XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Goosebumps är ett uttryck för en kroppens behov av att hålla värmen. Goosebumps uppstår när hårsäckarna tvinga våra hår att stå rakt upp, stänger porerna så att värmen inte fly och skapa ett lager av isolering. De visas även när du lider av en förhöjd känsla av känslor, såsom rädsla eller fruktan. Utvecklingen av gåshud när rädslan upplevs sker för att göra en person eller ett djur ser större och hotfull. Om dina goosebumps orsaka förlägenhet eftersom de inte lätt går bort, men då kanske du vill prova några taktik för att kontrollera sin debut.

Bli varm

För att lindra goosebumps, sätta på några extra lager av kläder, eller ta en varm dusch eller bad. Detta kommer att bidra till att återställa kärntemperatur, vilket gör att dina gåshud att slappna av.

Anställ kraften i havremjöl

En havregryn pasta kan hjälpa till att bekämpa goosebumps också. Havregryn måste göras speciellt för användning i varmt vatten, och det kan användas för goosebumps på två sätt. Det första sättet är att hälla den i ett bad och njuta. Det inte finns någon specifik mängd av havregryn som är mest effektiva för denna metod; bestämma mängden att använda genom trial and error. Du kanske vill börja med åtminstone 8 till 10 koppar havregryn i din badvattnet.

Det andra förfarandet innefattar att hälla en till två koppar av havremjöl i en strumpa och sedan placera den strumpan i kokande vatten. När havregryn har kokat i strumpan, gnugga strumpa, med havregryn inne på dina gåshud.

Använd Frukt och grönsaker

Flera Goosebumps åtgärder använda frukt och grönsaker. För att göra en mango gnugga för gåshud, bort skinnet på en mango och koka ner återstående massa. När det är kallt, gnugga ämnet på dina gåshud under en period av två veckor.

Du kan använda saft från spenat, vindruvor, jordgubbar, morötter eller apelsiner, också. Pressa ut saften med en juicepress eller för hand. Applicera saft till de drabbade områdena tre eller fyra gånger dagligen under en till två veckor.

Det är inte nödvändigt att blanda olika juicer tillsammans. Experiment för att hitta den juice som fungerar bäst för dina gåshud.

Gör en pasta att gnugga på din hud

En pasta placeras på huden kan hjälpa att bli av gåshud. För att göra en honung pasta, blanda honung och kanel i lika delar. Applicera pastan två till tre gånger om dagen.

För att göra sandelträ pasta, blanda 1/2 kopp sandelträ pulver med halv kopp rosenvatten. Denna pasta kan appliceras två gånger per dag under en till två veckor

För en annan pasta, blanda 1 msk. muskot och 2 koppar varmt vatten. Applicera pastan två till tre gånger om dagen.

Om naturläkemedel misslyckas med att få bli av med dina gåshud, kanske du vill prova några over-the-counter läkemedel. Du kan också överväga att söka vägledning av en hudläkare. Dina gåshud kan faktiskt vara en annan hudåkomma som kan diagnostiseras genom att endast en behörig.