XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man splint en tand med komposit


Om du har lösa tänder, det inte bara kan vara obehagligt och pinsamt, men kan också orsaka angränsande tänder för att flytta och dra bort från tandköttet. Skenor tänder med kompositmaterial är en process där tänderna som är lösa eller försvagade är förenade tillsammans för att öka deras styrka.

Framtänder är de gemensamma områden som behöver skenor. Om två eller flera tänder lossna, kan de vara sammanfogade till de omgivande, stabila tänder. Detta förfarande gör det möjligt att äta för att bli mer bekväm igen.

Anslutning eller skenor tänder ger också stöd för distanser för partiella proteser. Två metoder, extracoronal och intracoronal, används för att splint tänder idag.

Instruktioner

Hur man splint tänder med Composites

1 Fråga din tandläkare eller parodontolog om du ska genomgå extracoronal skenor. I detta förfarande, är ytan av tanden etsas med en fosforsyra. En sammansatt harts kan därefter bindas till den etsade ytan och ansluts till angränsande tänder. Din tandläkare kan ytterligare stärka kompositharts skena genom att tillsätta fibrer eller en fibernät till skenan.

2 Titta in intracoronal metoder för tand skenor. I detta förfarande, är en komposit-harts appliceras på angränsande tänder. De kan förstärkas med metalltrådar, glasfiberarmerad fibrer eller stift. Om du behöver kronor, kan kronorna kan splinted till varandra.

3 Var särskilt försiktig om dina tänder efter en tand skenor. Borsta tänderna noggrant för att hålla det sammanfogade området rent. Och få tandläkarbesök var tredje månad för att upprätthålla vården av skenan och säkerställa god tandvård.