XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

använda stetoskop

Problem med att använda stetoskop


Uppfanns 1816 av René Laennec stetoskopet har visat sig vara ett effektivt verktyg för vårdgivare. Det är en så bra verktyg att det fortfarande anses vara en av de bästa sätten att utföra en första bedömning på en patient innan andra tester utförs. Det används för att lyssna på hjärta, lungor, mage, artärer - och även arteriella shuntar används vid dialys. Ändå finns det problem som kan uppstå med hjälp av stetoskop.

Skada

Du kan skada ett stetoskop på många sätt. Om du använder fel rengöringsprodukter slangen kan bli knäckt. membranet eller klockan kan skadas om misstag slog mot ett hårt föremål. Headsetet kan böjas om satt på, vilket händer ofta. Och öron tips kan lossna eller ens bli skruvas med ovarsam hantering.

korrekt användning

Det är möjligt för dig att använda ett stetoskop felaktigt. Till exempel, det finns en membransida och en klocka sida som vridas i läge. Om du inte ansluter dem korrekt kan det inte engagera slangen och du kommer inte att kunna höra något. Headsetet är avsedd att bäras i en vinkel som pekar mot hörselgångar. Om du bär stetoskopet felaktigt kan det resultera i dålig akustisk resonans som omintetgöra riktigheten i din bedömning.

Hinder

Ibland stetoskopet kan bli igentäppta. Öron-tips kan bli så igensatt med öronvax, även känd som öronvax, att det hindrar dig från att höra korrekt. Headsetet är en bra plats för damm eller ludd ansamlas. Det finns alla typer av skräp som kan hitta en väg in det inre arbetet i ett stetoskop - så det är viktigt att rutinmässigt rengöra och underhålla alla dess delar.

byte av delar

Du kommer att behöva köpa en ny stetoskop eller byt ut slitna delar som de tjänat ut. Detta verktyg är beroende av goda arbetsstycken för att utföra ordentligt och överföra kroppsljud från patienten till dina öron. Lösa delar, lösa slangar eller spruckna bitar kan förhindra en lufttät tätning som stetoskopet kräver. Eftersom varje del av ett stetoskop är viktigt att dess effektivitet, eventuella trasiga bitar innebär det hela är bruten.

Att lära sig att använda ett stetoskop


Att lära sig att använda ett stetoskop är relativt lätt, men att förstå och tolka vad du hör genom instrumentet kan vara mycket utmanande. Även om du kanske kan använda ett stetoskop korrekt, att veta vad man ska lyssna efter att identifiera avvikelser och göra en klinisk diagnos tar en hög kunskapsnivå och år i praktiken.

Instruktioner

1 Rengör hörlurarna av stetoskopet med en tuss. Du bör desinficera hörlurarna oftare om du delar din stetoskop med andra eller inte använder den ofta.

2 Placera hörlurarna bekvämt i öronen. Stetoskopet ska hänga framför dig.

3 Värm bröststycket kort i händerna för att slå av kyla av metallen. Kistan stycke är ofta kallt och kan vara en chock för patienter.

4 Håll bröstet stycket stadigt mellan fingrarna och placera den, störst nedåt, mot den del av kroppen du vill lyssna på. Stetoskop används oftast för att lyssna på hjärta, lungor och mag-tarmsystemet.

Tips

  • Kontroll av slangen på stetoskopet ofta för små punkteringar eller läckor kan hjälpa till att hålla din utrustning fungerar.
  • Med hjälp av ett stetoskop i en lugn miljö och minimera rörelse och prata kan göra plocka upp ljud mycket lättare.
  • Undvik att trycka eller prata i bröstet bit medan hörlurarna är i öronen. Detta kan leda till allvarliga skador på örat trummor.

Varför Läkare använder stetoskop?

En kort historia

Stetoskopet uppfanns 1816 av en fransman, Dr. Rene Laennec. Detta var en monofonisk apparat, vilket betyder att det hade bara ett lyssnande rör, med en klocka bröststycke. År 1852, Dr. George Cammann New York uppfann den första utbredda binaural (två lyssnings rör) stetoskop. 1926, Howard Sprague Boston utformat ett stetoskop med den första kombinationen klockan och membranbröststycke. År 1961, Dr David Littmann, en Massachusetts hjärtspecialist, utformat en modern, lätt binaural stetoskop med en dubbelsidig bröstet pjäs som fortfarande är populär i dag.

En doktor Lyssna Device

Stetoskopet är ett diagnostiskt verktyg som används av en läkare för auskultation (lyssna på kroppsljud). Auskultation med ett stetoskop är en av de första sakerna en läkare gör när du utför en läkarundersökning. Läkaren placerar de två öronstycken i öronen och kan varna dig om att bröststycket kunde känna kall innan den placeras på kroppen.

Tar blodtryck

En läkare eller sjuksköterska använder ett stetoskop för att lyssna efter restaurerade blodflöde när du tar ditt blodtryck. Han kommer att placera klockan över din armlängds armartären medan blodtrycket testet utförs.

Heart beat

En läkare kommer att använda stetoskopet på bröstet för att lyssna på din hjärtrytm så hon kan upptäcka avvikelser, till exempel en blåsljud eller hjärtklappning.

lung~~POS=TRUNC

En läkare använder ett stetoskop på ryggen för att lyssna på lungljud efter tecken på väsande andning, rassel, trängsel eller andra andnings avvikelser. Han kan be dig att ta djupa andetag under denna del av undersökningen.

mage Sounds

En läkare kan också använda ett stetoskop på magen för att lyssna på magen ljud. Blockeringar eller oregelbunden gastrointestinal rörelse kan upptäckas på detta sätt.

Dagens sjuksköterskor är ofta utrustade med den största, nyaste och senaste tekniska utrustning för att utföra sina jobb, men är också beroende av standardutrustning och verktyg som har funnits i decennier. Beroende på plats, specialitet och anläggning, sjuksköterskor runt om i världen är bäst lämpade att utföra sina arbetsuppgifter med en handfull av verktyg som enkelt transporteras i en ficka på en vagn eller en sjuksköterska station. Att förstå den grundläggande utrustning eller verktyg av handeln för en sjuksköterska tar en del av mysteriet ut ur sina arbetsuppgifter och gör det möjligt för patienterna att hjälpa sina sjuksköterskor följa upp deras framsteg i slutenvård och öppenvården.

Stetoskop

En av de vanligaste och mest synliga metoderna för den ammande handeln är det stetoskop. Stetoskopet är en mångsidig del av utrustningen som används för att kontrollera hjärt-och lungljud, såväl som tarm och annan orgelljud.

Termometer

Termometrar finns i alla former och storlekar. Det finns muntliga och rektala termometrar och trum termometrar, som nu vanligen används på sjukhus runt om i världen. Trum termometern är korrekt i ca 2 sekunder, vilket sparar sjuksköterskor tid och erbjuder en icke-invasiv sätt att få en temperatur från patienter i alla åldrar. Med mätgivarhöljen, kan trumhinnetermometer användas direkt i örat med lite krångel eller stress. Naturligtvis har den gamla goda termometrar ersatts med digitala avläsningar, vilket gör det mycket lättare för patienter och sjuksköterskor att spela pålitliga temperaturavläsningar.

Sax

Ett par bra medicinska saxar är närvarande i någon bra sjuksköterska ficka. Dessa saxar är praktiskt när skärning bandage eller kläder, eftersom deras ändar är avrundade och böjda i en uppåtgående vinkel för att skydda öm hud.

Sphygmommanometers

Ja, det är ett fint ord för att linda tungan runt, så de flesta sjuksköterskor och sjukvårdspersonal kallar denna behändiga gadget en puls oxe. Det är en enhet som när de placeras på ett finger kan spela syrehalten och även pulsen på den person som bär det. Avläsningar produceras i ungefär en minut eller mindre och är ett utmärkt sätt för sjuksköterskor att snabbt kontrollera O2 (syre) nivåer i alla patienter.

Miniräknare

Räknare för att kontrollera drog doseringen flöden, formler och doser är också praktiskt och kan glida lätt i ett labb jacka eller skrubba ficka. Noggrann dosering och dropphastigheter är viktiga för sjuksköterskor, så små digitala miniräknare är perfekt för jobbet.

Andra verktyg av handels

Sprutor, blodtrycksmanschetter och urinblåsan avläsnings maskiner också ofta används dagligen av sjuksköterskor, men sådan utrustning vanligtvis hålls i Med rummet, sjuksköterskans station eller vid specifika platser inom ett sjukhus. Naturligtvis, sjuksköterskor är välkomna att köpa sina egna blodtrycksmanschetter eller annan bärbar utrustning och föra den till arbeta med dem varje dag om de vill.

Kläder

Det är viktigt att ha en stabil och bekväm par skor för sjuksköterskor, som är på fötterna hela dagen. Scrubs, lab jackor och andra enhetliga bitar ska vara bekväma och hållbara. Scrubs, både bottnar och toppar, finns i en mängd olika material och mönster som passar nästan alla infall. Klädsel av medicinsk utrustning möjliggör ofta sjuksköterskor att visa sin egen personlighet genom sina enhetliga val och stilar.

Vilken utrustning Barnläkare använda?


En barnläkare är en läkare som tar hand om barn. Han är ansvarig för förebyggande vård samt behandling av skador, infektioner, sjukdomar och sjukdomar. Din barnläkare kommer att använda en mängd utrustning för rutinmässig vård och specialutrustning för andra sjukdomar. I själva verket använder en barnläkare i grunden samma utrustning som för andra läkare, med undantag av att en del av det utformats med dess användning för barn i åtanke. Som exempel kan nämnas barnvågar och barn och medelstora blodtrycksmanschetter.

skalor

En av de första sakerna din barnläkare gör när han undersöker ditt barn är väga henne så att han kan börja övervaka sin tillväxt vid varje besök. Hon placeras i en bordsskiva skala med sidor som kurva. När hon blir för stor för denna typ av skala och kan stå, kan han få henne att stå på en vuxen skala för att kontrollera sin vikt. Jämförelser görs med en standard tillväxt diagram för att avgöra om hennes tillväxt är normalt.

sphygmomanometer

En blodtrycksmätare används för att kontrollera ditt barns blodtryck. En barnstorlek manschetten placeras runt sin överarm och uppblåst för att skapa tryck. Det är ett rör fäst på manschetten som leder till en mätare. När luften släpps kan din barnläkare erhålla en avläsning av blodtryck. Nyare utrustning har en manschett som är ansluten till en bildskärm som har automatiska digitala avläsningar istället för en mätare för att göra det enklare och mer exakt.

Termometer

Din barnläkare använder en termometer för att kontrollera ditt barns temperatur. Det finns flera typer av termometrar tillgängliga. Han får använda en rektal termometer som är belagd med vaselin eller annat smörjmedel och placeras i ditt barns anus tills en avläsning erhålls. kan också kontrolleras hennes temperatur under armen och om hon är gammal nog att förstå att hon kan hålla en termometer i tungan så länge hon inte bita på den. Nyare termometrar kan kontrollera sin temperatur med en omedelbar avläsning genom att placera en sond i hennes öra.

Stetoskop

Din barnläkare använder ett stetoskop för att lyssna på ditt barns hjärta och lungor. Den platta änden av stetoskopet placeras mot bröstet och de andra ändarna placeras i din barnläkare öron så att han kan höra ditt barns hjärtslag. Slutet är placerad mot ryggen för att barnläkare att lyssna på hans lungor. Han kan bli ombedd att ta djupa andetag medan läkaren lyssnar.

Otoskop

En otoskop används för att undersöka insidan av ditt barns hörselgången och trumhinnan. Den har en sond som är införd i hennes öra med en förstoringslins och en ljus. Din barnläkare ser genom den yttre änden för att leta efter avvikelser i örat. kan undersökas för överflödigt vax, främmande föremål eller inflammation som orsakas av en öroninfektion kan örat.

Opthalmoscope

En opthalmoscope är en anordning som används för att undersöka ditt barns ögon. Det liknar en liten ficklampa och har en förstorande lins liksom ljuset. Instrumentet riktas in ditt barns ögon för att undersöka hans näthinna, lins och synnerven för avvikelser. Dessutom kommer läkaren att undersöka hans ögats reaktion på ljus.

annan utrustning

Din barnläkare kan använda en mängd andra utrustning baserad på orsaken till ditt besök. Ett hörseltest kan ges som ditt barn blir gamla nog att förstå instruktionerna. Sprutor används för att leverera immuniseringar. En bulkspruta kan användas för att sug slemhinnor från barnets näsa. Spjälor, bandage och hängslen skulle kunna användas för att immobilisera skador. En reflexhammare används för att kontrollera ditt barns knä reflexer. Andra exempel innefattar, men är inte begränsade till, tungspatel, suturering utrustning, medicinsk sax, mikroskop, elektrokardiogram och pincett.

Hypnos är en kraftfull självhjälpsverktyg som gör det möjligt för människor att återfå sin ursprungliga status i livet som en icke-rökare. Rökning är direkt kopplad till många sjukdomar inklusive lung- och muncancer, emfysem, hjärtsjukdomar och är en fara för ofödda och icke-rökare. Det bästa sättet att sluta röka är att först bli hypnotiserad av en professionell som kommer att lära dig själv hypnos för att förstärka din motivation.

Instruktioner

Hur sluta röka Använda Hypnotism

En boka en tid med en ansedd, utbildad hypnotisör. Hon kommer att förklara de förfaranden och guida dig i ett avslappnat, fokuserad tillstånd av hypnos.
Under din inledande samråd, kommer du att styras till en plats för inre lugn och total fokus där man lyssnar uppmärksamt på den professionella röst och instruktioner. Hypnotisörer använder olika tekniker för att åstadkomma detta tillstånd av fokuserad avslappning, och varje professionell använder deras mest framgångsrika metoden med sina kunder.

2 Ta flera djupa andetag, vilket gör att musklerna att slappna av och bli fri från spänning. Räkna bakåt, blunda och fokusera på hur bra det känns att bli fri från stress och ångest. Din hypnotisör kan väcka dig från gång till gång sedan leda dig tillbaka till djupare hypnotiska nivåer. Du är inte "sover" alls, men väldigt avslappnad, fokuserad och känslomässigt fäst vid ditt mål att sluta röka. Din hypnotisör ger dig kommandon för att göra det möjligt för dig att sluta röka och bli en icke-rökare, som du var när du föddes.

3 Lär dig att göra självhypnos som kommer att förstärka din professionella instruktioner. Om du använder en CD, följ anvisningarna som ges på inspelningen. Fördela den tid som rekommenderas av din hypnotisör för att få maximal nytta av självhypnos. Du kan använda en inspelning eller lära sig att snabbt komma in din plats i hypnotisk sömn genom en enkel process. Det behöver inte vara lång. Några minuter varje dag förstärker starkt din vilja att leva som en icke-rökare.

4 När du är djupt slappna av och fokusera, recitera en rad bekräfta uttalanden såsom "Jag föddes en icke-rökare, därför det är min naturliga tillstånd. Icke-rökare röker aldrig. Min kropp accepterar sin naturliga status som en icke-rökare . jag lätt rena kroppen av ohälsosamma effekterna av cigarettrökning. jag lätt återgå till leva som en som aldrig röker. "
Dessa uttalanden bör accentuera de positiva aspekterna av att sluta röka.

5 Awaken långsamt och njuta av din återfått status som en icke-rökare. Varje gång du använder dessa tekniker, du hitta större beslutsamhet och styrka för att uppnå detta viktiga mål. Schema uppföljande möten med din professionella för att behålla din nya liv som en icke-rökare.

Tips

  • Learning självhypnos görs bäst med ledning av en hypnotisör.
  • Det kan läras hemma på egen hand.
  • Ersätt den fysiska känslan av en cigarett genom att dricka med ett sugrör.
  • Hålla icke-caloric hårda karameller tillgängliga.
  • Så mycket som möjligt, undvika situationer där rökning sker. Kom ihåg att passiv rökning är ohälsosamt.
  • Följ din hypnotisör anvisningar.
  • Använd aldrig självhypnos under körning, användning av maskiner eller i någon annan situation där du måste vara alert.

Skäl för att använda en BiPAP maskin


BiPAP eller bi-nivå positive airway pressure, är en medicinteknisk produkt som hjälper människor andas bättre. BiPAP är inte en fläkt, vilket betyder att den inte andas för dig. Snarare använder BiPAP tryck för att ge mer luft för att nå dina lungor när du andas på egen hand. BiPAP har två inställningar: en för att andas in och en för att andas ut. Luft endast under tryck när du andas in, vilket hjälper luft komma in i lungorna. Trycket försvinner när du andas ut. BiPAP är användbar för många olika medicinska tillstånd.

Sömnapné

Sömnapné uppstår när du slutar andas under sömnen. Andningen kan pausa i flera sekunder innan du fortsätter och kan återkomma flera gånger under din sömncykel. Sömnapné är ett kroniskt tillstånd, vilket innebär att det pågår och inte går bort på egen hand. Obstruktiv sömnapné är den vanligaste typen av apné, enligt National Heart Lung and Blood Institute. Detta orsakar luftvägarna att kollapsa under sömnen. Du kanske har högljudda snarkningar eller gurglande i sömnen från luften försöker att passera genom blockerade luftvägarna. BiPAP bärs under sömnen kan positivt tryck för att hålla luftvägarna öppna och släppa in luft i lungorna effektivt.

Akut respitory Underlåtenhet

Akut andningsinsufficiens uppstår när kroppen inte längre kan stödja andning på egen hand. Detta kan ske från trauma på hjärnan eller lungorna, sjukdom eller kronisk respiratorisk sjukdom, såsom emfysem eller astma. BiPAP kan användas på akutmottagningen för att hålla en patients lungor levereras med syre, vilket kan minska behovet av att intubation genom att placera en andningstuben i luftvägarna.

neuromuskulär sjukdom

BiPAP kan också användas för personer med neuromuskulär sjukdom, såsom amyotrofisk lateralskleros. Denna sjukdom orsakar nerver och muskler som styr kroppens funktioner, såsom andning, att förvärras med tiden. BiPAP används ofta av personer med ALS för att upprätthålla oberoende andas så länge som möjligt, enligt ALS Association.

ytterligare användningar

BiPAP kan användas på sjukhus för andra medicinska tillstånd för att upprätthålla oberoende andning. Personer med en kollapsad lunga eller som har lungor som inte blåsa normalt kan dra nytta av BiPAP. Det kan också användas för personer med kronisk hjärtsjukdom eller andra förhållanden som påverkar cirkulationen. Dålig cirkulation kan leda till en ackumulering av koldioxid; BiPAP kan bidra cirkulera syre och koldioxid mer effektivt även om kroppen.

Vad man ska använda för att torka bort en övning maskin

Översikt

På en bra dag, kan en enda gymutrustning har över 100 användare och inte alla av dem städa upp efter att använda maskiner. Svett är inte det enda problemet, kan virus leva på en yta allt från några sekunder till 48 timmar. Allt som krävs för att fånga en kall är att beröra en infekterad yta och gnugga sig i ögonen eller näsan. Gym rengör sina maskiner, men det är ändå lätt att bli utsatta för en annan persons svett om du använder maskinen strax efter att de gör. För att skydda dig, finns det flera alternativ för att torka ner maskinerna både före och efter träningen. Hem maskiner kan inte ge samma hälsorisker men svett fräter metall och bryter ner vinyl och stoppning på de flesta träningsmaskiner.

Vinäger och vatten

Blanda en 50/50 lösning av vatten och vinäger i en trigger sprayflaska och hålla den på plats för att torka av maskinerna. Bär en liten pump sprayflaska i väskan gym för användning på gymmet. Spraya lösningen direkt på maskinen eller på en trasa eller pappershandduk. Torka av maskinen noggrant för att förhindra korrosion.

borax Lösning

Blanda två matskedar borax och en fjärdedel kopp citronsaft i en trigger sprayflaska, med två koppar hett vatten. Håll det till hands för att torka maskinen och skaka väl före varje användning. Denna lösning kanske inte fungerar bra i en pump sprayflaska eftersom borax kan täppa till mindre sprutöppningen. Men en justerbar trigger sprut bör hålla sig väl i ett gym väska.

Gym sprayflaskor

Många gym erbjuder sprayflaskor och pappershanddukar för kunder att torka maskiner. Dessa sprayflaskor kan innehålla en ammoniaklösning eller liknande rengöringsmedel. Andra gym kan använda speciellt framtagen våtservetter.

Köpta Våtservetter

Om ditt gym inte erbjuder sprayflaskor, eller om du inte vill blanda du äger lösning, kan du använda våtservetter. Droghandel och stormarknader bära kända varumärken våtservetter, som Lysol, samt generiska läkemedel. Baby våtservetter är också effektiva för att torka ner maskiner.

handdukar

Även om handdukar inte kommer att döda virus eller bakterier, de torkar upp svett väl. Ta en extra handduk att träningen för att torka ner maskinerna och se till att hålla handduken separat från din träning handduk.

Fördelarna med att använda hälsoinformatik

Fördelarna med att använda hälsoinformatik omfattar förbättringar av effektiv leverans, kostnad och kvalitet i vården. En tvärvetenskapligt område, hälsoinformatik omfattar informationsvetenskap, informationssystem, teknik och hälsovård. Hälsoinformatik analytiker, eller hälsoinformatiker, använda sin expertis för att hjälpa vårdgivare hantera resurser, standardisera sjukvård, samordna forskning och ge den mer effektiv leverans av hälso- och sjukvård.

Kostnadsminskning

I en rapport från april 2006 till den amerikanska byrån för sjukvårdforskning och kvalité, eller AHRQ skrev Southern California evidensbaserad praktik Center som i USA är 50 procent av landets vårdkostnader slösas bort på ineffektiva processer. (Se referenser 1) hälsoinformatiker studera vad vårdgivare gör och hur de gör det. Genom hälsoinformatik, kan vissa arbetsintensiva medicinska procedurer automatiseras, vilket sparar värdefulla vård dollar. Förfaranden utbredd med mänskliga fel, såsom läkare medicinska ordinationer, kan datoriseras, vilket minskar risken för felaktig tolkning av skriftliga order och möjliga felbehandling stämningar.

Elektroniska patientjournaler

Kanske den största fördelen med att använda hälsoinformatik är förmågan att förbättra patientjournaler förvaltning. Ofta när en patient söker medicinsk behandling, särskilt i en nödsituation, är han oförmögen att ge specifika detaljer om sin sjukdomshistoria. När familjer flytta, kan barndom immunisering poster vara felplacerade eller tidigare läkare namn glöms bort. En omfattande elektronisk patientjournal patientjournaler kan lösa dessa problem. Detta kan vara ett nätverk av befintliga hälso- och sjukvårdssystemen eller en nyutvecklad elektroniska patientjournaler, ett register system som följer en patient genom hela sitt liv.

Trender och hot

En elektronisk patientjournal är värdefull för en enskild patient. Nätverk tillsammans, är ett elektroniskt patientjournaler systemet värdefull för att spåra medicinska uppgifter för hela befolkningen. I december 2008, den amerikanska Centers for Disease Control and Prevention började spåra hälsodata på 75 procent av amerikanska barn under 6 år (se referenser 2) Detta är en ovärderlig dataset. Till exempel, om ett utbrott av mässling förekommer i en viss region, kan vårdgivare tillgång till en databas för att spåra nya fall som de diagnostiseras och bestämma hur många barn i området har vaccinerats. Hälsoinformatik möjliggör för forskare och läkare att observera trender sjukdom och hälsoresultat för stora befolkningar.

patientutbildning

Läkare vet att patienter inte alltid följa sin läkare. Hälsoinformatik bidrar till att avgöra patientens motivation och ger lösningar. Om en läkare tjänar en låg läskunnighet patientpopulation, i stället för att ge medicinsk litteratur och skriftlig information om medicinering, kan hälsoinformatiker utveckla multimediamaterial och ljud instruktioner. I "Consumer hälsoinformatik: informera konsumenterna och förbättra Health Care", Deborah Lewis skriver att läskunnighet patienter med diabetes korrelerar direkt till hur de hanterar sin sjukdom. (Se referenser 3)

Hur man mäter Använda sprutor


Sprutor finns i en mängd olika storlekar, men majoriteten av kliniskt använda sprutor mått i milliliter per kubikcentimeter. En klinisk spruta som är undantaget från denna regel är specialiserad, insulinspruta orange spets,. Sammantaget fyra kategorier av sprutor finns, var och en med sin egen mätmetod som beror på dess volym eller kapacitet. Att lära sig att korrekt mäta med hjälp av en injektionsspruta är viktigt att administrera en lämplig mängd vätska eller medicinering.

Instruktioner

1 Välj lämplig spruta för ditt syfte, om injektion av läkemedel eller administration av en sondmatning. Tänk, vid administrering en tjock vätska eller stora mängder vätska, välj en större volym spruta. Ta reda på om avsikten med att använda en spruta kräver en nål eller rör, och i så fall vilken storlek är lämplig. Till exempel, administrering av en tuberkulinprov kräver att en vattnig tuberkulinmedel och använder en liten halv tum, 25- till 27-nål; emellertid uppsamling av ett blodprov, som är tjock, kräver användning av en större 16- till 17-gauge nål.

2 Använd en standard 3 milliliter per kubikcentimeter spruta. Detta är den vanligaste sprutan används i klinisk miljö för intramuskulära och andra typer av injektioner. Dessa sprutor mäta i tiondelar av en milliliter per kubikcentimeter.

3 Använd en 1 milliliter per kubikcentimeter spruta. Detta är sprutan vanligen används för att injicera insulin, för att administrera tuberkulos hudtest, och att administrera kraftiga läkemedel såsom blodet tunnare heparin. Dessa sprutor alltid mäta i hundradels milliliter per kubikcentimeter.

4 Använd en spruta med en volym större än 3 milliliter per kubikcentimeter. Dessa sprutor finns i fyra storlekar (5, 6, 10 och 12 milliliter per kubikcentimeter) och används vanligen med en nål för att injicera stora doser av läkemedel eller, utan en nål för att ge spädbarn orala läkemedel. Oavsett volymstorlek och syfte, dessa sprutor mäta i två tiondelar av en milliliter per kubikcentimeter.

5 Använd en spruta med en volym av 20 ml per kubikcentimeter eller större. Dessa sprutor används ofta för att mata personer som är beroende av utfodring rör och åtgärd 1 milliliter per kubikcentimeter. När sprutor används för matning är det viktigt att avlägsna kolven, häll vätskan i sprutan, och låta tyngdkraften för att förflytta vätskan genom matningsröret. Pushing utfodring vätskor med kolven kan orsaka allvarliga magproblem.

6 Läs sprutan från toppen av gummikolven inuti sprutan. Rikta detta kolven med den mängd vätska som du vill administrera. Till exempel, om du använder en 3 milliliter per kubikcentimeter spruta och du måste injicera 2,5 ml per kubikcentimeter, dra tillbaka kolven tills toppen av kolven är i linje med markeringen för 2,5 ml per kubikcentimeter.