XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Antihistamin labyrinthitis

Vilka är de behandlingar för labyrinthitis?

Labyrintit är en inflammation i labyrinten i innerörat. Denna delikat struktur kan bli infekterade av en bakterie eller virus. Labyrinthitis kan också uppstå på grund av en autoimmun sjukdom. Vanliga symtom är yrsel, hörselnedsättning, svårt att stå eller hålla balansen, illamående, kräkningar och ofrivilliga ögonrörelser. En eller båda öronen kan påverkas. Behandlingsalternativ är beroende av underliggande orsaken till labyrinthitis. Vissa fall lösa inom några veckor utan behandling.

antibiotika

Antibiotika läkemedel förskrivs för labyrinthitis orsakade av bakteriella medel. En särskild antibiotikum väljs baserat på en kultur och känslighetstest som bestämmer vilken typ av bakterier är ansvarig och vilken typ av antibiotika lätt kommer att döda den. Antibiotika kan ges oralt eller genom venen.

antivirala

Om den skyldige är ett virus, kan ett antiviralt läkemedel ordineras. Dessa läkemedel är oftast ges oralt.

Steroider

Steroidläkemedel kan beställas om labyrinthitis är resultatet av en autoimmun sjukdom. De kan också vara till hjälp för att minska inflammation i den virala formen av sjukdomen. Steroider brukar ges oralt; de kan ges i venen i svåra fall.

illamående Medicinering

Du kan behöva medicin för överväldigande illamående och kräkningar. Dessa läkemedel kan ges oralt, som en injektion eller som ett stolpiller.

hörselrehabilitering

Mayo Clinic säger att vestibulära rehabiliteringsövningar kan beställas. Även kallad balans omskolning övningar, de innebär en terapeut lära dig ett sätt att flytta huvudet och resten av kroppen för att återfå din känsla av balans. Du sedan fortsätta att göra övningarna tills tillståndet förbättras.

yrsel Medicine

Du kan förskrivas yrsel medicin, precis som vad som ges till personer som blir sjösjuk. Dessa är vanligtvis ges som en oral tablett eller som ett plåster du placerar bakom örat. Andra antihistamin läkemedel kan också förskrivas.

Lugnande

En vanlig behandling för labyrinthitis är ett milt lugnande medel. Detta kan hjälpa dig att hantera förlusten av balans men du kan inte köra bil eller utföra kritiska uppgifter när de tar dessa läkemedel. De kan ges oralt eller som en injektion.

Kirurgi

Relativt få fall av labryrinthitis kräva operation. Detta kan utföras för att minska trycket och medge dränering av infektiös vätska.

bedrest

I andra änden av spektrumet från kirurgi är bedrest. Många fall av labyrinthitis härdas genom några dagar eller veckor av bedrest. Din läkare kan uppmuntra massor av vätskor. Din återgång till ett normalt liv kan komma långsamt när du lära hur man får ditt saldo utan att känna sig yr. The New York Times föreslår att du väntar tills en vecka efter dina symptom har beslutat att återvända till bilkörning eller utför andra farliga uppgifter.

Antihistaminer som orsakar dåsighet

Antihistaminer lindra vanliga symtom i samband med allergier, förkylning och influensa. De tjänar också ett syfte för användning i mediciner som hjälper med klåda från utslag och åksjuka. Antihistaminer verkar genom att blockera effekten av histamin, en signalsubstans i det organ som ansvarar för vakenhet, beredskap och reaktionstider. American Academy of Family Physicians konstaterar att antihistaminer kan gynna allergi symtomlindring; Men, är det viktigt innan ett läkemedel av detta slag förståelse biverkningar såsom dåsighet. Samråd med en läkare kan erbjuda ytterligare lösningar för symptom för att minska oönskade bieffekt av dåsighet.

doxylamin

Den antihistamin Doxylamin finns over-the-counter (OTC) eller receptbelagda styrka som en vätska eller i tablettform. Den amerikanska National Library of Medicine konstaterar att Doxylamin används främst för korttidsbehandling av sömnlöshet, eller i kombination med andra läkemedel, är det användbart vid behandling av förkylningssymptom. Doxylamin rekommenderas inte för användning längre än sju dagar. Snabb uppkomsten av dåsighet är vanligt när man använder denna medicinering.

Diphenhyrdramine

Den antihistamin difenhydramin har flera användningsområden såsom att lindra symptom i samband med allergier och förkylning. Ytterligare användningsområden för denna antihistamin inkluderar behandling för sömnlöshet och onormala muskelrörelser i samband med tidigt stadium av Parkinsons sjukdom. Difenhydramin kommer i en snabb sönderfallande tablett för snabbare lättnad, liksom piller och flytande form. Difenhydramin är tillgängliga över disk och recept. Mayo Clinic varnar att användningen av detta läkemedel kan leda till överdosering symptom i samband med buksmärtor och att konsultera en läkare vid användning av detta läkemedel i kombination med andra recept.

prometazin

Prometazin används som ett antihistamin; kommer dock denna medicin från en grupp av läkemedel som kallas fenotiaziner. Prometazin har seder effekter och American Cancer Society visar användning av detta läkemedel för behandling av illamående, kräkningar och åksjuka i samband med cancer symptom. Detta antihistamin saktar det centrala nervsystemet orsaka dåsighet som en primär organ för symtomlindring. Prometazin är tillgängliga genom bara recept.

Hur man väljer en Antihistamin


När en kropp utsätts för allergener den släpper histaminer. De histaminer bifoga sedan till inre celler vilket får dem att svälla och läcka vätskor. De fysiska symptom på denna attack är kliande, rinnande ögon, nysningar och i vissa fall, en rinnande näsa. Ta en antihistamin minskar och eliminerar dessa symtom genom att förhindra ytterligare cellbindning av allergener.

Instruktioner

1 Följ dina symtom. Allergi lider i allmänhet drabbas av en allmän känsla av obehag och sjukdom när påverkas av ett allergen. För att vara säker på att du väljer rätt medicinering, specifikt identifiera dina symptom. Till exempel kan du ha drabbats rinnande ögon och en sinus huvudvärk eller du kan ha en rinnande näsa och hitta dig själv nysningar. Dessa är specifika symtom som du behöver ta itu med.

2 Läs medicineringen rutan noggrant. Att välja ett läkemedel som tar hand om en av tre av dina symtom kommer att vara ineffektiv på immunförsvaret. Vid köp av ett läkemedel som behandlar dina symptom och fyra andra kommer över behandla ditt immunförsvar. Ta dig tid att läsa varje etikett, förträngning ditt val baserat på behandling som erbjuds.

3 Välj den medicin som är enklast för dig att ta. Varje person har sina egna preferenser för att ta medicin, vissa människor tycker kapslar lätt att svälja och andra tabletter. Välj ett antihistamin som kommer att erbjuda dig enkel att använda. I december 2010 finns fem huvudsakliga former av antihistaminer: tabletter, kapslar, vätska, tuggtabletter och pulver. Kom ihåg att vissa former in i blodomloppet snabbare än andra.

Tips

  • Namn märke antihistaminer är ofta ett populärt val av konsumenterna, men butikernas egna märken är inte bara billigare i de flesta fall, men är i allmänhet lika effektiva som deras motsvarigheter kamrater.
  • Allergener som utlöser nysningar, rinnande näsa och vattniga ögon är i atmosfären mer under varmare årstider som sommaren. Dricka mycket vatten och klara vätskor, liksom att undvika parfym och doft lotion kommer att hålla dina symptom till ett minimum.
  • Helst vill du att ta antihistamin medicin vid eller nära din läggdags. Men om du behöver en dagtid lösning, bör du kontakta din läkare för en icke-dåsig antihistamin recept.
  • Var uppmärksam på varningsetiketten. Vissa läkemedel är inte avsedda för patienter med särskilda tillstånd som högt blodtryck och hjärtproblem.

Antihistaminer vanligen säljs över disk i förkylning och allergier och som läkemedel för att förhindra åksjuka. Överdos symptom kan vara liknande antihistamin biverkningar, bara mer allvarliga.

initiala symptom

Antihistamin-överdos symptom som liknar vanliga biverkningar kan inkludera dimsyn, vidgade pupiller, dåsighet, muntorrhet, hudrodnad, nervositet, ringningar i öronen, skakningar och svaghet.

allvarliga symptom

Allvarligare antihistamin-överdosering symtom är delirium, desorientering, feber och hjärtklappning.

farliga symptom

Människor utvecklar farliga överdos symptom kan uppleva hjärtarytmier, hallucinationer, hypertermi och kramper.

sällsynta Komplikationer

I sällsynta fall har rabdomyolys har associerats med antihistamin överdos. Denna störning innebär skelettmuskelnedbrytning som kan orsaka njurskador. Andra sällsynta rapporter har gjorts av njursvikt och pankreatit. Antihistamin överdos är sällan dödlig.

Behandling

Behandling för antihistamin överdosering kan tömma maginnehållet genom ett rör och administrera intravenösa vätskor och aktivt kol.

Säkerheten för antihistaminer

Många människor är beroende av antihistaminer för att behandla allergiska symptom, bland annat rinnande näsa, trafikstockningar, kliande ögon och nässelutslag. Antihistaminer används också för att behandla åksjuka, illamående, yrsel och ångest. Denna klass av läkemedel inkluderar over-the-counter läkemedel, såsom difenhydramin (Benadryl) och loratadin (Claritin), och receptbelagda läkemedel, såsom cyproheptadin (Periactin). Även antihistaminer är i allmänt bruk och allmänt anses säkra, har de biverkningar som kan orsaka problem. Det finns också flera fall där de inte bör användas.

Handlingsmekanism

Säkerheten för antihistaminer

Cellerna i immunsystemet frigör histamin som en del av kroppens svar på fysisk skada eller infektion. Exponering för icke-skadliga partiklar, såsom pollen och sällskapsdjur ilska, kan också utlösa histaminfrisättning. Histamin skapar lokal inflammation, som du kommer att känna som svullnad, klåda, trängsel och nysningar. Antihistamin läkemedel verkar på det centrala nervsystemet för att förhindra utsläpp av histamin föreningar. De stannar symptomen på allergi men inte behandla allergier själva.

Bieffekter

Säkerheten för antihistaminer

Antihistaminer kan orsaka dåsighet och minskad koncentration. Denna till synes mindre sidoeffekt kan vara farligt för alla som är verksamma tunga maskiner eller körning. Enligt en studie publicerad i "Industrial Health" 2005, är användningen av antihistaminläkemedel i samband med ökad risk för olyckor bland professionella åkarna. Dricka alkohol samtidigt som antihistaminer kommer att göra dåsighet värre. Antihistaminer kan också orsaka yrsel, irritabilitet och muntorrhet. För vissa människor, de orsakar hyperaktivitet och nervositet.

kontraindikationer

Säkerheten för antihistaminer

Eftersom antihistaminer påverkar det centrala nervsystemet, skapar de reaktioner i hela kroppen, en del av dem farliga. Antihistaminer kan förvärra glaukom symptom. I de flesta fall bör personer med emfysem eller andra andningsproblem inte använda dem eftersom de kan göra andas hårdare. De kan göra urinera svårare för män med en förstorad prostatakörtel. Kvinnor som är gravida eller ammar bör tala med sin läkare innan du använder antihistaminer. Enligt en artikel i januari 2012 frågan om "Australian Family Physician" antihistaminer kan förvärra minne och tankeproblem hos äldre personer med demens. Antihistaminer kan interagera med vissa antibiotika och antidepressiva medel, och bör inte tas med alkohol.

Två generationer av antihistaminer

De andra generationens antihistaminer, inklusive loratadin, cetirizin (Zyrtec) och fexofenadin (Allegra), har färre biverkningar. De behöver inte passera blod-hjärnbarriären, så är mindre benägna att orsaka dåsighet eller hyperaktivitet. Första generationens antihistaminer, som omfattar difenhydramin, klorfeniramin (Sudafed, klor-Trimeton), och cyproheptadin inte bara ovanstående biverkningar, men en överdos kan vara dödlig hos barn. Konsultera en barnläkare innan du ger antihistaminer för barn.

Sjösjuka är en form av åksjuka som uppstår när din hjärna blir motstridiga signaler från de delar av kroppen som normalt upptäcka och övervaka rörelser - ögon, inre öron, leder och muskler. Om åksjuka utlöses av en tur i en bil, tåg, flyg eller båt, enligt MedlinePlus, symptomen är vanligtvis densamma: yrsel, illamående och kräkningar. De vanligaste förebyggande läkemedel är antihistaminer.

Vad är orsaken?

En episod av rörelse sicknes - i det här fallet, sjösjuka - kan uppstå, till exempel, om du är ombord på ett fartyg i ett fönsterlöst stuga eller offentliga området. Även dina inre öron kan avkänning en hel del rörelse på flera plan, särskilt om vågorna går höga, dina ögon inte upplever tecken på rörelse. När hjärnan får dessa motsägelsefulla signaler, som kan utlösa ett eller flera av de symtom som kännetecknar sjösjuka. Även sjösjuka är inte seriöst och så småningom kommer att lösas på egen hand, kan det vara extremt obehagligt och kan även åtföljas av en känsla av hotande undergång, enligt Centers for Disease Control and Prevention.

Var redo

Om du snart kommer att göra en resa till sjöss eller offshore fisketur, besök din läkare och dela med henne din oro om möjligheten att sjösjuka. Även om hon kan ge dig några sunt förnuft tips om att undvika effekterna av åksjuka, hon också förmodligen kommer att förskriva ett antihistamin baserad medicin eller föreslå att du plockar upp en over-the-counter antihistamin formulering för att förhindra åksjuka. Varnas att sådana läkemedel är endast användbart om de tas i god tid före uppkomsten av sjösjuka, och de kommer att vara till någon nytta när symtomen drabbade.

specifika Antihistaminer

Särskilt effektiva mot sjösjuka, enligt CDC, är en kombination av antihistaminet doxylaminsuccinat med pyridoxin-HCl. Kombinationen marknadsförs i Kanada som Diclectin och är endast tillgänglig genom recept. Även Diclectin är inte tillgänglig i USA apotek, är de två aktiva ingredienserna som säljs i USA, och din läkare kan hjälpa till att vägleda dig att få dessa mediciner och instruerar dig om lämplig dosering.

I "International Travel Health Guide," 14: e upplagan, Dr.. Stuart Rose och Jay Keystone lista ett antal receptbelagda antihistaminer som har visat sig vara effektivt för att förhindra illamående och kräkningar av sjösjuka. Mest lättillgängliga är dimenhydrinat, säljs över disk som Dramamine. Ta en eller två tabletter varje fyra till sex timmar, med start en timme före starten av en båttur.

Finns endast genom recept, prometazin, marknadsförs som Phenergan, tas i doser om 25 mg två gånger dagligen. Ta den första dosen minst 30 minuter innan resan börjar. Meklizin, marknadsförs som Antivert och endast tillgänglig genom recept, är också effektivt mot åksjuka. Ta en initial dos på 25 till 50 mg, med början en timme före avgång, och upprepa varje 12 till 24 timmar, efter behov. Den vanligaste biverkningen av dessa läkemedel är dåsighet.

Övningar för labyrinthitis

Labyrinthitis är en innerörat tillstånd som kan orsaka balansproblem. Innerörat sväller, i allmänhet efter att du har haft en förkylning eller luftvägsinfektion, och stör de normala signaler din hjärna tar emot gäller balans. Om en läkare diagnoser dig med labyrinthitis, har du troligen upplevt yrsel, illamående och ringningar i öronen utöver dina balans frågor. Övningar kan hjälpa dig att återfå balansen och omskola din kropp att behandla signaler korrekt. Övningarna du utföra är en del av en behandling som kallas vestibulär rehabilitering terapi, eller VRT.

upprepande Rörelser

Vissa rörelser, som att flytta huvudet på ett visst sätt, kan leda till att du känner dig yr eller illamående när du har labyrinthitis enligt University of Maryland Medical Center. Din första instinkt är förmodligen att undvika att placera sig själv på ett sätt som framkallar symptom. Men VRT kräver att du öva dessa huvud- och kroppsrörelser så din vestibulära systemet lär sig att kompensera för de missade signaler som orsakar dina problem. När du hittar en rörelse som framkallar symtom som att vrida huvudet åt vänster, fortsätt att utföra samma rörelse fem gånger i rad minst två gånger dagligen. Välj två rörelser att arbeta med under en träningspasset; om andra positioner du störd, arbetar på de en annan gång.

Tai Chi

Den urgamla kinesiska konsten att tai chi kan vara till nytta för dig som en labyrinthitis patienten eftersom dess mjuka flödande rörelser är lättare på balanssystemet än skarpare, ryckigare rörelser. Tai chi poser kan också stärka anklarna och höfter. Starka fotleder och höfter kan hjälpa dig att behålla ditt saldo tills innerörat inflammation avtar. Kropp-själ-anslutningskomponent för tai chi ökar dina känslor av välbefinnande, särskilt viktigt om du arbetar med depression och stress samt de fysiska effekterna av sjukdomen.

Videospel

Video game system som använder en balansbräda, såsom Wii, kan gynna dig om du är en labyrinthitis lidande enligt vestibulära störningar Association. Balansövningar som kräver att du gå i en rak linje, balansera på ett ben och manipulera grafik till vissa områden på skärmen kan hjälpa din vestibulära systemet kompensera för sina tillkortakommanden. Studier som rapporterats av VEDA visar att patienternas Yrsel Handicap Inventory poäng förbättrades efter att ha använt övervakade balans spel som en form av VRT.

överväganden

Övningar kan bidra till att kompensera balans svårigheter som är förknippade med labyrinthitis, men du bör inte börja övningarna omedelbart vid symtomdebut. Vila och medicinering är den första linjens behandling för villkoret enligt University of Maryland Medical Center. När du känner dig bättre, kan din läkare instruera dig att börja VRT. Vänta tills du har hört en läkare innan repetitiva rörelseterapi, spelar balans spel eller träna tai chi.

Skabb

Skabb är en vanlig hudinfektion som orsakas av mikroskopiska kvalster som håla under huden. Som kvalster håla, lägger ägg och lucka, deras handlingar orsaka en allergisk reaktion, vilket resulterar i en karakteristisk utslag och klåda. Skabb utslag liknar röda blåsor eller finnar med vågiga linjer. Utslagen visas normalt i varmare delar av kroppen, såsom insidan av armbågar och handleder, armhålor, midja, mellan fingrar och tår och i knäveck. Den intensiv klåda förvärras med tiden och är särskilt irriterande på natten.

Skabb är mycket smittsam. Kvalster sprids från att dela kläder, handdukar eller sängkläder, eller annan nära hud mot hud kontakt med en smittad person. Skabb sprider sig snabbt genom ett hem eller utrustning som t.ex. daghem eller vårdhem.

Behandling

Skabb inte försvinner utan en grundlig tvåstegs behandlingsprocessen. Det första steget är att döda kvalstren. Permetrin grädde (5 procent) är den vanliga behandlingen. Krämen ska appliceras från nacken ner (skabb påverkar inte ansiktet), och det måste vara kvar på åtta till 14 timmar innan de sköljs bort. En oral behandling (ivermektin) finns också, och det är mer praktiskt än grädde, men det har mer biverkningar utan att effektivare än grädden.

Det andra steget är att rengöra miljön. Alla sängkläder och kläder måste tvättas eller kemtvättas, och stoppning och mattor måste noggrant dammsugas. Dessutom bör varje medlem i hushållet också behandlas, liksom andra som har haft nära kontakt med den smittade personen.

antihistaminer

Den intensiva klåda kan fortsätta upp till fyra veckor efter behandling. Antihistaminer såsom difenhydramin (Benadryl) är till hjälp för att lindra klåda. Emellertid kan antihistaminer också maskera symptom på en återinfektion. Även permetrin är effektiv, fungerar det inte i 5 procent av fallen. Dessutom tillämpas felaktigt behandling eller otillräckligt rengjorda hushåll kan resultera i en återinfektion. Om antihistaminer används och återinfektion inträffar kan den återvändande itch obemärkt. Därför läkare rekommenderar att antihistaminer inte användas i en vecka efter behandling för att säkerställa att behandlingen fungerade och det finns ingen återinfektion. Cool bad och calamin lotion kan ge lindring medan antihistaminer stoppas.

sekundär infektion

Repa skabb utslag kan leda till en bakteriell infektion. Skadad hud kan bli infekterade med staphylococcus, orsakar impetigo. Sekundära infektioner behandlas med antibiotika.

Fördelar och nackdelar med antihistaminer


Syftet med att ta antihistaminer är att lindra besvärliga symtom på allergier. Dessa mediciner motverka kroppens immunsvar mot histamin, den kemiska substansen som frigörs när allergener påträffas. Patienter tar dessa mediciner oralt eller som intranasala droppar eller sprayer. Antihistaminer bär negativa tillsammans med de positiva effekterna.

Fungera

Histamin producerar flera typiska svar i allergiker. Detta inkluderar kliande och rinnande ögon, nasal drip och nässelutslag. Läkare ordinera läkemedel såsom Claritin och Allegra eller patienter köpa over-the-counter mediciner som Benadryl (diphenydramine). Antihistaminer hjälper också till att lätta andningssvårigheter genom att minska inflammation i luftrören. Andra användningsområden för antihistaminer innefattar behandling av åksjuka, yrsel och nausea.Several allergi läkemedel såsom Tylenol PM och Tylenol Allergy innehåller diphenydramine. Difenhydramin hjälper också behandla sömnsvårigheter, och hjälpa till att samordna rörelser hos personer med tidigt stadium av Parkinsons disease.This medicinering minskar hosta, nysningar, rinnande näsa och ögonirritation som åtföljer allergier.

dåsighet

Antihistaminer bära en varningsetikett råda patienter att undvika att köra bil eller användning av tunga maskiner efter att ha en dos av medicinen. Detta beror på att dåsighet mediciner framkalla. De hindrar också reaktioner, en farlig bieffekt för någon som driver ett motorfordon. Antihistaminer verkar genom att blockera de receptorer histamin i kroppen, ämnet immunsystemet svar på allergener skapar som orsakar de traditionella symtom på nysningar och kliande rinnande ögon. Denna kemiska reaktion i kroppen gör att många användare av antihistaminer mycket sömnig.

Problem med ögonen

Vissa individer upplever svåra ögonallergier. Vissa antihistamin ögondroppar ge biverkningar som rodnad, och ögonirritation i vissa känsliga individer. Dessa läkemedel inkluderar nafazolin, som kommer både över disk och som ett recept och receptbelagda mediciner emedastin. Kontaktlinsbärare måste väga nackdelarna av dessa läkemedel eftersom de utgör en ökad risk för ögoninflammation.

Kontra hos barn

Läkare varnar för att använda antihistaminer i barnåldrar fyra yngre. Reaktioner såsom kramper, irritabilitet, nervositet och mardrömmar kan förekomma efter användning av dessa läkemedel hos barn i denna åldersgrupp. Mediciner som innehåller antihistaminer inkluderar Barn Benadryl och barn Pedia Care och vanligen har difenhydramin i ingredients.In barn under fyra års ålder, läkare brukar reservera användning av antihistaminer för dem under deras medicinsk övervakning. Förebyggande åtgärder kan användas hos barn, inklusive minska dammkvalster i hemmet. Ytterligare steg inkluderar veckovis tvätt av barns lakan i varmt vatten, upprätthålla hem fuktigheten under 50 procent med hjälp av blixtlås covers på kuddar och madrasser att innehålla dammkvalster.

Antihistaminer för Astma

Vissa irriterande eller allergier kan utlösa ett astmaanfall, som orsakar luftvägarna hos luftrören att tygla, vilket resulterar i kraftiga andningssvårigheter på grund av inflammation och ökad slem produceras av lungorna, enligt MedlinePlus. Tryck över bröstet, väsande andning och hosta indikerar svullna och irriterade luftvägar. Antihistaminer förebygga astmaanfall genom att blockera histamin, vilket framkallar en attack genom att åstadkomma cellreceptorer. Första generationens antihistaminer är over-the-counter läkemedel med milda lugnande egenskaper. Andra generationens antihistaminer inte orsaka sedering, och i allmänhet kräver recept. Individer som lider av astma bör alltid söka professionell medicinsk behandling innan du använder någon astmaprodukt.

difenhydramin

Som ett första generationens antihistamin, difenhydramin orsakar oftast milda sedering, University of Iowa sjukhus och kliniker säger. Difenhydramin dramatiskt minskar nysningar, rinnande näsa, klåda, rinnande ögon och utslag, inklusive nässelfeber och anslutna symptom, enligt Drugs.com. Difenhydramin och relaterade antihistaminer kan minska eller förhindra uppkomsten av bronkial sammandragning som orsakas av histamin, motion eller allergener, American Academy of Allergy Asthma och immunologi rapporter. Med hjälp av denna medicin tillsammans med andra astma recept kan orsaka problem; övervakning av en läkare eller sjuksköterska är viktigt.

cetirizin

En 1987 National Institutes of Health studie visar att cetirizin minskar effektivt bronkokonstriktion genom att koppla den glatta muskulaturen kring luftvägarna hos patienter med mild astma. Den förbättrade förmåga att andas är jämförbar med den som produceras genom användning av bronkdilaterande läkemedel. Enligt Drugs.com är cetirizin en andra generationens antihistamin som effektivt hämmar frisättningen av histamin i kroppen. Detta läkemedel kräver vanligen ett recept, men med reducerad styrka former är tillgängliga över disk. Astmatiker bör alltid konsultera en läkare före användning.

loratadin

Loratadin är en allmänt förskriven andra generationens Antihistamin utan sedativa egenskaper. En 2002 US National Institutes of Health rapporten konstateras att loratadin minskade ansträngningsutlösta astmatiska symtom effektivt. Detta antihistamin stöd i att minska effekterna av säsongsbunden allergi som orsakar klåda i hals och näsa, nysningar och rinnande näsa, enligt Drugs.com. Läkare rekommenderar dagliga tillämpningen av denna antihistamin vid allergi säsonger eller för personer som upplever astmasymtom under och efter träning.