XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ananas sveda

Ananas och en Numb mun

En söt, syrlig ananas mellanmål kan medföra vissa obehagliga domningar i munnen, speciellt tungan och läpparna. Även om denna känsla kan vara alarmerande, inte nödvändigtvis signalera en ananas allergi, och kan förebyggas genom att korrekt förbereda och mognad ananas innan du äter den.

Beskrivning

Efter att ha förtärt ananas, kan du uppleva obehagliga känslor i munnen, med sveda, råhet, domningar, sveda eller blödning på läppar, tunga eller kinder. Dessa symtom uppträder omedelbart efter att ha ätit färsk ananas kött eller ananas kärna, och kommer i allmänhet att avta utan behov av medicinering eller annan behandling.

orsaker

Ananas innehåller en grupp av enzymer som kallas bromelain, som bryter ner proteiner i kött och kött - inklusive din egen mun. Bromelain fungerar genom att avlägsna de molekyler på ytan av celler, i huvudsak smälta dem. Även om detta gör bromelain användbar för mörning kött, kan det också orsaka ananas att lämna munnen känsla rå och stel. Bromelain börjar bryta ner proteiner på ytan av läppar, tunga och kinder när den kommer i kontakt med dessa områden.

Lösning

Även färsk ananas innehåller alltid bromelain ansvarig för mun domningar, kan du minska obehagliga effekter genom att säkerställa din ananas fullt mogna innan man äter den. Leta efter ananas med en stark doft och gyllene färg. Om ananas har fortfarande grön färg på skalet och låt den stå upp och ned med den lummiga slutet på disken i flera dagar tills den blir gul eller gyllene, vilket indikerar mognad. Eftersom konserveringsprocessen deaktiverar bromelain enzym, äta konserverad ananas är mindre sannolikt att orsaka mun problem än färsk ananas. Dessutom kan konsumera färsk ananas med måtta istället för att äta stora mängder i ett sammanträde bidra till att förhindra mun domningar.

överväganden

Även ananas allergier är sällsynta, de existerar. Om du upplever en stel mun tillsammans med andra negativa symtom såsom utslag, nässelfeber, svimning, diarré, illamående, yrsel, andnöd, svullen tunga, klåda eller väsande andning, kontakta läkare omedelbart. Du kan löpa större risk för en ananas allergi om du också känslig för latex, eftersom proteiner i vissa frukter som ananas, meloner och bananer kan utlösa korsreaktioner i latexallergiska individer.

Ananas och Tongue Smärta

Ananas kan ofta orsaka mindre hudirritationer eftersom det är mycket sura. Frukten - eller saft - kan orsaka tungan att känna grynig, kliande och milt smärt strax efter att ha ätit. Om du utvecklar svår smärta, klåda, sveda eller svullnad i tungan från att äta ananas, bör du tala med din läkare. Gemensamma villkor som kan ha samband med tungan smärta när du äter ananas inkluderar munsveda och oral allergi syndrom. Båda dessa förhållanden kan orsaka liknande symptom efter att ha ätit ananas och måste utvärderas av din läkare.

Munsveda

Munsveda är ett tillstånd som inte är helt klarlagd. Vissa människor är mycket känsliga för de livsmedel de konsumerar, vilket kan leda till mild till svår smärta i tungan och munnen. Tillståndet drabbar främst kvinnor efter menopaus och kan vara relaterat till skador på nerverna i tungan. Den brännande smärta sensation kan vara konsekvent hela dagen, eller äta vissa livsmedel kan utlösa symptom. Ibland är det dock, stjälkar förbränning från syra kommer i kontakt med orala munsår, som kräfta sår.

Oral allergisyndrom

Oral allergi syndrom är ett tillstånd som är relaterade till hösnuva, som är en allergisk reaktion mot luftburna partiklar såsom pollen, mögel och damm. I vissa fall kan ditt immunförsvar misstag proteinerna i ananas för pollen eller andra allergen. Om du är allergisk mot vissa pollen, kan du uppleva en lokal allergisk reaktion i munnen, tungan och läpparna. Detta tillstånd orsakar vanligtvis mindre irritation under några minuter eller upp till en timme efter att ha ätit ananas. Om symtomen kvarstår eller förvärras, måste du komma till akuten.

Behandling

Om du diagnosen oral allergi syndrom, behöver du inte att undvika ananas för resten av ditt liv. Den vanligaste behandlingen är att konsumera den ananas kokta, enligt Oprah.com. Matlagning ananas kommer att ändra proteinstrukturen, så ditt immunförsvar troligen inte kommer att upptäcka det. Om matlagning frukten inte producerar någon förbättring, kan du delta i sublingual immunterapi med ledning av en läkare. Denna behandling sensibiliserar långsamt din kropp att proteinerna i ananas genom att placera små mängder under tungan.

Varning

Om tungan smärta inkluderar tunga svullnad, kanske du har en nödsituation. Tungan svullnad som inträffar strax efter att du äter ananas kan vara ett tecken på anafylaxi, en allvarlig allergisk reaktion som orsakar halsen att svälla, vilket resulterar i andnöd och pipande andning. Andra symtom är magont, hudirritation, svullnad i ansiktet, yrsel, rodnad i huden, en droppe i blodtryck och en racing hjärtslag. Det kan leda till döden om den inte behandlas.

Hur man undviker Acid Burn från äta ananas

Om du har ätit ananas och upplevt brinnande i munnen eller bröstet, kan det få dig att tro att ananas är inte rätt frukt för dig. Även om det är en bra källa till viktiga näringsämnen, är ananas också en sur frukt som innehåller ett enzym som vanligen används som till kött. Som sådan, kan den orsaka de obehagliga biverkningar. Att veta hur man minimerar den brinnande när du äter ananas kan hjälpa dig att njuta av det.

Att handskas med Bromelain

Den brännande du känner i munnen efter att ha ätit för mycket ananas beror på bromelain, ett enzym som digests protein. Ananas är den enda naturliga källan till enzymet, enligt University of Melbourne. De flesta av enzymet ligger i stammen av frukten, och du kanske kan minimera effekterna av enzymet i munnen genom att skära ut kärnan i ananas innan du äter den, föreslår webbplatsen Popsugar.

Hantera Halsbränna

Om du har gastroesofageal refluxsjukdom, eller GERD, kan du ha svårt att tolerera ananas. Ananas ökar surhetsgraden i magen, vilket kan göra den smärta du känner i matstrupen från reflux mer intensiv. Ananas tolerans för människor med GERD är individuell, och din läkare kanske kan hjälpa dig att avgöra hur mycket du kan äta utan smärta. I vissa fall av GERD, undvika den mat som orsakar mest irritation kan vara den enda lösningen, enligt McKinley Health Center.

Sanningen om Salt

Din Hawaiian granne kan föreslå att du lägger salt till ananas att minska dess surhet. Stänka salt på ananas förstärker sötman av frukten, som förändrar dess sura smak, men kanske inte har mycket av en effekt på den faktiska surheten av frukten. Amerikaner redan får för mycket salt i kosten, enligt de 2010 Dietary riktlinjerna för amerikaner. Höga intag av salt ökar risken för att utveckla högt blodtryck. Lägga salt till en hälsosam mat som ananas kan förneka en del av sina hälsofrämjande egenskaper.

ananas nutrition

Liksom de flesta färsk frukt, är ananas låg i kalorier och rik på ett antal näringsämnen som främjar god hälsa. En 1-kopp servering av färsk ananas bitar innehåller 82 kalorier, 21 milligram kalcium, 180 milligram av kalium och 78 milligram vitamin C. Kalcium främjar benhälsa, öka ditt intag av kalium kan bidra till att förbättra blodtryck och C-vitamin är en viktig antioxidant som skyddar cellerna från skador av fria radikaler. Dessutom kan bromelain i ananas fungera som en anti-inflammatorisk i kroppen, enligt den Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Papaya och ananas Enzymer

Papaya och ananas enzymer är båda klassificeras som proteolytiska enzymer, vilket innebär att de smälta proteiner. Papaya enzymer utvinns ur bladen och frukten av papaya anläggningen och är kollektivt kallas papain. Ananas enzymer, eller bromelain, isoleras från stammen av ananasanläggningen och saft av ananas frukt. Båda enzymerna är kända för att erbjuda ett brett utbud av hälsofördelar.

Papain Hälsofördelar

Papaya enzymer innehålla flera proteinaser, eller proteolytiska enzymer, med antimikrobiella och anti-ulcerösa egenskaper. Som sådan, är papaya enzymer tros hjälpa till att lindra en mängd olika gastrointestinala besvär, liksom magsår och pankreasenzymbrist. I traditionell ayurvedisk medicin i Indien, är papain används för att behandla bronkit, hemorrojder, urinvägsinfektioner, njursten och parasitangrepp. I västerländsk medicin, är papaya enzymer ofta används för att avlägsna sjuka eller döende vävnad i samband med infekterade sår, cystor, diabetessår, skador och brännskador. I Afrika är papaya enzymer som används för att behandla cancer och hjärtsjukdomar, samt en mängd olika inflammatoriska tillstånd, såsom artrit.

Bromelain Hälsofördelar

Ananas enzymer används också för att behandla matsmältningsproblem, såväl som frekvent halsbränna, ibland i kombination med amylas och lipas, enzymer som bryter stärkelse och fetter. I Europa har den tyska kommissionen E godkänt användningen av bromelain för att kontrollera postoperativ inflammation och trängsel i samband med operationer som involverar sinus håligheter eller hals. Liksom papain är bromelain också användas som debridering agent att kasta död vävnad från brännskador och andra typer av skador. Appliceras lokalt, är ananas enzymer tros minska smärta och svullnad. Andra rapporterade hälsoeffekterna av bromelain inkluderar minskad smärta och inflammation i samband med bihåleinflammation och reumatoid artrit.

tillägg formulär

Eftersom det skulle vara nödvändigt att konsumera stora mängder av papaya eller ananas att få någon medicinsk effekt, båda enzymerna finns i tillägg form. Papain framställs som ett pulver, och bromelain är tillgängligt i kapselform eller som tuggtabletter. Aktuella tillämpningar av papain och bromelain är tillgängliga för vårdpersonal.

Dosering

Den vanliga dosen för pulveriserat papain är 0,25 tsk. upplöst i vatten tas strax före måltid. För bromelain rekommenderar tyska kommissionen E mellan 80 till 320 mg, två till tre gånger per dag för 8 till 10 dagar. Nivån kan ökas till 500 till 2000 mg i 2 doser per dag för att hjälpa matsmältningen, för att behandla artrit eller för att påskynda läkningen av sår.

försiktighetsåtgärder

Papaya enzymer bör inte tas under graviditet på grund av en ökad risk för missfall. Dessutom kan papain störa antikoagulantia och trombocythämmande läkemedel. Bromelain stör också med blodproppar och blodförtunnande läkemedel, liksom ett antal lugnande medel och antibiotika. Konsultera en läkare innan komplettera med papaya eller ananas enzymer om du för närvarande tar något läkemedel.

Ananas är inte bara en läcker, saftig frukt, men det finns också många hälsofördelar när äts tillsammans med en balanserad kost. I generationer har människor dragit nytta av att äta färska, frysta eller konserverad ananas. Frukten innehåller vitaminer och mineraler och hjälper till att skydda kroppen mot hosta, förkylningar, matsmältningsbesvär och blodproppar.

Vitaminer och mineraler

Ananas innehåller viktiga vitaminer och mineraler såsom kalium, kalcium, fibrer, cooper, tiamin, mangan, vitamin B6 och vitamin C.

benstyrka

Ananas innehåller mangan, vilket är ett mineral som främjar starka ben. Genom att äta en kopp ananas, kan en person ta i 73 procent av det dagliga rekommendation av mangan.

Hosta och förkylning

Ananas är höga i C-vitamin, vilket är fördelaktigt för dem som försöker att kämpa mot en kall eller förhindra uppkomsten av en förkylning. Dessutom ananas innehåller bromelain, som hjälper till att bryta upp slem och undertrycka hosta.

Matsmältning

Bromelain hittas i ananas stöd i matsmältningen. Att äta en bit av ananas efter varje måltid kommer att minska gas, uppblåsthet, illamående, förstoppning och symtom på colon irritabile. Färsk ananasjuice hjälper också till att ta bort inälvsmask.

Blodproppar

Ananas kan bidra till att minska risken för blodproppar på grund av bromelain närvarande i frukten.

Ananas Enzymer för Healing trasiga ligament och ben

Trasiga ligament och benskador är smärtsamma händelser som kan störa din förmåga att utföra dagliga aktiviteter samt motion och delta i idrott. Målet för behandling av ett ligament eller benskada är att minska smärta och främja korrekt läkning. En ananas enzym - kallas bromelain - kanske kan bidra till att främja läkning av skador. Bromelain är inte en ersättning för medicinsk behandling. Alltid rådfråga en läkare om du misstänker skada.

trasiga ligament

Ligament är bindväv som bidrar till att hålla senor - vävnader som ansluter muskler till ben - på plats och bidra till att stabilisera dina leder. En ligament tår kan uppstå till följd av deltagande i idrott, en direkt slag mot en kroppsdel ​​eller onormal vridning eller vridning av ett gemensamt såsom en fotled. En slits ligament kan vara så liten som en stukning eller lika allvarlig som en komplett ligament ruptur. Smärta, svullnad, blåmärken, smärta när hon gick, rodnad och begränsat rörelseomfång är alla symptom på en sönderriven ligament. Behandling beror till stor del på graden av din skada. Vila, is, höjd och immobilisering är ofta allt som behövs för att behandlingsligamentskador. I svåra fall kan operation krävas.

benskador

Brutna ben eller frakturer, är vanliga skador som kan påverka personer i alla åldrar och aktivitetsnivåer. En fraktur är någon splittring eller avbrott i ett ben. Detta kan ske som ett resultat av en traumatisk skada - ett fall, direkt slag eller bilolycka, eller repetitiva påkänning på ett ben som kallas en stressfraktur. En brutet ben kan orsaka smärta, svullnad, blödning, blåmärken, domningar, begränsad rörlighet eller en fog som är märkbart på sin plats. Behandling för ett brutet ben kan innefatta immobilisering eller kirurgi, beroende på var och svårighetsgraden av avbrottet.

bromelain

Bromelain är en blandning av proteolytiska enzymer - matsmältnings proteiner - som är belägna i mitten av ananas. University of Maryland Medical Center visar att ananas har använts i flera år i Central- och Sydamerika för behandling av matsmältningsbesvär och inflammation. Detta enzym isolerades först från ananas i slutet av 1800-talet och har flera användningsområden inom behandling av medicinska tillstånd. Bromelain kan användas för att behandla smärta efter kirurgi eller skada, sår, brännskador, matsmältningsbesvär, sinuit och artrit. Finns i kapslar, tabletter eller topisk form bör bromelain endast användas med din läkare tillstånd.

Bromelaiin och skador

University of Maryland Medical Center visar bromelain är särskilt effektiv vid behandling av inflammation som orsakas av skador. Bromelain kan bidra till att minska smärta, svullnad och blåmärken längs med förbättra läkningstiden efter skador tillsammans med operationer som kan krävas för att korrigera skador. Bromelain används ofta för att minska inflammation i samband med stukningar, sträckningar, muskelskador och tendinit. Bromelain kan också bidra till att avlägsna ärrad vävnad som ett resultat av kirurgi.

Är Ananas en källa till fiber?

Ananas, den ledande ätbara familjemedlem bromeliaceae, kommer i olika former som inkluderar färska, frysta, konserverade och torkade. En kopp ananas bitar uppfyller dagsbehovet av vitamin C för de flesta människor. Ananas innehåller andra hälsosamma näringsämnen, inklusive kalium, kalcium, fosfor, magnesium, samt kostfiber.

Förståelse Kostfiber

Kostfiber är en typ av kolhydrat som icke smältes av kroppen. Till skillnad från de flesta kolhydrater, kan fiber inte brytas ned till enkla sockerarter. I stället går det genom kroppen osmält. Fiber finns i två olika varianter - lösliga och olösliga fibrer. Lösliga fibrer drar åt sig vatten och förvandlas till en gel under matsmältningen, medan olösliga fibrer inte löser sig i vatten. Barn och vuxna bör syfta till att få 20 till 30 gram fibrer per dag för optimal hälsa, enligt Harvard School of Public Health.

Fiberinnehåll av ananas

Sammantaget ananas ger lite mer än 2 gram fibrer per kopp frukt. Rå ananas bitar eller skivor ge 2,3 gram fibrer i en 1-koppdelen, medan en kopp frysta ananas bitar innehåller 2,7 gram, enligt USDA Nutrient Data Laboratory. En kopp ananasjuice ger 0,5 gram fibrer. Å andra sidan, en 1-kopp servering av konserverad krossad, skuret eller bit ananas i tung sirap har 2 gram fibrer.

Fördelar av kostfiber

Olösliga fibrer binder med vatten och gör din avföring skrymmande och mjukare, hjälpa dem att röra sig snabbt genom matsmältningskanalen. Detta bidrar till att minska risken för förstoppning, tarmfickor och hemorrojder. Lösliga fibrer, å andra sidan, fördröjer upptaget av stärkelse och socker genom att sakta matsmältningen. Det kan också bidra till att minska kolesterolhalten i blodet, särskilt LDL-kolesterol, genom att binda med dem och transporterar dem ut ur kroppen som odåga.

med användning Ananas

Innan du äter ananas, ta bort sin krona, skal, ögon och kärna. Ananas gör ett underbart tillägg till kötträtter, sallader, desserter och kompotter. Ananas innehåller bromelain, ett enzym som hjälper möra kött. Använd ananas som en garnering på skinka eller använda den i puddingar, pajer, kakor, fruktsallad och curryrätter. Ananas bitar går bra med pizza, kyckling eller tonfisk sallad. Lägg ananas till kabobs som en del av en grill måltid. Coleslaw får en explosion av smak från denna tropiska frukter.

Ananas & amp; Tonfisk Fish Diet

Ananas och tonfisk diet är begränsad till tre dagar, med målet att snabbt släppa några pounds. Om du följer dieten du kommer utan tvekan att förlora en del vikt. Men du kommer snabbt få det tillbaka eftersom du förlorar mest vatten vikt. Även om det är en betydande nackdel, gör denna diet har några fördelar. Kombinationen av ananas och tonfisk är rik på näringsämnen och har tillräckligt med kolhydrater för att hålla dig strömförande.

Ananas och tonfisk Diet Grunderna

Som man kan gissa från sitt namn, denna diet består av att äta något annat än ananas och tonfisk i tre dagar. Vissa förespråkare hävdar du kan förlora upp till 9 pounds under den tiden, men varje persons resultat kommer att variera. En beskrivning av dieten på webbplatsen för Dr. Rafael Bolio konstaterar att planen består av att äta 2 kg ananas fördelade över dagen, plus 2 uns till 4 uns av tonfisk en gång om dagen. Två kilo, eller 2.000 gram, motsvarar 12 koppar ananas bitar. Fyra uns av tonfisk är cirka 3/4 kopp, enligt US Department of Agriculture.

Kalorier och viktminskning

Tolv koppar ananas bitar och 4 uns av ljus tonfisk packade i vatten innehåller totalt 1,088 kalorier. Även om detta är låg i kalorier, inte denna diet inte få resultat i tre dagar genom att skära kalorier. Om du minskar ditt dagliga intag med 500 kalorier, förlorar du ungefär 1 pund i veckan, rapporterar University of Michigan. Huruvida ananas och tonfisk diet innebär att du äter 500 eller 1.000 färre kalorier varje dag, kommer det fortfarande att ta mer än tre dagar för att se resultat. Om du gå ner i vikt i tre dagar, har du bara förlorat vatten vikt. Ananas kan öka vattenförlusten eftersom de är naturliga diuretika.

Massor av näringsämnen

Tolv koppar ananas levererar 260 gram kolhydrater, inklusive 195 gram energigivande socker. Tonfisken att du får cirka 60 procent av din dagliga protein och alla dina dagliga behov av vitamin B-12. Eftersom du äter en så stor mängd, blir ananas en rik källa till vitamin C, vitamin A, folat, kalium, magnesium, järn och kalcium. Med 28 gram fiber i 12 koppar ananas, kvinnor får en hel dags fiber, medan män konsumerar 74 procent av det dagliga intaget. Om detta är mer fibrer än du är van vid att äta, kan det leda till gas eller diarré. Med denna mycket fiber är det också viktigt att dricka sex till åtta glas vatten, enligt Oklahoma State University.

Överväganden och varningar

Du kommer inte konsumerar för mycket kvicksilver från tonfisk om du begränsar kosten till tre dagar. Du kan äta upp till sex portioner per månad konserverad ljus tonfisk, rapporterar Natural Resources Defense Council. Albacore tonfisk är begränsad till hälften så mycket eftersom det har mer kvicksilver. Ananas är den primära källan för ett ämne som kallas bromelain, som kan interagera med blodförtunnande läkemedel. Om du tar dessa mediciner, inte starta diet tills du konsultera din vårdgivare. Bromelain är en potent enzym som bryter ner proteiner. Som ett resultat kan irritera tungan eller i munnen. Det kan också störa din mage eller orsaka en allergisk reaktion. Personer som är allergiska mot latex löper en högre risk för att vara allergisk mot ananas, rapporterar den amerikanska Latex Allergiförbundet.

Ananas, Ginger & amp; Aloe Astma Home Remedy

Läkemedelsföretagen fortsätter att skapa nya läkemedel för att minska astmasymtom, vilket minskar ditt behov av en inhalator. Dock kan dessa alternativ vara skrämmande på grund av risken för biverkningar. Detta har lett till att många människor att förlita sig på huskurer, som ananas, ingefära och aloe, för lättnad. Medan vissa av dessa åtgärder kan underlätta behandlingen, kan andra förvärra problemet. Tala alltid med din läkare innan du använder alternativa behandlingar för något medicinskt tillstånd.

ananas Extract

Ananas innehåller ett enzym som kallas bromelain som har antiinflammatoriska egenskaper som kan bidra till att minska effekterna av astma. Även äta ananas ensam inte kommer att erbjuda dig en terapeutisk dos av bromelain, ananas extrakt kan. Men föreslår Dr Eric Secor av University of Connecticut Health Center som ananas extrakt som ett hem botemedel för astma är mest effektiva i lindriga fall och bör inte användas ensamt för att behandla sjukdomen. Ananas och bromelain kan också orsaka en allergisk reaktion, som kan utlösa ett astmaanfall. Endast överväga att ta ananas extrakt efter att ha talat med din läkare om potentiella risker och interaktioner.

Ingefära

Ett djur studie publicerad i december 2008 frågan om "International Immunopharmacology" fann att möss som behandlats med ingefära extrakt upplevt minskad luftvägsinflammation i samband med en allergisk reaktion. Ingefära kan ha ett liknande resultat i människor och vara till hjälp vid behandling av astma, även om fler studier behövs för att göra en definitiv anspråk. University of Maryland Medical Center varnar att diabetiker, personer som tar blodförtunnande medel, de med blod koagulation, gravida kvinnor och personer med gallsten bör konsultera en läkare innan du tar ingefära på grund av eventuella komplikationer.

Aloe Vera

Vissa människor tar aloe vera oralt för att behandla astma. Dock finns på ämnet aloe vera effektivitet som ett hem botemedel mot något annat än psoriasis och förstoppning lite forskning. MedlinePlus har farhågor om säkerheten i aloe vera tas oralt, notera att aloe kan interagera med andra mediciner, både receptbelagda och naturläkemedel. Det kan också orsaka magen kramper och diarré.

andra rättsmedel

Ginkgo extrakt, Butterbur, omega-3 fettsyror och torkad murgröna är andra lovande hem rättsmedel för astma, enligt MayoClinic.com. Du kan också finna framgång i att hantera din astma genom andningsteknik, akupunktur eller avslappningsövningar. Diskutera dessa alternativa behandlingar med din läkare för att hitta vilken metod som fungerar bäst för dig eller om traditionell medicin är fortfarande din bästa insats.

Är färsk ananas Bra för bihålorna?

Färsk ananas innehåller ett enzym som kallas bromelain. I Central- och Sydamerika, har ananas använts som medicin i många år. Traditionellt har ananas behandlat ett antal medicinska tillstånd, inklusive överbelastning av bihålorna, men forskning om effektiviteten av ananas för de flesta förhållanden är begränsad. Rådgör med din läkare innan du ändrar din kost eller tar något tillskott.

Fördelar med ananas

Bromelain som finns i ananas kan hjälpa till att behandla olika åkommor. Bromelain är en ingrediens i Phlogenzym, en receptbelagd medicin för att behandla artrit. Enligt National Institutes of Health, är bromelain möjligen effektiv för behandling av ledvärk. Det används också för att behandla muskel ömhet efter träning, knä smärta, svåra brännskador och inflammation. Bromelain kan bidra till att minska svullnad efter operation eller skada och kan hjälpa till att behandla hösnuva; Men det behövs mer forskning innan effekten av bromelain för dessa andra användningar kan vara klassad.

Ananas och Bihålor

Färsk ananas har använts för att behandla vissa villkor i bihålorna. Den tyska Kommissionen E, en expertpanel som granskar naturläkemedel i Tyskland godkände bromelain, som finns i stjälkar och saft av ananas, som behandling för att minska svullnad eller inflammation i näsan eller bihålor efter öron, näsa eller hals kirurgi. Eftersom bromelain kan också vara användbara för att minska inflammation i tillstånd såsom artrit, kan man dra slutsatsen att bromelain också kan bidra till att minska inflammation i bihålorna.

Forskning

Preliminär forskning tyder på att bromelain från ananas kan vara effektiva vid behandling av specifika sinus störningar. En översyn 2006 publicerades i "Otolaryngology - Head and Neck Surgery" undersökte tre studier som testade bromelain som en behandling för akut eller kronisk bihåleinflammation. Studien fann att bromelain kan vara effektiva kompletterande behandlingar vid akut rinosinuit. En annan studie som genomfördes 2005 och publicerades i "in vivo" undersökt användningen av bromelain hos barn med akut bihåleinflammation. Forskarna fann också att bromelain var användbar vid behandling av bihåleinflammation i barn. Men behöver mer forskning göras.

försiktighetsåtgärder

Även bromelain har mycket låg toxicitet, kontakta din läkare innan du äter färsk ananas för bihålorna. Bromelain i ananas kan interagera med vissa mediciner om du äter stora mängder av ananas. Vissa människor upplever svullnad i samband med stora doser av ananas. Andra potentiella biverkningar är illamående, diarré, hudutslag, kräkningar och överskott menstruation, enligt Drugs.com. Saften från omogna ananas kan orsaka svåra kräkningar. Information om att äta färsk ananas under graviditeten eller ammar är begränsad.