XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur att rengöra en Gar Pike fisk


Gar gädda - eller helt enkelt "gar" för många - har en dålig rap. Betraktas som en "icke-sport" fisk, till skillnad från att fiska som bas, abborre, bluegill och även havskatt, gar i allmänhet frigörs när den har fångats - om inte kastas i land som skräp, vilket är olyckligt. Betraktas som "levande fossil" gar uppstod mer än 180 miljoner år sedan och har inte förändrats mycket under den tiden. En lång, spetsig näsa, vassa tänder och hinkar med slem följa en kropp som är fylld med ben och täckt av pansar-liknande skalor. Men om du vet hur man rengör en gar, kommer du att finna att gar har några av de bästa kött i en sjö.

Instruktioner

1 Välj ett arbetsområde som erbjuder gott om utrymme. Vissa människor rent gar vid bordshöjd, men andra väljer att arbeta på marken och använda sina fötter för att hålla gar när det behövs. Välj en plats som är lätt att slang ner eller rent, som gar avger en enorm mängd slem och blod.

2 Använda en yxa för att göra en chop precis ovanför huvudet på gar. Detta skapar ett hål i rustning, så att du inträde för att få verktyg i fisken att arbeta.

3 Håll gar med ena handen medan du sätter ett par avbitare eller tenn sekatören i snittet du gjort. Börja skära ner längden på gar rygg, längs ryggraden och ryggfenan område, avslutar i svansen.

4 Återgå till huvudområdet och sätta in skärinstrument i snittet igen. Snip skalorna runt omkretsen av fisken, från toppen av ryggraden ner till där fisken möter bordet på båda sidor av fisken. Denna minskning bör göras precis bakom gäl området.

5 Klippa ut, från ryggraden ner till bordet, återigen vid svansområdet. Undvik att skära igenom hela svansen.

6 Gör ytterligare nedskärningar runt bukfenor - nära gar mellan - och runt stjärtfenan nära svansen om gar är extremt stor. Detta kommer att göra hide avlägsnande lite enklare, men är inte nödvändigt.

7 Skala bort gar yttre skal, med början vid huvudet och arbeta dig tillbaka mot svansen. Använd dina fingrar för att bogserbåt och en filé kniv för att skära och skrapa vid behov tills alla huden avlägsnas. Kasta i en soppåse.

8 Filé det gar, med din filé kniv, precis som en havskatt eller andra fiskfiléer. "Feel" längs ryggraden, underifrån fiskköttet och köra spetsen på kniven längs kanten. Med små, korta slag, skär nedåt mot fisk magen, separera köttet från benen medan du arbetar.

9 Arbeta från huvudet till svansen, fortsätter att skära från ryggraden till magen. Som du skär köttet från benen, kommer du snabbt få en känsla av där benen är och hur man bäst att klippa precis ovanför dem. Ta tag i köttet och håll när du filé, vilket gör att du kan se bättre.

10 Vänd gar drygt fortsätta filé på den andra sidan. Ta bort båda filéerna och skölj väl innan lagring i en behållare. Kasta gar skalet och stommen bort i en förseglad soppåse.

Tips

  • Använd handskar när du arbetar för att skydda händerna.
  • Skölj gar som behövs för att förhindra en ansamling av slem och blod, vilket kan göra ditt arbete hal och farlig.
  • Aldrig äta gar ägg; de är giftiga.
  • Undvik att förvara gar filéer i vatten; de kommer att suga vattnet upp och bli grötig.