XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

När används främst av velodrome åkare, fast redskap cyklar - eller Fixies - blir allt vanligare bland cyklister som vill finslipa sin tramp form dem som arbetar med konstnärliga cykling och cykelsporter, och de som helt enkelt hitta dem modet och roligt. Fixies har inte ett frihjul för det bakre navet, vilket innebär så länge som det bakre hjulet är roterande, så är pedalerna. Denna inställning, med dess höga varvtal och tunga moment trampa, lägger en hel del stress på cykelkedjan. Om du rida en fixie, är chansen att du behöver veta hur man installerar en ny kedja.

Instruktioner

1 Ta bort den gamla kedjan från cykeln med hjälp av kedjan verktyget. Positionera kedjan inuti spåret hos verktygskedjan, så att en av de kedjetapparna ligger i linje med slitsen och stansen. Vrida handtaget för att skjuta ut stiftet, och separera kedjelänkarna.

2 Mät den nya kedjan genom att matcha upp antalet länkar på den gamla med det nya. Inte matcha dem strikt efter längd, som den gamla kedjan kan ha sträckt. Korta den nya kedjan genom att ta bort överflödiga länkar med kedjan verktyget, se till att du har en smal man länk i ena änden och en bredare kvinnlig länk i den andra. Tryck inte pinnen hela vägen ut ur länken eftersom det är mycket svårt att få det igen. Tryck stiftet nästan hela vägen ut, eller bara tillräckligt långt för att befria länkar.

3 Lossa skruvarna anbringa bakhjulet på ramen med hjälp av skiftnyckel. Skjut hjulet framåt inom avhopp mot den främre delen av cykeln, så att den nya kedjan kommer att ha några slack som du installerar.

4 Placera kedjan över de främre och bakre kedjehjul, anslut sedan de lösa ändarna av kedjan genom att skjuta smal länken slutar i den breda länkänden. Skjut tillbaka stiftet i kedjan med hjälp av kedjan verktyget tills den är i jämnhöjd med båda sidor.

5 Spänn kedjan genom att skjuta bakhjulet inom avhopp från framsidan av cykeln. När kedjan är spänd, dra åt skruvarna.

Tips

  • Justera kedjespänningen med omsorg. Om det är för spända det kan orsaka bindning; om det är för löst det kan ramla av.
  • Olja kedjan regelbundet för att hålla den i sitt bästa skick.