XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

acetyl l-tyrosin

Effekterna av N-acetyl-L-Tyrosin

Tyrosin är en icke-essentiell aminosyra, vilket innebär att det antingen kan erhållas genom din kost, eller det kan vara naturligt syntetiseras i kroppen som det behövs. N-acetyl-L-tyrosin är en syntetiskt förändrad form av tyrosin som innehåller ättiksyra, vilket ökar tyrosin s biotillgänglighet och absorption i blodet. Grund av den ökade biotillgängligheten av ättiksyra, är N-acetyl-L-tyrosin den vanligaste formen av extra tyrosin. Rådgör med din läkare innan du använder ett kosttillskott som innehåller någon form av tyrosin.

fenylketonuri

Tyrosin har använts som en medicinsk behandling för att förbättra symptom i samband med fenylketonuri, eller PKU. PKU är ett allvarligt tillstånd som orsakar din kropp att blockera upptaget av aminosyran fenylalanin, vilket är viktigt i hälsa och underhåll av hjärnans funktion. Enligt boken, "Näring för Hälsa och idrott," N-acetyl-L-tyrosin är effektivt för att öka serum tyrosin i blodet, och kan vara en effektiv behandling för PKU.

Påfrestning

Enligt University of Maryland Medical Center, spelar tyrosin en viktig roll i produktionen av adrenalin och noradrenalin, två hormoner som reglerar din stress. När du är stressad, kan din kropp inte att kunna syntetisera tillräckligt tyrosin naturligt, vilket kan orsaka en tyrosin brist. Tillskott med ytterligare tyrosin, till exempel i form av N-acetyl-L-tyrosin, kan bidra till att förbättra prestanda och minne när du är under psykisk stress.

Sleep Aid

N-acetyl-L-tyrosin kan användas som en effektiv sömn stöd, enligt boken, "Essentials av Sports Nutrition och kosttillskott." Tyrosin behövs för syntes av kemikalier i hjärnan, såsom serotonin. Serotonin är en signalsubstans i hjärnan som ibland kallas "lycka hormonet" och kan öka ditt humör och hjälper dig att sova på natten. Tar 500 mg N-acetyl-L-tyrosin innan sängen kan hjälpa dig somna snabbare och ger en djupare, mer vilsam sömn.

andra överväganden

Tyrosin tillskott kan orsaka vissa biverkningar, enligt University of Maryland Medical Center. I vissa individer kan tyrosin tillskott utlösa migrän och gastrointestinal distress. Tyrosin kan också öka sköldkörtelhormon produktion, vilket kan vara farligt om du lider av en överaktiv sköldkörtel eller Graves sjukdom. Tyrosin kan också interagera med vissa läkemedel, såsom MAO-hämmare, sköldkörtelhormon och levodopa. Tala med din läkare innan du tar en tyrosin tillägg om du också tar några mediciner att se till att det inte blir några negativa interaktioner.

Fördelarna med acetyl-L Tyrosin

Aminosyror är byggstenar i protein. L-tyrosin är en icke-essentiell aminosyra, vilket betyder att du inte behöver skaffa det från kosten så länge du förbrukar tillräckligt L-fenylalanin, som kroppen omvandlar till tyrosin. Eftersom L-tyrosin verkar ha särskilda fördelar för mental hälsa och mental prestationsförmåga, många människor väljer att ta tillskott av denna aminosyra eller äta mer mat som innehåller det, såsom kött, fisk och skaldjur, mejeriprodukter och fullkornsprodukter. Acetyl-L-tyrosin är en typ av L-tyrosin tillägg som kroppen omvandlar till tyrosin. Konsultera en kvalificerad vårdgivare innan du tar acetyl-L-tyrosin tillskott.

Absorption

Acetyl-L-tyrosin är mer absorberas snabbt och har bättre biotillgänglighet än L-tyrosin tillskott, så mindre av det försvinner via urinen. Dessutom kan du ta en mindre dos av acetyl-L-tyrosin för att få samma effekt av en större dos av L-tyrosin. Detta är fördelaktigt, eftersom stora doser av L-tyrosin kan orsaka irritation, rastlöshet, ångest och onormal hjärtrytm, enligt läkaren Ray Sahelian, som specialiserat sig på naturliga kosttillskott.

neurotransmittor Produktion

De flesta hjärnsignalsubstanser är gjorda av aminosyror, och L-tyrosin är viktigt för bildandet av adrenalin, noradrenalin, dopamin och serotonin, enligt University of Maryland Medical Center, eller UMMC. Dessa neurotransmittorer är viktiga för att reglera humör och beteende, och acetyl-L-tyrosin eller L-tyrosin tillskott också kan förbättra mental vakenhet. L-tyrosin kan ge fördelar för människor med ADHD, men effekterna verkar bara varar ett par veckor, enligt svenska Medical Center.

Vakenhet Efter sömnbrist

Tyrosin tillskott kan också förbättra mental funktion och minne, samt lindra trötthet, i sömnbrist personer, enligt svenska Medical Center. Centret citerar en studie med 20 US Marines som berövades sömn under en natt och sedan kontrolleras för vakenhet under följande dag. Tillskott av 10 till 15 g av tyrosin föreföll att öka vakenhet under ca två timmar.

Prestanda under stress

Viss forskning med tyrosin tillskott visar att de förbättrar minnet och kognitiv förmåga hos människor och djur medan de upplever psykisk stress, enligt UMMC. En studie som publicerades i januari 15, 1999 numret av "Brain Research Bulletin" utvärderat effekterna av tyrosin på kognitiv uppgift prestanda med 10 deltagare i en krävande militära stridsutbildning kan orsaka stress och trötthet. Dessa personer visade bättre prestanda på ett minne och en spårnings uppgift än en grupp som tog placebo. Tyrosin tillskott minskade det systoliska blodtrycket.

Xenadrine EFX Ingredienser


Xenadrine EFX är en viktminskning piller som gör anspråk på att påskynda fettförbränningen och öka energinivåer. Det tillverkas av Cytodyne och kan köpas över disk på näring och droghandel. I varje Xenadrine EFX piller, kommer du att hitta ekologiska vitaminer och mineraler såsom Vitamin C (100 mg), vitamin B6 (10 mg), Pantotensyra (12 mg) och magnesium (10 mg). Dessutom hittar du också flera naturliga och syntetiska blandningar tros öka viktminskning resultat.

Tyroplex

Denna patenterade ingrediens är skapad av Cytodyne och innehåller en unik blandning av L-tyrosin och acetyl-L-tyrosin. Dessa ämnen är aminosyror som krediteras med att balansera humör och ger en stadig ökning av energi hela dagen. Viss forskning tyder också på att L-tyrosin kan lugna kroppen och samtidigt öka sexuell libido.

Grönt te

Många dietister tror att grönt te har kraftfull antioxidant fördelar som hjälper befria kroppen av farliga fria radikaler. Även om inga betydande forskningsstudier har visat dessa resultat slutgiltigt, många läkare tror att grönt te kan också hjälpa till att bekämpa cancer och att polyfenoler i detta extrakt hjälper också stöd viktminskning genom att öka energi och aktivitetsnivå.

Seropro

Detta är en patenterad substans som innehåller PEA (fenyletylamin). PEA rapporteras kunna bidra till att öka energi och mental fokus. Det är också krediteras med förmågan att bekämpa depression i de flesta försökspersoner.

Yerba Mate

En subtil koffein källa, är yerba mate en rik källa av mineraler, vitaminer och 15 aminosyror. Viss forskning tyder på att det också en sömn stöd och lindring av ledvärk.

Andra ingredienser

Ytterligare ingredienser i Xenadrine EFX inkluderar di-metionin, ingefära, Isotherm, pomerans, DMAE, vindruvskärnextrakt, termodyneapparaten Complex (1415 mg) och tyramin. Var och en av dessa ingredienser ingår med avsikt att bränna kalorier mer effektivt och leverera vitaminer till kroppen på ett effektivt sätt.

varningar

Dessa piller används för att innehålla en kontroversiell ämne som kallas ephedra, men inte längre göra anspråk på att göras med det. Dessa piller är utformade för att underlätta viktminskning planer, men inte är ersättningar för hälsosamma val mat eller motion. Personer med hjärtsjukdom, njursjukdom, hyperthyrodism eller allergier bör alltid konsultera en läkare innan du tar Xenadrine EFX.

Många objekt som anses säkra för en genomsnittlig vuxen att konsumera är inte säkert för konsumtion medan du är gravid. 5-timmars Energi dryck är en av dessa poster. Inte bara produkten innehåller höga halter av vitaminer och en oreglerad energi blandning, det innehåller en ospecificerad höga halter av koffein. Även om det inte finns någon anledning till panik om du redan har förbrukat en av dessa drycker under graviditeten, avstå från att använda produkten under resten av graviditeten.

vitaminer

5-timmars Energi drycken innehåller en mängd olika B-vitaminer, inklusive vitamin B-6, vitamin B-12, niacin och folsyra. Det rekommenderade dagliga intaget av dessa vitaminer under graviditet inkluderar 1,4 mg tiamin, 18 mg niacin, 1,9 mg av vitamin B-6, 600 mikrogram av folat och 2,6 mikrogram vitamin B-12. Mängderna av dessa vitaminer är en bra bit över det rekommenderade dagliga intaget för användning under graviditet, med undantag av folat, vilket är något under. Dessa belopp är fortfarande under tolerabla övre intag för graviditet, vilket är det belopp du kan säkert ta utan att uppleva några skadliga biverkningar. Men skulle din konsumtion av berikade livsmedel och prenatal vitaminer sannolikt sätta dig förbi dessa övre intagen om du skulle dricka denna dryck. Medan biverkningar att få för mycket av de vattenlösliga B-vitaminer är inte allvarliga eller permanent, följa de riktlinjer och stanna under den övre tolerabelt intag nivå när det är möjligt.

energi Blend

Ingredienserna i 5-timmars Energi: s blandning består av glukuronsyra, n-acetyl, L-tyrosin, äppelsyra, L-fenylalanin, citikolin, taurin och koffein. Med undantag av koffein, det finns lite forskning gjord på säkerheten av dessa ingredienser under graviditeten. Eftersom 5-timmars Energi dryck anses vara en kosttillskott, är användningen av dessa ingredienser inte heller godkänts av US Food and Drug Administration. Det är bäst att undvika kosttillskott under graviditeten om du inte har uttryckligt tillstånd att ta dem från din läkare.

Koffein

Sedan fem timmars Energi anses ett kosttillskott och inte en livsmedelsprodukt, är företaget får behålla mängden koffein i produkten en hemlighet. Medan etiketten anger mängden är ungefär likvärdig med en kopp kaffe, kan mängden koffein i en kopp kaffe varierar kraftigt, så att detta inte ger dig tillräckligt med information. Gravida kvinnor bör begränsa deras totala intag av koffein under graviditeten, eftersom få för mycket kan orsaka skadliga effekter på graviditeten eller ofödda barn. Eftersom det skulle vara omöjligt att noggrant hålla koll på ditt koffeinintag när man dricker denna dryck, och på grund av de andra säkerhetsrisker, gravida kvinnor bör undvika denna produkt.

överväganden

Du bör också undvika att konsumera fem timmars Energidrycker efter graviditeten om du ammar. Den höga mängden av vitaminer, oreglerade energiblandningsingredienser och okända koffeinnivåer kan påverka ett ammande barn. Om du har några specifika frågor om att dricka en 5-timmars Energi dricka efter graviditeten, konsultera en läkare.

Peyronies sjukdom är en mild tillstånd som involverar onormal krökning av penis under erektion, som kan vara förknippade med smärta och erektil dysfunktion. Det var tidigare trott att penis trauma eller trauma till penisskaftet, är den största orsaken till Peyronies sjukdom, men nya studier visar att utvecklingen av Peyronies sjukdom inte kan förklaras av penis trauma ensam. Acetyl-L-karnitin är ett komplement visat sig vara fördelaktigt för att minska symptom i samband med Peyronies sjukdom.

Acetyl L-karnitin

Acetyl-L-karnitin är en naturligt förekommande tillägg finns i både växter och djur. Det är involverade i metabolismen av kolhydrater och fetter. Enligt en 2003 "Recensioner i Urology" artikeln, tillskott av acetyl-L-karnitin resulterade i större förbättringar i penis smärta och ärr jämfört med en grupp som behandlades med tamoxifen, ett ämne tänkt att minska ärrbildning i penis. Acetyl-L-karnitin resulterade också i färre biverkningar.

Orsaker till Peyronies sjukdom

Endast en liten andel män med Peyronies rapport sjukdom en historia av trauma mot penis. De flesta orsakerna till Peyronies sjukdom är okänd. Vissa sjukdomar, såsom Pagets sjukdom - en sjukdom som känne av överdriven nedbrytning och bildandet av ben - och Dupuytrens kontraktur - ett besvär som markeras med fast böjning av fingrarna mot handflatan - är associerade med en ökad risk för Peyronies sjukdom. I vissa män, kan Peyronies sjukdom resultatet av genetiska arv.

Stadier av Peyronies sjukdom

Peyronies sjukdom kan delas in i två kategorier: aktiva fasen och stabil fas. Under den aktiva fasen, inträffar omfattande ärrbildning i ett begränsat område i skaftet på penis. Enligt studien 2003, de flesta ärr bildas längs toppen av penisskaftet. Denna omfattande lokala ärrbildning resulterar i onormal krökning av penis under erektion, vilket kan utesluta samlag. Denna krökning också är förknippad med ökad smärta under erektion. Den mogna fasen av Peyronies sjukdom inträffar vanligtvis omkring 6 till 12 månader efter ärrbildning. I denna fas är mindre smärta rapporterats, med ingen förändring i ärr storlek, men utan behandling kvarstår missbildning.

Hantering av Peyronies sjukdom

Oralt intagna läkemedel och substanser som injiceras direkt i en penil lesion finns två sätt att hantera Peyronies sjukdom. Acetyl-L-karnitin, kompletterad vid en dos av 1 gram två gånger per dag, har visat sig vara effektiva för att minska symptom på Peyronies sjukdom. Andra behandlingar inkluderar colchicin, ett läkemedel som blockerar celldelning; kalium aminobensoat, som hjälper till att minska ärrbildning; och vitamin E. Steroider, kalciumkanalblockerare och koUagenas, ett enzym som bryter ner kollagen, är substanser som kan injiceras in i den penila lesionen för att reducera lokal inflammation eller irritation, och bryta ned ärrvävnad.

Vad är L-tyrosin bra för?

En icke-essentiell aminosyra, L-tyrosin hjälper kroppen tillverkar flera viktiga signalsubstanser som reglerar ditt humör. Dessa inkluderar dopamin, den "feel-good" hjärnans kemiska förknippas med glädje, och adrenalin och noradrenalin, hormoner som styr kroppens stressrespons. L-tyrosin finns i en mängd olika livsmedel, så brist är sällsynta. Men en del forskning tyder på att kroppen inte kan göra tillräckligt L-tyrosin när det är under extrem stress, rapporterar University of Maryland Medical Center.

Kliniska användningsområden för L-tyrosin

Vad är L-tyrosin bra för?

Flera kliniska studier har kopplat L-tyrosin med symptomlindring av fysisk eller miljömässig stress, såsom stark kyla eller värme. I en studie av militära kadetter, som publicerades i "Brain Research Bulletin" 1999, som kompletterades med 2 gram L-tyrosin under fem dagar visade bättre minne och kognitiv förmåga i en stressande fysisk träning program än de som inte gjorde det. Studier av L-tyrosin och depression har varit mindre övertygande. En översyn som publicerades i "alternativ medicin Review" i 2000 tittat på många äldre studier och fann L-tyrosin endast möjligen till hjälp för mildare former av depression.

Mat Källor och dosering

Vad är L-tyrosin bra för?

L-tyrosin återfinns i en rad hälsosamma livsmedel, inklusive fjäderfä, soja, avokado, bananer, mandlar, pumpafrön, keso och yoghurt. För att komplettera med L-tyrosin, ", naturliga Highs" antyder Hyla Cass, författare till 500 till 1000 milligram dagligen på fastande mage på morgonen. Hon varnar för att det kan orsaka ångest och sömnlöshet hos vissa personer, och att de med en historia av psykisk sjukdom aldrig bör ta L-tyrosin tillskott.

Tyrosin är en komplex aminosyra som skapar signalsubstanser som styr nerverna. En forskare från Penn State University, James R. Connor, Ph.D., anser att det kan finnas ett samband mellan denna aminosyra och restless legs syndrom, ett neurologiskt tillstånd. Om du lider av restless leg syndrome, prata med din läkare om livsstilsförändringar och medicinering som kan hjälpa till.

Restless Leg Syndrome

Restless legs syndrom, eller RLS är en neurologisk sjukdom som leder till irritation av nerverna i de nedre extremiteterna. Den exakta orsaken är svårfångade, men flera faktorer kan bidra till det. En teori är att RLS kan vara genetiska, som forskare har sett en trend i utvecklingen av problemet i familjer för ungefär hälften av de rapporterade fallen. Den anknytningen mellan tyrosin och RLS är den kemiska dopamin.

dopamin

Dopamin är en kemisk frigörs för att styra muskelrörelser. Meddelandesystemet i människokroppen består av ett nätverk av nerver. När du behöver flytta dina ben, släpper hjärnan en serie av kemikalier längs detta nätverk att instruera musklerna att flytta. RLS kan ha sitt ursprung i produktionen av dopamin. Under hans studie, neurolog Connor visade att personer som lider av RLS hade låga nivåer av dopamin och höga halter av tyrosin.

tyrosin

Tyrosin kombineras med andra element för att bilda andra ämnen. För att bilda dopamin, blandar tyrosin med järn. Conner tror att symptom på RLS visas när nivåerna av tyrosin överstiger de tillgängliga mängderna av järn. Om du tänker på dopamin skapas som ett recept, skulle det likna bakar kakor efter att ha kört av socker. Överskott tyrosin ansamlas i hjärnan eftersom ingen järn finns att använda den.

överväganden

Connor ta på restless legs syndrom är fortfarande oprövad. Han medger att behandlingsalternativ kommer att variera. Om tillståndet körs i familjen, kan patienten kräver en annan behandling. Att ta järntillskott är inte nödvändigt för de flesta individer, och för mycket järn i kroppen kan leda till förgiftning. Dessutom finns det inga belägg för att ta kompletterande järn eller tyrosin kommer att fixa restless leg syndrome. Det lämpligaste alternativet på denna punkt är att behandla symptomen. Undvika triggers, såsom koffein, rökning och antihistaminer. Få regelbunden motion, och sträcka på benen på natten. En varm eller kall bad kan hjälpa till att lindra nervositet i benen. Slutligen kan din läkare kan rekommendera mediciner som kan hjälpa till att kontrollera symtomen.

L-tyrosin och graviditet

Många blivande mammor ifrågasätter säkerheten och effektiviteten av kosttillskott under graviditeten. L-tyrosin, en icke-essentiell aminosyra, bidrar till kroppens produktion av melanin och förbättrar funktionen av sköldkörteln, hypofys och binjurar. Även kroppen producerar L-tyrosin på egen hand, även aminosyran finns i mejeriprodukter, bananer, sojaprodukter och avokado, och finns som ett kosttillskott. Rådgör med din barnmorska eller barnmorska innan du använder L-tyrosin eller andra kosttillskott under graviditeten.

föreslagna Fördelar

Enligt University of Maryland Medical Center, kan L-tyrosin som finns i proteintillskott hjälpa behandla människor som lider av fenylketonuri, eller PKU, en allvarligt hälsotillstånd som påverkar metabolismen av fenylalanin. Eftersom fenylalanin producerar tyrosin, kan personer med PKU utveckla en tyrosin brist. Även om L-tyrosin ofta tas som en depression medicinering, det finns lite forskning som stöder effektiviteten av tillägget vid behandling av tillståndet. Rådgör med din läkare innan du tar L-tyrosin tillskott för att behandla PKU eller depression under graviditeten.

Effekt på fostrets utveckling

L-tyrosin brist i gravida kvinnor som lider av moderns PKU kan orsaka fosterskador, inklusive låg födelsevikt och medfödd hjärtsjukdom. Även tidigare forskning visade att L-tyrosin kan ha en positiv effekt på moderns PKU, en studie 2009 publicerades i "Molecular Genetics and Metabolism" rapporterar att L-tyrosin tillskott ökar tyrosin nivåer över den rekommenderade mängden och är inte ett giltigt behandlingsalternativ. Prata med din läkare om behandlingsalternativ om du lider av PKU och är gravid eller försöker bli gravid.

Bieffekter

Milda biverkningar kan uppstå som ett resultat av att ta L-tyrosin tillskott. Rapporterade biverkningar inkluderar illamående, trötthet, huvudvärk och halsbränna. Eftersom dessa är också vanliga sjukdomar under graviditeten, kan tillägget förvärra dessa symtom. Biverkningar är vanligare i koncentrerade eller höga doser av kosttillskottet. Konsumera livsmedel som innehåller L-tyrosin innebär inga kända biverkningar.

Varning

Undvik att använda L-tyrosin tillskott om du tar vissa mediciner, inklusive sköldkörtelhormoner eller MAO-hämmare, eller MAO-hämmare. Eftersom tyrosin hjälpmedel i produktionen av sköldkörtelhormon, kan det orsaka överdrivna nivåer när den används tillsammans med syntetiska sköldkörtelhormon. Taget med L-tyrosin tillskott kan MAO-hämmare leda till hypertensiv kris eller allvarlig förhöjning av blodtryck, vilket kan orsaka en stroke eller hjärtinfarkt. Gravida och ammande kvinnor bör undvika att ta L-tyrosin på grund av brist på aktuell forskning om säkerhet och effekt av tillägget.

Tyrosin med bananer

Proteiner är byggstenar för liv - och en kedja av aminosyror bildar den grundläggande strukturen av protein. Tyrosin är en icke-essentiell aminosyra, vilket innebär att kroppen gör det från andra aminosyror; Men under tider av stress eller sjukdom, kroppen kan inte göra allt tyrosin som behövs - och du måste få det från kostkällor. En banan innehåller en hög nivå av tyrosin i tillägg till hälsosamma näringsämnen såsom kalium, magnesium och B-vitaminer. Övriga livsmedel källor till tyrosin inkluderar ägg, mejeriprodukter, fisk, fågel, gryn, nötter, frön och baljväxter.

Varför kroppen behöver tyrosin

Kroppen behöver tyrosin för att producera signalsubstanserna dopamin, adrenalin och noradrenalin - alla kemikalier i hjärnan som påverkar humör. Signalsubstanser är kemiska budbärare genom med dina hjärnceller kommunicerar. Med andra ord, de kontrollerar hur vi tänker och känner. Tyrosin är föregångaren till den klass av signalsubstanser, som påskyndar hjärnans aktivitet. Dopamin spelar en roll i regleringen av energi, vakenhet och mental koncentration. Adrenalin och noradrenalin är stresshormoner som också påverkar olika kroppsfunktioner.

Energi och mental vakenhet

Låga nivåer av noradrenalin kan associeras med minskad vakenhet, koncentration, motivation och energi - symptom vanliga vid depression. Medan signalsubstansen dopamin bidrar till friskt immun och autonoma nervsystemets funktion, stress och sömnbrist kan tömma kroppens förråd. Men när aminosyran tyrosin passerar blod-hjämbarriären, en persons energinivå och vakenhet ökning. Tyrosin hjälper också reglera hormoner som produceras av sköldkörteln, binjurarna och hypofys. Dessa körtlar producerar de hormoner som ansvarar för reglering av energi.

Brist

Även om det är ovanligt för individer att vara bristfällig i denna icke-essentiell aminosyra, kan en låg nivå av tyrosin i blodet orsaka symtom såsom lågt tryck och en låg kroppstemperatur. Tyrosin brist kan också vara ett tecken på en låg sköldkörtelfunktion. Vanliga symptom på en låg sköldkörtelfunktion är trötthet, brist på energi och saktade kognition. Medan bananer har ett rykte om att vara en högt energiinnehåll, frukten - har ett högt glykemiskt index, vilket innebär att det släpper glukos i blodet snabbt - i synnerhet en mogen banan. Resultatet är en snabb ökning av blodsockernivån, vilket ger dig en snabb explosion av energi i stället för långvarig uthållighet.

Ytterligare Näringsämnen i bananer

Förutom att vara en källa av aminosyran tyrosin, bananer är höga på kostfiber, kalium och andra viktiga näringsämnen. Banan är en komplex kolhydrat som ger ytterligare näringsvärde. Kostfiber i banan saktar matsmältningen och hjälper till att reglera produktionen av serotonin - den "må bra" hormon. Mineral magnesium som finns i bananer hjälper kroppen att producera energi och höjer stämningen. B-vitaminer spelar också en roll i energiomsättningen. Förutom att vara en naturlig källa till tyrosin, är en banan en källa för tryptofan, en aminosyra som kroppen behöver för att göra serotonin, en kemikalie som har en lugnande effekt på hjärnan.

Tyrosin och amp; vitiligo

Vitiligo är en hudåkomma där patienter utvecklar vita fläckar på sina kroppar, eftersom de inte kan producera pigmentet ansvarig för att ge deras hud sin färg. Vitiligo kan inte botas, men vissa behandlingsalternativ finns. Ett alternativ är användningen av tyrosin-tillskott, vilket kan bidra till att stimulera pigmentproduktion. Även om det inte nödvändigtvis är farliga för din hälsa, kan patienter söker behandling för vitiligo för att stoppa dess utveckling.

Definition

Vitiligo är resultatet av en förlust av melanin i huden. Melanin är det pigment som ger huden dess färg. När du har vitiligo, kommer du att förlora den normala färgen på huden, vilket resulterar i bildandet av vita fläckar som sakta kommer att förstora. Detta sker som melanocyter, de celler som producerar melanin, dör eller sluta producera pigmentet.

symptom

De vita fläckar orsakade av vitiligo kan dyka upp var som helst, men de är ofta på solexponerade områden som ansikte, händer, fötter och armar. Detta sker vanligtvis först i åldern 10 och 30. Andra, mindre frekventa symtom tidigt blekning eller grånande av hår, ögonbryn och ögonfransar, blekning av slemhinnorna och förlust av färg i näthinnorna i ögonen.

orsaker

Den exakta orsaken till vitiligo är inte känd, men flera teorier finns. Den ena är att en autoimmun sjukdom där kroppen angriper sig felaktigt, orsakar det. I fallet med vitiligo, skulle immunsystemet attackera och förstöra melanocyter. Ibland, vitiligo händelser är vanliga inom familjen, så det skulle kunna vara ärftlig. Andra möjliga orsaker är hudskador, såsom solbränna eller känslomässig stress.

tyrosin

Tyrosin är en aminosyra som är gjord naturligt av kroppen från en annan aminosyra som kallas fenylalanin. Den används främst för att bygga neurotransmittorer, celler som innefattar nervsystemet. Dessutom hjälper tyrosin för att producera melanin. Enligt University of Pittsburgh Medical Center, preliminära studier tyder på att ta fenylalanin kosttillskott, som kommer att förvandlas till tyrosin i kroppen, kan hjälpa behandla vitiligo.

Behandling

Så fort du märker några förändringar med din hud, kontakta din läkare omedelbart. Det finns inget botemedel mot vitiligo; behandling syftar till att stoppa eller bromsa dess utveckling. Medicinska behandlingar inkluderar krämer och salvor, mediciner tas oralt och laser eller ljusterapi. En mer aggressiv form av behandling är hudtransplantation, där hud från en del av kroppen avlägsnas kirurgiskt och anbringas på nytt någon annanstans. Detta görs vanligen för att behandla små fläckar. Du kan också behandla vitiligo bara genom att tillämpa solskyddsmedel eller kosmetika.