XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

alkohol och höftledsplastik

Glutamin, alkohol och levern

En frisk, tillräckligt fungerande levern är nödvändigt för liv. Levern fungerar som en portvakt, förhindra giftiga ämnen från lever kroppen genom att filtrera blodet och skicka restprodukt genom matsmältningskanalen för eliminering. Proteininnehållande livsmedel försörjnings näringsämnen till levern, som glutamin, underlätta att det i normala funktioner. Överkonsumtion av alkohol kan hindra levern från avgifta blodet samt förhindra korrekt näringsupptag, vilket resulterar i leversjukdom.

Glutamin och levern

Den mest förekommande aminosyran i kroppen är glutamin, som normalt görs av kroppen, men är också matas från proteininnehållande livsmedel. Här serveras en mängd olika funktioner, inklusive borttagning av överskott av ammoniak restprodukt och reglerar immunsystemet fungerar, och det behövs i matsmältningsprocess. Som en aminosyra, eller protein byggsten, glutamin tjänar också som en prekursor i bildandet av glutation, en antioxidant viktigt för att skydda levern från fria radikaler. I händelse av leverskada och låg produktion av glutation, kompenserar tillgänglig glutamin för denna brist på glutation och hjälpmedel för att generera lagrade glutation för att hålla din lever skyddad, enligt en granskning i 1992 "Annals of Surgery."

Alkoholens skadeverkningar

En frisk lever regenererar från mindre skador men en lever sjuka av giftiga halter av alkohol minskar den skyddande egenskaper glutamin och glutation ge. Enligt National Institute on alkoholmissbruk och alkoholism, kan kronisk alkoholism försämra din normala matsmältningen och hämmar absorptionen av protein, vilket är viktigt för att tillföra aminosyror som glutamin. En näringsrik kost kan hjälpa ersätta glutamin men som NIAAA konstaterar leder alkoholism ofta i undernäring antingen från bristande äta eller från att äta livsmedel som saknar näringsvärde. Dessutom är alkohol uppfattas av levern som ett gift och det skadar dina leverceller. Högt alkoholintag med minimala närings livsmedel att leverera skyddande antioxidanter ger glutation brist och lever celldöd, konstaterar Dr Jacquelyn Maher.

Glutamin Kosttillskott och alkohol Remission

En studie 2011 publicerades i "Neuro" jämfört glutamin nivåer av aktiva och återhämtar alkoholister att utforska metabola variationer koncentration och hur försökspersoner "glutamin nivåer påverkades av alkohol. I studien var minimal skillnad mellan grupper hittades, vilket innebär att naturliga glutamin produktionen försämras från alkoholmissbruk. Låg glutamin produktion under alkohol återhämtning kan ha en betydande inverkan på leverfunktioner, därför kompletterande former av glutamin kan stöd i återhämtningsprocessen. Dock är forskning pågår från och med 2011, och kliniska tecken är otillräcklig för att avsluta effektivitet.

överväganden

Dietary glutamin förekommer i växter och djur-baserade livsmedel som kyckling, kalkon, fläsk, mejeri, spenat, kål och gröna bladgrönsaker. En välbalanserad kost inklusive dessa livsmedel kan hjälpa till att hålla dig näring samtidigt tillföra en källa av glutamin. Att hjälpa till att läka en skadad lever, undvika alkohol och kontakta din läkare för kostrekommendationer som baseras på vilken typ av skada på levern. Innan glutamin kosttillskott, kontakta din läkare för säkerhets skull.

Hur man sluta dricka alkohol och äta på natten för att gå ner i vikt

Sena äta och småätande kan lägga till extra kalorier, hindra vilsam sömn och även leda till viktökning. Alkohol och andra drycker är höga i kolhydrater och lägga dolda kalorier. Gå ner i vikt och bidra till att förbättra din hälsa genom att undvika alkohol och minska äta på natten.

Steg 1

Se till att du har tid för en balanserad frukost som innehåller kolhydrater, protein och fett. Vakna tidigt och har ägg, rostat bröd och saft eller havregryn och frukt för en hälsosam frukost som ger dig energi att börja dagen.

Steg 2

Förbered en vecka måltid plan för att organisera din mat schema och att veta i förväg vad du ska laga mat och äta. Tid dina måltider så att du har lunch, middag och mellanmål innan 10:00 Har din kvällsmat med 20:00 Ät en balanserad måltid som innehåller hälsosamma fetter och magert protein som fisk eller kyckling för att hålla dig mätt längre.

steg 3

Drick vatten om du känner dig hungrig på natten. Törst kan förväxlas med hunger ibland. Håll en vattenflaska med dig eller bredvid sängen så att du kan ta en drink om du känner hunger KVAL.

steg 4

Sluta dricka alkohol genom att hålla den ur ditt hem eller förvara den i ett besvärligt läge som i garaget. Om du längtar efter alkohol, prova en alkoholfri cider eller annan dryck.

varningar

  • Alkohol och andra drycker innehåller dolda kalorier som kan lägga upp. Enligt National Health Service i Storbritannien, kan ett glas vin innehåller lika många kalorier som en bit av kakan. Dessutom kommer de flesta alkoholkonsumenter har också ohälsosamma mellanmål som saltade nötter eller chips medan de dricker.
  • Andra drycker såsom läskedrycker, fruktjuicer, mjölkshakes och lattes är också hög i kalorier och kan avskräcka viktminskning.

tips

  • Tuggummi eller suga på en hård, sockerfri godis kan bidra till att lindra hungerpangs på natten.
  • Undvik att titta på tv efter middagen för att minska risken för mindless äta på natten.

Saker du behöver

  • Vecko måltider
  • äta schema
Alkohol och skador på levern och Tongue

Konsumtion av alkohol kan orsaka eller bidra till flera villkor som är ansvariga för skador. En skada är en abnormitet eller skada på vävnad eller organ. Om du har sår på tungan, kan dricka alkohol få dem att försvinna. Skador på levern visar att ett allvarligt tillstånd. Om du har skador på båda ställena, du sannolikt har mer än ett tillstånd. Tala med din läkare om du tror att du har skador.

Erythroplakia

Oral erythroplakia är en sällsynt typ av skada som finns i den orala slemhinnan, vilket är ett skyddande membran i munnen som finns på tungan, kinderna och munhålan. OE lesioner är i allmänhet ofarliga, men kan omvandlas till cancerceller. Sanna OE lesioner är röda och har en sammetslen konsistens; dock OE lesioner ibland förekommer med vita lesioner som kan orsakas av en annan tillstånd som kallas leukoplaki. Tobak och långsiktiga alkoholkonsumtion tros vara bidragande faktorer; den exakta orsaken till detta tillstånd är okänt. Dricka alkohol kan öka risken att utveckla cancer av detta tillstånd.

leukoplaki

Leukoplaki är ett tillstånd som kännetecknas av förtjockade, vita fläckar på tungan, kinderna, tandkött och botten i munnen. Du kan inte enkelt skrapa bort dessa skador. Typiskt skadorna är godartade, men de kan bli cancerogena. Orsaken till detta tillstånd är inte känt, men tobak anses spela den största rollen i sin utveckling. Men alkohol är också tänkt att spela en roll. Undvika alkohol och tobak gör lesioner försvinna, men Mayo Clinic rekommenderar att du ser din tandläkare om du märker mun skador. Din tandläkare kan behöva ta bort leukoplaki skador.

Fet lever

Fettlever är det första stadiet av alkoholrelaterad leversjukdom. Fettlever kännetecknas av en leverskada och fettdepåer i zonerna 2 och 3 i levern, som är nära mitten. Nittio procent av personer med fettlever har en förstorad lever som är påtaglig vid beröring. Fettlever kan utvecklas inom några timmar efter att dricka en stor mängd alkohol. En fettlever skadan är reversibel om du undviker all alkohol. Däremot kan tillstånd som nonalcoholic leversjukdom och läkemedelstoxicitet orsaka samma onormala fettdepåer. Din läkare kan skilja.

alkoholrelaterad cirros

Skador på levern kan uppstå under fettlever, men även i den tredje etappen av alkoholrelaterad leversjukdom: alkoholrelaterad cirros. Även om det kallas den tredje etappen, behöver stegen inte alltid sker linjärt. Stegen kan överlappa varandra eller några personer med alkoholrelaterad leversjukdom aldrig utveckla alkoholrelaterad cirros, även med fortsatt alkoholkonsumtion. Lesioner i levern är vanligt med alkoholrelaterad cirros; de kan leda till hudskador och andra förändringar i huden. Huden är ditt största organ, men levern är din näst största. Till skillnad från fettlever, är alkoholrelaterad cirros inte reversibel.

Effekterna av alkohol och drogmissbruk


Även om nackdelarna med alkohol och drogmissbruk är väldokumenterade, många fortfarande kämpar med dessa problem. Det amerikanska Department of Health and Human Services konstaterar att mellan 2004 och 2007, krävs nästan 10 procent av de vuxna behandling för missbruksproblem. Alkohol och drogmissbruk orsakar problem för dig och de nära dig, och effekterna kan pågå en livstid.

Leversjukdom

Levern processer alkohol för att ta bort det från datorn, och konsumerar stora mängder alkohol under en längre tid kan orsaka stora påfrestningar på orgel. Leversjukdom orsakad av alkoholmissbruk kan vara livshotande, och den kan också orsaka ett brett spektrum av effekter, såsom illamående, hallucinationer, gulsot, trötthet, feber och blodiga tarmrörelser bland andra effekter.

Hjärnskada

Levern är inte det enda organ som kan påverkas negativt av alkohol och drogmissbruk. National Institute on alkoholmissbruk och alkoholism förklarar att hjärnskada uppstår som en följd av alkoholbruk, och ju mer du dricker, desto allvarligare konsekvenser. minnesluckor, strömavbrott och Wernicke-Korsakoff syndrom, vilket försämrar kognition och muskelkoordination kan alla resultat från alkoholmissbruk.

juridiska problem

Alkohol och drogmissbruk både kan leda till att du har juridiska problem. Missbrukar illegala droger sätter dig i riskzonen för gripande för droginnehav. Dessutom kör under påverkan av droger är olaglig. Alkoholmissbruk kan också innebära en risk för gripande, som rattfylleri är ett brott. Dessutom National Institute of alkoholmissbruk och alkoholism konstaterar att en undersökning visade studenter deltog i olagliga aktiviteter såsom vandalism medan berusade. Droger och alkohol försämrar din dom, så att du kan vara mer benägna att begå brott.

Överdos

Konsumerar för många droger och för mycket alkohol kan leda dig att överdosera, vilket kan resultera i livslånga funktionsnedsättningar i hjärnan eller andra organ och eventuellt död. Ju längre du missbrukar droger eller alkohol, desto mer sannolikt är det att överdosera, eftersom du kommer att utveckla en tolerans och konsumerar allt större och potentiellt farliga mängder.

Ekonomiska problem

Kontinuerligt köpa droger och alkohol kan orsaka ekonomiska problem för dig. Eftersom missbruk kan övertyga dig om att få hög eller berusade är viktigare än något annat, kan du inte göra kloka ekonomiska beslut och sätta din ekonomiska välfärd i fara.

Familjeproblem

Substans och alkoholmissbruk kan orsaka problem i din familj. Du kan försumma ansvaret för att du fokuserar på att få droger, vilket leder till ångest bland dina familjemedlemmar. Dessutom kan missbruk vara en bidragande faktor i barnmisshandel och våld i hemmet.

Rökning, alkohol och amp; gallsten

Gallsten är avlagringar av kolesterol, gall-pigment och kalciumsalter som bildas i gallblåsan. De bildar mycket snabbt. Vissa människor kan ha några symtom, medan andra kan uppleva mild magont som kan sprida sig till bröstet och ryggen. Även om det finns många orsaker till gallsten, inklusive diabetes och fetma, forskare vid Yamanashi Medical University och University of Texas, såväl som andra, har funnit att röka och dricka alkohol kan både påverka produktionen av gallsten.

gallsten

Små gallsten går ofta märkt, och kan så småningom vändas med förändringar i kost och livsstil. Större gallsten som orsakar smärta och infektion, genom blockering av gallgångarna, kan kräva operation där gallblåsan avlägsnas. Svåra infektioner orsakade av gallsten kan orsaka gallblåsan att brista, vilket kan leda till döden

Rökning

Studier, inklusive en 2002 studie från forskare vid Yamanashi Medical University, samt en 1986 studie av Dr Andrew K. Diehl publicerades i "Journal of Gastroenterology," visar ett samband mellan rökning och bildandet av gallsten. Den Yamanashi Medical University studie fann att rökning tenderade att vara kopplade till gallsten. Diehl Studien fann att rökare i 20 pack-år eller mer hade en ökad risk för gallsten bildas.

Alkoholism

Enligt Penn State Milton S. Hershey Medical Center, är alkoholism en bidragande faktor till bildandet av gallsten. En 1984 studie av forskare vid University of Texas och Trinity University fann också sambandet mellan alkoholism och gallsten.

Fördelar med alkohol

Enligt en 2009 artikel om ScienceDaily.com har en 10-årig studie utförd av University of East Anglia föreslog att en måttlig alkoholkonsumtion kan bidra till att förhindra uppkomsten av gallsten. Studien fann att för varje 14 gram alkohol konsumeras varje vecka, var chanserna att formnings gallsten minskat med 3 procent.

Metoder för förebyggande

Enligt Penn State Milton S. Hershey Medical Center, förutom att undvika tobak och överskott av alkohol, bibehålla en hälsosam vikt och aktiv livsstil, och äta en fettsnål, fiberrik kost kan också bidra till att förebygga gallsten.

Med användning av alkohol eller andra droger till den punkt där de orsakar skada är drogmissbruk. Narkotikamissbruk blir missbruk när läkemedlet medför att användaren kan lida negativa fysiska eller psykologiska effekter, förlora kontrollen över sig själv, fjärma människor eller placera sig själv och andra i fara. Missbrukare känner att de inte kan klara sig utan att få full eller hög. De kan till och med bli fysiskt beroende, så att deras kroppar kommer att bero på läkemedlet. Undvika drogmissbruk i första hand är mycket enklare och säkrare än att hantera det när det börjar.

Instruktioner

1 Undvik situationer där du kommer att pressas till att använda mer av ett ämne än du vill. Gå inte till partier där berusningsdrickande är sannolikt att vara ett tema, och inte gå över till din pothead väns hus för att lyssna på gamla Pink Floyd album. Om du sätter dig i situationer där drogmissbruk är normen, blir det mycket svårare för dig att undvika det.

2 Vet dina gränser och hålla sig till dem. Om två drinkar gör du slappna av, men tre gör dig loopy, hålla sig till två. Om du går överbord med hjälp av alkohol eller annan drog, lära av erfarenheterna, för att undvika att förlora kontrollen nästa gång.

3 Använd inte alkohol, ecstasy eller andra droger bara för att du är uttråkad. Om du gör, då droganvändning kommer sannolikt att bli en vana --- ett sätt att fördriva tiden och besegra tristess. Detta kan leda till drogmissbruk.

4 Vet när du behöver ta en paus. Om du befinner dig dricker eller använder andra droger tungt, ta ledigt. Tillbringa en månad bedriver hobbies och aktiviteter som inte innebär droger och alkohol, för att ge dig en chans att få perspektiv.

5 Använd inte droger och alkohol som ett sätt att ta itu med känslomässiga trauman. Även dricka för att glömma din upplösning kommer inte nödvändigtvis att leda till missbruk, kommer det att leda till missbruk. Du kommer förmodligen att få mycket berusade, och kan fortsätta att dricka mer än du borde under en tid.

Tips

  • Även om de är lagliga, alkohol och tobak är var och en ansvarar för många fler dödsfall årligen i USA än alla andra droger i kombination. Vara mycket försiktig kring dessa farliga droger. Se "Årliga Dödsorsaks" (resurser).

Intervention och förebyggande av alkohol och tobak ungdom


Enligt Centers for Disease Control, har ett betydande folkhälsoproblem uppkommit på grund av alkohol- och droganvändning bland USA: s ungdom. Ungdomar är normalt införs metoder för förebyggande och utbildning droganvändning i grundskolan.

VÅGA

Drogmissbruk Resistance Education (DARE) börjar lära läkemedelsinterventionsmetoder på dagis nivå. Poliser ge lektioner och vägledning om att motstå grupptryck och undvika riskbeteende. Dessutom ungdomar lär sig om farorna med alkohol och tobaksberoende.

Alkohol och tobak Laws

Ålders lagar har införts i alla amerikanska delstater att hjälpa till att avskräcka ungdomar från att konsumera alkohol och tobaksprodukter. Enligt ålders lagar, är den rättsliga dricka ålder 21 år. Laglig ålder att konsumera tobaksprodukter är 18 år.

överväganden

Föräldrarna spelar en viktig roll för att förebygga droganvändning bland ungdomar. Ungdomar vars föräldrar etablera sig som positiva förebilder genom att föregå med gott exempel är mindre benägna att experimentera med droger och alkohol.

Ska alkohol och koffein undvikas efter gallblåsan bort?

Om du har haft gallblåsan bort - en kolecystektomi - du vet att kosten var en central orsak till inflammation och gallsten. En balanserad kost är fortfarande viktigt, och vissa typer av livsmedel kan behöva begränsas. Alkohol och koffein, med måtta, är förvånansvärt hälsosamt för gallblåsan, men de kan öka risken för biverkningar efter kirurgi.

gallblåsan Funktion

Gallblåsan ligger i den övre högra sidan av buken. Detta saclike butiker organ galla, som produceras av levern. När du äter en fettrik måltid, pumpar gallblåsegalla i den gemensamma gallgången som leder till tunntarmen. Om du har haft din gallblåsan bort på grund av inflammation och smärta, kommer din kropp fortfarande kunna producera galla och smälta fett. University of Maryland Medical Center konstaterar att undanröjandet av gallblåsan inte vanligtvis inte orsakar några skadliga långtidseffekter, bortsett från enstaka diarré.

Vanliga biverkningar

För ett par veckor efter operationen, kan du uppleva matsmältningsrelaterade biverkningar. NHS Choices konstaterar att 20 procent av människor upplever diarré, som vanligtvis förbättras med tiden. Andra sidorna-effekter inkluderar matsmältningsbesvär, uppblåsthet, gassiness och en ökning i tarmrörelser.

Alkohol och koffein

Enligt Johns Hopkins Health Alert, kommer du att kunna dricka alkohol och koffein efter att du har haft en kolecystektomi. Men du kanske vill undvika dem strax efter operationen eftersom de kan förvärra diarré. Andra livsmedel som kan intensifiera biverkningar inkluderar fettrik mat, mjölk och mejeriprodukter och kryddstark mat.

Nackdelarna med alkohol och droger


Människor använder alkohol och droger för ett antal orsaker, men det finns nackdelar med drog- och alkoholanvändning. Om du tror att du kan behöva sluta använda alkohol eller droger på grund av negativa effekter, anser ser en terapeut som specialiserat sig på drogmissbruk frågor eller delta i en självhjälpsgrupp som Anonyma Alkoholister eller Anonyma Narkomaner.

Missbruk

Användning av alkohol och många läkemedel kan leda till missbruk. Ofta inträffar beroende åtminstone delvis på grund av att dessa ämnen utlösa en frisättning av dopamin i hjärnan, vilket känns bra. En person börjar längta mer och mer alkohol eller droger för att få så bra känsla. När någon blir beroende, börjar hans liv att kretsa kring alkohol eller droger och han kan inte sluta använda dem. Han fortsätter att använda alkohol eller droger trots många negativa konsekvenser. Många missbrukare behöver professionell hjälp för att sluta använda alkohol eller droger.

Uttag

Många läkemedel och alkohol kan leda till abstinensbesvär när en tung användare försöker att sluta använda. Symtomen varierar från läkemedel till läkemedel. Till exempel symptom på opiatabstinenssymtom inkluderar ångest, muskelsmärta, illamående och kräkningar. Symtom på alkoholabstinens inkluderar skakningar, illamående, hallucinationer och kramper. Missbrukare kan behöva medicinsk behandling under uttagsprocessen.

hälsokonsekvenser

Alkohol och droger har många negativa konsekvenser för hälsan. Till exempel, kan överdriven alkoholanvändning orsaka skador på lever och bukspottkörtel, magsår, diabetes och hjärtproblem. Kokain användning kan orsaka hål i den nasala brosk, lungskador, sår, njursvikt och hjärtinfarkt.

Humörsvängningar

Alkohol och droger orsakar humörsvängningar. Vissa människor som några av de humörsvängningar. Till exempel, kan de känna sig lycklig eller euforiska. De kan känna sig avslappnad. Alkohol och droger kan orsaka obehagliga humörsvängningar, också, dock. Alkohol och många läkemedel kan leda till depression. Vissa läkemedel orsaka ångest, irritabilitet eller till och paranoia. Dessa humörsvängningar kan skapa problem i relationer och på jobbet.

Juridiska frågor

Vuxna kan använda alkohol lagligt och människor kan också använda receptbelagda läkemedel lagligt så länge de använder dem som ordinerats. Många läkemedel är olagliga, men. Personer som använder illegala droger, människor som kör under påverkan av droger eller alkohol och personer som använder receptbelagda läkemedel felaktigt kan möta rättsliga problem, däribland böter, förlust av körkort och fängelse. Människor kan också förlora sina jobb om de misslyckas drogtest på jobbet.

Alkohol kan göra bra människor gör dåliga saker, men det betyder inte nödvändigtvis att alkoholisten en dålig människa. De är sjuka. Även om detta försvar är kontroversiell, har det medicinska samfundet slutligen erkänt alkoholism som en primär, kronisk, progressiv och ibland dödlig sjukdom. Det nationella rådet på Alcoholism och drogberoende har en detaljerad och fullständig definition av alkoholism och beskriver det är "en mental besatthet som orsakar en fysisk tvång att dricka." Läs vidare för att lära mer.

Instruktioner

Hur du kan hjälpa dina barn att säga nej till alkohol och droger

1 Det har fastställts att ärftlighet spelar en nyckelroll i som blir
missbrukare och som inte gör det. Och om du har alkoholism eller missbruk på
båda sidor av familjen måste man vara extra medveten om att du kör en hög
chans att bära sitt missbruk genen.

2 Hur kan du lära dina barn den mörka sanningen om missbruk och
alkohol när de ser det som bara "bli hög" eller "festa"? Av
tala om för dem och visa dem den hårda verkligheten av sjukdomen och
lära dem ärftlighet faktorn. Då de är fria att välja om
att vakna upp monstret eller inte. Så länge de inte plocka upp den första
läkemedel eller dryck som de är säkra.

3 Lär dina barn den medicinska aspekten av att dricka och använda droger. Det
tar fokus från att du är buzz kill förälder som är bara
predika förväntas göra och inte är i tonåren. Beskriva
detox och dra symptom också. Inte bara säga, "Använd inte droger eller
dryck. "Ge dem information om verkligheten i missbruk och
alkoholism. Använd vänner eller släktingar som exempel om du behöver.

4 inte vara en hycklare. Du kan inte tala om din tonåring att inte dricka medan
du har ditt vin glas i handen. Walk the talk och leva med gott exempel.
Även om du experimenterade som en ungdom att vara ärlig med dina barn. Och om
du hade en egen problem med sprit och droger, inte skämmas eller
tror att det kommer att ge din tonåring en chans att säga, "du gjorde det så kan jag"
De kan säga det, men vara säker på att de vet vilken typ av problem det orsakat
du. Dina egna misstag kan vara den bästa lärande verktyg för att vidarebefordra denna
du har.

5 Har starka hushålls regler för att komma hem berusad och vara beredd
att leva upp till de konsekvenser du anger som straff. Om du vackla
en gång och låta det gå, kommer du att förlora mycket mark i trovärdighet.

Tips

  • Gör en följd för att komma hem hög eller berusade vara en rysare. Prova detta: nästa dag oavsett hur bakfull din tonåring kan vara, få dem att volontär på en återhämtning hus eller halvvägs hus där de kan stå till tjänst för verkliga missbrukare och alkoholister. Visa dem verkligheten av narkotikamissbruk och dricka. Samma sak gäller för sina vänner om de visar upp på ditt hus och har använt droger eller alkohol. Med föräldrarnas tillstånd naturligtvis ta dem till ett "öppet" (alla är välkomna att delta, beroende eller ej) Anonyma Alkoholister eller Anonyma Narkomaner möte nästa dag så att de kan se effekterna av bara "festa." Det ser ut att bli en riktig tankeställare.