XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är det möjligt att bli av med mörka cirklar permanent?

Mörka ringar under ögonen kan orsakas av ett antal faktorer, och bestämma deras sak är nödvändig för att bli av med dem. Vanliga orsaker är allergier, hudsjukdomar, pigment oegentligheter och vissa livsstilsval som dricker för mycket. Mörka ringar kan också vara ärftlig, då dina alternativ är mer begränsade.

Steg 1

Tala med din läkare för att avgöra om det finns en medicinsk orsak till cirklarna. Be om ett allergitest och har din hud kontrolleras för eksem eller andra hudåkommor. Om du diagnostiseras med ett medicinskt problem, kommer att behandla frågan förmodligen bli av med mörka ringar också. Om du lider av nästäppa, prova en antihistamin först för att se om rensa trängsel gör sig av cirklarna.

Steg 2

Utesluta järnbrist med ett blodprov. Enligt Yael Halaas, MD, kan en järnbrist ibland orsaka mörka ringar. Anemi som orsakas av brister i järn eller andra vitaminer kan också leda till mörka ringar. Läkaren kommer att förskriva rätt kosttillskott om han avgör detta är ditt problem.

steg 3

Ändra din livsstil. Få gott om sömn, stanna hydrerad genom att dricka minst åtta glas vatten om dagen och minska mängden alkohol och koffeinhaltiga drycker du konsumerar. Svullna ögonlock kan ibland kasta skuggor och att det ser ut som du har under ögonen när du verkligen inte. begränsar också natrium, eftersom det kan leda till vätskor till poolen under ögonen, vilket gör att området ska visas mörkare.

steg 4

Titta in mer invasiv behandling, såsom laser ljusterapi eller kemisk peeling. Dessa kan effektivt behandla mörka ringar som orsakas av hyperpigmentering. Laser kan också hjälpa zappa bort ytliga kärl som visar genom huden och mörkare området.

steg 5

Fråga din läkare om du är en kandidat för fett överföring eller fillers. Dessa förfaranden används för att behandla mörka ringar som orsakas av infällda fläckar under ögonen. Som områdena ihåliga ut, är en skugga produceras, ger intrycket av mörka ringar.