XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

åksjuka alternativt

Hur mycket Ginger tar jag för åksjuka?

Åksjuka kan förstöra en resa eller ens en hel semester. Den kännetecknas av kallsvettning, illamående och huvudvärk och oftast drabbar små barn, även om vissa vuxna upplever det från tid till annan. Orala läkemedel eller läkemedel depotplåster kan vara lämplig lösning för människor som bara reser ibland eller bara lider av åksjuka i vissa situationer. Men de orsakar dåsighet och påverka dom. Som sådan, kan vissa människor föredrar mer naturläkemedel. Örten ingefära kan hjälpa till att lindra åksjuka, men som med alla örter, en läkare innan du använder den.

potentiella fördelar

Även om du kanske tänker på ingefära helt enkelt som en krydda för kryddiga maträtter, har det använts som ett läkemedel botemedel för tusentals år. Det används ibland som ett alternativ medicin för en rad olika krämpor, inklusive högt kolesterol, artros och migrän, men det är huvudsakligen används för att lindra illamående och magont. Up-to-date studier som undersökt effekten av ingefära som en åksjuka botemedel saknas. Men resultaten av en klinisk prövning, som publicerades i januari 1988 i "Acta Oto-Laryngologica," visar att ta 1 g ingefära varje timme under fyra timmar minskar åksjuka symptom mer effektivt än placebo.

Dosering

Du kan ta ingefära som ett örtte eller tinktur, men vissa människor tycker att ta det i kapslar eller tabletter för bekvämare. Alternativt kanske du föredrar att ta rå ingefära. University of Maryland Medical Center föreslår tar 250 mg av en standardiserad extrakt tre gånger dagligen, eller vid behov, för att lindra åksjuka. Denna dos är endast avsedd att vara riktlinje och kan påverkas av patientens ålder. Till exempel kan ett barn behöver mindre än en vuxen. Fråga din vårdgivare om detta är en lämplig mängd för dig eller ditt barn.

Säkerhet

Ingefära är noterat på den amerikanska Food and Drug administration är "allmänt erkänd som säkra" lista. Det kan dock ha en blodförtunnande effekt så bör inte användas tillsammans med antikoagulantia eller om du har en blödningssjukdom. Du bör också undvika denna ört om du har diabetes eller hjärtproblem, enligt RxList. Det kan också öka effekten av blodtryckssänkande läkemedel.

andra överväganden

Du kanske tycker att ju mer du reser, desto mindre upplever åksjuka. Dessutom har många barn som lider av åksjuka vanligtvis "växa ut" av det. UMMC konstaterar att vissa människor tycker ingefära mer fördelaktigt än andra. Om du hittar ingefära föga, men du vill ta ett växtbaserat tillvägagångssätt för att lindra symtomen, kan du prova svart horehound eller pepparmint. Som med ingefära, en läkare innan du använder någon av dessa örter, särskilt om du behandlar ett barn med åksjuka.

Hur man undviker åksjuka


Åksjuka är en neurologisk svar på verkliga eller upplevda rörelse som kan leda till illamående, kräkningar, kallsvettning, huvudvärk, yrsel och trötthet. Åksjuka är vanligare bland resenärer i flygplan, båtar, tåg och bilar. Det varierar i svårighetsgrad från en mindre besvär för en oskadliggörande sjukdom. Frekvent exponering för rörelse kan gradvis lindra symptomen av åksjuka. Sällsynta resenärer eller de som fortsätter att uppleva åksjuka, kan vidta åtgärder för att undvika eller lindra problemet.

Instruktioner

1 Välj en plats med möjlighet till åksjuka i åtanke. I ett plan eller tåg, sitta närmare på framsidan eller under vingen av en plan för mer stabilitet. I en bil, sitta i framsätet. Hålla huvudet mot huvudstödet är också fördelaktigt. På en båt, sitta vänd mot horisonten nära framsidan av fartyget och välja övre hytter nivå om övernattning.

2 Håll luftflödet färskt och området väl ventilerat. Vrid luftventiler i bilen eller flygplanet mot ansiktet. På en båt, hålla din stuga kallt eller gå på däck om det finns en bris. Avstå från rökning.

3 Ät och drick lätt före och under resan. Undvik stora och fet mat, mejeriprodukter, salt och kryddstark mat och alkohol i cirka 24 timmar innan du reser. Stanna hydrerade.

4 Undvik läsning när du flyttar. Läsning förvirrar muskel receptorer i kroppen och kan sätta på åksjuka.

5 Titta ut genom fönstret och titta på en avlägsen brännpunkt som horisonten eller ett avlägset byggnad. Titta på den rörliga landskapet försäkrar hjärnan att kroppen är i rörelse och kan hjälpa dig att undvika symptom på åksjuka.

6 Lär dig avslappningsövningar för att hantera åksjuka symptom i samband med ångest. Att upprätthålla en långsam, djup och stadig andetag kan minska symptomen, medan snabb, ytlig eller ens normal andning kan öka intensiteten.

7 Tala med din läkare om mediciner och örter som kan minska symptomen på åksjuka. Homeopatiska medel eller akupunktur kan också vara alternativ. De behandlingar som är tillgängliga för dig kan bero på ditt ansvar när du reser.

Tips

  • Om du använder en medicin, ört eller homeopatiskt medel, tala med din läkare om det är säkert att driva ett fordon.

Absorption genom huden

Åksjuka patchar arbete genom att använda hudens naturliga absorptionsförmåga som suger upp drogen Skopolamin in i blodomloppet. Lappen placeras bakom örat fyra timmar innan resan och levererar långsamt sin medicinering under en tredagarsperiod. Plåstret kan bytas ut vid behov när de tre dagarna är upp. Det finns biverkningar dock, såsom en alltför torr mun och suddig syn, nedsatt mental anläggningar, huvudvärk och yrsel.

motstridiga signaler

Plåstret kommer att stoppa den del av innerörat som kontrollerar balans från att rapportera information till hjärnan. Detta bidrar till att minska de motstridiga signaler som kan bli följden av att vara ombord på ett rörligt fartyg eller ett flygplan, där visuella centra i konflikt ofta med arbetet i innerörat. Med hjälp av plåster, inte resenären inte komma ihåg att ta pillren som måste bytas ut mycket oftare.

nackdelarna

På grund av det faktum att plåstret ger endast en mängd av dos, är det inte rekommenderat att barn använder den, och det är ibland ineffektiv beroende på storleken av den vuxna användare också, så det är alltid en bra idé att få utvärderas av din läkare innan du försöker plåstret för första gången. Om du är för tunn du kan få för mycket dosering, för fet och du kanske inte får tillräckligt. Inte bara det, men varje individs hud kan absorbera läkemedlet i en annan takt, vilket kan göra resultaten skiljer sig från vad som förväntas av plåstret.

Sjukgymnastik för åksjuka

Åksjuka kan förstöra någon händelse för dig, om du känner dig sjuk i en bil, flyg eller båt. Om du upplever åksjuka, prata med din läkare om potentiella sjukgymnastik övningar som kan lindra eller eliminera dina svårigheter. Innerörat är kroppens balans centrum och skickar signaler till hjärnan om kroppens orientering.

upprepades Motion

För yrsel eller svindel orsakas av åksjuka, kan upprepade rörelseövningar som utförs under ledning av en sjukgymnast hjälpa kroppen att anpassa sig till förändringar i position genom bättre kontroll över din balans och sensoriska system. Även om sådana behandlingar inte fungerar för alla, kan du ge det ett försök. Cawthorne-Cooksey övningar är utformade för att bidra till att minska yrsel symptom orsakade av obalans i innerörat. Öva dessa övningar dagligen före en resa för att lindra yrsel och dess resulterande symptom på huvudvärk, kallsvettningar, illamående och kräkningar som orsakas av åksjuka. Till exempel, öva öga övningar medan du sitter på en stol eller säng. Titta uppåt, nedåt och sedan långsamt från sida till sida. Upprepa drag på en något snabbare takt. Lägre och lyft huvudet eller vända huvudet från sida till sida. Desto oftare kroppen upplever sådana förändringar, desto mer används för att dem blir det, och därmed minska symtomen.

rörelse Practice

Din sjukgymnast kan föreslå mer avancerade Cawthorne-Cooksey övningar såsom promenader rörelser under noggrann övervakning. Till exempel, gå över en kort med ögonen öppna och sedan stängda. Din sjukgymnast kan be dig att böja sig och plocka upp ett föremål från golvet, återigen med ögonen öppna och sedan stängs. Anpassning är nyckeln fokus Cawthorne-Cooksey rörelser för att minska förnimmelser och yrsel som orsakas av åksjuka.

Vision Therapy

Minska åksjuka symptom som kallsvettning, huvudvärk och kallsvettningar genom att öva vision terapi under flera dagar eller veckor innan du reser. Vision terapi övningar med visuell anpassning, spårning, fokusering, kan rörelse- och processförändringar på plats hjälpa ditt tillstånd. Till exempel hänga en ping-pong eller tennisboll från toppen av en dörr jamb. Sätta bollen i en cirkulär rörelse och spåra rörelse med ögonen och samtidigt hålla huvudet stilla. Undvik stora rörelser av huvudet eller förändringar i kroppsposition.

Att hjälpa till med din känsla av balans under resor, sitta eller stå där du kan se horisonten. Titta på horisonten är en effektiv metod för att skapa en känsla av balans och balans i kroppen. Fokus på ett avlägset föremål och undvika att titta på allt som passerar du genom, vilket ökar din oförmåga att stabilisera dina känslor.

alternativa metoder

Minska dina chanser att uppleva åksjuka symptom genom att delta i alternativa terapier för dina symptom. Till exempel föreslår University of Maryland Medical Center motion före resan. Du kan också hitta lindring genom akupunktur och akupressur behandlingar innan resan. Insättning av akupunkturnålar eller tryck mot akupunkturpunkten kallas hjärtsäcken 6 tros bidra till att minska och förebygga illamående. Tryck på fingertopparna mot insidan av handleden, ca 1 tum ovanför korsningen av centrum av handleden på underarmen. Upprepa efter behov under hela resan.

överväganden

Förebygga eller minska illamående som orsakas av åksjuka innan du reser genom att undvika livsmedel tunga i fett, fett eller syra. Ät en lätt måltid. Om du känner dig illamående, knapra på osaltade soda kex och smutta på en rumstemperatur cola. Försök att undvika stora rörelser och rörelser tills magen känns mer fast.

Om du känner dig yr eller illamående av åksjuka, kommer du troligen vara blek och uppleva en kall, fuktig känsla på huden. Sitt ner och placera händerna på knäna. Sänk ner huvudet mellan knäna och om möjligt, placera en sval duk på nacken. Det kan hjälpa till att lindra ångest och förhindra kräkningar.

Åksjuka, eller kinetos kan uppstå när sensoriska, visuella och auditiva signaler om positionen för din kropp sänder motstridiga budskap till hjärnan. Åksjuka kan utlösa symptom på yrsel, illamående och kräkningar, men det finns flera effektiva over-the-counter läkemedel för att förhindra sjukdomen.

Dramamine

Dramamine, som innehåller läkemedlet dimenhydrinat, arbetar för att bekämpa yrsel och kräkningar. En studie 1993 publiceras i Gastroenterology och produceras av forskare med departementen psykologi och medicin vid Penn State University slutsatsen att dimenhydrinat kan minska konvektion-inducerad åksjuka. Mekanismen för åtgärder kan bidragit till läkemedlets förmåga att pressa ned det centrala nervsystemet och undertrycka gastrointestinala aktiviteter. Dramamine är biverkningar yrsel och svår trötthet. Kör inte bil eller använd tunga maskiner när du tar detta läkemedel.

Stugeron

Stugeron är en over-the-counter icke-normativa medicin som innehåller antihistamin cinnarizin. Den farmakogenomik baserade sajt på nätet, pharmgkb.org, citerade cinnarizin som ett effektivt läkemedel mot illamående och kräkningar i samband med åksjuka. Läkemedlet fungerar genom att hålla signaler från neuroner (hjärnceller) från att aktivera kräkningscentrum i den hypotalamiska regionen av hjärnan. Sturgeron kan orsaka dåsighet som en bieffekt.

Marezine och Antivert

Marezine (cyklizin) och Antivert (Meclizine) är två over-the-counter antihistamin läkemedel som används för att förhindra symptom på åksjuka, såsom illamående, kräkningar och yrsel. En artikel publicerad i Journal of Aviation, Space och miljömedicin (ASEM) i oktober 1997, fann att Marezine var effektivt för att förhindra symptom av åksjuka. Antivert har liknande mekanism av åtgärder för att Marezine men tar längre tid att arbeta och kan pågå i upp till 24 timmar. Biverkningar av Antivert är dimsyn, dåsighet och muntorrhet.

hyoscin

Hyoscin, även kallad skopolamin, används för att förhindra rörelsesjuka. Skopolamin är en belladonna alkaloid, som härrör från anläggningen. Det är ett effektivt anti-åksjuka medicinering tillgänglig på marknaden. Det fungerar genom att hämma aktiveringen av kräkningscentrum i hjärnan. En artikel publicerad i European Journal of Pharmaceutical Sciences, maj 2001 av forskaren Norbert Klöcker, drog slutsatsen att skopolamin som nässpray metoden var effektivt för att förhindra åksjuka. Skopolamin biverkningar muntorrhet, yrsel och dåsighet.

Åksjuka kan kasta hela systemet ur växel. Vare sig du är ute och reser med flyg, land eller till sjöss, kan åksjuka vara mycket svårt att klara av på en resa. Det finns flera lösningar för det, varav en är den åksjuka klocka.

Vad är åksjuka Watch?

En åksjuka klocka är en batteri apparat som du bär som en klocka för att bekämpa alla former av åksjuka. Det kan även användas av gravida kvinnor för att hantera graviditetsillamående som helst på dagen eller natten. Klockan kräver två CR-2025 batterier.

Hur det fungerar

Den åksjuka klocka avger små elektriska signaler genom mediannerven på handleden, vilket orsakar ett block av signaler mellan magen och hjärnan. En åksjuka klocka har vanligtvis fem nivåer av stimulering. En speciell gel används under klockan för att skydda huden från eventuella brännskador.

potential

Den som drabbas av åksjuka kan använda detta förutom personer med pacemaker. Men det är ett samråd med din läkare perfekt om du lider av täta anfall av oförklarligt illamående.

fördelar

Med åksjuka titta du inte behöver använda droger av något slag för att övervinna sjösjuka, inte heller finns det dåsighet eller andra biverkningar. Många individer känner klockan arbetar i några minuter. Det begränsar inte ditt intag av mat eller mediciner på något sätt.

extra information

Den åksjuka klocka har godkänts av FDA, trots att det inte är ett livsmedel eller ett läkemedel. Det används under flygsimuleringar och under flygning på instabila höjder. Från och med 2010 klockan kostnaden är cirka $ 100 dollar USD.

Botemedel för åksjuka

Åksjuka inkluderar illamående, yrsel och kräkningar som uppstår i vissa människor under olika färdsätt. Obehaget kan vara ångestframkallande och orsaka undvikande av vissa former av transport. Ett botemedel är en välkommen lättnad för de drabbade som äntligen kan njuta av en enhet på slingrande landsvägar, en ocean kryssning eller ens en nöjespark ride.

mediciner

Pålitliga over-the-counter mediciner som Dramamine (dimenhydrinat) och Bonine (meklizin) har funnits i flera år. Meclizine säljs som en "mindre dåsig" form av Dramamine, men sömnighet är en bieffekt. Dessa läkemedel kan också orsaka en torr mun.
Skopolamin är en receptbelagd lapp placeras bakom örat flera timmar innan du påbörjar resan. Det kan stanna i upp till tre dagar.
Andra receptbelagda läkemedel som Zofran och Phenergan är för illamående - inte specifikt åksjuka - så att de kan förhindra kräkningar men hindrar inte några av de andra symtom. Dessa läkemedel kan också orsaka dåsighet och torr mun och måste tas var 6 till 8 timmar.

alternativa terapier

För människor som inte gillar att ta mediciner, University of Maryland Medical Center visar naturläkemedel för åksjuka som verkar för att hjälpa i många fall. Antingen ingefära eller pepparmynta kan tas som ett extrakt, en te eller en smaksatt godis. Resultaten varierar beroende på individen. Svart horehound, en annan ört som används för att bekämpa åksjuka, inte är vetenskapligt bevisat sig vara effektiva.
Akupressur fungerar genom att utöva en mild mängd tryck på insidan av handleden, ca en tum från botten av handflatan. En produkt som kallas Sea-band, finns på många droghandel, passar som en svettbandet på handleden och har en inbyggd plast för att ge kontinuerlig lätt tryck. Dessa band har inga kända biverkningar och fungerar bra för vissa människor, vare sig i båtar eller en bilar.

beteende Tekniker

För att undvika känslor av illamående och yrsel, föreslår Dr Timothy Hain, professor i neurologi vid Northwestern University Medical School i Chicago, vidta försiktighetsåtgärder när du reser. Dessa inkluderar sitter i framsätet på en bil och köra när det är möjligt; tittar på horisonten när på ett fartyg eller båt; vistas i små, trånga platser; sitter på framsidan av flygplanet och bredvid ett fönster när de flyger.

dietary Ändringar

Äta intetsägande livsmedel, såsom kex eller rostat bröd, kan bidra till att minska illamående. Undvika fet mat, kryddstark mat och stora måltider resdag. Vissa människor tycker kolsyrade drycker, som ginger ale, hjälpa till att lösa magen.

Hur man kan förebygga åksjuka i småbarn


Att resa med bil med ett litet barn som får bilen sjuka kan lägga sordin på någon familj resa eller semester. Följ dessa steg för att hantera problemet.

Instruktioner

1 Planera ett möte med barnets barnläkare för en undersökning för att fastställa om motion sjukdom orsakas av ett fysiskt problem. Läkaren kan ordinera en anti-illamående medicin eller ge andra råd för att förhindra ditt barns åksjuka.

2 plan för att servera mat som lätt bryts ner och ganska intetsägande före resan. Klä barnet i bekväma kläder för resan och försöka lämna vid naptime, så att barnet kommer att gå att sova direkt. Packa en liten väska eller hänger med hushållspapper, blöjor, fuktig disktrasa, våtservetter, sippy cup, saft, kex och en förändring av kläder. Placera den i ett bekvämt läge i fordonet.

3 Häng en handduk över bilrutan att blockera barnets syn utanför fordonet. Vissa barnläkare har kopplat effekterna av att titta ut genom fönstret på ett fordon i rörelse med åksjuka. Handduken kommer också att hålla solen ur ditt barns ansikte.

4 Köp en billig bärbar DVD-spelare för bilen. Många barns läkare rekommenderar att låta småbarn att se sina favoritfilmer under resa så att de inte märker fordonets rörelse.

5 Välj en lång spel video för barn att titta på och se till att det är något som familjen kommer att njuta eftersom alla i bilen hör film och musik.

6 erbjuda barnet några torra kex och saft om han blir hungrig mellan måltiderna. Hålla barnet hydratiseras med något ljus i hans eller hennes mage hjälper till att förhindra rörelsesjuka.

7 Stopp ofta att låta barnet att komma ut ur bilstolen och motion.

Tips

  • Har flera filmer att alternera på en längre resa.
  • Placera badlakan eller en absorberande dyna under bilbarnstolen för att skydda klädseln "just in case".
  • Stopp för måltider på full service restauranger eftersom de kommer att ha färsk mjölk. Många snabbmat matställen tjänar endast läsk, te och kaffe; men om de tjänar kartong mjölk, alltid kontrollera utgångsdatumet och känna kartongen att se till att det är kallt innan du låter ditt barn att dricka.

Hur man kan förebygga åksjuka genom naturlig sätt


Om du är benägna att åksjuka, gå på semester, oavsett om det är med båt, bil, flygplan eller tåg, kan bli problematisk. Illamående, kallsvettning, huvudvärk, kräkningar och trötthet lägga sordin på det roliga. När kroppen rör sig oavsiktligt, dina ögon, inre öron och kropp skickar motstridiga budskap till hjärnan. Detta kan utlösa åksjuka. För att förhindra åksjuka finns illamående mediciner din läkare kan ordinera, men du kan också utsätta dig själv till olika naturläkemedel.

Instruktioner

1 Justera dina matvanor och få massor av vila innan du reser. Undvik att äta för mycket och konsumerar långsamt smälta, kryddig, fet och sura livsmedel dagen innan och dagen av din resa. Konsumera en liten måltid ungefär två timmar innan du reser så att maten kan börja smälta. Undvik alkohol och koffein före och under resan eftersom dessa torkar kroppen och sätta på åksjuka; dricka vatten istället.

2 Konsumera ingefära produkter innan du reser. Förbrukar upp till 4 gram ingefära i tablett, kapsel, te eller pulverform innan du reser. Drick ginger ale eller äta några gingersnap kakor under loppet av dagen. Enligt The Telegraph, är ingefära en traditionell naturläkemedel för att förebygga och övervinna illamående som orsakas av åksjuka.

3 Använd en akupressur armband för att förhindra åksjuka. Armband som stimulerar akupunkturpunkt, kallas pericardium 6, kan köpas online eller från hälsokostaffärer. Som ett alternativ, utöva påtryckningar med fingrarna på hjärtsäck 6 tryckpunkt genom att mäta 2 inches uppåt från handleden, på insidan av underarmen. Placera mitten och pekfingret på detta område och utöva påtryckningar.

4 Öva djupa andning tekniker naturligt lugna ner dig så att du är mindre benägna att åksjuka. Andas ut genom munnen. Stäng munnen och ta ett djupt andetag genom näsan och fylla lungorna med luft för en fyra räkning. Håll andan för en mental räkna till sju. Tryck ut luften genom munnen för en åtta-räkning så att du hör en swooshing ljud. Upprepa denna andningsteknik tre gånger.

5 Drick två till fyra koppar pepparmintste under loppet av dagen för att förhindra åksjuka. Placera tre pepparmynta blad i en kopp. Fyll koppen med varmt vatten och täcka det. Låt te dra i fem till tio minuter innan du dricker det. Ta ett pepparminttablett, två till tre gånger per dag, som ett alternativ. Enligt University of Maryland Medical Center, stärker pepparmynta systemet mot biverkningarna av åksjuka.

Hur man hanterar åksjuka


Åksjuka kan vara ett problem när du har inget annat val än att resa och vet att du är sannolikt att känna sig sjuk. Det finns dock, strategier och åtgärder du kan använda för att lindra åksjuka. På ett fartyg, försöka få en stuga i mitten av fartyget där det är mer stabil. På ett plan, be om en plats vid den främre delen av vingen, och på ett tåg eller i en bil, sitta längst fram vid ett fönster.

Instruktioner

1 Ät inte för mycket, och undvika att äta fet mat och dricka alkohol innan du reser. Om du är på väg och inte mår bra, prova att äta några salta kex eftersom de kan lösa din mage. Rök inte eller sitta nära någon som röker eftersom tobaksrök kan öka illamående, enligt MayoClinic.com.

2 Ta en anti-illamående medicin om du inte ska köra. Dessa har visat sig fungera, men de i allmänhet gör människor dåsig, så om du måste vara alert, de är inte ett bra val.

3 Använd ingefära tabletter eller godis att hjälpa till med illamående om du behöver för att undvika sömnighet. Om de fungerar för dig, de är en bra lösning, eftersom de inte kommer att orsaka dåsighet.

4 Sakta din andning och ta djupa andetag om du börjar illamående. Enligt University of Maryland Medical Center, en studie av 46 personer visade att de som andades långsamt och djupt minskat sina åksjuka symptom mer än de som andades normalt eller räknade sina andetag.