XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

ablation graviditet

Ablation och Graviditet

Ablation är en allvarlig gynekologisk procedur som har varaktiga effekter på en kvinnas förmåga att upprätthålla graviditet. Varje kvinna överväger en ablation bör diskutera konsekvenserna till sin fertilitet med sin läkare först. Likaså kvinnor som redan har haft ablationer och som önskar bli gravid behov av att diskutera sina alternativ med sin läkare.

ablation Definieras

Ablation är ett kirurgiskt ingrepp där ett tunt skikt av en kvinnas livmoderslemhinnan förstörs. Detta är fördelaktigt för en kvinna som har extremt tunga perioder, eftersom förfarandet stannar eller avsevärt lättar hennes menstruation. En ablation kan användas som ett alternativ till hysterektomi. En kvinna ska bara ha detta förfarande efter en endometriebiopsi kommer tillbaka med ett negativt resultat, att utesluta andra orsaker till onormal blödning.

Graviditet

Enligt den amerikanska kongressen av obstetriker och gynekologer, eller ACOG, till kvinnor som önskar bli gravid vid någon tidpunkt ska inte ha en ablation. Graviditet efter en ablation är sällan, och när den inträffar, är sällan lönsamt graviditeten.

alternativ

Kvinnor som vill bli gravida kanske vill överväga alternativ till ablation. Kraftig blödning kan orsakas av hormonell obalans och kan lätt behandlas med läkemedel, såsom extra progesteron. ACOG råder kvinnor att ha tålamod: det kan ta månader att se resultat med hormonbehandling.

Forskning

Forskning expanderar på riskerna för barnet under graviditeten efter ablation. En februari 2005 "Journal of obstetrik och gynekologi" studie rapporterade att graviditet efter ablation leda till perinatal dödlighet, för tidig födsel, moderkakan problem och malpresentation av fostret. Enligt studien, 71 procent av dessa graviditeter resulterade i kejsarsnitt födelse. En augusti 2003 "obstetrik och gynekologi Survey" undersökning visade att endast 17 procent av graviditeter efter ablation utvecklats förbi 20 veckors graviditet.

Graviditet efter ablation kan få allvarliga konsekvenser för mamman också. Fallstudier som publicerades i oktober 2008 "Journal of Gynecology, obstetrik och biologisk Reproduktion" berättar om en kvinna som dog av brusten livmoder orsakad av graviditet efter ablation och en annan kvinna som krävs abdominal hysterektomi efter moderkakan komplikationer till följd av graviditet efter ablation.

Varning

På grund av den betydande risk för både mor och barn i en graviditet efter ablation, den ACOG råder kvinnor som skall steriliseras vid tidpunkten för ablation förfarande. Ablation gör det svårt att bli gravid, men det är inte en preventivmetod i sig.

Endometrieablation är en behandling för rikliga menstruationer. Det är ett öppenvården förfarandet, som inte kräver sjukhusvård. En ablation är ett alternativ till hysterektomi för kvinnor som föredrar att inte ha en större operation.

Proceduren orsakar ärrbildning i endometrial foder. Ärrbildning är vad reducerar eller förhindrar ytterligare uterin blödning. De flesta kvinnor har mycket lite menstruationsblödning, om någon efter ingreppet.

En endometrieablation rekommenderas inte för alla kvinnor som överväger, eller orolig framtida fertilitet. Andelen framgångsrika ablationer är höga, men kan inte betraktas som en lämplig form av preventivmedel. Det finns allvarliga risker som är förknippade med att bli gravida, för både mamma och barn, efter en ablation.

Historia

Kvinnor kan välja endometrieablation om de lider av kraftig rikliga menstruationer. Många kvinnor med tunga perioder upplever anemi --- järn-dålig blod. Anemi kommer få folk att känna sig mycket trött hela tiden, och har låga energinivåer.

Livmoderslemhinnan fungerar som ett foder för livmodern och är ansvarig för att upprätthålla en hälsosam livmoder. Enligt kvinno Health.gov under kvinnans menstruationscykel, växer livmoderslemhinnan tjockare med rika blodkärl. Denna händelse erbjuder den perfekta miljön för implantation av ett befruktat ägg. Om en kvinnas kropp inte har ett befruktat ägg och implantation, kommer livmodern kasta den endometrial foder. Avgivande orsakar menstruationen att börja. Varje cykel samma process sker under en tidsperiod tjugoåtta dag.

Den ablation förstör endometrial vävnad, foder som är ansvarig för menstruationsblödningar. Efter en ablation är fodret ärr, så det finns ingen menstruation eller mycket lite om ärrbildning är mindre.

Betydelse

En graviditet inträffar när det befruktade ägget implantat sig in i livmoder slemhinnan i livmodern. Moderkakan börjar utvecklas när implanteras i livmoderslemhinnan. Moderkakan är det enda sättet att näring och syre till fostret. Moderkakan kräver en hälsosam, blod berikat endometrial foder för korrekt fostrets tillväxt och utveckling.

Eftersom efter en ablation endometrial foder förstörs, kan det inte växa en hälsosam foder för en graviditet.

Effekten på graviditet

Efter en ablation, är livmoderslemhinnan bort eller förstöras och oförmögen att ge rätt näring, syre eller säker miljö för fostret. En graviditet kan inte överleva utan en livskraftig endometrial foder. Det finns en 0,7 procents chans att graviditet efter endometrial destruktion enligt studier av olika avdelningar inom obstetrik och gynekologi.

En kvinna bör diskutera alla tillgängliga alternativ, för rikliga menstruationer. Om det finns någon oro, eller önskan, för graviditet i framtiden läkarkåren skulle inte rekommendera en ablation.

Varning

Forskare vid institutionen för obstetrik och gynekologi, University of Michigan, har dokumenterat sällsynthet en graviditet överlever till leverans. Det fanns ett dokumenterat fall att en graviditet levererades vid 35 veckors graviditet redan 2004.

En studie i Storbritannien 2005 dokumenterade 70 graviditeter som inträffar efter en endometrieablation. Trettioen graviditeter resulterade i leverans, dock inte utan diverse komplikationer. Prematura förlossningar skett i 42 procent av dessa patienter. Svåra förlossningar rapporterades, som moderkakan och nyfödda, var i svåra lägen för normal vaginal förlossning. De malpresentations resulterade i ett ökat antal leveranser kejsarsnitt. Svårighet med moderkakor som ansluter sig till livmoderväggen, och göra leverans svårt resulterade i 26 procent av fallen. Det fanns en fosterdödlighet på 12,9 procent. De flesta foster förluster var ett resultat av problem med navelsträngen eller moderkakan.

expert Insight

Dr Paul D. Indman, från Advanced gynekologi i Kalifornien, är mycket erkända för studier och behandling av livmodern ablationer. Han rapporterar att endometrieablation har fått större popularitet som ett alternativ till hysterektomi för behandling av rikliga menstruationer. Graviditet efter endometrieablation är sällsynt men fortfarande möjligt. Riskerna för komplikationer har dokumenterats. Läkare skall informera sina patienter lämpligt att förhindra graviditet efter endometrieablation är viktigt. Riskerna för komplikationer under graviditet måste åtgärdas också.

Ablation Kirurgi för åderbråck

Åderbråck i benen är det synliga resultatet av kronisk ytlig venös insufficiens, en manifestation av venös hypertension. Vener bär blod från fötterna och benen upp mot hjärtat. Ventiler i dessa ådror förhindra återflöde av blod tillbaka mot fötterna. Det är misslyckandet av dessa ventiler, benämnda valvulär insufficiens, som är den grundläggande orsaken till detta kliniska tillstånd.

Endovenous laserablation, som fick Food and Drug Administration godkännande 2002, har framträtt som en minimalinvasiv behandling alternativ till kirurgisk ligation och strippning. Enligt Dr Robert J. Min, ordförande i radiologi vid Weill Cornell Medical College, erbjuder detta behandlingsalternativ den extra fördelen av kortare återhämtningstider och begränsade krav anestesi jämfört med konventionell kirurgi.

Riskfaktorer och symptom

Venös insufficiens är vanligt och beräknas ske i 10 procent av män och 25 procent av kvinnorna enligt Dr Nicos Labropoulos. Dr. Andre Cornu-Thenard citerar ärftlighet som den vanligaste riskfaktorn för utveckling av åderbråck. I själva verket kommer 90 procent av människor utvecklar åderbråck om båda föräldrarna har påverkats. Yrken som kräver stående under långa tidsperioder kan öka chanserna att formnings åderbråck i människor med en genetisk predisposition.

Symptomen på ytlig venös insufficiens är trötthet, värk, tyngd och bultande. Obehandlad, kronisk venös hypertension kan leda till hudskador, inklusive hudpigmentering och hud sår.

Anatomi

Venerna i benen är anatomiskt uppdelad i djupa vener, närmare till benet, och ytlig, närmare huden, system. De djupa venerna är den primära kanalen för venös dränering av fötter och ben. Den ytliga systemet är en webb-liknande samling samla vener i den subkutana vävnaden. Perforator vener är små kanaler som förbinder de ytliga venerna till de djupa venerna. Den stora vena saphena och den lilla vena saphena är de två ytliga venerna mest ansvariga för åderbråck bildning. Den stora vena saphena börjar den inre foten och reser upp den inre vaden och låret innan han började den djupa vensystemet i ljumsken. Den lilla vena saphena börjar vid den yttre delen av ankeln och färdas utefter vaden tills förenar de djupa venerna bakom knäet.

Pre-utvärderingsförfarandet

Symptomatiska åderbråck som inte har svarat på konservativa terapier såsom motion och graderad kompression strumpor bör utvärderas för ablationsbehandling. Mer avancerade fall resulterar i blödning eller hudskada bör också utvärderas. Förutom att få en anamnes och utföra en fysisk undersökning, bör patienter med åderbråck bedömas med duplexultraljudsundersökningar. Detta gör det möjligt för läkaren att kartlägga alla inkompetenta venösa vägar för att planera den lämpligaste behandlingen. Förhållanden såsom frånvarande arteriella pulser i fötterna, leversjukdom, graviditet, amning och okorrigerbart blödningsrisk kan utesluta användningen av ablationsbehandling.

procedur Technique

Före endovenös laserablation, de inkompetenta venösa vägar åter kartlagts och markeras på huden. Inkompetent ytlig ven, på sin lägsta nivå av otillräcklighet, nås med en liten nål. I slutändan, med den här åtkomst är en laser fiber fram till lumen av venen. Spetsen på lasern omsorgsfullt placerade med hjälp av ultraljud. SVULLEN anestesi, en buffrad, utspädd anestetisk lösning, administreras runt hela venös segmentet. SVULLEN anestesi, som vanligen används för fettsugning förfaranden, gör endovenös laserablation praktiskt taget smärtfri, fungerar som en värmesköld, skydda närliggande strukturer från värmen av laserfiber och komprimerar behandlings ven, vilket gör att laser fibern för att direkt i kontakt med väggen av venen . Därefter laserfiber aktiveras och ablationen utföres genom att dra tillbaka fibern tillbaka till dess ingångspunkt vid en hastighet av ungefär två till tre millimeter per sekund. Benet renas och graderad kompression strumpor omedelbart placeras. Förflyttningar uppmuntras på en gång.

Post-förfarande Care

Graderad kompression strumpor bärs hela tiden under minst två veckor, utom att sova eller att duscha. Blåmärken och mild ömhet i huden är vanligt och är vanligen av någon medicinsk betydelse. Vissa patienter kan uppleva en åtstramande eller dra känsla av det behandlade ven. Detta börjar normalt i slutet av den första veckan, topp genom dag sju och lösa ungefär två till tre veckor efter ingreppet. Denna känsla är ett resultat av den avsedda ärrbildning och kontraktion och ofta reagerar på graderad kompressionsstrumpa användning, ambulation, och icke-steroidal antiinflammatorisk användning. Deras läkare ser de flesta patienter i sju till tio dagar för en uppföljning.

Resultat

Dr. Min rapporterade sina resultat av endovenös laser ablation på 1000 behandlade lemmar. Förfarandet var framgångsrikt i 98 procent av lemmar efter fem år uppföljning. Alla hans patienter rapporterade en minskning av synliga varicosities, och 100 procent av patienterna rapporterade signifikant förbättring. Det fanns inga fall av brännskador, djup ventrombos blodproppsbildning eller annan biverkning. Lokalbedövning tolererades väl i alla patienter.

Komplikationer med termiska Ablation av livmodern

En kvinna som lider av oregelbunden eller rikliga menstruationer, dysmenorré, kan genomgå en medicinsk procedur som kallas termisk livmoder ablation. Termisk livmoder ablation bort livmoderslemhinnan permanent och minskar eller stoppar menstruation utan behov av hormon användning eller avlägsnande av livmodern. Termisk ablation använder varm vätska för att förstöra livmoderslemhinnan. Den amerikanska kongressen för obstetrik och gynekologi konstaterar att vissa risker finns med denna typ av ablation.

Buksmärtor

En kvinna kan känna buksmärtor för en till två dagar efter termisk ablation. Smärta kan yttra sig som menstruationsliknande kramper eller obehag. Ljus blödning och en tunn, vattnig flytningar kan också förekomma efter ingreppet. Den amerikanska kongressen för obstetrik och gynekologi konstaterar att de flesta kvinnor kan återgå till normal verksamhet i 48 timmar efter ingreppet. En kvinna kan uppleva tung vaginal blödning eller svår magkramper efter ablation och bör omedelbart söka läkarvård i så fall.

organ~~POS=TRUNC Perforering

Instrument kan användas för att dilatera livmoderhalsen, öppnandet av livmodern, under termisk ablation av livmodern. Perforering kan inträffa under detta steg, vilket kan orsaka en punktering eller ett hål att uppträda i livmoderväggen. Svår perforering kan passera till tarmen eller äggstockarna. En kvinna med livmoder perforering finns risk för livmoder blödningar och infektioner, enligt University of Maryland Medical Center, och kan ha buksmärtor och kramper. Livmoderhalsen kan också skadas under termisk ablation, vilket resulterar i blödning och smärta.

lung~~POS=TRUNC ödem~~POS=HEADCOMP

Termisk ablation kan utföras genom att fylla livmoderkaviteten med het vätska eller genom att sätta in en ballong som innehåller het vätska och fylla det tills sidorna av ballongen röra livmoderväggen. Het fluid som finns kvar inne i livmodern under omkring 10 minuter, så att värme för att förstöra livmoderslemhinnan. Cooper Universitetssjukhus anges att i vissa fall, är fluid absorberas från livmodern in i blodströmmen, vilket orsakar vätskeöverbelastning. Överskottsvätska kan resa till lungorna och orsaka svullnad eller ödem, lung, som ställer en kvinna löper risk för cirkulations och andningsproblem.

fertilitetsproblem

Termisk livmoder ablation förändrar en kvinnas förmåga att bli gravid eller bära en graviditet, enligt MayoClinic.com. Förstörelse av livmoderslemhinnan under förfarandet minskar kroppens förmåga att ge näring och stödja graviditet. Bildandet av ärrvävnad och destruktion av livmoderslemhinnan celler gör det troligt att en kvinna inte blir gravid efter ablation. Men säger University of Maryland Medical Center är det möjligt att bli gravid, även om risken för missfall eller graviditetskomplikationer är höga.

Prisvärda sjukförsäkring som täcker graviditet

Även om många länder erbjuder gratis eller till låg kostnad sjukförsäkring till alla gravida kvinnor i USA, gravida kvinnor ofta oförsäkrade eller underinsured. Från och med 2010, privata hälsa planer betalas endast hälften av amerikanska födslar på grund av förlossningsvården undantag, höga premier och rutin avslag av graviditeten som en "befintligt skick". Om du stöter på finansiella hinder för nödvändig vård för dig och ditt barn, är du inte ensam i antingen de problem du ställs inför eller lösningar som du och ditt barn förtjänar.

hälsoeffekter

Prisvärda täckning tryggar mödravårds mödrars och spädbarns liv och hälsa. Många graviditetsrelaterade skador och dödsfall i USA kan förebyggas. De härrör från en brist på försäkringar och korrekt, snabbt sjukvård tillgång, inte en brist på moderna sjukvårdsinrättningar. En miljon kvinnor ger årligen födelse utan mödravård. Att inte ha mödravård ökar dödligheten för spädbarn femfaldiga och tredubblar hastigheten för låg födelsevikt spädbarn.

Otillräcklig mödravård, om någon, bidrar till att förklara varför amerikanska kvinnor riskerar döden av graviditetskomplikationer mer än kvinnor i 40 andra länder. 1,7 miljoner kvinnor per år - en tredjedel av alla som levererar i USA - har komplikationer som kan försvagande även när inte livshotande. Kvinnor och barn som är minoriteter och fattiga drabbas oproportionerligt från alla dessa hot mot liv och hälsa.

Mänskliga rättigheter på spel

Tillgången till mödravård att överkomliga tillstånd täckning är en fråga om sedan länge etablerade universella mänskliga rättigheter. En 2010 Amnesty International rapporten konstateras att den amerikanska underlåtenhet att säkerställa mödravård tillgång för alla brutit mot rätten till liv, den högsta uppnåeliga hälsa och frihet från ras och könsdiskriminering.

Privatmarknaden alternativ

Om du redan har en kommersiell politik sjukförsäkring, eller söker en, läsa igenom detaljerna noga för att se exakt vilka tjänster det omfattar och utesluter. Om du inte kan få eller har råd med försäkringsskydd för din graviditet, gå vidare snabbt till andra alternativ så att du kan minska eventuella förseningar i din mödravård.

Lågpris hälsovårdsprogram tilltala många underinsured eller oförsäkrade personer. Den Consumer Health Alliance, branschorganisationen för dessa program, betonar att de inte sjukförsäkring planer. För en månadsavgift, de ger dig tillgång till hälso- och leverantörer som erbjuder lägre priser. Dessa program brukar inte utesluter människor med redan existerande villkor, inklusive graviditet.

Statligt finansierade lösningar

Under 2014 kommer federalt uppdrag vård förändringar förbjuda de flesta privata hälsa planer "avslag av graviditeten som ett redan befintligt skick och deras beteckningar mamma och vård av nyfödda som tillval snarare än nödvändigt. Mellan 2010 och 2014, kan människor som avvisats av kommersiella försäkringsgivare vara berättigade till redan befintligt skick försäkring planen, eller PCIP att hälsovårdsreformen leder till varje stat. Du behöver inte vara låg inkomst för att kvalificera.

Medicaid och barns hälsa Insurance Program eller CHIP, är statligt finansierade planer sjukförsäkring. Medicaid är för lägre inkomster människor, är gratis eller har låga premier och egenavgifter, och utesluter inte för befintliga förhållanden. Barn, gravida kvinnor och personer med funktionshinder är mest sannolikt att kvalificera sig. Medicaid betalar för 42 procent av USA: födslar och nu omfattar tjänster på fristående födelse centra samt sjukhus.

CHIP är en låg kostnad plan för barn vars familjer inte uppfyller kraven för Medicaid men inte har råd privata sjukförsäkringar. I många stater omfattar gravida kvinnor. Vissa stater erbjuder Medicaid eller CHIP invandrade gravida kvinnor och barn som är lagligen bosatta i USA illegala invandrare kan få Medicaid enbart för akut behandling.

Andra alternativ

Fråga din vårdgivare om avbetalning eller glidande skala betalningar. Leta efter gratis eller till nedsatt kostnad sjukvård i kataloger på nätet för American Association of Birth Center, National Association of vårdcentralerna, National Association of Free kliniker och National hälsosam start Association. Kontakta Maternal barnhälsovård Bureau mödravård linjen vid 1-800-311-BABY / 2229 (engelska) eller 1-800-504-7081 (spanska). Det är olagligt för ett sjukhus för att vända bort en kvinna i aktiv arbete, oavsett hennes ekonomiska situation.

Komplikationer med graviditet Ultraljud vid 20 veckor

Många medicinska personal föreslår har ett ultraljud runt 20 veckors graviditet för att kontrollera eventuella fysiska problem med barnet, eller moderkakan eller vätska inne i livmodern. Även om du kan vägra en skanning runt 20 veckor, mest nyblivna föräldrar är angelägna om att se sitt barn på skärmen och har barnet utcheckad för problem. Många fetala komplikationer, men inte alla, kan ses på ett ultraljud på 20 veckor, enligt BabyCentre.co.uk.

fysiska anomalier

Börjar vid huvudet och arbeta ner, kontrollerar ultraljudstekniker varje del av barnet efter problem. Komplikationer som kan identifieras innefattar anencefali, en saknad del av hjärnan, läpp eller andra ansikts avvikelser, lem missbildningar, hjärt anomalier och deformerad ryggrad. sökte mage, tarm och njurar för missbildningar, säger BabyCentre.co.uk. Vid denna punkt, kan de flesta barn identifieras som manliga eller kvinnliga, om de vägrar att öppna sina ben eller vända så att reproduktionsorgan kan ses.

fostertillväxt

För att säkerställa att barn växer på rätt sätt, är vissa ben mättes för att bedöma fostertillväxt. Huvudet omkrets och diameter, plus buken omkrets och längden på den längsta ben i kroppen, lårbenet, mäts och jämförs med standard tillväxt diagram, påstår BabyCentre.co.uk.

uterin miljö

Placeringen av moderkakan noteras; vid mittpunkten av graviditeten, är moderkakan fortfarande ofta implanteras ganska lågt på livmoderväggen. Om moderkakan noteras att vara lägre än normalt, är en uppföljning skanning göras för att se till att moderkakan vandrar uppför sluttningen av livmodern och bort från öppningen till livmodern, livmoderhalsen, eftersom livmodern växer. En lågt liggande moderkaka, eller placenta previa, som täcker livmoderhalsen, kan orsaka allvarliga blödningar senare under graviditeten och kräver kejsarsnitt.

Fostervatten runt barnet mäts också; för mycket vätska, som kallas polyhydramnios, eller för lite vätska, som kallas oligohydramnios, kan tyda på ett problem med fostrets njurar eller tarmar, säger Ob-Ultrasound.net. Livmoderhalscancer längd kan också mätas, särskilt om det finns en tidigare historia av för tidig födsel.

mjuka Markörer

Vissa fysiska tecken på barnet anses vara mjuka markörer, eller indikationer på att barnet kan ha en kromosomavvikelse, såsom Downs syndrom. Dessa avvikelser kan ofta ses på ett ultraljud, och hjälpa till att bedöma risken för kromosomavvikelser. Men de är inte diagnostisk i de flesta fall och kan hittas i normala foster samt rapporterar EarlyRiskAssessment.com. Några av de vanligaste markörer för Downs syndrom inkluderar nuchal (nacken) hudveck tjocklek av mer än 6 mm, hjärtfel, förkortad lårben och arm ben, tarm avvikelser och närvaron av en åderhinna plexus cysta, en cysta som bildas i ett område av hjärnan, choroid plexus, gör att vätska som omger ryggmärgen och hjärnan, enligt Ob-Ultrasound.net.

Ska man Känn graviditet symptom varje dag?

Fysiska symptom på graviditet kan variera i intensitet och frekvens. Medan vissa kvinnor aldrig uppleva graviditetsillamående, andra känner sig sjuk i flera månader. Vissa symtom kan försvinna som graviditeten fortskrider, och andra kan vara upp till födseln. Även om du inte kommer att uppleva varje symptom varje dag, kan försvinnandet av alla graviditet symptom signalerar en hotande missfall.

tidiga symtom

En missad tid är ofta det första tecknet på graviditet. Implantation blödning kan likna en ljus period och kan uppstå när det befruktade ägget implantat i livmodern. Andra tidiga symtom kan också indikera sannolikheten för befruktning. Dessa symtom är ömhet i brösten, illamående, trötthet, ryggsmärtor, huvudvärk och täta urinträngningar. Intensiteten av dessa symptom kan variera och vissa obehag, såsom illamående, kan försvinna som graviditeten fortsätter. Några tecken kan förekomma dagligen i början skede.

Som graviditeten fortskrider

Andra symtom dyker upp som graviditeten fortskrider. Du kan märka en mörkare vårtgårdarna, huden runt bröstvårtorna. Matbegär påverka vissa kvinnor och kan komma och gå under hela graviditeten. Fosterrörelser är ett symptom som de flesta kvinnor räknar med spänning. De första rörelserna kan känna sig mycket svag och du kan förvirra dem med matsmältnings aktiviteter, men rörelserna blir starkare eftersom barnet växer. En minskning av fosterrörelser, eller en fullständigt upphörande av rörelser, kan signalera en nödsituation. Kontakta omedelbart din läkare om ditt barn slutar röra sig eller verkar röra sig mindre än vanligt. Även om du kanske inte upplever mat cravings eller ryggsmärta dagar åt gången, fosterrörelser är ett symtom som bör fortsätta eftersom barnet växer.

Upphörande av symptom

Det är normalt att vissa symtom avta eftersom barnet utvecklar och din graviditet fortsätter att utvecklas. Den andra trimestern av graviditeten kan ge mer komfort och förnyad energi. Graviditetsillamående underlättar vanligen med den tid du når din andra trimestern, som börjar ungefär 14 veckor efter sista perioden. Du kan också märka mindre frekventa uppmanar att urinera och en minskning i trötthet. Dessa gemensamma obehag får inte ske på en daglig basis, särskilt under din andra trimestern.

oro

Även om du kanske inte känner samma graviditet symptom varje dag av graviditeten, varnar American Association Graviditet att en plötslig minskning av graviditet symptom kan vara ett tecken på en förestående missfall. De flesta missfall inträffar under första trimestern. Medan vissa missfall inkluderar kramper och blödning, andra erbjuder några symptom. Känd som ett missat missfall, kan embryonal död ske utan utvisning av embryot. Kontakta din läkare om du har några frågor om hälsa bebisen i magen eller din graviditet. Din läkare kan utföra en ultraljudsundersökning för att kontrollera om fostrets hjärta toner och andra tecken som kan tyda på ett problem med din graviditet.

Tecken på graviditet för nyblivna mödrar

Även graviditetstest är en av de mest effektiva sätten att veta när du är gravid, en at-home-test kan inte detektera din graviditet förrän en vecka efter den första missade period. Som tur är har kroppen ett antal olika sätt att tala om att du väntar. Många av de tidiga tecken på graviditet börja så fort som en vecka efter befruktningen.

Blödning

En missad tid ofta är en kvinnas första indikation på att hon är gravid. Så fort du blir gravid, bör du sluta mens regelbundet, även om vissa blödningar faktiskt kan vara ett tecken på graviditet. Sex till 12 dagar efter att du gravid, kan du se lite ljus spotting som embryot implantat sig på livmoderväggen. Vissa kvinnor fortfarande kommer att blöda under sin normala period, men det kommer att bli lättare och kortare än en traditionell period. Du kan också uppleva kramper när du är nyligen gravid.

bröst

De stigande hormoner som orsakas av den nya graviditeten kommer att orsaka dina bröst för att ändra nästan omedelbart. Inom en till tre veckor att bli gravid, kommer dina bröst börjar bli nervös, anbud eller svullna. För många kvinnor, kommer denna förändring att vara liknande men allvarligare än vad man normalt upplever innan en period. En annan tidigt tecken på graviditet är mörkare vårtgårdar. Om huden runt bröstvårtorna blir märkbart mörkare, kanske du förväntar.

Illamående

Den fruktade graviditetsillamående börjar tidigt, med många kvinnor börjar känna illamående inom två veckor att bli gravid. Vissa kvinnor kommer att uppleva detta illamående endast på morgonen, medan andra kommer att få det hela dagen eller inte alls. Du kan kräkas från illamående. Denna känsla orsakas av de stigande nivåerna av östrogen och progesteron i kroppen. En nyligen gravid kvinna också ofta har en förhöjd luktsinne. Fånga en doft av en lukt du hitta motbjudande också kan bidra till illamående.

andra tecken

Om du nyligen har tänkt ett barn, kommer du förmodligen känner sig mycket mer trött än vanligt. Du kan sova mer än vanligt och har låg energi när du är vaken. Denna känsla kan börja så tidigt som en vecka efter befruktningen. Huvudvärk och ryggsmärtor är också tidiga tecken på graviditet, som urinerar ofta. Och om du befinner dig plötsligt sugen konstiga livsmedel såsom ost sås på persikor eller varm sås på glass, det finns en god chans att du har en baby på vägen.

Karpaltunnelsyndrom är ett resultat av förträngningen av mediannerven i handleden. Detta villkor påverkar händer, handleder och även armarna på individer med en smal eller inflammerad karpaltunneln. Gravida kvinnor är mottagliga för detta tillstånd på grund av några av de fysiska förändringar av graviditeten.

symptom

Mediannerven har kontroll över den inre delen av handen, inklusive handflatan och den inre ytan av alla fingrarna utom lillfingret. När mediannerven komprimeras, är symptom känns i alla områden som kontrolleras av mediannerven. Smärta, svaghet och domningar vanligen upplevs i händer och handleder, men kan även resa upp armen i svåra fall.

orsaker

Karpaltunnelsyndrom är ett tillstånd som kallas en repetitiva belastningsskador. Dessa skador orsakas när en individ upprepar samma rörelse om och om igen under en lång tidsperiod. Överdriven maskinskrivning, som arbetar på ett löpande band eller i en köttförpackningsanläggningen är vanliga exempel på arbeten som kan orsaka karpaltunnelsyndrom. Gravida kvinnor är särskilt känsliga, på grund av det faktum att graviditeten orsakar vätskeansamling, och svullnad. Svullnad i handleden kan resultera i kompression av mediannerven och symptom av karpaltunnelsyndrom.

Förebyggande

Under graviditeten, kan det vara möjligt att förhindra karpaltunnelsyndrom. Att undvika aktiviteter som kan orsaka en repetitiva belastningsskador kommer att bidra till att förhindra symptomen på karpaltunnelsyndrom. Dessutom bör personer arbeta med sin läkare för att säkerställa att de inte behåller för mycket vatten. Slutligen, om karpaltunnelsyndrom symtom börjar, klädd i en handledsstödet på natten kan hjälpa till att hålla symptomen förvärras.

Smärtlindring

Karpaltunnelsyndrom är typiskt behandlas med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, även känd som NSAID. Under graviditeten, men många läkemedel rekommenderas inte, i syfte att garantera säkerheten och hälsan hos fostret. För att minska karpaltunnelsyndrom smärta utan medicinering, kan individer tillämpa kylda handdukar på sina handleder, eller blöta sina händer och handleder i ett handfat med kallt vatten. Vila händerna i en avslappnad position och bär handleden hängslen som har lagrats i frysen ger smärtlindring samt.

överväganden

Graviditet inducerad karpaltunnelsyndrom går normalt bort efter graviditeten. Av denna anledning, långsiktiga behandlingsalternativ, såsom kirurgi, är vanligen inte nödvändig för lindring av karpaltunnelsyndrom symtom hos gravida individer. Om smärtan är svår, bör gravida kvinnor rådgöra med sin läkare för att hitta mer effektiva på kort sikt behandlingsalternativ.

Vatten aerobics och graviditet


Hålla sig i form under graviditeten har många fördelar, bland annat en större chans att lättare leverans. Med din läkares godkännande, kan aerob träning gynna din cirkulations och andningsorganen, och genom att utöva i vattnet, du lätta kroppens viktbärande börda, så att du kan koppla av och njuta.

typer

Välj rätt vatten aerobics klass som återspeglar en lämplig svårighetsgrad för din skede av graviditeten. Om du befinner dig i ditt första trimestern och används för att träna regelbundet, välja en klass som kommer att utmana dig. Om du är är längre fram i graviditeten, anser en vattenaerobics som utformats speciellt för gravida kvinnor.

Fungera

Aerob träning ramper upp ditt hjärta och lungor för att tillfredsställa kroppens ökande efterfrågan på syre. Vatten motion har en låg påverkan på lederna, som kan vara mer utsatta för påfrestningar under graviditeten. Genom att träna vattengympa, du hålla allt obekväma kroppen flexibel och tonas, fortkörning din postpartum återhämtning.

Funktioner

Typiska vatten aerobics klasser börjar och slutar med långsamma och mjuka rörelser. Då kommer du att gå igenom en serie övningar som gradvis ökar ditt hjärta och andningsfrekvens. Instruktören kommer att få dig att upprätthålla en aerob aktivitetsnivå i 15 till 20 minuter för optimal kondition nytta.

överväganden

Vatten aerobics och graviditet

Undvika överhettning under ditt vatten klasser.

Även om en 90-graders poolen är lugnande, är en 101-graders badtunna osäkra under graviditeten. Enligt American Association Graviditet, läkare varna gravida kvinnor om att låta sin kroppstemperatur stiger över 102,2 grader. En bra tumregel är om vattnet är obehagligt varm avsluta poolen.

Varning

Även om du är gravid bör du kontrollera din puls under vatten aerobics klasser för att säkerställa att det inte stiger över nivån din läkare rekommenderar, vanligen cirka 140 slag per minut. För hög hjärtfrekvens är stressande snarare än hälsosam.