XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lätt Macrobiotic måltider


Ordet "macrobiotic" kommer från grekiska rötter och betyder "långt liv", med hänvisning till tron ​​att en makrobiotisk diet har kraftfulla sjukdomsbekämpande egenskaper. Makrobiotik vi har blivit bekant med i västvärlden bygger främst på den populära boken med samma namn av Michio och Aveline Kushi, först publicerad 1978.

Vad är en makrobiotisk diet?

Makrobiotik undviker bearbetade livsmedel och livsmedel som kan störa den känsliga balansen i matsmältningen. Det betonar massor av hela korn och grönsaker och några animaliska livsmedel.

Makrobiotiska måltider är lätta att tillreda om du behärskar de dagliga "byggstenar" i dina måltider, och sedan lägga i veckokosttillägg och andra valfria ingredienser.

Lätt Macrobiotic måltider varje dag

Fullkorn gör vanligtvis upp 50 till 60 procent av Makrobiotik och konsumeras vid varje måltid. Du kan äta brunt ris, couscous, korn, hirs, råg, majs, havregryn, quinoa, bovete och andra fullkornsprodukter i en mängd olika sätt.

Grönsaker gör vanligtvis upp 25 till 30 procent. En tredjedel kan ätas rå. Resten kan vara kokt, kokt, stekt eller ätas i soppor, en annan viktig del av Makrobiotik.

Bönor är 10 procent av det dagliga födointaget. Detta inkluderar kokta bönor såsom njure eller adzuki samt bönor produkter som tofu och tempeh.

vecko Val

Äta fisk eller skaldjur upp till flera gånger per vecka i små portioner. Det bör ätas med wasabi eller ingefära för att hjälpa kroppen att förbli i balans. Undvika kött, fågel, ägg och mejeriprodukter.

Äta råa frön och nötter med måtta.

Äpplen, päron, persikor, bär och andra lokalt odlade frukter är tillåtna flera gånger i veckan.

Desserter tillåts två till tre gånger per vecka, åtminstone en halvtimme efter måltiden för att möjliggöra för matsmältningen. Frukt och torkad frukt är tillåtna, liksom naturliga sötningsmedel såsom ris sirap och kornmalt. Socker, honung, melass och choklad inte tillåtet.

Andra ingredienser för din Easy Macrobiotic måltider

Dricker bara när törstig, och framför allt vatten. Drycker som innehåller koffein eller alkohol eller socker bör undvikas.

Matolja är typiskt oraffinerad vegetabilisk olja. Du kan också använda mörk eller ljus sesamolja för extra smak.

Smakämnen innefattar naturliga havssalt, tamari, shoyu, brunt ris vinäger, wasabi, riven ingefära, jästa pickles, rostade sesamfrön och tång.

Easy Macrobiotic måltid Tips

Få en billig elektrisk riskokare, så din ris kommer ut kokt perfekt varje gång.

Äter mycket soppa. Det är ett bra sätt att införliva alla de viktigaste komponenterna i Makrobiotik till enkla en-maträtt måltider.

Använd extra fast eller fast tofu i huvudmåltider som proteinsubstitut, och Acta tofu för "krämig" såser och desserter.

Stek din mat för att spara tid.

Ät din frukt ersättning som snacks och dessert.

Planera dina måltider i förväg.

En makrobiotisk kost kan verka skrämmande i början, men när du är bekant med de riktlinjer, kan du njuta av enkla makrobiotiska måltider varje dag.