XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

antihistamin mot icke-allergisk rinit

Flera behandlingsalternativ finns tillgängliga för dem som lider av icke-allergisk rinit. Båda over-the-counter och receptbelagda läkemedel är tillgängliga i form av orala läkemedel och nässprayer.

Icke-AllergicRhinitis

Enligt Mayo Foundation för medicinsk utbildning och forskning, orsakar icke-allergisk rinit slemhinnan i näsan att svälla stimulerande slem körtlar och orsakar en nästan konstant rinnande näsa.

nässprayer

Saltlösning är tillgänglig, over-the-counter, i form av nässpray. Kortikosteroider nässprayer såsom Nasonex och Flonase är ofta föreskrivs för icke-allergisk rinit som inte svarar på avsvällande medel.

orala Avsvällande

Orala avsvällande medel såsom Sudafed och Actifed smala blodkärl inne i näsan, minska trafikstockningar som orsakas av rinit.

Varning

Näsgångarna kan bygga upp en tolerans mot vissa nässprayer. Använd inte nässprayer längre än vad som rekommenderas på förpackningen eller av en läkare.

överväganden

Orala antihistaminer såsom Benadryl och Claritin är avsedda för allergisk rinit och får inte vara lika användbar för icke-allergisk rinit.

Icke-allergisk rinit Remedies

Icke-allergisk rinit - rinit som inte orsakas av en allergisk reaktion - visas vanligen först i vuxen ålder, även om en form, en vanlig förkylning eller influensa, förekommer ofta hos barn. En rinnande näsa och nästäppa är typiska symptom och de kan pågå året runt, rapporterar American Academy of Allergy Asthma & Immunology, eller AAAAI. Vad terapi ska användas beror på hur besvärande symptom är, säger Mayo Clinic. Om symptomen är lindriga, undvika triggers och enkel hem behandling, såsom en saltvatten flush, kan vara tillräckligt. Om rinit är måttlig till svår, en mängd olika mediciner erbjuda hjälp.

nasal Wash

Båda over-the-counter koksaltlösning nässprayer och hemlagad saltvatten nasala lösningar spola irriterande från näsan och lugna membranen i bihålorna, rapporterar Mayo Clinic. Nasala tvättar hjälper också tunn slem. Enligt AAAAI, kan en nasal saltlösning tvätta av sig själv lindra kronisk snuva. Saline tvättar är inte skadligt och kan användas mer än en gång per dag.

Anihistamine Nässpray

Den gemensamma arbetsgrupp för övnings parametrar för Allergi och immunologi rekommenderar anithistamine nässprayer som en första linjens behandling för icke-allergisk rinit. Dessa sprayer lindra nasala symptom på rinit, såsom rinnande näsa, nysningar, trafikstockningar och baksnuva, förklarar Dr Wheeler i "American Family Physician." I motsats, antihistaminer som ett piller inte är effektiva för icke-allergisk rinit, rapporterar Mayo Clinic och den gemensamma arbetsgruppen för övningsparametrar.

nasal Steroid

En nasal steroid spray är behandling av valet om näsan är inflammerad, anger AAAAI. Den gemensamma arbetsgrupp för övnings parametrar rekommenderar nasala steroider för vissa typer av icke-allergisk rinit, såsom vasomotoriska rinit och nares, icke-allergisk rinit med eosinofili syndrom.

avsvällande

AAAAI rekommenderar att avsvällande piller eller nässpray för att lindra nästäppa. Dessa mediciner bör inte användas för mer än tre eller fyra dagar, men förklarar Mayo Clinic, eftersom detta kan leda till ännu värre trängsel när patienten slutar ta dem.

Ipratropium Nässpray

Behandling av valet om en rinnande, drippy näsa är det tydligaste tecknet är en ipratropium nässpray, en anti-dropp sprej tillgängliga genom recept, rapporterar Mayo Clinic. Detta läkemedel är särskilt användbart för en vanlig förkylning och rinit orsakad av kall luft eller äta kryddig mat, rapporterar den gemensamma arbetsgruppen för övningsparametrar.

Om ditt barn verkar ständigt ha en täppt näsa, men inte har allergier, kan hon lida av en nasal sjukdom som kallas icke-allergisk rinit (NAR). Enligt Dr William E. Berger, professor i avdelningen av Pediatrics vid University of California, Irvine, ungefär 1 på 5 personer som lider av rinit (nasal foder inflammation) har icke-allergisk rinit. Eftersom NAR är relativt ovanligt hos barn, vilket eliminerar andra orsaker till symptom är läkarens bästa sättet att bestämma en positiv diagnos.

Fakta

När ditt barn har icke-allergisk rinit, blodkärlen i näsan expandera. Denna expansion fyller din unge nasal foder med extra vätska och blod, vilket leder till svullnad i näsan som orsakar symtomen på NAR. Många föräldrar till barn som lider av NAR ta sina små är allergisk, men NAR inte uppstå som en följd av en allergisk reaktion. Även om många fall av icke-allergisk rinit hos barn är inte allvarliga, kan obehandlade NAR symptom lämna ditt barn känner sig nedstämd och kan påverka sin dag till dag liv.

symptom

Om ditt barn har icke-allergisk rinit, kommer hon vanligtvis visar symptom av och på under hela året. De vanligaste symtomen på NAR hos barn är en täppt eller rinnande näsa och baksnuva (slem i halsen). Ofta är dessa symtom pågå i timmar eller dagar åt gången, beroende på svårighetsgraden av ditt barns sjukdom. Mindre ofta, kan barnet också uppvisar klåda i näsan och nysningar. Om din unge NAR symtom är svåra eller inte svarar på over-the-counter mediciner för nästäppa, bör du överväga att ta henne till läkare för diagnos och behandling.

orsaker

Även om icke-allergisk rinit inte innebär en allergisk reaktion hos barn, kan vissa triggers bidra till - eller till och med orsaka - ditt barns nasal svullnad, inklusive temperatur eller fuktighet ändras och starka lukter. Ofta plötsliga förändringar i temperatur eller luftfuktighet orsakar membranen foder ditt barns näsa svälla; På samma sätt starka lukter och andra luftburna irriterande, såsom passiv rökning och svår luftföroreningar kan leda till NAR i ditt barn. Andra möjliga orsaker är vissa mediciner, kryddstark mat och hormonförändringar under puberteten.

Diagnos

Eftersom symtomen på icke-allergisk rinit är så liknar allergisk rinit och problem med bihålorna, kommer ditt barns barnläkare typiskt måste först utesluta allergier och problem med bihålorna som möjliga orsaker. Möjliga allergitester som din läkare kan utföra inkluderar ett hudtest (små mängder av olika allergener injiceras under ditt barns hud att testa för en reaktion) och ett blodprov (ett labb kontrollerar ditt barns blod för halterna av vissa antikroppar som anger förekomsten av olika allergier). Ditt barns läkare kan också använda specialutrustning för att kontrollera ditt barns näsa för nasal avvikelser (såsom näspolyper) som kan tyda på problem med bihålorna. Vanligtvis kan diagnosen inte slutföras förrän läkaren eliminerar dessa två vanligaste orsakerna till rinitsymptom.

Behandling

Behandling för NAR hos barn varierar beroende på svårighetsgraden av ditt barns symptom. Du kanske kan styra lindriga symtom med hjälp av en glödlampa spruta för att skölja ditt barns näsgångarna dagligen; i själva verket, enligt Mayo Clinic, denna teknik (kallas nässköljvätska) är en framgångsrik behandling för NAR. Andra vanliga huskurer inkluderar användning av en luftfuktare och se ditt barn drycker mycket vatten och snyter sig regelbundet. Om symtomen är allvarliga, kommer ditt barns läkare troligen ordinera avsvällande medel eller antihistaminer, ofta i en sprayform. Mayo Clinic anges att over-the-counter orala antihistaminer normalt inte kontrollerar NAR symptom liksom de gör symptomen på allergisk rinit.

Allergisk rinit & amp; Efterföljande näsflöde

Enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology, allergier påverkar 40 miljoner till 50 miljoner människor per år och kan få allvarliga konsekvenser på en persons livskvalitet. Allergisk rinit, eller en rinnande näsa som orsakas av ett svar på en allergen, är en vanlig orsak till post-nasal drip. Näsan producerar normalt slem för att fånga främmande substanser såsom damm, sällskapsdjur ilska, pollen, bakterier och virus. När näsan producerar alltför mycket slem, körs slem ner på baksidan av halsen, som kan vara obekväma och orsaka en hosta.

Orsaker av allergisk rinit

Enligt National Institute of Allergy och infektionssjukdomar (NIAID), sker allergisk rinit när ett allergen-känslig person andas en allergen. Ett allergen kan vara vilken som helst substans som orsakar en persons kropp att reagera på ett olämpligt sätt. När kroppen stöter allergen, genererar det stora mängder av en antikropp som kallas immunoglobulin E eller IgE. Dessa antikroppar är unika genom att de binder tätt till mastceller, en speciell typ av cell som frisätter histamin. Denna histaminfrisättning resulterar i inflammation och orsakar många av symptomen av allergisk rinit, inklusive nysningar, rinnande näsa och kliande ögon. Personer som utvecklar säsongsbunden allergisk rinit är oftast känsliga för utomhus allergener.

Symtom på Post-nasal drip

Post-nasal drip är ett av de vanligaste resultaten av allergisk rinit. När alltför slem produceras som ett svar på allergen, slemmet droppar ner på baksidan av halsen. Detta kan resultera i ständig svälja av slem, en kittlande i svalget, kronisk halsont, kronisk hosta och dålig andedräkt. När en läkare undersöker en patient med post-nasal drip, ser han normalt ett mönster på baksidan av halsen som kallas "cobblestoning."

Andra orsaker till Post-nasal drip

Post-nasal drip kan orsakas av någon process som resulterar i ökad slem. Andra än allergisk rinit vanligaste orsakerna inkluderar icke-allergisk (vasomotorisk) rinit och sinuit. Icke-allergisk rinit kan misstänkas hos en äldre patient som tidigare inte har haft allergier eller i en patient med negativ hudtest för allergener. Gastroesofageal refluxsjukdom, eller återflöde av magsyra tillbaka upp i matstrupen, kan ge liknande symptom och kan feldiagnosticeras post-nasal drip. Det är viktigt att skilja mellan dessa störningar eftersom behandlingen för varje är olika.

Behandling

Behandlingar som minskar slemproduktionen i allergisk rinit hjälp att lösa de symptom på post nasal drip. Inhalerade kortikosteroider tenderar att vara den mest effektiva läkemedelsterapi; de minskar nästäppa direkt genom en anti-inflammatorisk verkan. Antihistaminer är läkemedel som minskar histaminsvar och därmed bidra till att lindra allergiska symtom. Dock kan dessa läkemedel orsaka dåsighet och har också bieffekt av muntorrhet. Nässprayer såsom näsdroppar och en Neti kruka kan användas för nasal bevattning för att minska bördan av nasala slem, men dessa behandlingar förbättra symtom utan att förbättra den totala sjukdomen.

andra terapier

Om efter nasal drip inte förbättras med behandling av allergisk rinit, är det viktigt att tänka på andra orsaker. Kronisk bihåleinflammation kan utvärderas av ett öra, näsa och hals läkare och kan behandlas med antibiotika och även med kirurgi om det finns något onormalt som orsakar bihåleinflammation. Vasomotorisk rinit kan behandlas med en nasal steroid. Undvikande av triggers såsom kryddstark mat, kan förändringar i väder eller yrkesmässig exponering vara till hjälp också.

Allergisk rinit orsakad av en matallergi

Svullna, svullna ögon, rinnande näsa och kliande hud är alla symptom på allergisk rinit, allmänt känd som hösnuva. Allergisk rinit resulterar vanligen från en allergisk reaktion mot en sådan substans som pollen eller katt ilska in i nasal passage. Det finns emellertid andra orsaker till allergisk rinit, inklusive matallergier.

Mekanism

Allergisk rinit sker normalt när ett ämne såsom pollen eller damm, som kallas ett allergen, kommer in i kroppen, vanligtvis genom näsan. Den allergiska persons immunsystem reagerar genom att släppa immunoglobulin E eller IgE, en antikropp som utlöser frisättning av histamin och andra kemikalier som förvärra slemhinnorna, vilket leder till nästäppa, rinnande näsa och rinnande ögon. Dessa reaktioner är avsedda att spola allergen, vilka immunsystemet identifierar som ett skadligt ämne, ut ur kroppen och förhindra mer från att komma in.

Mat allergier

Eftersom reaktionerna av allergisk rinit är ett försök att skydda näsgångarna från allergener, verkar det osannolikt att detta villkor kan orsakas av födoämnesallergier. I själva verket är dock ett litet antal människor drabbas av allergiska reaktioner efter hantering rå potatis. Dessa reaktioner kan inkludera klåda och andra hudsymptom men även trafikstockningar och väsande andning, både vanliga symptom på allergisk rinit. Liknande symptom kan förekomma hos allergiker som hanterar andra typer av frukt och grönsaker, inklusive äpplen, selleri och morötter.

Källa

En studie av denna typ av allergisk reaktion som publicerades i "Journal of Allergy and Clinical Immunology" 1995 identifierade källan av allergisk rinit i dessa fall. Människor som lider av allergisk rinit som en del av sina födoämnesallergier är oftast också allergisk mot olika typer av pollen, inklusive björk. Proteiner i otillagad mat likna de allergener i björkpollen, vilket gör att immunsystemet för att frigöra IgE och börja inflammationssvaret. Den födoämnesallergi är således relaterad till en befintlig pollenallergi och ger ett liknande svar.

Behandling

Allergier själva kan inte botas, men det är möjligt att behandla symptomen. Antihistaminer inhibera verkan av histamin, vilket hindrar den från att orsaka inflammation, medan avsvällande medel och kortikosteroider lindra instängdhet och klåda som orsakas av inflammation. Allergiker som har visat en reaktion på specifika matar i det förflutna bör undvika dem. I fallet med björkpollen relaterade livsmedelsallergier, visas känsligheten vara att rå mat. Kokta grönsaker orsakar inte samma reaktion.

Allergisk rinit eller hösnuva, är ett tillstånd där irriterande ämnen såsom pollen, damm, mögel och rök orsakar nasal problem som dröjer sig kvar längre än en förkylning. Samtidigt lever med allergier är inte kul, kan uppmärksamma tecken hjälpa ditt barn att leva ett hälsosamt och lyckligt liv. Nyckeln till detta är att veta vad som utlöser ditt barns symptom och hur man effektivt behandla dem. Om de är säsongsbunden allergi, ofta din barnläkare kommer att föreslå en over-the-counter antihistamin. Om de är perenn, kan läkaren rekommendera att se en allergolog som kan avgöra exakt vad ditt barn är allergisk mot och föreslå en behandling, som kan inkludera allergyskott.

nasal Issues

Nysningar, rinnande näsa och sniffling är vanliga tecken på allergi. Andra nasala frågor är näsblod, nästäppa, post nasal drip (där dräneringen från näsan går ner på baksidan av halsen), munandning och förstorade polyper. Dränerings från en rinnande näsa och nysningar är generellt klar när det handlar om allergisk rinit. Om barnet bor med allergier obehandlat, kan dessa frågor leda till snarkning och sömnapné.

öron Issues

Barn med allergisk rinit kan ha mer frekventa öroninflammationer eftersom näsgångarna och bihålorna få överbelastade och tillbaka upp i öronen. Barn kan också klagar över att deras öron är kliande.

ögon Issues

Ett barns ögon kan vara vattniga, kliande och kan utveckla täta infektioner såsom konjunktivit, även känd som rosa öga. Detta beror på att bihålorna och näsgångarna blockeras med trängsel och orsaka en ackumulering av slem.

sömnstörningar

Sömn kan störas hos patienter som behandlar allergisk rinit på grund av sömnapné och snarkning. Både sömnapné och snarkning orsakas av täta nästäppa. Med tiden näsgångarna blir inflammerade permanent. Denna brist på sömn kan leda till dåliga skolprestationer, beteendemässiga problem och problem med fokus på uppgifter. En del barn upplever också sängvätning och sömnlöshet, enligt barnsjukhuset i Boston.

Längre livslängd Infektioner

Barn med allergisk rinit tenderar att ta längre tid att återhämta sig från virus- och bakterieinfektioner såsom förkylningar och bihåleinflammation enligt barnsjukhuset i Boston. Detta kan ske eftersom näsgångarna är kroniskt inflammerad och tar längre tid att rensa ut slem. Barn kan också utveckla halsfluss oftare, vilket leder till de tonsiller och polyper som avlägsnas. Detta händer eftersom tonsiller och polyper blir inflammerade eller förstoras över tiden genom dränering ner på baksidan av halsen och den kroniska eller återkommande nästäppa.

andra reaktioner

En del barn kan ha problem med astma också. Detta kan innebära så ofta hosta trollformler, väsande eller begränsad andning.

Växtbaserade behandlingar för allergisk rinit

Allergisk rinit, en typ av allergi som påverkar ögonen och näsgångar, kännetecknas av nysningar, kliande ögon och en rinnande näsa. Den orsakas av inandning av allergener som sällskapsdjur ilska, pollen och damm. Vissa människor lider av allergisk rinit året runt, medan andra kan uppleva säsongsbunden allergisk rinit, även känd som hösnuva. Det bästa sättet att förhindra allergisk rinit är att undvika exponering för allergener, konstaterar MedlinePlus. Men antihistaminer och nasala avsvällande medel används ofta för att ge lindring. Ett antal örter kan också bidra till att lindra symptomen, men det finns lite vetenskapliga bevis för att bevisa att de fungerar. Prata med din vårdgivare innan du använder örter för att behandla allergisk rinit.

Butterbur

Enligt resultaten av en randomiserad, dubbelblind studie publicerad i "British Medical Journal" ört Butterbur är lika effektivt som cetirizin, ett vanligt antihistamin, för att lindra symptom av säsongsbunden allergisk rinit. Studien visar att Tussilago kan betraktas som en potentiell behandling för allergisk rinit, särskilt av patienter som ogillar de sedativa effekterna av antihistaminer. Tussilago kan orsaka biverkningar, inklusive magbesvär och huvudvärk, konstaterar Department of Health and Human Services National Toxicology Program. Använd inte denna ört om du tar antikolinerga läkemedel, eftersom det kan öka deras effekter.

Brännässla

University of Maryland Medical Center konstaterar att brännässla kan hjälpa till att lindra symptomen vid allergisk rinit, även om kliniska studier för att bevisa detta saknas. Brännässla, även känd som brännässla, kan fungera genom att minska histaminnivåer i kroppen. Det kan tas som te eller som ett kosttillskott. Även brännässla anses säkert, kan det ibland orsaka vätskeretention och magbesvär. Ta inte denna ört om du är gravid, eftersom det kan orsaka missfall. Brännässla kan öka effekten av vissa läkemedel, inklusive antikoagulantia, diuretika och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

goldenseal

Några växtbaserade behandlingar för allergisk rinit innehåller en ört som kallas goldenseal. Men den nationella center för komplementär och alternativ medicin konstaterar att det inte finns några vetenskapliga bevis för att det är effektivt för något medicinskt tillstånd. Det kan ses som ett te, i kapslar eller tabletter och anses säkert för de flesta vuxna; Dock bör det inte användas av spädbarn eller småbarn. Goldenseal kan orsaka illamående och kräkningar i sällsynta fall.

Allergisk rinit, även känd som hösnuva, är en vanlig allergi som orsakas av pollen eller andra allergener i luften. Detta tillstånd, även om det sällan orsakar allvarliga medicinska problem, kan orsaka betydande obehag, särskilt i händelse av nasal drip.

Patologi

Allergisk rinit orsakas av ett överaktivt immunsystem, enligt American Association of Allergyastmacancer och immunologi. Patienter med allergier har ett immunsystem som tolkar vissa kemikalier, så kallade allergener, som farliga inkräktare. Detta förmedlas av speciella proteiner som kallas IgE-antikroppar. När en IgE-antikropp binder till en allergen, utlöser det en kaskad av kemiska signaler som stimulerar mer immunceller att ackumulera, vilket i sin tur utsöndrar kemikalier som orsakar inflammation och svullnad. Den inflammation och svullnad är ansvarig för symtom på allergisk rinit.

rinit Allergener

En mängd olika föreningar kan orsaka allergisk rinit. Pollen är en vanlig allergen och, beroende på klimatet i vilken en person bor, kan orsaka allergisk rinit under sommaren, hösten eller våren. Den exakta tidpunkten för säsongsbunden allergi beror på vilken tid på året då vissa gräs, träd eller ogräs släpper pollen. Människor kan också vara allergisk mot mjäll från husdjur, kvalster och vissa mögel.

Allergisk rinit symptom

Vissa symtom eller allergisk rinit inträffade kort tid efter exponering för ett allergen, enligt Medline Plus, en medicinsk informationsresurs som fastställts av US National Library of Medicine. En av de mest framträdande symptomen är klåda, som kan uppstå runt munnen, halsen, ögon eller näsa. Sinnen lukt och smak kan också vara nedsatt på grund av inflammation, stänga näsgångarna. Patienter som lider av allergisk rinit kan också ofta har episoder med nysningar och rinnande näsa. I vissa fall, kan allergisk rinit även påverka ögonen och orsaka sönderrivning.

Allergisk rinit och Hosta

En av de symtom som kan vara långsammare att utvecklas som ett resultat av allergisk rinit hosta. När allergisk rinit slår näsgångarna, orsakar det en ökning av slemproduktionen till följd av de kemiska signaler som produceras av inflammation. Eftersom baksidan av näsan är ansluten till halsen, kommer en del av detta slem droppa ner och kan få tillträde till lungorna. Ansamling av slem stimulerar hostreflexen, vilket leder till en hosta, som ofta är våta eftersom hosta knuffar slem upp i halsen. När allergisk rinit rensas upp, kommer hosta avtar kort därefter.

Behandling

Allergisk rinit kan behandlas med flera metoder, enligt American Academy of Otolaryngology. Den enklaste behandlingsmetoden är att undvika allergener, om orsaken till allergisk reaktion kan bestämmas. Nasal saltlösning tvättar, antihistaminer och inhalerade kortikosteroider kan alla användas för att lindra symptomen av allergi. Immunterapi kan också övervägas för patienter med svår allergisk rinit. Immunterapi, vilket innebär en serie av injektioner av utspädd allergen under patientens hud, fungerar genom att gradvis desensibilisering immunförsvaret mot allergenet, vilket dämpar den allergiska reaktionen.

Allergisk rinit, även känd som hösnuva, är en allergisk reaktion som sker som svar på en trigger som inhaleras. Sällskapsdjur ilska, pollen, mögel och kvalster är några av de vanligaste gärningsmännen. Symtom på allergisk rinit inkluderar nysningar, kliande och rinnande ögon, kliande hals och näsa och / eller hosta. De mest effektiva sätten att behandla detta irriterande tillstånd är genom att begränsa exponering för allergener, att vidta lämpliga mediciner, och immunterapi.

begränsa exponeringen

Begränsa din exponering för allergener är ett mycket effektivt sätt att behandla allergisk rinit. Innan du beger dig utomhus, se till att kolla på nätet pollenprognoser att ta reda på om räkningar är höga i ditt område. Om de är, försök att schemalägga aktiviteter för inomhus och begränsa tid utomhus. För inomhus allergier som sällskapsdjur ilska och pollen, vara noga med att använda HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter på dammsugare, luftrenare och luftkonditioneringar. Denna kraftfulla filter kan ta bort många mikrostora allergener som flyter runt i hemmet. För dammkvalster, täcka din madrass och kuddar med särskilda kapslingar som kan skapa en barriär mellan dig och kvalster. För dem med svåra allergier, anser bär en mask vid rengöring eller för utomhusbruk för att filtrera bort potentiella allergener.

mediciner

Att ta rätt läkemedel är ett effektivt sätt att behandla din allergisk rinit. Antihistaminer och avsvällande medel är två av de mest använda typerna av snabbverkande läkemedel. Antihistaminer motverka histamin, vilket skapar inflammation i kroppen under en allergisk reaktion. Normalt är dessa tas oralt för att bidra till att minska den inflammation. Avsvällande medel bekämpa överdriven trängsel, vilket tenderar att uppstå i näsan. Nässprayer används vanligen för att hjälpa till att minska detta. Beroende på graden av allergisk rinit, båda läkemedel är tillgängliga över disk eller via recept. Båda dessa bör tas vid första tecknet på några symptom som de kan ta upp till 30 minuter innan någon lindring känns.

I svårare fall av allergisk rinit, kan din läkare ordinera förebyggande mediciner. Kortikosteroider och leukotrien blockerare är två kraftfulla antiinflammatoriska läkemedel. En nasal kortikosteroid effektivt kan minska inflammation i näsan och följaktligen minska antalet allergiska svar. En leukotrien blockerare, som Singulair, är ett läkemedel som tas oralt att blockera inflammation skapad av leukotriener (molekyler i kroppen). För maximal effekt bör båda dessa mediciner tas dagligen under åtminstone flera veckor innan någon lindring känns.

Var noga med att tala med din läkare innan du påbörjar någon medicinering, och alltid rapportera eventuella biverkningar.

immunterapi

Om din allergiska rinitsymptom beror på sällskapsdjur ilska, pollen eller kvalster, så kan du vara en bra kandidat för immunoterapi. Denna serie av skott, som administreras av en allergolog, innehåller små doser av dina specifika allergener. Med tiden ökas dosen medan din kropp bygger immunitet. Denna hyposensibilisering process har potential att helt eliminera allergier men har sin baksida. Vecko besök på allergolog kan ta flera år innan någon lindring känns. Se din allergolog att ta reda på om immunterapi är ett bra alternativ för dig.

Livsmedel att undvika för allergisk rinit

Oavsett om det är märkt som hösnuva, säsongsbetonade allergier eller allergisk rinit, symptomen är olycklig och har en rinnande näsa, ögon och torr hosta. Vissa livsmedel kan utlösa eller förvärra dessa allergier, men resultaten varierar från person till person. Undvika vissa livsmedel och ändring av framställningsmetoder för andra kan stoppa det konstant snörvla.

Mat ytproteiner

Vissa proteiner på ytan av färska livsmedel kan stimulera en allergisk respons i 25 procent av de som lider av allergisk rinit. Betecknas med en klåda i läppar, mun eller hals, denna allergisk reaktion på de livsmedels ytproteiner, eller pollen, är vanligen kortvarig och inte samma sak som en sann matallergi.

frukt

Vissa frukter kommer inleda maten pollenallergi i allergisk rinit drabbade. Den allergen respons kan inte skilja mellan ett färskt äpple och björkpollen i munnen. De allergiska mot ragweed bör undvika bananer, meloner och zucchini, eftersom dessa växter hamnen livsmedel pollen molekylärt liknande ragweed. Detta är vanligtvis mildras genom att undvika dessa råa frukter under allergisk rinit säsong.

Grönsaker

Vissa grönsaker kommer att inleda en oral allergi med rinit, inklusive majs och selleri. Selleri innehåller proteiner som efterliknar gräspollen, vilket är en potent stimulerande för allergier. Ta bort skalen från grönsaker och matlagning dem; de allergena proteiner av den vegetabiliska dödas under tillagningsprocessen. Varje process som ändrar grönsaker från sitt ursprungliga tillstånd kan döda allergener, inklusive betning.

tillsatser

Vissa konstgjorda livsmedelstillsatser kan förvärra allergisk rinit. Livsmedel tillsatser varierar från konserveringsmedel, aromer och konstgjorda färgämnen. De största syndarna inkluderar FD & C gult färgämne nummer 5, natriumglutamat och bensaldehyd.

Örter, nötter och frön

Ragweed, en gemensam allergen känd för allergisk rinit drabbade, förekommer i samma växtfamilj som kamomill och echinacea. Dessa två örter finns i teer, immunsystemet stöd och örtmediciner. Mandlar, hasselnötter och solrosfrön kan utlösa en allergisk reaktion också.

Kall mat och dryck

Personer med allergisk rinit kan också diagnostiseras med astma, eller generera astmaliknande symptom under en attack. Extremt kalla livsmedel och drycker orsakar en kramp i den stora andningsröret kallas en bronkospasm. Glass, milkshakes, is slushies och även iced drycker kan stimulera en bronkospasm, vilket leder till en hostattack.