XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Som förälder med ett barn i skolåldern, förstärker lektioner som ditt barn lär sig i skolan kan hjälpa ditt barn att få en bättre förståelse av begreppet. Om ditt barn att lära sig om kanaler, såsom Erie Canal, kan du förstärka vad hon lära sig om med utbildnings- och underhållande aktiviteter som är relaterade till historien, konstruktion och användning av denna berömda kanalen, som byggdes 1825 för att ansluta Lake Erie med Hudson River.

läsaktiviteter

Besök bokhandeln eller biblioteket för att hitta åldersanpassade böcker om Erie Canal att läsa med ditt barn. För barn i åldern 4 och uppåt, kolla in "The Amazing Impossible Erie Canal" av Cheryl Harness, vilket ger en barnvänliga introduktion till Erie Canal, tillsammans med färgglada illustrationer. För barn i åldern 8 och uppåt, "The Erie Canal" av Andrew Santella ger en djupare titt på Erie Canal och hur den byggdes.

Båt och Canal Construction

Hjälp ditt barn bygga ett papper båt som flyter på vatten. Du kan använda en mängd olika material för att skapa en leksak båt, såsom en mjölk pint halv eller den nedre halvan av en pappersmugg. Fyll en plastplaskdamm med sand utanför och hjälpa ditt barn att gräva en kanal, precis som byggare av Erie Canal gjorde. När kanalen är klar, låt henne fylla det med vatten och sätta papper båtar på kanalen för att se om de flyter. Släng i en liten lektion i vikt genom att se hur många objekt hon kan sätta i båtarna innan de sjunker.

Spel

Underlätta spel med ditt barn och hennes vänner i samband med båtar och kanaler. Fyll vissa plast splash pooler med sand och har barnen i grupper, till ras gräva en kanal och fylla den med vatten. För ett annat spel, dela upp barnen i grupper och tala om för dem att de måste ta sig över Erie Canal, där du kan beteckna med kottar, men bara en person kan passera på en färja i taget. Färjan kan vara en liten bit av kartong. En person är färjan kapten och stannar på båten. Han måste få varje barn över på hans lag. Det första laget med alla sina barn till den andra sidan vinner.

Läs Erie Canal Folk Songs

Under den tid som Erie Canal byggdes skapade arbetarna ett antal folkvisor. Låtarna blev populär i städerna som uppstod runt kanalen. Till denna dag, "Low Bridge, Alla Down" av Thomas Allen (eriecanalsong.com) är en populär folklåt om kanalen, som beskriver hur resenärer på båtar längs Erie Canal fick ducka säkert under de låga broarna. Snacka om texterna och vad de betyder, upprepa catchy refräng: "Low bro, alla ner
Låg bro för vi kommer till en stad
Och du kommer alltid veta din granne
Och du kommer alltid veta din kompis
Om du någonsin har navigerat på Eriekanalen. "