XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

allergisk purpura vuxen

allergisk Purpura

Allergisk purpura är en typ av inflammation i de små blodkärlen som orsakar blödningar i huden, leder, tarmar och njurar. Även om denna typ av allergisk reaktion kan drabba vem som helst, är det vanligast hos barn och unga vuxna. Detta tillstånd kallas också anafylaktisk purpura, Henoch-Schönleins purpura eller HSP. Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer (NKUDIC), återfall hända i en av tre personer och oftare under de första månaderna efter den första episoden.

orsaker

allergisk Purpura

Enligt den NKUDIC, är orsaken inte helt klarlagda. Teoretiskt är det uppstår när immunsystemet svarar på en infektion, men fortsätter att attackera cellerna i kroppen efter infektionen har läkt ut. Denna teori stöds av det faktum att allergisk purpura kan återkomma eller förvärras under en övre luftvägsinfektion. Enligt Mayo Clinic, kan triggers också omfatta särskilda antibiotika eller antihistamin läkemedel, vaccinationer för mässling, tyfus, gula febern eller kolera, kallt väder eller kemisk exponering.

symptom

Symtom på allergisk purpura är alla relaterade till läckande blodkärl på kapillär nivå. Enligt den amerikanska National Library of Medicine, symtom ledvärk, gastrointestinala problem, glomerulonefrit, buksmärta, blodig avföring, nässelfeber, illamående, diarré, smärtsamma menstruationer, kräkningar och lila fläckar på huden vanligen över skinkorna, underbenen och armbågar .

Blod och urinprov

allergisk Purpura

En grundlig anamnes och fysisk undersökning är en integrerad del av fastställandet av lämpliga tester för att bekräfta diagnosen. Enligt Mayo Clinic, finns det inte en enda laboratorietest som kan bekräfta problemet med allergisk purpura. Det finns dock särskilda tester som kan hjälpa utesluta andra sjukdomar för att hjälpa din läkare att bekräfta en diagnos. En förhöjd IgA kan tyda på diagnos av allergisk purpura, men det är inte avgörande. Ett annat blodtest som kan vara förhöjda är sänkningsreaktion som anger nivån av inflammation i kroppen. En trombocytantal kan också tillsättas till test att titta på antalet celler som hjälper blodet att koagulera. Urinprov kommer att utvärdera funktionen hos njurarna, men kommer inte att diagnostisera allergisk purpura.

Biopsi och Imaging

Enligt NKUDIC, om andra tester är osäkert då ett litet hudprov kan tas för undersökning i mikroskop. Huden biopsi kan ha ett stort antal vita blodkroppar och fyndigheter av IgA, ett protein som produceras av immunsystemet att bekämpa infektioner. Dessa resultat kan tyda på allergisk purpura. En njurbiopsi kan göras för att hjälpa läkaren avgöra rätt medicinering behövs för att behandla njursjukdom som kan bli följden av allergisk purpura. Njure testning är inte ett vanligt test för personer med allergisk purpura.

Behandling

Enligt Mayo Clinic, kommer allergisk purpura vanligtvis förbättra sin egen inom fyra till sex veckor utan några bestående effekter. Behandlingen kommer att inriktas på att lindra obehag och förebygga komplikationer. Under vissa omständigheter barn kan kräva sjukhusvård om de har problem med att hålla sig hydrerad, svåra magsmärtor, betydande ledbesvär eller allvarliga njurkomplikationer. Ju oftare du kommer att ordineras sängläge under en kort tid, vätskor och antiinflammatoriska läkemedel för att lindra smärta och obehag.

Om du har fläckar av missfärgning på huden, speciellt på dina underben, kan du ha ett tillstånd som kallas purpura. I sin bok "Goodheart är Photoguide till vanliga hudsjukdomar: diagnos och behandling," författare Herbert P. Goodheart visar att den vanligaste området av kroppen för att utveckla purpura är på de nedre extremiteterna. Purpura ses ofta efter mindre hudskador men kan också uppstå som en följd av en blodsjukdom.

Vad är Purpura?

Lila fläckar på huden och organ är indikativ för purpura. Den purpura tillstånd kan också visas på den inre slemhinnan i munnen. The New York Times hälsa Guide förklarar att purpura orsakas av bristning och eventuellt läckage av små blodkärl under ytan av huden.

Stor och Liten

Purpura fläckar kan variera i storlek. Stora fläckar av purpura kallas ekkymos. Ekkymos fläckar visas som blåmärken på huden som är åtminstone 1 cm i diameter. Små fläckar av purpura, mindre än 3 mm i storlek, kallas petekier. Enligt Dr Lawrence E. Gibson av Mayo Clinic, petekier visas under huden som små röda fläckar som inte är större än ett knappnålshuvud.

Icke-trombocytopenisk Purpuras

En person som har normala blodplättar trots närvaron av purpura anses ha nonthrombocytopenic purpura. University of Wisconsin sjukhus och kliniker myndigheten rapporterar att nonthrombocytopenic purpuras ofta orsakas av medfödda sjukdomar, tryckförändringar som sker under förlossningen processen, vaskulit och blodkärl som anses vara bräcklig.

trombocytopen purpura

Trombocytopen purpura är tillstånd som är associerad med en minskad blodplättar. Enligt Brigham and Women sjukhus, kan nedgången i trombocyter leder till blödande tandkött, blåmärken i huden och inre blödningar problem. Villkoret är oftast ses hos barn i åldrarna 2 och 6; dock kan trombocytopenisk purpura ses i varje åldersgrupp. Immuna sjukdomar och infektioner kan orsaka tillståndet som vanligtvis varar cirka sex månader.

allergisk Purpura

Den plötsliga utvecklingen av purpura kan tyda på en allergisk reaktion. Den allergiska formen av purpura börjar ofta med nässelutslag eller utslag som ändras från rött till lila. Allergisk purpura är en typ av vaskulit som är ofta resultatet av en bakteriell eller virusinfektion. Health Networks rapporterar att den allergiska purpura är resultatet av ett overexaggerated immunsystemet. Allergisk purpura försvinner vanligen på egen hand, men kan kräva en sjukhusvistelse, om komplikationer såsom njurproblem börjar manifestera.

Allergiska reaktioner med Hud Fläckar

Det finns flera typer av allergiska reaktioner som kan orsaka hud fläckar. De flesta av dessa reaktioner är inte allvarliga eller livshotande men kan orsaka smärta, obehag och besvär. Medicinsk behandling kan lindra dessa reaktioner och förhindra dem i framtiden. Att förstå de olika former av allergiska reaktioner kommer att hjälpa dig att avgöra om din hud fläckar är orsakas av en allergisk reaktion.

Nässelfeber

Hives kan orsakas av allergiska reaktioner mot mat som skaldjur och nötter eller som reaktioner på mediciner och insektsbett. Hives ser ut som rosa röda bulor och uppvuxen fläckar på huden. Dessa fläckar är ofta kliande och kan även bränna eller sting. De förekommer på någon del av kroppen och varierar både i storlek och form. Hives är också känd som urtikaria.

Allergiskt kontakteksem

Allergiskt kontakteksem uppstår efter huden berör en allergen. Vanliga allergener som orsakar kontakteksem innefattar nickel smycken, parfym och latex. Huden blir kliande och röd med stötar och våg. Utslagen är belägen nära kontaktytan med allergenet.

Eksem

Eksem är också känd som atopisk dermatit. Detta är ett kroniskt tillstånd som orsakas av immundysfunktion. Eksem uppträder vanligen först i tidig barndom och förknippas ofta med astma, allergisk rinit eller födoämnesallergi. Eksem visas oftast på ansikte, hals, bål och ben som fläckar av kliande, inflammerad hud.

allergisk Purpura

Allergisk purpura är en allvarlig reaktion på droger och mediciner. Det orsakar fläckar på huden som sträcker sig från små röda prickar och större blåmärke som fläckar. Det inträffar efter att den orsakande medicin. Allergisk purpura är mycket allvarligt och du bör se din läkare rätt sätt om du misstänker att du har allergisk purpura.

Kasein & amp; vassle Allergier

Ungefär två tredjedelar av landet lider av någon form av laktosintolerans. Men vad du tycker är en intolerans kan i själva verket vara en allergi mot mjölk. För att hjälpa dig veta skillnaden, Astma och Allergifonden of America definierar mjölkallergi som "överkänslighet mot komjölk protein genom en mekanism som involverar immunsystemet. En negativ reaktion på mjölk som inte innebär en immunmekanism definieras som mjölk intolerans. "

Komjölk

Komjölk, är den huvudsakliga källan av proteiner kasein och vassle en gemensam allergen, särskilt hos barn. Kasein kan beskrivas som den krämiga delen av mjölk medan vassle är vattnig substans kvar när kasein separeras från mjölk. Vissa barn växer ur denna allergi som småbarn, medan andra fortsätter att vara allergisk i vuxen ålder. Vuxna som är allergiska mot komjölk är ofta svårt allergisk och har ett starkt immunsvar när de utsätts för även små mängder av både kasein och vassle.

symptom

Enligt Cleveland Clinic läkarna, symtom på komjölksallergi varierar från klåda, nässelfeber, eksem och eksem till oral svullnad och stickningar. Reaktioner kan producera andnöd åtföljt av tryck över bröstet och väsande andning, samt magsmärtor, diarré, illamående och kräkningar. Yrsel, svimning och anafylaktisk chock, vilket kan vara dödligt kan också förekomma.

Diagnos

Symptomen av vassle och kasein allergi är ibland liknar andra allergier. Utslagningdieter kan avgöra om du är allergisk mot mjölkprotein. Undvik mejeriprodukter under dieten. Många människor som är allergiska mot mjölk lider också av symtom när de äter nötkött eller produkter som tillverkas i anläggningar som även förbereda mejeri. En pricktest som administreras av en allergolog kan diagnostisera specifika allergier.

alternativ

Mutter mjölk såsom mandel och sojamjölk gå ris och hampa mjölk som populära alternativ. Eftersom mjölk innehåller höga halter av kalcium och vitamin D, köpa andra livsmedel som naturligt eller artificiellt är berikade med dessa vitaminer för att undvika en brist. Vissa kostkällor av vitamin D och kalcium är grönkål, tofu, baljväxter, benfiskar spenat, broccoli och berikade apelsinjuice. Kalcium och D-vitamin kan också krävas.

Förebyggande

Som med någon allergi, undvika produkter som utlöser en allergisk reaktion förhindrar obehag. Var medveten om ingredienserna i maten du äter och dricker. Om ditt barn är allergiska mot vassle och kasein sedan lära honom att undvika intag livsmedel som erbjuds till av andra. Lära sig namnen på produkter som kan innehålla mjölkproteiner, såsom smör, kärnmjölk, hälften och hälften, keso och custards.

Inte alla får en otäck utslag när de kommer i kontakt med Poison Ivy anläggningen. Du måste vara allergisk mot det för att få ett utbrott. Men om du inte var allergisk som ett barn, kan du mycket väl vara allergisk som vuxen. Om du är osäker, är din bästa insats för att undvika anläggningen. Det är en tre-planta med en liten glans och det växer inte mycket hög. Se till att du alltid bära långa kläder när bege sig in i skogen och hålla sig borta från alla växter du är obekant med.

omedelbar Wash

Om du kan använda tvättsprit för att tvätta det drabbade området inom 10 minuter för att komma i kontakt med växten. Efter 10: e minuten, är Poison Ivy där för att stanna, men om du tvättar snabbt, kan du förhindra det. När du tvättar med alkohol, spola området med vatten. sedan ta en dusch och tvätta med tvål och vatten.
Många produkter på marknaden är gjorda speciellt för de 10 minuter direkt efter att du är utsatt för Poison Ivy. Bortsett från att tvätta det drabbade området av huden, bör du också tvätta alla kläder som du bär. Hartset från Poison Ivy anläggningen kan stanna på kläder i månader.

Huskurer

Havregryn: Blanda havregryn med varmt vatten för att skapa en pasta. Gnid pastan över det drabbade området och låt det sitta tills det torkar upp. Du kan också lägga till en fjärdedel kopp honung och en fjärdedel kopp aloe vera till blandningen om du vill. När torr, skölj med kallt vatten.
Vitlök: Gnid några vitlöksolja över det drabbade området och låt det sitta där i 15 minuter. Tvätta bort det med kallt vatten.
Bakpulver: Gör en tjock pasta med bakpulver och vatten. Gnid pastan över det drabbade området och låt bakpulver sjunka in i ca 20 minuter eller tills det torkar. Skölj pastan med kallt vatten.
Banan: Gnid den inre sidan av ett bananskal hela det drabbade området. Låt det sitta i 20 minuter, sedan tvätta bort det med varmt vatten.
Aloe vera: Få lite aloe vera juice och tillämpa den på utslag. Låt det sitta där tills du tar en dusch och tvätta.

Värme

Oljorna i giftmurgröna utslag penetrera genom det första lagret av huden och orsaka svår klåda. För att helt läka, har det första lagret av huden torka upp och skal och ny hud måste ersätta den. Du kan använda värmebehandling för att torka upp det första lagret av huden och påskynda läkningsprocessen. Ta en fön och lägga den på den lägsta inställningen. Föna det drabbade området i 20 minuter. Du ska känna en viss lättnad från klåda och huden ska vara riktigt torr.

Over-the-counter produkter

Du hittar en lång rad produkter på ditt lokala apotek butik som hjälper dig att ta itu med Poison Ivy utslag. Du kanske vill använda en antihistamin för att stoppa klåda, eller möjligen en kräm för att kyla ner området. Du hittar våtservetter som lätt kan bäras runt och sprayer som du kan ha i fickan och spraya på området när klådan är outhärdlig. Alla produkter är i stort sett densamma, och alla måste ofta appliceras på området. Huskurer bör användas om två gånger om dagen och det kan ta upp till tre veckor för Poison Ivy utslag att försvinna helt.
Försök att inte skrapa på det, eftersom det är det värsta du kan göra. Repor kommer eventuellt ärr och infektera området.
Om du inte tror att dina symptom blir bättre, gå och se din läkare. Du kanske inte ens har Poison Ivy, eller det kan vara så stark att du måste förskrivas en form av steroider för att det ska gå bort.

Vad orsakar röda fläckar på Human Torso?


Röda fläckar på bålen kallas ett utslag. Ett utslag är en lokal eller omfattande utbrott av gupp på huden. Gupp orsakas av antingen en viral infektion eller en allergisk reaktion mot en viss substans.

viral Utslag

Viral utslag visas på bålen och ansikte som röda, fasta fläckar, som kan ses med mässling, eller som röda, vätskefyllda blåsor, som finns med vattkoppor. Vid första, de är mycket smittsam men sedan försvinna inom några veckor.

Atopisk dermatit

Atopisk dermatit (eksem) är en inflammation i huden som orsakar kliande, röda fläckar över hela bålen på grund av en allergisk reaktion mot vissa livsmedel, tvål och tvättmedel.

Contact Dermatitis

Kontaktdermatit är en fläckig utslag som orsakas genom att trycka eller kommer i kontakt med ett visst material som irriterar huden, såsom giftig murgröna eller giftek.

Allergisk Drug Utslag

En allergisk läkemedels utslag, även känd som allergisk purpura, sker efter intag av antibiotika, såsom penicillin och erytromycin. Utslagen först visas som röda fläckar på bålen, men sedan vänder lila innan de försvinner.

Nässelfeber

Hives är kliande, prickigt utslag som utlöses av en allergisk reaktion mot pollen, djur ilska, och skaldjur.

Kan du vara allergisk mot Passion Fruit?

Du kan vara allergisk mot i huvudsak någon mat eller dryck om ditt immunförsvar uppfattar det som ett hot mot din kropp. Vanligtvis är ditt immunsvar en korrekt indikation på att vissa naturliga eller konstgjord förening i livsmedel antingen orsakar sjukdom eller är potentiellt skadliga. Men ibland ditt immunförsvar kan överreagera på ett livsmedel som normalt anses ofarlig eller ens frisk. Allergiska reaktioner mot passionsfrukt är sällsynta, även om de känsliga för latex gummiblandningar löper större risk. Rådgör med din läkare om du upplever svullnad och andningsproblem efter att ha förtärt passionsfrukt.

Allergiska reaktioner mot mat

Allergiska reaktioner mot mat är relativt vanliga och drabbar uppskattningsvis 12 miljoner amerikaner, en stor andel av dem är barn. mat är ibland förorenade med patogener eller innehåller gifter, som stimulerar immunsystemet att skicka vita blodkroppar och andra föreningar för att förstöra, identifiera eller isolera den potentiellt skadliga allergen. Vid andra tillfällen, överreagerar immunsystemet synes mat som de flesta människor inte har några negativa reaktioner på. Hursomhelst, allergiska reaktioner utlösa en massiv frisättning av histamin från mastceller, vilket kan leda till, bland andra symptom, svullnad i ansikte, mun och svalg, andningssvårigheter och svälja; hudutslag; och lågt blodtryck. De livsmedel som leder till den stora majoriteten av allergiska reaktioner är komjölk, ägg, fisk, skaldjur, jordnötter, nötter, sojabönor och vete.

Passionsfrukt

Passionsfrukt, eller passionsfrukt, är en tropisk frukt som vanligtvis odlas i Brasilien, Australien, Nya Zeeland, Fiji, Hawaii, Jamaica, Sydafrika och Malaysia. Blommorna av passionsfrukt vinstockar likna ett krucifix, därav namnet. Frukten är nästan rund, 3 eller 4 inches i diameter, och det har en tuff, slät hud varierar i färg från djup purpur till gult eller orange. Köttet är en massa av membran säckar fyllda med apelsin, köttiga saft och många små frön. Smaken är musky och är vanligtvis jämfört med guava och papaya. Passionsfrukt ibland framkallar allergiska reaktioner hos mycket känsliga personer, men oftare reaktioner uppstår hos dem som är allergiska mot latex, enligt "Public Health Nutrition."

Latex-frukt syndrom

Allergisk reaktion mot naturgummilatex är välkänd. Den orsakas av närvaro av enzymer som kallas kitinaser. Enligt "Human Metabolism: Funktionell mångfald och integration", en särskild klass I kitinas finns i massan av passionsfrukt, vilket orsakar en korsreaktion med latex. Denna förening kallas latex-frukt syndrom. Vad det betyder är att personer som är allergiska mot latex har en mycket högre risk att bli allergiska mot frukter som innehåller liknande kitinas proteiner, såsom passionsfrukt, kiwi, papaya, mango, tomat, avokado och vete. Hos barn har latex korsreaktivitet vidare rapporterats med aprikos, banan, körsbär, kastanj, druva, persika och ananas.

rekommendationer

Om du eller dina barn är allergiska mot latexgummi, då oddsen är för att du kommer att ha en allergisk reaktion mot passionsfrukt och vissa andra tropiska frukter. Vårdgivare kan ha särskilt allvarliga reaktioner på passionsfrukt på grund av upprepad exponering för latexhandskar. Om du är orolig för din potentiella reaktion på vissa tropiska frukter, prata med din läkare om att få ett allergitest.

Echinacea purpurea Fördelar

Echinacea purpurea är den vanligast använda formen av echinacea för bilagor, och även den starkaste. Det används antingen oralt eller lokalt, beroende på anledningen till att du tar tillägget. Innan du börjar ta echinacea, bör du tala med din läkare för att se till att det är säkert för dig, eftersom vissa människor inte bör ta detta tillägg.

Möjliga hälsofördelar

Echinacea purpurea kan hjälpa till att förebygga och behandla förkylningar och övre luftvägsinfektioner, urinvägsinfektioner och svårläkta sår och stärker immunsystemet. Bevis är motstridiga, men det är starkare för behandling av förkylningar och övre luftvägsinfektioner än för att förhindra dem, enligt Mayo Clinic. Ibland är echinacea används för att försöka behandla akne eller andra hudproblem.

Dosering

Doseringen beror på vilken form av Echinacea används. Aktuella salvor bör användas vid behov. Den typiska vuxendosen för orala former av echinacea är tre gånger om dagen i sju till tio dagar. Dosen är antingen 1 g till 2 g torkade örter i te, 6-9 ml uttryckt juice, 2-3 ml standardiserat tinktur extrakt, 300 mg av standardiserade, pulveriserad extrakt innehållande 4 procent fenoler, 0,75 ml stabiliserad färsk extrakt eller 1 till 3 ml tinktur, enligt University of Maryland Medical Center.

Bieffekter

De vanligaste biverkningarna av att ta oral echinacea är av gastrointestinal natur, även om vissa människor upplever feber, dåsighet, huvudvärk, muskelvärk, yrsel eller allergiska reaktioner inklusive hudutslag, svullnad, andningssvårigheter, anafylaxi och ökad astma. Allergiska reaktioner mot echinacea är vanligare om du är allergisk mot ragweed, prästkragar, ringblommor eller krysantemum.

Varning

Barn är mer benägna att uppleva utslag, så echinacea kan inte ge tillräckligt med fördel vara värt risken, enligt Mayo Clinic. Om du har hiv / aids, tuberkulos, autoimmuna sjukdomar, kollagen sjukdomar, vita blodrubbningar eller multipel skleros, eller om du är gravid eller ammar, ska du inte ta echinacea. Du bör inte ta echinacea om du också tar immunsuppressiva. Ta echinacea tillskott långsiktigt kan öka risken för lågt antal vita blodkroppar.

Skillnader mellan Petekier & Purpura


Även blödning under huden, diagnostiseras av läkare som ett av flera villkor, inklusive petekier och purpura, är ett symptom på en omfattande antal medicinska sjukdomar, kan det signalera uppkomsten av en allvarlig sjukdom. Båda tillstånden orsakas av små mängder blödning strax under hudens yta, och visas som röda fläckar, så småningom bleknar till blått och brunt på samma sätt som ett blåmärke bleknar.

petekier

Petachiae är små, precisera stora fläckar som vanligtvis visas i kluster liknar ett utslag. De flesta läkare anser fläckar bara så stora som 3 eller 4 mm för en diagnos. Färgen i petekier inte bleknar när tryck appliceras på huden.

purpura

Purpura är fläckar som liknar petekier, bara större, med en maximal storlek på 1 cm. Som med petekier behöver purpura inte bleknar när tryck appliceras på huden.

ekkymos

Alla blödning i huden större än 1 cm diagnostiseras som en ekkymos, som vanligen kallas ett blåmärke. Ekkymos innebär vanligtvis blodförlust på en djupare vävnadsnivå sedan petekier och purpura.

Orsaker och behandling

Även om många möjliga orsaker finns för petekier och purpura, kan båda villkor vara symtom på större problem, såsom allergiska reaktioner, autoimmuna sjukdomar eller vitaminbrist. Purpura kan också orsakas av en låg blodplätt. Behandla dessa hudsymtom är en fråga om att identifiera och hantera den underliggande emissionen.

Ansjovis allergiska symptom

Fisk och skaldjur allergier är de vanligaste födoämnesallergier De uppstår när någon immunförsvar tolkar proteiner i fisk felaktigt såsom ansjovis som ett skadligt ämne, enligt The Online allergist, en webbplats som är skriven och redigerad av styrelse-certifierad allergists.

Symtom på fisk allergier liknar symptom på andra födoämnesallergier och påverkar matsmältningssystemet, hud och andningsorganen.

Ansjovis allergier kan vara särskilt problematiskt eftersom ansjovis är "dolda" ingredienser i andra livsmedel, såsom Worcestershire sås, Caesar salladsdressing och Bloody Mary cocktails.

Atopisk dermatit

Atopisk dermatit, även känd som eksem, kan framstå som ett utslag på den inre underarmen, armbågar, vrister och handleder, bakom knäna, och på ansikte, hals och bröst som en följd av allergisk reaktion mot seafoods som ansjovis. Barn med en fisk allergi kan få eksem fläckar på sina ögonlock, flata handen och sulor av fötterna.

Hud testning kan hjälpa till att bekräfta vilken mat utlöser allergi som kan livsmedel utmaning, som innebär att mata en livsmedels misstänks orsaka en reaktion för att se om det leder till allergiska symptom.

Nässelfeber

Urtikaria, allmänt känd som nässelutslag, närvarande som röda, svullna, kliande welts på huden. Hives är en allergisk reaktion av vissa människors hud till ett ämne eller en livsmedelsingrediens som är ofarlig för de flesta individer. Livsmedel som ansjovis som är rika på histaminer kan orsaka en kemisk reaktion som resulterar i bikupor hos känsliga personer. Hives kan uppträda plötsligt och vanligtvis varar bara några timmar, men ibland kan de vara mer än sex veckor.

Astma

Ansjovis är en histamin-rik mat som kan utlösa en allergisk reaktion såsom allergisk astma, enligt Michigan allergi, Sinus och Asthma Specialists. Allergisk astma är en luftvägsobstruktion och inflammation som kan vara delvis reversibla med medicinering. Allergisk och icke-allergisk astma har liknande symptom, såsom hosta, väsande andning, andfåddhet och tryck över bröstet.

anafylaxi

De farligaste fisk allergi symptom påverkar andningen och kan orsaka en blodtrycksresulterar i chock, som kallas anafylaxi, som är den allvarligaste typen av allergisk reaktion. Astma och Allergifonden of America förklarar att födoämnesallergier är den vanligaste orsaken till anafylaktiska reaktioner som behandlats i amerikanska akutmottagningar. Skaldjursallergier är de vanligaste orsakerna till matallergi och kan vara livslång.

Anafylaxi påverkar hela kroppen och orsaka bredda blodkärl utfall en blodtrycks, hudrodnad, utslag, svullnad av läppar och näsgångar, svettningar, blekhet, illamående, magkramper, snabb puls, förvirring, väsande andning, kramper, yrsel och svimning.

matsmältningsproblem

Allergiska reaktioner mot ansjovis inträffar vanligtvis när fisken äts, med allvarliga reaktioner i allmänhet börjar minuter efter intag av mat. Vissa människor upplever matsmältnings nöd, inklusive magont, kramper, diarré eller kräkningar. Andras symptom utlöses när fiskprotein från ansjovis inhaleras under tillagningen eller när fisken kommer i direkt kontakt med en allergisk persons hud.

Fisk och skaldjur allergier sista hela människors liv, till skillnad från de flesta födoämnesallergier att barn växer ur. Kvinnor är mer benägna att drabbas med fisk allergier än män, och det är inte ovanligt för uppkomsten av fisk allergier att hända i vuxen ålder, enligt Online allergist.

Reaktioner med andra livsmedel

Människor som har födoämnesallergier måste vara försiktiga med allt de äter, särskilt om de är allergiska mot ansjovis och andra ingredienser som kan vara en dold i olika livsmedel. Läsa etiketter kan vara livräddande. Federal Food Allergen Labeling och konsumentskydd "kräver att alla förpackade livsmedel som innehåller fisk som en ingrediens måste ange namnet på den specifika fisk på etiketten."