XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Svartsjuka är en normal känsla. Enligt psykiatern Michael Kingham, "Friska människor blir svartsjuk endast som svar på konkreta bevis, är beredda att ändra sina åsikter och reaktioner när ny information blir tillgänglig." Om svartsjuka moln konsekvent sinnet, hämmar normal aktivitet, eller irrationellt stör relationer, kan det vara vanföreställningar svartsjuka, annars känd som "The Othello Syndrome" uppkallad efter Shakespeares överdrivet svartsjuk karaktär.

Instruktioner

1 Acceptera att du kan lida av vanföreställningar svartsjuka och att du kan dra nytta av att få professionell rådgivning.

2 Räkna ut orsaken till din osäkerhet och svartsjuka. Skriv i din dagbok varje dag om dina känslor och fråga dig själv dessa frågor från Steadyhealth.com:

Vad känner jag osäker om?
Känner jag ointressant eller ointressant?
Måste jag tvivlar den andra personens kärlek till mig?
Måste jag tvivlar på att jag kan ha vilken typ av relation jag vill?
Varför?

3 Fråga din partner om deras relation avsikter i fråga om två av er. Acceptera deras svar som sanning.

4 Var ärlig med din partner. Säg att du lider av vanföreställningar avundsjuka och be dem om de är villiga att hjälpa dig på din väg till återhämtning.

5 arbete med inriktning på just nu. För att hålla blandas faktum med fiktion inte älta ont från det förflutna eller oroa sig för framtiden, arbeta på din nuvarande känslor och omständigheter. Meditation är ett användbart verktyg för att åstadkomma detta.

6 Hitta en vän som är villig att vara din redovisningsskyldighet partner. När du börjar bli osäkra tankar, kalla dem för att få en neutral perspektiv.

7 Boka tid med en terapeut. Fråga dem om andra åtgärder för att ta hantera vanföreställningar svartsjuka. Fråga dem om läkemedel som kan hjälpa dig att hantera dina känslor bättre.

Tips

  • Om en älskad lider av vanföreställningar svartsjuka och inte erkänna det, rådfråga en terapeut.
  • Om du har frågor om fysisk skada på dig själv eller någon annan, kontakta läkare omedelbart.