XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med Real Cinnamon vs Fake Cinnamon?

Alla typer av kanel tillhör släktet Cinnamomum, så det är verkligen inte en "falsk" kanel. Men äkta kanel kommer från en specifik art - äkta kanel - vilket är inbyggt i Ceylon. Andra typer av kanel kommer från flera olika Cinnamomum träd. De är kollektivt kallas cassiakanel. Medan de alla innehåller samma aktiva substans, har äkta kanel fördelen av att vara låg i kumarin.

kanel Jämförelse

Jämfört med cassiakanel, är äkta kanel ljusare färg, smakar något sötare och har en mer doftande arom. Sann kanel kostar också mer. På grund av prisskillnaden, mest kanel i din lokala livsmedelsbutik består av cassiakanel. Alla typer av kanel innehåller den aktiva substansen kanelaldehyd, som står för 65 procent till 80 procent av den eteriska oljan, enligt Drugs.com. Eftersom äkta kanel och cassiakanel dela denna aktiva ingrediens, kan de ha liknande förmåner. Forskning hittills har fokuserat på cassiakanel, dock.

kumarin innehåll

Kumarin förekommer naturligt i några växter, inklusive kanel, men det är också syntetiskt framställda eftersom det hjälper till att förhindra blodproppar. Om det konsumeras i stora doser under en längre tid, kan kumarin orsaka eller förvärra leversjukdom. Sann kanel innehåller knappt ett spår av kumarin, medan andra typer av kanel kan ha 18 till 400 gånger mer, enligt maj 2013 frågan om "Journal of Agricultural and Food Chemistry." Kumarin i kanel är för närvarande inte reglerat i USA . Den tyska federala institutet för riskbedömning, dock rapporter om att en person som väger 132 pounds skulle förbruka maximalt intag av kumarin som rekommenderas av Europeiska unionen genom att äta 3/4 till 1 tesked cassiakanel dagligen.

Lägre blodsocker

Kanel sänkte blodsocker i labbråttor, med Cassia överträffade äkta kanel, enligt mars 2005 frågan om "Phytotherapy Research." En översyn som publicerades i september 2012 i "Cochrane Database of Systematic omdömen" slutsatsen att bevisen var otillräckliga för att stödja kanel såsom en behandling för diabetes. Efter flera fler studier genomfördes, en annan granskning rapporterade att cassiakanel sänkte fasteblodsocker. Med hjälp av informationen i verkliga patientvård, är dock svårt eftersom de doser som används och behandlingstiden var olika i varje studie, enligt September 2013 frågan om "Annals of Family Medicine."

Komplettera Doser och varningar

Den typiska dosen för kanel kosttillskott är en till fyra gram per dag, enligt New York University Langone Medical Center. För de mer potenta kanelolja, är en typisk dos cirka 0,05 till 0,2 g dagligen. Inga biverkningar har rapporterats vid doser på upp till 6 gram per dag, rapporterar Drugs.com. Större mängder av kanel och olja kan öka din andning och puls. När kanelolja används lokalt, kan det orsaka rodnad, sveda eller en allergisk hudreaktion. Om du är gravid, ta receptbelagda mediciner eller har leversjukdom eller diabetes, prata med din läkare innan du tar kanel tillskott.