XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

akupressur hosta

Hur man kan stoppa Hosta med Akupressur

Den 17 januari 2008 utfärdade FDA en officiell folkhälso rådgivande rekommendera att over-the-counter hosta och förkylningsläkemedel inte användas till barn under åldern har 2. Sådana mediciner inte bevisats säkra eller effektiva hos barn i denna åldersgrupp. Biverkningar från hosta medicinering kan förekomma hos personer i alla åldrar. Ett sätt att undvika dessa faror är genom alternativa hälsoterapier såsom akupressur. Akupressur kan användas för att stoppa hosta när som helst och plats.

Steg 1

Tryck på mitten av bröstet på bröstbenet med fingret eller tummen. Använd små, cirkulära rörelser för att massera området för mellan 30 sekunder och 2 minuter.

Steg 2

Genom att använda samma rörelse massera rörelse, tryck bröstet i den mjuka, köttiga område intill axeln och nedanför nyckelbenet. Massera detta område under 30 till 120 sekunder.

steg 3

Tryck på handflatan mellan din första och andra fingrar, precis nedanför där de delas. Massage detta område för upp till två minuter.

steg 4

Massera området på tummen sidan av handleden, två finger utrymmen ovanför handleden veck. Fortsätt massera upp till två minuter.

steg 5

Upprepa alla akupressurpunkter som behövs för att förhindra hosta. Poäng kan masseras så ofta som du kan tolerera.

steg 6

Söker vård från en kvalificerad sjukvårdspersonal om symtomen försämras eller inte stanna i 7 till 10 dagar.

varningar

 • Se en kvalificerad sjukvårdspersonal om din hosta är associerad med andningssvårigheter, svårigheter att svälja, tjock grön-gult slem, blodig slem eller slem, väsande andning, stel nacke eller feber.
 • Uppsök läkare om ett barns hosta åtföljs av dreglande eller svårighet att svälja, stel nacke, blå eller dunkla läppar, andas problem, gällt ljud vid inandning, feber av 100,4 för nyfödda eller 103 eller högre för barn.

tips

 • Om det område du massera är öm eller ont, du är på rätt plats.
 • Dessa akupressurpunkter kan masseras i valfri ordning.
Akupressur för bihåleinflammation

Bihåleinflammation härrör från en mängd olika orsaker, bland annat förkylningar, influensa och allergier. Sinus hålighet foder sväller, fånga slem - liksom bakterier - i din nasal passager, vilket hindrar andning. Även om det inte ett botemedel för en infektion, akupressur, eller stimulering av specifika punkter på kroppen, kan bidra till att lindra sinus tryck och smärta. En akupressur utövare kan välja en mängd olika punkter, beroende på dina symtom. Tala med din läkare om ditt tillstånd innan du försöker akupressur.

Bihåleinflammation

Inflammation i bihålorna kallas bihåleinflammation. Ligger bakom pannan, näsbenen, kinder och ögon, bihålor är luftfyllda utrymmen i skallen fodrad med slemhinnor. Slem och luftflödet genom dessa utrymmen när du är frisk. Om membran sväller eller överflödigt slem bygger upp, passager blockeras, vilket hindrar din förmåga att andas. Bakterier är också fångad, potentiellt förvärrar symtomen. Trötthet, feber, huvudvärk, trafikstockningar och hosta är typiska symptom på bihåleinflammation. Behandlingen kan innehålla antibiotika, allergiläkemedel och over-the-counter avsvällande medel. Normalt varar en akut bihåleinflammation upp till fyra veckor, medan kronisk bihåleinflammation kan dröja mer än ett år.

lokala Points

Lokala punkter, eller punkter nära de drabbade områdena av kroppen, används ofta i akupressur behandling. För bihåleinflammation, dessa punkter ligga i ansiktet, runt ögonen och näsan. Tre sådana punkter blåsa tre, tjocktarmen 20 och mage tre. Bladder punkt tre återfinns på den inre kanten av varje ögonbryn, och kan hjälpa till att lindra nästäppa, frontal huvudvärk och trötta ögon. Tjocktarmen 20 och magsäcken tre är nära varandra, och pressas samtidigt kan. Tjocktarmen 20 ligger intill den yttre kanten av varje näsborre, medan magen tre sitter under varje kindben, i linje med varje elev.

distala Points

Välja distala akupressurpunkter, eller punkter på opåverkade delar av kroppen, kan också bidra till att främja symtomlindring. Mage punkt 36 är, enligt Peter Deadman s "A Manual of akupunktur," en av de mest vitala akupunkturpunkter på kroppen. Ligger på benet, cirka 3 inches under knät och på utsidan av skenbenet, är detta rekommenderas för förkylningar och sinus symptom överflödigt slem. Lung punkt fem används också för att minska slem liksom astma, väsande andning och halsont. Din läkare kan be dig att böja armen, lokalisera den punkt vid armvecket och på utsidan av det synliga senan.

Nacke

Massera punkter på baksidan av huvudet kan också bidra till att lindra sinus tryck och associerade värk och smärta. Accupressure.com rekommenderar att placera tummarna under basen av din skalle, hålla dem ungefär två till tre inches isär, och gradvis sätta press. Du kan luta huvudet bakåt för att öka trycket. Håll denna position i upp till en minut innan du släpper. Du kan också trycka fingrarna till platsen precis ovanför ryggraden, vid basen av skallen. Känd som styr fartyget 16, är denna punkt används för förkylningssymptom, huvudvärk och andningssvårigheter.

Hur för att lindra en bredbröstad Hosta


Behandling av en chesty hosta kräver en viss typ av behandling som skiljer sig från torrhosta. Vad gör en chesty hosta skiljer sig från en torrhosta är att slem linjer lungorna, snarare än att vara frånvarande från den. Fördelen med slem i en chesty hosta är att det rensar ut irriterande som kan täppa till luftvägarna. För att underlätta Chesty hosta symptom, överväga att prova naturliga alternativ till over-the-counter läkemedel, eller i tillägg till dem, att må bättre snabbare.

Instruktioner

1 Tillsätt 1 tsk. ren honung till en kopp varmt te eller vatten. Rör om väl och dricka vätskan före sänggåendet för att lugna en chesty hosta och förhindra sömnstörningar. Fortsätt att behandla kronisk hosta, halsont och inflammerade lungor med honung och te / varmvatten för tre till fyra nätter tills hosta avtar.

2 Minska slem i lungorna med hjälp av en saltlösning nässköljning. Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten och torka. Lägg 1/2 tsk. av iodized salt till en 8 oz. glas ljummet vatten. Lägg till en nypa bakpulver. Blanda väl. Häll saltlösning i en sinus skölj bidé. Placera dig över ett handfat eller tom bassäng. Instert spetsen på bidé i höger näsborre. Luta huvudet till en 45-graders vinkel och låt saltlösning för att köra inne i näshålan och ut genom vänster näsborre under en minut. Upprepa på vänster nostil.

3 Lossa slem inuti lungorna med vatten och naturliga juicer laddade med vitamin C och bromelain, egenskaper som bidrar till att undertrycka hosta. Sikta på att dricka 8 oz. grapefrukt, ananas eller apelsinjuice flera gånger om dagen i upp till sju dagar.

4 Andas ånga för att bryta upp någon slem i lungorna. Placera två till tre droppar eukalyptusolja i diffusorn av en bärbar ånga inhalator / luftfuktare och driva anordningen enligt tillverkarens anvisningar. Placera två eller tre droppar mentol olja i en kokande gryta av varmt vatten; placera en handduk över huvudet och placera ditt ansikte över potten för att andas in mentol ånga. Blötlägg i varmt bad att exponera lungorna naturlig ånga.

Tips

 • Tala med en farmaceut om rätt läkemedel som specifikt stöd i att eliminera slem från lungorna.
 • Rådgör med en läkare om slem hosta upp är av en ljus gul eller grön nyans, eller innehåller spår av blod, som kan vara reflekterande av en allvarlig lunginflammation eller andra allvarliga medicinska tillstånd.

Hur man sover på sidan med en Hosta


När du har en hosta, är en av de bästa lösningarna för att få sova på natten för att sova på din sida. Forskning visar att när du sover på din sida kroppen kan ta in mer syre även om du andas mindre. Sova på din sida inte bara hjälper till med hosta, bidrar den också med sömnförlamning, sömnapné och astma. Det finns många enkla saker som du kan göra för att se till att du stannar på din sida på natten medan du sover.

Instruktioner

1 Vänta tills du är verkligen sömnig innan du går till sängs och låg på vänster sida. Detta kommer att hjälpa dig att somna snabbare och minska hosta.

2 Andas bara genom näsan innan du somnar och under sömnen.

3 Koppla alla dina muskler och använda rekvisita för att hålla dig på din sida. Props kan bestå av allt från extra kuddar, en ryggsäck som bärs hela natten eller ett bälte slinga runt bröstet med knutna strumpor på ryggen.

Hur man kan stoppa Night Time Hosta med Vicks VapoRub


Nattetid hosta sker oftast efter en dag av kallfria symptom och kan pågå från en till tre på varandra följande nätter, avbryta behövde vila och hålla dig vaken i timmar åt gången. Det är inte nödvändigt att spendera pengar på två eller tre olika mediciner. Vicks VapoRub kan hjälpa. Den aktuell lösning är effektiv vid lindra halsirritation som bidrar till natten hosta.

Instruktioner

1 Prop dig upp i sängen. Placera två fulla kuddar bakom dig, en för att stödja dina axlar och den andra för att stödja nacken, så att du sitter upp utan att vara i ett fullt upprätt läge. Detta tillåter att slem eller slem att komma upp lättare.

2 Applicera Vicks VapoRub salva. Med hjälp av två fingrar försiktigt applicera ett skikt av salvan på utsidan av halsen. Massera salvan i en cirkelrörelse för att mildra känslan att hosta.

3 Dra sängen täcker upp och runt halsen. Du vill ha täcket omkring dig tillräckligt stram för att låta ångorna att resa från halsen till näsan. Lämnar omslag ned runt bröstet är inte lika effektiva.

Tips

 • Håll ett kallt glas vatten genom din säng. Drick minst 1/3 kopp innan du hämtar tillbaka i sängen. Detta bör göras innan applicering av VapoRub.
 • Vid tillämpning av salva på någon annan, tvätta händerna noggrant efteråt.
 • Placera inte Vicks VapoRub direkt under näsan. Lukten kan orsaka att ögonen vatten och kan irritera känslig hud.
 • Inte ignorera en nattlig hosta som varar mer än tre på varandra följande nätter. Se din läkare. Nattetid hosta är associerad med astma och en allvarlig form av sura uppstötningar.
Orsaker till tryck över bröstet och hosta

När tryck över bröstet och hosta förekommer tillsammans, betyder det oftast en underliggande lungtillstånd. En infektion i lungorna eller förträngning av luftvägarna kan leda till andningssvårigheter, vilket resulterar i en känsla av tryck över bröstet tillsammans med en hosta. Tillståndet kan vara akut, vilket innebär att det utvecklas plötsligt eller kronisk, långvarig och gradvis.

Astma

Astma är en kronisk lungtillstånd som kännetecknas av förträngning och svullnad av luftvägarna, liksom en ökad produktion av slem. Slem samlas i luftvägarna, vilket gör att pipande andning och hosta som är kännetecknande för astma. Förutom väsande andning och hosta, de med astma också uppleva tryck över bröstet och andnöd. Symtom uppträder i attacker och varierar i svårighetsgrad mellan individer. Vissa människor upplever mindre andas problem medan andra kan ha fullständig luftvägshinder.

Den exakta orsaken till astma är okänd, men ett antal astmaanfall triggers har identifierats. Dessa utlösande faktorer luftburna allergener, luftvägsinfektioner, ökad fysisk aktivitet, kyla, ökad stress och vissa mediciner, enligt MayoClinic.com. Astmaattacker behandlas med snabb lindring inhalatorer som ger antiinflammatoriska läkemedel och luftrörsvidgare genom munnen. Långsiktiga antiinflammatoriska läkemedel används också för att hantera astma medan inga symtom är närvarande.

Akut bronkit

Bronkialträdet är ett nätverk av luftvägarna som ansvarar för att luft till och från lungorna. Akut bronkit är en virusinfektion i luftvägarna som utgör bronker. När luftvägarna är smittade, de sväller och slem samlas inne i dem. Detta resulterar i tryck över bröstet och tryck tillsammans med en slem fylld hosta och pipande andning. De med akut bronkit kan också uppleva halsont, feber, andfåddhet, frossa och värk i kroppen.

Eftersom antibiotika är ineffektiva mot virus, det finns ingen specifik behandling för akut bronkit. Infektionen försvinner vanligen på egen hand inom två veckor, även om vissa människor kan dra nytta av användningen av tillfälliga inhalatorer, enligt American Academy of Family Physicians. Over-the-counter smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel kan bidra till att minska smärta, svullnad och feber.

Kronisk obstruktiv lungsjukdom

Kronisk obstruktiv lungsjukdom är en gradvis utveckling av lungsjukdom som kännetecknas av skador på luftvägarna eller luftsäckar i lungorna, som kallas alveoler. Den vanligaste orsaken till utvecklingen av KOL är rökning, enligt National Heart, Lung and Blood Institute. Andra orsaker är luftföroreningar, kemiska irriterande och i sällsynta fall, en genetisk defekt. Symptomen på KOL är tryck över bröstet, en kronisk slemfyllda hosta, andnöd och pipande andning. Det finns inget botemedel mot KOL, men läkemedel, såsom bronkodilatorer och antiinflammatoriska medel, och livsstilsförändringar kan förbättra symtomen. Upphörandet av rökning är det viktigaste steget i behandling av KOL.

Så tidigt som 2000 f.Kr. kineserna använde akupressur som ett sätt att behandla och lindra en mängd olika hygienkrav. Akupressur är tillämpningen av tryck på vissa punkter på kroppen för att uppnå ett önskat resultat. Det är ofta används för att behandla sjukdomar och andra hygienkrav samt att främja avslappning. Inom de senaste tio åren människor har alltmer använt denna alternativa metod för att underlätta viktminskning.

Instruktioner

Hur gå ner i vikt med hjälp av akupressur

1 Applicera tryck på aptit kontroll punkten ligger på köttiga utsprånget i örat, som inte ska förväxlas med örsnibben. Placera spetsen på pekfingret på käken bredvid örat. Leta upp mest mängd rörelse i käken genom att öppna och stänga munnen. Detta område bör vara alldeles intill den köttiga utskjutande örat. Placera denna del av örat mellan tummen och pekfingret, och utöva påtryckningar för cirka två minuter. Börja och avsluta akupressur session genom att stimulera denna punkt.

2 Leta reda på en av de akupressurpunkter för din mjälte, S6. Stimulera denna punkt kommer att ha en stärkande effekt på matsmältningssystemet.

Använd fingrarna för att hitta mitten av ankelbenet, och skjut upp bredden av fyra fingrar. Poängen är mot baksidan av benet, strax utanför ben. Utöva tryck på denna punkt med tummen eller din knoge. Stadigt öka trycket tills den är fast, håll i ungefär en minut, och sedan gradvis släppa trycket.

3 Bestäm platsen för en mage punkt, St 36, hjälper att närande chi och blod. Det resulterar också i positiva fördelar för matsmältningssystemet.

Hitta denna punkt fyra fingerbredder nedanför knäskålen, och ett finger bredd på utsidan av din skenbenet. Kontrollera att se om du är på rätt plats genom att böja foten upp och ner. Om du känner muskeln rör sig under fingrarna, du är på rätt plats. Bibehålla måttlig eller fast tryck i ungefär en minut.

4 Hitta platsen för Spleen 9, som är mycket nära St 36. Från St 36, dra fingrarna över din skenbenet tills du når insidan av benet. Skjut sedan fingrarna upp längs skenbenet ungefär en tum tills du känner en depression. När du är det, kommer du att ha hittat Spleen 9. Applicera måttlig till fast tryck i ungefär en minut. Denna punkt är användbart vid reglering av kroppens vatten metabolism.

5 Eliminera övervikt genom att placera magen 40, som är också en plats för att hjälpa kroppen klara sig av överskjutande slem och fukt. Denna punkt ligger i mitten av den yttre underbenet, cirka två fingerbredder bakom skenbenet. Utöva tryck på denna punkt med fingrarna i ungefär en minut.

6 Rensa överskottsvärme och fukt från kroppen och reglera tarm aktivitet, genom att placera tjocktarmen 11 eller Li 11. Lokalisera detta genom att förlänga din vänstra arm framför bröstet som om du håller en dryckesbägare i handen. Tryckpunkten kan hittas på utsidan slutet av veck på armen vid leden armbågen. Utöva tryck på denna punkt med höger tumme medan du håller din vänstra hand nära bröstet. Håll i ungefär en minut och sedan byta vapen.

Tips

 • Var medveten om att akupressur ensam inte kommer att orsaka viktminskning. Denna metod måste kombineras med en hälsosam diet och måttlig motion för att hjälpa dig att nå din viktminskning mål.
 • Om du någon gång samtidigt som man övar akupressur du känner smärta, stoppa trycket omedelbart.

Ditt spädbarn kan hosta av många skäl. Om ditt barn hostar under matning, kan han lider av gastroesofageal reflux, eller GER. GER uppstår när maginnehållet tillbaka upp i matstrupen under eller efter en matning och är ett vanligt tillstånd hos friska spädbarn, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Se din barnläkare om ditt barn hosta är ihållande och stör äta och sova. Endast en läkare kan diagnostisera orsaken till barnets hosta.

GER Orsak

Ringen av muskler kallas nedre matstrupssfinktern eller LES, som ligger mellan magen och matstrupen öppnas och stängs för att möjliggöra mat och vätska att komma in i magen. Matstrupen är ett rör, eller kanalen, som förbinder munnen till magen. Hos spädbarn med GER, maginnehållet går upp i matstrupen och ut genom munnen när LES öppnas under eller omedelbart efter en utfodring.

GER Symtom

GER kan orsaka hosta när maginnehållet är Regurgitated upp i matstrupen. Förutom hosta, kan GER orsaka ditt barn att spotta upp och bli irriterad under och efter matning. Tillfällig GER i friska spädbarn inte stör tillväxt och utveckling eller orsaka extrem nöd, enligt MayoClinic.com. En mer allvarlig sjukdom kan vara lämpligt om barnet inte går upp i vikt; om hon spotta upp kraftfullt eller upplever projektil vätska; Om spotta upp är grön, gul eller innehåller blod; om hon har feber; eller om hosta och spotta upp börjar vid en ålder av sex månader eller äldre. Se din läkare om ditt barn har något av dessa ytterligare symtom.

GER Behandling

Normal GER i friska barn försvinner vanligen av sig själv mellan 12 och 18 månader, enligt MayoClinic.com. Under tiden kan du lindra hans hosta och andra GER symptom genom att hålla barnet upprätt under matningen och se till att han är upptryckt till en sittande ställning i 15 till 30 minuter efter att han äter. Också ge honom mindre, mer frekventa matning, rapa honom under och efter matning och tjockna sin mjölk med ris spannmål om du har din läkares godkännande för att göra det. Om du lägger till ris till ditt barns mjölk, se till att bröstvårtan hålet i hans flaska är tillräckligt stor för tjock mjölk.

Andra Hosta Orsaker

Om barnets hosta är nytt, kan hon ha en förkylning som orsakar trängsel. Andra orsaker till hosta inkluderar allergier, bihåleinflammation, krupp, kikhosta, respiratoriskt syncytialvirus och lunginflammation. Se till att hon inte är i en svår situation under matning, eftersom det kan leda till henne att ta stora klunkar och hosta.

Mjälte och Akupressur

Mjälten är bland de viktigaste organen i dagens praxis av traditionell kinesisk medicin, eller TCM, eftersom de höga krav som det moderna samhället tenderar att utarma mjälte qi eller energi. Mjälten är det organ mest påverkade av kronisk oro, överansträngning och fysisk trötthet. Akupressur kan hjälpa till att rehabilitera din utmattad mjälte och få dig tillbaka på fötterna igen. Akupressur är inte en ersättning för konventionella medicinska behandlingar.

nyckel~~POS=TRUNC

TCM arbetar enligt idén att qi --- livsenergi --- flödar hela universum. I den mänskliga kroppen, liksom i alla levande ting, skapar riklig, fritt flödande qi optimal hälsa. Tyvärr kan stress, skada och negativa vanor såsom dålig diet eller känslomässiga överskott orsaka qi att stagnera eller vackla. När ett organsystem inte får qi det behöver för att fungera väl, sjukdomssymtom uppstår, enligt traditionell kinesisk medicin World på nätet.

Fungera

Liksom de andra organ, mjälten i kinesisk medicin har en särskild uppsättning energiska eller qi relaterade funktioner. TCM beskriver oftast dessa uppgifter i termer av en "att-göra" -lista. Mjälten --- tillsammans med sin partner organ magen --- distribuerar energi för fysiska och mentala uppgifter, enligt Iona Teeguarden, Jin Shin Do akupressur utövare och medförfattare till "En komplett guide till Akupressur." Som magen digests, drar mjälten av qi bärs av mat och distribuerar den till resten av kroppen. Eftersom det går energi direkt till lungorna, det styrande organ i immunsystemet, har mjälten en viktig roll att spela i immunförsvaret, liksom.

symptom

Symtom på mjälte qi brist inkluderar mag-frågor --- illamående, gas, uppblåsthet, diarré och dålig aptit. Du kan uppleva vätskeretention och viktökning, samt andnöd. Kronisk blödning, som näsblod och hemorrojder, är andra symtom på bristande mjälte qi, enligt Doc Misha kyckling soppa kinesisk medicin, hemsida Misha Cohen, doktor i orientalisk medicin och licensierad akupunktör i San Francisco. Akupressur kan hjälpa till med symtom på mjälten qi brist, men för att bekräfta en diagnos, bör du konsultera en TCM utövare såsom en akupunktör eller akupressur utövare.

Hur Akupressur Works

Akupressurpunkter sitta på energilinjer, som kallas "meridianer" längs vilken qi flöden. Dessa tryckpunkter är som ventiler för flödet av qi, enligt Stanford School of Medicine: s punktsökare hemsida. Århundraden sedan, de tidigaste TCM utövare kartlagt det exakta läget för dessa punkter på människokroppen. När du har hittat en punkt, du vet att du har rätt plats eftersom det kommer att kännas mer anbud eller nervös när du trycker på den. Stimulera poäng genom att applicera stadigt, fast tryck, eller kombinera tryck med massage. Dessa tekniker gratis blockeras eller stagnerande qi på meridianen, och dra mer qi i punkten.

Prova detta

Att uppdatera själv när du känner dig trött, massera två mjälte punkter kallas SP15 --- mjälte punkt 15 --- som sitter till vänster och höger om naveln. Lokalisera dessa punkter genom att spåra en vertikal linje ner från en av bröstvårtorna. Spåra en linje horisontellt genom naveln. Skärningspunkterna mellan dessa linjer på både höger och vänster sida markera de två platserna för SP15, enligt Akupressur Online. Djup, fast tryck appliceras på denna punkt på både vänster och höger sida kommer att stimulera det fria flödet av mjälte energi.

Akupressur används av dieters för att hjälpa till att kontrollera aptiten och tillåta en diet för att vara framgångsrik. Processen fungerar genom att stimulera specifika tryckpunkter på kroppen för att minska aptiten, vilket kommer att hjälpa dieters äta mindre vid måltider eller motstå suget mellan måltiderna. Akupressur på egen hand inte kommer att orsaka vikt att släppa; det fungerar bara som ett stöd för en hälsosam kost.

aptit~~POS=TRUNC

Dieters tycker att ett av de största hindren för att övervinna är deras aptit. En typisk diet innebär vanligtvis att äta mindre mat och sänka kaloriintaget så att vikt framgångsrikt kan släppas. Dieters som vill kontrollera aptiten och gör det lättare att framgångsrikt slutföra en restriktiv diet kan använda akupressur.
Aptitkontroll kommer att hjälpa dieter att äta mindre vid varje måltid och ändå känna sig nöjd. Dieters som har svårt att ta sig igenom perioder mellan måltiderna kan också använda akupressur att hjälpa till att upprätthålla dem tills måltiderna.
Akupressur är en naturlig medel för aptitkontroll som inte kräver användning av några droger eller stimulantia för att styra kaloriintaget under en diet. Denna metod kan användas när som helst genom bantare att hålla livsmedelskonsumtion i schack utan att någon av de biverkningar som är vanliga med bantningspiller.

Forskning och studier

Det har varit begränsade forskning om fördelarna med akupressur för bantning. Resultaten av en studie utförd av fetma Research Center, Columbia University och Roosevelt Hospital Center funnit att det inte finns några avgörande bevis för att akupressur har en effekt på viktminskning. I studien konstateras också att mer forskning behövs för att bestämma effekten på aptiten. I studien mättes vikt, blodtryck och kroppfett av deltagarna i studien. Vid slutet av forskningsstudien var dessa mätningar används för att bestämma effekten av akupressur på viktminskning.
Även aptitkontroll kan vara ett hinder för många bantare, gjorde studien inte avgöra om bantare upplevt en bättre kontroll över sin aptit. Livsmedelsval är också en faktor i framgången för en diet och om aptit lyckades kontrollerad men dåliga val av livsmedel gjordes skulle det inte finnas en betydande viktminskning hos deltagarna.

Balanserad diet

Tillsammans med metoder för att kontrollera aptiten, såsom akupressur, är det viktigt att en hälsosam och välbalanserad kost konsumeras att gå ner i vikt. Akupressur kan hjälpa till att kontrollera småätande eller mängden mat som äts vid en måltid, men det kommer inte att vara den slutliga avgörande faktor för om vikt är förlorad.
En diet för viktminskning bör innehålla näringsrik mat som gör att du kan bibehålla en god hälsa och samtidigt gå ner i vikt. Tyvärr finns det ingen magisk lösning till viktminskning. Att välja hälsosamma livsmedel och få massor av motion är vad som orsakar viktminskning. Akupressur kan hjälpa dig att få igenom en kalorifattig kost lättare.