XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

andningscentrum i hjärnan

Effekterna av Hyperventilation på andning

Hyperventilation definieras som snabb andning. Den normala andningshastighet är 14 till 18 andetag per minut. Koldioxid är den gas som normalt reglerar hastigheten för andning. En snabba andning kan ske normalt efter träning. Dessutom, paniktillstånd och hög höjd klättrar kan också höja andningsfrekvensen. När detta inträffar, kan individer har en mängd olika symptom relaterade till pH-förändringar i deras kroppar som orsakas av hyperventilation.

Koldioxid

I blodet, en stor del av den koldioxid som produceras omvandlas till en syra, kolsyra. När denna syra kommer ner i lungorna, är det omvandlas tillbaka till koldioxid och utandas. Hyperventilation förorsakar en minskning i kroppens koldioxid. Som ett resultat, är den mängd syra som produceras minskas, vilket leder till en ökning av kroppens pH. Detta tillstånd kallas alkalos.

agerar koldioxid på vissa andningscentrum i hjärnan och normalt stimulerar andningen. Ett fall i koldioxidnivåerna orsakar därför en nedgång i hastigheten för andning, som sedan tjänar till att normalisera nivåerna av denna gas.

Träning

I aerob träning, är ytterligare syre som krävs av musklerna, och ytterligare koldioxid produceras. Detta leder till en ökning av koldioxidhalten. agerar koldioxid på hjärnan för att stimulera andningen. Som ett resultat, en person som utövar ofta har en snabbare hastighet av andning. Denna åtgärd hjälper till att upprätthålla adekvat syresättning av blodet och gör sig av med ytterligare koldioxid.

Ångest

Individer med ångest eller paniksyndrom kan ha en plötsligt ökad hastighet av andning i en panikattack. En av de viktigaste symptomen på panikstörningar är hyperventilation. I denna situation, koldioxidhalten sjunker onormalt låg. Som ett resultat, en mild grad av alkalos följer. Den alkalos kan orsaka en rad symptom, såsom en stickande känsla runt munnen och extremiteterna. Det kan också orsaka muskelspasmer.

höga höjder

Som privatperson stiger till högre och högre höjder, faller atmosfärstryck. Vid havsytan, är lufttrycket 760 millimeter kvicksilver; på 18.000 fot över havet, ankommer det på 380 millimeter kvicksilver. Som ett resultat, mängden av syre som finns i atmosfären faller också. Rollen av syre för att kontrollera andning är liten. Emellertid, när syrehalten sjunker till en låg mängd, verkar den för att stimulera andningen också. Den ökade graden av andningen upprätthåller syrehalten vid normala intervall, men orsakar en nedgång i koldioxid.

En mild tillstånd av alkalos följer på att nå en hög höjd; detta tillstånd kan producera hög höjd höjdsjuka. Personer med detta tillstånd har illamående, huvudvärk och yrsel. Villkoret brukar avta efter flera dagar eftersom njurarna långsamt kompensera för förändringen i blodet pH.

Vanilj aromterapi Fördelar

Aromaterapi är en praxis att använda aromatiska eteriska oljor från växter för att uppnå fysiska och psykologiska fördelar. Du kan njuta av dofter av eteriska oljor genom att värma dem i doftspridare, eller lägga till dem i geler eller krämer och tillämpa dem på huden. Applicera inte outspädd eteriska oljor på huden eftersom det kan orsaka irritation.

lugnande effekt

År 1991 Sloan-Kettering Cancer Center i New York testade effekterna av fem dofter på 85 patienter som genomgick en magnetisk resonanstomografi, eller MRI, skannar. Av de testade dofter, en vaniljliknande doft, heliotropin, bedömdes den mest avkopplande. Patienter utsätts för heliotropin rapporterade 63 procent mindre ångest och klaustrofobi än de inte utsätts för doft. Studien uppmanas Sloan-Kettering att inkludera vanilj dofter som en vanlig del av MRT. En studie vid Tübingen universitet i Tyskland visade också att vanilj minskade spritta reflex hos både människor och djur. På grund av dess avslappnande egenskaper, vanilj dofter som vanligen används i badprodukter och ljus för att främja god natts sömn.

aphrodisiacal Effekter

Enligt "Chemistry of Spices" vanilj har ansetts vara ett afrodisiakum sedan tiden för aztekerna. År 1762 fann en studie i Tyskland att en medicin som innehåller vanilj botas manlig impotens. En studie från lukt och smak Behandling och Research Foundation fann att vanilj, liksom andra lukter som lavendel, pumpa paj och svart lakrits, producerade en ökning av penis blodflödet hos manliga frivilliga. Vanilj var särskilt effektivt hos äldre män.

respiratoriska effekter

Forskare vid National Center for Scientific Research i Strasbourg, Frankrike, fann att lukten av vanilj lättade andningsproblem och sömnapné hos för tidigt födda barn. Dr. Luc Marlier och hans medarbetare lagt 15 droppar av en vanillin lösning på kuddar av 15 prematurer i intensivvårdsavdelningen och övervakas deras andningsfrekvens under tre dagar i följd. Episoder av sömnapné minskade med 36 procent jämfört med första dagen barnen utsattes för vaniljdoft. Forskarna hypotesen att vanilj hjälpt barn på två sätt: genom att direkt påverka andningscentrum i hjärnan, och genom att hjälpa barn att anpassa sig till stress.

Hur kan man förhindra Gäspa


Kvävande en gäspning under ett viktigt möte eller samtal kan vara pinsamt. Ibland kan en gäspning kommer ytan när du minst anar det. Det utlöses när andningscentrum i hjärnan känner av att det finns för mycket koldioxid i blodet. Gäspningar oftast uppstår när en andning har avtagit och mer syre krävs. Om du är medveten om denna dynamik, det finns flera metoder som kan användas för att förhindra en stor gäspning från att slå vid fel tillfälle.

Instruktioner

Förhindra Big Gäsp

1 Andas djupt. När man använder grunda och långsam andning, är utbyte av syre och koldioxid i blodet minskas. Detta kan orsaka gäspningar inträffa. Var medveten om rytmen och djup andetag du tar för att säkerställa korrekt syresättning.

2 slicka dina läppar när du känner en gäspning kommer. Denna åtgärd är effektiv för att undvika en gäspning.

3 Undvik att titta på andra människor gäspning. Gäspningar är smittsam. Det är mycket troligt att titta på en person gäspning kommer att orsaka dig att gäspa.

4 Få massor av sömn. Trötthet kan vara orsaken till gäspningar. Människor gäspar vanligtvis när de är trötta. Var noga med att få minst åtta timmars sömn varje natt. Detta kommer att hålla din kropp fungerar optimalt.

5 Sitt rakt. Efter att ha suttit i timmar framför en datorskärm eller vid ett skrivbord, folk glömmer att sitta rakt och använda deras membran att andas djupt. Stå upp och gå runt hjälper dig andas djupt.

Vad händer när andningsfrekvens ökar?


När du tränar, kan din kropp ökar behovet av att andas med upp till 10 gånger det normala. Lungorna utföra jobbet för att tillhandahålla den exakta mängden syre din kropp behöver vid varje given tidpunkt. De tar också bort precis rätt mängd koldioxid från blodet. Förändringar i koldioxidnivåerna ändra surheten av blod, och vår överlevnad är beroende av en blod-pH av 7,4, enligt "Textbook of Medical Physiology". Förmågan hos lungorna att bedöma kroppens behov av syre och koldioxid, och matcha det på några sekunder, är en verkligt anmärkningsvärd bedrift.

Hjärnan styr Andnings

Medan du snöra på dig gymnastikskor för ett träningspass, är din hjärna redan förutse hur snabbt motion gör du andas. Tanken, att lära en del av hjärnan, eller cortex, signalerar andningskontrollcentralen i en del av hjärnan som kallas förlängda märgen. Som du joggar ner på uppfarten, flera signaler skingra till andningscentrum tillsammans med de signaler som går till musklerna i armar och ben. Allt detta händer precis som din kropp börjar använda mer syre och producerar mer koldioxid.

Koldioxidhalt påverkar andning

Blanda koldioxid och vatten i kroppen skapar kolsyra. Både syra och koldioxid utlösa hjärnans andningscentrum för att öka andningsfrekvens. Överraskande, är låg syrehalt en mindre kraftfull utlösare. Och vad en bra sak detta visar sig vara, eftersom koldioxidhalten i blodet varierar mer än syrehalten. Binda andning till koldioxidnivåer och surhet innebär att dina lungor kan mer exakt matcha kroppens behov från andetag till andetag. Sensorer i hjärnan, samt i halspulsåder i nacken, skicka fortlöpande information till andningscentrum via specialiserade nerver.

Sensorer i leder och muskler påverkar andning

Dina armar och ben har också inflytande i hur snabbt lungorna arbete. Rörliga leder och muskler utlöser sensorer som skickar signaler till andnings ledningscentral. Detta fungerar även om någon flyttar annan benen medan du vilar. Med träning, vätska runt musklerna blir surare på grund av mjölksyraproduktion. De flesta experter tror specialiserade sensorer rapporterar denna information till märgen också. Denna surhetsgrad ökar sedan din andning.

Kroppstemperaturen påverkar andningen

Generera kroppsvärme, antingen från motion eller feber, kommer att utlösa en ökning av andningsfrekvens. Värme påverkar direkt andningscentrum i hjärnan. Din hund kommer att visa detta om du tar honom jogga med dig på en varm dag. Flämtande håller hans kropp tillräckligt svalt för sina proteiner att fortsätta att fungera.

Integrera information

Förutom de ovan nämnda kontrollerna, många fler sätt att bestämma din optimala andningsfrekvens förekommer. Det finns frivilliga kontroller av andning som gör att du kan prata, hålla andan och spela tuba. Det finns irriterande sensorer i näsan och lungorna som gör att du kan hosta och nysa. Det finns även länkar från andnings centrum till hjärttakten centrum i hjärnan, vilket leder till att såväl öka tillsammans. All denna information snabbt integreras av andningscentrum i hjärnan.

Lugnande medel är kraftfulla läkemedel som används för att framkalla sömn och kontrollera smärta hos patienter som genomgår medicinska procedurer. På sjukhus, är de flesta av dessa läkemedel ges intravenöst. Dessa läkemedel kan potentiellt orsaka allvarliga biverkningar, även dödsfall, om patienten som tar emot dem inte övervakas, eller om de ges i alltför hög dos.

Fungera

Lugnande medel används för att minska ångest, minska smärta och framkalla sömn. Mindre ingrepp kräver vanligtvis orala lugnande medel för att lugna patienten ner. Större kirurgiska ingrepp kräver att patienten att vara i ett tillstånd av allmän anestesi. Under narkos, patienter förlorar förmågan att andas på egen hand, så en narkosläkare måste hjälpa dem att andas och skydda luftvägarna.

effekter

Lugnande medel sänka patientens andningsdrift, och vid tillräckligt höga doser, helt stoppa den. När detta händer, introducerar en narkosläkare en andningstuben i patientens luftväg och ansluter den till en andningsmaskin som kallas en ventilator. Lugnande medel kan också påverka patientens hjärtfrekvens och blodtryck. Av dessa skäl, en narkosläkare övervakar kontinuerligt patientens vitala funktioner under dessa förfaranden.

överväganden

Andra biverkningar är relaterade till de lugnande "verkan på andningscentrum i hjärnan. Minskning av andningsdrift kan resultera i mindre syre kommer till kroppen. Hjärnan är särskilt känsliga för minskningar av syre. Syrebrist i hjärnan kan leda till anfall och stroke. Låg syrehalt kan också påverka hjärtat, minskar dess förmåga att pumpa blod till sig själv och resten av kroppen. Detta kan leda till hjärtsvikt eller en hjärtattack. Andra organ som påverkas av syrebrist inkluderar njurar, binjurar och levern.

missuppfattningar

De flesta lugnande medel kan skapa fysisk och psykiskt beroende och några av dem säljs som gatudroger. Kronisk användning leder till eskalerande doserings krav skapar ett missbruksproblem. Med hjälp av dessa läkemedel i en kontrollerad miljö för deras avsedda användning, och med medicinsk övervakning, inte orsakar beroende.

Förebyggande / Lösning

Det bästa sättet att minska sannolikheten för biverkningar i IV sedering är att ha en utbildad professionell administrera läkemedel. Anestesiologer och andra leverantörer vet korrekt dosering för varje läkemedel, om det finns motgift mot potentiella överdoser, och återupplivning tekniker som behövs i händelse av andningsdepression.

Tecken på Opiat Förgiftning

Opiater är några av de mest beroendeframkallande och utbredda ämnen i världen. De omfattar illegala droger såsom opium och heroin; De omfattar också juridiska läkemedel som morfin och fentanyl. Trots de olika namn och användningsområden, förgiftning med en opiat substans resulterar i en mycket likartad sjukdomsbild.

knappnåls Eleven

Opiater orsaka sammandragning av eleverna i ögat, vilket resulterar i mycket små pupiller som kallas "peka elever." Den medicinska termen för detta karakteristiska utseende är "mios", och det förekommer ofta som tolerans inte utvecklas till denna effekt.

Förändrad mental status

Opiate ämnen är mycket sederande, och kan ofta sänka hjärnans funktion och leda till sänkta medvetandenivåer. Detta kan naturligtvis vara mycket farligt för någon som verkar bilar eller ansvarig för viktiga uppgifter i arbetet, såsom flygledare. Första gången de används, kan användaren vara mycket glada på grund av euforiska effekter, men med ökande doser, medvetandenivån oundvikligen minskar.

minskad andning

Opiater påverkar andningscentrum i hjärnan, vilket gör att användaren kan andas på en mycket långsammare takt än vanligt. Med tillräckligt opiatmissbruk kan andas helt upphöra; detta är en vanlig orsak till dödsfall från överdosering.

klåda

Opiater kan orsaka utsläpp av histamin i kroppen, vilket kan orsaka omfattande klåda, nässelfeber och rodnad i huden. Histamin är samma kemikalie som frigörs under allergiska reaktioner, därav mycket lika kliniska bilden.

Förstoppning

Opiater tenderar att sakta gastrointestinal motilitet, vilket orsakar en minskad mängd tarmrörelser. Detta är en av anledningarna till lågvärdiga opiater såsom loperamid (även känd som Immodium) används som medel mot diarré. Denna effekt vanligtvis inte utveckla tolerans efter fortsatt användning.

För tidigt födda spädbarn Komplikationer


Enligt National Institutes of Health, är en tidig spädbarn som är födda före 37 veckors graviditetsperioden. Sett i 15% av flerbarnsfödslar, kan tidig födsel också vara relaterade till hälsotillstånd hos modern, inklusive hjärta och njursjukdomar, diabetes och infektion. Tidig leverans är i allmänhet betraktas som "hög risk", och både mor och barn kan möta komplikationer under och efter födseln. För spädbarn, tidigare han är född före full sikt, desto mer sannolikt att han är i riskzonen för allvarliga långsiktiga komplikationer.

respiratoriska komplikationer

Eftersom lungorna är bland de sista organ att till fullo utveckla hos fostret kan prematur födsel ge lungrelaterade komplikationer. Andnödssyndrom är ett tillstånd som påverkar direkt med barnets andning och kan kräva extra syrgas, en neonatal respirator, intubering eller medicinering. En motsvarande komplikation orsakas av långvarig användning av andningsskydd är bronkopulmonell dysplasi, vilket är en försämring av lungorna.

lunginflammation

Lunginflammation är en vanlig komplikation i preemies. Denna andningsrelaterade sjukdom begränsar flödet av syre till kroppen och kan påverka andra organ och utvecklas till en allvarlig infektion. Det är i allmänhet behandlas med antibiotika eller extra syrgas och intubation, när så är nödvändigt.

apnea

Apnea är tillfälligt upphörande av andning eller andas avbrott i en normal sömn mönster. Eftersom andningscentrum i hjärnan inte är fullt utvecklat i ett prematurt barn, kan det inte korrekt styra andningsmönster under sömn. I neonatala intensivvårdsavdelningar, är en preemie med sömnapné placerades i en inkubator med ett larm för att varna deltar sjuksköterskor när barnet inte andas. En enkel tryckning på inkubatorn är tillräckligt för att påminna barnet att andas ofta. Föräldrar kan också skickas hem med monitorer.

bradykardi

Bradykardi i preemies är en lägre än normalt (under 100 slag per minut) hjärtslag. Eftersom ett felaktigt bultande hjärta innebär att syrerikt blod inte når andra kroppsliga organ, är bradykardi oro. Emellertid är det ganska vanligt i preemies och kräver vanligen ingen behandling när barnet och hennes organ är mer fullt utvecklad. Monitorer används på sjukhuset och i hemmet, om så är nödvändigt.

Gulsot

Även om det inte ovanligt i alla nyfödda, gulsot hos preemies uppträder även mer frekvent. Hyperbilirubinemi, eller ett överflöd av blodföreningen bilirubin, orsakar en gulaktig nyans till huden och ögonvitorna och kan vara farliga om nivåer inte bringas ned. Placera preemie under speciella värmelampor är oftast tillräckligt för att eliminera överskott bilirubin från blodet.

Vilka är symptomen på sömnapné hos spädbarn?


Sömnapné är en ganska vanlig sjukdom i både vuxna och barn, men har potential att orsaka allvarliga hälsoproblem och med död hos barn. Även ofta som ett problem bara för tidigt födda barn, kan alla barn uppleva sömnapné när som helst, så det är viktigt att vara medveten om de tecken och potentiella problemen med denna sjukdom för att bäst skydda ditt barn.

Orsak

Sömnapné är ett tillstånd som kännetecknas av upprepade avbrott i andningen under sömnen. Sett i spädbarn, är mest sannolikt sömnapné på grund av en omogen centrala nervsystemet. Andra orsaker är infektion, respiratoriska sjukdomar, gastrointestinala problem och hjärt- eller kärlproblem. För tidigt födda barn, födda före 37 veckors graviditet, är mer benägna att drabbas av sömnapné. Detta kallas apné av prematuritet, och tidigare ett barn föds, desto mer sannolikt att han eller hon är att ha denna sjukdom.

typer

Det finns tre typer av sömnapné: central sömnapné uppstår när hjärnan inte signalera musklerna att andas; obstruktiv sömnapné beror på en blockering av luftvägarna; och blandades apné är en kombination av dessa två former. Central apné är den vanligaste typen hos barn under ett år, och ses ofta i mycket för tidigt födda barn eftersom andningscentrum i hjärnan ännu inte har mognat.

symptom

Det är inte alltid lätt att avgöra om ditt barn lider av sömnapné eller om hon helt enkelt upplever normala förändringar i hennes andningsmönster. Symtom på sömnapné kan innefatta snarkning följt av en paus eller flämtning, ansträngd andning, förändringar i färg som blir blå eller orolig sömn. Hos barn under 6 månader, kanske du märker snabbare andning för en tid, då långsammare andning, följt av en paus på 10 till 15 sekunder innan regelbunden andning återupptas, men det är helt normalt och inte samma sak som sömnapné. Om du misstänker att ditt barn har sömnapné, se till att diskutera saken med din barnläkare.

Fara

Sömnapné kan vara farligt för spädbarn eftersom andningspauser berövar kroppen av syre och resulterar i en ökning av koldioxidhalten i blodet. En allvarlig nedgång i hjärtfrekvens kan förekomma och med vara livshotande. En uppenbar livshotande händelse (ALTE) är en episod av apné som också innehåller en färgförändring, förändring av muskeltonus, munkavle eller kvävning. Barn som upplever mer än en ALTE löper större risk för långsiktiga hälsovillkor och plötslig död.

Behandling

Om du blir vittne ditt barn upplever sömnapné, röra honom att framkalla ett svar; om han inte svarar, börjar att administrera spädbarn HLR och sedan ringa 911 direkt. För allmän behandling, kan din läkare rekommendera en speciell babyvakt för att kontrollera ditt barns andning och puls, så att du kan varnas på ett problem, eller han kan förskriva läkemedel som hjälper till att stimulera barnets centrala nervsystemet.

Tre huvuddelar av insidan av hjärnan


Den mänskliga hjärnan väger ungefär tre pounds. Det är helt innesluten och skyddad av skallen och är omgiven och vadde av cerebrospinalvätskan. Hjärnan är kroppens ledningscentral, styra driften av alla kroppens övriga organ och sådana aspekter som rörelse, hunger och sömn. Det är också centrum för intelligens, minne, syn och språk. Tre viktiga delar av hjärnan makt dessa frivilliga och ofrivilliga verksamhet i människokroppen.

Stora hjärnan

Storhjärnan är den största delen av hjärnan och fyller större delen av skallen. Dess yttre skikt, hjärnbarken, består av grå nervceller, och dess yta är försedd med spår och invecklad, vilket möjliggör en större ytarea. Den är uppdelad i vänster och höger hjärnhalvorna av sagittle spricka, ett djupt spår längs mitten av storhjärnan. De två hjärnhalvorna, i sin tur, är uppdelade i fyra lober: den främre, tids, skallbenet och hjässloberna.

Den högra hjärnhalvan styr vänster sida av kroppen och mottar förnimmelser från den sidan, medan den vänstra hemisfären styr höger sida av kroppen och mottar förnimmelser från den sidan. Den vänstra hjärnhalvan innehåller centra för språk och resonemang och är vanligtvis dominant. Den vänstra hjärnhalvan innehåller också centra för medvetenhet och känsla. Rollerna för de två halvkloten har identifierats genom många tester på både normala individer och på dem som lider av sjukdomar i hjärnan.

Lilla hjärnan

Lillhjärnan sitter under storhjärnan och bakom hjärnstammen. Den har formen av en fjäril, med dess högra och vänstra sidor, de cerebellära hemisfärerna, bildar vingarna med anslutnings struktur, vermis, i centrum. Det är mycket mindre än storhjärnan (lillhjärnan är latin för "lilla hjärna") men det innehåller lika många neuroner. Det fungerar främst som en rörelse ledningscentral och styr balans och koordination. Den vänstra cerebellär halvklotet styr kroppens vänstra sida, och den högra hjärnhalvan till höger.

HJÄRNSTAMMEN

Hjärnstammen sitter även under storhjärnan och framför lillhjärnan. Den förbinder hjärnan med ryggmärgen, och dess primära funktion är kontrollen av automatiska kroppsfunktioner, såsom andning, hjärtslag och matsmältning. Det förmedlar också information mellan storhjärnan och ryggmärgen. Även om det är den mest primitiva delen av hjärnan, är det viktigaste; skador på hjärnstammen är vanligtvis dödlig.

Hjärnstammen har också tre delar. Den består av förlängda märgen, som vidarebefordrar meddelanden från hjärnan till ryggmärgen och reglerar vissa ofrivilliga kroppsfunktioner ,. Mellanhjärnan innehåller centra för visuella och auditiva reflexer och nervvägen mellan hjärnhalvorna och ryggmärgen. De pons, under tiden, innehåller andningscentrum och fungerar som en länk mellan de olika delarna av hjärnan.

Hur fungerar Depakote påverka hjärnan

Vad är Depakote?

Depakote är en medicin och är också känd som Divalproex eller valproat semin. Den består av natriumvalproat och valproinsyra. Depakote är i första hand användas som ett anti-konvulsiv. Det är också föreskrivs för att hantera den maniska fasen av bipolär sjukdom. Depakote är mest förskrivna för att hantera symtomen av epilepsi.

Hur Depakote påverkar hjärnan

Hjärnceller måste skjuta, eller funktion, vid en viss hastighet för att fungera korrekt. Kramper orsakar hjärnceller att arbeta mycket snabbare än normalt. Depakote tillåter inte hjärnceller för att snabba upp till den hastighet som krävs för ett beslag skall inträffa. Depakote fungerar som en katalysator, uppmuntra en kemisk reaktion som fungerar som ett flamskyddsmedel för rörligheten för vissa hjärnceller. Depakote stannar epileptiska anfall rätt när de för första gången.

Hur Depakote påverkar hjärnan Kemiskt

Depakote förbättrar Gamma amminobutyric syra (GABA) i hjärnan. GABA är en signalsubstans som färdas mellan hjärnceller. GABA minskar interaktionen av meddelanden mellan andra neurotransmittorer i hjärnan, vilket hämmar den hastighet med vilken dessa celler utbyta information. Depakote förstärker effekten av GABA, hålla dessa signalsubstanser från att gå över styr.