används är en fråga om personlig preferens, bekvämlighet och svar.

försiktighetsåtgärder

Äppelsyra är i allmänhet betraktas som säkra, när den används i enlighet med lämpliga doseringsriktlinjer. Stor eller frekventa doser av pulver kan orsaka irritation av munslemhinnan, och gastrointestinala besvär rapporterades av några testämnen i en studie publicerad i "Journal of Nutritional Medicine." Tills mer information finns tillgänglig gravida kvinnor och växande barn bör undvika tillskott med äppelsyra. Individer med känslig hud bör överväga att vidta testet fläckar av alpha hydroxy syrahaltiga produkter.

Huskurer för Komma Synligt vitare tänder natten

Tandblekning har blivit en vurm i Amerika. En ljusare leende kan öka ditt självförtroende och självkänsla. Många människor har tandläkare övervaka deras blekningsprocessen, om de har behandlingar på kontoret eller hemma. Detta är den klokaste, mest effektiva sättet att bleka tänderna, men det kan vara svårt för din plånbok. Om du inte har råd med en sådan glamour, det finns naturläkemedel, från ingredienser du förmodligen redan har hemma, och de kan fungera för dig under natten.

The Power of bakpulver

Bakpulver är icke-toxiskt och har använts under många år för en mängd olika rengöringsändamål. Det är också effektivt för rengöring och vitare tänder. Bonus - det dödar bakterier i munnen som kan orsaka plack.

Bakpulver och jordgubbar

Enligt Adina Carrel, DMD, en privat tandläkare på Manhattan Dentala Arts i New York, använder ett billigt och effektivt rättsmedel äppelsyra för att hjälpa vitare tänder. Ordet syra kan oroa dig, men denna syra görs när man kombinerar bakpulver och jordgubbar, så det är säkert att använda hemma. Krossa en stor jordgubbe, och blanda med ½ tsp.of bakpulver tills blandas. Använd en mjuk tandborste för att sprida denna blandning jämnt över tänderna. Låt verka i 5 minuter, följt av borstning med vanlig tandkräm. Skölj noga. Använd endast en gång per vecka, som Dr.Carrel varnar att användningen av denna alltför ofta kan skada emaljen på tänderna.

Bakpulver och väteperoxid

Lägg ¼ kopp väteperoxid, 2 msk. bakpulver och ¼ kopp starkt munvatten till en kopp vatten. Swish i munnen en hel minut. Skölj väl.

Gör din egen vitare tandkräm genom att kombinera 2 msk. bakpulver, 2 msk. väteperoxid, ½ tsk. av bordsalt och en klick vanlig tandkräm. Borsta minst två minuter och rensa bort noga med varmt vatten. Borsta igen med vanlig tandkräm. Du kan använda detta på ett säkert sätt en gång i veckan.

Bakpulver och tandkräm

Gör formar av din övre och undre tänderna med två små bitar av aluminiumfolie. Blanda 2 msk. bakpulver med 2 msk. tandkräm. Lägg blandningen på folien. Placera folien på tänderna, få blandningen jämnt över tänderna och tryck sedan på folien för att passa den naturliga formning av dina tänder. Låt verka i 30 till 60 minuter. Rengör bra med vanlig tandkräm. Använd inte mer än en gång i veckan.

andra rättsmedel

Pensla med äppelcidervinäger i 5 minuter innan du borstar med normal tandkräm.

Ät färska grönsaker och gnugga dem över dina tänder medan tugga. Naturligt slip grönsaker innehåller selleri, oskalade morötter, broccoli och oskalade gurka. Gör inte detta framför middagsgäster.

överväganden

Whiten noggrant. Gordon Christensen, DDS, MSD, PhD, från American Dental Association varnar dig att undvika permanenta skador. Blekning tänderna kan orsaka känslighet och irritation i vävnaderna i munnen. Det är viktigt att matcha alla reparativ arbete - såsom kronor - och du bör kontrollera med din tandläkare innan inklusive tidigare tandvård i blekningsprocessen. Han påpekar också att lite forskning har gjorts på den långsiktiga användningen av blekmedel.

Ta en bild av dina tänder innan blekning. Processen sker gradvis och du kanske inte märker färgförändring utan att jämföra med en före bild.

Vissa gulfärgning är naturligt och är ett tecken på hälsosam emalj, som innehåller kalcium, ett viktigt mineral för tänderna. Inte över-blekmedel till den grad onaturliga färg eller emalj skador. Dr. Christensen jämför denna super blekning till en äldre person som färgämnen håret kolsvart - naturlig är mer attraktiv.

Har äppeljuice har sura och kommer att skada dina tänder?

Den primära organisk syra som finns i äppeljuice är äppelsyra, men den innehåller också små mängder av olika andra naturliga syror, innefattande fosforsyra, citronsyra och quinic syror. Enligt Oklahoma State University kooperativa förlängning Service, syrahalten äppeljuice ger en median pH-värde av 3,7, kvalificera den som en hög syra dryck. Även om det är allmänt känt att regelbunden konsumtion av sockerhaltiga livsmedel och drycker ökar risken för karies, konsumerar sura livsmedel och drycker kan också äventyra mun hälsa genom erosion av tandemaljen, vilket kan leda till mjuka, känsliga tänder, gulnar och ytterligare förfall .

dental erosion

När du dricker en dryck som har ett lågt pH-värde, tillfälligt mjuknar det din tandemaljen tills saliv återställer syra-bas balansen i munnen. Regelbunden konsumtion av hög syra drycker kan förhindra munnen från att behålla sin naturliga surhetsgraden, enligt akademin av allmän Dentistry. Detta ökar risken för dental erosion eller förlust av tandemaljen genom en kemisk process som inte innebär bakterier. Hög sura drycker är viktiga bidragsgivare till utveckling och progression av dental erosion. Enligt American Dental Association, den totala syra mängden och typen av syra i en dryck, liksom dess exponeringstiden i munnen, är viktiga faktorer för att bestämma hur erosiv en dryck är.

sura drycker

PH-värdet är en viktig faktor vid bestämning av en dryck s erosiv kapacitet. Men vissa typer av syror är mer erosiv än andra. En rapport 2001 av American Dental Association konstaterar att fosforsyra, en vanlig komponent i läskedrycker, är mycket frätande i drycker med pH-värden under 2,5, men mindre eroderande i drycker med pH-värden på 3,3 eller högre. Enligt samma rapport, vinsyra, citronsyra och äppelsyra är speciellt erosiv, delvis eftersom de binder till kalcium vid högre pH-nivåer. Äpple, apelsin och grapefruktjuice, saft, kost och regelbundna läsk, koffeinfritt och vanligt kaffe, sportdrycker och vitt vin kan alla bidra till dental erosion när de konsumeras på regelbunden basis.

minimera skadorna

Om äppeljuice eller någon annan sur dryck är en regelbunden del av din kost, kan du vidta åtgärder för att minimera risken för att skada tänderna. Använda ett sugrör för att hålla kontakt mellan juice och tänderna minimal. Håll inte saft i munnen eller smutta på din drink under en lång tid. Istället dricker snabbt att begränsa exponeringen av dina tänder till syrorna i juicen. Tugga sockerfritt tuggummi efteråt stimulerar flödet av saliv, som hjälper späda och neutralisera syror. En 2013 "Wall Street Journal" rapporten rekommenderas att använda anti-bakteriell munvatten omedelbart efter att ha druckit sur juice, eller vänta 30 minuter att borsta tänderna efter att ha förtärt en sur dryck, eftersom syror mjukar upp emaljen och omedelbar tandborstning kan faktiskt orsaka skada.

överväganden

Dental erosion är oåterkallelig och kan leda till strukturella skador på tänderna. Tidiga tecken på gallring emalj smärta eller känslighet för varm eller kall mat och dryck. Desensibilisering tandkräm med ett neutralt pH kan hjälpa reharden resterande, mjuknade emalj, enligt en artikel av Academy of General Dentistry publiceras på webbplatsen Science. Begränsa din konsumtion av äppeljuice och andra sura drycker är ett av de bästa sätten att minska risken för dental erosion. Du behöver inte ta bort hälsosamma, sura livsmedel och drycker från din diet, men - öva god tandhygien minskar också risken för skador på tänderna.

Mycket få människor är välsignade med gnistrande vita tänder, och många fler se sina tänder långsamt bleknar till en trist gul nyans som de smutta kaffe och rök. Kemiska tandblekningsmedel är dyra och kan lämna tänder känslig och ömmande. Vissa at-home åtgärder är farliga och kan skala bort den skyddande emaljen innesluta tänderna. Lyckligtvis finns det flera billiga och säkra, naturläkemedel för polering din pearly snart kommer att vara-vita.

veggie Skrubbrar

Gör kostförändringar genom att införliva grova, knapriga grönsaker i din dagliga meny. Morötter, selleri, gurka, broccoli, rädisor och fänkål är tuffa grönsaker som också är bra för matsmältningssystemet. När biten och tuggas, dessa grönsaker skrubba tänderna och kan ta bort externa fläckar genom nötning. För bästa resultat, äta dessa grönsaker råa på toppen av sin fräschör. Dessa grönsaker har också låg sockerhalt som kan orsaka karies. Försök att äta andra livsmedel såsom spannmål och spannmål innan de blir fuktig så att du kan dra nytta av den extra skurkraft.

frukt

Krossa jordgubbar till en fin pasta och blanda med en liten mängd bakpulver. De små fröna kommer att fungera som naturliga skrubbrar och äppelsyra i bären kommer att äta bort på fläckar. Låt inte pastan sitta på tänderna för mer än 15 minuter eftersom syran kan bära ner emalj. Borsta noggrant med tandkräm efteråt. Grind apelsinskal och bakpulver i en liknande pasta. Färsk citronsaft kan gnidas på tänderna för att avlägsna vissa fläckar, men eftersom detta saft är extremt sur, bör det sköljas bort kort efter att använda. På baksidan, undvika att äta färgmättade frukter såsom blåbär och körsbär på en daglig basis, eftersom de kan ge fläckar tänderna över tiden.

Bakpulver

Blanda bakpulver med grovt havssalt och en liten mängd vatten för att bilda en tjock pasta. Borsta tänderna med pastan med en mjuk-borst tandborste för att ta bort fläckar, dödar bakterier och neutralisera syror som äter bort på emaljen. Denna pasta kan användas i stället för vanlig tandkräm, och det kan vara smaksatt med några droppar pepparmintolja för en bättre smak.

Väteperoxid

Substitut väteperoxid för färdigköpta munvatten och skölja tre till fyra gånger per dag. Blanda 3/4 msk. 3 procent väteperoxid i halv kopp vatten och vips för upp till en minut. Peroxiden kan spädas ytterligare med vatten för att minska irritation, även om det aldrig ska sväljas. Skölj med vatten för att sänka risken för tandköttet känslighet och irritation. Till skillnad från många andra ytliga naturliga whitening system, väteperoxid mål fläckar på emaljen och tandbenet, den köttiga skikt av tanden strax under den yttre ytan.

Det viktigaste verktyget en boxare har är hans händer, och de måste skyddas på lämpligt sätt. Hand wraps är dina händer "första lagret av försvaret. Inte använder dem på rätt sätt kan leda till permanenta skador.

Instruktioner

1 Hur man använder hand Wraps


Face handflatan mot bröstet. Haka handen wrap tumme slinga över tummen.

2 Hur man använder hand Wraps


Tätt linda runt handleden två gånger, men avbryt inte cirkulationen.

3 Hur man använder hand Wraps


Wrap över knoge tummen, sedan tillbaka över toppen av handleden två gånger.

4 Hur man använder hand Wraps


Isär fingrarna och föra wrap över toppen av din hand, sedan över din pinkie knoge. Ta wrap under handflatan och tillbaka över toppen av knogarna två gånger.

5 Hur man använder hand Wraps


Linda in mellan långfingret, ringfingret under handen och tillbaka over the top.

6 Hur man använder hand Wraps


Wrap mellan ringfingret och lillfingret under handen och tillbaka over the top.

7 Hur man använder hand Wraps


Linda in mellan dina mitten och pekfingrar.

8 Hur man använder hand Wraps


Ta wrap tillbaka runt handleden, då dina knogar.

9 Hur man använder hand Wraps


Håll omslag runt handleden tills du kan kardborrband wrap på handleden.

Tips

  • Gör en näve när det är möjligt när du svepa handen.
  • Linda inte handen för tight.If du känner domningar eller stickningar, packa din hand.Never slå en boxningssäck utan handen wraps och handskar.

Motion riktningen när du använder Weider Pro 9835


Oavsett din träning mål, Weider Pro 9835 erbjuder en mängd olika träningsviktstationer som är avsedda att arbeta varje större muskelgrupp i kroppen. För en bra träning på Pro 9835, prova en cirkelträning träning. Cirkelträning består av att byta övningar från en muskelgrupp till en annan. Det kräver inte vila mellan seten och ökar hjärt uthållighet, som bränner fler kalorier.

Instruktioner

1 Välj övning musik som hjälper till att hålla en jämn takt för träningen. Använd bekväma träningskläder och lämpliga skor. En vattenflaska i närheten kan du hålla en stadig oavbruten cirkelträning träning.

2 Börja med lat rullgardinsmenyerna för att arbeta ryggmusklerna. Set viktskivor till önskad vikt. Sitt utåt. Ta baren med en hand på vardera änden. Dra ner försiktigt bakom nacken, huvudet lätt böjda. Armarna kommer att likna fotboll målstolparna. Lyft armarna tillbaka. Upprepa nio till tolv gånger.

3 Stå upp gränsöverskridande bänken mot viktstationen. Justera vikter för biceps. Grip lat rullgardins bar, palmer ut, armarna axelbrett isär. Ta baren framför bäckenet, armarna rakt, handflatorna ut. Böj armbågarna föra händerna mot bröstet. Upprepa nio till tolv gånger.

4 Motion riktningen när du använder Weider Pro 9835

Tone muskler och bränna kalorier med krets styrketräning övningar på Weider Pro 9835.

Justera vikter för benlyft. Sitta på bänken och placera fötterna under fötterna kuddar, böjda knän. Räta ben ut framför. Håll för ett andetag och lägre. Upprepa nio till tolv gånger.

5 Ändra program. Justera vikter för arm pressar. Sitt på bänken och greppa arm press barer. Armbågarna ska böjas bakom torso, händer om brösthöjd. Skjut ut armarna framför dig. Upprepa nio till tolv gånger.

6 Justera vikter för benpress. Sitta på bänken och placera fötterna på benet pressplatta, med böjda knän. Tryck ut med fötterna och ta igen. Upprepa övningen nio till tolv gånger.

Tips

  • Livlig, upbeat musik kan du röra sig smidigt genom cirkelträning och håller dig motiverad.
  • Det är viktigt att ha ordentlig motion klädsel. Du vill inte att lösa kläder för att undvika kläder fastnar i maskinen.

Hur man använder ett solarium säkert


Att få en säker solbränna från ett solarium kan vara något av en oxymoron, enligt en mängd olika medicinska studier. Ett stort antal organisationer, däribland American Cancer Society och National Cancer Institute, har dragit slutsatsen att solarier ökar risken för hudcancer, särskilt melanom. Men om du är fast beslutna att använda ett solarium, det finns ett antal steg som du kan vidta för att minimera risken.

Instruktioner

1 Begränsa din tid i solariet. Ju längre du tillbringar i ett solarium, desto större är risken för solbränna och hudskador. Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA), den statliga myndighet som ansvarar för att reglera inomhusgarveriindustrin, rekommenderar att solariet användare börjar med korta garvning sessioner och begränsa användningen av solarier till högst en gång i veckan.

2 Se till att din salong följer FDA: s regler. Alla solarier måste lägga upp sina licens dokument på allmän plats, så det är lätt att se din garvning salong är licensierat av de behöriga myndigheterna. FDA kräver att alla solarier har timers, varningsskyltar, nödstopp knappar och ett schema över rekommenderade exponeringstider för just din hudtyp.

3 Utvärdera anläggningen. Alla solarier bör utbilda sina kunder om riskerna med solarier och deras personal bör kräva att du fyller i ett medicinskt frågeformulär. Vissa läkemedel har en tendens att öka risken för solbränna, så denna information kommer att vara viktigt för personalen att veta när de bedömer din hud och rekommendera timingen och frekvensen av din solariet användning. Dessutom är det viktigt att utvärdera hygienen i anläggningen. Varje solarium bör rengöras efter varje användare; fråga med personalen att se till att de följer denna praxis.

4 Bär alltid skyddsglasögon. UV-strålning kan skada ögonen och öka risken för att utveckla grå starr, enligt Health Physics Society. Alla seriösa solarier bör ge skyddsglasögon för att skydda ögonen från UV-strålning från solarier.

5 Använd en läpp produkt, såsom ett läppbalsam, som innehåller solskyddsmedel. Huden på läpparna är tunnare än resten av kroppen och inte solbränna, så det är viktigt att skydda dina läppar från solbränna när du använder ett solarium.

6 Fukta regelbundet. Solarier kan bidra till torr hud, så se till att använda en vanlig fuktighetskräm för att hålla huden mjuk och återfuktad. Många inomhus solarier rekommenderar mjukgörande direkt efter att ha använt ett solarium.

7 Överväg Brun utan sol produkter. De flesta inomhus solarier erbjuder nu populär spray på garvning bås som ger en falsk, men realistiskt, solbränna utan exponering för UV-strålning. Detta är definitivt det säkraste sättet att uppnå en solbränna utan riskerna med inomhus solarier.

Tips

  • American Cancer Society har fastställt att solariet användare är åtta gånger större risk att utveckla melanom - den dödligaste formen av hudcancer - än människor som inte använder solarier. Även sporadisk användning kan öka risken, enligt studier som utförts av National Cancer Institute. Stora cancer organisationer som American Cancer Society och National Cancer Institute rekommenderar att undvika solarier och använda konstgjorda garvning produkter som ett alternativ. Om du är fast beslutna att använda ett solarium, vidta försiktighetsåtgärder, begränsa din tid i sängar och besöka din läkare regelbundet för hudcancer visningar.