XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

ådror i ansiktet

Om du har blå ådror i ansiktet, även känd som ådernät, behöver du inte att förlita sig på tunga make-ups och pulver för att täcka dem. Ådernät är vidgade blodkärl. De kan presentera så korta, osammanhängande linjer eller bilda en "sunburst" mönster. Venerna är typiskt ungefär samma storlek som en stor hår och kan vara extremt oattraktivt i ansiktet. Med lite hjälp från din läkare, kan du faktiskt ta bort blå ådror från ansiktet och lämna kosmetika bakom.

Instruktioner

1 Besök en hudläkare. Det första steget i att behandla dina ådror är att ha en läkare utvärdera dem och bestämma säkraste kur. Din läkare kommer att välja en metod som bygger på din hudtyp, storleken på dina ådror, deras placering och hur många du har på ditt ansikte.

2 Förstå dina alternativ. Enligt American Academy of Dermatology, laserterapi, pulserande ljus terapi och electrodessication är de vanligaste behandlingarna för blå ådror i ansiktet. Med både laserbehandling och pulserande ljus terapi, hemoglobin i vener absorberar ljuset från lasern eller pulserande ljus, som förstör venen. Electrodessication innebär att man använder en elektrisk ström för att förstöra venen.

3 Tänk på förebyggande. Även läkarna inte förstår varför vissa människor utvecklar blå ådror, rekommenderar dermatologi akademin bibehålla en hälsosam vikt och använda solskyddsmedel för att förhindra blå ådror från att komma tillbaka och nya vener från att utvecklas. Hormonersättningsterapi och p-piller kan också spela en roll. Din hudläkare kan hjälpa dig att utveckla en plan för att hjälpa till att förhindra blå ådror i framtiden.

Tips

  • Sclerotherapy, en vanlig metod för behandling av blå ådror i benen, inte används för att behandla vener i ansiktet eftersom huden är alltför känslig.
  • De biverkningar som du upplever beror på vilken typ av behandling som används, hur omfattande behandling var och din hudtyp. Diskutera vad som väntar med din läkare innan förfarandet.
  • Behandling av blå ådror anses kosmetisk av de flesta försäkringsbolag, så brukar de förfaranden omfattas inte.
Olika sätt att ta bort röda ådror & amp; Mörka fläckar från ansiktet

Översikt

Om du lider av ful missfärgning på näsan, kinderna och i pannan, det finns ett antal orsaker till röda vener och mörka fläckar i ansiktet. Men dessa tecken på åldrande inte behöver vara permanent. Oavsett om du tar bort lesioner bildas av stora blodkärl eller bruna fläckar, är det bäst att undersöka de säkraste sätten att ta bort dessa hud fläckar innan du genomgår någon av de behandlingar som hjälper vända tillbaka händerna på tiden.

Laser

Lasrar kan ta bort små trasiga blodkärl som orsakar röda ådror i ansiktet samt bruna åldersfläckar, fräknar och andra mörka fläckar. Chicago plastikkirurg Dr Jeffrey Melton rapporterar att en liten handhållet verktyg avger ljusstrålar över de drabbade områdena som förstör de missfärgade celler i ansiktet. Den mörkbruna eller röda fläckar absorberar ljuset och bryts ner, lämnar friska celler i stället för att växa tillbaka. Det finns några risker med laserbehandlingar. Vissa människor upplever lätt svullnad eller rodnad som vanligtvis försvinner inom 24 timmar. Behandlingen administreras utan någon anestesi eftersom det är smärtfri.

skleroterapi

Även sclerotherapy kräver flera besök för att ta bort röda ådernät i ansiktet, läkare vid American Academy of Dermatology rapporterar att den har en 80 till 90 procent framgång, vilket missfärgning att blekna under en period av ett par månader. En lösning av natriumklorid injiceras direkt in i området, vilket får den att svälla. Som blod strömmar till hela området, nya hudceller ersätta missfärgade cellerna. Vanligtvis är ett milt lugnande medel såsom lidokain blandat med lösningen för att bedöva området. Biverkningar av behandlingen inkluderar stickande känsla vid injektionsstället, muskelkramper eller upphöjda röda gupp.

Electrodesiccation

Electrodesiccation främst används på mörka fläckar, ofta för att ta bort mullvadar och andra platser som ibland är förknippade med melanom. Förfarandet innebär att infoga en elektrisk impuls över platsen och döda de drabbade hudceller. Det är en tunn klinga som är ansluten till det verktyg som används för att skära ut den torkade huden. En lokal anestesi ibland används om platsen är stor. Electrodesiccation utförs på ett polikliniskt och patienter avfärdas efter ungefär en timme eller två. Försäkringsbolagen ofta täcker förfarande när det finns en risk för cancer närvarande i fläckarna. Biverkningar inkluderar ett ärr som läker med tiden eftersom snittet är så liten. Patienter känner ofta klåda efter ingreppet.

Vad orsakar små röda linjer i ansiktet under huden?

Fina röda linjer precis under huden är vanligtvis förstorade kapillärer eller ett kluster av blodkärl synliga på grund av sin närhet till hudens yta. Villkoret är känd som ådernät, tråd vener eller spindel angioma. Orsaker allt från hudåkommor såsom rosacea graviditet, solskador, alkoholism och leversjukdom. En korrekt diagnos av en hälso-expert är viktigt eftersom spider naevi kan vara ett varningstecken på en underliggande sjukdom.

Graviditet

Många kvinnor upplever tillfälliga, små röda linjer eller trasiga nerver på olika delar av sina kroppar under de sista veckorna av graviditeten. Ökat blodflöde runt den tredje trimestern kan leda till ådernät bildas på kinderna när små kapillärerna uppsluka och blir mer märkbar. Ådernät försvinner oftast när barnet är fött och din blodflödet återgår till det normala.

rosacea

Rosacea är en hudåkomma som presenteras med en mängd olika symptom. Enligt American Academy of Dermatology, vissa rosacea drabbade upplever små röda ådror i ansiktet tillsammans med andra symtom. Även om det inte finns något botemedel mot rosacea, det finns aktuella behandlingar som är tillgängliga för att lindra en del av obehag i samband med sjukdomen.

fotoåldring

American Academy of Dermatology varnar för att förstorade kapillärer är ofta resultatet av fotoåldrande eller solskador. Täta sessioner oskyddad exponering för ultraviolett strålning från solen eller solstolar under flera år kan leda till ådernät bildas på ditt ansikte. Mayo Clinic konstaterar att många eller upprepade solbränna kan också vara orsaken till fina röda ådror i ansiktet, öron, kinder och näsa.

Alkoholism och leversjukdom

Spider angiomas är vanligt förekommande hos patienter med diagnosen alkoholism eller levercirros. En studie av forskare vid Institutionen för medicin Veterans General Hospital, Taipei och Taiwans nationella Yang-Ming University School of Medicine funnit ett samband mellan spindel angiomas och alkoholrelaterade leversjukdomar.

Blått eller lila svullna ormlika ådror i ansiktet och halsen, eller ådernät, eftersom de är allmänt kända, förekommer hos äldre människor på grund av onormal funktion av ventiler i ytliga vener som leder till stagnation av blod i venen. Detta är vanligast runt näsan men kan förekomma runt kinderna och undre ytan område. Kopplat till solexponering och ålder och orsakar mycket smärta och irritation, om sådana ansikts vener lätt kan behandlas med laserstrålar, det finns vissa effektiva huskurer för tillståndet också.

Hästkastanj och trollhassel

Utsäde av denna anläggning är känd för att vara den finaste av naturläkemedel för smärta och klåda i samband med svullna och spända ådror i ansiktet. Detta beror på att hästkastanj komponenter tros förbättra blodcirkulationen, få ner inflammationen och göra vener och deras kapillärer starkare. Gör en blandning av destillerad trollhassel med en tiondel av mängden hästkastanj tinktur och lägga detta på de områden i ansiktet med spindel vener. Detta kommer att ge lindring av obehag. Om du får tag på hästkastanj extrakt, som kommer säkert ge 50 mg av kemikalien aescin med varje dag dos, skaffa det med alla medel. Aescin är ett av de viktigaste medlen som gör kapillärerna starkare och sänker läckage av vätskor. Så gå vidare och ta hästkastanj extrakt tre gånger dagligen under cirka tre månader för förbättring av tillståndet. Bara vara noga med att se till att din dos förblir inom vissa gränser, annars kan det visa sig vara giftigt för din kropp. En annan åtgärd skulle vara tillämpning av extrakt av trollhassel, som också är känd för att göra blodkärl starkare. Applicera på ansiktet områden inflammerad med ådernät med ett extrakt-doppas bomullstuss för en lugnande sammandragande effekt.

Blåbär, Butcher Broom och Gingko Biloba

Ta blåbär extrakt åtminstone tre gånger om dagen för att väcka nya kapillärer för att bilda, göra väggarna i de befintliga fartygen starkare och öka vitamin C: s effekt i att föra ner sårbarhet blodkärl. Du kan också ta extrakt av Butcher Broom anläggning tre gånger varje dag för att få befrielse från ansikts spindel ven tillstånd, eftersom detta fabrikens föreningar är kända för att underlätta upphandlande och intensifiera blodkärl. Ett annat hem botemedel mot ådror i ansiktet kommer från gingko biloba. Extrakt av denna växt är känt för att förbättra cirkulationen av syre och blod i vävnaderna. Tas tre gånger om dagen, kan detta extrakt visa sig vara till hjälp i att erbjuda befrielse från smärt ven skick.

Grape Seed, Gotu Kola och Hawthorn

Extrakt av druvkärnor, känd för att öka cirkulationen, att extrakt av Gotu kola kända vara fördelaktigt för ven brister och svullnad, och extrakt av hagtorn på grund av dess komponenter zink, svavel och C-vitamin är alla kända för att bidra till tillhandahållandet av befrielse från smärta och klåda på grund av vener i ansiktet.

Hudvård

Vener i ansiktet kan också behandlas med massage och en regelbunden hudvård rutin. Använd naturliga Astringents som Epsom salt dagligen, och få en halv timme olivolja ansiktet gjort på en regelbunden basis för att stärka blodkärlen i ansiktet och bli av med fula ådror.

Röda ådror och mörka fläckar i ansiktet är störande funktioner som kommer med åldern och solexponering. De kan tas bort genom olika hud-föryngring förfaranden, såsom kemisk peeling, ljus, laser och andra energibaserade terapier för att producera en klarare hy.

röda ådror

Röda vener är också kända som "ådernät" eftersom de är oftast tunna och visas i kluster. De visas oftast i benen, men kan också dyka upp på ditt ansikte. De är vanligtvis behandlas med sclerotherapy, som inte kräver någon anestesi. En sklerose lösning, vanligtvis saltvatten, sprutas in i röda ådror, som orsakar dem att sönderdelas och blekna med tiden.

Sclerotherapy kan sticka lite och tillfälligt orsakar huden blir röd och uppvuxen. Senare området kan verka blåmärken. Det tar upp till en månad för att se hela effekten och minska uppkomsten av röda ådror. Men du kommer troligen att ha att besöka läkare minst två gånger, ungefär en månads mellanrum, som en del av denna typ av terapi för att helt eliminera röda ådror.

Nyare behandlingar för ådernät innebära användning av lasrar, som skickar skurar av intensivt ljus i dina ådror. Liksom sclerotherapy, tar det tid för venerna att blekna. Även om en laser inte kräver användning av nålar, det är inte helt smärtfri. Området kommer att vara ganska varm under sessioner, som varar upp till 20 minuter. Din vårdgivare kommer att ge kylning för att hålla dig bekväm. Upp till fem behandlingar är vanligtvis behövs för att helt eliminera de röda vener. biverkningar laser-terapi kan vara rodnad och svullnad och ett missfärgat område som varar upp till två månader. Det finns en risk för brännskador om lasrar används på fel sätt.

Mörka fläckar

Mörka fläckar i ansiktet, vanligen ett resultat av solexponering, kan tas bort med laser eller ljusterapi eller en kemisk peeling.

Kemisk peeling använda ämnen såsom fenol, triklorättiksyra och alphahydroxy syror för att eliminera missfärgningar. En kemisk peeling utförs vanligtvis i en läkarmottagning, och anestesi är inte nödvändigt eftersom kemisk peeling orsakar endast en lätt stickande känsla, även om din läkare kan ordinera en lugnande för att hjälpa dig att slappna av. Efteråt kan du ha viss smärta och svullnad och hud kommer att se rött och flagnande. Din hud kommer att läka inom en vecka till 10 dagar.

Upplevelsen av att ha laser eller ljusbehandlingar för avlägsnande av mörka fläckar liknar spindeln-ven terapi.

Oavsett behandling du väljer för antingen röda ådror eller mörka fläckar, rekommenderar American Society of Plastic Surgeons att du startar en regim av flitig och absolut solskydd för att undvika oregelbunden pigmentering, särskilt under det första året efter något av dessa förfaranden.

Hur man kan bli av tråd vener i ansiktet


Tråd ådror, som liknar åderbråck som uppstår i händer och ben, ibland visas i ansiktet och ge någon en ful utseende. Dessa vener, som orsakas av dålig cirkulation, ärftlighet, solexponering, åldrande och hormonell obalans, har skadats nog att brytas. När dessa vener visas inte alla fåfänga förlorat. Du kan göra ett antal saker för att försöka lösa dessa ådror och antingen få dem att försvinna helt eller minska deras betydelse på huden.

Instruktioner

1 Gå till en läkare för en kontroll för att testa ditt blodtryck och se till att dessa tråd vener är inte ett tecken på ett större medicinskt problem. Fråga honom om dessa tråd vener är naturligt på din ålder och höra vad han har att säga innan du fortsätter.

2 Ta C-vitamin och E tillskott för att förbättra kroppens cirkulation. Vissa krämer har också halter av vitamin C och E som du kan gnida in i huden.

3 Massera tråd venerna i ansiktet en gång eller två gånger dagligen. Detta kommer att bidra till att förbättra blodcirkulationen i ansiktet och lindra en del av dessa tråd ådror under ytan av huden. Applicera solskydd medan du gör detta och gnid in för att skydda huden och gäng vener från solen. Du kan också massera med C-vitamin och E hudkräm.

4 Ändra din kost. Börja äta mer mat som innehåller mycket fiber och låg natriumhalt. Detta kommer att bidra till att lindra tråd vener du redan har och för att undvika att bilda nya.

Tips

  • Håll dig borta från solen och hålla sig till ett regelbundet schema av massera och återfuktande, liksom att upprätthålla en hälsosam diet.
  • Kom ihåg att en stor del av detta är oundvikligt om du är äldre eller är genetiskt predisponerade för tråd vener.
  • Tala med din läkare om eventuella tillägg eller vitaminer du planerar att ta, eftersom de kan orsaka biverkningar.

Tråd vener finns ofta på personer som har använt steroid krämer på deras ansikten under en längre tid, liksom de som har ägnat sina liv arbetar utomhus, enligt Dr Chris Steele av Thefamilygp.com. Den vanligaste orsaken till ansikts tråd vener är rosacea, som slår medelålders personer, däribland en av 10 kvinnor. När en person har rosacea, blodkärlen som påverkas blir förstorad, permanent, och kan visas på kinderna och näsan. Ibland finns det små akne typ fläckar utöver gäng ådror.

Systemet

Dessa vener är en del av den komplexa kärlsystemet i vår kropp som består av vener, kapillärer och artärer. Vener bära blodet tillbaka till hjärtat, medan kapillärerna är små blodkärl som hakar de mindre artärerna till de små vener. Artärer transporterar blod från hjärtat.
Väggarna i kapillärerna är inte tjock och, som ett resultat, är ömtåliga. Kapillärerna är bara stor nog att rymma röda blodkroppar som färdas i samma fil. Kapillärväggarna inte innehåller kollagen eller muskelfiber, vilket bidrar till den svaga och skörhet av väggarna.
Tråd vener är synliga och kan vara genant, särskilt om de är i ansiktet. Tråd vener är vanligt förekommande på benen och ganska ofta dyker upp på fötterna eller runt anklarna. Vissa individer har även dem på buken eller bröstet. Där tråden ådror visas beror på deras vaskulär orsak.

rosacea

När rosacea uppstår, blir ansiktet röda och blodkärlen blir utspänd. Detta tillstånd kan förvärras om personen äter varm mat, vilket inkluderar kryddig mat och, bokstavligen, varm mat, temperatur klokt. Koffein drycker kan förvärra rosacea som kan rullas, solljus, temperaturförändringar från kyla till värme och alkohol, särskilt sprit och rött vin.

Inte livshotande

Enligt Dr Joanna Lee, en allmänläkare, tråd vener är vener som har blivit dilaterad. Detta kan vara en ärftlig sjukdom. Även om de kan vara obehagliga att titta på, inte tråd vener inte hindra funktion vensystemet. Om en individ blir tråd vener eller ådernät på benen, kan detta vara resultatet av trycket och vikt av graviditeten eller i samband med åderbråck. Anledningen till att ådernät utvecklas är inte helt förstås av den medicinska samfundet, även om de kan vara resultatet av skada eller kvinnliga hormoner, men män får dem också.

Behandling

Enligt Veindirectory.org., Åldrande, vilket gör vår hud tunn och bli öppnare, bidrar också till problem eftersom venerna blir mer märkbar. Ansikts tråd vener kan avlägsnas genom intensivt pulserande ljus eller laser. Den pulserande ljus enheten eller laser förstör onormala vener, som sedan kommer att försvinna. Resultaten är omedelbara. Efter behandlingen, kan ditt ansikte känns som om du har en solbränna. Denna känsla kommer att pågå ett par dagar. Svullnad och blåmärken kan förekomma, men detta är tillfälligt. Förfarandet kan kosta allt från $ 500 till $ 1500. Kostnaden kommer att bero på hur många spider veins behöver tas bort och den skada huden som är närvarande.

Spidery i Utseende

Tråd vener ibland kallas ådernät eftersom de utstrålar utåt och ser ut som spindelbenen och är också utseendet liknar ett spindelnät. Tråd vener är röda, medan större åderbråck blir lila eller blå, vilket indikerar långsam blodflödet i det aktuella området av kroppen.

Genetik

De apt att få ansikts tråd vener är människor av keltiskt ursprung, de som rodnar lätt och de som är ljushyad.

Trots upprepade varningar om de farliga effekterna av långvarig UVA och UVB-exponering från solens starka strålar, många fortfarande tycker om "att få lite sol" från tid till annan. Enligt American Academy of Dermatology, kommer en av fem personer i USA diagnostiseras med hudcancer, och melanom är den ledande cancer i döda unga kvinnor. Innan skadan blir farligt, det finns tecken på att solen skadar känslig hud.

tecken

Några av de mest commons tecken på hudskador inkluderar åldrande, rynkor, leverfläckar, torr hud, solbränna / solbränna och aktinisk keratos. Solbränna eller ljusbrun är ofta det första tecknet på skada. Garvning sker när det översta lagret av huden (epidermis) är skadad och kroppen producerar melanin, ett mörkt pigment. Långvarig UV-exponering kan leda till att bränna med rodnad, obehag och blåsor (solbränna).

åldring

Åldrande är uppdelat i två kategorier: naturligt åldrande (orsakad av genetik) och yttre åldrande (orsakad av miljön). Inneboende åldrande är en naturlig process där produktionen av kollagen bromsar och huden börjar förlora elasticitet. Extrinsic åldrande kan undvikas eller minimeras. Den vanligaste orsaken till för tidigt åldrande är solskador. Det kan leda till leverfläckar (eller "åldersfläckar") som är en bieffekt av år av solexponering och ofta sällskap av rynkor, grov hud, fina ådror på kinderna och gallring hud.

Torrhet och rynkor

Solen skadar känsliga huden i ansiktet på många sätt, inte minst som långsamt beröva det av eteriska oljor och fukt. Detta orsakar klåda, torrhet, flagnande hud och förtida rynkor. UV-strålning också skadar elastin i huden. Elastin är det som håller vår hud "knäppa" på plats efter sträckning.

aktinisk keratos

Aktinisk keratos är ett tillstånd där huden som har kontinuerligt utsätts för solens skadliga effekter utvecklar en liten grov plats. Färgningen är ofta rosa, vit, eller hudfärgad men kan också förekomma som bruna fläckar. De är vanligen placerad i ansiktet och öronen och är allmänt kända för att vara förstadium till cancer.

Behandling

Behandlingsalternativ sträcker sig från att använda over-the-counter (OTC) produkter, receptbelagda läkemedel och kirurgi för att korrigera skadan. OTC-produkter som innehåller syror alpha hydroxy kan hjälpa smidig hud, medan produkter som innehåller C-vitamin har ofta en viss effekt på att vända skadan. Både arbete genom att ta bort överhuden är död yta. Om detta är ineffektivt, prata med din hudläkare. Medicinska ingrepp med receptbelagda krämer och geler (som tretinoin eller Tazarotene) har haft framgång i att vända skador. Kemisk peeling, laserkirurgi och användningen av huden fyllmedel (som kollagen eller hyaluronsyra) är ytterligare alternativ.

Vad är en klämd nerv?

En klämd nerv är ett som är under tryck och oförmögen att fungera ordentligt på grund av den kraft som utövas. Pinched nerver kan pressas av vävnads, ben eller muskler. När den felande vävnad, senor eller ben sätter press på nerven, kan nerven svara med smärta, känselbortfall eller svaghet i muskler och senor det skickar svar på. Nerver kan klämmas på grund av omgivande vävnad svullnad från skada och trauma.

Symtom på Facial Domningar och nerv problem

Ansikts domningar är förlusten av känslan och känsla på ena sidan av ansiktet. Detta kan leda till störningar i tal, ansiktssvullnad, ömhet i ansiktet och ansikts svaghet. Ansikts domningar och ansiktsförlamning är också symptom på Bells pares. Två ansikts nerver hantera muskelkontroll i ansiktet. De är också ansvariga för känsla och känsla. Om ansiktet nerver i kläm, de inte kommunicera signaler ordentligt och leda till ansiktsförlamning, domningar och känselbortfall.

Behandling

Klämda nerver behandlas ofta med vilande på det drabbade området. En stag eller skena används för att begränsa eller stoppa muskler från att röra sig. Sjukgymnastik används också för att öka styrka och flexibilitet i musklerna nyper nerven och orsakar domningar. Läkemedel som förskrivs för att hjälpa till i att sänka klämda nerver till ansiktet inkluderar antiinflammatoriska läkemedel för att sänka svullnad som är pressuring nerven. Direkta injektioner av streoid Kortison in i problemområdet kan också hjälpa till att sänka svullnad.

De biverkningar av laser hårborttagning i ansiktet

När av de vanligaste och oroande biverkningar förknippade med laser hårborttagning innebär hår återväxt i behandlingsområdet. Även om marknadsförs som en permanent hår-borttagning teknik, inte laserterapi inte garantera permanent hårborttagning. De flesta människor upplever återväxt inom sex månader, men håret som växer ut igen är ofta finare och lättare. Successiva behandlingar öka varaktigheten laser hårborttagning.

Rodnad och Minor Irritati

Mindre smärta och rodnad på behandlingsstället är mycket vanligt och helt godartad för de flesta människor. Patienter som upplever rodnad och svullnad bör inte förvänta sig att vara värre för slitage efter den angivna läkningstiden har gått.

skorpbildning

Enligt en hemsida som heter laser hårborttagning, kan 10 procent av personer som behandlas med lång pulsade rubin och alexandrit lasrar förvänta skorpbildning vid behandlingsstället. Medan irriterande, skorpbildning i allmänhet inte leder till några långsiktiga frågor. Adekvat eftervård säkerställer att skorpor och sårskorpor inte blir infekterade eller orsaka ärr hos de flesta patienter.

Liten risk för infektion

Det finns alltid en risk för infektion med någon form av kosmetisk hårborttagning. Även om risken är liten med laserterapi, kan infektion ställa in någon typ av sår som uppkommit under behandlingen. Ordentlig uppföljning vård minskar risken.

ögonskada

Ögonskador kan uppstå om skyddsglasögon inte bärs under förfarandet. Detta gäller särskilt vid behandling av områden i ansiktet. Bär alltid skyddsglasögon under behandlingen.

pigmentförändringar

Pigmentförändringar kan uppstå i huden efter laserterapi. Huden kan bli tillfälligt ljusare eller mörkare i behandlingsområdet. Vanligtvis missfärgning gradvis bleknar tillbaka till det normala. Emellertid kan permanent missfärgning förekomma hos vissa patienter. Detta gäller särskilt för mörkhyade patienter.

Svidande

Även extremt sällsynt, kan brännskador och blåsor förekomma på behandlingsstället som en direkt följd av outbildade eller överlappande lasertillämpningar. När huden kyls ordentligt innan applicering av lasern, bör brännskador inte förekomma. Kontrollera att din operatör har erfarenhet.

ärrbildning

Ärrbildning uppträder normalt inte, men när den gör det, är det permanent. Ärrbildning kan uppstå på grund av operatörens fel under själva behandlingen eller på grund av andra biverkningar som nämns här. Ärrbildning bör inte förekomma så länge som operatören är skicklig och använder den korrekta inställningen och laser för din hudtyp och behandlingsområdet. Ordentlig uppföljning vård minimerar risken för ärrbildning.