XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

100 år gammal käpp

Ungdomens källa kan vara en myt, men med nästan dagligen
framsteg inom medicin och hälsovård, bryta talet märket
ett realistiskt mål för många människor. Fram till år 2050, Amerika kommer
hem till uppskattningsvis 1 miljon hundraåringar. I själva verket kan du
redan vara på god väg.

Instruktioner

1 leva ett aktivt liv, både mentalt och fysiskt. Du behöver inte vara en övning mutter, men hålla sig i rörelse. Promenader, golf, är swimming-- någonting alls bra. Genomföra en sträcknings program för att behålla din flexibilitet och lyfta vikter för att bygga muskler och förebygga benskörhet.

2 Håll gift. Ett flertal studier visar att gifta människor lever längre än ensamstående. Det är den gamla skämt att det verkar bara längre för gifta personer, men i själva verket verkar hjälpa.

3 Behåll din idealvikt. Övervikt kommer definitivt begränsa dina chanser att bli en hundraåring och kommer sannolikt att göra resan en långsam och smärtsam.

4 Drick måttligt och inte röka alls.

5 Ha bra gener. Extremt lång livslängd verkar köra i familjer och kan vara baserad på gemensamma genetiska och miljömässiga faktorer. Om du har en hundraåring syskon, dina chanser att leva senaste århundradet märket öka kraftigt. (Naturligtvis är du förmodligen ganska gamla redan själv.)

6 Eliminera onödig stress eftersom det förkortar ditt liv. Att hitta tillfredsställande, meningsfullt arbete är sannolikt att bidra till ett långt liv, och säkerligen gör att ha ett liv som du tycker om. Om du är pensionär, göra något som ger syfte och värdet på ditt liv. Se 14 Balans hemma och på arbetet och 16 uppsatta mål.

7 utveckla nära och respektfulla relationer med dina nära och kära. Detta kan faktiskt vara svårare än att leva i 100 år, men det är en stor hjälp om du kan hantera det.

8 Bo enkelt (se 15 Live med mindre). Huck Finn levde förmodligen till 100 eftersom han förstod att idag är det som räknas, fina kläder är kliande, och pengar är en börda.

Tips

  • Håll dig borta från tråkiga eller deprimerande människor. Även 100 år är för kort tid att förlora. Det finns roliga saker att göra. Komma igång!
  • Räkna ut din förväntade livslängd på LivingTo100.com.
  • Aktiviteter som utmanar din hjärna och kräver social interaktion, såsom bridge, schack, musik, utbildningar eller detaljstyrning dina barns liv, är också viktigt.
  • Undvik älta negativa eller upprörande händelser. Dessa tankar kan utlösa fysiska reaktioner, såsom adrenalin produktion, som tar en vägtull på kroppen under många år. En positiv attityd kan både förlänga ditt liv och göra det mer njutbart (se 501 Be Happy).
Matvanor hos friska personer som är 100 år gammal

Träning, inte röka och begränsa alkoholkonsumtionen är några välkända sätt att förlänga livet, men vissa matvanor är lika viktigt om ditt mål är att blåsa ut 100 ljus på tårta. Vad du äter, liksom vad du inte äter, spelar en avgörande roll i hälsa hela kroppen och kan öka oddsen att du lever för att vara en hundraåring.

Fyll upp på Fiber

Människor som äter mer fullkorn tenderar att leva längre. John Robbins, författare till "friska på 100", konstaterar att människor i Okinawa, Japan, har de längsta livslängden och de äter också ungefär sju portioner av fullkornsprodukter varje dag. Fullkorn är högre i fiber än raffinerat spannmål, såsom vitt bröd och vit pasta, och detta fiberinnehåll kan spela en roll i livet livslängd. Fullkorn innehåller också fler viktiga näringsämnen som är nödvändiga för god hälsa, och konsumera massor av dessa kan också förlänga livet. Frukt, grönsaker och bönor är också bra källor till fiber.

Pile På Produce

Människor som lever för att vara 100 brukar äta mer frukt och grönsaker än människor som inte når talet märket. En artikel 2013 publicerades i "American Journal of Epidemiology" rapporterar att människor som äter frukt och grönsaker på en regelbunden basis har en lägre risk för förtida död. Studien genomfördes under en period av 18 år med 451,151 deltagare från Europa.

inkluderar Antioxidanter

Antioxidanter är ämnen som skyddar cellerna från fria radikaler, som kan skada dina celler, vilket ökar risken för hälsoproblem. Frukt och grönsaker är bland de bästa källorna till antioxidanter och kan skydda mot hjärtsjukdomar, stroke och cancer. Soja, en annan mat som äts regelbundet av långlivade Okinawan människor, innehåller flavonoider, som är antioxidanter som kan minska risken för cancer. Det faktum att människor som äter antioxidant fattiga förädlade livsmedel tenderar att vara ohälsosamt är ytterligare ett bevis att äta dessa nyttiga föreningar kan hjälpa dig att nå dina 100-årsdag.

Ät bara det du behöver

Att begränsa kaloriintaget kan förlänga livet, kanske för att bibehålla en hälsosam vikt är associerad med en lägre risk för vissa hälsoproblem såsom hjärtsjukdomar och högt blodtryck. Minska kaloriintaget av protein livsmedel, till exempel, kan minska risken för åldersrelaterade kroniska sjukdomar, en slutsats genom att jämföra hälsa vegetarianer till köttätare, enligt en artikel 2010 publicerades i "Tidskrifter av Gerontology: Biological Sciences och medicinsk vetenskaper. " Minska intaget av kalorier från bearbetade livsmedel, snabbmat och skräp livsmedel med tillsats av socker och fett är också förknippat med bättre hälsa, som kan bidra till förlängning av livet.

Normala vitala tecken för en fyra år gammal


Vid nästan varje läkarbesök, kommer medicinsk personal kontrollera patientens vitala funktioner. Detta är sant om patienten är ett nyfött eller en 100 år gammal person eller ålder däremellan. Även för föräldrar, i vetskap om normala vitala tecken på sina barn för deras motsvarande åldrar kan vara livräddande. Vitala innehålla följande: andning, puls och blodtryck. Normala siffror uttrycks i ett område som det kommer att bli en viss mängd variationer mellan barn utöver skillnader mellan könen. Den normala kroppstemperaturen för alla människor är cirka 98,6 grader Fahrenheit.

respirations

Enligt Dr Ronald Pirrallo, en nödsituation läkaren, andningshastighet, även känd som den normala andningshastigheten, för en fyra år gammal är typiskt mellan 20 och 40 andetag per minut.

Puls

Enligt hemsidan www.kidsgrowth.com, bör den normala pulshastighet, vilket indikerar hjärtfrekvensen, för de flesta fyra åringar variera mellan 80 och 130 slag per minut. De visar också att hjärtfrekvensen justerar cirka tio procent per grad Celsius och fem procent per grad Fahrenheit. I varmare väder, kommer en människas hjärta slå snabbare, medan i kallare väder, kommer hans hjärta slå långsammare.

Blodtryck

Enligt www.kidsgrowth.com bör normal diastoliska, eller åtminstone blodtryck för en fyra år gammal vara mellan 45 och 65. På samma webbplats tyder på att de flesta fyra-åringar ska ha ett systoliskt eller maximalt blodtryck mellan 70 och 110.

andra överväganden

Enligt Center for Disease Control (CDC), är barns hälsa inte längre bedöms med hjälp av vikt. Alltför många variabler påverkar ett barns vikt inklusive tillväxt, skillnader mellan könen och månatliga förändringarna. Istället rekommenderar CDC användning av Body Mass Index (BMI) för att säkerställa överviktiga eller feta barn, varav fyra åringar. Men på grund av fluktuationer, BMI inte användas som ett diagnostiskt verktyg.

Det behövs ytterligare bedömningar som hudveck tjockleksmätningar. Dessutom CDC adderade att två barn kan ha samma BMI medan en kan anses överviktiga och den andra inte. Med tanke på skillnaderna i åldrar och kön kommer att leda till en annan percentilen ranking på BMI skalan. Enligt CDC, varierar den genomsnittliga intervallet i höjd för en fyra år gammal pojke från 37 till 43,5 inches. För en flicka i samma ålder, är den genomsnittliga höjden sträcker sig från 36,5 till 43 inches.

möjliga Oro

Enligt information som finns på www.kidsgrowth.com, medicinsk personal blir berörda när inkonsekventa variationer i vikt och längd uppstår. Normalt kommer att öka i vikt och höjd på en stadig konsekvent hastighet. Extrema variationer i temperatur, andning, blodtryck eller puls av en fyra år gammal ger anledning till oro och motivera en resa till akuten.

Även om designen är mer än 100 år gammal, förblir Luger P08 en populär halvautomatisk pistol. För att kunna behålla din Luger pistol, måste du ha kunskap om enskilda delar och hur du tar bort dessa bitar.

Luger P08 Historia

Den Luger Parabellum 1908 har sitt ursprung i före första världskriget Tyskland. Georg J. Luger patenterade Parabellum pistol design i 1898. Vid 1908, den tyska armén antagit en version av vapnet med en piplängd 102 mm, känd som modell P08.

Avlägsnande av Pieces

Luger P08 har 42 separata delar intrikat sammanlänkade. Snarare än att man helt enkelt avlägsnar pipan på pistolen, måste andra delar tas bort för att exponera och ge tillträde till trumman. Ta bort tidningen, grepp skruv, säkerhetsspärren och mottagare utsätter de flesta av pipan. Fullständigt avlägsnande av cylindern kräver en fullständig demontering av pistolen.

Orsaker till avlägsnande av delar

Ta isär en Luger P08 används ofta för att ge vapnet en noggrann rengöring. En äldre vapen som har sett dålig behandling kan ha rost uppbyggnad. Även en välskött P08 ackumulerar olja och smuts, särskilt i pipan.

Den 0,38 Special och 0,380 Automatisk är två pistolpatroner som var över 100 år gammal. Båda av dem är fortfarande ganska vanligt för självförsvar ändamål. Medan de liknar de två patronerna är inte utbytbara. En person som är intresserad i dessa patroner bör förstå de många skillnader mellan de två.

bullet Storlek

Den 0,38 Särskilda använder något större kulor än 0,380 Auto. Kulor för 0,38 särskild åtgärd .357 inches i diameter medan kulor för 0,380 Auto mäter .355 inches i diameter. Kulor för 0,38 Special är också i allmänhet tyngre än de för 0,380 Auto. Detta beror inte bara på den större diametern på 0,38 Särskilda kula, utan också på grund av den mycket längre fallet med 0,38 Special, vilket tillåter längre kulor. Bullet vikter för 0,380 Auto är vanligen mellan 85 och 95 kärnor medan .38 Särskilda kulor väger vanligtvis från 95 till 158 kärnor. Men vissa patron tillverkare erbjuder lättare och tyngre kulor för varje.

Hastighet

Medan kulorna som används i 0,38 Special är större än de som används i 0,380 Auto, kommer 0,38 Special också avfyra kulorna snabbare. Återigen, detta på grund av den större fall storleken på 0,38 Special, vilket gör att patronen att använda en större mängd krut. Patron beslutsfattare också ladda "+ P" patroner för dessa kalibrar. Dessa patroner använder mer kraftfulla pulver laster än traditionella patroner och kommer att driva kulorna snabbare, med 0,38 Special fortfarande erbjuder en hastighet fördel. Till exempel, medan en + P 0,380 Auto Kassetten kan avfyra en 90 grain kula på drygt 1,040 fot per sekund, kan en speciell kassett + P 0,38 avfyra en större 115 korn kula på över 1240 fot per sekund.

Energi

Energi är en matematisk beräkning som skapats med hjälp av storleken och hastigheten hos ett föremål. Som .38 Särskilda bränder en större kula som rör sig med en högre hastighet, kulor från 0,38 Särskilda bära mer energi än de från ett 0,380 Auto. I exemplet med 0,380 avfyra en 90 korn kula på 1,040 fot per sekund, skulle det bullet ge cirka 215 foot-lbs. energi på nosen. 115 korn 0,38 Särskilda kula rör sig 1.240 fot per sekund skulle producera cirka 395 fot-pund. energi på nosen.

skjutvapen

En av de främsta skillnaderna mellan 0,38 Special och 0,380 Auto är skjutvapen som använder dessa patroner. I allmänhet, vapen beslutsfattare erbjuder mindre 0,380 Auto i olika halvautomatiska pistoler, samtidigt som den erbjuder 0,38 Särskilda bara i revolvrar. Detta beror främst på storleken på patronerna men också utformningen av patronerna samt det tryck som patronerna skapar när sparken. Moderna handeldvapen kommer att hantera det högre trycket i + P patroner, medan äldre vapen endast bör använda standardpatroner.

Farorna med Antioxidant vatten jonisatorer


Joniserande vatten utvecklades ungefär 30 år sedan i Japan. Utvecklingen kom från forskning utförs på Hunza stammen i Anderna. Människorna levde till över 100 år gammal. Som helhet stammen var mycket god. Forskning pekade på vattnet gruppen som förbrukas i sin kost. Vattnet kom från isiga, bergsströmmar. Renheten och rörelse skapar en naturlig alkaliskt tillstånd som joniseras av naturen.

Anledningen till joniserat vatten hälsopåståenden är att det är alkalisk. En stor del av den moderna kosten producerar syra och det obalans pH-värdet i kroppen. Alkaliskt vatten anses också en antioxidant som skyddar cellerna från fria radikaler.

Jonisering

Joner är atomer, grupper av atomer eller partiklar som har en positiv eller negativ laddning. Jonisering är när den elektriska laddningen inte är balanserad. När ett val tas bort från en atom är atomen anses positivt laddad. Den frigjorda elektronen är negativt laddad. När den lösa elektron kombineras med en annan atom har extra energi och tros ha en positiv inverkan på hälsan.

För att tvinga elektroner bort, måste en energi vara större än den bana som binder atomen tillsammans. Elektrolys producerar den energi som behövs för att bryta elektronen.

Teorier / Spekulationer

Medan joniserat vatten är i allmänhet marknadsförs som ett hälsosamt alternativ till klorerat vatten från kranen, det många rapporterade hälsofördelar är under fråga. Stephen Nedre, en pensionerad medlem av Institutionen för kemi från Simon Fraser University är frispråkig mot vatten jonisering fördelar.

Han uppger att joniserat vatten är "inget mer än försäljningen fiction." Han fortsätter med att förklara att vattnet inte är ledande nog att genomgå elektrolys och att rent vatten kan inte vara antingen alkaliska eller sura.

potentiella effekter

Professor Lower förklarar att vatten jonisatorer använder salt för att skapa ledningsförmåga i vatten. Om elektrolys genomföres på natriumklorid, vätgas och hydroxidjoner släpps, vilket gör producera en alkalisk lösning av natriumhydroxid. Han uppger att "klorjoner oxideras till elementärt klor vid anoden." Denna blandning har potential att skapa en svag blekmedel.

oro

För konsumenten, de potentiella biverkningar och farorna med att använda antioxidant vatten är att en person inte kommer att söka läkarhjälp när ett tillstånd uppstår. Om en person behöver medicinsk behandling, förlitar sig ännu bara på att konsumera joniserat vatten, kan han få allvarliga konsekvenser.

Betydelse

Ett annat bekymmer är att om påståenden om jonisering är sanna och de positivt påverka den alkaliska i kroppen för att främja bättre hälsa, är alla produkter lika? Det finns så många joniserande produkter på marknaden som ogräsrensning genom de goda från de dåliga kan lämna konsumenten sämre hälsomässigt och mycket sämre pengar-wise.

Volleyboll Samspels Aktiviteter


Spelet volleyboll har funnits i över 100 år gammal och började som ett sätt för män att spela en sport utan en hel del kontakt. Idag kommer volleyboll i många discipliner som inomhus, stranden och sitter volleyboll. Det är en fartfylld sport som kräver lagarbete och kommunikation för alla typer av framgång. Det finns flera sätt att bygga ett team och flera aktiviteter som de kan delta i att bidra till ett team tillsammans.

Stäng av

Under uppvärmning inför varje praktiken har varje spelare värma upp med en annan spelare så spelarna inte kommer att värma upp med samma spelare före varje praxis. Detta kommer att bidra till varje spelare att identifiera styrkor och svagheter i varje spelare. Detta är också ett bra sätt att hjälpa till med laget bindning genom att spelarna interagerar utanför planen.

Byt roller

Engagera med praxis. Till exempel har tränare praktiken en dag medan tränare för laget fungerar som en spelare. Låt varje lagkamrat coach en borr för dagen och har laget med tränare delta i varje övning. Detta kommer att tvinga varje lagkamrat för att lyssna på sina kamrater. Dessutom har tränare delta som en spelare är roligt och främjar laget limning.

borrar

Hellre än att ha borrar under praktiken att innebära varje lagkamrat individuellt, dela upp laget i separata enheter och göra en tävling av borren. Till exempel dela upp laget i lika grupper om tre för drottningen av domstolen. Har två lag åt gången spela en gruff spel. Det första laget att få en punkt kvar på banan, medan det lag som förlorar poängen blir utanför banan. har sedan nästa laget gå mot laget som är kvar på banan. Fortsätt tills ett lag har drabbat ett visst antal poäng eller en viss tid har gått.

Insamlingar

Har ditt team delta i insamlingar. De flesta lag behöver någon form av pengar för att betala för uniformer, utrustning och transport till spel. Fond-raisers som biltvättar, baka försäljning eller hålla en middag på skolan kan hjälpa laget bindningen samt samla in pengar.

Näringsmässiga fördelarna med Flower Pollen


Blomma pollen är en av de vanligast förekommande botaniska örter tillgängliga över hela världen. Bortsett från dess normala användning i naturen för fortplantning bland växter, har det näringsmässiga fördelar för människor.

typer

Pollen typer varierar beroende på region i världen, men det är främst består av proteiner, mineraler och vitaminer.

Betydelse

Eftersom pollen är så gott som överallt, har människor använt den för en mängd olika sjukdomar genom historien.

Funktioner

Det finns nästan ingen del av kroppen som pollen inte kan påverka positivt från att främja livslängd och kvävande åldrande, att hjälpa minne förbättring och blodtryck.

potential

Även pollen har använts av människor i århundraden, är dess potential fortfarande odefinierad. Om alla tog några dagliga pollen som en del av deras dagliga diet, kunde vi sedan se tydligare resultat.

expert Insight

Enligt rysk biolog, Nicola Tstisin, en "gemensam faktor för alla människor som levde för att vara över 100 år gammal var att de alla regelbundet konsumeras pollen."

Huskurer Använda Listerine

Vid första anblicken, de många huskurer som involverar Listerine för något annat än dålig andedräkt verkar lite off the wall. Men den legendariska munvatten, nu mer än 100 år gammal, innehåller kraftfulla eteriska oljor. Dessa oljor --- eukalyptol, mentol, tymol och metylsalicylat från eukalyptus, mynta, timjan och vinter --- alla innehåller en förening som kallas terpen, som har starka antibakteriella och svampdödande egenskaper. Överväga att prova Listerine som en ovanlig hem botemedel mot några vanliga klagomål.

Mjäll

Vissa människor svär vid Listerine att behandla mjäll. Korrelationen vettigt, enligt hemsidan Folk apotek, eftersom mjäll anses vara en svamp fråga, och de eteriska oljorna i Listerine innehåller svampdödande egenskaper. Huskurer varierar mellan applicering Listerine på håret "ren" eller blanda det med bara tillräckligt babyolja för att få det att fästa. Oavsett vilken metod du försöker, lämna den på i 5 till 10 minuter och skölj sedan den ur håret.

löss

Folk Pharmacy avser även ett hem botemedel använder Listerine att stöta bort löss under skolangrepp. De eteriska oljorna kan vara toxiska för löss, liksom dess alkoholhalt. Sätt Listerine i en sprayflaska och spraya håret och hårbotten, lämna det torka. Skölj inte ut. Överväga att lägga Listerine till sköljningen av tvättmaskinen för att döda någon lurar löss eller ägg.

Myggmedel

Vissa människor svär vid Listerine som en myggmedel. Använd den inte på sig själv, eftersom alkoholnivå kan torkning. Istället, strö eller spraya den runt basen av picknickbord, däck och uteplatser och nära stillastående vatten. University of Wisconsin erkänner Listerine som ett hem botemedel för att behandla myggor, men tillägger att inte tillräckligt empiriska bevis finns för att officiellt rekommendera det. "The Green Witch Herbal", som fokuserar på örter snarare än kommersiella produkter, rekommenderar starkt eukalyptusolja för att stöta bort myggor. Eukalyptusolja är en av Listerine primära ingredienser.

tånagel Fungus

Listerine är svampdödande egenskaper utöka dess användning vid behandling av tånagel svampangrepp, åtminstone enligt hem åtgärda fantaster. GrannyMed.com, ett hem botemedel sammanställning webbplats, påpekar att inte bara göra de eteriska oljor innehåller terpener, men att en av dem, metylsalicylat, eller vintergrönolja, främjar avgivande av döda hudceller. Tånagel svamp förlitar sig på denna död hud att blomstra, så ta bort sin näringskälla kan bidra till att döda den snabbare, enligt GrannyMed.com. Använd en grund bassäng fylld med Listerine att blöta fötterna två gånger om dagen, i ca 20 minuter per session. Torka dina fötter efter att blötlägga dem.

Historia volleyboll bollar

William G. Morgan i Massachusetts skapade volleyboll i 1895, kombinerar element av basket, baseboll, handboll och tennis i en sport. Ingen av de befintliga bollar vid tidpunkten var lämplig för att hålla väders över en hög netto. En ny boll måste utvecklas speciellt för denna nya sport.

tidiga bollar

Eftersom bollen måste hållas luftburet, måste det vara ganska lätt, men inte så lätt att den endast kan röra sig långsamt. Ursprungligen matchen spelades med en blåsa från en basket, men det var för långsam eftersom det var inte tillräckligt tungt. Tidiga spelare försökte använda basket men de var alltför tung.

Spalding Ball

Morgan frågade fabrik AG Spalding & Bros nära Chicopee, Massachusetts för att göra honom en speciell boll för spelet. De skapade en boll i 1900 består av tre skikt. Den första var en latexblåsa tillverkade av material som en cykel däck, var det andra en cheesecloth material runt urinblåsan, och den tredje var en läderytterskikt. Detta var tillfredsställande och moderna volley har inte förändrats nämnvärt sedan den första designen.

Officiell boll för OS 2008

I decennier volleyboll syddes med en 18-panel konstruktion. För den olympiska inomhus volleyboll konkurrens under 2008 företaget Mikasa utvecklat och tillverkat en ny design. Denna nya bollen har en åtta-panel utformas så att mer handkontakt på bollen för förbättrad noggrannhet. Bollen har fördjupningar som är avsedda att skapa en sannare flygning mönster. Detta var den första stora konstruktionsändring i över 100 år.

Ball Specifikationer och volleyboll Highlights

Moderna volley har en omkrets på mellan 25 och 27 inches, och väger från 9 till 12 uns. Volleyboll introducerades till de olympiska spelen 1964 i Tokyo. USA vann sin första volleyboll OS-medalj i Los Angeles 1984, då män laget vann guld, och kvinnorna vann silver. Beachvolleyboll blev en olympisk sport 1996, året efter matchen var 100 år gammal.