XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Goda vanor för att förlora vikt


Även faddieter överflöd, är nyckeln till att förlora vikt och hålla det utanför för att skapa hälsosamma vanor. Bortsett från de estetiska fördelar, är den viktigaste fördelen med att förlora vikt förbättrad hälsa. En hälsosam vikt räcker långt för att minska möjligheten att utveckla diabetes, högt blodtryck, hjärtproblem och problem med lederna som du ålder. De två viktigaste delarna av att upprätthålla en hälsosam vikt är kost och motion.

Vara medveten om

En viktig vana att följa för en hälsosam livsstil är att vara medveten om vad du äter. Gör en vana att läsa näring etiketter och titta upp näringsinformation om allt du äter. Håll koll inte bara av kalorier och fett men även av innehållet i den mat du äter kolhydrater, socker, fibrer och natrium. Utbilda dig själv om vad de dagliga kraven på din längd och kroppsbyggnad är och hålla fast vid dem.

Bibehålla en hälsosam kost

En hälsosam kost är en som innehåller den rätta balansen av alla livsmedelsgrupper. En kost rik på fullkorn, frukt, grönsaker och magert protein är den bästa dieten för att förlora vikt och hålla sig frisk. Undvika ohälsosamma fetter och raffinerade kolhydrater kommer att vara avgörande i en diet för att hjälpa dig gå ner i vikt. Oinskränkta kalorier eller fett bör hållas nere till ett minimum. Den mat du äter bör ge dig den nödvändiga mängden kalorier till bränsle den typ av liv du lever. Om du leder en ganska stillasittande livsstil, behöver du färre kalorier än om du leva ett aktivt liv.
Din kropp behöver fett för att upprätthålla friska celler. Bara vara säker på att få din fetter från vegetabiliska källor såsom avokado, oliver, nötter, linfrön och raps eller från fisk. Fett som kommer från kött kan hårdna och täppa artärer.

Drick vatten

Dricka tillräckligt med vatten varje dag är ett krav för att förlora oönskade pounds och en god vana att träna. Du bör dricka minst åtta glas vatten om dagen för att hjälpa dina njurar och lever springa som de borde för att metabolisera fett du äter. Det tar lite tid att vänja sig, men om du gör en vana att dricka din dagliga åtta glas vatten, kommer du att se det börjar att spola ut fett som har ackumulerats i specifika områden i kroppen. En extra fördel att dricka allt detta vatten är en minskad aptit, som hjälper dig hålla sig till en hälsosammare kost.

Få tillräckligt med sömn

Studier genomförda under 2004 vid University of Chicago, University of Wisconsin och Stanford University har visat att det finns ett samband mellan sömnbrist och övervikt. Forskare vid dessa skolor fann att inte få tillräckligt med sömn ökar nivåerna av hunger hormon, ghrelin, och minskar nivåerna av mättnadshormonet leptin. Denna dynamik kan leda till överätande och viktökning. Få tillräckligt med sömn --- mellan sju och åtta timmar per natt --- hjälper till att hålla dessa hormoner i rätt balans för att upprätthålla en hälsosam vikt.

Träning

Öka din nivå av fysisk aktivitet inte bara hjälper dig att nå dina mål viktminskning, införliva motion i din livsstil hjälper dig att få bättre hälsa. Ett enkelt sätt att lägga till mer motion i ditt liv är genom att ta trapporna istället för hissen när det är möjligt. Om du inte kan gå hela vägen, gå upp en del av vägen, sedan ta hissen. Parkera bilen längre bort från din destination för att ge dig möjlighet att gå lite. Gå så ofta du kan tills du känner dig motiverad nog att åta sig att göra mer motion på en daglig basis. Femton minuters motion om dagen är en bra start, men sträva efter så småningom göra minst 30 till 45 minuters motion varannan dag.