XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

5-htp melatonin

Bästa sättet att sova, när du är en Insomniac


University of Maryland Medical Center definierar sömnlöshet som svårt att somna eller bibehålla oavbruten sömn minst tre nätter av veckan. Medan alla faller offer för sömnsvårigheter ibland kronisk brist på reparativ, kan djup sömn orsaka besvärliga psykiska och fysiska symptom. Ingen bästa sättet finns för att bekämpa sömnlöshet och du kommer sannolikt att kräva en mångfacetterad strategi som kan ta lite trial and error innan du hittar vad som fungerar bäst för dig.

Instruktioner

1 Practice bra ". Sömnhygien" Detta innebär åtgärder som att använda sovrummet för enbart sömn och kön; stiga upp och gå till sängs vid samma tidpunkt; gör sovrummet kallt, mörkt och tyst; avstå från caffeineförbrukning senare under dagen; komma ut ur sovrummet om du inte har somnat inom 20 minuter eller så och flyttar till ett annat rum för att delta i en annan aktivitet tills du känner dig trött.

2 Försök yoga. Certifierad yogainstruktör Leslie Peters, skriva för Yoga Journal rekommenderar denna praxis för att bekämpa sömnlöshet och rekommenderar särskilda poser att lösa detta problem specifikt. De omfattar stående framåt böj; bredbent stående framåt böj; nedåtriktade hund utgör; head-to-knä pose; sittande framåt böj; reclining bundet vinkel pose; bro pose; reclining hjälte pose; plog pose och lik pose. Många yoga webbplatser erbjuder illustrationer och instruktioner om hur man ska utföra olika yogaställningar.

3 Experimentera med andra tekniker avslappnings rekommenderar Mayo Clinic. Det tyder på biofeedback, progressiv muskelavslappning, hypnos, meditation och visualisering. University of Maryland Medical Center rapporterar flera studier har visat att dessa tekniker har hjälpt till med olika aspekter av sömnlöshet, inklusive minska tiden det tar att somna, öka mängden sömn och minska mängden gånger du vaken under natten.

4 Besök en akupunktör. En artikel av Dr Judith R. Peterson i tidskriften "Medicin Akupunktur" noterat ett antal studier som funnit akupunktur nytta sömnlöshet i nästan varje patient; University of Maryland Medical Center konstaterar akupunktur har uppnått en 90 procents framgång i olika studier. Peterson noterade också uppföljningar av patienter visade fördelarna varade långt efter sessionerna avslutades.

5 Experiment med naturliga kosttillskott som har visat förmåga att ta itu med sömnproblem. University of Maryland Medical Center säger följande kan hjälpa men du bör kontakta din läkare innan du använder: valeriana, kava kava, 5-HTP, melatonin, L-tryptofan, Rhodiola och kamomill.

6 Tala med din läkare om receptbelagda läkemedel som vanligen används för att behandla sömnlöshet. De inkluderar bensodiazepiner, icke-bensodiazepiner, som har visat färre biverkningar och en minskad risk för beroende jämfört med bensodiazepiner och melatonin-agonister.

Kan du ta 5-HTP med melatonin?

God hälsa är beroende av ett komplext samspel mellan kemikalier som är exakt och ibland mycket subtila. Din kropp gör signalsubstanser med ingredienser tillverkar eller tar ur kosten. Kosttillskott kan främja eller störa denna komplicerade process. Till exempel, melatonin och 5-HTP, eller 5-hydroxitryptofan, arbeta på olika sätt, men är länkade nära varandra genom en gemensam kemisk produktionsprocess. Mot bakgrund av dessa två ämnen tillsammans kan ge oönskade konsekvenser. Alltid rådfråga din läkare innan du kombinera några kosttillskott för att behandla ett medicinskt tillstånd.

melatonin funktioner

Melatonin är ett naturligt förekommande ämne som hjälper till att reglera kroppens sömn-vakna cykel. De flesta melatonin produceras och släpptes av tallkottkörteln, som ligger i hjärnan. Melatonin-syntes börjar med aminosyran L-tryptofan. Först, är L-tryptofan omvandlas till 5-HTP. Därefter tillsätts 5-HTP omvandlas till serotonin, som sedan metaboliseras vidare att skapa melatonin. Melatonin fungerar inte som signalsubstansen serotonin, istället, startar den sömncykel genom att interagera med sina egna receptorer i hjärnan.

5-HTP funktioner

Din kropp använder inte aminosyran 5-HTP direkt. Dess fördelar kommer istället från de ämnen som kroppen producerar med det. Serotonin är en signalsubstans viktig för gastrointestinala, nervsystemet, hjärt-, skelett- och psykisk hälsa. 5-HTP tillskott används ibland som sömn stöd, men det är serotonin som har antidepressiva, humör upplyftande och ångestdämpande effekter som gör sömn möjligt. Mycket lite 5-HTP kommer från den mat du äter. Istället producerar kroppen 5-HTP från tryptofan finns i proteinrika livsmedel som ägg, kött, fisk och mejeriprodukter.

Melatonin läkemedelsinteraktioner

National Institutes of Health hemsida MedlinePlus listar många möjliga melatonin läkemedelsinteraktioner. Melatonin kan orsaka hälsoproblem när det tas med p-piller, koffein, fluvoxamin, diabetesläkemedel, immundämpande medel, antikoagulerande eller trombocythämmande läkemedel, nifedipin, verapamil eller flumazenil. Dessutom kommer melatonin är lugnande effekter förening som andra läkemedel eller kosttillskott som orsakar dåsighet såsom valeriana, kattmynta, humle, kava, over-the-counter sömn stöd, sederande antihistaminer och receptbelagda läkemedel med CNS-deprimerande effekter.

Melatonin och 5-HTP

Det finns inga direkta skadliga interaktioner mellan melatonin och 5-HTP. Säkerheten för att kombinera de två beror på interaktionen av melatonin med serotonin. Medan serotonin behövs för melatonin produktionen, inte extra 5-HTP inte direkt öka melatoninnivåer. Omvandlingen av serotonin till melatonin kan vändas. Ökad serotonin från extra 5-HTP och melatonin kan leda till serotonergt syndrom, ett potentiellt livs threating tillstånd som orsakas av höga serotoninnivåer. Symtom på serotoninsyndrom inkluderar agitation, diarré, snabb hjärtrytm, hallucinationer, förlust av koordination och blodtrycksförändringar.

5-HTP och Acne

5-hydroxitryptofan, eller 5-HTP, är en naturligt förekommande aminosyra och kemisk prekursor till neurotransmittorer, eller hjärnhormoner. Som sådan har 5-HTP blivit en populär over-the-counter naturliga botemedel mot depression; det är ibland rekommenderas som en aptitnedsättande och sömn stöd också. Acne har en mängd olika orsaksfaktorer, men hormonell obalans är en primära. Vissa anecdotal påståenden tyder på att 5-HTP kan hjälpa till att kontrollera akne, medan andra tyder på att det kan bidra till utbrott. Rådgör med en hudläkare om akne är ett problem för dig.

5-HTP

5-HTP är en metabolisk mellanprodukt vid syntesen av serotonin och melatonin från aminosyran tryptofan. Serotonin är en signalsubstans som krävs för en balanserad humör och känslor av välbefinnande. Flera kliniska studier har visat effektiviteten av 5-HTP vid behandling av depression, enligt den "Compendium of Pharmaceuticals och Specialties." 5-HTP fungerar på ett liknande sätt för att antidepressiva läkemedel såsom Prozac och Zoloft. 5-HTP krävs också för produktion av melatonin, som utsöndras från tallkottkörteln och som erfordras för normala sömncykler. Det säljs över disk i USA och Kanada som ett kosttillskott.

Acne

Akne är en hudsjukdom som kännetecknas av rodnad, inflammerade pustler eller cystor som sker framför allt i ansikte, nacke, axlar och rygg. Acne uppstår oftast hos tonåringar och i mindre utsträckning hos unga vuxna, gravida kvinnor eller de upplever PMS, enligt "General och Systematisk patologi." Acne beror delvis på hormonell obalans, såsom androgener och östrogen, men också från bakterieinfektion , hudirritation och matkänsligheter. Stress, depression och ångest är också kopplade till akne utbrott.

5-HTP och Acne

5-HTP är väl etablerad för dess förmåga att minska depression, ångest och symptom av PMS. Som sådan, om någon av dessa faktorer är den underliggande orsaken till din akne utbrott sedan komplettera med 5-HTP kan vara till nytta. 5-HTP minskar också kolhydrater cravings, som kan minska mängden socker i kosten, enligt "American Diabetes Association Guide till örter och kosttillskott." Överdriven konsumtion av raffinerat socker minskar funktionen av immunsystemet, vilket ökar risken för bakterieinfektioner. Vidare kan du ha en känslighet för bearbetat socker som yttrar sig som inflammerad hud. Vissa människor rapporterar att ta 5-HTP leder till acne utbrott, men "PDR för Kosttillskott" konstateras att det är mest sannolikt relaterade till vitamin B-6 överdosering, eftersom mer än 20 milligram påverkar dagligen nerver och hud.

rekommendationer

5-HTP finns i livsmedel, men i obetydliga mängder för att göra en inverkan på hjärnans hormoner, så tillskott är det enda praktiska sättet att få någon terapeutisk fördel av det. Välj ett tillägg utan B-6 om du är orolig för akne biverkningar. Vid tidpunkten för offentliggörandet, det finns inga bevis som kopplar 5-HTP som en direkt behandling för akne. Rådgör med din hudläkare om bättre förstås och mer allmänt används botemedel för akne.

5-HTP för ADHD

Attention deficit hyperactivity disorder, ADHD, är den vanligaste diagnostiserade beteendeproblem hos små barn. Oförmåga att upprätthålla uppmärksamhet, hyperaktivitet och impulsivitet kan leda till problem fungerar hemma och i skolan. Från och med tidpunkten för offentliggörandet, specifika orsaker till ADHD är inte känd. Låga nivåer av vissa signalsubstanser kan bidra till ADHD-symptom.

ADHD

Tre till fem procent av barn i skolåldern diagnosen ADHD, enligt National Institutes of Health. Pojkar oftare diagnosen än flickor. Ett barn med ADHD kan vara oförmögen att rikta uppmärksamheten. Detta kan manifesteras som dåliga skolprestationer, svårt att organisera eller avslutar en uppgift och problem att kommunicera direkt. Ett barn kan också vara hyperaktiva, oförmögen att vara stilla, ständigt nervösa och spelar högt och kontinuerligt. ADHD kan också yttra sig som en oförmåga att vänta, vanligen avbryta. Medicinering och beteendeterapi används för att hantera störningar i skolan och hemliv.

5-HTP

5-HTP, 5-hyrozytryptophan, är en produkt framställd från aminosyra trytophan som är en prekursor för neurotransmittorer, inklusive serotonin och melatonin. Komplettering med 5-HTP kan öka produktionen av dessa signalsubstanser. Man tror att hjärnan hos barn med ADHD kan vara understimulerad, söka stimulans från omgivningen för att få aktivitetsnivån i hjärnan vill behålla.

effektivitet

Enligt Billy J. Cahley, Ph.D. och certifierad klinisk nutritionist, kan 5-HTP förbättra symtomen hos barn med ADHD och tillhörande beteendestörningar. Eftersom det verkar vara varieras genetiska komponenter till ADHD, kommer inte alla barn dra nytta av 5-HTP. Tillskott med 5-HTP inte ersätta, och kan ändra effektiviteten av, mediciner som ordinerats av läkare för behandling av ADHD.

Säkerhet

5-HTP produceras naturligt av kroppen och är troligen säkert i friska individer när det tas i låga till måttliga doser. Rådgör med ditt barns läkare innan du använder och strikt följa doserings riktlinjer. En hög-protein diet som innehåller aminosyror från vilken många neurotransmittorer är härledda kan också hjälpa behandla ADHD utan risk för kosttillskott.

5-Hydroxytryptophan --- ofta förkortat till 5-HTP --- är en aminosyra som hjälper produktionen av melatonin och serotonin från tryptofan, två signalsubstanser som påverkar sömn och humör. 5-HTP är tillgängliga över disk och används ofta som en naturlig sömn stöd. Koffein är ett stimulerande medhjälp i vakenhet och vakenhet. Denna stimulerande är vanligt förekommande i läsk, kaffe, te och energidrycker. Användning av 5-HTP med koffein är en balansgång.

Rådgör med din läkare innan du använder 5-HTP eller koffein.

Steg 1

Dricka en koffeinhaltiga drycker på morgonen och eftermiddagen. Sluta dricka koffeinhaltiga drycker vid 03:00 dricka koffeinhaltiga drycker senare än denna tid kan orsaka sömnlöshet.

Steg 2

Administrera din 5-HTP med ett glas vatten en timme före sänggåendet. Den typiska dosen av 5-HTP är 200 mg.

steg 3

Plan för att vakna upp och gå att sova på samma tid varje dag. Håll dig till en strikt sova och vakna schema kommer att uppmuntra vilsam sömn.

Saker du behöver

  • 5-HTP kapslar
  • koffeinhaltiga drycker5-HTP makt, hittas genom online-återförsäljare och hälsokostbutiker, är ett piller som gör anspråk på att bidra till att minska effekterna av depression, fibromyalgi, hetsätning förknippas med fetma, kronisk huvudvärk och sömnlöshet.

patentkraven

5-HTP Ström marknadsförs som ett komplement för att förbättra din "aptit, humör och sömn" genom att öka mängden serotonin i kroppen. Den är utformad som ett naturligt alternativ till att selektiva seretonin återupptagshämmare (SSRI & # 039; S), som vanligtvis används för att behandla depression. 5-HTP har observerats att sömnframkallande eftersom när väl serotonin är närvarande i kroppen, kan den omvandlas till den sömn reglerande föreningen melatonin. Personer som har använt 5-HTP tillskott för att gå ner i vikt har funnit i studie efter studie att deras kolhydrater cravings minskat och att de var nöjda tidigare. Närvaron av serotonin har också använts för att bekämpa en rad stämnings depressiva tillstånd såsom depression, schizofreni och Parkinsons & # 039; s-sjukdom. Specifikt har små doser av 5-HTP visat sig innebära att minska känslor av depression, vilket gör det en lovande behandling som en föregångare till serotonin.

5-HTP till serotonin?

"HTP", är Hydroxytryptophan den viktiga ingrediensen i 5-HTP Ström som har förmågan att byta till serotonin. Ett annat populärt komplement, aminosyran tryptofan, används för att öka mängden serotonin. 5-HTP skulle vara att föredra, om effektiva, eftersom tryptofan förvandlas till 5-HTP och 5-HTP omvandlas till serotonin, så ta 5-HTP kan direkt kroppen att hoppa över ett steg i omvandlingen. Eftersom cirka 70 procent av HTP absorberas i blodet efter att ha tagits, det & # 039; s en effektiv strategi för att höja serotoninnivåerna.

Andra ingredienser

Siberian ginseng, Ashwaganda och SUMA ingår som "adaptogenic örter", som definieras av den aktuella klinisk farmakologi tidskrift som "örtpreparat som ökar toleransen för mental utmattning och förbättrar uppmärksamhet och mental uthållighet i situationer av försämrad prestanda." Genom att öka den övergripande känslan av välbefinnande, kan dessa ingredienser också spela en användbar roll i humör, aptit och sömn. B-6 och zink är tänkta att komplettera effekterna av 5-HTP. Omvandlingen av 5-HTP till serotonin är mycket beroende av B-6, vilket gör 5-HTP effektivare. Närvaron av zink uppmuntrar högre nivåer av BDNF, brain-derived neurotrophic factor, observerades för det & # 039; s antidepressiva effekter.

potentiella faror

För mycket serotonin i kroppen ger inte för ändlösa perioder av lycka, men leder till ett tillstånd av "Serotonin syndrom." Samtidigt upplever syndromet, kan individer upplever en snabb hjärtfrekvens, agitation, rastlöshet och förvirring som är mycket motsatsen till den önskade effekten av 5-HTP Ström.

Bieffekter

Eftersom serotonin är aktiv som en signalsubstans både i hjärnan och i mag-tarmkanalen, kan GI upprörd resultera från överdriven stimulering av systemet. Om biverkningarna är besvärligt, men effekterna av 5-HTP tillskott i övrigt önskas kan läkemedel som kallas perifera dekarboxylas-inhibitorer vidtas för att avhjälpa problemet. Med "omfokusering" effekterna av serotonin, mer kommer att shuntas mot hjärnan och mindre mot mag-tarmkanalen.

effektivitet

5-HTP kan vara mer effektiv i vissa individer än i andra, men har den fysiologiska förmågan att modifiera humör, aptit och sömn genom att höja serotoninnivåerna.

Källor till 5-HTP

Ditt humör, mental vakenhet, energinivå, sömnmönster och mentala inställning beror på tillräckliga mängder av naturliga kemiska substanser som kallas neurotransmittorer. Din kropp gör signalsubstansen serotonin med hjälp av 5-Hydroxytryptophan, eller 5-HTP, som en ingrediens. 5-HTP i sig syntetiseras från aminosyran tryptofan. Medan tryptofan är vanligt i växt- och djurproteiner, kostkällor av 5-HTP är sällsynta. Lyckligtvis 5-HTP kosttillskott är lätt tillgängliga. Rådgör med din läkare innan du tar något kosttillskott för att behandla ett medicinskt tillstånd.

Griffonia simplicifolia

En naturlig källa av 5-HTP är en liten buske som kallas Griffonia simplicifolia. Även känd som Bandeiraea simplicifolia är denna anläggning finns i västafrikanska nationer Gabon, Ghana, Elfenbenskusten, Liberia, Nigeria och Togo. Griffonia är rik på 5-HTP. En studie från 2002 publicerad i tidskriften "phytochemical Analysis" hittade Griffonia frön innehöll 20,83 procent 5-HTP i vikt. En 2010 "neuroendokrinologi Letters" undersökningen testades en Griffonia extrakt tillägg om ämnen klara med en relation upplösning. Griffonia ökade försökspersonernas serotoninnivåer och minskade stressnivåer.

mucuna pruriens

En annan naturlig källa av ren 5-HTP är tropisk växt Mucuna pruriens. Mucuna pruriens är också känd som velvetbeans, cowhage, ko Itch, klåda bönor och juckbohne. Mucuna innehåller många andra psykoaktiva föreningar inklusive serotonin, nikotin, dimethyltryptamine och bufotenin. Vissa av dessa föreningar är hallucinogen. Mucuna bladen ibland rökt och dess frön torkade, malda och bryggt som kaffesurrogat kallas kallas Nescafé. Använd Mucuna försiktigt på grund av de eventuella biverkningar av så många föreningar som arbetar på nervsystemet samtidigt. Tala med din läkare innan du tar Mucuna tillskott för att öka din 5-HTP intag.

dietary Tryptofan

Tryptofan är en allestädes närvarande aminosyra som finns i växter och djur. Tryptofan är en essentiell aminosyra: kroppen måste få tryptofan den behöver från den mat du äter. Bra kostkällor av tryptofan inkluderar mejeriprodukter, fisk, magert kött, fågel, jordnötter och jordnötssmör, sojaprodukter, rovor, grönkål och solrosfrön. Den tacksägelsekalkon tros vara så högt i tryptofan att det orsakar dåsighet. I själva verket, schweizisk ost och grillat fläsk har mer tryptofan per gram än kalkon.

5-HTP Kosttillskott

De flesta kommersiella 5-HTP kosttillskott är gjorda av Griffonia simplicifolia frön. Den amerikanska Food and Drug Administration tillåter inte kosttillskott för att göra särskilda terapeutiska fordringar. Märkning kan säga att de bidrar till att upprätthålla korrekt serotonin, en positiv stämning, lindra ångest, bromsa cravings och hjälpa dig att få en god natts sömn. 5-HTP kompletterar formler innehåller ofta andra ingredienser som negativt kan påverka din centrala nervsystemet såsom valerianarot, johannesört, grönt te, kakao kärneextrakt och melatonin. Läs etiketterna noggrant för att undvika potentiellt skadliga biverkningar.

5-HTP & amp; B-6 Interaktion

5-hydroxitryptofan, eller 5-HTP, är ett av flera biprodukter som härrör från metabolismen av aminosyran L-tryptofan. L-tryptofan är en essentiell aminosyra, vilket innebär att kroppen inte kan syntetisera det och det måste fås från maten. Detta viktigt näringsämne som behövs för syntes av proteiner, och det är föregångaren till serotonin, melatonin och niacin. För att effektivt omvandla L-tryptofan till dessa viktiga föreningar, din kropp behöver också vitamin B-6, eller pyridoxin.

serotonin

Serotonin, en neurotransmittor som syntetiseras i hjärnan, tarm och lever, är produkten av ett två-stegs metaboliska vägen som först omvandlar L-tryptofan till 5-HTP och sedan omvandlar 5-HTP till serotonin. Det andra steget i denna väg är driven av ett enzym - aminosyra dekarboxylas - vilket kräver vitamin B-6, i form av pyridoxal-5-fosfat, som en kofaktor. En "Journal of Neural Transmission" studie 1995 visade att tillskott med vitamin B-6 ökade omvandlingen av 5-HTP till serotonin i primatdjurmodeller.

Brist

Aminosyra-dekarboxylas-brist är en sällsynt genetisk störning som resulterar i en brist på serotonin och dopamin. Denna sjukdom orsakar onormala rörelser och utvecklingsförsening i drabbade barn. Under 2009, brittiska forskare föreslog att behandling med pyridoxal-5-fosfat, kan den aktiva formen av vitamin B-6, förbättra aktiviteten av aminosyran dekarboxylas och öka omvandlingen av 5-HTP till serotonin i barn som drabbats av denna sjukdom.

separata system

Din hjärna är skyddad från infektioner och toxiner genom en anatomisk och fysiologisk kuvert kallas "blod-hjärnbarriären". Serotonin produceras i tarmen och levern är inte att ange ditt centrala nervsystemet, eftersom det inte kan passera denna barriär. Emellertid L-tryptofan, 5-HTP och vitamin B-6 alla kan passera blod-hjärnbarriären, så din hjärna syntetiserar sin egen serotonin med användning av antingen L-tryptofan eller 5-HTP som prekursorer och vitamin B-6 som aminosyra dekarboxylas kofaktor.

överväganden

L-tryptofan, som omvandlas till 5-HTP i kroppen, finns i ägg, kött, mejeriprodukter och vissa nötter och frön. L-tryptofan tillskott är också tillgängliga och doser upp till 3000 mg används ibland för sömnlöshet. Kosttillskott som innehåller upp till 250 mg av 5-HTP är också kommersiellt tillgängliga. Dagliga krav på vitamin B-6 varierar från 100 mikrogram för spädbarn till 2 mg för ammande kvinnor. Daglig vitamin B-6 doser av 50 mg till 100 mg används ofta utan skadliga effekter, som pyridoxin är ett vattenlösligt B-vitamin som lätt kan elimineras i urinen.

Den kemiska 5-HTP eller 5-hydroxitryptofan, är en viktig del av serotonin produktion. Serotonin är kroppens primära humör reglerande kemikalie. När kroppen är låg på serotonin, inte hjärnan får rätt signaler det behöver för att fungera ordentligt, vilket kan leda till depression och humörsvängningar.

Hur det fungerar

Om du är serotonin-brist kan du överväga att ta en 5-HTP tillägg. Tryptofan är aminosyran närvarande i livsmedel som kroppen använder för att göra 5-HTP, som sedan använder för att göra serotonin. 5-HTP inte förekommer i livsmedel, men det är en kemisk skede mellan konsumtion av tryptofan och produktionen av serotonin. Genom att ta 5-HTP kan du förbi tryptofan scenen och ge din kropp med nödvändiga kemikalier för att göra serotonin.

förhållanden

Humörstörningar ofta orsakas av en brist i en av aminosyror. Känslor av depression är närmast kopplade till otillräckliga nivåer av serotonin i kroppen. Om du upplever mild till måttlig depression, lägga till en 5-HTP tillägg kan bidra till att reglera humör och ge din hjärna med viktiga signalsubstanser.

Inte bara serotonin reglerar humör, reglerar det också sömn och aptit. Sömnproblem eller överdriven aptit kan tyda på låga nivåer av serotonin. Tar en 5-HTP tillägg kan hjälpa för att inducera sömn genom att stimulera produktionen av melatonin. Enligt University of Maryland Medical Center, studier visar att 5-HTP kan hjälpa till att reglera aptiten. Så, om du kämpar med viktminskning, kan du överväga att lägga till en 5-HTP tillägg till din diet.

överväganden

Ingen mat källa innehåller 5-HTP. Men tryptofan, aminosyran som 5-HTP görs, finns i fjäderfä, mjölk, solrosfrön, grönkål, tång och potatis. Ofta helt enkelt öka din intaget av tryptofan-rika livsmedel är tillräckligt för att höja dina nivåer av serotonin. Om du fortfarande är bristfällig kan du lägga till ett tillägg. Kosttillskott som innehåller 5-HTP är gjorda av ett afrikanskt träd som kallas Griffonia simplicifolia. För att göra 5-HTP är fröna av trädet skördas och bearbetas till tabletter.

varningar

Ta aminosyratillskott är inte utan risk. Höga doser av 5-HTP kan orsaka illamående, magbesvär och hjärtklappning. Tagen i kvantitet, kan 5-HTP orsaka farliga toxicitetsnivåer i hjärnan och levern. Om du har ett medicinskt tillstånd eller tar några mediciner, tala med din läkare för att undvika farliga interaktioner och biverkningar.

Melatonin Biverkningar


När du kämpar med sömnlöshet eller andra sömn problem, kan du leta efter produkter som kan hjälpa dig att få några välbehövlig vila. Det finns många produkter som marknadsförs som sömnhjälpmedel. Vissa är naturliga och vissa är tillverkade av en mängd olika kemikalier. Melatonin är ett av de naturliga alternativ tillgängliga för dem med sömnsvårigheter.

Identifiering

Melatonin är ett hormon som finns naturligt i kroppen. Det produceras av tallkottkörteln, som ligger i din hjärna. På natten, börjar denna körtel att melatonin och släpp den i blodet. Enligt Sleep Foundation, börjar denna process runt 9:00 på natten. Som melatonin nivåerna ökar i blodet, börjar du känna dig sömnig. Nivåerna uppe hela natten och återgå till lägre dagtid nivåer om 12 timmar senare. Som människor ålder, deras nivåer av melatonin minskar, ett faktum som är inblandad i sömnsvårigheter. Av denna anledning, vissa människor tar melatonin som en sömn stöd.

effekter

Enligt Mayo Clinic, finns det några biverkningar förknippade med melatonin. Trots att hormonet är naturligt, kan ta det som ett komplement leda till sömnighet under dagtid, huvudvärk och obehag i buken. Vissa människor också uppleva yrsel och förvirring. Mardrömmar kan också förekomma som en bieffekt av detta tillägg, och vissa människor kan även sömnen.

Teorier / Spekulationer

Enligt Neurology Recensioner, har det funnits några studier som tyder på att melatonin spelar en roll i anfallsaktivitet. Vissa experter tror att melatonin tillskott faktiskt ökar en persons risk för krampanfall. Enligt Mayo Clinic, är dock juryn fortfarande ute på huruvida eller inte det är sant, och vissa experter håller inte med denna bedömning.

Varning

Det är bäst att tala med din läkare innan du tar melatonin för att säkerställa att det inte kommer att påverka dig negativt. Detta gäller särskilt om du tar andra läkemedel, eftersom det kan interagera med vissa läkemedel. Dessutom vet ingen vad de långsiktiga effekterna av melatonin tillskott kan vara. Som sådan, kan du sätta din hälsa på spel om du väljer att använda den utan din läkares godkännande.

överväganden

Enligt Mayo Clinic, är det bäst att ta melatonin tillskott som görs i labbet istället för produceras från animaliska källor. Melatonin är tillgängliga utan recept. Enligt Sleep Foundation, men detta ämne är inte godkända av FDA. Eftersom det anses ett kosttillskott, inte dess tillverkare behöver inte skaffa godkännande av FDA för att sälja den.