XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Motion och nervskada Symptom

Nervskada symtom behöver inte hindra dig från att utöva, men de utgör en del begränsningar som övningar du kan, och bör, göra. Nervskador symptom kan inkludera muskelsvaghet, smärta, domningar och stickningar. Nervskada kan också hämma din proprioception, eller förmågan att känna ställning, och därför kan du lättare skada dig själv utöva utan att inse det. Rätt typ av träning, men i kombination med noggrann uppmärksamhet på din kropp när du utför dem, kan bidra till att minska nervskada symptom, bland annat genom att bromsa processen för skador och bidrar till att förhindra kramper, slöseri och förlamning. Se din läkare innan du börjar en ny övning regim.

Fördelaktigt övningar

Skonsamma övningar såsom simning, cykling och rodd kan bidra till att minska nervskada symptom utan att riskera ytterligare skador. För ytterligare styrketräning, överväga sittande övningar och motstånd övningar för delar av kroppen som inte påverkas av nervskador. Stretching och toning övningar bidra till att förbättra cirkulationen och återställa och behålla rörelseomfång. Balansövningar är till hjälp för att förebygga fallolyckor.

Övningar för att undvika

Personer med nervskador på fötterna bör undvika viktbärande övningar såsom promenader eller körs som de kan orsaka fotskador. De med nervskada på hjärtat och blodkärlen, eller autonom neuropati, löper större risk för hjärtinfarkt från ansträngande motion och därför mer begränsade i intervallet övningar de kan säkert utföra. Oberoende av delar av kroppen påverkas av nervskador, bör du alltid diskutera med din läkare några övningar du funderar innan du tar dem på.

fot Överväganden

Med nervskador på fötterna, aldrig utöva barfota. Använd istället kvalitet promenader eller löparskor med strumpor som inte är alltför tjock eller tät, företrädesvis de som veke fukt. Kolla skor för tårar och punkteringar samt stenar eller annat skräp innan du placerar dem på. Efter träningen, kontrollera dina fötter för skärsår, blåsor, rodnad eller svullnad.

allmänna överväganden

Personer med nervskada bör alltid vara noga med att inkludera mjuka övningar i sin rutin för att värma upp innan träning och nedkylning efteråt för att underlätta deras hjärta så småningom in och ut ur rutinen och undvika overexerting några muskler. Själv massage är ett effektivt sätt att försiktigt uppmuntra cirkulation och muskel flexibilitet.