XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

allergi mot sallad

Allergi mot Mandel & amp; Solrosolja

Från mandel till litchi, nötter finns i alla former och storlekar. Om du har en svår allergi mot nötter, inklusive mandel, kan du behöva undvika alla muttrar. Nötter "proteiner liknar dem i solrosfrön; som sådan, kan människor med allergi mot mandel inte kan tolerera solrosfrön eller solrosolja. I sällsynta fall kan en allvarlig allergisk reaktion mot nötter eller frön orsaka anafylaxi, ett tillstånd som kan tygla luftvägarna och kräver akut läkarvård.

Jordnötter och mandel Allergi

Tillsammans med skaldjur och jordnötter, allergi mot nötter är en av de vanligaste födoämnesallergier. Ofta allergi mot nötter är livslång, mindre än 10 procent av personer med mutter allergiska symptom växer ifrån dem, enligt American College of Allergy, Asthma and Immunology. Jordnötter är faktiskt baljväxter, inte nötter; fortfarande, proteinerna i nötter - inklusive mandel - liknar dem i jordnötter. Därför bör personer med mandel allergier undvika jordnötter också. Från och med offentliggörandet, 28 till 50 procent av personer som är allergiska mot jordnötter reagerar också att åtminstone ett träd mutter, enligt kollegiet.

Nötter och frön

Allergiska reaktioner mot nötter är bland de främsta orsakerna till dödliga och nästan dödliga reaktioner på livsmedel, enligt allergiskt barn webbplats. Trädmuttrar inkluderar valnötter, mandlar, hasselnötter, cashewnötter, pistagenötter och paranötter, bland annat. Om du har en mandel allergi, kan du reagera på andra nötter. Om du har en allergi mot solrosfrön, kan det kräva att du undvika andra frön och deras produkter, bland annat solrosolja, sesamfrön och sesamolja.

Undvikande

Om du har en allergi mot både mandlar och solrosolja, kan din läkare råda dig att läsa etiketterna noga och undvika alla nötter och frön. Detta inkluderar att undvika olja framställs av nötter och frön. Du kan hitta nötter och frön som används som garnering i sallader, som ingredienser i Asien och indiska rätter och glass pålägg. Eftersom det är svårt att avgöra vilken typ av olja som används i en viss maträtt, fråga om maten var tillagas i solrosolja eller jordnötsolja. Nötter kan också vara "dolda" i barbecuesås, kyckling panering, pannkakor, pasta, pesto, piecrust och bakverk. De kan också hittas i bakmixer, såser och kakor.

Få hjälp

Eftersom en mutter eller frön allergi kan leda till allvarliga konsekvenser för hälsan, konsultera en allergolog som kan ordna ett blod- eller hudtest för att avgöra din allergi. Din allergolog kan föreslå ett antihistamin medicin för att användas vid en mild reaktion. Räddnings inhalatorer och injektioner som du kan bära i nödsituationer är exempel på andra vanliga behandlingsalternativ.

Allergi mot tvålpulver

Vissa människor har allergiska reaktioner, såsom hudutslag, till tvål pulver. En allergi är överkänslighet mot ett eller flera ämnen som kroppens immunförsvar identifierar som farlig. Kemikalier är de mest sannolika syndarna i tvål pulver allergier, enligt Kids Health från Nemours webbplats.

allergiska reaktioner

När immunförsvaret identifierar felaktigt ett ämne som skadligt, skapar det antikroppar för att skydda dig mot ämnet. Ditt immunförsvar släpper histamin och andra antikroppar i blodet varje gång du kommer i kontakt med ämnet. Allergiska reaktioner kan inkludera rinnande näsa, kliande ögon, andningsproblem och svullnad i delar av kroppen. Vissa människor som är allergiska mot tvål pulver utveckla nässelfeber, kliande hudutslag med upphöjda knölar. Allergiska reaktioner på tvålpulver och andra detergenter orsaka mer vanligt kontaktdermatit.

Contact Dermatitis

Detergenter, kemikalier, parfymer, doftämnen och lösningsmedel är vanliga allergener för kontaktdermatit, vilken genomförs efter direkt kontakt med ett allergen. Kontaktdermatit är inflammation i huden. Irriterande dermatit är en form av kontaktdermatit som orsakas av kontakt med tvål, rengöringsmedel och kemikalier. Allergiskt kontakteksem orsakar ett utslag inom en till två dagar efter kontakt med ett allergen. Symtomen är klåda, rodnad, svullnad av hud, utslag och hudskador.

Diagnos och behandling

Läkare utvärdera en patients sjukdomshistoria och tidigare reaktioner på ett allergen för att diagnostisera allergier, enligt National Institutes of Health. En patch test är en diagnostisk metod används för att bestämma om en patient har en allergi mot ett specifikt ämne. En läkare tillämpar fläckar av allergener på huden och undersöker reaktionen under en period av dagar. Om du har en allergisk reaktion efter kontakt med tvål pulver, National Institutes of Health rekommenderar tvätta huden för att avlägsna alla spår av allergenet. Din läkare kan rekommendera over-the-counter eller receptbelagda lotion och kortison hudkrämer för att behandla symptomen.

Förebyggande

Du kan förhindra allergiska reaktioner genom att undvika kontakt med allergener. Förhindra tvålpulver och rengöringsmedel från att komma i kontakt med huden. Välj produkter som inte innehåller allergener. Allergivänliga produkter är användbara för personer med överkänslighet mot kemikalier. Välja tvålpulver som är fria från parfymer, doftämnen och färgämnen kan också hjälpa till att förebygga reaktioner. Gröna produkter avsedda för miljöskydd kan vara fri från kemikalier som fungerar som allergener.

Mat Allergi mot svarta bönor

Svarta bönor är troligen inte den första mat som kommer att tänka på när du tänker på födoämnesallergier. Livsmedel som mjölk, fisk och nötter är några av de vanligaste livsmedel som kan utlösa en allergisk reaktion hos människor. Även om vissa livsmedel är mer sannolikt att orsaka en allergisk reaktion hos de flesta människor, kan du ha en allergi mot någon mat. Om du utvecklar gemensamma allergiska symtom efter att ha ätit svarta bönor, måste du testas för en födoämnesallergi. En klinisk diagnos kan hjälpa dig att behandla och förebygga en framtida allergisk reaktion.

Svarta bönor

Svarta bönor är en del av baljväxter familjen. The Cleveland Clinic säger att om du är allergisk mot svarta bönor, är det mer sannolikt att vara allergisk mot andra baljväxter. Sojabönor och jordnötter är två av de vanligaste födoämnesallergenen som också är en del av baljväxter familjen. Om du har en känd jordnöt eller sojaallergi, bör du undvika att äta svarta bönor och andra baljväxter. Svarta bönor används ofta i mexikansk mat, stuvningar och andra etiska rätter. Om äta ut, informera din server din livsmedelsallergi innan du beställer för att förhindra intag av svarta bönor misstag.

Allergi

Om du är allergisk mot svarta bönor, de proteiner som finns i baljväxter utlösa en överreaktion av immunsystemet. Även svarta bönor proteiner är säkra för mänsklig konsumtion, gör ditt immunförsvar misstaget att identifiera dem som farliga. Detta misstag larm kroppen som om det var under attack. Resultatet av denna kemiska reaktion är produktion av immunoglobulin E-antikroppar och andra kemikalier, enligt MedlinePlus. Antikroppar är sjukdomsbekämpande medel som skyddar kroppen från infektionssjukdomar. Frisläppandet av dessa antikroppar och andra kemikalier orsakar svullnad i olika delar av kroppen som leder till gemensamma livsmedelsallergisymtom.

effekter

Efter att ha ätit svarta bönor, kan du utveckla mindre till svåra symtom i olika delar av kroppen. Lungorna och bihålor kan bli inflammerad och svullen, skära av din normala förmåga att andas genom näsan och munnen. Detta kan orsaka astma, bröstsmärtor, väsande andning, nästäppa och sinus huvudvärk. Komplikationer till matsmältningssystemet kan orsaka illamående, diarré, magsmärtor och kräkningar strax efter att ha ätit svarta bönor. Hudreaktioner kan inkludera inflammation, irritation, rodnad och klåda.

Behandling

Alla födoämnesallergier är obotlig. Du kommer att behöva för att undvika konsumtion av svarta bönor och andra baljväxter som orsakar en allergisk reaktion i kroppen. Om du av misstag konsumera svarta bönor, kontakta omedelbart läkare.

Allergi mot vitamin B-12

Vitamin B-12 tas i tillägg form för människor som saknar viktiga vitamin. En allergi mot vitamin B-12 är mindre vanlig men är möjlig. Drugs.com uppger att B-12 är viktig för cell reproduktion, tillväxt och hematopoes. Om du har en känd allergi mot kobolt eller om du har fått diagnosen Leber sjukdom, ska du inte ta en B-12 tillägg. Om du utvecklar biverkningar efter att du äter en vitamin B-12 tillägg, kontakta din läkare för en utvärdering av dina symtom. Vissa reaktioner kan vara biverkningar snarare än relaterade till en allergi.

allergiska reaktioner

Att på lämpligt sätt diagnostisera en allergi, kan din läkare rekommendera allergitester för att avgöra om din kropp skapar vissa antikroppar, som kallas immunoglobulin E eller IgE, enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology. När du äter tillägget, din kropp misstag det som ett farligt ämne och börjar försvara sig mot den med antikroppar. Ditt immunförsvar överreagerar på tillägget och skapar IgE-antikroppar som slåss av vitamin, vilket resulterar i produktion av histamin. Histamin är en kemikalie i kroppen som orsakar inflammation i mjukdelar, vilket leder till de flesta allergiska symptom.

Tecken och symtom

En allergi vitamin orsakar lindriga till allvarliga symtom strax efter att ha förtärt tillägget. Vanliga tecken och symtom är huvudvärk, klåda, astma, allmän trötthet, rinnande näsa, hudutslag, väsande andning, snörvlar och nysningar. Du kan också utveckla matsmältnings komplikationer, såsom illamående, kräkningar, diarré, kramper, gas och magsmärtor. Allvarligare symtom är nässelutslag, andningssvårigheter och svullnad i ansikte, läppar eller tunga, enligt Drugs.com. Ring din läkare om du får något av dessa symptom. En allvarlig allergisk reaktion kan leda till livshotande anafylaxi.

Biverkningar Vs. Allergisk reaktion

Tecken och symptom kan inte vara knuten till en allergisk reaktion. Drugs.com konstaterar att vanliga biverkningar från att ta vitamin B-12 inkluderar bröstsmärta, ovanlig värme i armar eller ben, snabb viktökning, huvudvärk, svaghet, yrsel, domningar, illamående, diarré, smärta, svullnad, rodnad, feber och orolig mage. För att bekräfta en vitamin B-12 allergi, kan din läkare utföra ett pricktest för att avgöra om din kropp skapar IgE-antikroppar efter att ha utsatts för den misstänkta allergen.

Behandling

Den mest effektiva behandlingen för en vitamin B-12 allergi är att undvika att konsumera vitamin. Din läkare kan rekommendera att införliva livsmedel som innehåller B-12 för att undvika behovet av ett tillägg.

En allergi mot Ginger

Ingefära är en växt rhizom används typiskt som en livsmedelsprodukt och stickande smakämne. Det kan hittas i en mängd olika livsmedel och drycker såsom pepparkakor, ginger ale och ingefära te. Du kan också få det i tillägg form för att behandla sjukdomar såsom upprörd mage, aptitlöshet, illamående och åksjuka. Även om det är sällsynt, kan du uppleva en allergisk reaktion mot ingefära. Eftersom allergiska symtom kan vara försvagande, är det viktigt att förstå varför en ingefära allergi uppstår och hur den kan behandlas.

Kontrollera dina symptom

Symptomen kan inkludera en hes röst, diarré, buksmärtor, yrsel, svullnad i läppar, svimning episoder, svårigheter att svälja, halsbränna, nästäppa och svalg, uppblåsthet och gas. Dessutom kan du utveckla inflammation i ögon och ansikte, hudutslag, rinnande näsa, kräkningar, magkramper och klåda i läppar, tunga, mun eller svalg. Symptomen kan variera från mild till extrem. En allergisk reaktion mot ingefära kan komma på direkt efter att du konsumera ingefära eller ta ett par timmar att manifestera.

de skyldiga

En allergisk reaktion uppstår när immunsystemet misstag ingefära skadlig. Immunsystemet reagerar genom att släppa ämnen i blodet som utlöser allergiska symptom. Även om en födoämnesallergi kan hända när som helst, sker det vanligen efter att ha ätit ingefära rå. Symtom såsom yrsel och svimning är inte alltid på grund av allergier. Ingefära kan sänka blodsockernivåerna och blodtrycket, vilket ibland kan härma vissa allergiska symptom.

Behandlingen är här

Se din läkare eller allergolog om du misstänker att du är allergisk mot ingefära. En läkare kan utföra en hud eller blodprov för att ge dig en definitiv diagnos. Under tiden, undvika ingefära och några produkter som innehåller ingefära, såsom ansiktskrämer och te. Med din läkares godkännande, ta en antihistamin för att lindra klåda, svullnad och inflammation. Antihistamin hudkrämer kan appliceras lokalt och kan också lindra symtom.

När det är allvarligt

Omedelbart söka läkarvård om du får täthet i svårigheter bröstet, nässelfeber, väsande andning eller andnings efter konsumera ingefära. Födoämnesallergier kan ibland utlösa en allvarlig allergisk reaktion som kallas anafylaxi. Vänster obehandlade, anafylaxi kan vara livshotande. Om du har fått diagnosen allergi mot ingefära, kan din läkare föreslå att du bär en injicerbar form av adrenalin med dig hela tiden för att användas i händelse av en nödsituation.

Allergi mot Rice Milk

Människor som har en mjölkallergi är inte mer benägna att ha en allergi mot ris mjölk än de utan sådana problem, eftersom ris mjölk innehåller inga mejeriprodukter. Rismjölk kommer från ris växt, så om du är allergisk mot ris, kan du inte dricka ris mjölk. Även om så många som 25 procent av människor tror att de har födoämnesallergier, endast 4 till 8 procent av barn och 2 procent av vuxna faktiskt har en födoämnesallergi, enligt University of Maryland Medical Center.

Utbredning

Ris allergi förekommer oftare i länder där den allmänna befolkningen förbrukar stora mängder ris, såsom Japan, där 10 procent av de infödda har en ris allergi, enligt gulfMD. Ris allergi är sällsynt i USA. Om båda dina föräldrar har födoämnesallergier, har du runt en 75 procents chans att ha födoämnesallergier också, men du kanske inte har samma allergier, University of Maryland stater. Till skillnad från många allergier, inträffar ris allergi oftare hos vuxna än hos barn.

skillnader

Födoämnesintolerans kan orsaka matsmältningsbesvär när man dricker rismjölk om din kropp har svårt att smälta några av komponenterna i ris, men detta är inte en sann allergisk reaktion. Ris pollen från riset anläggningen kan orsaka en allergisk reaktion som liknar den som människor upplever med andra pollen vid inandning, såsom rinnande näsa, nysningar, rinnande och rodnad ögon och andningssvårigheter.

symptom

Symtom på ris mjölkallergi inträffar inom 30 minuter till timmar efter att ha druckit rismjölk och inkluderar nässelfeber; svullnad i ansiktet, särskilt runt ögon och mun; klåda; väsande; svårt att andas; hals svullnad; yrsel; snabba hjärtslag; illamående; kräkningar; magen kramper; och diarré. I svåra fall kan huden blir blå av syrebrist och du kan kollapsa. Svåra allergiska reaktioner, som kallas anafylaxi, är livshotande nödsituationer som kräver omedelbar läkarvård.

Korsreaktioner

Om du har en allergisk reaktion mot ris mjölk, undvika alla risprodukter, inklusive de från rismjöl, som finns i risnudlar och vårrullar. Livsmedel i samma familj, såsom majs, korn, vete, majs, sojabönor, havre, råg och rågvete kan också orsaka en allergisk reaktion. Personer med ris allergi kan också drabbas reaktioner på persikor och äpplen. Vissa personer med ris allergier kan äta vildris, men andra inte kan.

överväganden

Du kan dra nytta av att se en allergolog som kan göra hudtest för allergier mot andra ämnen om du har en allergi mot ris mjölk. Om du har en allvarlig ris allergi, läsa livsmedelsmärkningen noggrant och bär en adrenalin penna för injektion vid alla tidpunkter, eftersom rismjöl kan döljas i vissa livsmedel. I Japan, där ris är ett vanligt allergen, har forskare utvecklat genetiskt manipulerat ris som sänker mängden proteiner som tros vara ansvarig för de flesta allergiska reaktioner.

Allergi mot vattenmelon

Vattenmelon är en återfuktande frukt som är en uppfriskande mellanmål under sommaren och tidig höst. Om du har vissa allergier, men kan du vara mottagliga för att utveckla en vattenmelon allergi. Vattenmelon allergi förknippas ofta med ragweed pollen. I själva verket, enligt Phadia AB, en tillverkare av blodprov som används i allergidiagnostik, cirka 50 procent av människor som har en allergi mot vattenmelon är också allergisk mot ragweed.

orsaker

Enligt allergen presidiet, tre allergener i vattenmelon som orsakar reaktioner innefattar profilin, malatdehydrogenas och triosfosfatisomeras. Vattenmelon allergi kan också tillskrivas oral allergi syndrom. Oral allergi syndrom klassificeras som en allergi mot pollen, såsom den från ragweed. Livsmedel som vattenmelon kan bära spår av ambrosiapollen, vilket innebär problem om du är allergisk mot just den typ av pollen.

symptom

Enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology, eller AAAAI, oral allergi syndrom, inklusive vattenmelon allergier, främst påverka din mun och svalg. Om du har en allergi mot vattenmelon, kan äta frukten orsaka halsen och mun för att svälla och klia. Tungan kan också svälla som svar på allergenet. Allvarliga reaktioner är sällsynta, men kan orsaka svår hals svullnad åtföljas av andnöd. Symtom på vattenmelon allergi ske omedelbart.

Diagnos

En allergolog kan avgöra om du har en allergi mot vattenmelon. Testning utförs av en hud-pricktest. Din hud är spetsade med ett rör som innehåller ett extrakt av vattenmelon. Om din hud reagerar på extraktet, då vattenmelon allergi är diagnosen. Reaktionerna är i form av en röd bula som kan växa i storlek inom några minuter. Din allergolog kan också testa för pollen och andra livsmedel samtidigt för att utesluta andra typer av allergier.

Förebyggande / Lösning

Undvik att äta vattenmelon, särskilt under ragweed säsong. Ambrosiapollen är förhärskande under hösten månaderna. Pollen och vattenmelon allergier kan behandlas med receptbelagda antihistaminer, vilka blockerar de allergener från att orsaka några symptom. Även vattenmelon är lätt undvikas, får tillhörande pollen inte vara så lätt att gömma sig. Om pollenallergier kvarstår, anser allergyskott.

överväganden

Andra meloner och producerar, såsom honungsdagg och gurka, kan innehålla samma allergener som vattenmelon, vilket leder till liknande allergiska reaktioner. Allergenet Bureau rapporterar att personer med latex allergier är mer mottagliga för vattenmelon allergi, och vice-versa. Om du har en allergi mot vattenmelon, AAAAI rekommenderar att du undvika bananer, selleri, apelsiner, papaya, tomater, kiwi, persikor och avokado, eftersom dessa kan bära spår av ambrosiapollen.

Allergi mot Yoghurt

Upp till 15 miljoner amerikaner har födoämnesallergier med reaktioner som sträcker sig från svullnad och kräkningar till döds, enligt matallergyen och det Anaphylaxis nätverket. Födoämnesallergier bryta ner längs åtta huvudgrupper: mjölk, ägg, jordnötter, träd mutter, fisk, skaldjur, soja och vete. De flesta mejeri allergier börjar och slutar under de första åren i livet, även om vissa vuxna har allergi mot mjölkbaserade produkter, inklusive yoghurt, enligt nätverket.

Symtom och diagnos

Endast en certifierad allergolog eller immunolog kan göra en definitiv diagnos av allergi mat, men symtomen är lätta att upptäcka. När en allergisk barn möter yoghurt eller annan mjölkprodukt, matens enzymer utlösa en negativ reaktion. I lindriga reaktioner kan detta innefatta svullnad i huden, nässelutslag eller matsmältnings nöd som kräkningar, kramper eller diarré. I svåra fall, enligt American Academy of Allergy Asthma & Immunology, kan en person gå in anafylaktisk chock. Detta orsakar halsen eller tryck över bröstet, oförmåga att andas och stickningar i armar och ben, läppar och hårbotten. Allergologer och immunologer körs hudkontakt tester och blodprover för att avgöra om en del av yoghurt - såsom mejeri, levande bakterier eller enzymer, eller eventuellt tillsatta artificiella eller naturliga smaker - orsakar reaktionen.

Behandling Yoghurt Allergier

När läkaren bestämmer allergi sak, kommer hon att ge dig råd att ta bort det från din kost. Medan vissa allergier, såsom miljö- eller damm reaktioner, kan behandlas med medicinering, är det enda sättet att styra en livsmedelsallergi att skära utlösaren ur kosten. Enligt läkare vid Michigan Allergi Sinus & Asthma Specialists, allergiinjektioner inte är effektiva vid behandling av födoämnesallergier.

Histamin-rika livsmedel

Kroppen producerar histamin som ett svar på allergener. Detta enzym orsakar dina ögon att vatten eller näsan för att köra när du stöter på en allergen. Histamin är också närvarande i yoghurt. En person som äter yoghurt som börjar klaga på kliande eller rinnande ögon, nässelfeber, kliande hud eller näsa, väsande andning, diarré eller huvudvärk kan inte ha en yoghurt allergi, men kan reagera på histamin introduktion till kroppen. Jäst tillsätts under yoghurt s jäsningsprocessen skapar histamin, enligt Michigan Allergy, Sinus och Asthma Specialists.

Fisk eller nötallergiker

Den typ av yoghurt du äter är lika viktigt som yoghurt själv. Många företag har infört hjärtvänlig sorter av yoghurt som innehåller omega-3-fettsyror som härrör från fisk eller nötter. Omega-3 fettsyror är antioxidanter som skyddar cellerna från mutation och skador. Kontrollera etiketten ingredienser för fiskolja eller alfa-linolensyra, som kan utlösa fisk allergier eller hänvisningar till nötter. Omega-3 som härrör från alger eller linfrö bör allergen-fri, uppger Allergy & Asthma Network.

Laktosintolerant

Laktosintolerans är ofta misstas för en allergi mot yoghurt och andra mejeriprodukter, men det är faktiskt en mag problem. När yoghurt rötas, är en naturlig sockerart som kallas laktos ut i matsmältnings spår. Kroppen gör ett enzym som kallas laktas för att bryta ner laktos så att kroppen kan absorbera det, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Människor som inte kan producera laktas är laktosintoleranta men inte är allergisk mot yoghurt eller andra mejeriprodukter.

Allergi mot Linser

Linser är en hälsosam, vitamin-packade och proteinrik föda. De är klassificerade som baljväxter, som sätter dem i samma familj som bönor och jordnötter. Det innebär att om du har en jordnötsallergi, kan du också vara allergisk mot linser. Lyckligtvis kan du ta hand om dig själv genom att titta på dina symtom noggrant och väljer att äta andra vegetabiliska proteiner i stället.

Profil

Linser och andra baljväxter kommer från växtfamiljen Fabaceae, som omfattar ett brett utbud av ätbart inklusive jordnötter, sojabönor, klöver, ärtor, bönor och alfalfa. Linser i synnerhet är uppskattad som en näringsrik mat på grund av deras höga proteininnehåll. Enligt USDA, en kopp kokta linser har cirka 230 kalorier, 18 g protein, 15,5 g fiber, 40 g kolhydrater, 3,5 g socker och mindre än 1 g fett.

symptom

Enligt allergen Bureau, ett test bland spanska barn som visade en baljväxt allergi visade att de vanligaste symtomen var andnings i naturen, inklusive astma och rinit. Hudreaktioner var också närvarande i vissa barn. EU: s InformAll allergi databas noterar också att oral allergi syndrom, nässelutslag och utslag kan förekomma, och i allvarliga fall, en person som är allergisk mot linser kan uppleva anafylaxi och kräver omedelbar vård. Om du är särskilt känslig för linser, kan du även notera symptom som svar på inandning av ånga från matlagning maten.

Korsreaktivitet

Liknande föreningar och proteiner som är närvarande i vissa allergener kan leda till korsreaktivitet, eller upplever allergier mot relaterade livsmedel. InformAll påpekar att mer än 50 procent av människor som är allergiska mot linser har också en allergi mot ärtor och kikärter. Korsreaktivitet med jordnötter är inte lika vanligt; dock i USA, är allergi mot jordnötter vanligare än allergi mot linser.

alternativ

Om du inte är allergisk mot alla baljväxter, kan du få protein från flera alternativa vegetabiliska källor, inklusive bönor, edamame, soja nötter och alfalfa eller groddar. Nötter och mutter smör, inklusive mandel, cashewnötter och valnötter, ger också friska proteinkällor och fett.

överväganden

Om du misstänker att du kan ha en lins allergi men har ännu inte fått diagnosen, prata med din läkare, som kan hänvisa dig till en allergolog för att testa. En allergolog eller dietist kan också ge dig personliga rekommendationer om vad mat att äta och undvika att effektivt behandla din hälsotillstånd.

Allergi mot Bockhornsklöver

Naturläkemedel Bockhornsklöver har många användningsområden inom traditionell medicin, men några vetenskapliga studier har gjorts på det. Liksom alla livsmedel och örter, kan bockhornsklöver potentiellt orsaka en allergisk reaktion hos känsliga individer, även om reaktionerna är osannolika. Örten är noterat på den amerikanska Food and Drug Administration GRAS lista över föreningar allmänt erkända som säkra för mänsklig konsumtion och kan användas som en livsmedelstillsats.

Bockhornsklöver

Bockhornsklöver är vanligt förekommande i asiatisk matlagning och som aromingrediens för artificiell lönnsirap i Förutom att användas som ett naturläkemedel för en rad olika tillstånd. Bockhornsklöver tas oralt som en behandling för magbesvär och aptitlöshet samt för att öka mjölkproduktionen hos ammande kvinnor. Denna ört är också används topiskt för behandling av eksem, sår och inflammation. Bockhornsklöver är relaterad till kikärter och jordnötter, så att folk med en allergi mot någon av dessa två livsmedel skulle kunna utveckla en bockhornsklöver allergi.

sällsynt Allergi

Medan en allergi mot Bockhornsklöver är möjligt allvarliga allergiska reaktioner mot denna ört är sällsynta. En översyn i "Annals of Allergy, Asthma and Immunology" 1997 fann endast två fall av svår bockhornsklöver allergi i scienfitic litteraturen. Mildare fall av bockhornsklöver allergi kanske inte rapporteras, men förekomsten av åtminstone två fall visar att denna typ av allergi är möjlig. Inga allergier har rapporterats hos personer som konsumerar mat doser av bockhornsklöver.

allergiska symptom

Någon med en bockhornsklöver allergi kan reagera om de äter, andas eller röra ört. Inhalerad bockhornsklöverfrö kan orsaka väsande andning, rinnande näsa och svimning. Topisk applicering kan orsaka domningar och utslag. Inga anafylaktiska reaktioner mot bockhornsklöver har rapporterats i den vetenskapliga litteraturen, men den här typen av allvarlig allergisk reaktion kan vara möjligt. En anafylaktisk reaktion innefattar svullnad av tunga och svalg, andningssvårigheter, nässelfeber och en plötslig sänkning av blodtrycket.

överväganden

Bockhornsklöver kan orsaka andra hälsofrågor förutom en allergisk reaktion, så att bara använda det som ett supplement under ledning av en läkare. Bockhornsklöver kan sänka blodsockret, så det kan orsaka hypoglykemi hos vissa personer som använder det, enligt Breastfeeding.com. Andra potentiella effekterna av bockhornsklöver inkluderar inducera onormal menstruationsblödning, sänka eller höja blodtrycket, orsakar eller stoppa migrän och påverkar astma. Dessa effekter är inte väl studerat och de få befintliga studier har visat motsägelsefulla resultat. Bockhornsklöver kan också påverka blodets levringsförmåga, enligt Drugs.com. En ofarlig bieffekt av bockhornsklöver är att det orsakar ett lönnsirap lukt i urinen.