XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

alkoholmissbruk slemhinnor mun

Oavsett om du vill fylla en kroppsvätska rensning kit för din egen säkerhet eller det uppdrag av Occupational Safety and Health Administration (OSHA) eller Center for Disease Control (CDC), finns det vissa vanliga objekt som du bör innehålla. Du kan köpa färdiga kit eller lager en själv. vätskor farliga kropps inkluderar blod, kräkas, urin eller avföring och bör alltid rengöras upp med skyddsutrustning och effektiva desinfektionsmedel.

Instruktioner

1 Köp en vägg monterbar låda för att hålla din krävs objekt. Dessa boxar kan vara gjord av plast eller metall och skall vara tydligt märkta "Body Fluid Cleanup kit." Många ser ut som en vanlig första hjälpen-kit, så att du kommer att vilja rutan, så att folk kommer att veta skillnaden.

2 Stock engångsgummihandskar. Använd endast individuellt förpackade gummihandskar, så de återstående handskarna skyddas från kontaminering. Storleken och mängden av handskar ingår kommer att variera beroende på storleken på behållaren som används och den genomsnittliga storleken på de potentiella personer som kommer att använda dessa poster. Dessa lådor tenderar att vara ganska liten, så du kan inte ta upp för mycket utrymme för bara handskar. Ett bra förslag för mindre satser är att hålla två par av medelstorlekar, i allmänhet medelstora och stora, och om utrymmet tillåter, även inkludera ett par små och extra stor.

3 Möblera engångsansiktsmasker i kroppsvätskan cleanup kit. Dessa inte bara skydda människor från att få bakterier i sina slemhinnor (mun och näsa), men också hjälpa mask lukter under farliga sanering. Dessa tenderar att komma i en vanlig storlek, så placera åtminstone två eller tre färdigförpackade masker i satsen. Vissa företag kanske också vill inkludera glasögon för att skydda ögonen.

4 Inkludera antimikrobiell / antibakteriell spray eller våtservetter och en bakteriedödande sprej eller våtservetter i kit för desinficering. Var noga med att hålla några säkerhetsdatablad krävs för desinfektion material som ingår i en fil för att uppfylla OSHA krav.

5 Montera en leverans av pappershanddukar i närheten av kroppsvätskan rensningen kit. Dessa är uppenbarligen för stor för att passa i lådan, men det är viktigt att ha en stor rulle lättillgänglig och nära nog till kit för snabb och enkel åtkomst.

6 Bestäm vilken storlek absorberande flytande pulver spill kontroll du bör innehålla. Detta pulver hälls över vätskespill och expanderar / absorberar farliga kroppsvätskor, såsom kräkning, blod eller urin. Denna produkt gör rengöringsvätska spill säkrare och enklare och bidrar till att eliminera lukter. Du kan hålla små mängder i ett skruvlock, med vid mynning flaska i satsen, men större mängder kommer att ha för att monteras intill kit, företrädesvis i anslutning till pappershanddukar.

7 Ge biologiskt avfall påsar att placera alla objekt som används för att rensa kroppsvätskespill. Dessa påsar måste tas om hand på rätt sätt och kan inte sättas in i vanliga soporna. De kan förbrännas eller plockas upp av farligt avfall hanterare.

8 Restock någon produkt som används från kroppsvätskan rensningen kit omedelbart efter en säker och fullständig sanering av den aktuella vätskespill. Detta kommer att säkerställa satsen är alltid redo att gå och ingenting vital saknas under en farlig akut.

Tips

  • Färdiga kit kan skräddarsys för att passa ditt företags specifika behov eller för att möta individuella statens krav.
  • Kropps vätska sanering kit kan vara enskilda satser, i vilket fall, skulle du lager det enligt den individuella som ansvarar för det kit. De kan också vara centralt placerad för att täcka större områden i ett företag. Dessa kit måste innehålla flera par av olika engångshandskar storlek för att försöka förutsäga vilka storlekar kommer att behövas.
  • Du kan få enskilda objekt eller påfyllnad av dessa objekt från många fastighetsskötsel lokalt, från en katalog eller på nätet.
  • Du kanske också vill ge en plast scoop med en scrapper i eller i närheten av kroppsvätskan rensning kit för att plocka upp fasta ämnen i utsläppet. Dessa kommer att ha som skall steriliseras eller kasseras efter användning.
  • Kroppsvätskan rensning Satsen är avsedd för mindre städa upp jobb, om det finns en stor mängd kroppsvätska, då andra föremål kommer att krävas, såsom en mopp. Det säkraste tillvägagångssättet efter mopp-användning är att göra sig av mopphuvudet i en biologiskt avfallspåse och ersätta mopphuvudet med en ny. Aldrig återanvända en mopp efter att den använts för att rensa upp farliga material, såvida det inte har helt steriliseras.
  • Alltid tvätta händerna omedelbart efter avlägsnande av engångshandskar som används under sanering av farligt gods.
  • Många människor är allergiska mot latex, så det är säkrare att använda icke-latexhandskar i förpackningen. Nitril är ett bra alternativ.

B-vitaminer som används för att betraktas som en enda vitamin, helt enkelt kallas vitamin B. Nu har forskare vet att det finns åtta olika typer av B-vitaminer. Alla av dem är nödvändiga för korrekt cellfunktion. De vitaminer som vi känner igen idag är vitamin B1, 2, 3, 5, 6, 7, 9 och 12. De ämnen som fyllde luckorna i B-serien var en gång betraktades som vitaminer, men är kända i dag att finnas andra kemikalier som gör inte kvalificera sig som vitaminer.

vitamin B1

Vitamin B1, även känd som tiamin, är en mycket viktig del att omvandla den mat vi äter till användbar energi för våra kroppar. Genom att kombinera med andra kemiska substanser i kroppen, bildar den ett enzym som krävs för att ändra komplexa kolhydrater till glukos, den enklaste energikälla för våra kroppar. Det främjar också frisk nervfunktion. Tillräckliga mängder av vitamin B1 förhindrar också smärtsam, försvagande sjukdom beriberi.

Vitaminer B2 och B3

Riboflavin, det kemiska namnet för vitamin B2 och vitamin B3, mer känd som niacin, gör många av samma saker för våra kroppar. Liksom B1, de är ingredienser i metabolismen av vår mat. De hjälper även till med underhåll av våra slemhinnor (mun, näsa, mage, etc.) och ögon. En annan viktig uppgift av vitaminer B2 och B3 är att förhindra farlig oxiderande aktivitet i kroppen, som skadar celler och orsakar cancer.

Vitamin B6 och B9

Förutom att hjälpa till med vår ämnesomsättning, vitamin B6, pyridoxin, och vitamin B9, folsyra, hålla vårt blod frisk genom att hjälpa till med produktionen av röda blodkroppar och upprätthålla lämpliga nivåer av hemoglobin. Hemoglobin är nödvändigt för blodet att transportera syre i hela kroppen. Vitamin B9 är också en ingrediens i produktionen av DNA, "blåkopia" för varje cell i kroppen.

Vitamin B5 och B7

Dessa två vitaminer, pantotensyra och biotin, respektive, används ofta i kombination med varandra i kroppen. De är nödvändiga för en korrekt absorption av näringsämnen och syntes av coenzym A, som används för energiproduktion. Dessutom, de är viktiga för hälsan hos vår hud, hår och naglar.

vitamin B12

Vitamin B12, som sport tungan-vrida namn cyanokobalamin, är, liksom de flesta B-vitaminer, som är nödvändiga för ämnesomsättningen. Tillsammans med folsyra, gör det och reparationer DNA. En annan viktig funktion är att bibehålla hälsan i nervsystemet.

Kan jag fortfarande Kiss trots jag får munsår?


Munsår, små blåsor som vanligtvis visas runt läpparna, orsakas av herpes simplex virus-1 (HSV-1). Efter infektion, HSV-1 går vilande i kroppen. Hos vissa personer kan viruset ibland reaktivera att orsaka munsår.

Hur HSV-1 Sprider

HSV-1 kan spridas när sekret från ett munsår komma i kontakt med skadad hud eller slemhinnor vävnad, den fuktiga huden finns i platser som munnen och könsorgan. Eftersom HSV-1 ibland reaktiverar utan att orsaka några symptom, kan viruset också spridas när inga munsår är närvarande.

Utbredning

Den amerikanska Social Health Association uppskattar att 50 till 80 procent av amerikanska vuxna har HSV-1.

Kyssas med munsår

Eftersom HSV-1 är mycket smittsam när munsår är närvarande, bör människor med aktiva munsår nära läpparna avstå från att kyssa andra på munnen.

oralsex

Personer med aktiva munsår nära läpparna bör också undvika att utföra oralsex, eftersom HSV-1 kan spridas genom kontakt med genitalierna.

mellan Utbrott

Du behöver inte undvika kyssar mellan munsår utbrott eftersom sannolikheten att sprida HSV-1 under denna tid är mycket lägre. Dessutom, så många vuxna redan har HSV-1 att det skulle vara opraktiskt att förbjuda alla kissing av infekterade individer.

Många människor som lider av munsår sällan hitta roten till problemet, hamna frustrerade med tandläkare som har liten eller ingen kunskap om problemet. Sår kan vara ganska smärtsamt och kan störa sådana enkla funktioner i livet som att äta eller borsta tänderna. Du behöver inte ge upp och leva med smärtan, eftersom det finns förebyggande och medicinska metoder för att undvika eller behandla dem.

Instruktioner

1 Var medveten om symptomen på munsår. Dessa inkluderar en smärtsam, runda sår på tungan, tandkött eller insidan av dina kinder omgivna av anbud, svullen hud. Förlusten av slemhinnor och exponering av de underliggande nerver är det orsaken till smärtan. Om det är svårt att äta eller borsta tänderna på grund av ömhet, eller salt, kryddig eller sura livsmedel irritera insidan av munnen, är detta mycket sannolikt på grund av munsår.

2 Börja med förebyggande metoder. Dessa fungerar bra om munsår resultaten från en naturlig orsak, snarare än ett virus, svampar eller en underliggande sjukdom. Borsta tänderna minst två gånger om dagen, tandtråd regelbundet och se till att din kost är näringsrik. Besök din tandläkare regelbundet för att undvika eventuella komplikationer såsom tand abscesser, bakteriell infektion eller inflammation.

3 Lär orsakerna till dessa sår, som kan variera och kräver olika behandling. De vanligaste sår orsakas av skador från bitande, ständig irritation av hängslen, dåligt anpassade tänder eller brist på vård när du borstar. Munsår kan också orsakas av svampar (muntorsk), autoimmuna sjukdomar eller herpes (HSV-1). Tjugo procent av befolkningen lider av denna typ av munsår.

4 Kom ihåg att de flesta munsår orsakas av enkla, naturliga förekomster och orsaka förlust av eller skada på slemhinnan i munnen, och i allmänhet kommer att läka naturligt inom en vecka eller två. Det är bra att skölja munnen med lätt saltat varmt vatten, använd munvatten läkemedel och använda noggrann munvård. Om du har proteser se till att de passar ordentligt, och har dem kontrolleras av din tandläkare regelbundet.

5 Besök din läkare för en diagnos om symptomen kvarstår, åter regelbundet eller förvärras. I fall av svampinfektion eller herpes kan du behöva ta en svampdödande eller antivirala läkemedel. Tillämpning av antiseptiska geler, antiinflammatoriska läkemedel och smärtstillande läkemedel kommer att hjälpa vid behandling av ihållande munsår. Orsaken till munsår är okänd, även om misstanke om stress, autoimmuna sjukdomar eller virus.

6 Se till att du testas för underliggande orsaker till ihållande munsår. Några av dessa inkluderar syfilis, inflammatorisk tarmsjukdom, oral cancer och autoimmuna sjukdomar. Besök din läkare omedelbart om sår blöder, smärtfri eller varar tre veckor eller mer. Om ett antal sår uppträda plötsligt i ett område är det förmodligen på grund av stress, eller hos kvinnor det kan orsakas av menstruation.

Munsår är små och smärtsamma blåsor som vanligtvis utbrott runt en persons läppar, även om de kan visa upp på någon del av kroppen. Ett symptom på oral herpes, är munsår orsakas av herpes simplex virus typ 1 (HSV-1). Genital herpes, å andra sidan, är oftast ett resultat av herpes simplex virus typ 2. När du har blivit smittad med HSV-1, kan du uppleva återkommande munsår under resten av ditt liv.

människor som drabbats

Enligt American Social Health Association, är det uppskattas att cirka 90 procent av den amerikanska befolkningen kontrakt munherpes när de når 50 års ålder De flesta människor får munherpes när de är barn, ofta genom nära kontakt med en infekterad vuxen. Inte alla med munherpes upplever munsår.

Hur munherpes Spreads

Oral herpes är smittsam. När du har ett munsår, kan du enkelt infektera en annan person om din munsår berör ett snitt på hans hud eller någon av deras slemhinnor vävnader såsom munnen eller könsorganen. Infektion kan också uppstå om du rör din munsår och sedan på en känslig yta på en annan person. Av denna anledning kan orala herpes spridas genom att dela sådana poster som redskap, drinkar eller läppbalsam. Även om viruset är mest smittsam när munsår är närvarande, är det också möjligt att sprida munherpes när det inte finns några symptom, eftersom viruset reaktiverar ibland och når huden utan att orsaka munsår.

Hur HSV-1 orsakar munsår

När du har blivit smittad med HSV-1, viruset går vanligtvis vilande i kroppen under en lång tid. Vid något tillfälle, återaktiverar viruset och använder dina nervbanor att resa till ett visst område av huden, vanligen runt läpparna men också vanligt på andra ställen i ansiktet eller i munnen. Många människor upplever sveda eller stickningar för en dag eller två innan munsår visas. Efter munsår läker, går viruset vilande igen; det kan reaktivera vid ett senare tillfälle för att orsaka en annan munsår.

Reaktivering av virus

Läkarna är inte säker på vad som orsakar viruset att återaktivera. Ibland är det till följd av stress, andra infektioner, hormonella förändringar, solexponering, eller vissa läkemedel eller livsmedel. Inte alla reaktive resultera i munsår, som ibland viruset vaknar upp och sprider sig till huden utan att orsaka några märkbara symptom. Många människor med munherpes inte någonsin upplever ett munsår eller inte upplever en upprepning efter deras första utbrottet.

Behandling

Det finns inget botemedel mot munherpes eller munsår. Lyckligtvis munsår oftast klara upp på egen hand inom sju till tio dagar. Om du upplever ofta munsår, kan din läkare ordinera en antiviral medicin för att förhindra munsår eller förkorta deras varaktighet. Du kan hjälpa till att lindra obehaget av dina munsår genom over-the-counter salvor och smärtstillande eller genom att tillämpa en kall kompress till det drabbade området.

Många människor kan känna de omedelbara farorna med att dricka alkohol, såsom nästa dag baksmälla eller pinsamma episoder. Men ju fler människor dricker ju mer de äventyrar sig själva och andra omkring dem. Det finns många problem i samband med alkoholmissbrukare. Några av dem är farliga. Andra problem är hotfulla till vänner och familj. Det finns också alkoholmissbruk faror som är dödlig.

Rattfylleri

Det tar inte mycket att lagligt berusad bakom ratten. Men ju mer du dricker desto värre din njurfunktion, enligt SAMHSA National Clearinghouse för alkohol & Drug Information. Rattfylleri kan leda till döden och en livstid av elände för familjer.

Blandning alkohol och medicin

Alkohol kan göra dig dåsig eller yr och detta förstärker samma effekter i många mediciner, National Institute on alkoholmissbruk och alkoholism varnar. Det kan vara livshotande när du gör mekaniskt arbete, bilkörning eller vardagliga aktiviteter. Din förmåga att koncentrera sig kommer att minska kraftigt.

Våld i hemmet

Drickande kan orsaka friktion hemma, vilket leder till argument och slagsmål. Våld och till och med dödsfall kan bli följden. Alkoholmissbruk är ofta en viktig faktor i spousal och barnmisshandel.

Leverskada

Alkoholrelaterad leversjukdom kan uppstå efter långvarig drickande. Det kan leda till skrumplever och slutligen död. Cirros är inte reversibel.

immunbrister

Tunga alkoholens försvagar immunförsvaret. Detta leder inte bara till många sjukdomar, men det kan också påverka kroppens förmåga att kämpa mot sjukdomen.

cancer

Riskerna för cancer i matstrupen, mun och svalg ökar med tungt drickande. Bröstcancer kan utvecklas hos kvinnor som dricker dagligen. Cancer i tjocktarmen och levern har också varit knuten till drickande.

Hjärtsjukdom

Högt blodtryck resulterar ofta från att dricka och kan leda till hjärtsjukdomar och stroke. Alkoholmissbrukare upplever ofta hjärtklappning och andra hjärtproblem under och efter att ha druckit.

pankreatit

Inflammation i bukspottkörteln kan förekomma efter lång sikt drickande. Pankreatit kan störa kroppens förmåga att reglera blodsockernivåer, vilket leder till buksmärtor och till och med döden.

Missbildningar

Beteende- och inlärningssvårigheter kan bero på fetalt alkoholsyndrom (FAS) på grund av kvinnor som dricker medan de är gravida. Spädbarn kan också födas med fosterskador. US Surgeon General har varnat gravida kvinnor och kvinnor som kan bli gravida att avstå från att dricka alkohol.

alkoholabstinens

Plötsliga tillbakadragande från alkohol i ett försök att sluta dricka kan ge upphov till att gå igenom avgiftning, vilket ångest, skakningar, hallucinationer och kramper. Det är bra för alkoholmissbrukare att sluta, men de bör gå igenom avgiftning processen i en medicinsk behandlingsanläggning för att hjälpa kroppen att anpassa och återhämta sig.

Naturläkemedel för en Slemhinnor cysta

En slemhinnor cysta, även kallad en mucocele, är en liten, vätskefylld säck i munnen. Det kan bero på en blockerad eller spruckit spottkanal eller en sinus-infektion. Om du suga på läpparna, eller har tunga eller läpp piercingar, kan du vara i riskzonen för en mucocele. De är inte skadliga, men de kan vara irriterande. Örter kan hjälpa krympa slemhinnor cystor naturligt. Kontakta din vårdgivare för en diagnos innan växtbaserade behandling.

Herbal åtgärder

Växtbaserade botemedel för mukösa cystor kan agera på flera sätt. Sammandragande örter hjälper dra ut vätskan och torka upp säcken. Antimicrobial örter hjälper till att förhindra infektion i vävnaden och lösa en bihåleinflammation om det är orsaken. Antiinflammatoriska örter kommer att bidra med smärta och inflammation. Kontrollera med en erfaren läkare för att få råd om dosering och beredning av örter för slemhinnor cystor.

Myrra

Myrra, eller Commiphora molmol, är en taggig buske hemma i östra Afrika. Herbalists använda hartset från barken för att behandla sår och infektioner i munnen, tandköttet och hals. De aktiva ingredienserna inkluderar polysackarider, triterpenoids och eterisk olja, och myrra har potent sammandragning åtgärder. Myrra kan påskynda torkningen av din slem cysta. I sin 2003 boken "Medical Herbalism: The Science and Practice av örtmedicin," klinisk herbalist David Hoffmann, FNIMH, AHG, rekommenderar en utspädd tinktur som en sköljning för detta tillstånd. Det har också antimikrobiella egenskaper och kan vara användbart om bihåleinflammation orsakar din slem cysta. Svälj inte myrra om du har diabetes, eftersom det har hypoglykemisk verkan.

Salvia

Salvia, eller Salvia officinalis, är en väldoftande matlagning och medicinalväxt hemma i Medelhavet. Traditionella healers använder bladen för munslemhinnan inflammationer, diabetes och svettningar. Sage är rikt på eteriska oljor, fenolsyror och flavonoider och har anti-inflammatoriska och sammandragande åtgärder. En vis mun skölj kommer att absorbera vätska i cysta och torka upp. I sin 2001 boken "naturläkemedel" natur läkare Asa Hershoff och Andrea Rotelli notera att salvia kommer också lugna någon inflammation i slemhinnan i munnen, läka bakterie- och svampinfektioner och dra oral vävnad. Svälj inte salvia extrakt i stora mängder under långa perioder.

Bistort

Bistort eller Persic bistorta, är en liten perenn hittades i sanka områden i Nordamerika, Europa och Asien. Rhizomer är en traditionell botemedel för övre luftvägsinfektioner och inflammerad mun slemhinnan. I sin 2009 bok "medicinalväxter i världen" botanist Ben-Erik van Wyk och biolog Michael Wink uppger att bistort är rik på tanniner som krymper vävnad och minska sekret. Tanniner har också antibakteriella effekter, som kan hjälpa om din slem cysta beror på en infektion. Använd inte bistort internt om du är förstoppad.

Mucous cystor är en av de mer vanliga typen av cysta. De är normalt smärtfri men kan vara irriterande eftersom de kommer att göra dig mer medveten om gupp i munnen. Dessa cystor orsakas ofta genom att suga läppen membran mellan tänderna.

Instruktioner

Hur kan man förhindra Slemhinnor cysta

1 Den slem cysta är en tunn, vätskefylld säck som kan visas på insidan av läppen. Säcken är blåaktig färg men transparent. Det är smärtfri men kan vara irriterande.

2 sac kan uppstå av olika anledningar, en av de vanligaste av sugande läppen membran mellan tänderna. ett av sätten att förhindra dessa cysta, är att inte märker när du suger läppen och försöka bryta vanan. Cysta kan också bildas kring tunga och läpp piercingar. Det är inte ett sätt att förhindra cysta bildas runt piercingar.

3 Den cysta bildar ofta på tungan, gommen, inne i kinder, mun och runt eventuella piercingar i området.

4 slemhinnor cysta ofta kan vara ifred, eftersom det kommer att brista på egen hand. Öppning cysta med en steril nål kommer att hjälpa den att försvinna snabbare. Men om cysta fortsätter att återvända i samma område, har en läkare titta på det och ta bort det.

5 För att förhindra infektion och skador på vävnaden, bör cysta inte utföras hemma själv. Detta måste utföras av din vårdgivare. De flesta muntliga kirurger och vissa tandläkare kan enkelt ta bort cystor om de fortsätter att vara obekväm.

Tips

  • Slemhinnor cystor är ofarliga, men om de lämnas obehandlade cystan blir organiserat och kan bilda en permanent bula på insidan av läppen.

Slemhinnor cystor kan visas på insidan av underläppen, väggarna i munnen och på tungan när som helst utan någon speciell anledning. Om du har en infektion eller en vana att bita på insidan av kinden, kan slem cystor visas. Vanligtvis försvinner på egen hand, men om de dröja mer än två veckor, bör du konsultera en läkare.

Instruktioner

Hantera Slemhinnor cystor

1 Rengör munnen med hjälp av mun tvätt. Se till att du borstar tänderna och skölja med munnen tvätta minst två gånger om dagen för att förhindra bakterie uppbyggd. Även om du tar dessa försiktighetsåtgärder, kan slem cystor fortfarande visas.

2 Undersök insidan av munnen. Om du ser små vita fläckar på underläppen eller på väggarna i munnen, så kan du ha slemhinnor cystor. Även om du inte bör vara omedelbart bekymrade över dem, kan de bli en källa till obehag. Om cystor inte försvinner efter en vecka eller två, se din läkare för att få dem bort på rätt sätt. Försök aldrig att ta bort cystor dig själv som du kan orsaka ytterligare infektion.

3 Ta bort eventuella piercingar du har i munnen om cystor visas. Många gånger cystor orsakas av bakterier som blir instängda mellan piercing och tungan eller underläpp.

4 Slemhinnor cystor kan tas bort genom att spräcka dem med en steril nål. Din läkare kommer att kunna så lätt utan att orsaka skada på omgivande vävnad.

5 Om du ofta utbrott, besöka din läkare. Det kan andra hälsofrågor som orsakar cystor visas.

Vad orsakar muntorrhet & amp; Mun?

Översikt

Saliv håller munnen och läpparna fuktiga, vilket förhindrar sprickbildning, infektion och sår. Saliv fukt håller också munnen ren och hjälpmedel i smaksinne genom att bada smaklökar. Din spottkörtlar, som ligger framför öronen och längs käken, producerar saliv. Sjukdomar, tillstånd och medicinska behandlingar som minskar produktionen av saliv eller hindrar dess release är typiskt orsaken till muntorrhet och läppar.

Mediciner och droger

Vad orsakar muntorrhet & amp; Mun?

Mediciner förbli en av de vanligaste orsakerna till muntorrhet. National Institute of Dental och kraniofaciala forskning rapporterar att minskad salivproduktion och tillhörande muntorrhet är möjliga biverkningar av mer än 400 over-the-counter och receptbelagda läkemedel.

Vanligen använda läkemedel som kan orsaka muntorrhet och läppar inkluderar antihistaminer, avsvällande medel, läkemedel som används för behandling av ADHD, vissa typer av antidepressiva medel, betablockerare hjärta och blodtryck mediciner, diuretika, antiepileptiska läkemedel, antispasmodika, antipsykotiska och antinausea droger. Dosjusteringar kan en förändring till en annan medicinering eller saliv ersättnings medicinering vara motiverat för svåra muntorrhet symptom.

Noterbart orsakar olaglig narkotika metamfetamin muntorrhet. Kronisk muntorrhet är en viktig bidragande orsak till den allvarliga sjukdomar i tandköttet och skenande karies ses i långsiktiga meth användare. Dålig kost och slipning av tänderna är också bidragande faktorer. Som med andra former av muntorrhet, läpp torrhet följer vanligtvis detta villkor.

Sjögren syndrom

Vad orsakar muntorrhet & amp; Mun?

Sjögren syndrom är en autoimmun sjukdom där spottkörtlarna och riva producerande tårkörtlar attackeras och förstörs av immunsystemet. Torr mun och ögon är de klassiska symptomen på Sjögrens syndrom. Torrhet i näsan och vaginala vävnader och torr hud också vanligt förekommande med Sjögrens syndrom, som drabbar uppskattningsvis 1 till 4 miljoner amerikaner, enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke.

Huvud- och hals Strålning

Vad orsakar muntorrhet & amp; Mun?

Cancer i munnen, tungan, näsa och hals är vanligtvis behandlas med strålterapi. Denna form av cancerterapi ofta skadar spottkörtlar, vilket orsakar en minskning av salivproduktion inom cirka en vecka efter påbörjad behandling. Spottkörtlar får ofta höga doser av strålning under huvud- och halscancer behandling, som ofta leder till permanent, märkt minskad salivproduktion. För att minimera de negativa effekterna av kronisk muntorrhet på tänderna och tandköttet, läkare ordinera ofta saliv ersättnings medicinering. Läpp moisturizers kan hjälpa till att förhindra sprickbildning i vävnad, vilket ofta uppträder vid hörnen av munnen.