XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man byter impeller på en 150-HP Mercury utombordare


Underhållsschema för 150 hk Mercury utombordsmotor efterlyser för att ersätta vatten pumpens impeller efter 100 timmars drift, eller en gång om året. Till skillnad från många av Mercurys större motorer, är den undre enheten finns på denna modell utrustad med en vattenpump hus som använder en utbytbar patron insats. Patronen insats, ny packning och en ny impeller är en del av den erforderliga pumputbytessats, tillsammans med en nya bostäder och frontplattan.

Instruktioner

impeller Removal

1 Lyft centrifugal slinger av drivaxeln. Ta bort, med en skiftnyckel, de två 3/8 tum nötter, den 1/4-tums mutter, bult och brickorna som håller vattnet pumplocket till toppen av den undre enheten.

2 Använd två små pry barer, en på framsidan och en på baksidan av pumplocket, att bryta locket och dess packning fri från den undre enheten. Lyft vatten pumplocket och packningen av drivaxeln. Kassera packningen och skrapa eventuellt kvarvarande tätningsmaterialet från den nedre enhetens yta med en spackel.

3 Lyft impellern upp och av drivaxeln. Ta Woodruff nyckeln ur kilspåret och stoppa in nyckeln i fickan tills det behövs. Lyft frontplattan från drivaxeln; kassera fronten.

4 Inspektera vatten pumplocket för sprickor, distorsion, spår eller grova ytor. Sätt tillbaka locket, om det behövs.

impeller Installation

5 Skjut in det nya packningen och frontplåten ned drivaxeln och på vattnet pumpfoten. Index packningen och placera tapparna på pumpfoten. Skjut en ny frontplåten till vattenpumpen packning på frontplattan och indexera den med styrpinnarna.

6 Ta Woodruff nyckeln ur fickan, sandskädda lite vit marina fett på dess bakre kant och för in den i spåret på drivaxeln. Skjut pumphjulet ned drivaxeln, i linje så den glider över Woodruff nyckel. Skjut impellern på plats.

7 Applicera ett tunt lager av packningstätningsmassa ytterdiameter en ny pump patroninsats, rikta in fliken Infoga med skåran på pumplocket och tryck insatsen i locket. Torka bort överflödigt tätningsmedel. Smörj insidan av pumplocket med ett tunt lager av vit marina fett ..

8 Skjut luckan ner drivaxeln och över impeller Tryck på omslaget under rotation av drivaxeln medurs tills täck platser på frontplattan. Sätt tillbaka de tre muttrarna och bulten som håller fast vattenpumpen på plats, dra åt muttrarna till 50 inch-pounds och bulten till 35 inch-pounds med en momentnyckel, med användning av ett korsande mönster.

9 Applicera ett tunt lager av vit marina fett på insidan av vattenröret försegla. Slip centrifugal slinger ned drivaxeln och mot pumplocket.