XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

anything

Två män. En bur. Det är det ultimata testet av fysisk styrka som kommer att göra det ur buren en vinnare? Burstridighet har en rutig tidigare men den senaste tidens popularitet kan inte förnekas. Både män och kvinnor har börjat att njuta av snabba åtgärder i en match. Läs vidare för att lära mer.

Instruktioner

1 Vet ligor. Medan Ultimate Fighting Championship (UFC) kan vara den mest populära ligan, det finns andra burstridighet ligor ute. Kungen av Cage (KOTC) och Cage Fury Fighting Championships (CFFC) ger också kämpar en chans att bråk i en bur.

2 Förstå reglerna. De flesta av de regler som omger burstridighet är vad man inte ska göra: inget öga mejsling, ingen slår i ljumsken, ingen sparka en motståndare när han är nere, ingen kastar en motståndare från buren, ingen slå på baksidan av huvudet eller ryggraden. Bortsett från listan över olagliga träffar, är burstridighet "anything goes".

3 Inse vad som krävs för att vinna en match. Fighters vinna genom knock out eller peka ut (underkastelse) av sin motståndare. De kan också vinna av domaren stoppa matchen, motståndarens hörn kasta in handduken eller händelsen läkare stoppa matchen. Om ingen av dessa händer, är matchen vanns av beslut.

4 Lära sig historia. Burstridighet inte reglerades under många år och kämpar var allvarligt skadade. Detta ledde till burstridighet förbjuds på många ställen. Sporten fortsatte att vara populär och så småningom regler och förordningar infört gör det möjligt att växa. Idag burstridighet kan ses på TV eller fläktar kan delta i en match personligen.

Tips

  • Burstridighet är också känd som MMA eftersom den smälter ett antal kampsporter med boxning och kickboxning. Fighters är tillåtet att använda oavsett stil de vill så väljer de oftast en blandning av allt att vinna.
  • Varje match består av tre till fem omgångar, vilka var 5 minuter lång. Fighters få en-minuters paus mellan rundorna.

Plantar fasciit är ett smärtsamt tillstånd som påverkar vristen av foten från hälen till tårna. Det är ofta ses i idrottare eller människor som är överviktiga. De första stegen efter att få ur sängen på morgonen är de tuffaste som i dag. I de allvarligaste fallen är operation krävs. Men det finns sätt att behandla det som är mindre invasiva. Allt som krävs är ett par artiklar och en vägg.

Instruktioner

1 Hur man behandlar rehabilitera Plantar fasciit

Fokus på de små musklerna på undersidan av dina fötter. Dessa kallas plantar muskler. Om de är svaga, kan de orsaka smärta och ytterligare förseningar rehabilitering. För att stärka dem, göra en fot balans på en BOSU. Detta är en funktionell träningsverktyg som ser ut som en boll som har skurits i hälften. Den har en platt sida och en uppblåst dome sidan. Stå i mitten av den platta sidan och håll i 30 sekunder, sedan byta fot. Fortsätt att öva tills du kan balansera 60 sekunder lätt.

2 Hur man behandlar rehabilitera Plantar fasciit


Öka flexibiliteten i vaderna genom att låna från yoga. Att sträcka kalvarna, kom in i en nedåtriktade hund läge. För att göra detta, stå på knä på alla fyra. Lyft nu höfterna upp mot taket och flytta din vikt bakåt. Dina händer bör vara under skulderbladen och din kropp bör vara i ungefär 45 graders vinkel. Känn stretch i vader.

3 Få en soppa burk. Placera soppan burken på golvet på längden. Steg ovanpå det och sakta rulla fram och tillbaka med alla av din kroppsvikt. Du kan också använda en skumgummirulle att göra samma sak.

4 Gör ett förenklat stretch. Sitt på golvet med en handduk i händerna och benen ut framför dig och något isär. Vira handduk runt bollarna i den drabbade foten och pressa bakåt.

5 Tryck på golvet. Sitta i en stol med en fot förhöjda. Rikta stortån nedåt och dina andra fyra tårna uppåt. Peka nu på din tå på golvet en serie av tider. Sedan vända den. Rikta stortån upp och de små tår ner och peka igen.

6 Krama upp tårna. Sitta i en stol på en hal yta såsom lövträ. Placera handduk på golvet och trampa på den så hälften av foten är på det och hälen är på nakna golvet. Nu curl tårna vilket handduken att krama upp.

Tips

  • När du gör en fot balanser, se till att placera foten rätt i mitten av BOSU. Börja står bredvid en vägg eller fast föremål för att hålla fast vid för balans. Så småningom arbeta dig fram till den punkt där du kan stå utan att röra anything.Perform den rullande motion, tå kranar och handduken stretch i nakna fötter.

NASCAR Race Historia


Riksförbundet för Stock Car Auto Racing, eller NASCAR, arrangerades 1947 av Bill France Sr. att organisera alla aspekter av den populära sporten i biltävlingar. Frankrike Sr. ville skapa en styrande organ för att organisera sporten, som till den punkten var känd för sin brist på organisation, olika spår och storlekar, olika storlek arenor och bilar. "Anything goes" var inte acceptabelt. Frankrike körde NASCAR tills han vände det till sin son, Bill Jr., 1972.

tidiga raserna

NASCAR Race Historia

NASCAR först tävlat på smuts och sand.

Inom två månader efter mötet i 1947, NASCAR höll sitt första sanktionerade ras i Daytona Beach, Florida, Frankrike hemstad, på en strand och grusväg spår. En vecka senare var NASCAR beaktades. I juni 1949 NASCAR höll sitt första Grand National händelse på Charlotte, North Carolina, nöjesfält. Tävlingarna var populär och framgångsrik, vilket kan leda Frankrike att gå vidare med sin vision. Frankrike visste att det fanns en hunger efter snabbare och längre spår och större arenor.

Racing på 1950-talet

NASCAR Race Historia

Need For Speed

År 1950 var Darlington Raceway byggdes i South Carolina som den första asfalt super speedway. År 1959 byggde Frankrike Sr. Daytona International Speedway, som ersätter stranden spår. Daytona 500 föddes, och det första loppet slutade i ett foto finish, vanns av Lee Petty. År 1960 var speedway läggas nära Atlanta, Georgia, och Charlotte, North Carolina. Vid den här tiden, var aktie bilförare som Lee Petty, Buck Baker och Herb Thomas blir välkända namn.

tidiga bilar

NASCAR Race Historia

"Lager" bilar var vardagliga bilar.

De första bilarna tävlat var inte mycket mer än vanliga familje sedaner. Dessa "lager" bilar kom från alla olika tillverkare. Inga ändringar tilläts. Som lager-bilspel utvecklats, insåg man att dessa bilar inte byggdes för att tåla påfrestningar av racing, och många delar såsom däck och fjädring misslyckades snabbt och ofta. Så småningom fick ändringar tillåtna, börjar med ett lopp däck 1952 tillverkas och distribueras av Pure Oil Company. År 1953, flera bilföretag skapade hjulupphängningar, som förbättrade upphängnings delar av bilar.

Racing i 1960 och 1970

NASCAR Race Historia

Större arenor var bulit för den ultimata upplevelsen.

År 1961, den smällare 500 var den första TV-loppet. 1969 Frankrike byggde Alabama International Speedway (numera känt som Talladega) och löpbanorna byggdes också i Brooklyn, Michigan, Dover, Delaware, och Pocono, Pennsylvania.

År 1971 började RJ Reynolds Tobacco Company sin sponsring av NASCAR genom sitt Winston varumärke, och den främsta NASCAR race serien blev Winston Cup Series. Detta var början på mass sponsring av bilar och raser företag, upp till 60 år, över hela landet. NASCAR popularitet fortsatte att öka. Enligt NASCAR.com, "The 1979 Daytona 500 blev den första 500 mil lopp i historien att telecast leva i sin helhet."

1980-talet till idag

NASCAR Race Historia

Modern racing.

På 1980-talet började företag sponsra enskilda bilar och förare. Raser TV varje vecka. NASCAR skapade Budweiser Late Model Sportsman serien, sponsras av Anheuser-Busch Inc., som senare blev Busch Series, och nu rikstäckande serien.

I början av 1990-talet tävlingar läggas till i New Hampshire Motor Speedway och Indianapolis, Indiana. 1994 NASCAR lagt Craftsman Truck Series för full storlek lastbilar.

NASCAR ökade popularitet har lett till en ökning av antalet lopp, och alla serier har TV kontrakt.

År 2003 Nextel ersättas RJ Reynolds som sponsor av Winston Cup, döpa den Nextel Cup. År 2004 var Chase för Cup genomförs "att involvera fler förare i mästerskapet jakten, och intensifiera fläkt intresse och drama under säsongens stretch run." Förarna samla poäng under de första 26 tävlingarna för säsongen och sedan topp 12 kvalificera sig för Chase. Efter de sista 10 lopp, är den övre Chase förare som namnges Sprint Cup mästare.

NASCAR förare är lika känd idag som någon annan kändis. Några av de kända namnen inkluderar Richard Petty, Jeff Gordon, Dale Earnhardt Jr., Jimmie Johnson, Darrell Waltrip och Kurt och Kyle Busch.

Säkerhet och dagens bilar

NASCAR Race Historia

Död Dale Earnhardt Sr. orsakade säkerhetsförbättringar för förare.

Under hela sin historia, NASCAR förbättras ständigt säkerheten för bilar och banor. I början var det så enkelt som att lägga säkerhetsbälten, hjälmar och rullburar.

År 2000 förare Brett Bodine bar första HANS, huvud- och hals Stödsystem, i en NASCAR race. De flesta förare vägrade att bära den. Det var inte förrän död Dale Earnhardt Sr. i 2001 Daytona 500 som ändrat sig. Nu är alla förare ha någon form av anordningen.

År 2002, Michael McDowell slog våldsamt en vägg på Texas Motor Speedway. NASCAR forskare snabbt gick att arbeta för att utveckla energiabsorberande barriärer. Detta resulterade i skapandet av SAFER barriären i tid för 2002 Indianapolis 500. Dessa hinder bidrar till att absorbera energin vid nedslaget och kraftigt minskade skadornas till föraren.

Baseball Historia & # 039; s effekter på Amerika

Walt Whitman kallas baseball "den amerikanska spelet" och Babe Ruth sa att det var "det bästa spelet i världen." Även om fotboll kanter så småningom förbi det som landets mest populära sport-41 procent av de tillfrågade valde fotboll över 38 procent som valde baseball i en 1965 Harris undersökning -Det finns ingen förneka att idrotten är och har varit en integrerad del av livet för miljoner amerikaner.

1919 "Black Sox" Skandal

År 1919 hade första världskriget just avslutats. Baseball ägare väntat en svag säsong tack vare en osäker ekonomi. Istället gick amerikaner till ballparks i drivor, angelägna om att återta den anda av Amerika. Enligt webbplatsen 1919 Black Sox.com, närvaro mer än fördubblades under året, hoppa 3,5 miljoner över vad det hade varit året innan. Chicago White Sox hade de bästa resultaten i baseboll och träffade Cincinnati Reds i World Series. Amerikaner förväntas en rout över de röda. Vad de fick istället var en skandal som skulle ange tonen för "anything goes" stämningen av ryta 20, och det ekade med ändringar i baseball regler för spel av sina spelare under de kommande årtiondena. Åtta medlemmar av White Sox gjorde förstasidan nyheter när de påstås kastade serien att samla på satsningar, förlorar den i åtta matcher.

Babe Ruth

År 1920, Boston handlas Babe Ruth till New York Yankees. Långt in på 21-talet, är Yankees-Red Sox rivaliteten fortfarande en av de hårdaste i idrott, allt härrör från denna transaktion. Ruth energi nationen med sin kvickhet och upptåg, både utanför planen och på. Han var precis vad amerikanerna ville vid den tiden, och vad sporten behövs efter förra årets skandal. Han var en arbetar man hjälte, efter att ha vuxit upp på gatorna i Baltimore. År 1930 var han tjäna mer pengar per år än president i USA. Som nation föll i den stora depressionen, Ruth höll humöret uppe. Amerikaner fortfarande inte har glömt det. Enligt webbplatsen Babe Ruth Central, många fans buade årtionden senare när Roger Maris-följt av Hank Aaron och Barry Bonds-bröt Babe olika hem run rekord. Ruth var fortfarande med i tv-reklam under 2006, och fans fortfarande skicka presenter och hyllningar till Babe Ruth födelseplats och Museum varje år på sin födelsedag.

Jackie Robinson

Jackie Robinson sade en gång att ett liv är bara viktigt för den inverkan den har på andra liv. Hans gutsy inträde i helvita Major League Baseball i 1947 inte bara bröt en färg barriär i baseball, men började smide desegregation över hela Amerika. New York Dodgers president Branch Rickey bad Robinson inte bara för att bli den första svarta mannen i baseball sedan 1889, men att hålla tungan och nävarna, och hantera den oundvikliga ras bakslag med värdighet. Robinson gjorde just det. President Truman uppdelade militären ett år senare. Sju år senare, uppdelade Högsta domstolen offentliga skolor.

steroid Era

Enligt "USA Today" steroid eran av 2000-talet har övertygat unga idrottare som onaturlig storlek och styrka är en spelare enda biljett till college stipendier och proffsen, men på samma gång föra fördömande av fans. En 2005 års undersökning av tidningen i samband med CNN och Gallup visar att 82 procent av baseball fans trodde spelarna bör fråntas sina register om de har uppnåtts när du använder steroider.

Hur att lära barnen att vara mer aggressiva på fotboll


Ibland skillnaden mellan två fotbollsspelare med relativt lika skicklighet är en önskan att konkurrera. Möjligheten att spela aggressivt fotboll när det behövs är det som gör en anfallare villiga att offra kroppen att göra ett stort mål, vad som gör en målvakt modig nog att dyka vid foten av en framrusande angripare, vad som gör en listig mittfältare villig att ta på en försvarare en-mot-en, och vad som gör en trogen försvarare villig att gå in för en hård tackla. Vissa individer är naturligtvis mer aggressiva än andra, men det finns vissa taktik tränare kan använda för att hjälpa spelare att bli mer aggressiv.

Instruktioner

1 Införa utbildning övningar som replikerar aggressivt spel. Borrar vilja skydda bollen (två spelare partnern, en spelare sköldar och skyddar bollen, och den andra spelaren försöker ta bort bollen) och Anything Goes (två lag med upp till åtta spelare tävlar i ett litet område på ca 30 varv med 30 varv, med mål och målvakter och försvarare får push and pull) tillåter spelare att lära sig att hantera aggressiva spel och vara aggressiv själva. Dessa slags aktiviteter måste övervakas noga så säkerheten upprätthålls.

2 Betonar behovet av att spela enligt reglerna. Spelare måste förstå att trycka och dra som kan uppstå i övningar som de ovan nämnda övningar är utanför spelreglerna, och tränare måste se till borrarna inte urartar och låta saker som sparkar, snubbla och stansning. Aggressiva spel är något att uppmuntra, är olagligt spel inte.

3 Beröm och belöna fall av aggressivt spel. Detta kan göras i utbildning eller i matcher och är så enkelt som att säga något i stil med "bra jobb" eller "sätt att knuffa" efter en spelare visar en vilja att gå in för en hård tackla, utanverk sin motståndare efter en boll, eller göra en hård spel för att vinna en boll och ställa in en lagkamrat för en poäng. Vid högre åldrar, ungefär U16 och uppåt, spelare som är mindre aggressiva och verkar försvinna för långa sträckor kan också hitta sina spel minuter skära på konkurrenskraftiga lag medan spelare som är villiga att hustle och ta kalkylerade risker kan sluta med mer tid på fältet.

Information om UFC Fighting


UFC eller Ultimate Fighting Championship, är en organisation i USA som främjar mixed martial arts (MMA) slåss.

Historia

UFC började organisera MMA slagsmål i 1993, bygger på populariteten av slagsmål i Brasilien som var "vale tudo" -stil, som betyder "anything goes". UFC fick en större publik genom sitt partnerskap med Spike TV och dokusåpan "The Ultimate Fighter". Det har även pay-per-view-händelser på minst 12 gånger per år.

Organisation

Lorenzo Fertitta och Frank Fertitta äger UFC. Dess ordförande, Dana White, är en av de mest kända chefer i sporten.

stilar

MMA fighters använder olika discipliner av kampsporter och traditionell kämpar såsom kickboxning, judo, jujitsu, brottning, karate och tae kwon do.

detaljer

Icke-mästerskap slagsmål är tre fem-minuters ronder, medan titel slagsmål är fem fem-minuters ronder. En kamp är över om en fighter slås ut eller överlämnar (kallas knacka ut), en domare stannar kampen, eller tiden går ut. I det senare fallet, tre domare poäng rundor för att avgöra vinnaren.

Redskap

Utrustning för en UFC kamp består av kommissionen godkända MMA handskar, MMA shorts eller kickboxning shorts och ett munstycke. Konkurrensen sker i en åttasidig slutna ringen känd som "Octagon".

Att bygga din egen bideck snowskate kräver några specialvaror --- legit snowskate lastbilar är viktigt --- men du bör kunna hålla kostnaderna för projektet lägre än att köpa en färdig modell. Innan du börjar borra hål, dock kolla på nätet för erbjudanden som erbjuds av bideck snowskate företag --- om du inte är i det för DIY spänningen, du kommer inte att vilja ta reda på efter det faktum att du kunde ha sparat pengar genom att köpa en ny snowskate.

Instruktioner

Montering av Top Deck till lastbilar

1 Hitta en lämplig övre däck. En gammal skateboarddäck kommer att fungera bra.

2 Borra hål i det övre däcket för att rymma de snowskate lastbilar. Använd din måttband för att bestämma lastbilarnas placering. Se till att lastbilar är på samma avstånd från tips av styrelsen och centrerad med bredden i styrelsen. Se också till att placeringen du valt för lastbilar tillåter dig att fästa ditt val av sub-däck.

3 Fäst snowskate lastbilar till övre däck med hjälp av skateboard hårdvara.

Montera lastbilar till Sub Deck

4 Separera snowskate lastbilar; de är oftast hålls samman med stora skruvar och muttrar.

5 Placera lösa (ej monterad) bitar av lastbilar på sub-däck val. (Observera att legit snowskate under däck kommer att vara den snabbaste och kära, och ge dig den bästa kontrollen, men de kommer att ställa dig tillbaka nära till $ 200.)

6 Mäta höjden på en lägre lastbil bit och under däck kombineras för att få längden på fästspetsskruvar. Du vill skruvarna för att hålla trucken montera och under däck nära varandra, men du inte vill att de ska gå hela vägen genom under däck.

7 Mät under däck för korrekt placering av lastbilarna. Se till att lastbilar är centrerade, och är lika långt från spetsarna på sub-däck. Centrera under däck under det övre däcket. Du kan behöva leka med justering för ett tag att hitta rätt ställe att montera lastbilar.

8 Använda en effekt skruvmejsel eller borr för att montera de undre halvorna av de snowskate lastbilar till sub-däck med monteringsskruvarna.

9 Slutföra byggandet av din bideck snowskate genom återmontering båda halvorna av lastbilar för att fästa det övre däcket till under däck.

Tips

  • Rocker-märkesbilar är billiga och de fungerar bättre än icke-snowskate trucks.Skateboard grepptejp är inte avsedd för vinterelement; ta några Xtremegrip om du inte kan stanna på brädan.
  • Under däck är den mest riskfyllda delen av denna operation: vara noga med att inte pop hål på fel ställen. mätningar dubbelkolla och markera dem före montering anything.Don't använda borren på en hög hastighet eller du tömma dina skruvar.
Hur man undervisar berättelsen av Daniel för tonåringar

För dem som arbetar med att försöka stärka religioner tonåringar i Gud, berättelsen om Daniel erbjuder viktiga lärdomar om att vara trogen, motstå grupptryck, och Guds uppfyllelsen av sina löften till dem som förblir trogna honom. Medan dagens tonåringar är förmodligen inte riskerar att kastas i en lejongropen eller en brinnande ugnen på grund av sin tro, de ansikte hån från sina kamrater och förlöjligande från icke-troende. De möter också nästan överväldigande påverkan från media tyder på att "anything goes" och "om det känns bra, gör det." Använd berättelsen om Daniel att lära relevanta lärdomar om återstående trogen under alla omständigheter.

Steg 1

Läs de första sex kapitlen i Daniels bok att lära sig om sitt liv som en ung man. Läs kapitlen igen med din tonåring, eller be honom att läsa dem noggrant i förberedelse för en diskussion om de viktigaste delarna.

Steg 2

Påpeka specifika fall där Daniel stått emot trycket från de ovanför honom, liksom hans kamrater. Fokusera på sin vägran att böja sig för statyn skapades av kung Nebukadnessar - och hans envishet att hans tro endast tillät honom att dyrka sin enda Gud. Fråga tonåringar att diskutera konkreta exempel från sitt eget liv när de möter extrem yttre tryck att göra något som de visste var fel - och hur de reagerade? Fråga dem om de tror att de kan visa samma styrka övertygelse att Daniel visade.

steg 3

Låt tonåren diskutera viktiga begreppet tro ett tag. Sedan byter betoningen på det faktum att ibland Daniels att stå upp för sin tro kom till en kostnad. Har en diskussion om huruvida stå upp för din tro är värt de potentiella jordiska kostnader såsom bli förlöjligad och utstött. Låt tonåringar att diskutera detta utförligt, med hjälp av exempel från Daniel och från vardagen.

steg 4

Avsluta dina lektioner om Daniel genom att betona att det i varje fall, trots den skenbara pris han betalat för sin tro, såg sin Gud över honom och skyddade honom från skada. Påminn dina tonåringar att Guds belöning för sin trohet kanske inte omedelbart synliga, som när Gud skyddade Daniels trogna vänner från den brinnande ugnen, men belöningen Han lovar oss är evigt liv med honom i himlen. Uppmuntra dem att fundera över hur de kan svara på framtida utmaningar för sin tro, som bygger på de exempel som finns i Daniels bok.

Saker du behöver

  • bibel

Hur man bygger muskler med lätta vikter


Det är en missuppfattning att tunga vikter behövs för att bygga muskler. Varje form av motstånd, inklusive lätta vikter, kan hjälpa till att bygga muskler när du tränar, eftersom denna rörelse gör att musklerna ihop sig, vilket ger dem ett träningspass. En vikt som är 2 till 10 lbs. kan vara lika bra för att bygga muskler som en 50 lb vikt, även om det inte kommer att fungera lika snabbt. Använda lättare vikter innebär fler reps utan att få ont eller slitna så snart, även om WebMD säger muskeltrötthet är viktigt att få mer muskler.

Instruktioner

1 Utför tyngdlyftning övningar med en vald vikt, såsom en hantel, eller vattenflaskor, kannor, konserver eller 2-liters bottles.Anything som har någon tyngd till det och kan hållas i handen kan användas för att ge motstånd för muskeluppbyggnad .

2 Håll vikten i ena handen, eller en i varje hand, gripande tätt (detta ger det ännu mer motstånd). Välj en övning, oavsett om det är biceps eller en bröstpress. Utför dubbelt försäljare som skulle göras med tyngre vikter, och oftare. Trettio reps med 10-lb.weight ger armarna ett bra träningspass. alltid hålla kommer fram till muskeltrötthet sätter in; när armarna börjar bli ont, göra fem eller 10 fler reps, sedan stanna.

3 Utför en bicepscurl genom att hålla vikten i handen med armbågen böjd vid din sida sida. Den nedre delen av armen kommer att sträckas ut på framsidan. Lyfta vikten till axeln, hålla armbågen fortfarande. Enligt "Fitness Professional handbok," det är viktigt att hålla den kroppsdel ​​som bearbetas i en stilla läge, inte vinglar eller skakningar medan rörelsen utförs; i detta fall hålla armbågen fortfarande medan resten av armen och handen håller på att flyttas.

4 Utför en bröstpress med hjälp av lätta vikter genom att hålla armarna uppåt och utåt, armbågarna i linje med axeln och delar ut front, med vikter grep hårt. Förläng armarna framåt, så att de är rakt ut framför, och sedan flytta dem tillbaka till ursprungsläget och upprepa. Detta är också en bra övning för att stärka och bygga skuldermuskulaturen.

Brazilian Jiu Jitsu Vs. Boxning

Brasiliansk jiu-jitsu fighters har utmanat och kämpade boxare vid många tillfällen, med början med Helio Gracie nederlag Antonio Portugal 1932. Många av dessa utmaningar har helt enkelt avvisats eller ignoreras av professionella boxare, men debatten fortfarande pågår. MMA händelser är en av de enda platser där det är möjligt att direkt jämföra dessa mycket olika kampstilar.

Helio Gracie och boxning

Brazilian jiu jitsu etablerat sin formidabla rykte genom utmaning matcher i Brasilien, av vilka många var "vale tudo" en portugisisk fras som betyder "anything goes". Med tanke på att boxning är helt baserad på strejker medan brasiliansk jiujitsu är mestadels mark-fighting, en vale tudo match verkar vara det enda sättet att jämföra konst. En brasiliansk jiujitsu jaktplan skulle inte tillåtas att använda de flesta av hans tekniker i en ren boxningsmatch, och vice versa. I en match där allt går, skulle båda tävlande kunna tillämpa sina metoder. I en dal tudo kamp mellan brasiliansk jiu jitsu instruktör Gracie och boxare Portugal 1932, Gracie rådde på bara 30 sekunder. Han fortsatte med att utmana kända boxare som Primo Carnera och Joe Louis, men de var ovilliga att bekämpa honom.

Frågan om Range

Boxningsmatcher förekommer främst vid slående sortiment och boxare är inte tillåtet att kasta varandra. På grund av denna begränsning, gör boxare normalt inte träna mot nedtagningar och behöver inte oroa sig för att förhindra en motståndare från att komma nära eller flyr en inlaga försök på marken. Alla dessa faktorer är nackdelar i ett slagsmål med en brasiliansk jiujitsu expert, eftersom hans strategi kommer att vara att stänga in, ta boxare ner och tillämpa en inlaga håll. Den typiska boxare skulle ha någon erfarenhet eller utbildning för att förhindra detta. Den möjlighet för boxare att vinna kommer att vara med en kraftfull knockout strejk.

Inga toppnivå Fights

Trots Gracie seger över Portugal och många liknande segrar för brasiliansk jiu jitsu sedan, kan boxning fans fortfarande pekar på det faktum att ingen världsklass boxare någonsin har deltagit i dessa matcher. Gracie var en av de bästa jiu jitsu fighters i världen 1932, men Portugal var inte en av världens bästa boxare. Frågan om vem som skulle ha vunnit i en kamp mellan Gracie och världsmästaren tungvikts är fortfarande en öppen en, eftersom Louis vägrade kampen. Till en mästare som kämpar för en levande, det finns lite incitament att delta i en ren utmaning match för vad som skulle uppgå till skryta eller i bästa fall en kraftigt reducerad summa pengar.

Boxning Vs. MMA

Debatten om de relativa fördelarna med boxning och brasiliansk jiujitsu har till stor del flyttats till en om fördelarna med boxning och MMA. MMA fighters träna typiskt i både boxning och brasiliansk jiujitsu, liksom Thaiboxning Kickboxning. Detta innebär en MMA-fighter har vanligtvis färdigheter till att sparka intervall, slående sortiment och grappling räckvidd, men skulle inte ha så mycket kompetens inom något av dessa intervall som en specialist skulle. Frågan är om en världsklass boxare kunde använda sin expertis inom slående intervall för att besegra en MMA-fighter med färre slående men mer sparkar och grappling färdigheter. Såvida mästare boxare börja konkurrera regelbundet i MMA händelser, kommer frågan att förbli.